- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- iPhone topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Kiborult a Nothing Phone (3) pletykakosara
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rp526
aktív tag
válasz
Nemir Ombe #141435 üzenetére
Ahha.. akk ennyire halott a dolog?
Igazából a BOSE-ból akartam vmit kihozni, mert az szól vhogy és csak elérni vmi 5.1et..
A kép része már elég jó a filmezésnek jó lett volna ha kicsit jön hozzá a hang is (csak hát pénz az kevés van)..
-
tomic
addikt
válasz
Nemir Ombe #141411 üzenetére
Igen ez jó kérdés. Ezt én is mondtam neki,hogy tök más mind és meg kellene hallgatnia őket. Ami nálam volt Arcam az tetszett neki.
Szimplán a mozi élményre lenne kíváncsi,hogy melyik "csinál" jobb mozi élményt.
Denont hogy érted,hogy eljárt felette az idő. Hisz atmos előtt felső kategóriás avr-e volt a cégnek vagy nem?. -
Dave567
addikt
válasz
Nemir Ombe #141273 üzenetére
Sikerült, elégé hosszú idő volt mire a helyére raktam.
(#141278) Patice: Köszi.
Viszont, sikerült beüzemelnem, nem rossz, nem rossz, előre raktam a két Cantont, és hátra, két db álló Boscmann hangfalat, ami még a haveromé.
Elől nagyon szépen szóltak a hangfalak, viszont hátul kevésnek éreztem, ez természetes, vagy van valami bibi?
A sima surroundba kötöttem, és nem a surround Back be. -
Lite
őstag
válasz
Nemir Ombe #141256 üzenetére
Jelenleg a 757-el mindkettőt szeretném kipróbálni. Ha bejön és tetszik akár a VD 268-544, akár a Via SC-4, azt megtartom és kipróbálom a majdani sztereó rendszeremen, amin csak max bi-wire megoldás lesz, bi-amp nem. A ritkítástól féltem, nem tudtam, hogy nincs hatása a hangra...
-
claire78
senior tag
válasz
Nemir Ombe #141275 üzenetére
Áhh, megoldottam. Rajzoltam rá kis piros nyilakakat a hangfal felé, hogy az elektronoknak egyértelmű legyen melyik irányba kell szaladni. 😋😂
-
claire78
senior tag
válasz
Nemir Ombe #141273 üzenetére
B..szameg! Csak most mondod, mikor én meg már bekötöttem?! 😂😁😈
Hozzáteszem a polaritást is nehéz követni, mert nagyon halványan van a felirat és ritkán is ismétlődik. 😃
-
Dave567
addikt
válasz
Nemir Ombe #141252 üzenetére
1 cm-es üveg lap, nem tudom mennyire rezonálhat be. De letesztelem majd.
2m-re ülök tőle, nincs egy kicsit alacsonyan elől? Mert én arra gondoltam, hogy az elejét emelem inkább, hogy az arcomba nézzen a hangszóró és ne a hasamra.
-
Lite
őstag
válasz
Nemir Ombe #141243 üzenetére
Köszönöm! Én csak a bi-wire erősítő oldali, egy csatiba 2x4mm miatt aggódok, egyedül oda tettem volna banánt és nem mindegy, hogy ennyi drót befér-e egy 6 mm átmérőjű banándugóba.
-
Lite
őstag
válasz
Nemir Ombe #141222 üzenetére
Alapból én sem,de ahogy néztem a 757 szorítóit, nem győz meg, hogy 2 db 4-es vezeték bele fog férni. Egyébként a 6-os dugóba belemegy? Ebben nem voltam biztos, mert az SC-4 mindenhol a T6S (30106) dugóval láttam szerelve, ahhoz meg gyárilag több méret befogadására való szűkítő jár. De ha befér, akkor én sem szívesen használom a dugókat (most sincs semmi).
-
BBéci
legenda
válasz
Nemir Ombe #141234 üzenetére
Nekem a RUBICON is nagyon tetszik, annak rendben van az ára, elfogadnám! Az EPICON viszont szintén irreálisan drága.
-
rappit4
őstag
válasz
Nemir Ombe #141237 üzenetére
Sosem értettem, hogy miért kéne 2x-es áron venni hangszorót a recieverhez képest. Kivancsi vagyok, hogy ezt mondaná e valaki azután, hog meghallgatta hogyan szól 5db JBL 8330 egy cambridge audio receiverrel. Főleg ha elmondanám, hogy darabját 10 ezer forintért vettem
. Ennél amit el tudok képzleni, hogy jobb mozi hallgatásra az a JBL pro 3000 széria vagy felette. Pár hónapja hallgattam egy Elac rendszert, a frontok azt hiszem fs 77-ek voltak és egyszerűen csúnyán szolt mozin, főleg ezekkel a kicsike centerekkel (ez a másik amit nem értek, egy mozi szett alapból azonos LCR hangszóróknál kezdődik hiszen a center a legfontosabb csatorna). Az tény, hogy sztereón bármikor lepipálja a JBL pro szériát, de most moziról beszélünk.
Szerintem minden esetben a teremhez és az elvárasokhoz kell nézni a hangszórót nem az avr árához. -
Jegesmaci81
aktív tag
válasz
Nemir Ombe #141234 üzenetére
"(és hogy egy másik "tulajdonosi" kör is mágjára küldhessen a Zensor-nál pedig határozotta jobb a hangja
)"
Én amikor vettem a zensort, egymás után hallgattam meg őket. A Spektor nyilvánvalóan jobban közelít hangzásvilágában az Opticonhoz mint a Zensor. Azt viszont nem mondanám ki egyértelműen hogy jobban szól a Zensornál. Persze ez fordítva is igaz. Viszont a Zensor sokkal szebb és talán minőségibb érzetet kelt nála. Ez fontos szempont egy olyan nappaliban mint a miénk ahová a fehér tökéletesen beilleszkedik.
-
arcitec
addikt
válasz
Nemir Ombe #141230 üzenetére
Akkor ez direkt volt
Nagy mágus vagy TE, de van, hogy rossz üvegből kortyolsz és elveszíted a varázserőd és írsz sarkított véleményeket az általad nem preferált dolgokról. A Gyűrűk ura jutott eszembe. A szépszégesz drágaszágról ..
. Ezzel csak az a bajom, hogy 1. Nyilván tudom mit hallgatok. 2. Azért talán úgy 550eft-ot - újonnan - megért az 5.0 szett.Annó nem akartam többet pénzben mint itt is vannak páran a kérdéseikben.(Én sem gondoltam volna az elején, hogy úgy min 3-4x annyiból úszom meg az érdemi cserét. 3. Az ezért, hogy egy szinte belépőhöz hasonlítod hát nahát ... 4. Sok nyugati tesztet(angol,német,francia,lengyel) olvastam olyanokat is akik Cantont,Focalt is teszteltek és egybehangzó volt a vélemény és közel sem az amit TE terjesztesz, sőt. Nyilván vannak még rajtad kívül akiknek nem tetszik.(ja és az említett márkákról sem olvadoztak) Mint írtad izlés, nos csak is ezért vettem ezt a már fentebb említett áron a listaárat én sem adtam volna meg érte. A Focal Aria meg lista áron vagy 1.2 milla. A Canton Reference(ami mellesleg ott fityeg az aláírásod alatt sem .. Ezt is csak azért írom, mert csípi a szememet az elfogultság, nem korrekt ... Nem ide való ... A haverok közt elmegy.
Ja igen tegnap péntek 13 volt , látom ElaciElvtárs is kapott a sznobizmusra... Szóval akkor rossz helyen állt hold .. -
arcitec
addikt
válasz
Nemir Ombe #141215 üzenetére
Mert az általad ajánlottak meg igen, ami olcsóbb kínai ... Á, TE nem a márka marketingese vagy , minek bizonygatod állandóan, a fene sem érti...
-
Lite
őstag
válasz
Nemir Ombe #141215 üzenetére
Köszönöm, végül is ennyi rizikóra szükség van.
A saját banánja (30106) jó, vagy azért az árért (47 EUR a 4 db) van jobb is? Illetve van-e ilyen szint olcsóbban,amibe adott esetben belefér 2x4mm? -
Lite
őstag
válasz
Nemir Ombe #141197 üzenetére
Ez igaz, de a jelenlegi rendszer viszont adott és amíg nem jön létre a fejlesztés, illetve sok hallgatózás, ebből szeretném kihozni a maximumot. Így ennek értelmében a kérdésemet átfogalmazom: a 757 és egy pár Signo Avantgarde esetében érdemes bi-amp, vagy bi-kábel megoldást alkalmaznom? Ha igen, az általad felsorolt kábelek közül melyik passzolhat leginkább a rendszerhez (és itt az egyéni ízléstől szeretnék elvonatkoztatni, az érdekel, melyik tudja kihozni a legtöbbet a rendszerből - aztán az vagy tetszik, vagy nem, de legalább tudnom, itt van ennek a vége)?
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
Nemir Ombe #141211 üzenetére
Attól tartok ezt soha nem fogom magamról levakarni
-
Lite
őstag
válasz
Nemir Ombe #141191 üzenetére
A Viablue SC-4 érdekelt (erősítő oldalon a T6S saját banánjaival, hangszóró oldalon csupasz vezeték), a VD 268-544-000 -val szemben, ezzel a kérdéssel próbálkoztam egy másik topikban is. A hangfal még képlékeny, itt sokan nem szeretik a Quadral-okat, viszont a sztereó rendszert pedig most építeném. Egyenlőre itt használnám a kábelt, majd átkerülne a sztereóra (valószínűleg Advance Acoustic PX1+BX1 kombinációra, hangfal még passz, egyenlőre, ami van).
-
Lite
őstag
válasz
Nemir Ombe #141183 üzenetére
Ezért kérdezem...
Bár mintha valahol azt olvastam volna, hogy a NAD 7 külön végfokot tartalmaz és ebből gondoltam, hogy 2 helyett 4 hajtaná a frontokat. De erősen fenntartom a tévedésem jogát! Csak most agyalok a rendszer fejlesztésén és több helyen olvastam, hogy a 4x4 mm kábelek - az adott típusból - hozzák a legjobb hangot (magukhoz viszonyítva). Én meg nem használok 2 csatornát az erősítőn, gondoltam, kipróbálom...
-
szasanyi
félisten
válasz
Nemir Ombe #141180 üzenetére
Van fekete is de nevetséges +100k áron.
Sajnos ez a "cseresznye" szín nem nyert, ez is bizos. Erősítő csere később, most a hangfalszett van porondon. Nyilván a választáskor belekalkulálva a későbbi, jobb hangminőségre képes AVR-t. Sajnos Kecskemét, Bp., Győr és egyéb távoli helyen hirdetőknél láttam csak olyan használt szettet ami érdekelne így azokat meg amiatt kényszerülök passzolni.
To all: ha lenne további javaslat szívesen hallgatom.
-
szasanyi
félisten
válasz
Nemir Ombe #141177 üzenetére
Ez az egyik ami érfekel (csak fekete színben) viszont most nincsenek, de jövő héten szerdán megyek hallgatózni. AVR Black Friday vagy egyéb alkalommal lesz aktuális (nem most, 200k-ért
).
Más alternatíva nem létezik? -
spiky03
veterán
válasz
Nemir Ombe #141155 üzenetére
Milyen szerencse, hogy én mindenevő vagyok.
Mert pl a képregény filmeket is szeretem és az új Blade Runner is tetszett.
Sőt egyáltalán nem tűnt fel, hogy majdnem 3 órás volt. Az elejétől kezdve beszippantott a hangulata.Ajánlott film a részemről azoknak, akik szeretik a jó filmeket.
Mondjuk nekem jobban tetszett mint az első rész.
-
sixpak
nagyúr
válasz
Nemir Ombe #141155 üzenetére
2x néztem meg a hétvégén, kifelé menet nem igazán voltak elájulva az emberek, ahogy elcsíptem néhány beszélgetést. Szerintem az utóbbi évek legjobb scifi-je.
Nagyon várom a blu ray premiert, de a poor rendszeremen messze nem lesz olyan monumentális, mint a moziban. -
nadtom
tag
válasz
Nemir Ombe #141130 üzenetére
Igen, így már érdekes, hogy akkor mire is vonatkozik a 10év garancia...
Ettől függetlenül elküldöm nekik az adatokat. -
Quetz
őstag
válasz
Nemir Ombe #141071 üzenetére
Örülök, hogy sikerült pár boldog percet lopnom az életedbe
Amúgy erre gondoltam:
All the "Low" setting of the switch is doing is stepping the rail voltage down so when UL tests the amp at a specified distortion level, the amp will achieve that distortion level sooner since it runs out of headroom more quickly than it would in the "High" (8 ohm or more) setting. This in turn generates less heat since the amp isn't driven as hard. You really aren't buying any protection for driving low impedance loads as you actually risk clipping the amplifier more since it can run out of headroom more easily. The switch is there more for certification purposes.
More at Connecting 4-ohm Speakers to an 8-ohm Receiver -
arcitec
addikt
válasz
Nemir Ombe #141054 üzenetére
Plagizálva ELACielvtárs "arany" köpését öö(írását) : Naaaa, nem kell oda az az idéző jel
-
Dragon27
senior tag
válasz
Nemir Ombe #141051 üzenetére
De ez akkor is 4 ohm
attól hogy a kábelezés 4+4 ohm a végeredmény, akkor is 4 ohm
Egy 8 ohm erősítőt kinyírna nem? -
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
Nemir Ombe #141043 üzenetére
Naaaa, nem kell oda az az idéző jel
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
Nemir Ombe #141039 üzenetére
úgy ám
ha másra nem is, de erre büszke lehetek, és igen, én a saját emberi hülyeségem vámszedője lettem -
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
Nemir Ombe #141037 üzenetére
pedig a random vásárlások a legjobbak
... és egyben a legfeleslegesebbek is -
Norbi 72
veterán
válasz
Nemir Ombe #141016 üzenetére
Tudom én,csak az pont van a kisebben is.
Azt hiszem 929-től kezeli külön.
Idézet a tesztből:
Az alap felállás tehát 5.2 volt. A hangbéli beállítást a saját Onkyo Accu EQ rendszerére bíztam. Még a 636-os modell esetében eltúlozta a mélysugárzó hangerejét, addig az NR838 többszöri bemérést követően sem hibázta el. Olyannyira jó ez a rendszer, hogy ha nem nyúltam volna bele, akkor is több, mint hallgatható maradt volna. Talán egyedül a centersugárzó vágásán tudtam volna változtatásokat eszközölni, hogy egy kicsit teltebbé tegyem a hangját. Tényleg szinte mindent tökéletesen állított be. A hátterek hangerőszintjét 1,5dB-el csökkentettem csupán, ami szinte semmi. Az Audyssey rendszer rendre 6-7dB-el hibázza el ezt az adatot. A hangfalak vágása sem annyira túlzó, bár mi kicsit azokon is finomítottunk. A lényeg, hogy már az alapok is rendben voltak, így bizony sokkal könnyebb jó eredményt elérnie bárkinek. Jelenleg a legjobb eredményt üzletünkben ennek az erősítőnek a bemérő rendszere érte el. Összehasonlításképp a Denon/Marantz Audyssey, a Yamaha YPAO, a Harman/Kardon EzSetup, és a Pioneer MCACC rendszere szolgált
Nem rossz.
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
Nemir Ombe #140998 üzenetére
Szívemből szóltál
-
leon11
tag
válasz
Nemir Ombe #140929 üzenetére
Köszi mindenkinek, jövőhéten rendelem is. Utalástól kb. mennyi idő a szállítás, mert közben elutazom pár napra.
-
nubreed
veterán
válasz
Nemir Ombe #140929 üzenetére
Amazonról, ebayről sok mindent vettem már, de ezt még nem ismertem. Komolyan kérdeztem, hogy olcsóbbak e (sokkal)?
-
leon11
tag
válasz
Nemir Ombe #140924 üzenetére
Köszi, de úgy látom, hogy a sógoréknál már feketében 7011 nincs. Németet tudnál ajánlani? A Hifi Fabrikról van tapasztalat? Ott még olcsóbb és ha jól értelmezem 30 euró a posta.
-
Pazolini
senior tag
válasz
Nemir Ombe #140917 üzenetére
Persze, tudom, végigolvastam az AVF és az AVS vitáit és nem azért ragadtam ki belőlük, hogy kinyilatkoztatásképpen idézzem.
Egyébként pont az a lényeg, amit "mellesleg" mondasz. Nem biztos az analóg fölénye, ezért akarom csak megpróbálni (összevetni). -
hm15
senior tag
válasz
Nemir Ombe #140787 üzenetére
Megtettem.
Látszólag átmegy a tartó vázán funkció nélkül, tök mindegy ki vagy betekerem.
-
prosectura
tag
válasz
Nemir Ombe #140749 üzenetére
Köszi az infokat Nektek, akkor ezek szerint a 606-t még nem érinti a HDMI "típushiba" "csak" a melegedés
-
Vicarious1
aktív tag
válasz
Nemir Ombe #140749 üzenetére
Csak visszagondoltam, hogy anno 2010 körül a H/K 355 -ösömnek szintén kiment a HDMI panelja, mérgemben vettem utána egy Onkyo 616-ot
, hogy az majd tuti jó lesz, azzal ilyen nem fordulhat elő...
Működött is nálam rendben, csak nem volt meg sokáig, aztán meg nem tudom mi lett a sorsa
-
Norbi 72
veterán
válasz
Nemir Ombe #140747 üzenetére
Ettől függetlenül az enyémmel nem volt baj,sőt a vevő is itt ólálkodik,meg tudom kérdezni,mi újság...
-
gg72
veterán
válasz
Nemir Ombe #140719 üzenetére
Használtan hozzá tudnék jutni annyiért Platinum M40-hez, mint amennyibe az új M35 kerül.
-
Dave567
addikt
válasz
Nemir Ombe #140716 üzenetére
Köszi.
-
claire78
senior tag
válasz
Nemir Ombe #140716 üzenetére
Annyira, h ez ua a bolt, mint az ebay-en. 😉😋😈
Viszont 150€ felett ingyenes szállitás és 2% kedvezmény előreutalás esetén. 😉 -
válasz
Nemir Ombe #140700 üzenetére
Hol tudok meghallgatni cantonokat?
-
Dave567
addikt
válasz
Nemir Ombe #140676 üzenetére
Köszönöm.
Még nincs meg a teljes szett, de haladok lassacskán felé.
Igen én is erre gondoltam, csak én előre a hidiamondot akartam, és azért kérdeztem, hogy előre nem baj-e ha más márkától megy.
De nekem jó az egy márkán belüli kábel is, és ha drágább az se baj, de hátra sokkal hosszabb kell, az már nagyon elpusztítaná a pénzem.
Persze tudom, hogy ilyen a mozizás, de h lehet akkor olcsóbban oldom meg.Ezt linkelte nekem Claire [link]
Szerintem erre gondoltál.
Este még megnézem, hogy lehet-e kapni a Twin mix one-t, de ha nem, akkor mehet a Two is? -
Dave567
addikt
válasz
Nemir Ombe #140672 üzenetére
Maradtam Claire Canton szettjénél, meg Pioneer lx55 erősítő.
Canton Chrono Cl 520.2 4 db és a 555.2 center. -
WP14
őstag
válasz
Nemir Ombe #140492 üzenetére
Köszi a figyelemfelhívást, már ARC-oskodik a kábelen keresztül, pedig 1400 ft-os "gagyi" Hama high speed csak.
-
nubreed
veterán
válasz
Nemir Ombe #140613 üzenetére
Miért, mi a baj vele?
-
gabo01
őstag
válasz
Nemir Ombe #140593 üzenetére
Köszi de jelenleg egyikből sem találtam sem használtat sem akciósat "fillérekért" meg pláne nem sajnos!
Nadtom: köszi, megnézem ezt is!
-
Norbi 72
veterán
válasz
Nemir Ombe #140547 üzenetére
mármint arra, amit most leírtál
-
Quetz
őstag
válasz
Nemir Ombe #140496 üzenetére
Tényleg csak nagyon off-topic, és sajnos nincs már meg az eredeti link, de az egyik AV lapon volt egy szösszenet arról, hogy a hangfalak anyagára kb 1/7-e a teljes árnak. A többit elviszi a profit, R&D, marketing, etc...
-
Quetz
őstag
válasz
Nemir Ombe #140490 üzenetére
Az első gagyi kábel nem működött, fekete képet kaptunk csak, az én gagyi kábelem amit hoztam pedig 3m volt. De mindez lényegtelen, mert a teszt célja az volt, hogy tapasztalható-e a sokak által látott "a drágább videofil kábellel szebbek a színek, jobb a kontraszt, etc...". Ennek vizsgálatához még jobb is a rövid kábel, mert csökkentjük ezzel az minőségi problémákból adódó kép és hang hibákat. Pl az AQ kábelek jobb dinamikus kontrasztot ígérnek, ennek pedig már másfél méteren is ki kellett volna jönnie... de nem jött.
Mindemellett én is mindenkinek azt tanácsolom, hogy szánja rá azt az 1-2 ezer forintot méterenként, hogy egy tisztességesen összerakott kábelt vegyen.
-
WP14
őstag
válasz
Nemir Ombe #140490 üzenetére
Azért lett rá égető szükségem, mert felhívtad rá a figyelmemet, azaz írtad és tanácsoltad.
Ezért kipróba lészen.
(#140489) Quetz Ez jó hír, de mindenképpen pénztárcakímélő hír.
Kaki a Suprára.
Az úgyis, csak Toyotából jó.
-
nubreed
veterán
válasz
Nemir Ombe #140465 üzenetére
Igaz, értem, benne van, hogy gyanúsan olcsó.
Ez már ajánlott lenne: [link]? -
tomrRRR
senior tag
válasz
Nemir Ombe #140449 üzenetére
Hát 20k nem költenék rá
nincs valami 1-2 ezer ft komponens vagy valamilyen féle átalakító?
-
g.osseus
csendes tag
válasz
Nemir Ombe #140449 üzenetére
Na ne mondd!
Gondolom színben is van különbség. A többi irreleváns tulajdonságot hadd ne kérdezzem végig. Értelmes dolgokról tájékozódni és tanulni jöttem ide, nem trollkodni. Akinek még nem volt bot a kezében, annak nem evidens, hogy két vége van.
Hangminőségre és funkcionalitásra gondolok. Ha fogom az egy szem sub kábelemet, akkor magától értetődik számomra, hogy az erősítő sub-out kimenetét kössem rá a sub LFE csatijára. DE:
- Van értelme inkább a pre-out és RCA input párost használni? Ahhoz ugyanolyan dedikált sub kábel való?
- Az Y kábel a sub-out és az RCA input összekötésére való? Milyen esetben ajánlott a használata? -
WP14
őstag
válasz
Nemir Ombe #140403 üzenetére
Már "bifidus actiregularis", fejlődik az élelmiszeripar is.
Arra mindenképpen jó volt a kérdésfelvetésem, hogy, aki esetleg egy olcsóbb koax RCA kábelt lecserélt minőségibb (jó drágább) koax RCA kábelre, annak nem is kell külön sub kábelt vennie, mert pont megfelelő arra a megmaradt.
Értem, így kellett volna kezdened, hogy szemrevételezett kinézetük ellenére is eltérnek a fizikai állandóik egymástól, ezért egyik 75 ohmos szabványnak megfelel, másik pedig nem, ellenben a 75 ohmos is tökéletes sub kábelnek. -
WP14
őstag
válasz
Nemir Ombe #140384 üzenetére
Ki lehet mérni a sub kábel ellenállását, hogy az hány ohm? Minden vezetőnek van ellenállása. (nem járművezető, hogy megelőzzelek
)
-
WP14
őstag
válasz
Nemir Ombe #140382 üzenetére
Egyik linkeden sem írnak az "elektromos paramétereikről", akkor mégis honnan kellene tudnom, a hozzá nem értőnek? Amit látok a képeken az az, hogy egy legbelső réz vezető, felette műanyag borítás, azon egy fóliaszerű árnyékolás, rajta rézből szőtt háló és legkívül újra műanyag borítás, MINDKETTŐN.
Ebből, ha nincs gyári leírás, kábeleken jelzés, hogy mondja meg bárki is, hogy analóg, vagy digitális jelre szánt kábelek?Ja és mindkettőnek aranyozott RCA csatijai vannak.
Nem mellesleg, a dízel és benzines autók közti különbség kb. akkora, mint egy AVR és egy BD lejátszó közti.
-
WP14
őstag
válasz
Nemir Ombe #140366 üzenetére
-
WP14
őstag
válasz
Nemir Ombe #140364 üzenetére
Elolvastam, így sem tudom.
Egyik: többszörösen árnyékolt koaxiális kialakítás....
Másik: előre szerelt digitális koaxiális kábel...Önszorgalomból keresztmetszeti képet is kerestem mindkettőről, azokon sem látom a különbség(ek)et.
-
WP14
őstag
válasz
Nemir Ombe #140361 üzenetére
Mi a különbség a kettő közt, ha mindkettő koax kábel RCA csatlakozóval?
-
claire78
senior tag
válasz
Nemir Ombe #140350 üzenetére
Pedig deh!
Csak ebből lehetnek a jó dolgok.
-
claire78
senior tag
válasz
Nemir Ombe #140347 üzenetére
Mert ha lenne MP, akkor utánaolvasnék, néznék teszteket stb, és akkor adott esetben lehet vennék.
-
claire78
senior tag
válasz
Nemir Ombe #140345 üzenetére
Szó sem volt róla, h venni akarok.
Médiára elégedett vagyok a VTENnel, de külsőleg nagyon bejön ez a Pio.
Zenét pedig nem hallgatok ennyit, h megérje beruházni. -
bigdady
nagyúr
válasz
Nemir Ombe #139642 üzenetére
Azzal hogy?
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
Nemir Ombe #140312 üzenetére
Bizony, kell az egység mindenáron
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
Nemir Ombe #140310 üzenetére
Ez egy cég lenne? Vagy túl közel van egymáshoz a székhelyuk?
Vagy azonos a tervező alvállalkozókjuk? -
trecom
tag
válasz
Nemir Ombe #140293 üzenetére
Köszi.
-
migabi24
nagyúr
válasz
Nemir Ombe #140300 üzenetére
ok, nálam bejött a trükk mert nem ismertem😀
-
migabi24
nagyúr
válasz
Nemir Ombe #140298 üzenetére
szerintem keress rá az árukeresőn pár hangfalmárkára, mert amiket én kerestem mind párba volt árazva ez a cantonnál divat és nem általános
-
migabi24
nagyúr
válasz
Nemir Ombe #140296 üzenetére
de szemetek tényleg db-árat adtak meg, azért nem gondoltam erre mert az árukereső szinte minden boltra ugyanazt az árat dobta
-
migabi24
nagyúr
válasz
Nemir Ombe #140293 üzenetére
és ez konkrétan Canton GLE 496? mert gyanúsan olcsónak találom a cantonokhoz képpest, nekem elektronikus zenére kellene, és a magnat vintage 450-et kéne túlszárnyalja
-
g.osseus
csendes tag
válasz
Nemir Ombe #140282 üzenetére
Annyira ajánlgatjátok mindig a használtakat, hogy közben már ki is néztem egy QED reference XT40 párost. A külföldről rendeléstől valamiért jobban ódzkodom, mint a használttól. Tapasztalat/vélemény erről a kábelről?
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
Nemir Ombe #140282 üzenetére
+1,szerintem is, én is igy vettem a frontjaim kabeleit
-
g.osseus
csendes tag
válasz
Nemir Ombe #140263 üzenetére
Ha már kábelnél tartunk... Továbbra is Aria 906 és CXA kombóban gondolkodva, milyen kategória illene közéjük? Egyelőre begyűjtöm az ajánlásaitokat, aztán amit tudok, meg is hallgatok.
-
BBéci
legenda
válasz
Nemir Ombe #140263 üzenetére
Nem! Az zavar, amit előbb leírtam.
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
Nemir Ombe #140208 üzenetére
Nem jól néztem? Hogy lehet nem jól nézni egy filmet?
Lehet háttal ültem a tevenek, és azért tetszett -
g.osseus
csendes tag
válasz
Nemir Ombe #140183 üzenetére
És mi lehetne ebben a helyzetben kompromisszum? (Maradva a fali polcsugárzó elhelyezésnél.)
-
Dorian
félisten
válasz
Nemir Ombe #140192 üzenetére
Nemnagyon. Épp Mallorcan az egyik strandon kajálok grillezett seefood mixet
-
nubreed
veterán
válasz
Nemir Ombe #140192 üzenetére
Lehet tényleg az lesz, megnézem ebay-en. Amazonon van 27 dollárért új, ez nekem sok, remélem ebay-en lesz olcsóbban.
-
nubreed
veterán
válasz
Nemir Ombe #140189 üzenetére
Igen de nincs meg a YPAO mikrofonom.
Bemérnék én szívesen, egész hétvégén kerestem de sehol semmi... Viszont 1-2 ilyen panelt csinálni, nem nagy cucc. Amúgy is visszhangos még picit a szoba, ezt utálom, mindenképp kell vmi megoldás. Az új szőnyeg beszerzése folyamatban.
-
Patice
nagyúr
válasz
Nemir Ombe #140185 üzenetére
Ez a netes írás (relatíve) megbízható (szakmában elismert, évek óta akusztikával foglalkozó,stb.) ember tollából származik?
Erről a "hátsó fal közelsége jobb sztereó felállás esetén" dologról most olvasok először.
Egy kis magyarázat azért jó lenne hozzá.
Hallottam már mindkét felállást: sztereónál a hallgatói pozíció mögött egyből fal (kb. ez van most nekem otthon), vagy méterekre tőle. Utóbbi jobban tetszett (mert mondjuk többet hallok a közvetlen hangból, mint a visszaverődöttből).
Az nem fér a fejembe, hogy a közel lévő hátsó fal miért előnyösebb? Kiszélesíti a sztereó színpadot, vagy mi?
-
nubreed
veterán
válasz
Nemir Ombe #140185 üzenetére
Na ez egy nagyon jó kérdés. Egyébként fellelkesültem és ahogy magamat ismerem, lemegyek a helyi fakereskedésbe veszek néhány lécet, törülköző szerintem van egy csomó otthon amit nem használunk, és készítek néhány ilyen panelt.
Sőt, hogy jobban nézzen ki, bevonom valami ilyen anyaggal: [link]
Remélem megtalálható az ideális megoldás arra ha ugyanabban a helyiségben akarsz szterózni és házi mozizni. Van erre tényleg valakinek valami tippje?
-
g.osseus
csendes tag
válasz
Nemir Ombe #140173 üzenetére
A magasság miatt? Abból még tudok alkudni. Lehet, hogy megoldható 90-120 cm környékén.
A szobaméret miatt? Nem akarok falat döngetni a hangszórókkal, sőt... Zenét is úgy néznénk, hogy a gyerekek alszanak az emeleten és a lépcsőházon keresztül csak egy papírvékony ajtó választ el tőlük. (Hosszú távon majd ezt is szeretném orvosolni.) Szóval nem az egész teret akarnám behangosítani, csak célzottan a mozizó/zenehallgató placcot, a kanapék környékét, ami kb. a fél nappali.
A fali elhelyezés miatt? Gondolom, hogy állványon jobb lenne, de akkor elhelyezés szempontjából ugyanaz a probléma, mintha álló hangfalat tennék be. Amennyire tudom, polcsugárzókat simán fel lehet rakni egy ilyen konzolra, vagy akár polcra is, ez esetben nyilván megfelelő tüskékkel. Vagy ez a fal közelsége miatt nem annyira ajánlott?
-
g.osseus
csendes tag
válasz
Nemir Ombe #140169 üzenetére
Köszi a tippet, mindjárt visszaolvasom, ha megtalálom. A meghallgatást is beiktatom majd, ha minden egyéb infót összegyűjtöttem. Az írt arányoknál természetesen a listaárat vettem figyelembe: CXA60 200e, Aria906 300e, Aria 926 640e.
Köv. kérdésem az elhelyezés. Bár 30nm a nappali, nyílászárók, fűtőtestek, stb. berendezése (no meg a gyerekek
) miatt nincs lehetőségem és nem is szeretnék egyelőre álló hangfalakat. A 906-os a falra szeretném tenni, mondjuk egy Vogels VBL200 konzollal. Szintén gyerek miatt magasabbra tenném az ülve hallgatási magasságnál, kb. álló fejmagasságba (középmagasság 165cm), lefelé döntve. A két doboz távolsága pont meglenne az előírt 2-2,5 méter közötti, a hallgatási pozíció távolsága kicsi több, 3-3,5 méter lesz. Hangzás és térképzés szempontjából egy így mennyire állhatja meg a helyét? (Elsősorban a magasság miatt kérdezem.)
Ami még fejtörést okoz, hogy a gyártó ajánlása szerint ez a doboz 15 nm-re való. Ez ugya a papírforma, de vajon be fog tudni hangosítani 30-at is?
-
g.osseus
csendes tag
válasz
Nemir Ombe #140080 üzenetére
Kinéztem használtan egy pár Aria 906-ost, és az az elképzelésem, hogy egy CA CXA60-nal párosítanám őket. De ezek szerint a CXA60-hoz magasabb kategóriás hangfal illene? Vagy a front hangfalak árkategóriája a mérvadó? Mert úgy kijön az 1:3 arány.
Esetleg van valakinek tapasztalata ezzel a kombóval?
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
Nemir Ombe #140155 üzenetére
Köszönöm mindannyiotok véleményét, már nézem...
De nem hogy atmos hang nincs, hanem hatterhang sem túl domináloAmúgy nem rossz film, de nem nagy durranás a hangkeveres, az tény...
-
nubreed
veterán
válasz
Nemir Ombe #140135 üzenetére
Még a túldimenzionált és túl árazott audio kábeleket megértem valahol, de azért egy ethernet kábel méteréért elkérni ennyit...
Van olyan aki ezt megveszi? Nagyon kíváncsi volnék azokra a mantrákra, amiket magának mondogat, hogy miért volt szükség 17.000 Ft-os ethernet kábelre, mért nem volt jó a 170 Ft -os...
-
MCGaiwer
addikt
válasz
Nemir Ombe #140135 üzenetére
gondolom akkor az is jó
amit linkeltem
-
python1
veterán
válasz
Nemir Ombe #140121 üzenetére
Ó hát nem kell ahhoz kiállításra menni,hogy hangzatos marketingszöveget olvasson az ember,elég a termék hivatalos oldalára látogatni,még képekkel is illusztrálják.
Viszont azért vannak kiállítótermek,ahol valóban lehet jól összeválogatott rendszereket,vagy az egyén összeválogatott rendszerét jó akusztikai környezetben kipróbálni. De mint tudjuk ,az dobja rájuk az első követ,akinek tökéletes otthon a szobaakusztikája.Egyébként elkezdtem dolgozni az otthoni akusztika javításán,és kezd más dimenzióba emelkedni a kapott végeredmény,lehet már nagyságrendi ugrásnak nevezni a változást.Én azt mondom,hogy mindenkinek erősen ajánlott valamilyen formában foglalkozni vele,mert van olyan fontos mint bármilyen fő technikai elem.
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
Nemir Ombe #140091 üzenetére
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
Nemir Ombe #140088 üzenetére
Immunis lettél vagy 'öregszel'
-
arcitec
addikt
válasz
Nemir Ombe #140088 üzenetére
Én bánthatnálak , de nem teszem
-
BBéci
legenda
válasz
Nemir Ombe #140084 üzenetére
Védi, mint tigris a kölykeit.
-
dunkel
őstag
válasz
Nemir Ombe #140072 üzenetére
-
dunkel
őstag
válasz
Nemir Ombe #140066 üzenetére
Visszhangot megoldja az AVR? Mesélj még
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
Nemir Ombe #140056 üzenetére
természetesen vicc volt
-
arcitec
addikt
válasz
Nemir Ombe #140055 üzenetére
Köszönve! (Szegény OPTICON azért közbe közbe kap tőled) (Csak halkan mondom
) Amatőr kérdés , de szeretném ha válaszolnál(ha már itt lehet feltenni) . Ha mondjuk az általad linkelt centerek egyike lenne azon hogy szólna a párbeszéd, (azt nem tudom ha 2 center hangszóró van u.a hangtartomány megy mindkettőn?) Egyszerűsítve technikai a kérdés és a gyakorlatban mit hallanék esetleg másképp. No meg annyit kénytelen vagyok megjegyezni, hogy ezen tényt (egyoldalas) még egy teszt sem közölt, pedig egy igazán tényszerű tesztnek egy ilyen jelenséget(főleg ha feltűnő) jelezni értékelni esetleg bírálni kellene.Minden hol, itthon , nyugaton kiemelkedően jókat írtak a Vocal-ról. Egy egyszerű felhasználó ilyet hallva meg néz mint a moziban. Egyébiránt pl az előzőhöz - ami igaz ugyan a belépő alja volt - képest nem érzek hallok semmi rosszat.
Pl itt külön kiemelten elismerték pont az "1" hangszóró okán : [link]
Köszönve. -
python1
veterán
válasz
Nemir Ombe #140048 üzenetére
Viszont odafigyeléssel és kellő tapasztalattal.lehetne jobbat is "főzni" a kőleves helyett. A gyártókkal semmi probléma,inkább a felhasználók készülékeiben van a hiba.
Természetesen nálam is több sebből vérzik a mozi,de már azért alakulgat a hang,kis odafigyeléssel,trükközéssel lehet ám sokkal magasabb szintre emelni az élményfaktort.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- E-roller topik
- Kuponkunyeráló
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- AliExpress tapasztalatok
- Elektromos autók - motorok
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- LEGO klub
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Csere-Beszámítás! Sapphire Nitro+ RX 7800 XT 16GB GDDR6 Videokártya! Bemutató Darab!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S6 Lite (2022) , 4/64 GB ,Wi-fi
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest