- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Mobil flották
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- LTE frekvenciák
- Huawei Watch GT 2 Pro - egyszerűen gyönyörű
- Csúcstámadó és kompakt tablet is érkezett a Xiaomitól
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
paperboy01
csendes tag
válasz
BBéci #100535 üzenetére
Szia. Végülis megcsináltam, amit irtam, és sokkal jobb lett mint volt. Szerintem volt értelme. Kb 1 órámba és 500 Ft-omba került. Felszabadult a fejhallgató kimenetem, nincs ujabb kütyü a tv mellett csak 2 polchangfal jobbra balra. Ennel jobb csak házimozi rendszerrel lehetne, de azt nem szeretnék. A polchangfalak ugyanugy 6Ohm/15W-osak, igy szerintem képtelenség túlhajtani a TV "gyengítőjét" (Egyébként tényleg semmi erősítőre emlékeztető alkatrészt nem láttam a panelon, szoval nyilvan semmi extra nincs benne) Ha ez kevés lenne akkor még akármikor tehetek rá bármilyen analóg régi erősítőt, vagy akár házimozit az optikai vagy HDMI bemenettel. Szerintem simán megért ennyit, főleg, hogy mennyien szenvednek azzal, hogy lespórolják ezt a pár csatlakozót.
-
paperboy01
csendes tag
válasz
Norbi 72 #100528 üzenetére
köszi. a barkacsolas kimerulne abban, hogy hangfal vezetekere teszek egy csatlakozót, ami azert menne. Sajnos a csatlakozó 3 cm-rel arrebb van mint ami ideális lenne. (A tv-n vagy egy fedél, és mellette 2 cm-re van a csatlakozó sajna.) De hogy bontható legyen, arra gondolok, hogy veszek egy masik fedelet (400 ft) abba beleteszek egy ugyanolyan nyák csatlakozót, és azt kötöm be a TV csatlakozójába, mig a hangfalat a fedél csatlakozójába, igy lesz egy hátlapi csatlakozóm a TV-n, amit bármikor meg tudok szüntetni ha kell, mindenféle károkozás nélkül.
-
paperboy01
csendes tag
válasz
Norbi 72 #99956 üzenetére
Szia. Ma volt nálam a TV szerelő, mert gariban cserélte a képernyőm. Beszélgettem vele a hangról, és megmutatta hogyan is néz ki az eredeti hangfal. Hat nem csodalkozom, hogy nincs hangja. A membran konkretan 10 cm hosszu és max 1.5 cm szeles rés. (igen ez a membran alakja) a doboz meg akkora mint egy laptopakku. Viszont 10W/6Ohm-os és ami még jobb, hogy egy egyszerű nyák csatlakozója van. Magyarul siman ra lehetne kötni egy hagyomanyos 6Ohm-os hangfalat, mindenféle barkácsolás nélkül, csak kell egy csatlakozó. (remélem szabvány méretű) A csatlakozó közelében még ki is tudnám vezetni a TV-ből. tudom, hogy nem házimozi, de nem is ez a cél, hanem hogy kicsit jobb hangja legyen. A tv eredeti hangereje kb 20as állásnál használható, 40ig hangosodik, onnan egeszen 60ig nem valtozik a hangerő. Vannak filmek, amit konkretan nem hallhatóak. Emiatt a fulhallgató kimenetre kötöttem egy kis erősítőt (én készitettem, TDA 2030, max 20W 4-8 Ohm, sztereo) és akkora mint egy autos rádio kb. Na erre van kötve 2 db minihifi hangfala 4 Ohm 15W es a tv 6os hangerőnél feljebb már ordit, uh 1-3 között használom. (Az erősítőnek nincs távja egy relé kapcsolja be, mikor a TV-t bekapcsolom, és fixen 50%-ra van beállitva a poti) szóval olyan mintha a TV sajat erősitője lenne. De ha be tudnam kötni a TV-be direkt a hangfalakat, akkor azert sokat dobna a hangminőségen és nem is kellene külön erősítő. (Nem házimozi a cél) Szerintetek megérné a barkácsolás? esetleg kellene találnom egy 6Ohm-os hangfalat, nehogy kinyirjam a TV-t ha nagyon felmegy a hangerő.
-
paperboy01
csendes tag
válasz
Norbi 72 #99953 üzenetére
hát igen. én is mindig erre jutok. most épp a 2.1-es, 5.1-s all in one szetteket nézem, HDMI vagy toslink bemenettel. Ez se könnyű sajnos. Ezeken leginakbb HDMI kimenet van, optikai bemenetet mét láttam. Ezeknek a doboza kicsi ugyan (1 DIN-es (ha van ilyen kifejezés :-) ) de nem tudom mit tudnak egyáltalán. jellemzően 5-10 évesek. Analógnál ez nem zavarna, sőt, de digitális világban 10 éves technikát venni nem hülyeség?
-
paperboy01
csendes tag
-
paperboy01
csendes tag
válasz
Norbi 72 #99948 üzenetére
köszi szépen, sajnos én is csak ezeket találom, de csak pár 10 ezerrel olcsobbak mint az legujabb hdmi-s onkyo vagy egyeb belepo modellek, viszont tul nagyok ugyanugy. ha raszannam magam, hogy ekkora dobozom legyen valahol a lakasban, akkor mar vennek egyet ami korszerű. egyelőre még a kinai toslink-av adapterek jutottak eszembe, de volt mar egy es semmire se volt jo, nem ismerte fel a tv.
-
paperboy01
csendes tag
Sziasztok. Epp csak most ismerkedem a házimozival. Korabban volt egy kompakt rendszerem, amolyan all-in one tipusu, de mivel a TV-n csak Optikai hang kimenet van, ezen meg nem, eladtam. Nem igazán szeretem a sok kütyüt körülöttem, igy tulzásnak érzem, hogy vegyek egy mindent tudó HM receivert, csak hogy sztereoban szoljon a TV. (a TV hangja pocsék, ezen mindenképp változtatni akarok).Ismertek olyan erősítőt, amin optikai bemenet van, minél kisebb, és elég ha sztereo? Sajnosa regebbi HIFI-k nem kinalnak optikai bemenetet ami érthető, hisz a legtöbb tisztán analóg. Jelenleg egy sajat keszitesu kis erősítő szól a fülhallgató kimenetről, de az 5.1-es filmeknel a dialogusok nagyon halkak, gondolom a kodolas miatt. Egyelőre a soundbar tűnik a megoldásnak, de kivancsi vagyok van-e más ötletetek. köszönöm
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Milyen légkondit a lakásba?
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Xbox Series X|S
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Videó stream letöltése
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- VR topik
- Fájdalmasan gyenge kijelzőt válaszott a Switch 2-höz a Nintendo
- Sorozatok
- bitpork: Malac java, új kuMpi, káposzta sali
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo ThinkPad T14 Gen 4 üzleti notebook - i7 1360P 24GB DDR5 RAM 512GB SSD Iris Xe W11
- Új Apple iPhone 16 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- Lenovo V130-15IGM laptop (Pentium Silver N5000/8GB/256GB SSD
- Apple iPhone 16 Pro Max - Natural Titanium - Újszerű - 1 töltési ciklus - 2026. 05. 13.-ig Apple gar
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest