- iPhone topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- One mobilszolgáltatások
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
cekkk
veterán
válasz
Patice #30252 üzenetére
Mindenki azt csinál amit akar, én akkor sem adnék 300 ezret egy tévéért, akkor inkább gyűjtögetnék.
De más igények más szokások.
Nem akarom univerzális tanácsadó megmondó ember lenni, és hogy csak az a jó amit én csinálok, mert egyáltalán nem jóMiért is kéne?
Tőle kérdezd meg, nem tudom, hogy van-e most nála, vászon és ha igen milyen áron.
De ha jól emlékszem egy 120 colos darab valami 20-40 ezer között volt.
De van is most eladó odaát ilyen ezüst vászon. -
cekkk
veterán
válasz
Patice #30249 üzenetére
Veszel gyulaipaltol ezüst vásznat
Én egy olcsó vászon és az ezüstöt hasonlítottam össze egy samu A600as vetítővel őőő jelentősen jobb lett
Jah és nem volt arany árbanSimán együtt élnék velük
gyurczy
De nem élheted úgy az egész életed, hogy mindig csak keresel, akinek nem telik sok 10-20-30-40 milliós rendszerekre lehet soha nem is fogja igazán élvezni, mert mindig talál benne hibát, mert keresi...
-
cekkk
veterán
válasz
Patice #30245 üzenetére
Akkor a 15 milliós vetítőhöz 15 millióért veszel vásznat?
Persze, hogy nem fehér falra, viszont az élvezeti faktor sokkal jobb mint egy 50 colos tévén
De hát mindenki más és más, és élvezni akarom a dolgokat és nem a hibát keresni benne. Arra ott van Béci ő ezért kap pénzt, én meg filmezni akarok. Ha ezt nem a legjobb vásznon/projektoron tehetem meg ki nem szarja le, élvezzem ne pedig az járjon a fejembe, hogy hú ezt most szar és cserélni kell valamit...
Ezért estek át a ló túloldalára sok esetben...Peak
Én projektor szeretnék majd, azért nem is izgat a tv csere, jó ez most ami van.
Jelenleg nem jók a körülmények a vetítéshez, de majd reméljük változik, és nem mindegy szerintem, hogy 50 colon vagy 120-150 colon nézek egy filmet.
Mondom, én nem vagyok fekete függő se semmilyen dolognak a kergetője, egyszerűen élvezni akarom, és igazán nagy előre lépést nekem a nagy méret okozna.
Meg vagy két olyan sub mint ami XTnek van és kirázná belőlem a kaját -
cekkk
veterán
válasz
Patice #29819 üzenetére
De mint mondtam, én nem azt mondtam, hogy nincs a kábelek közt különbség...
A kérdés az, hogy te magad egy vakteszten megtudnál-e különböztetni kábeleket, meg tudnád-e ítélni, hogy az általad eddig jobb kábel az ott is jobb-e. Érted mire gondolok?
Az nem teszt amikor egymást befolyásolni tudja több ember. -
-
Dorian
félisten
válasz
Patice #29213 üzenetére
"szerintem a réz kábelek ezüsttel való bevonása olyan jó dielektromos tulajdonságokkal ruházta fel a kapott vezető szálakat, mint pl. a rendkívül alacsony fajlagos ellenállás, ami a gyors, pontos hangért felelős"
Ennek semmi értelme. A dielektrikum az elektromos szigetelőként viselkedő anyagokat jelenti. A leírásban ez alatt sztem a teflonra gondoltak.
-
törölt tag
válasz
Patice #28958 üzenetére
Majd hátrakiabál a gyógyszerész: Az úriember felnőtt pelenkához keres dobozt!
(#28957) TCr
Nem is értem mit vártatok az alaplapi integrált chip+otikai kimenettől, előre látható volt, hogy ne mlesz nyerő páros. Amíg nem használtam HDMI kimenetet, addig is mindig tiltva volt az integrált hangkártya. Még az oprendszer betöltődésekor induló hang is szarul szól vele, nemhogy azzal zenét hallgatni. Inkább vettem minőségi hangkártyát, mintsem azt hallgassam.
-
Oldfighter
senior tag
válasz
Patice #27737 üzenetére
"A szoba egyik sarkában van a TV, de a center és a szub bezárva a TV alatti szekrénybe a többi hangszóró meg a szoba 4 sarkába...
"
És akkor ez még a jobbik eset, de amúgy általános. Az se semmi amikor valaki maga elé rakja ki az összes hangdobozát.
Nem kevés érvelésembe került nekem se anno, amikor az első vásárolt tv-met a fater simán betolta a sarokba, aszimmetrikusan a hangdobozokkal, mert ugye szerinte úgy szokás, hogy a tv-nek a sarokban a helye.
-
janos666
nagyúr
válasz
Patice #27337 üzenetére
Nevezzük "egérmozizósnak", mert jelenleg csak 42"-os a TV-m, és ha még a szobát is áttapétázom szivaccsal, akkor nem most váltok vissza 50"-ra.
De erre lenne dedikálva, nem látna el nappali és más hasonló szerepet, csak ezt.Bútor: egy három személyes kanapé, vagy inkább két-három különálló fotel, egy kisebb kávézóasztal féle és egy másik, amin a TV állhat, illetve a center és az erősítő nyugodhat, mellette lenne még egy PC egy nagy passzív fémradiátorral. De kb. ennyi. Semmi ruhásszekrény, könyvespolc, fali festmény. Csak a levegő, és aki bejön.
Hangszórók tekintetében most a Dali cuccokkal szemezek. Egyelőre csak egy pár Zenzor 1-esem van, várom hogy hirdet-e majd valaki olcsón Zensor 5-öst. De még az is lehet, hogy a végén 4db Concept 6 lesz itt, mert stabilabb az álló hangfal, mint az állványos, illetve jobban is szólnak (és amúgy sincs rendes állványom, amivel árban is majdnem ott lennék, csak a kisebbik szobába először 4db polcsugárzót vizionáltam a meglévő polcokra, mielőtt kivitelezhetetlennek bizonyult az ötlet).
A centert viszont el akarom hagyni, ha tényleg 4cC6 lesz. Ilyen kialakításban nem látom túl sok értelmét. Ez sem túl nagy szoba, hogy messzire lehessen pakolni a frontokat a centertől és nem is kell tehermentesíteni azokat frontokat. Vagyis talán előbb lenne Concept 8 a front a C6 surrond mellé, mint 4xC6 és center is.
A sub még sehol, majd ha már van minimum 4 hangfal és min 50"-os TV. -
-
törölt tag
válasz
Patice #25983 üzenetére
Igazad van, ezt el is felejtettem leirni. Mondjuk ez magától adja magát hogy legalább 30 centis és 300W-os mélyláda való ide és egy combosabb erősitő nélkül nem lesz tér se elegendő hangerő,csak max üvöltés Pl a Denon 3806-om simán merném ekora térben ajánlani és egy buli alkalmáva több mint jól teljesitett 30nm.-en.
-
-
torma1981
veterán
válasz
Patice #25351 üzenetére
Ha a tv beépített lejátszójával játszok le egy filmet akkor nincs hang. Youtube stb akkor sincs csak a tv saját hangszórója. Én ezt szeretném ARC-on átvinni az erősítőbe, hogy szóljon a házimozi. Mindent belőttem pedig.
Most a hang a tvről sima RCA csatival megy az erősítőbe a UPC boxon keresztül TV/CD kimenetre. Így van hang a tv-nek. -
MadKet
tag
válasz
Patice #25057 üzenetére
Tamoo -val mindketten rögtön sztereót ajánlottatok, de igazából ahogy már írtam neki is, a jövőben nagyon valószínű az 5.1re bővítés, ezért is nem gondolkodtam sztereoban.
Szóval, ezt figyelembe véve továbbra is várom esetlegesen a jobb vételeket 5.1 erősítő + 2 front hangfal kategóriábanKöszi!
-
z123456789
addikt
válasz
Patice #25090 üzenetére
Az a baj hogy a 180as fordítás szerintem nem kedvezne az ablakoknak, mert a mögöttes falon van egy kétszárnyú ablak, ami a fal 40%-át elfoglalja.Szóval az kilöve.Az már nagyon otrombán nézne ki hogyha az ablak altt lenne egy TV.Szeretek kinézni az ablakon, úgy meg maximum a microsofto-s "ABLAKOK"-at láthatnám ha a PC-t rákötném a képernyöre.
A 90es fordítást úgy érted, hogy a bal oldali falra menne a TV, és ennek függvényében kerülne kiépítésre a sztereo?Csak mert ha ez így lenne, akkor sem maradna több helyem mint 3 m a kályha miatt.Tehát az 5.1 mindenképp felejtös ugye?
Lehetne a falba építve a szentem.Sokat számítana.Esetleg még a számítógép asztallal lehetne variálni.Az elvesz onnan 70 cm-t.Ha az onnan eltünne?Vagy mondjuk kisebb lenne?Egy sarok asztal pl?
Megoldást kell találni a problémára, mert ha egyszer belekezdek, szeretném minél ízlésesebben kihozni a dolgot amennyire az anyagiak engedik!
Viszont szeretem elöre megtervezni a dolgokat, és útközben minél kevesebb gondolatba ejtö esetbe belefutni.
Bombázzatok az ötletekkel!
-
-
BBéci
legenda
válasz
Patice #24996 üzenetére
Igaz, nekem még korán van. Az AC3 elnevezéssel kevertem. Inkább ezt linkelted volna!.
Az AAC-t kivéve a többi, amit írtam, stimmel. -
-
törölt tag
válasz
Patice #24726 üzenetére
Értsd meg hogy hangfaláthelyezéssel,(mind mély, mind 5.0) lakber, tanácsok megfogadásával is drámai javulást érhetsz el hiába akár sokmilliós műszer,vagy akár komponensek cseréje akár milliós értékre: javulni akkor sem fog, lásd 1 sz. hsz. idevonatkozó része.
Deadzone: Mélyhangok ellen nem is, de nem is ez a cél, hanem az interferenciát csökkentik. -
WhiteWalker
nagyúr
válasz
Patice #24560 üzenetére
De van,jelenleg 42" full hd LG LCD tv-t használok,ezen van optikai kimenet,ki is adja a DTS és DD 5.1-et, minden otthoni cuccom rá van kötve hdmi-vel (xbox,ps3,pc) innen a hang megy egy db optikai kábellel a z5500-ba...Itt jönne a gubanc, ha lecserélném az LCD-t és vennék egy nagyobb plazmát ,mert azokon is van optikai kimenet,csak állítólag nem adja ki a hangjelet optikán csak 2.0-ba. Ez a problémám...
BBéci: ezt mondom én is..., ha rádugom pl az Xboxot a Tv-re hdmi-vel - ez külső forrásnak számít ugyebár- nem ad ki a TV optikain 5.1-et akkor dobnék egy hátast...
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Patice #24537 üzenetére
Inkább olyanhoz,akinek sokkal jobb TVje van. Ez csak ilyen kis fisifosi LCD.
Amúgy alcessel itt is lettek szinek. Ha másra nem is egyértelműen,erre mindenképp kiválóan, és mellékhatás nélkül megfelelnek. ÉS kb meg is éri,amibe került az alces,annál többet dobott a képen. -
Dorian
félisten
válasz
Patice #24407 üzenetére
Mikrofon nélkül max késleltetést meg hangerő szinteket lehet beállítani, a szobaakusztikához igazítás lehetetlen. Kell venni hozzá, vagy a bellításra kölcsön kérni.
Denonhoz Bp-i fórumosnak tudok kölcsön adni, bár nem tudom az egyes modelleké mennyire tér el / eltér-e...
-
volvox
csendes tag
válasz
Patice #24306 üzenetére
Köszi az infót, ez alapján a 100ezres kategóriájú erősítők környékén nézelődöm, a HDMI-t fel tudnám áldozni a jobb hang miatt, a 3D-s kép megy majd erősítőn kívül, hang meg koaxon és optikain jön.
Többek közt a Denonok is szimpatikusak, viszont egy kissé meg vagyok zavarodva a sokféle Denon típustól. Mi a számozás jelentése? A tudásra/teljesítményre jó kiindulópont az oldalsó sáv ("Discontinued Products") a Denon oldalán?Illetve egyből tanácsot is kérek, hogy melyikkel járok jobban:
Denon AVR-2808 - 110e
Denon AVR-2310 - 110e
Denon AVR-2113 - lényegében új, és bár 130e, de ez már HDMI1.4
esetleg ROTEL RSX 972 - 90e
még egy NAD T 747-tel is szemezek, de az már 155e körül a határt feszegeti -
Geryson
addikt
válasz
Patice #24299 üzenetére
Filózom a tegnap elhangzott dolgokon. Mennyire egyszerű erősítő elég nekem? Az a gond, hogy az erősítő is pillanatok alatt felkúszik egészen 100e Ft-ig, tehát nekem akkor már régen rossz az ára. A Z906 ugye kb. 70 ropi. A JBL-t most 45e Ft körül találtam, tehát 25e-ben meg kell állnia az erősítőnek, hogy ugyan azon a szinten legyek. Ezért kérdeztem, hogy egy teljesen egyszerű 5.1 erőlködő elég nekem?
Apropó, egy 2x3 m-es dologzóba nem túl sok a JBL SCS178?
-
toM517
aktív tag
válasz
Patice #24173 üzenetére
Koszonom mindenki valaszat!
Rohanok elolvasom az 1. hsz.-t...
A Genius mondom csak atmeneti megoldas volna, nyilvan elobb-utobb beszereznek egy jobb hangfalszettet, de egyelore maradna ez. A ket Pio hangfal sem oke?A DTS HD MA es Dolby True HD ennyire kenyes dolog?
Esetleg pontos tipusokat tudnatok javasolni?
Amugy ezek az erositok 50-60k korul vannak ujjonnan, 3 ev garival. A regi lehet 30-40k, de gari nincs rajuk. Ha mondjuk azt nezem a Stereo erositom mar 20 eves es meg mindig brutal, akkor nem is erdekelne a gari, de a mai cuccok nem errol hiresek. -
z123456789
addikt
válasz
Patice #24178 üzenetére
Remek!
Köszönöm.Mondtam én hogy király egy közösség ez!
...kezdödik
Szóval, ha mégis akadna valhonnan plusz pénzmag......érdemesebb a G, vagy V jelzésüt választani?
Illetve amit linkeltél Pana boltot, azt azért linkelted, mert öket ajánlod, vagy azért válogathatok az ajánlatok tekintetében?
Természetesen nem a 10 000 Ft-on fog múlni a késöbbi - mondjuk garanciális - problémák kiküszöbölése.
Ès akkor a sima scart kábel elég lesz ahhoz hogy szenteste egy vérengzös oroszlános discovery müsort megnézzek a TV-n, összekötve a beltérivel?Gondolom erre igen.
Ès ha mondjuk letöltök egy mkv tizen x gigabájtos filmet, azt is meg tudom nézni?Látom hogy van usb, akkor azon keresztül müködnie kell nem? -
-
BBéci
legenda
válasz
Patice #24051 üzenetére
Amikor 2,5 éve egyik haveromnak segítettem házimozi rendszert összeállítani, meghallgattam zenével az A3 dobozokat is, méghozzá NAD 247-tel hajtva. Nem voltam elragadtatva, sőt, csalódtam bennük. A Monotor Audio Bronze még kevésbé tetszett. Végül MJ Acoustic 5.0 lett a kiválasztott, Proson szubládával.
Hagyd az új erősítőket, értelmetlen pénzkidobás!(#24053) Peak
A Hifiről általánosságban topikban biztosan adnak ötleteket, de a 10 pénz nagyon kevés, 15 talán... -
LLKobe
veterán
válasz
Patice #23937 üzenetére
Na ez az amit nem tudok, este megnézem pontosan. Az biztos hogy LG, és ehhez a tipushoz nagyon hasonlít, külsőre is, és ha jól látom specifikációk és ki/bemenetek terén is kb. ugyanezt tudja.
De azt biztosan tudom hogy hangbemenet terén csak az RCA-k, illetve az 1db SPDIF áll rendelkezésre.
-
LLKobe
veterán
válasz
Patice #23933 üzenetére
TV-n a "Digital Audio Out" csatlakozót összekötöd az erősítő S/PDIF csatlakozójával. A rajz alapján ez egy koaxiális digitális kimenet
Ez eddig oké, értem is. De külön erősítőm nincs, csak ami a házimozi rendszerbe van építve, azon meg csak egy SPDIF bemenet van.
Tehát ezesetben mire és hogyan van szükségem?
(Jelenleg egy nagyon házi mókolt összekötést csináltam: fülhallgató kimenetbe van dugva egy jack-RCA átalakító, és a két RCA meg megy a házimoziba. De így szörnyen rossz a hang, a két front hangszóró egy keményebb mély hangnál recseg mint a veszedelem.)
-
krenkoka
tag
válasz
Patice #23880 üzenetére
Agybadugós van jó, motorozni azt használom, meg vagyok vele elégedve. Fejhallgató kellene, igazából évente van egy ilyen út, másra nem használnám, de ami volt régen Sennheiser HD 215 az bírat 10 évig, és inkább most is veszek vmi 10K és 20K közötti fejhallgatót, ami megint 10 évig ott van ha kell. Otthon meg van egy vezeték nélküli Sennheiser (igen tudom, pocsék a minősége, de PS-ezni, neten videókat nézni pont jó, hogy ne zavarjam a családot).
-
Patice
nagyúr
válasz
Patice #23437 üzenetére
Íme a beszámolóm és a készülő cikkem vége:
129 - Bizsók Hangsugárzó Manufaktúra
Igényes, dizájnosan berendezett szoba, ahol inkább ez volt az elsődleges, nem a high-end hangminőség. A hangzás egyedi, kicsit diffúz, teres, de nem meghatározhatóak a hangszerek, valószínűleg nem is ez volt a cél, hanem inkább a háttérzene. Nem sokáig maradtam itt. Nekem a hangminőség fontosabb.
130 - Limar Aduio
Az M szint moziszobájához hasonlóan a Limar Audio első emeleti szobájában sztereó felállásban hallgathattuk meg a Martin Logan elektrosztatikus hangsugárzóit. Sajnos pontos típusra nem emlékszem és az elektronikák sem maradtak meg, csak a hangélmény.
Nagyon nyílt, teres hangja volt, de a közepek már tolakodóan soknak bizonyultak számomra. A mélyek teljesen rendben voltak, szép, kerek, gyors, precíz hangokat hallottam lentről, de a magasak botrányosan szóltak. Csattogott, zavart a hangja. Úgy látszik az elektrosztatikus panelsugárzók nekem nem jönnek be.131 - Etalon
A kiállítás honlapján előre beharangozott sugárzó nem érkezett el, így be kellett érnünk a Supraton dobozokkal, Supradac digitális-analóg átalakítóval és FineAle végfokkal. A megszólalás visszafogott, nyugodt, precíz, de nekem túl száraz, erőtlen volt. A hegedű nagyon szépen szólalt meg és remek teret voltak képesek teremteni a dobozok. Pontosan pozicionált volt a hegedűművész, de a zenekar már a homályba veszett mögötte. Nekem hiányzott az egész hangkép alja. Korrekt rendszer, de nem ilyen hangot szeretnék otthon hallgatni.
134 - Analog Voice
Az Analog Voice is két szobát töltött meg idén egy kisebb és egy másik, "nagyobb" Audio Note rendszerrel. A 134-es szobában volt a nagyobb lánc. Nekem nem tetszett, száraz, gyengécske, unalmas. A színpadkép jó, korrekt, élethű megszólalás jellemezte a láncot egyenletes frekvenciamenettel, de itt véget is ért számomra. Ahogy a cikket írom eszembe jutott, hogy lehet itt is az volt a baj, hogy amikor én hallgattam, akkor épp CD-ről ment az "analog voice". Talán várnom kellett volna addig, amíg egy LP kerül a lejátszó korongjára és akkor hasonló különbség érhetett volna, mint az M szinten a L'Auditeur termében.
135 - Human Audio
A Human Audio szobájában az előzetes híreknek megfelelően a Triangolo dobozokat hallgathattuk meg. A hivatalos honlapon megjelent hír szövegét pontosítanám. A forrás egy laptop volt, amit egy D.I.Y. USB kábel kötött össze egy Tabla USB HD audio interface-szel. Ez egy akkumuláoros USB --> S/PDIF átalakító. Innen a jel egy Muto (vagy Muto-X) HD DAC-ba vándorolt. A hangsugárzókat egy Fortepiano integrált erősítő hajtotta meg a saját akkumulátoráról, melyet egy DuoForte kiegészítő táp látott el plusz árammal szintén akkumulátorról. Volt még egy harmadik doboz is az asztalon, aminek a tetején egy fejhallgató volt. Fejhallgató erősítőnek tituláltam, de lehet tévedek. A Human Audio honlapján nem találtam.
A hangja nagyon tetszett, nagyszerű hangszerhangokat hallottam, nagyon jó térrel, színpadképpel. A megszólalás kellemes egységes, szépen zenélt, viszont az alja picit hiányos volt számomra, a zongora lehetne testesebb is, de egyáltalán nem volt zavaró. A boogie-faktor megvolt. Bólogattam, járt a lábam zenehallgatás közben, mert tényleg zenélt. És ezt csak kevés lánc mondhatta el magáról úgy őszintén. Itt tartózkodtunk az ismerőseimmel a legtöbbet. A "szavazatok" alapján én az idei AV-Trend legjobb hangjának díját a Human Audionak ítélem.136 - Analog Voice
Ide csak pár másodperc erejéig néztem be. Nem tudom, hogy direkt erre lettek tervezve az Audio Note dobozai, hogy rossz fiú módjára a sarokba állítsák őket, de nekem furcsa volt és nem is tartottam komoly dolognak. Ki is fordultam gyorsan.
A szobák elfogytak, ennyi fért bele a kis ízelítőmbe a 2012-es AV-Trend kiállításról. Remélem sikerült valamennyire élvezetesen bemutatni a kiállítókat és az élményeimet az én szemszögemből.
Hétfőn remélem kikerül majd címlapra.
Addig még csinosítgatom.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Hardcore café
- iPhone topik
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- BestBuy topik
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Hegesztés topic
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- További aktív témák...
- AKCIÓ! AMD Ryzen 5 2600 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- CarPlay / Android Auto adapter meglévő Android alapú fejegységhez
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 27GP95RP - 27" Nano IPS - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest