- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Sokat fejlődött a Tecno belépő ajánlata
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Hammer 6 LTE - ne butáskodj!
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- iPhone topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dorian
félisten
válasz
VoidXs #162748 üzenetére
Ízlés kérdése az egész. Én a film hangerejét a beszédhang alapján állítom be (olyan hangos legyen, mintha a szobában beszélgetnének) egy jó minőségű, dinamikus hanggal megáldott film esetén bizony sokszor kapkodok így is a hangerőszabályzó után egy durvább jelenetnél. Tehát a dinamikai korlátot nem a szaros kis Denon 4520 jelenti, akármennyire is "kis teljesítményű", hanem én.
Most akkor csak azért hagyjam omlani a házat, mert valaki szerint az a referencia? Csak az számít, hogy nekem elég-e.
-
xerobyte
aktív tag
válasz
VoidXs #162731 üzenetére
Mármint az új erősítőkről vagy a Hornról?
Szerencsére autóval Bécs Bp-ről piskóta (heimkinowelt.at), a spórolt pénz minusz benzinből pedig kijön még egy jó grátisz kirándulás is. Talán a 3700 nem éri meg a vesződést, viszont a 4700 az már durva, azért már kimennék. (Nekem 5.2.4-re kell, semmivel nem tudom magamnak indokolni a 4700-est a 3700-el szemben...) -
robi-k
őstag
válasz
VoidXs #162651 üzenetére
FHD esetében elfogadom.
De mi a helyzet azokkal, akik már vettek pl. egy jó OLED TV-t, és szeretnék kihasználni a TV minden képmegjelenítési képességét? Gondolok itt a DolbyVision különböző profiljainak és a HLG és HDR10+ kezelésére PC-n? Én erre még nem tudok kézzelfogható megoldást (a fejlesztői SW drága, nem való mindenkinek és a legkevésbé sem user friendly).
-
-
python1
veterán
válasz
VoidXs #162574 üzenetére
Olyan 1,5-3% lehet, cserében tényleg atomstabil gépet kapunk , és bizony hibajavítás is jól jön, pl nálam filmre K-ról konvertálás vagy bármire kiváló, semmiféle lassulás vagy akadás soha nem volt, de fagyás sem, igaz az új ára csak a konfignak 800e környékén mozgot annó.
-
robi-k
őstag
válasz
VoidXs #162566 üzenetére
Sőt, a felsorolásodat tovább is folytathatnánk
De a felhasználók többsége nem elektronikai műszerész, és nem is hobbi rádióamatőr (de nem is kell, hogy azok legyenek ahhoz, hogy élvezzék a jó minőségű eszközök magasabb kép- és hangminőségét)
Épp emiatt az általam régebben elkövetett "lejátszótuning" sem csak tápegység+DC/DC inverter cseréből állt, beépítésre került a saját procival rendelkező és több Crystek oszcillátort használó reclock modul is új S/PDIF és AES/EBU kimenetekkel.(#162567) Quetz
Ne felejtsük el, hogy a digitális világban 0 és 1 mellett léteik "Z" állapot is -
alphamooncam
őstag
válasz
VoidXs #162527 üzenetére
"...A féltömörítetlen (draw call-os) megoldások, pl. a Windows beépített dolgai pont renderelést nem tudnak átvinni..."
Szerinted, erre senki nem talált még ki semmilyen megoldást, vagy csak jobban körül kéne nézzünk? Mármint olyan protokolt, ahol a render csonkítás nélkül átmegy.
-
-
mettek
addikt
válasz
VoidXs #162519 üzenetére
Ezt a hangerős dolgot aláírom. Amikor először teszteltem a coreelec-es boxot és a sony lejátszót akkor a sonyt fényévekkel hallottam jobbnak aztán kiderült hogy annak a bemenetén volt plusz 4-5 decibel erősítés. Amikor egálba hoztam a 2 bemenet jelszintjét már csak hangyafa**nyi volt a különbség. Kicsit volt csak tisztább, dinamikusabb a sony de ez is lehetett akár hdmi kábel különbség is mert az sem volt egyforma.
-
alphamooncam
őstag
válasz
VoidXs #162521 üzenetére
Köszi nem erre gondoltam.
Lehet én nem tudom jól megfogalmazni a kérdést... Két gépről szerver-kliens, és Broadcastról, Unicastról beszélek ha jól gondolom.
Azért kezdtem úgy eredetileg a témát, hogy ez szerintem otthoni körülmények között úttörő és van-e valakinek erről bármilyen infója.
"A HDMI átalakítók minimális, a képernyőstreamek drasztikus minőségromlással (és minimum 100k hardveres felárral) járnak."
A két gép között nem gondolom, hogy a HDMI lenne a legjobb kapcsolat, talán gigabites hálókártyával SFTP-kábellel lehetne legcélszerűbben megoldani, de hogy milyen protokollal, arról már végképp semmilyen infom nincs.
Egyébként Broadcastnál milyen minőségromlással lehet számolni? Mekkora a max. bitráta amit átvisz?
-
Quetz
őstag
válasz
VoidXs #162519 üzenetére
Igen, én is többször beleestem már ebbe a csapdába, hogy HDMI bemenetenként mások voltak a beállítások. Aztán csak lestem, hogy ez a múltkor még jó volt...
(#162520) alphamooncam A madvr envy, ami dedikált HW a madvr-hez , nem tudom hol tart jelenleg. Mindenesetre elvárható lenne, hogy az lesz az ultimate megoldás, csak hát az 5-1000 USD ár mellette...
-
alphamooncam
őstag
válasz
VoidXs #162517 üzenetére
Köszi !
1./ Nem láttam külön grafikus kártya ajánlatot.
Ez azt jelenti, hogy önmagában megbirkózik full-full beállításon a MadVR-rel?
2./ Táp téma csak abból a szempontból érdekelt mert másnál felmerült az analóg táp.
Mivel azt gondolom, hogy azon kívül, hogy stabilnak kell lennie, és ezen kívül nem szükséges extra csendesnek lennie semmilyen szempontból, ezért ez nem volt annyira lényeges, de jó tudni.
3./ Igazából [erre] keresem a választ.
Átmenne-e úgy egy sztrím, hogy az összes számításigényes feldolgozást (MadVR-Szobakorrekció, stb. bármi ) elvégzi az "erős és hangos" gép, egy másik szobában, míg a moziszobában egy minden szempontból csendes kliens gépnek csak az lenne a dolga, hogy fogadja, időrendi sorrendbe tegye, és HDMI-n kitolja a filmet.
Én egyértelműen nem értek hozzá, de azt gondolom, hogy Te igen.
Dolgoztam olyan helyen, ahol így volt megoldva. Volt egy központi szervergép egy hűtött szobában, és vagy nyóc kliensgép monitorral, egérrel, billentyűzettel egy másikban.
A kliensnek annyi volt a dolga, hogy csatornát biztosítson a távirányítására (egér-bill) és megjelenítse a szerver képét ( monitor), többit a szerver intézte.
Erre lennék igazán kiváncsi, hogy működhet-e, van-e valamilyen hátulütője az elképzelésnek.
Amiben nem vagyok biztos az a "csatorna", hogy hogyan, milyen módon működhetnének együtt a szerver és a kliens stb.
Előre is köszönöm, ha elmondod a véleményed.
P.S: Többieknek.Tipikusan nem NAS-ra gondoltam, olyanom már van, és jelenleg is arról üzemelek.
-
törölt tag
válasz
VoidXs #162502 üzenetére
" Oh, a jó régi "változik a hangminőség a lejátszóval, mert én hallom" érv. Bitstreamnél a lejátszónak nincs hangja, nem ő állítja elő. "
Az Oblivion nyitójeleneténél amikor kiírják a film címét egyértelműen hallható a dinamika különbség.
A Sony S6700-al sokkal gyengébb erőtlenebb mint a CA esetében.
Párom, barátom is jobbnak hallotta, én pedig vakteszten is felismertem mikor melyik lejátszó szól.Elfogadom, hogy ez mégsem lehetséges, de akkor mi lehet a magyarázat?
Párom, barátom miért hallotta jobbnak, amikor nem értenek a hangtechnikához, és nem is tudtak róla, hogy szereztem egy másik playert?
Továbbá, lehet hogy a vaktesztem nem volt megfelelő?Nem akarok vitázni, tényleg érdekel!
Ettől függetlenül én LPCM-ben küldöm ki a jelet, mert jobban tetszik úgy a hangzás.
-
alphamooncam
őstag
-
Tamoo
nagyúr
válasz
VoidXs #162502 üzenetére
Én abból indultam ki, hogy pl. az mp3 160kbps alatt kezd nagyon gyászos lenni és az csak két csatorna. Mondjuk tudom ez nem egészen így működik, mert több csatornánál dinamikusan osztoznak a sávszélen? Lehet rosszul fogalmazok, nem ástam bele magam a témába.
Na meg abból, hogy amit 448 kbps-es hanggal néztem filmet az nagyon nem olyan volt mint a HD. Aztán ez részben lehet más "hibája" nem csak a tömörítésé. -
mettek
addikt
válasz
VoidXs #162417 üzenetére
Az Alitát pont megvettem blu rayen és valóban etalon hangja van. Nincs hiányérzet. Abban egyet értek hogy nagyrészt a hanganyagon múlik az egész. Ha jó minőségű és jól can keverve akkor egy olcsóbb rendszeren is élvezhetőbb a dolog.
Kevés ilyen film van és emellett sokan androidos meg CoreElec-es vackokon játszuk le a filmeket konvertált verziókban ami megint minőségromlással jár. -
mettek
addikt
válasz
VoidXs #162405 üzenetére
En a technikai részhez nem tudok sajnos hozzászólni, az biztos hogy nem jártam még olyan moziban amiben azt mondtam volna hogy ez a hang ez odavert. Pedig voltam egy kettőben.
Ellenben a stream audionál egy demozás alkalmával a pulzusom az egekbe emelkedett a kapott hangtól.
Quadral aurum titan 8 front hangfalak voltak valamilyen csúcs avr-rel és egyetlen t12 szubbal. Az Eli könyvéből a párbajos jelentben a lövések a mellkasomat püfölték. Eszméletlen volt.
A srácok állítása szerint szobaakusztika nélkül manuálisan állítják be a cuccokat. Frontok large-on. -
alphamooncam
őstag
válasz
VoidXs #162391 üzenetére
Lenne itt pár dolog, amivel kapcsolatban súlyos fenntartásaim vannak.
"Zenéhez nem kell gyors sub, mert nincs benne mély impulzus. Egy dob például közel nem impulzus. Közelében nincs annak, amit egy fegyver hangja kelt, zs-kategóriás rapszámokon kívül pedig az zenében nincs. "
Zenéhez nem kell gyors sub, kijelentés nevezzük úgy hogy hibás.
Zenéhez gyors szub kell, olyan, ami legalább 40Hz-ig, úgy megy le, hogy akár az 5ms-os tranzienseket is le tudja követni ( kompresszorokon be lehet állítani ilyen értéket, és ezeket is kell tudnia kezelni. )
De ezt már korábban is elmondtam, ezek szerint nem figyeltél.
Zenében nem csak egy dob szól önmagában, amivel "indokoltad", hogy miért nem kell, hanem ugyenezen a frekvencián, több hangszer is szól. Na ahhoz, hogy ez ne egy massza legyen, hogy ezeket el lehessen különíteni, ahhoz kell az igazán gyors sub.
Mi ez ZS-kategóriás utalgatás?!
Tapasztalhattad már, hogy engem érvekkel lehet meggyőzni, ez a lefitymáló megjegyzés nem méltó egy nagytudású szakemberhez.
Mintahogy az sem amikor kijelentetted, hogy 430 ezer Ft-nál drágább mélysugárzók tulajdonosainak összehasonlíthatatlanul rosszabb a rendszerük, mint amit Te össze tudnál rakni.
"...mondjuk ha szeretnél cserélni egy Velodyne SPL-1200 Ultrát: egy 700k-s sub, aminek az árán megveheted a következőket: JBL 4641, ami egy sokkal gyorsabb, minőségi LFE (280k), Crown XLS 1502 (150k), bal és jobb crossover subnak 1-1 db JBL LSR310S (240k), és még maradt is egy kevés pénzünk egy összehasonlíthatatlanul jobb rendszer mellett. "
Meglehetősen biztos vagyok abban, hogy a kijelentésed miatt pár fórumozó társamnak a tarkójáig szaladt fel a szemöldöke.
Soroljam még?
#162349 "Akkor most a beszédtartomány mettől-meddig terjed?
Kb. 50 Hz - 15 kHz, biztonsági keverésnél 100 Hz-7 kHz. Egy átlagos 80 Hz-es crossover 120 Hz-ig még hallhatóan (-6 dB) visz át hangot a subra, szóval még utóbbinál is bőven jut oda. "Ez az általad említett 50Hz mégis mekkora amplitúdót képvisel?!
Átlagos hosszú távú beszéd spektrum (egy perc időtartam ). A maximális energia a 250Hz és az 500Hz sávban van. Ezek az alacsonyabb frekvenciájú sávok a magánhangzóknak felelnek meg.
A mássalhangzó hangoknak a 2k és 4k tartományban a magasabb frekvencia sávok felelnek meg. [link]
typical human male speech spectrum
80Hz alatt minden vokált le kell vágni... [oktatóanyag]
Magyarul [oktatóanyag] ott nem található semmi értékelhető.Nemcsak a szakmaiságoddal vannak problémák.
"A hangerőről mindig is a koncertek szóltak, a filmek a dinamikáról, ami mára a zenéből (tisztelet a kivételnek) szinte teljesen kiveszett."
Azt gondolom, rajtam kívül is vannak itt zenekedvelők, és nem hiszem, hogy meg kéne osztani, lekezelő megjegyzésekkel a házimozis és a zenekedvelő tábort.
-
fehér_ember
addikt
válasz
VoidXs #162391 üzenetére
És tudnál említeni néhány zenére és mozira is megfelelő nem mozitermekben hanem otthon használatos szubot.
Amúgy milyen paraméterekből következtessen a hétköznapi ember arra, hogy az ő szubja elég jó-e vagy sem? Lehet ezt valahogyan mérni?
Csak azért kérdem, mert szerintem nagyon nem látom át amit mondasz. Persze ez lehet azért van, mert eddig azt szajkózták hogy a jó pontos szub az gyors is. Pedig lehet akkor ez nem mindig igaz alapból sem. Tehát eddig amiket jónak halottunk lehetséges hogy akkor nem is voltak gyorsak, csak nem tudtunk erről a paraméteréről?
Amúgy persze az is igaz hogy valóban tökmindegy egy felhasználónak pl. nekem, hogy pl. egy olcsón megvehető ősrégi rel q200e miért picsáz el mozin és zenén is egy szintén régi rel stratát vagy egy svs sb12-nsd-t. De azért személyes megfülelés mellőzése nélkül is jó lenne tudni. -
alphamooncam
őstag
válasz
VoidXs #162351 üzenetére
Crossover sub téma részemről utoljára.
Az a határozott véleményem alakult ki, hogy sosem lesz szükségem crossover subra, mert azért jött létre ez a kategória, hogy a mozik olcsón jussanak mennyiségi mélyekhez.
Házi mozimban nincs szükségem nagy volumenre a minőség kárára, úgyhogy részemről zárom a témát,
-
alphamooncam
őstag
-
alphamooncam
őstag
válasz
VoidXs #162345 üzenetére
"A rosszabb tranzienseknek fenntartott subnak pedig, mint mondtam, az a lényege, hogy ami nem impulzusszerű vagy nagy teljesítményű mély hang (vagyis LFE), azt szándékosan lassabb subokra keverik a main-ek alatt, mert azokkal jobb az összhang, ha eleve lassú mikrofont használtak (márpedig pl. beszédre szinte kizárólag azt használnak)..."
Nehari ! Akkor most a beszédtartomány mettől-meddig terjed? Ha meg nem beszédre, akkor ezt meg csak valami spec igény indokolhatja.pl. Szőnyeghangok - vonós alapú háttér.Oda nem kell gyors tranziens ez igaz, de csak ezért kialakítani egy ilyen rendszert szerintem luxus, ha a főszub ezt egyébként meg tudná oldani.
"...és ezekkel lehet olyan tereket szimulálni mélytartományban, amit LFE-vel, főleg egy darabbal nem."
Miért nem lehet egy gyors szubbal ezt megoldani?! Fordítva, lassúval megérteném, de így?!"Az utolsó bekezdésedre pedig elmondom akkor harmadszor is, hogy nem a frontokra mennek, mert a kimenet után rögtön van crossover a crossover subok és a frontok közt."
"Pont, hogy az LFE-re vágás okoz nagyon csúnya összeakadásokat, ha ugyanabból az effektből egy picit másképp van a vágott csatornákon."
Ha el tudja végezni egy jó szub, akkor a crossover szub felesleges pénzkidobás, csak rontja a minőséget.
Kb. ugyanarról beszélünk más felfogásban. 120Hz alatt nincs iránykarakterisztika, mi a töknek kevernek ez alatt bármit is a main és surround csatornákra, csak a baj van vele !
-
alphamooncam
őstag
válasz
VoidXs #162326 üzenetére
Nem tudom, miért forszírozod ezt az EQ témát, amikor én nem arról beszéltem.
Azt reméltem Te legalább tudod, hogy mi a különbség egy EQ és egy kompresszor között.
Kompresszor funkcióit, hogyan viszed át egy konvolúciós szűrőbe?
Ha megmutatod hogyan lehet, és még működik is, megígérem hogy használni fogom.
Tranzienseket házimoziban én nem bántanám, nem látom sok értelmét, leginkább csak rontani lehet rajta.
Amennyiben hangkarakter beállításáról beszélünk, azt viszont kompresszorral/több kompresszorral és EQ/több EQ-val teszem, de azt sztereó rendszernél. ( kompresszor egyik hatása lehet, amellett hogy elértem azt a hangzást ami a célom volt, hogy a zene betompul, ilyenkor legegyszerűbb EQ-val visszaállítani azt az eredeti szintre )
EQ APO mintád, crossover:
Hogy valami jót is mondjak erről a konfigről... 80 (100-120)Hz alatt monósítani jó dolog,
de ezzel kb. ki is merült hasznossága.
Előző hsz-ben már indokoltam, hogy miért felesleges, és káros ez a fajta beállítás, és szvsz ezt itt, ebben a formában nem kellene annyira terjeszteni.( Frontokra keverni a surround csatornákról levágott szubfrekvenciákat, amikor van külön mélynyomó, szvsz komoly hiba. Ha meg máshova lenne szükséges keverni, pl. másik szub csatornára akkor azt viszont jelezni kéne, de így ez inkább csak árt mint tanít )
-
alphamooncam
őstag
válasz
VoidXs #162302 üzenetére
Ez nem tetszik.
Nem sok értelmét látom egy lassú zengetőnek? mélytartományban. Mi értelme van ennek?
Amiket itt összehuzogattál csatornákat, kapnak egyáltalán bármilyen 80Hz alatti hangot?
Ha meg kapnak, akkor meg összeadódnak.
Jó lesz az úgy? Meg ha jól látom nem külön mélynyomóra, hanem egyszerűen a frontra keverted vissza a többi csatornáról leválasztott mélyeket ????
Ez nekem nem bejön, hacsak nem találsz valamilyen eddig általam ismeretlen okot ami ezt így indokolná.
-
alphamooncam
őstag
válasz
VoidXs #162299 üzenetére
Köszi hogy leírtad (helyettem)
.
Voltak benne új dolgok is de a nagyjával azért tisztában vagyok/voltam.
Egyébként meg Pro szériás JBL mélynyomóm van. [link]
Amire még kiváncsi lennék, hogy hallottál-e már tölcséres mélysugárzót, és ha igen mik a benyomásaid.
P.S.: Miből gondoltad, ezt az EQ dolgot a tranzienssel? Nem értem. Én nem emlékszem, hogy mégcsak hasonlóról is beszéltem volna.
Amivel "játszani" lehet, az a kompresszor ( Attack-Release) Pl. ez a VST.
-
mettek
addikt
válasz
VoidXs #162305 üzenetére
Vagy minőségi álló frontok kellenek és akkor nem kell levágni 80hz-en hanem lemehet ameddig tud. Nem?
Nekem legalábbis ezt ajánlották a stream audiosok hogy ha birja a cucc és nincs hatalmas akusztikai anomália akkor mehet a front large-ra. Pl az én platinum m40 frontjaimmal.
-
mpo
veterán
válasz
VoidXs #153024 üzenetére
Mindvégig nyugodt voltam, pedig folyamatában olvastam és ráadásul Denonom van november óta.
Véletlenül sem azért írtam, hogy fölkavarjak bármit, csak a műszer és az ember összehasonlítására hoztam egy példát.
A normálistól alacsonyabb vérnyomásúak, az ajánlott testsúlyt kissé átlépők (enyhén túlsúlyos) hosszabb életűek, a magasabb koleszterinszinttel rendelkező egyetemisták jobban szerepelnek a vizsgákon.
Nem mindig a standardnak kikiáltott érték a legjobb. -
válasz
VoidXs #152981 üzenetére
a véleménynek álcázott reklám tilos, ha ilyen van itt, tessék nekem jelezni. a tekintélyelvűség sem szempont, attól még, hogy például bbéci ezer éve ilyeneket tesztel, ajánl, véleményez, nem kell, hogy igaza legyen. mivel nem követem a topikot napi, sőt, heti szinten sem, nem feltétlenül látom a csúnyaságokat, csak ha jelzik nekem azokat.
lényeg a lényeg, bármi is az oka annak, hogy megpróbáltad kibújtatni a szöget a zsákból, maga a trollkodás igazából nem oké, tilos. tehát még akkor is szólnom kéne, ha egyetértenék veled.
-
válasz
VoidXs #152938 üzenetére
Mint topikgazda társ tudnod kellene, hogy a trollkodás tiltott a prohardver-en.
Attól, hogy ez pc-és oldal, házimoziban a hagyományos felállás jellemző, nagy ritkán láttam pc alapú lejátszást, de avr vagy proci kiváltást sehol.
Szerintem itt senki sem sznob, vagy hasonló, csak sokat gyűjtőgetett, hogy ne egybe szettje legyen. Akikkel találkoztam innen, nirmális dolgozó emberek.
Nagy részük már nem is látogatja a fórumot, mert nem kíváncsi erre, ami itt zajlik.
Itt zárjuk le ami itt folyik, nyugodt fórumozást kérnék.Többieknek: ne offoljátok szét a fórumot.
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
VoidXs #152904 üzenetére
" A baráti körömmel is gyakran van, hogy akár 2-3 órán át győzködjük egymást egy teljesen általános témában, míg valaki rájön, hogy tévedett, és ezt nem úgy éli meg, hogy le lett hordva, hanem hogy egy értékes, szemléletmódot formáló beszélgetésben vett részt."
Amikor valakit győzködni kell bármiről is, szerintem az már régen rossz.., és nem is érzem kötelességemnek, hogy meggyőzzek bárkit is bármiről, mindenki azt, és úgy tart fontosan amit akar.
-
Lorantz24
csendes tag
válasz
VoidXs #152901 üzenetére
Én személy szerint nagyon köszönöm, hogy megosztod a tapasztalataidat, és nem csak a megszokott rendszerek vannak terítéken.
Bár jelenleg nincs lehetőségem PC-s házimozi kialakítására, később biztosan meg fogom próbálni a leírásaid alapján.
Szóval hajrá, így tovább!
Abban viszont van igazság, hogy ezeket leírhatnád akár blogban is, ott is szívesen olvasnám. És biztos vagyunk még így páran. -
törölt tag
válasz
VoidXs #152886 üzenetére
A lakhelyemtől 25km-re lévő "nagyváros" mindkét mozijának a hangjától hányni tudnék...
Csakis nő, vagy társaság miatt teszem be oda a lábam, mert, hogy a film nálam halálra van ítélve a körülmény miatt, az is biztos..
Szóval nem tudom mit álmodott meg a rendező, vagy mit nem, de ha ezt, akkor inkább Denon ezerszer..Egyébkánt osztom Dorián felvetését, hogy csinálj egy külön topikot, feltéve ha nem az a célod, hogy másokat bosszants..?!
(#152888) ctrlaltdel13
Arra én is kíváncsi lennék...
-
-
törölt tag
válasz
VoidXs #152876 üzenetére
" Nincs emögött irigység, egy JBL Synthesisre például mindenki elismerően bólogat. Ott valahogy nincs megosztottság a hallgatóság körében, mint a nettó átverés kategóriába sorolható cuccoknál. Emellett van pár "fikázó", akinek bőven drágább felszerelése van, mint amit leszól, ha már erre kell gerjedni."
Általánosságban beszéltem, nem konkrétan rád értettem, az irigység szót sem használtam, de szerintem nyugodtan visszavehetsz egy kicsit, mert nagyon kezd elszaladni veled a ló (ismét).
Nem tudom, nem értem mi a célod, hidd el itt senkit nem fogsz meggyőzni semmiről, csak magadat, és a többieket spanolod aminek őszintén szólva legkevésbé sem látom értelmét..
Ne érezd ezt a dolgot ennyire magadénak, inkább sétálj egyet az évszakhoz képest jó időben, vigyél el egy jó kis csajt valahova stb... -
válasz
VoidXs #152880 üzenetére
Véleményem szerint egy nappali vagy egy kisebb terem ahol házimozit üzemeltetnek nem fog úgy szólni mint az általad felsorolt mozik, eleve a térfogat különbség miatt jóval nagyobb hangszórókat kell a nagy termekben megszólaltatni, oda más elektronikát használnak nyilván e célra. Abban egyetértek veled, hogy a belépő és középszintű AVRek sok kompromisszummal bírnak ami sokszor a hangminőség rovására megy. De! A milliós vagy feletti szegmensben már "out of the box" gyári beállításokkal is a földön keresi az ember az állát olyan jól szólnak. Ez olyan mint egy konténerszállító hajó egy luxus jacht-al való összehasonlítása, mintkettőre elmondható, hogy úúúú bazz. Más a kettő. Nekem míg működik a 4308A azt használom, de lehet bevárom a 2.1-es HDMI-t hogy future proof legyen a váltás az esetemben. Marantz pl remek elő/végfok párosokat gyárt. Most hogy az neked nem referencia szint az egy dolog. Szerintem rengetegen vannak, akik simán elfogadnák azt a kategóriát és nem vetnék meg, hogy nem referencia szint, ami meg amúgy sem állja meg a helyét.
-
válasz
VoidXs #152876 üzenetére
Mondjuk hozzátenném, hogy szerinted, simán lehet az a helyzet, hogy egyszerűen a Denon hangzása nem tetszik neked, korábban írtad, hogy a Marantzokat sokkal jobban kedveled. Ettől még nem lesz a Denon szar. Mert nem az. Csupán egy szereplő a sok közül. Olyan látványosan tolod a hadjáratodat a Denon ellen, hogy csak pislog az ember...
-
kpykpy
tag
válasz
VoidXs #152853 üzenetére
akkor a külföldi házimozi fórumokon direkt szopatják az embert?
több fórumban is rákerestem, hogy milyen erősítő szól a legjobban dali hangfalakkal és concept, ikon, rubicon szériákhoz is denont írtak a legtöbb fórumban (aki mást írt az ált. külön vmi prémium gyártó elő-végfok párosát ajánlotta)
azt írtad számok alapján a denon színez. van/volt több denon avr-ed, ergo saját tapasztalatból írtad?
-
VoidXs
nagyúr
válasz
VoidXs #152841 üzenetére
Kis kitétel, hogy az elvi hibával kapcsolatban igazad van, valóban nem kellene így hívni. Jó eséllyel tudatos tervezés, elvégre a bögreszett gyártók is azért csinálják minél idegesítőbbre a hangjukat, mert valakinek úgy tetszik. Mondhatjuk, hogy Denon hiánypótló terméket gyárt (mert valóban így van), és nyugodtan vegye, aki szereti, de ez távol van a műszakilag hibátlantól, amire minden más gyártó törekszik.
-
válasz
VoidXs #152836 üzenetére
Elvi hibáiddal seperj légyszi innen a hülyeségeiddel, régóta mérgezed már ezt a topikot, bocs no offense. Csak már eléggé zavar engem amiket írsz. Tény h más a hangjuk egyes erősítőknek szerencsére ezért van sok gyártó így mindenki talál magának megfelelőt. De leírni az összes AVRt azzal az indokkal h nem jo a hangzásuk még a felső ligában is az egy kicsit erős, messze van nagyon az igazságtól. Én elfogadom h te a PC hangzást részesíted előnyben tiszteletben is tartom, de miért akarod ráerőltetni az itteniekre a saját preferenciádat? Nyiss egy topicod vagy irj logouton h mennyire fasza rendszered van, szerintem lesz 2-3 hívőd. Sok sikert.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
VoidXs #152831 üzenetére
ódehogynem, irdatlan idegesitő hangja van.
Python: rosszul fogod fel. oké, tegyen mindenki egy próbát kölcsön hangkarikkal. de ami fontos lenne, hogy nem szabad ilyen tanácsot adni, hogy vegye meg, mert jobb lesz. mert nem, nem lesz jobb, és ott áll majd az ember, amikor kijózanodott egy aránylag drága hangkarival, aztán mutogat, h miért nem szólt neki senki.
kipróbálni használt piacról hangkarit az más, az egy jó játék. ennyi, de nem referencia szintű hang.
óriási tévedésben van void, amikor a denont leirja, mint szar hangot. elhiszem, h unalmas egy agyon eqzott csattogó, idegesitő fos után, de hallo, ezt jó egész nap hallgatni, az STXet meg pár percig se, tehát olyan torzítása van, ami rossz a normális fülnek.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
VoidXs #152822 üzenetére
eleve megkérdőjelezem, hogy egyáltalán eléri a hangminőségét egy majdnem akármilyen procinak. nemhogy azonosan jó legyen.
ha sztereoban is b*ssza a fülemet az STX, akkor köszönöm nem kérek sokpontegyből még bántóbbat. 2106denon nem bántotta a fülemet, amit kb 30ezerből megkapsz kompletten...
-
Tonyka 2
tag
válasz
VoidXs #152815 üzenetére
Én hallottam Bodor PC-t, úgy ültem be a demóra, h az elmondások, és a hatalmas hájp miatt azt gondoltam valami olyat fogok hallani amit még soha sehol. Vagy a várakozásom volt túlzott, de nyomokban sem véltem felfedezni irgalmatlan különbségeket. Pláne nem markáns különbséget, amitől rohantam volna esetleg rendelni egyet. Nem szólt rosszul szó sincs ilyenről, de a beharangozott, most pedig megfordul velem a világ, és rádöbbenek milyen gyenge dolgokat hallottam idáig. Nah ilyen érzésem nem volt. Persze lehet a Bodor PC volt a ludas, és más cuccnál meg lett volna a döbbenet.
Tudod nyitott vagyok az újításokra, de ez a fajta PC nem győzött meg semmiről.
-
törölt tag
válasz
VoidXs #152791 üzenetére
Lehet van benne valami. MPC-HC talán a legjobb kép- és hangminőségben. Nem szeretnék hülyeséget mondani, de azt hiszem ez a mostani Windows 10-nek is köszönhető, a képfeldolgozása és hangminősége az egyik legjobb az operációs rendszerek közül. Aki haladó és még jobb minőségre vágyik, annak pedig ott van az AudiophileOptimizer Windows 10 [link]. Bár mint mondtam, nem tudom hogy a HTPC topicban milyen operációs rendszert részesítenek előnyben.
-
-KP-
addikt
válasz
VoidXs #152780 üzenetére
Nyilván projektoron csak funolni fogok. A tápegységem félpasszív,350W vagy 400W terhelésig nem kapcsol be a venti (Corsair RM750X). A mai modern vga kártyák szintén szinte mind félpasszívak gyárilag, nem kapcsol be a venti csak játék alatt. De egy Arctic Accelero csodákra képest. A hdd lekapcsol kb. 10 perc után, csak a torrent meg a filmek/flacok mennek róla, van még két ssd. Az első és hátsó házveni le van szabályozva, gyakorlatilag észrevehetetlen, a proci hűtő szintén minimumon megy és mégis rendben vannak a hőfokok.
Már nem egyszer fordult elő, hogy éjjelre bekapcsolva felejtettem a gépet, pedig 1 méterre alszok tőle. Egyszerűen annyira nincs hangja, hogy fel se tűnik. Egyedül a hdd, ami hallható, ha megy, de az is csak minimális. Addig amíg Optimus fővezér le nem zúz mindent
Bezzeg a laptop a kis piszlicsáré pár centis hűtőjével elviselhetetlen, bőven elég, ha pár percenként rövid időre felpörög, rohadt idegesítő tud lenni.
-
-KP-
addikt
-
-KP-
addikt
válasz
VoidXs #152743 üzenetére
Írhatnál konkrét típust. Múltkor ajánlottál egy Asus Xonar hangkártyát, amit már nem kapni, azzal sokra nem megyünk.
De már kifejtettem a véleményem, nem tagadom, hogy jó a végeredmény,de a userek döntő többségének még egy avr-t beállítani sem sikerül. Az itt fórumozó pc-hez értő emberek a vásárlók 1%-a kb. vagy annyi sem.
-
python1
veterán
válasz
VoidXs #152737 üzenetére
Az lesz a következő lépés,de kmolyan mondom eddig mndig az akusztikai hiányokra fogtam az elégtelen hangot,ott tartunk,hogy a család imád filmezni.A másik sarkallatos pont a center dialóg tolmácsolása,nem kell kapkodni a távirányító után csak a film élvezete,de mondom a dinamika még a leghallkabb szinten is élvezetessé teszi a mozit. Nem is ömlengek itt tvább,mert ez itt tabu.
BBéci: Természetesen tiszteletben tartm ezt a megközelítést is,ez a másik minőségi szint ami szóba jöhet,(nem a második).
-
Callisto
őstag
válasz
VoidXs #152704 üzenetére
Már akartam kérdezni szerinted melyik adja a legjobb Convolution EQ filtert? (Már ha ismered mindegyiket.)
Dirac Live, Acourate, Audiolense, Ultimate Equalizer?Mondjuk az utóbbifényévekkel feljebbi kategória a többinél és nem is erre való, de erre is lehet használni. Csak az Ultimate Equalizerhez már valami elszállt ufó mérnöki tudás kell ahogy néztem. (Viszont a legjobb minőséget adja állítólag és a legpontosabb.)
Szóval ha bele akarnék tanulni valamelyikbe, melyik lenne a javasolt, hogy azért a legjobbhoz közelebbi eredményt kapjak, de ne kelljen egy életet ráfordítani? -
mettek
addikt
válasz
VoidXs #152690 üzenetére
Szia. Egy bemérős kérdésem lenne. Még nem csináltam ilyet de régen hobbiból szerkesztettem zenét ezért némiképp ismerem a stúdióprogramokat. Igy ebből tudok kiindulni.
Mérek egy fehérzajt hangfalanként a Rew-vel...ezzel kapcsolatban kérdésem hogy mennyire kell állitani a hangnyomást, mennyi a referencia?
A kapott diagramot átteszem egy cubase vagy más stúdióprogramba, ott eq-val kisimitom. Ezt az eq beállítást lementem. Na ezután ezt az Eq beállítást hova töltsem be hogy azon szólaljon meg a rendszer? MediaPlayerClassicba vagy Rew-be? Rzen belul hova?
Nagyon köszönöm
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Meghúzza a nadrágszíjat a gyártóüzemeiben az Intel
- Autós topik
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- Asztalos klub
- Vezetékes FEJhallgatók
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- LG 65BX - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 5700X3D Processzor!
- Törött, Hibás iPhone felvásárlás!!
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
- Bomba ár! Dell Precision M6500 i7-920XM I 32GB I 1TB I 17,1" WUXGA I FX3800M I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged