- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- One mobilszolgáltatások
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Csúcstámadó és kompakt tablet is érkezett a Xiaomitól
- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
devil-k
nagyúr
válasz
python1 #94898 üzenetére
A mozifejlesztés nem is 1-2 hónapos "verseny". Sosem értettem azokat, akik 1-2 havonta lényeges elemeket cserélnek le a rendszerükbe. Véleményem szerint ennyi idő alatt nem lehet 100%-ig kiismerni egy adott komponenst. (Feltéve, hogy a delikvensnek van munkája, élete és nem az a napi program, hogy házimozizik). Az örökös kapkodásnak és cserélgetésnek semmi értelme nincs, ahogy a vég nélküli fejlesztésnek sem, szerintem. Az okés, hogy bizonyos időközönként újítjuk/cseréljük a rendszer elemeit, de itt azért nem 1-2 hónapról van szó. Kell egy bizonyos idő amíg kiismerjük a saját eszközeink gyengeségeit, erősségeit, korlátait.
-
zambozoli
aktív tag
válasz
python1 #93441 üzenetére
Ok. Majd egyszer... ez most ilyen és így is marad egy darabig. Szekrény kb. 1 éves és egy alsó/középkategóriás erősítő ára van bent a biztonsági üvegek miatt. Most nem forgatom sehova.
Tételezzük fel átforgattam a szobát, de NEM akarok álló hangfalakat, mert... akkor ez a párosítás:
Erősítő: Onkyo TX-NR636
Front: Polk Audio TSx110B
Center: Polk Audio TSx150C
Sorrund: Polk Audio OWM3
Sub: Polk Audio PSW 110 -
-
xtremetuning
addikt
válasz
python1 #92069 üzenetére
Elgondolkodtam azon, amit Toobee írt, hogy miért kell vitázni.....
Sajnos maximalista vagyok. Ez egy olyan fórum, amit 100-150-en írunk és több ezren olvasnak.
Tudom, mert sokan keresnek meg IRL, hogy segítsek, tanácsot adjak. Olyanok, akik sosem írtak ide.
Pont ezért a 'láthatatlan közönségért' van az, hogy nem hagyom, ha valaki dilettáns hülyeségeket hordjon össze. Ez a közönség az (és néha a helyiek is), aki még soha nem kapott olyan tanácsot tőlem, amivel ne lett volna elégedett hosszútávon.
Ha kell, szembemegyek Bécivel, Pityuval (akiket nyugodtan nevezhetek a barátaimnak), bárkivel, mert ez egy mozis topik, ahol vannak szabályok és számomra ez az elsődleges prioritás.A hang, ami a végén kijön, teret kap és lenyűgöz.
-
válasz
python1 #92042 üzenetére
"A lényeg az egészben,hogy nem "csak" a pénz a mérvadó egy rendszer szintjében."
Ez biztosan így van, egyetértek. A legdrágább összetevőkkel is lehet szart építeni, és kevés pénzből ...........viszont nem lehet igazán jót csinálni.
Viccet félretéve, van egy szűk határ, amin belül ki lehet hozni maximumokat bármilyen rendszerből, de ha valaki nem csak a rendszeréhez képest, hanem ténylegesen és megkérdőjelezhetetlenül jó hangot akar, ahhoz bizony nagy pénzek kellenek. Bármennyire jól megy XT-nek, valószínűleg feleslegesen nem költött volna el ennyi pénzt a referencia rendszerére. -
Tamoo
nagyúr
válasz
python1 #91323 üzenetére
(Még beleszerkesztettem az előzőbe is valamennyit)
AVX-en van most fent 4308 egyébként. Arra is mindenképp érdemes lehet rápróbálni. Arcamokat drágán mérik, Denonok ár/hangban jobbak.
kezelhetőség szempontjából is szimpatikusabb nekem a Denon. Arcamnak a hangját szeretem, többi részét "utálom". -
Tamoo
nagyúr
válasz
python1 #91317 üzenetére
Denon 3808-hoz tudom hasonlítani, sztereó erősítőm már rég volt.
Az egész tartományban nagyon tiszta az Arcam, dinamika stb. nagyon rendben van, mélyeket is szépen megfogja. Nekem bejött a hangja, szívesen hallgatok vele zenét, jól összeillik a Monitor Audio dobozaimmal. Magasban egyébként "több" a Denonnál, de nem sok. Bár ez hogy pozitív vagy negatív lehet ízlés és lánc kérdése is. A tápjához képest nem hajt olyan durván, bár a "kis" állványos dobozaim is 88dB érzékenységűek. A Denon a mélyeknél elfogyott. A nagyobb 4308 valószínűleg jobban bírná, azt szeretném majd még kipróbálni... -
kabar
senior tag
válasz
python1 #88301 üzenetére
Ez mindenképpen zenei stílus és hangfal/rendszer-függő kérdés. De ez nem az a topic ahol neked a nagyok Onkyo-t ajánlanak, mi több, a legtöbbjük bottal sem piszkálná meg.
Ahogyan viszont az ismert irokéz mondás is tartja:de gustibus non est disputandum. És itt nincs is ilyen. Maximum nem jó a hallásod. -
Rebell
senior tag
válasz
python1 #88264 üzenetére
így már átváltott Dolby Digital-ra, de vhol van valami furcsaság.
A Hangsávnál következőt írja.AC3 640 KB/s 5.1
de elméletileg True HD8 csatorna / 6 csatorna
TrueHD / AC-3e szerint a 7.1 akkor true hd, de miért nem megy ez nálam 5.1el true HD-ban? és miért nem tudom én változtatni, hogy melyik hangsávot használjam?
bocsi a láma kérdésekért.
-
enricotoxic
tag
válasz
python1 #86501 üzenetére
Én nem vagyok ezoterikus. Azért mert valamit nem tudunk megmérni, nem tudjuk, hogy mit mérjünk, attól még nem keresem titkos tanokban a megoldást. Természetesen elfogadom az álláspontodat, ezért is tudunk gondolatokat cserélni. Azzal én is úgy vagyok, hogy azért mert valaminek jó vagy rossz mért értékei vannak még nem egyértelműen jó vagy rossz. Hallgattam egy Audio Note láncot, nagyon tetszett. Kérdés, hogy azt a közvetlenséget hosszú távon mennyire tudnám megszokni, együtt élni vele. Amikor először hallottam Wilson Benesch állódobozt nagyon tetszett, aztán még két alkalommal meghallgattam és már nem volt a fülemnek olyan jó. Azt gondolom, hogy meg kell tapasztalni a jó hangot, nem szabad becsapni magunkat. Az, hogy hallom, hogy jó vagy jobb nem mindig valós, szeretnék annak hallani (valaki szerint jó, tesztekben nyert, megvettem). Ezért jók a vaktesztek, mert akkor nem tudod becsapni magad. Valahányszor együtt élsz egy rendszerrel hosszabb távon akkor derül ki, hogy jó vagy nem. Sok év alatt változhat a zenei és a "jó hang" ízlésünk is. Talán ezért is soha nem ér véget a fejlesztés vagy legalább annak vágya. A házimoziban a szabványkészítők 5-10 évente úgyis "segítenek" fejlesztési pályára állítani minket.
A kábelek kellenek, de sokan a lánc árát kifizetik kábelekre, néha indokolatlanul.
Ezt a két doksit olvasd el:
A CD-játszók titkaiKiemelkedő hangminőségű CD-lejátszó
készülék tervezése és építéseEzt most jól rádöntöttem.
-
enricotoxic
tag
válasz
python1 #86479 üzenetére
Nem vitatom, hogy jobb lett, de én a 30 ezres tápkábel és a referencia coax árát a lejátszóra költöttem volna. Nem tudom mi volt a donor, lehet, hogy az volt a racionális előrelépés. Én azt gondolom, hogy tápellátás nagyon vacak még a drága lejátszókban is, ezt érdemes tuningolni első körben.
Kíváncsi lennék milyen CD játszó?
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
python1 #85482 üzenetére
köszönöm
úgy vagyok vele hogy ez így mondhatni diszkrét és a gép építésből megvolt már a tapasztalat is hogy minél nagyobb egy venti annál lassabb fordulattal is elég jó a légszállítása
így meg az "új" állványon szinte nem is látszik
viszont teszi a dolgát rendben...
azt nem értem hogy a gyártók miért nem tettek bele alapból ventit...
de hát ők tudják, nekem jobb is így, mert ha akarom kikapcsolom, ha akarom meg bekapcsolom
de általában nem kapcsolom ki, had menjen, így a biztos -
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
python1 #85476 üzenetére
nálam egy ilyen hűti a rendszert, vagyis szívja le róla a meleg/forró levegőt biztos ami biztos elven, és szinte hangtalan...
nagy venti alacsony fordulaton, szinte hangtalan, és mindig hideg az erősítő teteje, előtte forró volt, főleg nyáron és mivel imádom ezen erősítőmet, így vigyázok a testi lelki állapotáraTomi13: ha visszaolvasol egy két hete itt egy srác azt mondta hogy ha fél percig rajta bírod hagyni a ,kezet és nem süti akkor nincsen gond, nem kell aggódni
hát én nagy meleget is elviselek, de ez már gyanús volt nekem...
én azért vettem ezt a laptop hűtőt, mert nagy a ventije 800-900-as fordulaton megy és szinte mint írtam hangtalan
amúgy is már vittem usb-t az erőöklödhöz, mert van egy pc remotem is a lustaság jegyében és az is USB kommunikál a géppel, ment bele egy usb elosztó és azóta hideg is és minden rendben van vele -
Tomi13
senior tag
-
kimi02
őstag
válasz
python1 #85450 üzenetére
Alapterületre soknak hangzik a 65nm , de a tetőtér miatt ferdék a falak és a légköbméter jóval kevesebb mintha egy normál 65nm-es szobát vennénk.
Egyébként a mélyekkel nincs gond.Szinte a szoba közepén ülök és tökéletes mélyek vannak , úgy értve , hogy a szoba többi pontján is ugyan azokat lehet hallani tök egyforma mindenhol. -
devil-k
nagyúr
válasz
python1 #85440 üzenetére
Kinek mi jön be, mit lát meg. Van aki elvan egy átlagos, olcsó HDMI kábellal, van aki nem. Van aki észreveszi a különbséget, van aki nem. Változó, nem lehetne 100%-os állásfoglalást alkotni ez ügyben. Mennyibe került a kábel?
(#85442) Tamoo
Nah, igen, jogos. Ez kimaradt. Szerintem ez sok mindentől függ, hogy van-e minőség "javulás", nem csak a darab HDMI-től. -
hétalvó
addikt
válasz
python1 #85430 üzenetére
van különbség, de óriási nincs ezt kivetítőt véve alapnak mondom és otthon egy 3200-as epsonon.
barátom plazmán el volt ájulva az aq cinnamon-tól.
próbálgatós. ha látod megéri, ha nem akkor nem. de annyi mindenen múlik.
nálam is láttunk különbségeket, de nem 200000ft-nyit. -
Norbi 72
veterán
válasz
python1 #84049 üzenetére
Az xx7-es szériáknál előfordult hdmi-hiba,de attól még jó vas az is.
A 807-es még nem 3D-s,a 808-as az(hdmi1.4a)Ha kicsit még hozzá tudsz rakni,van egy 3007-es is.
-
Norbi 72
veterán
válasz
python1 #84037 üzenetére
Tessék,izmos mozivas.
-
volvox
csendes tag
válasz
python1 #27912 üzenetére
Köszi, én is pont a kábelek cseréjét tervezem, nézem a Kácsa kínálatát. Háttereknek a 2x2,5-es kábelre gondoltam, előre pedig 2x4-esre. Mennyire fogok ezekkel mellé? Az ún. time correction kábelnek van jelentősége, ami különböző átmérőjű szálakból van sodorva? Esetleg a lapos, szőtt megéri a pluszt?
A DTS kiesése úgy néz ki nem az erősítőn múlik, mert ugyanazt a filmet a tv-n lejátszva és optikaival rákötve egyáltalán nem akad. A BR játszón se mindig ugyanott. Ha úgyis megyek kábelért majd szerzek egy elfogadhatót ide is.
-
Oldfighter
senior tag
válasz
python1 #22917 üzenetére
Úgy ahogy írod. Én is ódzkodok kisebbre cserélni, eszembe se jutna; nagyon jól be lehet állítani "nagy vasakat" ilyen körülmények közé is. Nem is nagyon értem ezt a bögreszett mániát. Ahová egy tejfölös doboz méretű valami elfér ott lehet helyet szorítani minimum egy polcsugárzónak is.
Az asszonypajtás faktor per pillanat nem érint, én se szólnék bele abba, hogy konyhában milyen hangosan serceg sütés közben a olaj a serpenyőben.
De tény és való számolni kell velük, mert képesek másodpercek alatt egy kisebb dzsungelt telepíteni a hangfalak tetejére.A mélyládáról nem is beszélve, amire akár egy sziklakertet is feltelepítenek.
-
Dorian
félisten
válasz
python1 #22917 üzenetére
Ez fordítva is igaz, a Maratz4001 után a Denon2809 olyan volt, mintha eddig "night mode"-t hallgattam volna
Esti mozizásnál néha megy a kapkodás a távirányító után
Tegnap elég későn néztük haverral a Burne ultimátum-ot, párom nem volt, hogy rám szóljon, úgyhogy kapkodtam a fejem a robbanások, üvegcsörömpölések elől -
Csabroncka
addikt
válasz
python1 #21929 üzenetére
Szerény véleményem alapján ezért egy kicsit túlzol! Alapvetően arra gondolok, hogy lehet érdemesebb elvégeztetni a gyorsítást és a munka nagy részét egy tisztességes processzorral a HTPC-ben, szerintem ebben nincs semmi gáz!
Azért egy középkategóriás VGA (mondjuk GTX460) alapvetően játékra való és fogyasztása, hangja és hője miatt semmi keresnivalója egy pici kompakt gépben, nem filmnézésre (nem 4K-ra gondoltam) való.
Más kérdés, hogy opcionálisan kinek mire van szüksége, ha kell az erő a 3D gyorsítás miatt, nincs mese. Ebben az esetben szerintem nem erről van szó!
-
cekkk
veterán
válasz
python1 #21926 üzenetére
Ezt én tudom, a finom hangolás alatt én inkább ilyen képjavító dolgokat értek(bár én nem használok semmit), és nem a színek babrálását, pcnél.
A 24p-t nem tudom teljesen a srácok a htpc topikban nem ajánlották az nivdia-t,Tonyo
Úgy tudom talán az ivy bridge-nál már tudja.
-
bajnokpityu
félisten
-
Rebell
senior tag
válasz
python1 #20421 üzenetére
Köszönöm a választ, nagy segítség a döntésben, bár még van 1 kiszemelt HK460as, és nem tudok dönteni.
. A Zene max. kb 40%-ban játszik, és tudom , hogy a HK mire képes.
Viszont sztem biztos, hogy a vételárához képest, nem szállnék ki mínuszban belőle
Az egyetlen negatívum az a színe, amit már látatlanban kifogásolnék, mivel minden Házimozi cuccom fekete.( Már a fényezésben és a Fóliázásban (Carbon)
gondolkodom).
a polc nem lenne gond, mivel a mostani Állványon is elférne, és amúgy is szeretnék másikat, és így meglenne a megfelelő méretre szabás a nagy-vas méretei véget.
Wharfi Obsidian mellé, nem lenne túl nagy?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Samsung QE55QN95A 55" 4K HDR Neo QLED 2 év Garancia!!
- GRADO GW100x bluetooth-os és vezetékes fejhallgató eladó.
- LG G1 3.1-es Soundbar + SPK8-S hátsó hangszóró szett!360w/Dolby Atmos/HI-Res Audio/ValódiTérhangzás
- BenQ LW650 3D Lézer WIFI DLP Projektor -4000 ANSI Lumen - 20E óra élettartam - USB-C - WXGA 1280x800
- Sony ECM-W2BT
- AKCIÓ! MSI B550 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA MSI 650W
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2650v3 (20 mag / 40 szál, 2.3/3.0GHz), 32GB RAM, 55992Ft+ÁFA
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- Apple Watch SE 2 44mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Kingmax 1x2GB DDR3-1333 RAM
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged