- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Vivo V40 5G - az első benyomás fontos
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Telekom mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
LLKobe
veterán
-
LLKobe
veterán
Üdv Uraim!
A hozzáértőkhöz lenne egy kérdésem, remélem jó helyen járok vele. Tudnátok nekem ajánlani valami egyszerű és olcsó megoldást arra, hogy a TV-re milyen hangfalat kössek?
Nem kell semmi extra, de a tv-mnek valami értékelhetetlen a hangja, ennél valami jobbat szeretnék.
Nem kell hogy kiüsse a falakat, panelban lakom jelenleg, csak azért egy mozifilmet végig tudjak nézni úgy, hogy normálisan szóljon, legyen mély stb.Egy alap 2.1-es megoldásra lenne szükségem. A keret15k körül van. Tudom hogy ezért nem kapok nagy dolgokat, de a tv beépített kis nyekergőinél csak van valami jobb megoldás.
Nincs erősítőm, talán egy soundbarra gondoltam, de az ilyen árkategóriájúakhoz nincs mélynyomó.
Ami még fontos lenne hogy optikai hangbemenete legyen.Előre is köszönöm a tanácsokat!
-
LLKobe
veterán
válasz
Patice #23937 üzenetére
Na ez az amit nem tudok, este megnézem pontosan. Az biztos hogy LG, és ehhez a tipushoz nagyon hasonlít, külsőre is, és ha jól látom specifikációk és ki/bemenetek terén is kb. ugyanezt tudja.
De azt biztosan tudom hogy hangbemenet terén csak az RCA-k, illetve az 1db SPDIF áll rendelkezésre.
-
LLKobe
veterán
válasz
Patice #23933 üzenetére
TV-n a "Digital Audio Out" csatlakozót összekötöd az erősítő S/PDIF csatlakozójával. A rajz alapján ez egy koaxiális digitális kimenet
Ez eddig oké, értem is. De külön erősítőm nincs, csak ami a házimozi rendszerbe van építve, azon meg csak egy SPDIF bemenet van.
Tehát ezesetben mire és hogyan van szükségem?
(Jelenleg egy nagyon házi mókolt összekötést csináltam: fülhallgató kimenetbe van dugva egy jack-RCA átalakító, és a két RCA meg megy a házimoziba. De így szörnyen rossz a hang, a két front hangszóró egy keményebb mély hangnál recseg mint a veszedelem.)
-
LLKobe
veterán
Üdv!
Lenne egy kérdésem, örülnék ha segítenétek. A TV-met szeretném rákötni a házimozirendszerre, illetve csak a hangot.
A következő kimenetek vannak a tévén:
A házimozin pedig van egy SPDIF hang bemenet, illetve a szokásos RCA-k. Annyi lenne még hogy a házimozi rendszeren nem szeretnék minden hangfalat használni, csak 2.1-ként, tehát csak a két front hangfal illetve a mélynyomó.
Mit javasoltok az összekötéshez, mivel hogyan?
Köszönöm előre is mindenkinek!
-
LLKobe
veterán
Üdv!
Lenne egy kérdésem, itt biztosan mindenki többet tud a témáról mint én. A számítógépem rá van kötve a TV-re, HDMI-n keresztül, így filmezek. A TV-be épített hangfalak azonban elég gyengék, így a hangot szeretném átkergetni a házimozi rendszerre (DVD lejátszóval egybeépített 5.1-es hangfalszett). Viszont a gondom a következő: a TV-n csak egy féle audio kimenet van, a felirat szerint Digital Audio Out, ha jól nézem ez egy RCA. A házimozin viszont csak SPDIF hangbemenet van. Jól sejtem hogy ehhez egy ilyenre van szükségem?
Láma vagyok a témában, minden segítségnek örülnék, előre is köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Futás, futópályák
- sziku69: Szólánc.
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Philips LCD és LED TV-k
- Norvégia átmenetileg betiltja az áramigényes kriptobányászatot
- Jogász topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Energiaital topic
- További aktív témák...
- Eladó szép állapotban levő Apple iPhone 8 64GB fekete / ÚJ KIJELZŐ / ÚJ AKKU / 12 hónap jótállás
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
- AKCIÓ - 122 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!
- AKCIÓ! Dell Latitude 5440 14 FHD üzleti notebook - i5 1335U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest