- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Magisk
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
VGYke
addikt
Na a Denon márkaszervíz ki? Mert az, aki anno lepecsételte a garis papíromat, már nincs.
Vagy, izé... most ez jelenik meg azon a címen ami volt....
(szóval félmillás fejhallgatóra nincs szükségem / pénzem.... mert a címen csak ilyeneket látok) -
skippper
senior tag
Nem a rögzítéssel van a gond hanem hogy esetlenül néz ki egy ekkora "bőrönd" állványon (arról nem beszélve, hogy 5 perc alatt borítanák fel a gyerekek
). A nappaliba rakott házimozizásnál az egyik legtrükkösebb döntési szempont, hogy mikor milyen kompromisszumokat próbálsz átnyomni a családi kupaktanácson a belsőépítészeti dizájn oltárán
Az LCR elrendezésénél TV körül mit javasoltok? Egy vonalba az összes alatta, vagy az oldalsók a TV középvonalán? Melyik a fontosabb, egy sorban legyenek, magasabban legyenek vagy fejmagasságban legyenek?
-
skippper
senior tag
Egyetlen tényezőt nem említettem a korábbi leírásban, hogy a design is fontos lehet (nem tudtam, hogy van szép és jó on-wall hangszóró is egyben). Nincs moziszobám, egy nappalit rendezgetek be mindig egy picit jobb házimozivá. A fehér Jamo nagyon elegáns, kifejezetten mutatós darab - a Magnat funkcionális, egy nagy fekete kocka. Sejtem, hogy jobb hangszóró, de itt most sokat segít a családi kupaktanácsban is, ha emészthető kinézete van az eszköznek, amiből hármat is felfúrok épp a falra
.
-
skippper
senior tag
Egyedül azon aggódom picit, hogy mennyit veszítek a mélyből. A Daoikat 55-Hzen váltom és nagyon jól érzik így magukat, a Jamot 80-tól írják (gondolom a reflex miatt ér le mélyebbre), nem lesz-e így kevés a Klipsch melléjük. (Ráadásul hatalmas a szoba, végtelen mélyet meg tudna enni)
-
Squirrel
őstag
Nem, emotiva oldalán az összes xpa gen 3 2400 usd plussz az apró.
Nem kellett volna meghallgatnom egy sokkal jobb rendszert
Komplett hangrendszert nem gondoltam cserélni, asszony kikészülne. Azt "sejtettem" hogy az Aria 948-asok egy idő után már kevesek lesznek, de azért remélném, hogy első lépcsőben elég lenne ugrásban a CA- t lecserélni. -
attiss66
senior tag
Ja, csak még annyit, hogy a Denon3910 új korában 2006-ban 375e Ft volt. Egy fórumon azt mondták, ne keresgéljek a BluRay lejátszók közt 100e alatt/mindegy mikor készült/, mert hangban agyonvágja bármelyiket a Denon3910 és ez kb a médialejátszókra is vonatkozik. Akkor miről beszélünk a túlhaladottságról? Nem mindegy, hogy melyik dvd lejátszóról van szó. És nem a képről beszélek, csakis a hangról.
-
acodeom
csendes tag
Ott a pont!
Fibbr is több modell van, és az sem nem törvényszerű, hogy az "elromlós modellből" is mind elromlik. Ezt csak azért említettem, mert épp belefutottam egy ilyen videóba a youtube-on: https://www.youtube.com/watch?v=v0e88-tWgbI
Hozzászólásoknál is írták páran, hogy nekik évek óta teszi a dolgát a fibbr gond nélkül.
Emberünk amúgy pixelgen márkájúra cserélte le a hibás kábelt:
https://www.youtube.com/watch?v=48kXT7dVf1kAbból a 7,6 méteres 300 dolcsi környéke, annyit meg sajnálok egy HDMI kábelre.
Remélem a jóárasított amazonos csoda bírni fogja egy ideig (max 18Gbps-en lesz hajtva)
-
Dißnäëß
nagyúr
- nagyobb láda kell neki vagy 100 literrel alsóhangon és az RCF is 400 körül érzi jól magát (attól függően persze, hova hangolod, az meg attól, hova teszed)
- érzéketlenebb névlegesen 5 dB-vel (6 már negyedannyi teljesítmény lenne ugyanahhoz a hangnyomáshoz)
- 1000W-al több RMS-ben, amivel az érzékenysége miatt még mindig nincs az RCF SPL-jén, ergo csak kínzod Magad, hogy egy Apollon Audio NC2k nem tudja kihajtani és nyúlni kell egyéb, NCore-nál kompromiszumosabb megoldáshoz
- nagyon alacsony fs, de nem akarnám sacc 25Hz alá vinni amúgysem
- hiányzik az SPL görbe a gyári adatlapról és tökmindegy, mennyi pontosságot szavazunk egy ilyennek, akkor bottal sem piszkáljukNem győzött meg.
-
python1
veterán
Pont az utolsó bekezdèsedre gondoltam.
Nem titok, hogy 40Hz elèrèse mèg aránylag kis dobozmèrettel elèrhető, 12" esetèn kb 60liter, de 20Hz- hez már a 4x tèrfogat kell, de ez igaz nagyobb hangszóróknál is.
Nem azt mondom, hogy rosszak a " gyári" szubok, csak fentartásokkal kell kezelni őket, mert látom èvek óta megy az oldalra lèpegetès szub ügyben.
De lehet csak a szemlèlettel van a gond, vagy nem a helyèn kezelt adatokkal
Az LCR- tèma látom nem ment át.
Egymás mellè kell tenni a 2 dobozt, ès azonnal hallható lesz egy 6,5"- os hangszóróval èpített valami ès egy 15"- os szóróval szerelt szerkezet 40Hz- s energia szintje. -
python1
veterán
Ennek a hangszórónak a 20Hz- s hangját te nem hallod mondjuk 80-90dB- es hangnyomásnál, a másik, hogy látszik hol jó a hatásfoka.
A másik a dsp, mindegy merre dsp- zel mind ront a hangon, torzításon, ha + irányba dsp- zel, torzít a hagszóró, ha - irányba, ott meg a hatásfok lesz rossz.
Na most itt jön kèpbe a nagyobb doboz, menbrán felület, ès hatásfok.
Nèzd, sokan túllèptek már ezeken a szubokon, ès nem vèletlenül. -
Gino20
őstag
HTP-1-ről volt szó
. Amúgy néztem a végfokait is. Van neki 9 csatornás (3x200W + 6x100W) [link] szerintem korrekt áron csak hát a végfokjainak a tápegysége fixen 110V-os (persze létezik fesz átalakító) még a proci auto megy 110V és 230V esetén is. Furcsa.
#186656Rp526: Tudom, hogy létezik csak az úgy aszimmetrikus lesz, mint egy RCA-RCA.
Audioholcs-on meg közben ezt írják [link] :
"The XLR outputs, being fully balanced, should ideally be used with amplifiers that have similar balanced inputs. We strongly recommend against connecting these to an amp with unbalanced inputs."
Persze gondolom ettől azért csak el lehet térni. -
Gino20
őstag
Ha pusztán az üzletpolitikát vesszük alapul, akkor szerintem sajnos nem fog jönni AV40/41-re (ugye ezekben csak a HDMI panelban van eltérés) az ART, hanem csak majd az új sorozatra. Storm-nak volt erre kizárólagossága 2023 talán októberéig. Azóta eltelt fél év, de nyoma sincs az ART érkezésének. HTP-1-re is most olvasom, hogy majd lehet egyszer/talán, de szerintem kacsa. Majd ha egyszer lesz pl HTP-2, akkor arra lehet. Persze ne legyen igazam
-
attiss66
senior tag
"Ha egy utolsó javaslatot elfogadsz, tegyél be az AVR-ed elé egy hd hangokat ismerő és hdmi képes processzort, valami használt felsőkategóriást"
ez érdekesen hangzik, tudnál valamit javasolni, esetleg linkelni? Merthogy jó lenne, ha a Q10 is jól szólna, mert majdnem 2 TB-nyi film van letöltve, amit azon néznék.
Amúgy a Q10-en is szólnak jól filmek, pl a Venom1. Az kb egy 5 gigás. És akkor jön a Polar Express 42 gigával és nudli. Ezt nem értem én. -
attiss66
senior tag
A Polar Express-t néztem a denon3910-en és a Q10-en egymás után. A Polar Express-nél a hangmérnökök remekeltek, az egyik legjobb film hangilag, tehát ezzel jól lehet tesztelni.
A letöltött film 42 GB-os/gondolom itt már a 42 gigából a hangra is hagytak valamit, annak is szólni kéne/, a dvd lemez gondolom vagy nyóc giga a kétrétegű.
Digitális koax-al összekötve mindkettő.
A Q10-en egy lapos, dinamikátlan, jellegtelen, részlethiányos...a Denon3910 meg egy teljesen jó hangzás, ami beletapaszt az ülőgarnitúrába. Amikor megáll a vonat az egyik helyen, mintha bejött volna a szobába. Amikor dülöngél a vonat a jégen, érzem a súlyát, hogy mi baromi nehéz. A Q10-nél nem jut ilyen eszembe.
Szóval amit átvisz hangot a dig.koax-on nem ugyanaz a kettő, szerintem simán kiszúrnám vakteszten, hogy melyik szól.Smiley: egy hi-fi fórumon rákérdeztem, hogy mi lehet a gondja a Denon3910-nek, hogy rétegváltáskor lefagy. Ez volt a válasz. "Lehet a tápban is rosszak a kondik ha kivannak száradva a digit lap nem igazan kedveli a szűretlen fesz értékeket akkor is szeret le fagyogatni"
Már írtam is a pc-s isminek, hogy cseréljük ki a kondikat a tápon.
Amúgy a pc-s kalibrációról nem mondtam le, de egyelőre analógban összekötve a hangkártyát az erősítővel, meg se nyikkan, remélem én nem kombinálok valamit jól és nem az erősítő analógjánál van valami gubanc. a hangkártya tesztelve lett.
-
attiss66
senior tag
A Denon DVD3910 is és a Himedia Q10 pro is digitális koax-al van összekötve a Denon AVC-A11SR erősítővel. A Denon3910-ről dvd lemezről megy a hang, a Himediáról, a letöltős oldalakról letöltött filmről megy a hang. Így, ebben a módban, a dvd lejátszóról szóló hang sokkal jobb, mint a médialejátszóról szóló hang, ennyi a történet.
Meglehet a Himedia Q10pro nem tudja megmutatni ezzel az erősítővel/mivel nem tudja azokat a formátumokat/ amit tud, de ebben a formációban a Denon3910-el szemben alul maradt.
-
attiss66
senior tag
igen, a buherációs múzeumba
Quetz: nem én csináltam, de elégedett vagyok vele, mert a hűtés megoldott, amit az akkori kínai gyártók nem csináltak meg megfelelően
kiállításra nem viszem
a kínaiak olyan h.lyék voltak, hogy két lemez van egymás mellett az egyik oldalán, a külsőn kivágva hosszan szellőző nyílás, a belső lemez meg zárt. hahaez olyan, minthogy van ablak a szobán, csak be van falazva
-
Rp526
aktív tag
Hangkártya + végfokok. AMD-ben nem gondolkodtam. Mióta megvagyok mindenem intel + nvidia. AMD mellett szólna az ára és a képkockaszám. Nvidia mellett, hogy ehhez fejlesztik/fejlesztették a madVR-t és ahogy hallottam sokkal kevesebb erőből lehozza azt, amit az AMD.
Nyilván ha meg fogom tudni tenni, akkor kap normális CPU-t. Érdekesség kép bele fogom rakni a jelenlegi build-be am. Kiv leszek lesz e bármi bottleneck, ha igen akkor jöhet a jobb proci. De ha nem akkor teljesen felesleges. RAM szintén teszt alatt lesz.. én még nem láttam a 16 gigát sem kihasználni játék alatt, videókat nem vágok. Azt tudom a win szeret terjeszkedni.Most pl láttam egy ilyen vidit. Foundry összenézte PS5 vs pár GPU. Ami nekem érdekes volt, hogy ha nem nézzük az új feature-öket, amik nagyrészt játékhoz használatosak DLSS stb.. akkor egy 2070 Super jobb fps-eket hozott, mint a 3060, 4060. Használt piacon pedig már elég olcsó egy 2070 super is. Nem tudom madVR használ/hasznosít e bármit a 30XXX, 40XX széria új dolgaiból vagy sem.
-
Gino20
őstag
A 300 nit-es TV is HDR-nek van írva és támogatja a DV-t, HDR10-et, de az tényleg felesleges. Itt annyi a különbség, hogy 1000x nit-el (hiába a DV 4000 nites szabvány) már bizony bitang élvezetes a HDR tartalom, akárki akármit mond.
TCL-nek is van már 98"-os miniLED csodája a megfizethető kategóriában [link] , ami papír szerint tud 1600 nitet és 96% dci p3 színtér [link] -
VoidXs
nagyúr
Lámpaházba azt teszel, amit akarsz, a mozis gépeknek és sok otthoni Barco-nak is lézerblokk kerül a lámpája helyére manapság. Ugyanoda befér a LED is, sőt, kisebb, illetve tükörből se kell 360 fok, csak 180. A LED ára wattonként 100 forint, innen már tudod, hogy ki mennyit ránt le.
-
python1
veterán
-
Gino20
őstag
Valóban Mission Impossible.
Megnéztem. Szélesség: max 50-55cm, mélység: 50-60cm, magasság: 60-70cm.
Nézegettem még mik a lehetőségek, de az az érzésem, hogy 1500-ba manapság tényleg nagyon nehéz beleférni 15" esetén és valószínűleg "sokat" szeretnék a pénzemért :(. Már egy Klipsch RP-1400SW megy ~1200-1300 körül.
#186296BBéci:
Kb ennyit találtam [link] , de ez Impact X 12 és nem X 15. A céget a Mansour Mamaghani vásárolta meg. Hangzatosnak tűnik az írás, technológia, ítélet, de ugye a klaviatúra mindent elbír. -
Gino20
őstag
Egy XTZ 12.17 talán 40x40x50. Egy Velodyne X15 ~45x50x60. Ez számomra nem vész, de az a JBL 18 inch-es és ezek a méretei H x W x D 1010 mm x 674 mm x 450 mm
#186292VoidXs:
Akkor lehet csak a csillagok együttállása, hogy az XTZ sem tartozik a többségbe és tud ~20-at továbbá az Arcam sem tartozik a sok közé és 46-ot biztosan tud.
#186293I'am Dony:
Köszönöm. HSU-ból a VTF-3 mk5-öt találtam usa írásokban, de igazából maga a HSU beszerzése úgy látom, hogy lehetetlen kategória Európában. PSA vagy Rythmik-et megnézem majd, hátha.
Üzletből egyenlőre ez a Velodyne Impact X 15 tűnik jó opciónak. -
python1
veterán
Ès akkor már a surroudokról se feledkezzünk el, az kb annyira fontos a frontoldal után.
Sokan csak valami mankónak tekintenek a háttèrsugárzókra, pedig nagyon nem igaz.
Nagyon sok rendszert kivègez, ha nem megfeleő a surroundok minősège, karaktereket változtat, teret tud összecsukni stb... -
python1
veterán
Ők inkább rendezvènyeket, koncerteket hangosítanak, hangszórókat javítanak, èpítenek, erősítőket, de mèrhetetlen sok információval, tudással a gyakorlatban, inkább baráti ôsszerezzebèsek, de vannak közben tesztek hangszórókkal, erősítőkkel. Rengeteg új infót hallottam, amit a gyakorlatban használni tudok, pl hangsugárzó gyártásnál is.
Viszont este jövök nèhány csemegèvel a phyton műhelyèből című sorozatból.
-
Khaosz55
addikt
Hát szerintem olyan max 55cm tappal. Most vagyok szerintem 54cm körül, irtóan zavar ha már csak 1 cm-t is emelek a vászon alján, azért is mert így tökéletesen kitakarom a mögötte lévő inox korlátot és a közlekedő részt. Persze a vászon alján a rudazatot értem, 21:9-es film esetén természetesen feljebb van maga kép alja, a nem vetített részre megy a felirat.
Mindegy is csak így nézegettem, mert alapból nincs szükségem a zárt ulti helyett egy reflexre, mert így is bőségesen van SPL és ki sem használom. Meg a front oldalon elhelyezett sub nálam egy rendkívül rossz pozició kb 3 beszakadásom van, viszont máshova nem tudom rakni...
A másik meg hogy eléggé felment a DIY móka költsége. -
kkrisz91
kezdő
-
Khaosz55
addikt
Én arra gyanakszom, hogy EDID kiolvasással van a probléma vagy bug. Olyan mintha a PC nem tudná eldönteni, hogy most a projektor vagy a TV Edid-et kell alkalmaznia.
Nem tudom hogy működik az EDID pontosan, de erre gondoltam.
Ui: Van más bug is pl újabb Nvidia driverrel nem megy ki a 4K 24Hz 10 bites Full range kép a se a TV-re se projektorra. Felraktam az összes driver és most fejből nem tudom, de az egyik verziószám felett nem működik max 4K 24Hz 8 bit full range megy ki. Mármint csak 8 bit full range 4K-60Hz-ig. Ez is valami nvidia bug lehet. Majd megnézem melyik verzió számtól nem működik. -
Gino20
őstag
Ezt a rohadt kálváriát..........
Meglett a probléma. Az AVR-ről lehúztam mindent (TV HDMI, médialejátszó HDMI, SUB, LAN, surround) és csak a pre out-on maradt az LCR és a mono "trigger" kábel, de zajos volt. Kerestem még egy hosszabbítót és az AVR-t és végfokot is külön áramkörökről tápláltam meg, de továbbra is zajos volt, majd lehúztam a trig kábelt és lőn csoda teljes néma csend lett. Jelenleg van nálam egy másik szunnyadó Arcam AVR is. Bekötöttem azt is, de azzal is zajos volt. Hát nagyszerű, küldhetem vissza külföldre a boltnak a P429 (használt, de 2év garis), de gondoltam csak elugrok a közeli Auchan-ba és veszek egy stereo jack-jack kábelt (csak ilyen van). Amúgy kácsából vettem tegnap ezt [link] a kábelt, mert azt olvastam, hogy alapvetően mono kábel kell, de stereo jack is jó lehet, viszont volt már a történelemben olyan eszköz, ami azzal nem működött.
Szóval bekötöttem a stereo jack-jack kábelt és a zajszint egyértelműen csökkent, de nem szűnt meg, majd nem tudom milyen megfontolásból, de egy kicsit kijjebb húztam (mindegy melyik oldalon - AVR/végfok) 1 kattanásnyit és ismét teljesen elcsendesedett a rendszer, de a "kapcsolat" nem szűnt meg, mert működik a ki és bekapcs az AVR-ről. Megnéztem a Kácsás kábellel is, de azt hiába húzom kijjebb, ugyan úgy zajos.
Ezek után ment vissza minden kábel a helyére, dugalj csoportba és maradt a boldogság.
Na szóval az okát abszolút nem értem, de így már néma csendben működik a rendszerigaz ráment a fél napom.
-
Gino20
őstag
De akkor az egész házban fennáll ez a probléma? Cirkó dedikált áramkörön van egy C16-ról, de nem tudom milyen szabványok miatt a cirkó mellett is van egy 4 modulos elosztó és abban egy FI-s megszakító meg egy dugalj. Ide is bedugtam. Nem értek hozzá, lehet ez semmit nem számit.
Az AVR miért ront még rajta? dupla földhurok?(ez a smile nem igaz, valójában felrobbanok)
Acram AVR10 és Arcam P429 -
Ezeket megtalaltam en is, meg csomo hasonlot.
Inkabb amiatt kerdeztem, hogy kinek mivel van tapasztalata.#185619 m3ss: En se ragaszkodom az elektromoshoz, max akkor ha tobb funkcionalitast nyujt.
Rakerdeztem erre, eleg korrekt, fejtamla is allithato: [link].
2000 euro korul van az egyszemelyes anyagtol fuggoen, hat azert az egy kicsit sok. -
m3ss
veterán
yiskben is volt par eve ilyen szovet relax fotel, 100e alatt, ilyen klasszik fotelnek kinezo designban. abban uldogeltem is, nekem nagyon kenyelmes volt.
en nem latom ertelmet az elektromosnak amugy, en direkt manualisat kerestem. odavezetni a kabelt (bar moziszobaban ez nem problema) hibalehetoseg is nagyobb. amiket en probaltam raadasul lassan mozogtak, tobb masodpercig nyomni kellett hogy becsukjam es kvazi fel tudjak ulni belole...ehhez kepest a nem motoros instant.
amugy most nezegettem, enyemnel is csak reszben mozog kulon a hattamla es labtarto. ha hatradoltod a hattamlat akkor mindenkepp emelkedik a labtarto, de lehet jatszani vele, hogy mennyire...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Bomba ár! HP ProBook 430 G5 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" I Cam I W11 I Garancia!
- Veszünk: PS5 Fat/Slim/Digital/Pro konzolt, játékokat, Portalt stb. Kérj ajánlatot!
- 12.000 ft tól elvihető ELITRO Bankmentes , kamatmentes vásárlás .Cooler Master GM2711S Monitor
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! Intel I7 6700/ RX 580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman i3 FSP 600W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest