- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Mobil flották
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
rayoliviero
veterán
válasz
xxlongikaxx #114525 üzenetére
Az f@sza. Ezért nem akarok venni egy UPS-t. Gondolom, hogy rossz hatással van az is a hangra és egy normális vagy 20 000 Ft.
Régi erősítővel nem csinálta.
-
Dagidög
senior tag
válasz
xxlongikaxx #114473 üzenetére
Ezen teljesen átsiklottam, mert alapvetőnek veszem ezen kiegészítők meglétét. Egyedül a doboz hiánya nem vág földhöz.
(#114477) Mankó: A nagy döngés inkább a dynamic EQ használatától van. Nagyon dögös hangzást varázsol, de elveszted vele a kiegyenlítettséget.
-
Dorian
félisten
válasz
xxlongikaxx #114437 üzenetére
28xx = 33xx = X4000
23xx ez alatt, 38xx e felett.Használjátok a keresõt, sokszor volt róla szó.
-
tothl
addikt
válasz
xxlongikaxx #114437 üzenetére
Ezt már én is kérdeztem, de nem jött válasz...
-
BBéci
legenda
válasz
xxlongikaxx #114414 üzenetére
Akkor mérhető, ha kiszereled a keresztváltót és egyenként foglalkozol az alkatrészeivel, valamint a hangszórókat is meg kell mérni.
-
Ear001
addikt
válasz
xxlongikaxx #114403 üzenetére
Biztos, hogy egy ellenállás mérővel ki tud mérni valamit? Azért a kondik, tekercsek, potméterek elég trükkösek ilyen szempontból.
-
jorden06
senior tag
válasz
xxlongikaxx #114235 üzenetére
köszönöm, akkor felkeresem a Hi-Fi topicot (ha jól értem az lesz az én helyem).
Az előző erősítő végfokja feltételezésem szerint egy hibás 3.5 jack bemenettől ment tönkre (rá volt kötve a laptopra az erősítő, amikor elkezdett "zúgni" a jel, majd amint a kezemmel próbáltam forgatni a 3,5 jack bemenetet a laptopban, hogy hátha egy másik pozícióban jobb lesz egyszer csak reccsent egyet és elszállt).
-
jorden06
senior tag
válasz
xxlongikaxx #114230 üzenetére
Köszönöm a válaszod!
A leégést konyhanyelven értettem, a gyakorlatban nekem annyit tesz, hogy kimegy a végfok (mint a régi Fisher erősítőmön) vagy elszáll az egész erősítő a nagy terhelés következtében.
A Genius impedancia értékét nem találom neten, van értelme szétszednem, hogy esetleg fel van tüntetve az érték az alaplapján?
-
Smiley
addikt
válasz
xxlongikaxx #114230 üzenetére
Az meg hagyjan, hogy mi koze ennek a leegett stereo erositohoz, de ugy alapjaban veve mi koze ennek az egesznek a hazimozihoz???
-
BBéci
legenda
válasz
xxlongikaxx #114225 üzenetére
Talán az X2100 is, de csak tippelek.
-
Norbi 72
veterán
válasz
xxlongikaxx #114222 üzenetére
Benne voltak.Az árak,amik fel vannak sorolva már nem stimmelnek...
-
BBéci
legenda
válasz
xxlongikaxx #114223 üzenetére
Csak tippelni tudnék, annak meg nincs értelme. Mostanában egyetlen Denon, az X7200W volt nálam.
-
Ed Parker
nagyúr
válasz
xxlongikaxx #112738 üzenetére
Erre 94-et tudom felhozni mikor megvettem az első discman-emet, aztán élveztem a cd minőséget, volt egy kolegám aki szintén hallgatott üvöltve zenét az audioton gyártmányú walkman-én. Mutatta hogy milyen hangos, egy recsegő torz, sz@r, fél percig sem bírtam hallgatni azt a rettenetet, azt én is megmutattam a Sony discman-t, mondta hogy nem rossz, de nem adná az övét ezért
Erre én: sztem ez rendben is van így -
válasz
xxlongikaxx #112691 üzenetére
Nézz bele, hallgasd meg, a referencia model (5308) alatt van eggyel, van benne anyag, AL24, DDSC-HD, Audyssey MultiEQ XT, DSX (ha kell), android/iOS app a távvezérléshez és még sorolhatnám. Annyi volt újonnan mint most kb az X7200. Annyi, hogy nem 3D, atmosz meg ezek...
standard majdnem, mert elég jó, emberi ára van használtan, Marantzból 700x a társa, de azok drágábbak szoktak lenni, nem tudom miért.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
xxlongikaxx #112691 üzenetére
Újkori listaárát gondolom megkerested.
Kb. egy szint a 400-as Arcammal. Csak az használtan ~300e, ez meg ~180. -
devil-k
nagyúr
válasz
xxlongikaxx #112606 üzenetére
Akár egy jobb féle HTPC, Oppo... stb,
-
Shingen
addikt
válasz
xxlongikaxx #111935 üzenetére
Mi ez az anakonda?
-
spiky03
veterán
válasz
Lenyelte a kígyó a macskát.
-
Patice
nagyúr
válasz
Én meg ValhallA Aura V2 fejlesztéseit láttam pár napja.
Utolsó kép...
-
válasz
ez az okkultizmus, nálam a hülyeséggel egyenlő
-
Dorian
félisten
válasz
Nem irigylem, biztos sokszor beázik, aztán állni szokott a víz a parkettán
-
válasz
xxlongikaxx #111923 üzenetére
"Az eredeti kerdes az volt hogy be lehet e tomni"
Az eredeti kérdésben nem szerepelt a használt "tömőanyag", így általánosságban és kategorikusan kijelenteni, hogy betömni márpedig "butaság", az nem helyes, mert például szivacsdugóval simán be szabad tömni, esetenként.
"a hangolas vege mar tenylegesen fulre megy, nem pedig meres alapjan."
Így, így.
Mindenkihez : Találkoztatok már gyári, nem szivacsból készült reflexnyílás-dugaszolóval?
-
válasz
xxlongikaxx #111911 üzenetére
Ez nem így van, vagy legalábbis nem minden esetben van így. Sok hangdobozhoz gyárilag adnak dugót, amivel lehet hangolni a mély-átvitelt, a körülmények és akusztika függvényében. Én például mind a négy reflexnyíláshoz kaptam dugót, kombinálhatom bárhogyan, ahogy tetszik. De amihez nincs gyárilag dugó, annál is alkalmazható, ha hoz javulást a hangképben.
-
válasz
xxlongikaxx #111887 üzenetére
Igen, ezt tudom, de szerintetek a hdmi megcsapolás, vagy a dac jobb?
-
bajnokpityu
félisten
válasz
xxlongikaxx #111844 üzenetére
már nem válaszolok a filmes topicba való dolgokra, mert a végén kiraknak.
sztem teljesen jó a hangja az összes általad említett filmnek. mindegyiknek volt hangulata, mélysége, simán elhittem az összesnél, hogy ott vagyok. -
DEJVID
őstag
válasz
xxlongikaxx #111689 üzenetére
Az mit jelent? Sztereó PCM nem megy? Vagy ez a logic 7 valami más?
-
Dorian
félisten
válasz
xxlongikaxx #111143 üzenetére
Ja, csak amíg az ezüst-oxid jó vezető, a réz-oxid nem az.
-
rolla
csendes tag
válasz
xxlongikaxx #111059 üzenetére
Nem általános használatra kellene. Nekem van jó rendszerem itthon. A gondom az, hogy amiket lehet kapni ilyen PC hangfalakat, azok nekem minőségben nem épp kielégítő, még a 2.1-es dobozosok sem, amibe mondjuk beépített az erőlködő, ezért gondoltam arra, hogy van egy átlagos hangfal páram amit ide oda lehet hurcolászni, és mellé csapnék egy erősítőt. Gondolom ez a rendszer jobb lenne mint egy átlagos 2.1 dobozos, vagy egy fos Géniusz. Ezért vacilálok. De ha van más ötlet akkor szívesen fogadom, és köszönöm.
-
n3m3r3
tag
válasz
xxlongikaxx #110224 üzenetére
A mozi kb így is reklámozta magát hogy "Mad Max mit Atmos" meg minden?
-
devil-k
nagyúr
válasz
xxlongikaxx #110224 üzenetére
Na, idehaza a mozikban biztos nem lesz egy jó ideig tisztességes hangzás.
-
Ursache
senior tag
válasz
xxlongikaxx #110222 üzenetére
Pedig mar kezdtem orulni...
-
törölt tag
válasz
xxlongikaxx #109795 üzenetére
Simán.. nem is kérdés..
-
válasz
xxlongikaxx #109795 üzenetére
szerintem is megéri
-
Jegesmaci81
aktív tag
válasz
xxlongikaxx #109794 üzenetére
Köszönöm a válaszokat. Akkor minimum hkts 9. Amúgy ebben a kategóriában mi lenne tőle jobb választás? A H/K 171 helyett is ha tudtok jobbat köszönöm a javaslatokat. A lényeg hogy az árak ne szaladjanak el. Tudom hogy milliókat költhetnék egy jó rendszerre de egyszerűen nincs rá igényem. Gondolom azért a HKTS9 egy 171-el is kiváló választás egy 60 ezer forintos minden egybe házimozival szemben. :-)
-
vitezlejszlo
őstag
válasz
xxlongikaxx #109555 üzenetére
Csupa jó hírek... persze majd megreszeltetem csak gondolom nem két forint lesz így inkább gyüjtögetek (17K+áfa volt a Totelnél 1 relé cseréje).. a hangfal meg új, szerencsére garis.. de nem volt meglőve még..
Az áramszámlához csak annyit, hogy a Denon 3808 gagyi fogyasztás mérővel bekapcsolva de nem csinál semmit csak úgy elvan 93W volt, és 100W film alatt amikor rápillantottam. Standby-ban pedig 0-át mért de gondolom mérési határ alatt sikerült neki mennie...
-
Dorian
félisten
válasz
xxlongikaxx #109555 üzenetére
Szakember szerint igen valószínű, hogy relé hiba. Persze lehet félvezető vagy kondi is.
whatnot:
+ 4-5ezer nagyon sok, nekem az egész villanyszámlám 6-7-(8)ezer Ft és úgy, hogy az 50" plazma megy naponta ~6 órát. -
Perzeusz
tag
válasz
xxlongikaxx #109083 üzenetére
Ha majd kértem árlistát, akkor rápillantok erre is. Ez még a lélektani határon innen van
-
gabo01
őstag
válasz
xxlongikaxx #109010 üzenetére
Én most ilyeneket rendeltem!: Valab
-
Patice
nagyúr
válasz
xxlongikaxx #109021 üzenetére
AudioQuest pl. hideg hegesztéssel.
De a legtöbben szerintem csavarozzák. (Saját vélemény, statisztikai adat nem áll rendelkezésemre.
)
-
dunkel
őstag
válasz
xxlongikaxx #109010 üzenetére
-
devil-k
nagyúr
válasz
xxlongikaxx #109021 üzenetére
Semmi köze nincs az igényességnek és a banándugónak egymáshoz.
"mennyi erteku banan dugot erdemel meg egy ilyen kabel."
10.000 Ft/db. Megfelel?
irónia
"Egyebkent a profik hogy szerelik a banandugokat? "
A KáCsa is profin felszereli, meg a legtöbb házimozis üzlet is ahol ezzel foglalkoznak. Ennek van 1 minimális díja.
-
Norbi 72
veterán
válasz
xxlongikaxx #108820 üzenetére
Igen.
A 2313-as 2012-es gyártás,az utolsó számból vonj le egyet.
-
Dorian
félisten
válasz
xxlongikaxx #108813 üzenetére
Kb. nagy vonalakban: minden felülszámoztak egyel. Pl. az X4000 a régi 33xx megfelelője (ami pedig a régi 28xx megfelelője)
-
MasterMark
titán
válasz
xxlongikaxx #107641 üzenetére
Mutass már egy ilyet.
Youtubeon csak sztereó van.
-
axwel18
senior tag
válasz
xxlongikaxx #107632 üzenetére
Igen. Csak itt arról volt szó hogyha HDMI-n kap Dts 5.1-et vagy DD 5.1-et azt kiviszi-e optikain.
Az egyértelmű és minden TV-nél már alapdolog hogy a belső médialejátszó hangját 5.1-be viszi ki.
-
Oldfighter
senior tag
válasz
xxlongikaxx #107632 üzenetére
A Youtube-on nincsenek 5.1-es anyagok. Szóval ott valami ál-surround lesz.
-
KáZéé
tag
válasz
xxlongikaxx #107246 üzenetére
Köszönöm szépen a segítséget mindkettőtöknek!
-
MasterMark
titán
válasz
xxlongikaxx #107072 üzenetére
Ha ez ilyen egyszerű lenne.
-
válasz
xxlongikaxx #103930 üzenetére
Jöhet a májkldzsekszon popkorn-kép!
-
törölt tag
válasz
xxlongikaxx #103715 üzenetére
6 Ohm, van mindkettőn, szóval nem tudom, de most, hogy lejjebb vettem 5db-el, viszonylag jó hangja van, tehát végül is megoldódott, de nem tudom mi lehetett....Teljesítménye az erősítőnek 100w/ch, a hangfal 60w-ot bír,(RMS) de már 50-60 nál szenvedett, pedig 80-ig lehet tekerni!?
Arról nem beszélve, hogy ebből az erősítőből 5.1 hangba tuti nem jön ki 100w.
-
Gergőke88
addikt
válasz
xxlongikaxx #103681 üzenetére
Általában olyat használnak belül átkábelezés esetén, amilyen az erősítő és a hangfal között van.
-
válasz
xxlongikaxx #103178 üzenetére
A Denon általában tényleg kicsit drágább ugyanabban a kategóriában.
Teljesen más a kettő hangja, ezért mindenképpen meg kell hallgatnod vásárlás előtt.
Szerintem, miután mindkettőt hallottam.
-
Norbi 72
veterán
válasz
xxlongikaxx #103175 üzenetére
Lehet venni a Pio-hoz is Wifi adaptert,bár nem olcsó..
-
Gabesz26
senior tag
válasz
xxlongikaxx #103175 üzenetére
A VSX-924 kategóriatársa az X2100, így azzal lenne fair összehasonlítani. Milyen hangsugárzókkal használnád? (ha van lehetőséged hallgasd meg személyesen az többet ér bármilyen tanácsnál, ráadásul ezek az erősítők pl. a MM-ban is elérhetőek)
-
BBéci
legenda
válasz
xxlongikaxx #102288 üzenetére
Nem tudom, hogy sírjak, vagy nevessek: "a rendszer érzékenységét méri".
Azért lesz a fórum "tiszta vicc", mert olyanokat írnak bele, amit az előbb idéztem. -
Leslie67
tag
válasz
xxlongikaxx #102287 üzenetére
Amikor a házimozi elterjedt az országban a következő magyarázattal ajánlották a vágást:
- azért ajánlott vágni mert a THX hangsugárzói nem nagy méretűek(lásd lcr sugárzók).
- azért is ajánlott a vágás mert a THX minősítésű AVR-ek teljesítménye korlátozott így a terhelést leveszik az AVR-ek válláról.
- azért is ajálják a vágást 80 Hz-nél mert a mélyhangok kiindulási helyét a fülünk(irány hallás) nem nagyon érzékeli.Régen fordult már meg JAMO 3015-ös mélysugárzó és bizton állítom neked, hogy a 150Hz nem okozott neki gondot.
A rendes házimozikban, teljesértékű hangsugárzókat használnak nagy teljesítményű végfokokkal. Ezek jelenlétében nem szükséges a vágás. Raktm már össze alap Onkyo/JAMO szettecskét ahol szub nem is volt, mégis nagyon jól szólt(jó volt az akusztika/kisméretű téglából épült ház, a szoba arányai is szerencsés volt/
Sajnos az optimális dolgok egyszerre ritkán találkoznak egy helyiségben és a tapasztalat azt mutatja, hogy a hangfeldolgozó szoftverek amik a procikban dolgoznak, sem állnak mindíg a helyzet magaslatán ... -
Dorian
félisten
válasz
xxlongikaxx #102294 üzenetére
Leírhatod. De akkor azon se sértődj meg, hogy ha azt is leírják, hogy esetleg hülyeséget írsz.
-
dunkel
őstag
válasz
xxlongikaxx #102287 üzenetére
Bocs, de miért akarod "laikusként" megmagyarázni 2 mondatban amit hozzáértő szakmailag kifejt egy egész cikkben, referenciákkal? Lásd Patice cikk.
-
válasz
xxlongikaxx #102288 üzenetére
"Lehet hogy a te hangszoroid karakterisztikajanak ez a megfelelo."
Vagy lehet, hogy tök hülyeséget mért az Audyssey.
-
Norbi 72
veterán
válasz
xxlongikaxx #102217 üzenetére
Ezzel már lehet zenélni,szerintem.Vagy kötsz az AVR után sztereót.
-
Dorian
félisten
válasz
Mindegyiken lehet sztereót beállítani, csak nem mindegyiken érdemes.
(#102218) Dagidög :
Legfőképpen drágább, zárt, nagy teljesítményű -
Leslie67
tag
válasz
Nézegess képeket a neten, és ha találsz olyan feliratot az avr előlapján, hogy PURE AUDIO akkor jó helyen jársz. Az Onkyo-nál a legalapabb modellekben is van ilyen: http://www.eu.onkyo.com/en/products/tx-sr333-118403.html
-
MarDani
csendes tag
válasz
xxlongikaxx #102127 üzenetére
Hát a tied már 6xxx-es széria, az enyém meg csak 5xxx-es. Azon is meglepődtem, hogy az ARC-ot sem tudja
-
devil-k
nagyúr
válasz
xxlongikaxx #101468 üzenetére
Én a vetítőt és a vásznat nem tudom hova rángatni.
-
Patice
nagyúr
válasz
xxlongikaxx #101443 üzenetére
Definiáld: legjobb hang.
Definiáld: médialejátszó.
A legjobb hang olyan relatív, mint Einstein elmélete.
Médialejátszónak tekinthetek egy Egreat R1-et is, de akár egy Lumin S1-et is.
Hangban óriási a különbség, de lehet a Lumin hangja nem is tetszik. -
BBéci
legenda
válasz
xxlongikaxx #101443 üzenetére
Popcorn Hour A-410, illetve a CineMaster, de abból a legolcsóbb is 4000 euró körüli összegbe kerül.
(#101445) B-L-A-C-K
Hú, nagyon nem vagy tisztában a házimozi elméleti alapjaival.
Semmi köze a front hangdobozok normális elhelyezésének ahhoz, hogy a kanapé különböző részein milyen az élmény. A világ legjobb hangdoboza sem tud normálisan, tudásának maximumát nyújtva szólni, ha beszorítják a sarokba és még szekrény is van mellette. -
BBéci
legenda
válasz
xxlongikaxx #101431 üzenetére
Kedvet kaptam a második rész újranézéséhez. Jó kis unrated remuxban van meg
(#101432) B-L-A-C-K
Ezt megint félreértetted. Hol van az benne az idézett mondatban, hogy csak a 30-40 centi miatt nem lesz köze a házimozihoz? A Taga és a H/K említése fel sem tűnt?
Lefordítom: nem elég, hogy hárompálcás hangdobozszettet és totál belépő erősítőt veszel, még az elhelyezéssel is rontasz az egyébként is szerény hangzáson. -
BBéci
legenda
válasz
xxlongikaxx #101422 üzenetére
Azért érthetetlen, mert a németek többsége egészen jól ért angolul. Talán a szokásos sovinizmus, nemzeti öntudat miatt kell nekik a szinkron. Szoktam mondogatni, hogy ha például Arnold Schwarzenegger, Tom Cruise, Jason Statham, Liam Neeson, Morgan Freeman, de inkább Jennifer Aniston hajnali 3-kor felhívna telefonon, be sem kellene mutatkozniuk, a köszönésükből tudnám, ki beszél. Akik szinkronos filmeket néznek, legfeljebb azt tudják sorolni, hogy még kinek ugyanaz a magyar hangja, mint az éppen a képen lévő színészé. Elkeserítő.
(#101423) whatnot
Tévedsz, mindenki értette, ellenben a válaszokat, a tanácsokat Ő nem fogta fel. Akárcsak Te. -
BBéci
legenda
válasz
xxlongikaxx #101414 üzenetére
A szubláda ugyanúgy az erősítő előfokától/processzorától kapott jelet szólaltatja meg, mint a saját végfoka, innen erednek a különbségek.
A zárt konstrukció előnyei: feszesebb, pontosabb, megfogottabb, részletezőbb.
Nyilván vannak gagyi zártak, amikre a fenti jelzők nem, vagy csak csekély mértékben jellemzőek. Ugyanígy különbözőek a reflexesek is, van köztük néhány meglepően "zárt hangú" példány.Szinkronos film nálam kizárt, kivéve 1-2 romantikus vígjáték, amit feleségem kedvéért nézünk meg.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
xxlongikaxx #101414 üzenetére
Miért lenne érdekes. Ennyi erővel minden előfok hangjának egyformának kellene lenni?
-
BBéci
legenda
válasz
xxlongikaxx #101413 üzenetére
Egyszer voltam a WestEnd mozijában, először és utoljára. Film közben kimentem a teremből és megkerestem az üzemvezetőt, akinél panaszt tettem. Visszamentünk a terembe fülelt egy darabig, aztán a filmre fogta a minősíthetetlen hangzást. Utána direkt megnéztem máshol és sokkal jobban szólt, de az sem volt nagy szám, ezért számomra nem léteznek mozik, csak házimozi.
A Taken 3 kapcsán elgondolkoztam, hogy meg kellene nézni moziban, de a fentiek miatt letettem róla, inkább várok 3 hónapot a BD megjelenésre. -
sakal83
addikt
válasz
xxlongikaxx #101413 üzenetére
ha a westendbe voltál, érdemes elkerülni. nem épp jó.
a sugár egész korrekt
BBéci
Neked is ajánlom a sugárt, nem rossz
szerdánként egy 1000-es a jegy
-
BBéci
legenda
válasz
xxlongikaxx #101387 üzenetére
Zárt szubládából, akárcsak reflexesből, nem tudja mindegyik erősítő kihozni a maximumot. Az említett 2 év 10 hónap alatt számos házimozi erősítő volt nálam és ahány, annyiféleképpen szólt a Velodyne SPL 1200 Ultra. Éppen ma tapasztaltam hasonlót: ugyanazok a filmrészletek, ugyanazzal az SVS szubládával, egészen másképp szóltak Pioneer SC-LX58 erősítővel, mint Arcam AVR450-nel. Talán mondanom sem kellene, hogy utóbbi tetszett jobban.
-
BBéci
legenda
válasz
xxlongikaxx #101382 üzenetére
Az általam eddig hallott legjobbat Tamoo már linkelte, másik kedvencem, az előbbi árának feléért: [link]. Az elődjét az SPL 1200 Ultrát használtam 2 év 10 hónapig.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
Pl. ez állítólag nem rossz.
[link]
De av-online-on is kereshetsz grafikonokat megfizethető zárt és reflexes szubokról.
Pl. svs pb1000 - T12 -
Dorian
félisten
válasz
"kicsit"
-
xxlongikaxx
aktív tag
válasz
xxlongikaxx #100939 üzenetére
Optikai kabel vasarlasnal mi az ajanlott marka, vagy mire figyeljek?
-
MasterMark
titán
válasz
xxlongikaxx #100937 üzenetére
Hibás kábel esetleg? Kattanásig be van dugva? Kupakot levetted? (Igen, volt aki nem.
)
Másik bemenet?
Más optikai forrásról jó?
Esetleg másik erősítővel?Szerk.: Ja HK? Akkor rossz.
6 kHz-et fülre mondod? Akkor sípol?
-
MasterMark
titán
válasz
xxlongikaxx #100915 üzenetére
HDMI out? Milyen TV-n van egyáltalán olyan?
Az ARC pont erre való, vagy optikai.Milyen zajról van szó egyébként?
Spuri2000: Ja az.
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
xxlongikaxx #100915 üzenetére
esetleg galvanikus leválasztó még megérhet egy próbát...
-
Mikisys
őstag
válasz
xxlongikaxx #100637 üzenetére
A megépített mérőmikrofont mihez kalibrálod?
Érdekelne, mert valóban, egy mérőmikrofon nem olcsó cucc és vigyázni is kell rá.
Tudomásul kell azt is venni, hogy ez mérésre való és nem énekre, nem hangszerhez, nem hangosításhoz.
Sajnos, SAL-szetből még nem hallottam jót.
Viszont az is törvényszerű, hogy ha azonos hangsugárzókat használunk minden csatornában (szubláda kivételével) akkor kapjuk a legjobb, legegyenletesebb átvitelt, leginkább kiegyenlített hangzást, legjobb térézetet.
Valamihez viszonyítani is kellene egy rendszer hangját, Én a valódi mozi hangot javaslom, időnként egy-két filmet meg kéne nézni, kontrollként meghallgatni, aztán lehet abból is tanulni, tapasztalatot szerezni.Üdv!
-
törölt tag
válasz
xxlongikaxx #100645 üzenetére
2 Ohmra is bizonyos frekvenciakon, es ha az adott forras eppen azon frekvencia korul mozog akkor erosen terheli a vegfokot
itt van a kutya elásva. mert nem mindegy hogy az adott frekvenciát néhány tized ampert vagy jóal többet, akár 20-30 ampert kell átnyomnia a végfoknak és az amper hangerő függvénye. -
törölt tag
válasz
xxlongikaxx #100603 üzenetére
és a 8 ohm is leehet 1 vagy 2 oohmos.. tedd hozzá légyszi: ez frekvencia-hangerőfüggő..és remélem nem keversz valamit: ugxyanis a hangszórók ohmját a névleges frekvenciaátvitel, érzékenység, hangváltó, és TS paraméterek adataiból valamint a beleépitett alkatrészeket összeadva egyenletileg és ezekből kiindulva számitják ki és eredő azaz minden frekvencián egyenletesen dolgozva sulyozottt átlagot számolva adják meg. Az hogy te kiragadod az alsó határfrekvencia közelében levő értéket ezzel hamis (un.renormált) értéket kapsz minek semmi köze a valódi viselkedéshez.
-
BBéci
legenda
válasz
xxlongikaxx #100641 üzenetére
Jó, aztán majd építek magamnak atomerőművet a kert sarkába.
-
BBéci
legenda
válasz
xxlongikaxx #100637 üzenetére
A mérőmikrofont nem építeni, hanem venni kell, méghozzá sok pénzért.
-
vendingo
veterán
válasz
xxlongikaxx #100596 üzenetére
Úgy vagyok vele, hogy könnyen elszállok a lóvéval, mert X ezerért kinézek valamit és a végén XXX ezernél kötök ki, mert megtehetem.
Direkt úgy jöttem ide, hogy nem belemerülni a témába, nekem ez nem hobbi, csak egy szükséges dolog, ezért ennyi a keret és kész. Vehettem volna az ajánlott 300-500 ezres dolgokból, de csak azért se akartam, mert inkább arra költök ami jobban érdekel.(#100598) cintula187: Egyik kedves fórumtag privátban kifejtette a véleményét, hogy egy fos (denon x2000), és a 8 ezer ft-os pc-s hangfalai jobban szólnak nála, bezzeg a (használtan) 300 ezres erősítője mennyivel sokkal jobb.
-
Mikisys
őstag
válasz
xxlongikaxx #100567 üzenetére
Igazad van, de BBécinek is igaza van.
Nem egyszerű ez a hangsugárzó építés és nem is olcsó.
Vegyünk egy példát: viszonylag olcsón lehet egész jó szélessávú hangszórókat venni, ( Hi-Vi, Beyma, Monacor, Visaton, stb.), de ezek darabára is kb. 7-12EFt körül van és ehhez nem kell hangváltó, csak egy doboz. A doboz darabonként kb. 2-3EFt a faanyag, csavarok, csatlakozók ragasztó, egyebek, festés, vagy tapétázás, kb. 2-4EFt és fuseráltunk egy nem túl elegáns hangsugárzót, ami ugyan jól szól, de mégsem Best-Buy.
Szóval ami jó, az ma is drága.
Csak hobbiból, meg némi beosztással, spórolással ha építesz, akkor Én azonos hangsugárzók építését javaslom, tehát mindegyik azonos kivitelű, kivéve a szubláda, ez érthető.
Ha tudsz viszonylag elfogadható áron szerezni 5db. azonos méretű hibás hangdobozt, hangsugárzó-dobozt, vagy felújítod, vagy akkor abba már csak egy hangszóró kell, ha szélessávú megfelel, így elég olcsón meg lehet úszni az építkezést, illetve még örömet is okoz a munka. Mert munka az lesz vele.Üdv!
-
devil-k
nagyúr
válasz
Ha olcsó 5.1-t akarsz, azt már 25.000 Ft-ból is meg tudod úszni. Az egy másik tészta, hogy természetesen semmit sem ér és csak a nevének van köze az 5.1.-hez, semmi másnak. Térhangzásról meg ne is beszéljünk.
(#100564) xxlongikaxx
Ha van egy tisztességes rendszered és normálisan bekalibrálod, ott nem kell semmit sem állítgatni.
(#100585) ZSZS-CMSC
Te pedig ne flamelj!
-
Oldfighter
senior tag
válasz
xxlongikaxx #100574 üzenetére
Nem feltétlen kap az illető leoltást, mivel alternatívaként mindig ajánlva van ilyenkor a használt piac, vagy a kifutott, akciós csomagok, ha a garancia is számít. De ennél minimálisabb szintre ne menjünk már. Több összetevős hangrendszerről beszélünk nem pedig ébresztős rádióról.
-
Oldfighter
senior tag
válasz
Az éremnek két oldala van. Én egyszer már leírtam a másik szitut is, mikor a kedves érdeklődő amerika-konyhás-előszobás-étkezős, három méter belmagasságú szobájába keres egy minőségileg kifogástalan, mindenevő-lejátszó, házisárkánybarát dizájnnal felvértezett, aksibikázó házimozit.......tízezerért.
Hetente...naponta jönnek most már az ilyenek.Sajnos annyira nincsenek képben az emberek....nem csak témát illetően, hanem technikai szinten sem, hogy az elkeserítő. Pedig már rengeteg információs oldal van a témában amit érdemes is kihasználni, hiszen nem egy olcsó hobbi a házimozizás; az alapismeretek pedig jóformán elengedhetetlenek.
-
BBéci
legenda
válasz
Inkább egy jó sztereó rendszer, mint valami gagyi 5.1! Ebben alighanem az össze topiklakó egyetért. Ki nem sz@rja le, hogy a hátam mögül is jönnek zajok, mert hangnak nem nevezném, amikor egyetlen valósághű és dinamikus másodperc nincs az egészben?
Ne vedd magadra, csak elmondtam! -
BBéci
legenda
válasz
xxlongikaxx #100564 üzenetére
Mi a csudának kellene hangszínszabályzó? Azzal csak rontani tudnál a hangon.
Az, hogy van mély, meglehetősen relatív. Ha meghallanál egy jól beállított Dynavioce T-12 szubládát, akkor lenne összehasonlítási alapod.
A TV médialejátszója tutira silány hangú, de azt a jelenlegi rendszereden aligha veheted észre.
A hangdoboz építés egy sok gyakorlást és tudást, tapasztalatot igénylő szakma. Erősen kétséges a végeredménye, legfeljebb elfoglaltságnak jó. -
BBéci
legenda
válasz
xxlongikaxx #100560 üzenetére
Mik zavarnak?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Horgász topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro - M4 Pro 24GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- AKCIÓ! Gigabyte AORUS 16X (2024) Gamer notebook - i7 14650HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GBWin11
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Samsung Galaxy Xcover 6 Pro, 6/128 GB, Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest