- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Google Pixel topik
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- A hónapban debütálhat a Fairphone 6
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
whatnot
őstag
-
whatnot
őstag
válasz
vendingo #100823 üzenetére
Jelentősen befolyásol a türelmetlenségem, miszerint cirka 4. hete áll itt a CAV szett anélkül, hogy rendesen ki tudtam volna próbálni.
Szívesen kölcsönkérnék valakitől egy sztereot kipróbálásra, csak az ismerőseim között nincs olyan, aki ilyesmiben benne lenne.
Amúgy meg igen, türelmesnek kéne lennem, de ezek az első igazi hangsugárzóim és erősítőm, más nem lenne ilyen türelmetlen? -
sixer66
senior tag
válasz
Én is most ezen az úton próbálok haladni, hogy a jelenlegi Onkyo mellé veszek egy végfokként is használható sztereó erősítőt. Többet ajánlottak is itt a kedves fórumtársak, csak sajnos mind olyan messze van tőlem, hogy mire elhoznám egy próbára és esetleg nem tetszik, a visszajuttatás költségével már majdnem a rászánt ár felénél járnék utiköltségben.
Mondjuk 90K-s árban egyáltalán nem gondolkodom, mint amennyibe az Emotiva is kerül, hanem egy régi használt 30-40K-s sztereót keresek. Erre van tőke, hogy próbálkozzak és amennyiben nem tetszik gyorsan tovább is adjam.
Ilyet hallgatott már valaki? -
devil-k
nagyúr
válasz
Nem kiemelkedő sztereóban egyáltalán, DE ez nem azt jelenti, hogy megfájdul a füled tőle. Nyilván, ha hallasz egy másik rendszert (aminek vállalható a sztereó része is), akkor máshogy fogsz majd hozzáállni. A régi rendszeredhez képest viszont iszonyatos nagy fejlődés.
-
válasz
vendingo #100599 üzenetére
Felismerem a privátban pocskondiázó fórumtagot, nekem is kifejtette pár válasz nélkül hagyott üzenetben, hogy mennyire f@stalicska az x2000-rem.
Úgy látszik ez az élete értelme, de boldogok legyenek azok, akik ilyen kis életcéllal eléldegélnek.
Az itteni tanácsokról: legyek én egy példa. Nem hittem, hogy a fórum-összefoglalóban egyébként ajánlott Pioneer vsx423-mat kevésnek fogom találni a régi sztereó Denon erősítőm után. Nem hittem, hogy a szobaméretemhez kicsik lesznek a hangfalak, amiket venni akartam. Megvettem mindent, kb. 2 hétig nagyon élveztem, aztán elkezdtem észrevenni a hibákat. Lecseréltam a frontokat nagyobbakra. Jobb lett, de csak kicsit. Aztán elkövettem a lehető legnagyobb hibát, visszatettem a régi sztereó erősítőmet és úgy hallgattam zenét. Másnap meghirdettem a Pioneer erősítőt és megvettem a használt x2000-ret. Így, hogy nem hasonlítom össze a régi sztereó erősítővel nagyjából jó hangulatban tudok zenét hallgatni pár kábelpróba után. A szereót betettem egy kis szobába és az akusztikára és az ottani hangfalaimra fogom, hogy egy kicsit jobban szól.
Ja és természeretsen keresem a center és hátsók utódját, de most már csak használtan, megfontoltan.
Egyszóval igen, néha sarkos a megfogalmazás itt, de ha megsimogatják első alkalommal a buksimat, hogy jó választás amit kinéztem kb. 120k-ért, akkor most az itt tanácsot adókat szidnám és nem magamat. Jogos, hogy ezt nem vállalják fel.
-
whatnot
őstag
válasz
vendingo #100209 üzenetére
Ja bocsánat. Nálam lehetőség sincs videokártyán keresztül tolni a hangot, mivel annak HDMI-n keresztül kéne történnie, olyan bemenet viszont nincs a pion.
Kényelmi szempontból elhiszem, hogy jobb mindent egy kábelen áttolni, de ezzel úgy vagyok, hogy egyrészt hangot videokártyán áttolni hangkártya helyett, hát nem tudom, másrészt én azt is furcsállom, hogy a kép először az erősítőbe megy, utána a tévére, ahelyett, hogy közvetlenül a tévére. Elhiszem, hogy itt is vannak kényelmi szempontok főleg azoknál, akiknek van egy-két játékkonzoljuk is. Mondjuk én még ezzel is úgy vagyok, hogy a tévén van 4 HDMI bemenet, annyi forrásom meg sosem lesz.Digitális vs. analóg: hát, nincs kedvem analóg kábelt venni most emiatt
A Geniust összehasonlítani az AX3-mal meg nyilván a Genius saját hangsugárzóival sincs sok értelme. Az AX3-ra kötve egyből feltűnt, hogy életre keltek a hátsók. Az elsőkön nagyon sok változást nem észleltem, bár az erősítő még kalibrálva sem volt.
Valószínűleg az én felszerelésemmel így is a digitális nyerne, mert azon megy át a DTS, ha jól tudom és sanda gyanúm, hogy az erősítő jobban kezeli, mint a hangkártya. Analógon meg gyanúm szerint csak átküldi az adott pozíció sztereo jeleit. De passz, még sokat kell tanulnom a témában.
-
-
dio001
tag
válasz
vendingo #100181 üzenetére
Anno, végig olvastam a történetedet... :-) Nem akarlak kiábrándítani...de fogsz te még többet költeni rá:-) A mély addig nem hiányzik amíg nem hallasz egy jó sub-ot. Nekem sincs, de már hetek óta bújom az aprókat, mert csak jó lenne az. Az összes mp3-at vágd ki a p...ba, és vegyél egy új/használt adattárolót a zenéknek. Egy AC/DC össze több mint 20 Gb! :-) Jó filmezést ,zenélést és üdv a klubban.
-
paperboy01
csendes tag
-
Norbi 72
veterán
válasz
vendingo #99795 üzenetére
Erre gondolsz?30-al drágább.A 80-ból meg lehet még alkudni,szvsz.
(#99796) demars Jók a Quadralok.Alaposan le kell ellenőrizni a cuccot.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
vendingo #99621 üzenetére
Előbb írtam le milyen beállítás kell. kiterjesztett mód, aztán amikor összekavarodik megcseréled.... a "megjelenítő leképzésének cseréje" gyorsbillentyűvel. Megjegyzi és nem lesz több bajod. Nekem ugyanez volt.
De egyébként én nem bánom ha nem írsz ide többet, mert ez már borzalmasan fárasztó.
-
Gabesz26
senior tag
válasz
vendingo #99405 üzenetére
Igazad van, felületesen olvastam a hirdetést, és a villámkár elkerülte a figyelmem (bár a hirdető szerint szakszerűen lett javítva).
Az új sztem nem opció, mert a 110 ezer már túlmutat a keretén, de ha mégis lenne rá annyi, akkor abból az összegből már lehet jobbat is találni a használtak között.
-
escape
aktív tag
válasz
vendingo #99367 üzenetére
Távirányítón Setup vagy options gomb, azon belül Video settings, ott HDMI setup, és a passtrough-t állítsd ON-ra. [Így kikapcsolt állapotban a bekapcsoló gomb fölötti/alatti LED pirosan fog világítani. Ha Off-ra állítod a passthrough-t, akkor kikapcsolt állapotban elvileg nem világít a led. (Ez egy X1000, lehet, hogy nálad más a menü felépítése.)]
-
whatnot
őstag
válasz
vendingo #99318 üzenetére
Amíg az erősítő nem produkálta a hibát, amit és nem voltak még a CAV-ok, addig én is a Geniust kötöttem rá az erősítőre.
Nekem meghajtott mindent egyből, bármiféle beállítás nélkül. Az igaz, hogy a sub egészen másképp működött, mint a Genius magában. Önmagában a Genius eléggé dübörgött, ha olyan volt a forrás, a Pioneerre kötve viszont sokkal inkább egybeolvadt a szatellitekkel. Hogy ez jobb vagy sem, ízlés kérdése. Ha évekig használtad a Geniust (mint én), akkor ahhoz szoktál hozzá és fura ez a visszafogottság. -
benceb77
tag
válasz
vendingo #99267 üzenetére
Szia,
Ha nem zárkózol el a használt elől, a napokban fogok egy CAV w310-et felrakni avx-re.
Már nem garis, de szerintem max 300 óra ha van benne. Mikor megvettem, nem sokkal később költöztünk. Ide nem hoztam, aztán elkapott a T12 őrület, így vettem egyet gondolván arra, hogy nemsokára innen is költözünk. A CAV meg anyuméknál pihen kihasználatlanul.
-
whatnot
őstag
válasz
vendingo #99273 üzenetére
Nem DP288, én FI-70-et rendeltem. Kicsit ki tudtam próbálni, de csak zenét és csak a frontokon. Korrektül szól, bár egyrészt nincs összehasonlítási alapom, másrészt az erősítő állítólag zenében gyenge és igazából a hiba miatt rendesen meghajtani sem tudtam.
Várom a szerviztől az árajánlatot. Ma kezdtek dolgozni úgy egyébként is, mivel tegnap leltároztak. Hogy mennyi idő után jutnak el az én erősítőmhöz, passz.A túlfeszvédő meg amúgy hogyan ront? Lassan paranoiás leszek, még a végén kiderül, hogy az én puszta jelenlétem is rontja a hangminőséget.
-
MasterMark
titán
válasz
vendingo #99156 üzenetére
Kiterjesztés lesz a jó, és így állítsd be a kijelzők helyzetét akkor nem lesz zavaró, hogy átmegy az egér.
-
válasz
vendingo #99195 üzenetére
most nincs szívem azt mondani, hogy akkor rosszul kötötted össze.
inkább azt mondom, hogy az x2000 képes hdmi passthroughra kikapcsolt állapotban. ez azt jelenti, hogy a hdmi bemenetét kikapcsolt állapotban változtatás és feldolgozás nélkül kirakja a kimenetére. nézd meg a kézikönyvét, hol tudod beállítani. -
Gabesz26
senior tag
válasz
vendingo #99195 üzenetére
Azt írtad a monitor DVI-n van összekötve a PC-vel. Nincs kép, szétesik a kép stb. a monitoron és még mindig az erősítővel lenne a gond...
Tényleg pihenj rá inkább, és próbáld meg lépésenként beállítani a PC-t, mert itt egyértelműen azzal van gond, és az is egyértelmű, hogy user error (elsőre senki nem volt profi benne, szóval nem szégyen kérdezni, csak nem mindegy hogy állsz a dologhoz).
A rosszul szól részre: mikrofonos bemérést sikerült megcsinálni? Ha igen hány ponton mértél? A mikrofont az előírásnak megfelelően helyezted el? PC-n milyen lejátszóprogrammal és milyen fájlt próbáltál meg lejátszani?
-
törölt tag
válasz
vendingo #99174 üzenetére
Na várjál, eddig nem volt szó erről, hogy nem akarod TV-re kötni.
Ha csak a hang kell, a TV és HDMI beállításokkal ne nagyon törődj.Kép HDMI-nél ne állíts be kijelzőt vagy tiltsd le.
Hangnál pedig belövöd az eszközt, ami a hanggal foglalkozik.Ha pedig nem feltétlen fontos a HD hangzás (játékoknál úgy sincs ilyen), akkor ne gyötörd magad.
Ha a filmekhez kell a HD hangzás, akkor azt sztem be lehet állítani simán.
Bár angol tudás nélkül nem biztos, hogy könnyű, de nem hiszem, hogy az lenne a probléma.A 2 különböző felbontás sem kellene, hogy probléma legyen, nálam is így van, de mivel nem a kép számít, hanem a hang, ez nem lehetne probléma.
Közben látom lett hang, akkor ne add fel. Így tanul az ember, csak jegyezd meg, mit állítottál be
-
törölt tag
válasz
vendingo #99181 üzenetére
hdmi out részére: van kép, viszont semmi hang nincs
HDMI menüben kiválaszthatod hogy csak az erősitő vagy a tévé is adja le a hangot...
Ja én se tudok HDMI-ről egyelőre hangot kicsikarni.. ezért várat a teszt magára.. jó az erősitő mirt kiirja hogy hdmi de nincs mivel kivigyem a hdmi-t és video off menüt még nem találtam meg. -
törölt tag
válasz
vendingo #99181 üzenetére
Most jöttél rá, hogy nem full HD?
Lehet nem a joghurtba kellett volna dugnod, hanem a Denonba.
Hanghoz meg kell adnod op rendszerben a lejátszó program számára kívánt hangkimenetet (esetleg alapértelmezettet is), ha több is van, vagy még nem történt meg, ahogy a lejátszó programban is érdemes körülnézni hangkimenet beállításokra.
-
törölt tag
válasz
vendingo #99174 üzenetére
Az összes felsorolt problémád - valójában ismeretbéli hiányosság - szoftveres eredetű, amit AVR és az egész driveres kócerájt beleértve 10 perc alatt orvosolta volna a kedvesen felajánlott segítség. Ráadásul ami TV-n keresztül a gépeden történek, valós időben nyomon követheted.
Amit egyébként szeretnél, AMD-n klónozott asztallal lenne kényelmes megoldani, de ahhoz azonos felbontásúnak kellene lenniük, kiterjesztett módban pedig természetes jelenség az átvándorló egér.
-
válasz
vendingo #99161 üzenetére
közben kiderült, hogy az x2000 tudja az 1920x1200at. viszont csak 1 hdmi kimenete van, szóval érdekelne, hogy vannak a bekötések.
felteszem a tv a denon hdmi kimenetére van kötve, és a számítógéped egyik képkimenete megy a monitorodba, a másik pedig a denonba.
fetételezésem szerint az, hogy egy másik kimenetet is elkezdtél használni, felcserélte a kimenetek számozását és/vagy az elsődleges képkimenetet. ezt csak vissza kell állítani.
valamint a windozeban be kell állítanod, hogy a denonba menő kimeneten, vagy azon is legyen hang. -
n3m3r3
tag
válasz
vendingo #99161 üzenetére
Próbáld ki hogy a monitort átrakod 1920x1080-ra valószínűleg a kép szétesése megszűnik. Nyilván életlenebb lesz egy kicsit a monitor képe de használható. Az AVR-ek 16:9-re vannak felkészítve. A döntést meg ráérsz meghozni később. Vagy szimplán csak a TV-re küldöd a képet.
-
-
válasz
vendingo #99143 üzenetére
Szia!
Én azt írom le ahogy nálam van beállítva és működik. AMD-m van nekem is VGAból es sima 270-es R9. Természetesen HDMIvel van a 4310-el összekötve és onnan meg a TV-vel még egy HDMI kábellel. Az erősítőben minden skálázási és képjavító funkciót disabled-be rakok és letiltom, csak azt továbbítsa amit kap a forrástól. PC oldalról több teendő is van. Legyen XBMC-d, minimum Win 7 vagy ennél újabb. Én a legfrisebb Catalyst drivert használom és duplikálom a kis TV-t (én monitorként használok egy 32-es fullHDs Samsung TV-t, mozira meg van egy nagyobb TV-m). A VGA HDMI kimenetére az AVR-nagyTV vagy kikötve és a DVI kimenetére meg direktben a "kisTV". Így voltaképp 2 kijelzőt hajtok meg úgy, hogy mindkét kijelzőn ugyanazt látom, mert duplikálva van. A My digital flat panelsnál RGB 4:4:4 (Full RGB) van beállítva és a scaling optionsnél meg az overscan 0%-ra. A Video résznél a Catalystnál minden pipát kiszedek, hogy ne piszkáljon bele a videóba, mert borzalmas lesz tőle az eredmény. Fontos, hogy úgy telepítsed fel a Catalystot, hogy custom és minden legyen bepipálva a HDMI driver része is!
Amint ezek megvannak, a tálcán az óra mellett lévő hangszóró ikonra jobbklikkelve a playback devices-t kiválasztod és a (nálam a DENON-AVAMP)-ra kiválasztva lent a configure gomb megnyomása után az 5.1 vagy 7.1 módot kiválasztva tesztelheted és beállíthatod a Windows hangkezelését. Ha ez lemegy, akkor elvileg kész is vagy ezzel a részével.
XBMC vagy Kodi, döntsd el melyik szimpi, rakd fel és ott a System/Settings/System/Audio Outputnál ügyelj arra, hogy a WASAPI DENON-AVAMP legyen beállítva és az 5.1/7.1 meg a HD hangok bepöttyintése. Ha ezekkel megvagy, akkor tuti nem lesz probléma, lesz képed és hangod. Ezt leírnom és összeszednem a gondolataimat negyed óra, míg teamviewerral pár perc, na mindegy. Ha kell help itt megtalálsz.
Üdv,
Vik
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- BESZÁMÍTÁS! HP Victus 16-D0655NG notebook - i5 10400H 16GB DDR4 512GB+1TB SSD RTX 3060 6GB WIN10
- Samsung Galaxy A54 5G , 8/128 GB , Kártyafüggetlen
- AKCIÓ! ASRock B85M Pro4 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 7700 Processzor!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged