- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- A Sony technológiáinak krémje lett az Xperia 1 VII
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- VoLTE/VoWiFi
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Sokat fejlődött a Tecno belépő ajánlata
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
spiky03
veterán
Azt hittem egyikből adódik a másik.
Most 110" van, ami ugye 244 cm széles.
Ez úgy fér el ahogy fentebb láthattad a képen is a jelenlegi hangfalak.
Ha hangáteresztőre cserélném akkor már a 120" is elférne, aminek fejből nem tudom a szélességét, de valami 266 cm rémlik.
Mert így mögötte lennének a falon a hangfalak.
De jelenlegi elrendezésből pl a centert a tv alá tudnám tenni, a frontokat meg a BD polc alá. Így viszont azok takarásban lennének, mert egy BD tok a mélysége.De csak elméleti síkon vagyok csak ezekkel.
meg ALR nincs hangáteresztőben így a történetem véget is ért
-
spiky03
veterán
Olyanban gondolkodtam, mint ami most van 110".
Igaz hangáteresztőből 120" lehet elférne.
De ugye már mindegy mert nincs ALRből ilyen.Meg még csak elmélkedés szinten van. Ahhoz a jelenlegit el kellene adnom meg a Cantonokat is.
De jelenleg még azzal küzdök, hogy az Ulti ne búgjon folyamatosan.
-
boroskarcsi
tag
Nos, "a nem értek hozzá" a hozzászólás végén talán válasz a kérdésedre.
Azt gondoltam, hogy az Oppo-n a bitstream beállítás a hang kimenetnél simán továbbítja a jeleket, ezért az erősítőn FLAC-et kellene látnom, mint bejövő jel.
Egyben csatlakoznék adamsfamily kommentjéhez.
-
-
denesdr
addikt
A Dolby lehet, hogy a legjobb tranziensű, Be4 hangolást célozta meg, ezt kb kiadja, ha pontosan kiszámoljuk a doboz térfogatát minden kivonandó dologgal együtt.
"B4 = 4th order Butterworth = lowest bass extension, slowest transient response.
QB3 = quasi-Butterworth = best compromise between transient speed and bass extension.
Be4 = 4th order Bessel = fastest transient speed, limited bass extension."Persze otthoni barkácsolóknak nem kell ilyen hangolásokhoz ragaszkodni. Egy optimálistól mélyebb porthangolás szinte mindig jobb tranziens viselkedést eredményez. Cserébe az F3 érték lesz magasabb, de normál szobai körülmények között ez nem igazán lényeges paraméter.
-
-
denesdr
addikt
Ahogy írtam, a paraméterek kísértetiesen hasonlítanak, a 18FH500 egy elég különleges darab a pro wooferek között, ezt is írtam az előbb miért, simán el tudom képzelni referencia mélynek bizonyos szempontokat figyelembe véve, mégha az xmax nem is hatalmas.
Kíváncsi vagyok Dolbyék elárulnák-e, hogy mivel is szerelik a dobozukat. -
python1
veterán
Letettem én is róla, rendes dobozolást fognak kapni 2m-es magassággal, tulajdonképpen egy oszlopban lesznek, de a két legalsó adja majd az alsótartományt, amit külön el is választottam. Ha akarom tudom használni a két alsót mint szubot is, még kiderül mi hozza a jobb hangot. Tulajdonképpen egy aktív 3-utas megoldás lesz, zenét is ezen fogunk hallgatni, ezért is a nagy felhejtás.
-
VoidXs
nagyúr
Bolti, új, például a Klipsch R-115SW szintje gyorsaságban a zártak közül a Paradigm Signature Sub 25.
arcitec (#168574): Amikor a számokkal igazolt reflexes előny a kérdés, akkor "kérdés, ki mit hall belőle", amikor meg a kábelek nem mérhető "különbsége" kerül elő, akkor hirtelen a fül van mérések elé helyezve. Hogy is van ez?
-
VoidXs
nagyúr
Azért azt tegyük hozzá, hogy azonos ársávban nincs verseny. A mérésekkel igazolt tapasztalatom az, hogy egy 250k-s reflexes gyorsaságát (és most pusztán ezt az egyetlen tulajdonságot nézzük, mert van, aki azt vélte ebből kiolvasni, hogy gyorsaság = hangminőség) milliós zárt is éppen csak meg tudja közelíteni. Nem szar, de a szememben ilyen felárral meg sem érdemli, hogy megfontoljam, főleg, hogy könnyen ki lehet hozni a zárt hangvilágot egy reflexesből. Ez eleve nem működne, ha a zárt annyira jó lenne, mivel csak a műszakilag jobb tudja a gyengébbet teljesen utánozni.
-
BBéci
legenda
Arra miért nem reagálsz, amikor a zártakat globálisan minősítik lassúnak, pontatlannak?
Mindig azt szoktam írni, hogy azonos árért a zártak picivel jobbak a hangnyomást kivéve. Ezt egyesek nem hajlandóak elfogadni, pont szembe mennek az állításommal. Tutira veszem, hogy amennyiben nem én lennék, zárt-párti, hanem bárki más, a reagálás egészen más lenne. -
BBéci
legenda
Tehát milyen a hangja? Gyors, megfogott, pontos, részletező? Minden bizonnyal érvényesek a hangjára ezek a jelzők. Akkor szarok a zártak, vagy jók?
#168566powerup2
Mi a garancia? Sokak tapasztalata.
Két PB-4000 ára 1750000 Ft, ér annyit a mellbevágás? Gyere el hozzám, a 35 kilós bőr boxzsákom túlságosan kileng a rúgásaimtól, állj be a helyére és megkapod a napi adag chest slam-et!Sokkal olcsóbban megúszod és a szegycsont- valamint bordatörés is garantált.
-
BBéci
legenda
A REL limitált csúcsmodellje is basszreflex, míg az alatta lévő szériák zártak. Ebből csak arra következtetek, hogy lehet készíteni kiváló nyitottat is, sosem állítottam az ellenkezőjét.
De ugye nem akarod azt állítani, hogy az 1,8 millióért árult, zárt Martin Logan lassú, lomha, pontatlan, stb.? -
Hohocali
aktív tag
Nem erről beszéltem. Hanem hogy be van téve egy kép, hogy hű bakker mekkora!
Miközben lehet az egész egy optikai csalódás. Ezek a képek csak parasztvakítások... Majd ha korrektül egymás mellé lesz téve a két hangszoró, és pontosan merőlegesen készül a kép, akkor OK. Vagy az "ember tartja a hangszórót" képnél a hangszóró pontosan az ember mellett legyen, egyvonalban a testével. Még a keze sem látszik, ahogy tartja a hangszórót, mert abból legalább lehetne következtetni a méretére. De ha nem akarod érteni, mit akarok mondani, akkor úgyis mind1.
De szerintem engedjük el a témát... -
BBéci
legenda
Többször írtad, hogy kedveled a Martin Logan hangdobozokat.
Bizonyára tisztában vagy azzal, hogy a csúcs BalancedForce és a 3 legnagyobb Dynamo sorozatú szubládáik zárt felépítésűek. Vajon miért?#168523exception
Elfogadom, hogy óriási élmény olyan szubládákkal mozizni, de a fent említett Martin Logan zártakkal is, valamint egyszer hallgass meg házimozit két darab Velodyne DD18 Plus-szal! Aztán döntsd el, melyik pontosabb, feszesebb, gyorsabb és részletezőbb. -
exception
aktív tag
Ameddig nem hallottam ilyen minőségű reflex szubokat, én is azon a véleményen voltam, hogy ha szub, akkor csakis zárt. Amióta nálad jártam, kicsit átértékeltem a dolgokat, mert hiába nagy egy zárt szub, ezt az érzést, amit egy ilyen minőségű reflex tud, nem tudja, akármit is csinál. Ezzel nem állítom, hogy rosszabbak a zártak, dehogy azok, viszont teljesen más érzés egy ekkora reflex szubbal mozizni,pláne kettővel
-
BBéci
legenda
Rendben, szerinted általánosítottam, pedig nem. Csakis saját tapasztalatokról írtam.
Ez viszont eléggé furcsa kijelentés a részedről:
"Ez a tulajdonsága pedig megmarad olyan hangerőn is, ahol a kis piszlicsáré zárt láda már erőlködne."
Nem mindegyik zárt kicsi, pláne nem piszlicsáré egy 13 colos, 4000 wattal hajtott hangszóróval. -
-
BBéci
legenda
Igen, arra az 50 colosra emlékszem, de nem ragadt meg bennem a neve. Amikor tegnap a honlapjukat böngésztem, láttam azt is.
A rengeteg nyomtatott és online szaklap közül számomra egyik leghitelesebb az Audiovision, náluk referencia minősítést kapott a 15, a 24 és az 50 colos AIA, amit nem szoktak érdemtelenül osztogatni. Ezért kerestem rá.#168275Quetz
Igen, az, de az online változatát olyan kevésszer olvastam, hogy a két kezemen meg tudom számolni.
Nem olvasom az avsforumot, mert egyrészt nincs rá időm, másrészt számomra nehezen áttekinthető, zavaros. Néha bekukkantok, aztán gyorsan menekülök. -
bteebi
veterán
Venezuelában meg olcsóbb a benya, hozassunk onnan...
Az 1060/1080-nal spec. te példálóztál, nem én, azért azokhoz próbáltam árat keresni, akármennyire is régiek.
Nyilván lehet találni olyan területeket, ahova egy 2080, sőt egy 3090 se elég, de pl. a felbontások kezelése, hardveres gyorsítás az az azonos architektúrájú videokártyákon azonos lesz. A madVR meg szerintem eléggé rétegigény, bár nyilván vannak olyanok, akiknél ez (is) szűk keresztmetszet.
A magyar árak meg sok esetben nem, vagy nem sokkal drágábbak, mint a nemzetköziek (a UK-ben éltem 4 évig), bár területfüggő. A UK-ben pl. a Denon X4500H talán 300 ezerbe került akkor, amikor itthon 450 körül volt. Viszont minden TV drágább volt, és pl. a HDD-k is.
Oké, Amerikában, a newegg-en minden olcsóbb lesz (pláne nettóban), meg biztos ki lehet fogni Ebay-en, de az Amazon se lesz érdemben olcsóbb, mint egy olcsó magyar webshop. De hogy ne a UK árakba köss bele, itt van neked Amazon.de. 640-700 euro az 1660 (igaz, legalább Ti), az 230-250 ezer Ft a mostani árfolyamon. Tényleg sokkal olcsóbb. A szürkeimportot, kamionról lepottyant cuccokat, meg a Béla bazárját ne keverjük ide.
-
bteebi
veterán
Nem kérdezem meg, hogy láttál-e mostani árakat, mielőtt a múlt alapján reflexből elkezdtél f.ságokat beszélni. Mert nyilván nem láttál. Ki nem szarja le, hogy mennyi volt 2016 végén a GTX 1050, ha most 80-90 ezer? Sőt, a GTX 1660 Ti is volt 70-80k körül 2019 decemberében (majdnem vettem is egyet a bátyámnak akkor), most viszont majdnem a duplája (másik példa) a nem Ti verzió, ami nemrég még csak 90k körül volt.
Ha most akarsz videokártyát venni újonnan, akkor pont rohadtul mindegy, hogy mennyibe került másfél éve, 2 hónapja, vagy hogy 3 hét múlva mennyi lesz, mert az a meghatározó, hogy most mennyi. Használtan nyilván minden olcsóbb, de a használtpiac is (idővel) leköveti a piaci árakat. Ha szerencséd van, és valaki nem figyel eléggé (a kártyája új árából kiindulva lövi be a használt árát, figyelmen kívül hagyva az aktuális piaci árakat), akkor persze kifoghatsz egy olcsót. Ha azonban valaki szemfüles, akkor használtan is drágábban adhatja el, mint amennyiért újonnan vette.
Hiába volt egy RX580 újonnan mondjuk 70 ezer, használtan meg mondjuk 40 ezer, ha a bányászok most 150 ezerért is megvennék használtan is (nyilván nem egy valós példa).
A problémakör tisztázása végett: alapvetően IGP leváltására, házimozihoz ajánlottam videokártyát (olvass vissza, ha nem hiszed), nem pedig a legújabb AA címek 4K 120 fps-es futtatásához.
Elsőre egyébként inkább valami low profile, budget, passzív VGA-t javasoltam volna, mert videólejátszáshoz - nem játékhoz! - az is ugyanazt tudja, mint egy ötször annyiba kerülő RTX 20 giga RAM-mal. Viszont alapvetően ódzkodom a passzív kártyáktól, és úgy voltam vele, hogy ha már nem passzív, akkor legyen valami olyasmi, ami alapszintű játékra is megfelelő lehet.
Javaslom nézd meg az aktuális árakat, és képedj el. Nem tudom, hogy meddig lesz így, de most minden GPU megdöbbentően drága. 1060-ast kb. alig láttam újonnan, Árgépen jelenleg nincs is, Árukeresőn pedig a legolcsóbb 145 ezer, a legdrágább meg 174. Ezek fényében továbbra is drágállod a GTX 1050-et 80k-ért?
Amúgy nyugodtan szólj, ha valami esetleg továbbra sem világos, és akkor elmagyarázom érthetőbben.
-
denesdr
addikt
Talán azért raktak bele ekkora tekercset, mert tudják, hogy nagyon kéri a Wattokat ez a hangszóró és kevésbé kompresszáljon a maximumtól alacsonyabb terhelésnél is, csak ugye a nagyob tekercs nagyobb tömeggel jár, és a nagyobb tömeg tovább gyengíti a hatásfokot...
Az egész hangszórónak az a lényege, hogy kicsi dobozban is mélyre menjen, csak hát a fizikának vannak határai. -
Khaosz55
addikt
1050TI-nak még tápcsatlakozás sem kell. Van nekem egy oldscool gépben netezésre használjuk pont az van benne. Ős régi a vele egy idős 1060 tényleg 40%-al többet hoz. 65-öt az életbe nem adnék érte. Az más, hogy most semmi VGA-t nem jó venni a chip válság miatt mindennek brutális az ára itt vannak sebességtesztek. [link] .
-
BBéci
legenda
Nem zárja ki, ha úgy gondolnám, akkor azt írtam volna.
Alighanem pont azért hívták fel a figyelmet a digitális kijelzőre, mert korábban volt némi probléma.#168060denesdr
Máshol nem állíthattak semmit, azt észrevettük volna. Szakmai közönség előtt zajlottak az általam említett bemutatók, tudtuk, hogy mire kell figyelni. -
alphamooncam
őstag
Akkor most én mondom Neked, amit Tamoo mondott ma nekem: Elveszel a részletekben.
Eszem ágában sincs megvitatni Tamoo konkrét dobozásnak a terveit, teljesítményigényét stb. továbbra is az aránytalanságok és az "EQ" alkalmazás lehetséges hátrányaira szerettem volna felhívni figyelmet.
Természetesen ez eddig egyetlen hozzászólásomból sem derült ki, amiért szégyellem magam.
És azért is mert nem értek semmit az egészből.
Na csőváz !
-
alphamooncam
őstag
Először is BUÉK Neked is.
Nincs vita arról, hogy a szabvány nem új !
Én is elmúltam már bőven 40... és csak megfontoltan követem a trendeket, ami jó a régiből azt megtartom, nem dobom el csak azért mert van egy új, ami vagy jobb vagy nem, a nyájeffektus sokakkal szemben engem nem érint.
Térjünk vissza a személyeskedésre, a Nagyokosozásra.
Nem haragszom érte, de nem tartom bölcs dolognak, akkor sem ha úgy véled igazad van egy témában. Ez meggondolatlan, heves viselkedés, és már nem először tapasztaltam Tőled.
Úgy gondolom, ugyanilyen meggondolatlanság volt részedről ide keverni az USB-t, ami marginális téma egy Házimoziban, és kardinális kérdés a Zenében.
Megemlítése amennyiben szándékos volt, úgy provokatív, amennyiben nem úgy meg meggondolatlan.
Szerintem is zárható ez a szál. BUÉK.
-
alphamooncam
őstag
Te általánosságban írtad, én meg úgy is olvastam, nem kifejezetten házimozira!
Ebben a kontextusban meg NAGYOKOS! áll a fogadás, hozzál bármit, leginkább USB-t, meg hálózatit, ha tetszik, bár utóbbinál a kettő nem zárja ki egymást, simán lezenéli bármit, amit mellé teszel.
Nem kellene általánosítanod, mert rögtön érkezik rá a kontra, ha nem tőlem akkor mástól!
-
alphamooncam
őstag
"USB-s, Lan-os meg hdmi kábeles összeköttetés és mindegyik köröket ver az
elavults/dif optikai és koax összeköttetésekre."
Ilyen hülyeségeket ne írjál már ide légyszives, mert még valaki elhiszi.3-4 évvel ezelőtti fejlesztésem célja az volt, hogy száműzzek mindent, ami USB-s, vagy bármi, amit nem alapvetően médiára fejlesztettek.
Bármikor, bármilyen 3.000.000Ft-ot meg nem haladó új árú rendszert, ami nem tartalmaz hangsugárzót, szembeállítanék a az aláírásomban szereplő rendszerrel, és nagy összegben fogadnék rá, hogy az S/PDIF lezenéli a másikat.
-
hkari
őstag
Igazából semmi baj nincs velük, csupán került hozzám egy Yamaha Yas 306 soundbar, és azt vettem észre, hogy a multicast miatt csak azt hallgatom, mert kényelmes nagyon. Ráadásul az egészet tudtam integrálni az okosotthon rendszerembe, szóval igazán kényelmes.
Ezért gondoltam, hogy ha már itt van két pár hangfalam ( cambridge audio S30, phonar volume 2 ), akkor lehet el kellene menni egy okosabb erősítő irányába.
Előbb meghallgatom valahol, mert én is azt érzem, hogy nem lesz egy kategória a kettő. Inkább az lesz a kérdés, hogy mennyivel rosszabb. Ha sokkal akkor inkább gyüjtögetek jobbra.
Vagy esetleg valami hálózati lejátszó irányba nézelődök.
-
Dudee
senior tag
-
Dudee
senior tag
igen, de ezt a fejezetet tekintsük lezártnak, tényleg sok beszélgetésem volt erről több emberrel, volt pro-kontra, ez jött ki. Tekintsük ezt most lszi adottságnak.
egyébként nem zárom ki, hogy egyszer lecsérelem, egyfajta evolúciós lépésként
De ez az első szoba amit erre alakítottam ki, és ahhoz képest, hogy mindent én csináltam, nem lett rossz. Nappalis tévézéshez képest egészen más kategória.
-
Dudee
senior tag
Sziasztok!
Van egy kisebb szobám, amit kifejezetten házimozizásra tudtam kialakítani, projektoros, kifejezetten sötét, akusztikailag valamennyire kiépített.
Itt most jelenleg egy 5.1-es hangrendszer van. A frontok korábbi sztereózásból megmaradt Tannoy M3 hangfalpár, míg a center/sub és hátsó pár egy belépő szintű Wharfedale dx-1 szetből valók.Készítettem egy 3d rajzot és egy méretábrát a szobáról, így láthatjátok, hogy most mi a helyzet.
videó:
[link]
méretek:
[kép]
megvalósítás:
[kép]Nem rossz a mostani kialakítás, de hozzáértőktől szeretném kérdezni, hogy láttok-e lehetőséget az 5.1 kiterjesztésére?
Az 5.1.2 szerintem simán menne, a kérdés inkább az 5.1.4, esetleg a 7.1.4 lenne (ez utóbbi lehet overkill, bár a fotel nincs teljesen rátolva a falra).
Dolby ajánlása szerint (2. ábra) a mennyezeti sugárzók max 55 fokot kell bezárjanak vízszinthez képest. Ez elől még menne is, hátul 5 fokkal sérülne ez az ajánlás, az még nem katasztrófa.
Annyi még van, hogy mennyezet itt nem gipszkarton, tehát a besüllyesztés nem lehetséges.
Viszont találtam egy ilyen hangsugárzót, amit kifejezetten erre a problémára találtak ki. Tehát ez -kinézete ellenére- nem atmos-enabled, visszaverődésen alapuló megoldás, hanem direkt.A kérdés tehát, hogy működhet-e itt szerintetek valamilyen bővítés? (persze a mostani hangsugárzókat lehet jobbra cserélni, de itt engem most elsősorban a setup érdekelne)
Köszi szépen!
-
Khaosz55
addikt
Igen ki lehet akasztani vele szerintem minden GPU-t nekem 2080 super van, de kb közepes high beleállításon simán elzabálja a GPU 50%át- Ha mindent feltolnék egyből game over. Már csak azért sem rakom feljebb, mert minőségjavulást nem érzékelek bizonyos beállítás felett hiába van még kakaó a VGA-ban, meg a azért film nézéshez csak ne pörögjön 100%-onm a 2080super.
.
Akartam korábban zidoot venni csak féltem, hogy PC után csalódás ér, a PC minden nyűge ellenére is. -
tomyka74
senior tag
Senki nem mondta,hogy a pc. szar,én is szeretem a pc.-m. Csak amit említettél ryzen 4 magos proci ami cirka 12 aprón annak ha összehasonlítom a teljesítményét a 8320-al akkor nem látom azt a nagy előrelépélst, a foglalat meg a fogyazstáson kívül, bár lehet ez is elég viszont 4 maggal kevesebb és a gyorsítótára is kevesebb.(legalább is pl. egy Ryzen 3 3200G Quad-Core 3.6GHz ennek).
Természetesen nyilván a gyártástechnológiához nem értek mivel nem vagyok kocka fejű megszállott gémer,hogy ezeket bújjam egész nap. -
tomyka74
senior tag
-
makkai
aktív tag
-
Khaosz55
addikt
Nekem sincs gondom MOST a PC-vel , minden megy HDR, SDR, Konvezió régi navivia driverral, madvr MPC-HC. A pc-ről szépen hdmi-n keresztül minden átmegy AVR-be tovább projetorba, nincs csúszás kép probléma vagy eldobás, összes hangformátum amit használok átmegy (DTS,sztereó, DTS-HD, Atmos) . Nem is csesztetem.
Aztán közben mégis elgondolkodtam egy zidoo Z1000 pro lejátszóba, de mindig vissza lépek ott is olvastam problémákat, csöbörből vödörbe meg nem akarok. -
spiky03
veterán
-
denesdr
addikt
Oké. Amúgy zártban enyhébben esik az átvitel, ami jobban passzolhat a kis szoba (18nm) roomgain-jéhez és így kevesebb EQ beavatkozás lehet szükséges.
Az F10 (-10dB a referenciához képest) értéket erdemes figyelembe venni, kb ott vagy egy kicsit lejjebb lesz az alja a doboz átvitelének normál szobában. -
Cumi, nem cumi én is a gyártói adatokból indultam ki ahogy denesdr is írta.
Persze ez csak egy tipp volt, nem rendeltem még meg a LAB-ot.
Ennél azért jobban / megfontoltabban járom körül a témát.
Pláne, hogy 18nm-es nappaliba ami kb 49m^3, mi az ami még értelmes. -
python1
veterán
Az igazat megvallva, nálam az utóbbi időben megfordult néhány processzor, AVR végfok, össze is állítottam magamnak egy "minőségi" sorrendet, hogy melyik felállás tetszik a legjobban.
1 PC-s proceszálás-> végfokok
2. PC-s forrás-> dedikált hangkártya->Processzor-> végfokok, ez kimondottan a kényelem miatt, és a zenehallgatás miatt.
Sajnos az AVR-végfok megoldás teljesen kifulladt nálam, az utolsó próba Anthem 510 volt, de az sem hozta a várt eredményt. -
-
python1
veterán
Mindkét formátum veszteséges tömörítést használ, és inkább valós időben alakítja át a sztereó jelet DD ill DTS jellé,(coax, optikai kimeneteken) legalábbis én így tudom.
Tehát nem kapunk teljes LPCM jelet, azt hangkártyán analógként tudjuk csak kiküldeni veszteségmentesen, tulajdonképpen a HD hangokat is visszakódolnánk tömörített hanggá. -
Quetz
őstag
Ez már ízlés kérdése, hogy ki használja és ki nem. Még mindig jobb, hogy tudsz választani, mintha nem tudnál. A mission statementjük is ezt emeli ki:
Bass EQ or BEQ has been talked about on Data Bass forums... since ~2014 for Restoring some Bluray/4K UHD movies that have had their lower frequencies severely filtered.
The ULF content is still there on the disc for the taking, and with the right software the ULF/LFE levels can be restored.
This is not made up content, noise or filler, it's real low frequency material that "some" sound engineers decided no one needed to hear/feel. So the lowest frequencies output levels were just reduced to soundbar levels, But are still ripe for the picking with the right software. -
jambiyya
őstag
Egy jó érvet sem tudnék emellé felhozni (50Hz alatt -24dB), egyébként -24dB volt az szerintem, a +24 vad lenne. És egyébként is ez egy extrém kiragadott példa.
Btw, Te azt írtad, hogy láttál sok filmet a listáról, és egyikben sem votl kevés a mély. Szerintem ennek több oka lehet:
mégsem nyúltak bele a mélyekbe az adott filmnél (vagy torrent volt és javították, stb.
és/vagy a rendszered nem "adja ki" ezt a belenyúlást
és/vagy a fülednek pont jó volt úgy. -
VoidXs
nagyúr
Nem csapdaként működik, hanem fázistolt visszaverődésként. Ugyanazt a hatást éri el, csak sokkal kisebb méreten, de sokkal nagyobb ringing mellett. Egy ezzel vetélkedő basszuscsapda akár méteres vagy nagyobb vastagságú is lehet. Természetesen ettől még egyiknek sem lesz túl nagy értelme, mert a multi sub rendszerek óta ezek a javítások elektronikusan is elérhetőek, sokkal nagyobb mértékben, kevesebb hibával.
-
Tamoo
nagyúr
Persze lehet, nem úgy értem, biztos van amiben klasszisokkal jobb. Félreérthető voltam.
A jelenlegi elégedettségi szintem és az ahogy/amire használom, az nem indokolja, hogy máson gondolkozzak. Jobb meg mindentől van.Viszont annyi mindennel hallottam már a GS-t, hogy nagy meglepetést nem tud okozni semmi szerintem.
-
alphamooncam
őstag
"Remélem az azért megvan, hogy a JBL LSR305 elsődleges funkciója a közeltéri hallgatás. "
Tőlem ilyen dühödt hangnemben is beszélhetünk, tudok így is ha gondolod, ( mondjuk nem szeretnék )
Remélem az azért megvan hogyennek az égegyadta világon semmi jelentősége nincsen, amire magad is rájöttél amikor pár sorral lejjebb leírtad, hogy "Ez nem jelenti azt, hogy ne lehetne házimozizni vele."
Akkor meg mi értelme volt egyáltalán felhozni?! Tisztában vagyok a szettem képességeivel."Less már rá a JBL Synthesis szubjára, ha már örökké a JBL-el jössz."
Less már rá a JBL Synthesis árára, ha már...Egyenlőre elég az egy szub. talán, ha később nagyobb moziszobába költözöm meggondolom kell-e bővíteni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Huawei Nova Y70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone X, 256GB, Kártyafüggetlen
- Bomba ár! Dell Latitude E6520 - i7-2760QM I 8GB I 256SSD I Nvidia I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Gari!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest