- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- NFC Ring, avagy gyűrű, amivel fizetni is lehet
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Milyen okostelefont vegyek?
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Magisk
- Telekom mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
bajnokpityu
félisten
-
Dorian
félisten
válasz
Tamoo #100036 üzenetére
Tegnap hallgattam rajta először, de mindezt hangfalkábel cserélgetések utáni lenyugtatásra, néhány szilvapálinka után. Szóval tetszett, de nem releváns az élmény
Ilyen tekintetben sokat számít egyébként az erősítő is, legalább annyit, mint a hangfal. HTA-val a C6-on is tetszett, másik erősítővel nem.
Sztem a Denonnak mégjobban nem fekszik a rockmetál, mint pl. a C6-nak.
-
spiky03
veterán
válasz
Tamoo #100011 üzenetére
Thx. Még a BX-re is elég sokat kellene ráfizetnem, igaz új szett lenne BXFX-el 300.
Valahogy én is így gondoltam. Köszi a megerősítést.
Mert igazából nincs semmi bajom a Focal-okkal, örülök, hogy egységes az összes hangfal, így mindenhonnan egyforma hang szól.
Akkor maradok az eredeti tervnél, hogy majd egy szub csere meg egy erősítő csere.
Szubban SVS-re gondoltam.
Erősítőben meg nem tudom.
Lehet ki kellene majd próbálnom egy Denon-t, vagy egy nagyobb Pio-t.
-
whatnot
őstag
-
Lacielvtárs
nagyúr
jó reggelt, maximálisan igazad van, senki ne az alapján vásároljon valamit, főleg ne hangfalat, hogy az mennyire tetszik egy másik embernek. én magam rossz példa vagyok ezen a téren mert én hallgatás nélkül vettem anno, és mondhatom nekem mázlim volt, vagy az is lehet hogy nem is mázlim van, hanem az igényeim nem túl magasak
de természetesen egyetértek hogy a vásárlás előtt aki teheti, hallgasson meg minél több alternatívát -
whatnot
őstag
Igazából úgy vagyok vele, hogy egyrészt a FI-70 vékony kivitele miatt (10 centis hangszórók) nyilván mélyben lesznek kompromisszumok, viszont a jelenlegi albérletemben ezek elférnek. Szélesebbek már nem.
Másrészt ez lesz a referencia rendszer, azaz ezután már lesz mihez hasonlítanom egy esetleges következőt. Mert a Genius ugyebár nem egy valós referencia.Aztán hogy lesz-e komolyabb rendszer, az sok dolog függvénye. Minimum költözni akarok előtte és még az is szóba jöhet, hogy külföldre.
@Ragadozó: Sony W8 50" nem jöhet szóba? Igen, ez LED, de a maga méretében a legjobb. (Ha nagyon fontos a 3D, akkor necces lehet.)
-
-
windlord
őstag
Olyan szinten gondolkodom, mint most a HK -val kezdésnek.
Távkapcs. nem lenne rossz.Vele szemezek, de véleményezzétek kérlek:
Htpc -t építenék műsorszórásnak, abba válogatnék normális hangkártyát... ez a terv.
Nem tudom ez megint csak mennyire jó megoldás... -
-
föccer
nagyúr
Elég dzsuvás, meg ezüst színű.
Inkább fekete/barna/cseresznye színt választanék. Teljesen hülye vagyok a témában, a felsorolt adatok nekem annyit mondanak, mintha elkezdenék nektek mesélni a beton térburkolatos jégolvasztósó állóság vizsgálatának eredményeinek időben függvényéről leolvasható beton tulajdonságokról.
Szóval ha azt mondjáték, hogy ez tényleg best buy, akkor inkább átfestem feketére.
Ez az erősítő szimpi, régen is szerettem a Pioneer erősítőket, gyerekkoromban is meg voltam egyel elégedve.
üdv, föccer
-
hétalvó
addikt
Utana olvasva kinti forumon melegebb hangu kiszolgalast ajanlanak hozza. Pl nad, de a marantz is jo. Ebbol akkor a denonnak is jonak kellene lennie.
Kene oda egy komoly tapkabel kezdesnek es kitalalni a hangfalkabelt, de lehet tenyleg neked van igazadDe ha se teteje se alja talan egy pioneer lx jo szolgalatot tehetne a jelenlegi kabelezessel.
Esetleg a hagfalkabelen egy rodium csatlakozo sokat hozhatna.
-
vendingo
veterán
-
xtremetuning
addikt
Minek tépjem a számat ? Látod, leírták. A szabály ma már ízlés(ficam) kérdése....
Nem is értem, minek ajánlgatunk bármit.Kevés a surround hang ? Tedd közelebb a füledhez.
Gyenge a center ? Vedd az öledbe.
Kevés a sub ? Tekerd meg a potit.
Sok a piros szín a megjelenítőn ? Nyúlj bele manuálisan.Lehet zárni a topikot.
-
Panthera
őstag
-
bajnokpityu
félisten
ez nem elmélet, ezt kell csinálja.
ha nem jól lövi be a távolságot, akkor valami error van. nálam ezt néha a szoba okozta, aztán érdekes módon, amikor helyükre kerültek a paanelek,minden autómata mérés cm pontos lett. a sub is. aztán az más kérdés, h olyan error is lehet, hogy éppen rossz a kedve a cuccnak, és ha 1cm-t oldalra mozditasz,máris jól mér,stb.
XT:pedig a mélyhang mennyiségi igény nem csak a minőség függvénye. Nálad nagyon nagyon jó a mély minősége, nekem mégis sok néha. Nálam úgy van belőve, hogy alig tűnik fel, hogy ha bekapcsolom. és nem csak azért, mert gyengébb a mélyem minősége. szimplán így szeretem. pedig én is ráteszek az autómata mérésre picit.
-
Gabesz26
senior tag
Én még az előző dobozokkal próbáltam, nekem nagyon nem jött be. Kikapcsolva pedig annyira jó, hogy nem volt kedvem kísérletezgetni
.
A GS-el még nem próbáltam (csak a szinteket állítottam be manuálisan, mikor meglettek), de a héten lehet rászánom magam
(bár igazából most sem érzem nagy szükségét)
-
Ha ismered, akkor az pozitív. A korábbi avx-es cuccait egyébként dícsérték, ahogy emlékszem, de mindig hibátlan állapotúak is voltak. Mindenesetre azt, hogy a bemenetválasztó és a hangerőszabályzó a sok használattól kopott el nem tartom túl jó szövegnek, ha nem a Hulk volt a korábbi tulajdonos.
-
bajnokpityu
félisten
2 hónap ingyen, kari akció?
és én is így vagyok vele. akkora élmény, hogy új zenéket ajánl, hogy elviselem a hangminőséget.
dehogyis. sztem azok a láncok,amiket itt a többség használ, eleve alkalmatlanok arra, hogy észrevegyék, az a kevés, amin meg észre lehet venni, kevés zenén jön ki. de ilyen, h érzelmeket, meg mittomén, ugyanúgy átvisz az mp3 is. sőt, dinamikában még nagyobb is (mp3 ugya a nagyon alacsony jelszintű adatot szűri, ezért a hangos-halk arány megnő)
fejesen próbálgattam. A hd600as fejesen még nem vettem észre, csak a staxon.
-
-
Csabroncka
addikt
Nem azt mondom hogy soha nem szoktam "hangosan " zenét hallgatni vagy filmet nézni, de sokszor csak olvasás mellé hallgatok valamit és tetszik ahogyan a mélyek és a tér ugyan úgy élvezetesen hallgatható. Ez hasonlóan van a filmekkel is, volt, hogy párom már aludt (albiszobában vagyunk), igen halkan ment a film, de még így is elég ütős volt.
-
-
bajnokpityu
félisten
-
kimi02
őstag
A DTS HD core hangja valóban jó. Viszont a Dolby TrueHD core hangjánál már nem kis különbségek lehetnek.
Próbáltam coax kábellel mind a két felállást. HDMI-n egész más volt a TrueHDPersze értem én azt is amit te mondasz , hogy a mostani HD-s olcsó erősitők nem tudják azt HDMI-n mint a régebbi Nem HD-s nagy vasak.
-
zozy84
senior tag
Aki eddig nálam volt és hallotta a HECO 702eket az Onkyo 608al mindenki azt mondta, hogy ilyen mélyek mellett hülye vagyok, hogy sub-ra akarok költeni.
Persze laikusak voltak mind. Hiába kezdtem el magyarázni, hogy miért kellene, csak mosolyogtak. Én meg inkább hagytam had nézzék a filmet.
-
-
törölt tag
Ha már félreérthetően fogalmaztam, pont a te felvetésed, ajánlásod (és amit én is hangoztatok) ellenére full elcseszett, reménytelen helyiségek, belépő-közép láncok esetében mégis sokkal jobb lehet (vagy legalább kipróbálni) az összes mérést ráengedi, mint sem. Ahogy ebben az esetben sokkal többet hoz(hat), mint ahol a szinergiára irányuló törekvés már magasabb szinten áll, vagy a lánc elemi elérték azt a szintet, ahol az önkalibráló rendszer rosszabb eredményt ad a sajátnál (room eq eljárásoltóktól függetlenül, az más lap, tovább ragozható).
Vegyük figyelembe, hogy a tegnapi eredeti kérdés felvetés milyen rendszerre és helyiségre irányult. Viszont akinek első rendszere, (hozzáértő) kontroll nélkül nem csak a beállításokkal, mérésekkel lesz problémája, hanem annak eldöntésévél is, hogy végeredményben mi a jobb.
(#98521) xtremetuning
Kivéve ha az ember parafával akarja megoldani a padló és a fal egy részét vagy teljes egészét. Épp az ügyön vagyok ...
-
Csabroncka
addikt
cseles!
A távolságot és főleg a dB szerintem kis gyakorlattal könnyen be lehet állítani (és ideális esetben nem is lenne gond hogy a hangok rendben megérkezzenek). Viszont pont azt gondoltam végig, hogy a szoba akusztikai "anomáliái" miatt kell ez, mert hiába állítod be hogy pl.: 3 méter a távolság!
Igaz van még jó pár dolog amit nem kifejezetten értek az UM alapján sem, de van még bő 1,5 évem mire ezt kipróbálhatom a bank lakásában
-
Dorian
félisten
Dehogynem, próbáltam HTA-val, mint sztereó. Jó volt, jó volt. De nem volt sokkal jobb, mint a tuningos C6-tal. (Ezen sokat gondolkoztam, hogy le merjem-e írni, mert tuti valaki megtalál, hogy az eladnivaló C6-ot promózom, de csak kikívánkozott)
Tippem szerint az ok: ami kiszolgálással kimaxoltam a C6 hangját, az itt kevés. Én most főleg a hangfalkábelre fogom a dolgot, ki kell próbálnom párat, hogy igaz-e.
Persze, még kell szórakozni távolsággal, beforgatással, tüskék sincsenek alatta, stb, de ezeket most nem a fő oknak gondolom.Pityu:
Igen, én -részben !- így jellemezném a Tamoo-nál hallott hangot. A kemény itt nem negatív jelző, csak jelző. Impresszív, pontos, megfogott, erőteljes. Nagyon tetszett, csak most agyalok, hogy nem túl-e. -
Én sajnos egyelőre semmi érdemleges, releváns és megfogalmazható különbséget nem könyvelhetek el a VDH CS122 és a Kimber 8TC között, úgyhogy gondban vagyok, melyik maradjon. Elsőre a Kimber tűnt egy icipicit jobbnak, de inkább másnak. A mostani cserélgetés alkalmával viszont szóra sem érdemes amit hallottam. (Vagy nem hallottam.)
"De elosztókkal még van egy köröm."
Az nem egy kör lesz, hanem körözés, és az mint tudjuk, nem vezet sehová.
-
spiky03
veterán
Elégedett vagyok én velük.
RX-re úgy sem lenne pénzem.
Meg inkább projektorra gyúrok majd.Nah meg majd később talán erősítő cserére, igaz nem tudom, hogy mire lenne érdemes cserélni a mostani Pio-mat?
Meg majd valami jobb szub a Heco helyett, de ezek mind távlati tervek. -
gorbep
senior tag
Igen, ez sajnos benne van, de az újnál is előfordul, és van hogy az ilyen időszakos hibára a márkaszerviz is csak széttárja a kezét... Szerviz... a javítások sokszor banálisan egyszerűek....
Nekem is csak annyit írt az Emo support, hogy bocs, küldjem vissza az XPA-5-öt... inkább megcsináltam...
de én abba sem vagyok biztos, hogy ez az erősítő hibája, lehet egy időszakos földhurok, pl valamelyik szomszéd TV-je csatol az antennára... én erre tippelnék.... így látatlanban...
Bocs, WhatNot-nak akartam.... szóval zárd ki a földhurkot.... az erősítő akkor is zajos, ha az AVR-TV közötti HDMI nincs is bedugva?
-
"Dobozméretben különböznek kicsit? Nagyobb a GR?"
A talp nélküli dobozmagasság tök egyforma, 925 mm. Talppal és tüskékkel együtt pár milliméterrel a GR magasabb. Mélysége a GR-nek 300, GS-nek 280. Szélessége a GR-nek 200, a GS-nek 206. Talp és grill nélküli súlya a GR-nek 18,8 kg, a GS-nek 19 kg.
"Magasnál lévő rács ugyanúgy sűrűbb mint a centernél?"
Igen.
"Reflexnyílás hátul is ugyanúgy megvan?"
Igen.
"Ha belevilágítasz, milyen csillapító anyagot látsz? Szivacs?"
Igen, de van egy hatalmas differencia, a GS esetén ez fekete, a GR esetén sárga. A színeknek a 4. dimenziós hi-fi kultúra szerint komoly jelentősége van, csak azt nem tudom, melyik a jobb. Biztos az, amelyik drágább, erről viszont a szivacsgyártók festékanyag-áraiból kellene infót szerezni. Szerintem a sárga szélesíti a színpadot, a fekete viszont pontosabban pozicionálja az énekest. Szerinted?
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
- Szerezd be most az érzékelhető különbséget! Akár 0% THM-re
- Apple Ipad Pro 2 gen2 10,5" 2K retina A1709 64GB
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- Lenovo V130-15IGM laptop (Pentium Silver N5000/8GB/256GB SSD
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest