- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- iPhone topik
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Telekom mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
Daralo:)
tag
válasz
#09634560 #54337 üzenetére
Rendben köszi akkor ez le lesz mondva!
MM-be rendeltem be majd ha keresnek lemondom!
köszönöm a segítséget!
még egy szösszenet:
Nekem nemigen kell BluRay lejátszó!
amit linkelt a kolléga akkor az a legalja a "jó" hangrendszernek?
amit rákötnék:TV,KábelTV,PS4(majd) kb ennyi!
nem faldöntő szettet szeretnék hanem olyat ami jól szól és jó vele filmet nézni.
de mint írtad akkor rá se tudnám kötni a nagy részét. -
válasz
#09634560 #54319 üzenetére
Várj... ebből nem sokat értettem....
Szóval ha van optikai kábelem (nincs, de az erősítőn van bemenet)) akkor oké, minden más esetben csak sztereo?
Az rendben, hogy a piros-fehéret dugom, de honnan hová? A Scart is kelleni fog nem?
Ha a HDMI a TV és a T-Home os cucc között jó akkor már csak az kéne, hogy milyen sorrendben kell összekötni a többi holmit. Erősítő-DVD-TV, Vagy DVD-erősítő TV... tudom hülye vagyok de megköszönném ha elsős szinten elmagyaráznád.
Ha van lehetőség arra, hogy a piros fehér kábelt használjam (van kettő) a Scart helyett is akkor jobb a minőség vagy inkább romlik? -
Norbi 72
veterán
válasz
#09634560 #54069 üzenetére
Jó,hogy írtad ezt a bi-wire dolgot.Holnap megyek a hifibarlangba,és nagyon gondolkodtam,hogy kipróbálom a
Qed Original biwire kábelét,de akkor szerintem marad az XT.Álltalában frontra 2.5mm a javasolt kábelvastagság,1.88mm elég lehet?(#54088) Ekkosh : Pont azt néztem ki én is.
-
Ekkosh
tag
válasz
#09634560 #54069 üzenetére
Bocs ha én nem voltam egyértelmű vagy ha valahol elveszett a kérdésem lényege, de én passzív bi-ampról kérdeztem. Szóval akkor lehet értelme az én rendszeremben? Ha igen esetleg valakinek van tapasztalata valami jó kettős kábellel? Esetleg ez? Max 2000-2200 Ft/méter új árú kategóriában nézelődök, illetve kicsit drágábbban ha találok ebay-en.
-
Ekkosh
tag
válasz
#09634560 #54066 üzenetére
Hm... Akkor az erősítőgyártók csak lehúzásból/vakításból rakták a bi-amp funkciót az erősítőkbe...? Hangdoboz oldalon ugyanez? Esetleg tudsz javasolni valami jó single kábelt? Nem nagyon tudom meghallgatásra elhozni őket, főleg hogy leginkább ebayről kispénzért szeretném beszerezni.
-
Gyárfás
tag
válasz
#09634560 #53761 üzenetére
Köszi sanci! Te segítesz itt a legtöbbet, még a régebbi hozzászólásokkal is! Most egy napig megint nem láttok, amíg bányászom a neten ezeket a márkákat.
Annyit még azért kérdeznék, hogy kifejezetten filmezéshes pontosan mi a javallat? Pont a hsz-em előtt írtad hogy a denon zenésebb és az a jó a Wharfihoz. Akkor egyszerűbb ha mozisabb erősítőket keresek először, abból kevesebb van, és utána érdekelne hogy azokhoz melyik hangszórókat érdemes néznem.Az Onkyo erősítőről lecsúsztam, szóval bármi szóbajöhet megint.
-
Digital
addikt
válasz
#09634560 #53761 üzenetére
Köszi srácok, majd még zaklatlak titeket, új vagyok a témában!
Ma hozzám került Sting 2 2309-e, ez egy teljesen más világ mint a régi Technics erősítőm!
Élvezem a filmeket, bár kellene valami jobb hangfal készlet! Na majd holnap!Szerintem haza fogok hozni egy Obsidian 600-at!
-
atika88
senior tag
válasz
#09634560 #53259 üzenetére
"Hdmi vel (és minden mással) NE!!! a dekódolt jelet (ne pcm, lpcm, downmix) hanem a nyers kódolatlan jelet küldd át (Passtrough!! RAW, Bitstream, auto) az erősitők profi müdon dekódolnak, előerősitenek, jelszintet vezérelnek, stb... tehát csak a második terv a jó."
Én is kérdeznék (mint kezdő házimozis). Nyers kódolatlan jelet h küldjek át PC-ről? A PéCém alaplapi hdmi kimenetéről megy az erősítőmbe a hang/kép. Windowsban alapértelmezett a HDMI kimenet, ott 24bit/192KHz-re állítva a beállítások fül. A filmeket egyszerűen elindítom VLC player-rel...tehát akkor Én most jól v. nem jól végeztem el a beállításokat? Honnan tudom h kódolatlan, vagy kódolt jelet küld-e ki a PC?
-
Gyárfás
tag
válasz
#09634560 #53249 üzenetére
Most kezdtem csak belemélyedni a dologba, mert itt azt mondták hogy ne is nézelődjek kompakt tájékon. Azóta szeretnék minnél jobban képbe kerülni. 5.1-et szeretnék összehozni filmezéshez, gondolom ez nem volt meglepő, de többet nem tudok. Még talán annyit tudok hogy a front két hangszórós álló lesz.
Inkább arra vonatkozik a kérdésem, hogy ezek úgy hány évig használatos dolgok.. Viszont azt hiszem hogy hdmi kábelest fogok keresni.Ha már úgyis írok... Úgy képzelem, hogy a pc azért jó, mert mindenféle formátummal boldogul, és az erősítő pedig a hangot állítja elő a hangszóróknak. Ha hdmi csatlakozóval küldöm át a dekódolt jelet az erősítőnek akkor rosszul járok? Segítsetek, mert nagyon sötét van
A másik terv az hogyha ez nem működne, hogy csak hdmi passtroughal elküldöm a hangot az erősítőnek és ráhagyok mindent, persze figyelek rá hogy az levegye a hangot.
-
xtremetuning
addikt
válasz
#09634560 #53021 üzenetére
Sima dts-en is tökéletes. Úgy nyomulósabb, már-már túl dögös.
A sztereó pedig természetesen jobb, mint amit Ti hallottatok, csak tudom, hogy mennyi van még benne.
Még 40%-ot legalább elő kell csalogatnom. Akkor leszek elégedett. Mindezt úgy, hogy túlnőtte a szobát.
Kemény a dió. -
-
dudi6
senior tag
válasz
#09634560 #52830 üzenetére
Én meg úgy működöm, hogy ha lehet kerülöm a hitelt, a providentbe meg akkor se mennék be ha fegyvert fognának a fejemhez. Amúgy nem a pénz részével van gond (lenne rá akár 200-300e is), egyszerűen nem akarok ennyit költeni rá, sajnálom rá a pénzt. Ez a 60.000 Ft-s szerintem tökéletes lenne nekem(le tudok játszani majd mindent), a tv hangjához képest biztos. Aztán ahogy egyre jobban finomul a fülem
majd lehet veszek komolyabb rendszert. Amúgy ez az Onkyo HT-ből tudnátok ajánlai egy pontos típust? Nem igazán találok..
Z_A_P
Melyik Onkyo HT-S5 ??? -
Kabel15
aktív tag
-
Bubanc
aktív tag
válasz
#09634560 #50756 üzenetére
Ma megérkezett a Dali Lektor 6-om gyönyörű világos dió színben
gyönyörűen szól, így lektor 2 hátterekkel!
A kérdésem az lenne, hogy mire kell figyelni a bejáratásnál? Elég, ha csak arra figyelek, hogy ne menjen nagy hangerőn, vagy tehetek még valami mást is, hogy a lehető legszebb hangot kicsikarjam belőle a bejáratás után? Köszi előre is!
-
qpakcovboy
őstag
válasz
#09634560 #52197 üzenetére
Sziasztok ismét!
A munka miatt nem volt sok időm a házimozival foglalkozni, de hétvégére GTAV maratont tervezek + este X-fucktor is lesz, ezért addigra össze szeretném kötni a dolgokat úgy, hogy működjön és ebben kérném a szakértők segítségét. Sanci83 korábban írta, hogy fotózzam le a készülékek hátulját, ami megtörtént, íme a képek:
Erősítő szemből
Erősítő hátulról
Tuner szemből
Tuner hátulról
TV hátulról
TV oldalról -
qpakcovboy
őstag
válasz
#09634560 #52127 üzenetére
Az lehetséges, hogy azért nem megy rendesen az 5,1 stb.... mert az erősítő egy optikai kábellel van összekötve a TV-vel és minden más (DVD, Xbox, PC) HDMI-vel van rákötve a TV-re. A TV audio beállításainál 3 lehetőség van L+R, L+L, R+R
Egy LG42LE5300-as egyébként. Mondjuk tegnap megnéztem Blu-layeren a Men in Black 3-at és ott működött az 5.1.Előre is köszönöm!
-
válasz
#09634560 #51871 üzenetére
ja Te közben szerkesztettél, aszittem ennyire félreolvastam
kezd off lenni, bocs:
Akkor mégsem teljesen kidobott pénz használható hangkártya jelét küldeni ki?
Azt hittem a digitális jeltovábbításban gyakorlatilag mindegy, akár az alaplapi spdif tüske is ugyanazt produkálja, mint a kártya kimenete és csak a fejhallgatóerősítésnél jön be a képbe a varázslás... -
-
Peetta14
tag
válasz
#09634560 #51544 üzenetére
Úgy tűnik boldog tulajdonosa leszek hamarosan a MA BX6-os dobozoknak.
Ehhez keresek most erősítőt, eddig a pio vsx-920/922 került célkeresztbe.Erről mi a véleményetek:
Advance Acoustic
Mivel rövid időn belül nem tervezem a bővíteni a dobozok számát, így lehet jobban járnék egy sztereo erősítővel, de beépített DAC jól jönne. Minőségre mit tudhat? Illetve Marantz 5006-ot is látok ugyanilyen árban kint. -
vd79
újonc
válasz
#09634560 #51651 üzenetére
Sanci, ne haragudj ebbol kb semmit nem ertettem
meggugliztam a 4000es denont, 1000 font. Hat az nem az en kategoriam. Az eloerositot nem tudom micsoda. Olyan valami amit esetleg kesobbi bovitesnel ra tudok kotni egy pio 922re? Mert akkor hurra, majd megveszem kesobb. De ha nem akkor inkabb lemondok a lemezjatszorol, nem igazan tudok az AV erositore ennyi penzt aldozni.
A denonnak van vmi usb lemezjatszoja. Azt nem lehet siman usb-n radugni a pio922 usb bemenetere?bocs ha nagyon barom kerdes, az elso rendszerem lenne, nagyon sok a hianyossagom.
Koszi -
Z_A_P
addikt
-
Peetta14
tag
válasz
#09634560 #51527 üzenetére
35m2, de tetőtéri a szoba (konyha/nappali egyben), így lég m3-ben kisebb, mint amit alapterület sugall. Jelenleg nem alkalmas 2 álló doboznál több befogadására, ahhoz új bútorok/elrendezés lenne szükséges, amiről most lemondanék. Tehát csak 2 álló dobozra van szükségem jelenleg.
-
BBéci
legenda
válasz
#09634560 #51522 üzenetére
A Pioneer/RTi páros nagyon nem kóser. Haveromnál is az van, és amikor a Polk forgalmazója kiszállította az RTi szettet, erősen ráncolta a homlokát és csóválta a fejét. Velem együtt, mert közösen állítottuk össze a rendszert. A frontok bejáratottak, az LX60 erősítő egy éves, használt volt.
-
Peetta14
tag
válasz
#09634560 #51501 üzenetére
Elsőre sem elegendő? Így legalább lenne egy rendszer, ami már hallgatható, különben nézhetném az erősítőt magában
A keret nagyjából 220-250k. Szívesen veszem, hogy PÜ-ban, vagy itt tudnál segíteni egy rendszert összehozni. Amit olvastam, hogy az erősítőre lehet építeni, van benne erő, tudás, így remélhetőleg ki tudja maximálisan használni az egyszerűbb dobozt is, majd később, ha úgy adja, lehet fejleszteni. -
bozont
veterán
válasz
#09634560 #51476 üzenetére
Az mennyire rontana az összképen, ha az A3 mellé a CSi A4 center kerülne? Sajnos az A6 a fizikális méreteiben is elég nagy, főleg a mélységre gondolok, az már szerintem nem lenne ideális. Ugyan majd lefogom cserélni az íróasztalt egy kisebb TV állványra, a monitort meg egy nagyobb TV-re és akkor a nézőpont is hátrébb kerül, de az nem most lesz sajnos.
Na meg gondolkodom, hogy tenni kellene valami a hangfalak mögé, mivel közel vannak a falhoz, meg az egyik oldalon a sarokban vannak. Mivel apu kárpitos, így van sok szivacs hulladék. A kérdés az, hogy egy átlagos szivacs is jó erre a célra, amit bútorokhoz használnak (ebből persze van többféle sűrűségű, puhább és keményebb verzió) vagy mindenképpen érdemes lenne kimondottan hangszigetelésre gyártottat venni?
Ezt még persze bevonnám bőrrel, hogy azért mutasson is valahogy.Meg ha jól emlékszem, olvastam valahol, hogy a (szalag)parketta nem a legideálisabb a sub szempontjából. Láttam képeket, van aki gránitlapot, van aki pedig ilyen hungarocellt tett alá. Érdemes ilyennel szórakozni?
-
-
janos666
nagyúr
válasz
#09634560 #51377 üzenetére
Megpróbálhatom, de előbb vissza kell kérdeznem, hogy pontosan mi is a kérdés,
"mia az az Auto frame rate?"
mert abban a kérdéskörben, amelyik hozzászólásra reagáltál elég nehéz értelmezni, de még úgy általában a házimozi/audio processzor/erősítő témában is.Arra tudok tippelni, hogy a BD/médialejátszód vagy az AVR-ed menüjében látsz hasonlót. Ha igen, akkor roppant egyszerű: a forrásanyag képkockasebességéhez leginkább passzoló frissítési frekvenciát állít be. Prioritási sorrendben: azonost, egész számú többszöröst, vagy harmad törtet, azután a metrikusan legközelebbit. Persze abból kell gazdálkodnia, amit támogat a megjelenítő (ez vagy egy alapfeltételezés, hogy mi az, amit minden, adott csatlakozó szabvánnyal ellátott eszköz tud kötelezően a csatoló szabvány előírásai miatt, vagy te adhatod meg a listát a menüben, de manapság leginkább a megjelenítő EDID-jét olvassa ki a forráseszköz, ami bár kicsit bugos lehet, ha AVR is van köztük, de néha anélkül is, ezért szokott lenni erőszakolt mód is a menükben), így a gyakorlatban:
23.976fps kimehet 23.976Hz-en, 24Hz-en, 60Hz-en, végső esetben 50-en
24fps ugyan ez, csak a 24 helyet cserél a 23.976-al, de ez ritka
50Hz kimehet 50-en, vagy végső esetben 60-on
Aztán persze vannak még interlaced és 3D módok, de azok igazából nem zavarják ezt (a HDMI-n frame packed 3D megy, egymás felett-allatt a két szem képe, köztük fekete sávval, nem 2x24=48Hz).Néha az AVR is megteheti neked, hogy 24Hz-et fogad a lejátszótól, és ő sokszorosít belőle 60-at, ha a rákötött megjelenítő nem fogad 24Hz-et.
A menü animációk sokkal szebbek 50 vagy 60Hz-en, így a lejátszó szeret visszaváltani erre. A mozifilmek viszont 24fps-el peregnek (moziban 24, Blu-Ray korongon 24/1.001~23.976Hz-en, még a régi NTSC Y és CbCr közti frekvenciaeltolás hagyatékaként, vagyis a színes TV-k óta, de egész máig, mikor már nincs értelme), ha váltva 2x, 3x ismételgeted a forrás képkockáit, hogy 60Hz-et kapj, az akadozni fog, így ha tud 96Hz-en járni a megjelenítő, akkor érdemes 24Hz-el etetni (pontosabban 23.976-al, de áltlában a menükben is kerekítve találod, akár 24-re vagy 23-ra, esetleg mindkettő megvan). A TV-k viszont ritkán fogadnak 96 vagy 120Hz-et, mert pazarlás forrás oldalon duplikálni a képet és úgy átpaszírozni a HDMI kábelen, pedig járulékos előnye lenne, ha PC-ről is játszol.
Remélem ez volt a kérdés, mert elég sokat pötyögtem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Norvégia átmenetileg betiltja az áramigényes kriptobányászatot
- Nehéz helyzetben az SMIC, régebbi chipet használ az új Huawei laptop
- Linux kezdőknek
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- E-roller topik
- Bestbuy játékok
- LEGO klub
- Végleges a HDMI 2.2-es verziója
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L390 - i7-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Xiaomi Redmi 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! MSI Z790 i5 14600KF 64GB DDR5 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 13 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- LG 77G4 - 77" OLED evo - 4K 144Hz 0.1ms - MLA - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged