Hirdetés
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Peak
addikt
válasz
Warter #66638 üzenetére
ellenőriztétek a WiFi csatornát, hogy még hányan forgalmaznak rajta adatot?
InSSIDer nevezetű programot szivesen ajánlom.
Mind a routeren, mint a kliens eszközön fixen érdemes beállitani a csatornaszámot, értelem szerűen a legzajtalanabb csatornát érdemes kiválasztani.
nálam 3 tablet, 2 telefon, 2 notebook megy a 1043ason keresztül, videostreaming a bébiőrnek, stb. -
z123456789
addikt
válasz
Warter #64616 üzenetére
(#64616) Warter
Gondoltam.
Akkor máshogyan kérdezem.
Az erösítö a "központi agy" igaz? Mindent oda kötök be.
Tehát. Bekötöm a MED800 X3D-t az erösítöbe, meg a TV-t is, és ha elindítok egy 3D-s filmet, akkor az erösítön nem tud átmenni a 3D jel a TV-be?
(Bocs ha ökörségeket beszélek, de soha nem láttam ilyen rendszert elöben, sajnos csak akkor lesz rá lehetöségem, ha megvezsgetem magamnak.)
-
BBéci
legenda
-
Mankó
veterán
válasz
Warter #63579 üzenetére
Több ember, több tapasztalat, több vélemény. Ezért is vagyok itt.
Az eredeti felállás óta már egyszer fel volt robbantva a nappali, kihoztuk belőle a legjobbat amit ki lehetett. Most kicsit tényleg moziszoba lett, már amennyire egy 18 nm2-es szoba az lehet szekrényekkel és ággyal.Csak a próbálgatás marad és a fórum.
Dorian: Csak az ablakok előtt van annyi hely, hogy minden oldalról legyen körülötte 40-50 cm. Minden más helyen max 10 cm-re már 2 határoló elem is van, fal és szekrény.
Ja és a Boston lefele szól, akkor a hang gömb alakban terjed, ebből kifolyólag az ablak előtti verzió lenne a legjobb választás, persze lehet hogy tévedek és ti is és a hangzás is mást mond. -
törölt tag
válasz
Warter #63579 üzenetére
Megvolt a "minőségi" cseredarab beszerzése a Technics SU-V40 leváltására. Az okokat felsorolnám röviden: fogyasztása 380W / 2x70W-os (8ohm) teljesítményen. Itt már a szobát is fütötte rendesen feles terhelésen is. Még mindig csak 2.0... de a sztereó tere ehez képest szükebb és a hangok nem válnak le a dobozról. A hengszerek és az énekes tere nehezen kivehető volt. Hangzásban elfogadható volt, de a magashangok nekem szárazak és tolakodóak. A mélyek jó arányban voltak jelen, de nem ment 50Hz-re vagy lentebb, ami filmeknél zavaró volt. Ezt egy mélynyomóval megoldottam. Ezelőtt évekig SONY TA-FE 370-et használtam, ami ennél vékonyabb hangon cicergett a 8ohm 2x50W-os keveselt hangerőn. Viszont a SONY jobb volt a sztereó pozicíónálásban, és az énekhangban egyaránt. A hangszerek változóan hol az egyiken szóltak természetesebben hol a másikon. Rock és a klasszikus zene a SONY-nál hallgathatóbb volt, a Technics-en a Dance - Elektronikus zene dominált. A Technics nem szerette a részleteket... Ez után nézegettem teszteket és érdeklődtem fórumokon belépőszintű 5.1-es házimozi erősítők után. Megvan.
-
zlum
csendes tag
válasz
Warter #61557 üzenetére
Szia Tamoo.
Elöször is Boldog Karácsonyt.Másodjára az iránt érdeklődnék , hogy nálad már kb. bejáratodot a T-12.
Milyen ? Ajánlanád zenére , sok 5.1- es HD koncertet halgatok,és persze sztereót is.
Proson rumble 8-at cserélnék le ha megéri.(tudom kicsi-de nem döngött annyira,mert azt utálom).Köszönöm.
-
BBéci
legenda
válasz
Warter #61171 üzenetére
Olyat hozok haza hétfőn.
(#61169) Dorian
A nappalim kb. 22 négyzetméteres és a Velodyne DD15 sem volt sok. Saját önbemérő rendszere olyan remekül dolgozott, hogy semmi kifogásolnivalót nem találtam a hangjában, a 38 centis membránokra jellemző egészen enyhe lomhaságot kivéve.
Az SPL 1200 ultra azért jobban tetszett, 2 hónap híján 3 évig "teszteltem". Azt váltotta a REL R-528, ami szintén nagyon jól teljesített, de nem tudta produkálni az SPL irtózatos feszességét. -
bajnokpityu
félisten
válasz
Warter #61162 üzenetére
ha van ilyened, majd ugorj át, kiváncsi lennék,h jó vétel volt-e a t12.
Ha nem, akkor is marad.Dorian: nálam q150 nem, de T1 volt. Pont a klipsch árában ment használtan. zenére kicsit gyorsabb volt a Klipschnél,de alsó határfrekiben, teljesitményben,megépítésben meg jelentősen elmaradt attól. Viszont nem volt annyival gyorsabb,amennyire a többi paraméterben engedményt kellett volna tennem. T1 újonnan 260rugós sub. T12 kb felébe kerül, és sokkal jobb nála. gyorsabb,mélyebbre megy, és sokkal erősebb.
-
BBéci
legenda
válasz
Warter #58567 üzenetére
De akinek csak 100000 forintja van erősítőre, az hiába vesz újat, mert egyikünket sem fogja érdekelni használtan.
Ha valaki azt mondja, van 4-500000 forintja erősítőre, nem fogok használtat ajánlani, bár akkor is megfontolandó lenne. De a 100000 forintosak hangminősége, különösen sztereó zenével, annyira karcsú, hogy tényleg butaság megvenni.(#58570) kp59
Önigazolásnak jó. -
Hopkins_001
tag
válasz
Warter #57344 üzenetére
Van egy olyan gomb az erősítőn,hogy Staright,alatta Effect írva. Ezzel lehet különböző hangzásokat állítani.
pl hogy te 2 csatornán vagy 5. csatornán akarod hallgatni. (music,jazz,film stb...)
pc ról adva a jel ez a funkció nem érhető el,asztali dvdről viszont igen
Ezt szeretném megtudni,hogy mit kell beállítani pc-n,hogy ez aktiválódjon.RCA - 3.5jack átalakítóval ment ez a opció,optikaival viszont nem.
-
BBéci
legenda
válasz
Warter #57330 üzenetére
Nincs jobb ötletem az eddigieknél.
Illetve azon Te is elgondolkozhatsz, ha fontos a sztereó zenehallgatás, hogy erős közepes házimozi erősítő, Denon AVR-3808, mellé egy kétcsatornás Denon PMA-1500, ami a frontokat hajtja. Vagy valami hasonló páros NAD-ból.(#57340) madoxx
Te vagy az első, aki azoknak a JBL-eknek a hangját részletgazdagnak és lágynak nevezi. Nehogy kételkedésnek vedd, nem annak szánom! -
Toobee
veterán
válasz
Warter #57319 üzenetére
PT-7020 akcióban (UMC-1, csak szimmetrikus kiépítés) szerk.: most látom, hogy jelenleg nem kapható.
Emotiva XPA-5 Ez a kombó pont kifutja.
Arcam proci ebay-ről és mellé egy XPA szintén, ha meg nagyon zenélnél is, akkor xpa2+3, de azt már nem úszod meg ennyiből.
Én mondjuk ezt erősen figyelném, ha nem szalad el az ára, akkor nem bohóckodnék az amerikai vásárlással.
Zenére egyébként egy xda-1 is üti nem is kevéssel az umc-1-et, csak a miheztartás miatt mondom. -
BAUZSOLT
csendes tag
válasz
Warter #56134 üzenetére
Nem rossz! Köszönöm!
Viszont azon töröm a fejem, hogy ha nekem elől a teljes felületen a grill, vagy vászonbevonat van, akkor miként tudom rögzíteni... esetleg ha alá teszek egy méretben azonos lapot, akkor azt fogja a konzol, és a hangszóró meg azon fekszik fel valamilyen gumi/szilikon pogácsákon...
-
cekkk
veterán
válasz
Warter #54165 üzenetére
Én egy elő és végfokra szavaznék nálad
De bontva, hogy egy 2+3 csatornásat
Bár az igen túl mutatna egy acr-400-as mostani árán
Egyébként lehet elkellne cipelni hozzád egy koax kimenetes htpc-t, hogy ugyan azzal milyen lehet.
Én köszi, hogy ott lehettem, majd alakul ezEnnyiből jó, hogy tudjuk, hogyan is tudnak szólni és tudjuk, hogy ami most ott van annál ehet ez még sokkal jobb is
-
Markizmark
addikt
válasz
Warter #54031 üzenetére
Beleolvastam. De nagyon nincs időm beleásni magam. Nem vagyok vájtfülü, de kéne egy 5.1-es cucc amivel tudok rendesen filmezni és viszi is a BD filmeket, 3D hatás leginkább képi formában érdekel.
Egyébként ez konkrétan miért nem ajánlott?(#54033) adodaniel: Értem, köszi.
-
z123456789
addikt
válasz
Warter #53290 üzenetére
(#53290) Warter
A két elosztó egy jó ötlet!Kösz!(#53291) Tamoo
Nézegettem már öket ahogy leírtad a nevüket, egyböl.Viszont írtad hogy normális táppal.Ezekben nem cserélhetö a táp, vagy úgy kell megrendelni?Mondjuk...hagyjuk is!Nincs mihez viszonyítanom.Valahol el kell kezdeni.Veszek egyet és kész.
(#53292) Toobee
Ùgy érted az elosztóra mennyi a keret?
Relatív.Van egy határom, amit nem tudok átlépni a fö eszközöknél.X összeget rá tudok szánni a komponensekre.Ezekhez vannak a kiegészítö dolgok.Kábelek...meg mit tudom én még mi.
Ès ha már megvettem egy eszközt, akkor nem a kiegészítövel fogom elrontani a teljesítményét.
Viszont én még nem tartok ott hogy önálló véleményem legyen, hülyeségeket meg nem akarok csinálni.
Persze az elosztó nem egy olyan kardinális kérdés amivel ennyit kellene foglalkozni.Sorry(#53293) putyu10
Egy szót sem értek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Milyen légkondit a lakásba?
- Formula-1
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Lopakodva befutott a Radeon RX 9060
- Konkrét moderációval kapcsolatos kérdések
- Revolut
- Sorozatok
- Mafia: The Old Country teszt
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3016, 98% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 128GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3029, 90% Akkumulátor
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
- LG OLED & OLED evo Televíziók -30%
- Legion Pro 7 RTX 4090-es laptop 999.000Ft-ért, HP, DELL, Lenovo dokkolók 12.300Ft-tól
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest