- Mobil flották
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy XCover7 Pro - burokban született One UI
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Google Pixel topik
- Milyen GPS-t vegyek?
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- One mobilszolgáltatások
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
BIGi75
senior tag
válasz
python1 #178196 üzenetére
Egyebként a projektor topik is egészségesebb lenne ketté bontva belépő és haladó szintre, viszont nem pörög úgy, hogy érdemes lenne.
Ez a téma meg amit az imént feszegettettek sztem pont ide való Házimozi haladóba, mert több részegységre vonatkozó komplex kérdéskört érint.
-
skippper
senior tag
válasz
Dorian #178195 üzenetére
Ebben az esetben viszont érdemes lenne átírni a topik nevét/leírását "Hangrendszerek haladó szinten"-re és az összefoglalót is frissíteni:
Házimoziról
A házimozi rendszer 3 fő részből áll össze:
Lejátszó: pl. Blu-ray-, vagy DVD-játszó, médialejátszó, HTPC, stb.
Képmegjelenítő: televízió, vetítő és vászon, monitor.
Hangleképző alkotóelemek: erősítő, dekóder, hangfalak és kábelezésük.
Mi itt elsősorban komolyabb rendszerekkel foglalkozunk (itt már gyakran a sztereó zene hallgatás is cél és a képi megjelenítés vetítőn), de ahogy a topik címében is benne van, minden egyébbel, ami egy rendszerhez kellhet.Aztán onnan meg majd visszaküldik az embert ide, hogy miért ott kérdezősködik arról, hogy milyen lesz a hang a vásznon keresztül, arra a másik topik való. Legyünk egy kicsit holisztikusak, sokszor hasznos.
-
-KP-
addikt
válasz
python1 #178188 üzenetére
Ennyire ne legyél már értetlen. Senki nem mondta hogy szar, csupán annyit, hogy legyünk korrektek és a pozitívumai mellé a hátrányait is illene megemlíteni. Van a tesztben két bekezdés, az elsőben leírják a pozitívumokat, a másodikban meg a negatívumokat. Akkor ne csak az elsőt tegyük már be,kiragadva a pozitívumokat, hanem kompletten az egészet.
-
-KP-
addikt
válasz
python1 #178186 üzenetére
Hangos sóhaj. Ez csak a fele annak, amit írtak róla.
Best Budget Material
Spandex/Milliskin Matte
No surprises here. This material is an AVSForum darling and it is easy to see why. Spandex is so incredibly smooth with absolutely no texture from any seating distance. Acoustics are also stellar."De itt még nincs vége.
Pretty impressive for a material that costs about $80 for both the front and back layers for a 120″ screen! I’ve used this material to make a screen and from experience, I can say that it is very easy and forgiving to install, making it a great DIY’ers choice. It gets knocked for sharpness, like most ultra-smooth woven materials, and its gain is on the low side at 0.64.
One thing to note with spandex is that stretching it can have a fairly significant impact on gain. I saw an almost 15% drop in gain when stretching the white spandex. My end measurement was done with fairly minimal stretching and should reflect a proper install. Do not overstretch spandex. Rose Brand sells a 120″ wide version and that is for sure recommended if going with a larger screen than the traditional 60″ wide can handle.
Note that the spandex used for testing is from Fabric Wholesale Direct. There are multiple spandex manufacturers out there and I can’t comment on how each differs.
Tehát mégegyszer. Igen, az igaz amit leírsz, de gain értékben a leggyengébb a tesztben, képélesség tekintetében is a leggyengébbek közé sorolja. Az "ok - better - best" minősítés alapján csupán az "OK" minősítést kapta meg. Ott egy google sheet a hozzászólás alján. Ráadásul arról sincs infónk, hogy a különböző gyártók különböző termékei mennyire térnek el egymástól.
-
python1
veterán
válasz
python1 #178185 üzenetére
Ennyit írtak róla, összegzès kèppen
"legjobb költségvetési anyag Spandex/Milliskin matt Nincs meglepetés. Ez az anyag az AVSForum kedvence, és könnyen belátható, hogy miért. A spandex olyan hihetetlenül sima, semmilyen textúra nélküli ülőhely távolságból. Az akusztika is zseniális. " -
-KP-
addikt
válasz
python1 #178171 üzenetére
Miért a legjobb? Ha elolvasod a tesztet ott leírják,hogy gain értékben a leggyengébb. Élességre is a rosszabbak közé tartozik, és ha feszíted az anyagot, akkor még további 10-15% gain-t veszítesz. Szerintem ez nagyon messze van a legjobbtól, de az tény, hogy legalább olcsó.
-
spiky03
veterán
válasz
python1 #178181 üzenetére
Kb olyan 4 méterre vagyok a vászontól.
Ha elkezdjük csinálni a kisház mellett a tetőt, akkor összedobom már azt a 1m x 1,5m-es teszt keretet a lycra minta anyagnak, hogy hogy bírja, ha félbe van hajta 1-2 estét.
Nah, hogy milyen lesz az ülőpozícióból nézve rajta a kép.
Igaz a fényerőt nem fogom álíltani, mert az ugye most az ALR-hez van beállítva, így vsz "kicsit vakítóbb" lesz a kép. -
-
szazbolha
addikt
válasz
spiky03 #178168 üzenetére
Ez elég komoly összefoglaló és teszt.
Megnéztem a képeket is, azt hittem nagyobb tér kell a "vászon" mögött.Az eredeti problémám csak a centerre vonatkozott, én csak azt raknám a képernyő mögé, de úgy láttam van aki bepakolja a frontokat meg a mélynyomót is.
Ha nem túl széles a vászon, ennek sok értelmét nem látom -
Cseneles
őstag
Hát én biztos nem mókolnék meg kísérleteznék, van normális áron tökéletes minőség.
-
python1
veterán
válasz
MasterMark #178173 üzenetére
Nálam szerintem fèl milla a difi kb, 3m szèles vetített kèpnèl.
-
achilleuss
tag
válasz
MasterMark #178173 üzenetére
Már megvan a saját készítésű fakeret, 280x158, ami a napvitorlához/8500 Ft/ készült. Jó is lett volna, ha nincs két darabból varrva, ami csak a posta kiérkezése után derült ki. Jól feszíthető/mint a dob/ , 2x9 acélkarika a hosszú oldalon, 2x5 karika rövid oldalon rávarrva a vászon szélére. Sátorfeszítő madzaghoz hasonlító madzaggal feszítés, közte rugó, ami rugalmasan feszít. Szerintem olcsóbb, mint egy ilyen minőségű dedikált vászon. Na meg én szeretem keresni a saját ötletelésű/egyedi/, jó minőségű vászonanyagot, ami megfelelő projektorvászonnak.
-
MasterMark
titán
válasz
achilleuss #178172 üzenetére
Ez így olcsóbb mint egy dedikált vászonnak készült anyag? Vagy mi értelme ennek?
A feszítését hogy oldod meg amúgy?
-
achilleuss
tag
A 100%-os polyészter szürke napvitorla vetítővásznam két részből lett összevarrva gyárilag. Ez akkor derült ki, amikor már kijött a csomag a postával. Egy profi varrónővel kibontattam, újra össze lett varrva, hogy ne látsszon középen a sötét függőleges csík/1500 Ft munkadíj
/ . Az új varrással a csík ugyanúgy látszik. plusz a varrónő össze is koszolta valamivel
, ami nem jön le róla, szerintem varrógépolaj, de az csak tipp. Na, legalább így biztos a döntés, hogy csere. Egy sötétítő függönyboltban, szinte ugyanilyen anyagú sötétítőfüggönyt találtam. 100%-os polyészter. 3 rétegű, középen fekete réteg, két oldalt ugyanolyan fehér . Vittem mintát egy szürke és egy fehérből. A fehér jobb, sokkal világosabb lesz a kép, mint a mostani szürkével úgy, hogy a sötét színek nem világosodnak annyira ki/ez a két réteg közti fekete miatt van vajon?!/. 290/széles/x170. 1m 11 000 Ft. Körbeszegéssel 22 000 Ft. A napvitorla nagyon sűrű anyagú, de ez még annál is sűrűbb.Ugyanolyan felületi fényű, mint a mostani napvitorlának és a lycra-nak. Szerintem ez a vászon a projektoromhoz kiváló lesz, úgy nézem.
kérdésem az lenne, hogy: tudja e valaki itt, hogy a vásznon a gain-t hogy lehetne mérni házilag
-
python1
veterán
válasz
spiky03 #178168 üzenetére
legjobb költségvetési anyag Spandex/Milliskin matt Nincs meglepetés. Ez az anyag az AVSForum kedvence, és könnyen belátható, hogy miért. A spandex olyan hihetetlenül sima, semmilyen textúra nélküli ülőhely távolságból. Az akusztika is zseniális. Elég lenyűgöző ahhoz az anyaghoz képest, amely körülbelül 80 dollárba kerül mind az első, mind a hátsó rétegért egy 120 hüvelykes képernyő esetében! Ezt az anyagot használtam képernyő készítéséhez, és tapasztalatból mondhatom, hogy nagyon könnyű és elnéző a felszerelése, így nagyszerű választás a barkácsolók számára. A legtöbb ultrasima szövött anyaghoz hasonlóan az élesség miatt kopogtat, és az erősítése az alacsony oldalon van, 0,64.
Teljesen jò amit írnak róla.
Google automatikus fordítás. -
-KP-
addikt
válasz
#62435328 #178164 üzenetére
Én akkor tiltottam le facebookon a csókát végleg, mikor arról kezdett hadoválni, hogy két high end sztereó hangfal, aminek jó a térleképzése, leképzni neked az oldalsó surround effektet, a hátsó surround effekteket, meg az atmost is, ergo minden házimozis aki surround hangfalakat használ, kiemelkedő térleképzésű sztereó hangfal helyett, tévúton jár
Erre varrj gombot. Egyébként ő az, aki smirglipapírral kezeli az akusztikát, 8 routert összeköt egymással, mert úgy jobb a hang stb stb. Szerintem rohadtul nem hiányzik ez ide a házimozi topikba.
-
VoidXs
nagyúr
válasz
Khaosz55 #178163 üzenetére
A sima DTS azért lesz halkabb, mert a 7.1 surround és rear egy surround lesz, ez biztonsági tartalék. Más forrás is így tesz újracsomagoláskor, nem csak a PC. Ha nagyon hiányzik az a hangerő (értsd: 0 dB-n filmezel), akkor ReaComp-ot a surroundra és +3 dB EQ APO-ból mindenre.
-
-
Khaosz55
addikt
Kis PC-s kérdésem lenne. A forrásom PC, MPC-HC + madVR. Azt vettem észre mintha alacsonyabb jelszint jönne ki a PC-ből és az erősítőn nagyobb hangszintet kell beállítani azonos hangerőre.
Lehet állítani a PC-n a kimeneti jel erősségét a HDMI-n kimenetén? Nekem 100%-on van gondolom, egységes jelszinttel megy ki, de mégis mintha halkabbnak érezném. A videokártya egy RTX 2080 Super aminek a HDMI kimenetét használom.
Azt sem értem, miért halkabb egy DTS a DTS-HD vagy Atmos hangsávhoz képest. Úgy gondolnám, hogy azonos 0 és 1 megy a kábelen keresztül. -
python1
veterán
válasz
ctrlaltdel13 #178154 üzenetére
A boka centerezèssel vagy 15- èvet, mostani megoldással 1- ève kb.
De amikor meghallottam egy ilyen mozit, PA sugárzókkal, azonnal levett a lábamról, nem is tètováztam sokáig a megvalósításával. -
python1
veterán
válasz
ctrlaltdel13 #178152 üzenetére
A hang energiájának 90%- a kèp irányából jön, sokkal jobban pozícionálható az egèsz cselekmèny.
Ezèrt is írtam, míg nem èlsz vele hosszú távon addig fogalmad sincs, hogy mit vesztes, vagyis, hogy miben más.
Az èn pèldámból indulva, mèg a center kisebb mèlyközèp hangszórója is borította az egysèges hangot, pedig az sem volt egy kis hangszóró. Tehát sok tènyezö befolyásolhatja mèg a hangot.
Egy biztos, LCR esetèben a vászon mögötti elhelyezèst, semmi más megoldás nem tud túlszárnyalni! -
ctrlaltdel13
őstag
válasz
python1 #178151 üzenetére
És ha a képen épp nem középen van a centernek meszólaló hangsáv, raksz oda is hangszórót?
Vagy hallgatod úgy hogy középről jön a hang, de rudod hogy arrébb beszélnek.😉.
Nem vitatom hogy az on wall a legjobb megoldás, de egy jól masterelt filmnél ha becsukom a szemem, ugyan úgy a térből hallom nem alulról középről.Nálam a rack kintebb van mint a vászon, ezért mélyebbre tudom engedni,úgy hogy a látómezőbe nem lóg a center bele.
-
python1
veterán
válasz
ctrlaltdel13 #178150 üzenetére
Nálam sem volt, míg nem tèrtem át a vászon mögötti megoldásra, de már zavaró ha nem a számomra megszokott helyről jön a dialóg.
Ha nem lèpem meg a tutit, mai napig " bokából" jönne a center hangsáv, ès nem zavarna.
Tehát míg nem lèped meg, neked sem lesz zavaró.Annyira
-
Dorian
félisten
válasz
szazbolha #178146 üzenetére
A dual centert felejtsd el.
A center hangja sok dolog miatt lehet rossz. Eleve a felépítése miatt is determinált, sok center ezen kívül is egyszerűen rosszabb minőségű, mint a szett frontjai, de elhelyezési oka is lehet (pl. ha nem a szekrény elején van a center eleje, hanem beljebb)
Nekem 55 centin van a center közepe, a kép 70 centin kezdődik. Ha arra figyelek, hallható, h alul van, de amúgy kicsit sem zavaró.
Tipp: emeld meg az elejét, pl elől sokkal nagyobb tüskéket alá téve. Sztem sokat jelent. -
szazbolha
addikt
válasz
python1 #178145 üzenetére
Engem most is zavar a "boka" center, ahogy mondod, de hát az oled panelen nem jön át a hang. Gondoltam oldalt elhelyezni a dual centert, de az is csak középen ülve adna jó eredményt. Hetente párszor nézünk filmet, TV-t szint egyáltalán nem, szóval a vászon lehet luxus lenne.
Meg hamár vászon akkor külön mozi szoba kéne, mert a nappaliban van élet meg fény is általában. Nehéz ügy... -
python1
veterán
válasz
szazbolha #178144 üzenetére
Nem fogod megbánni, egy teljesen más dimenzió úgy mozizni.
Persze lehet filmezni a " hagyományos" elrendezèssel is, de hosszabb együttèlès után a vászon mögötti elhelyezèssel, már nagyon zavaró tud lenni a " boka" center elhelyezès. Arról nem is beszèlve, hogy akár a frontokkal megegyező sugárzót is használhatsz, nem kell kopromisszumos megoldással èlned a többi pozítív tulajdonságával együtt. -
szazbolha
addikt
-
skippper
senior tag
válasz
szazbolha #178134 üzenetére
Amennyiben 5.x.4 a felállás, akkor én is Denon X3700H mellett tenném le a voksom. Nálam is az van és imádom. Hangminőségben és szolgáltatásokban is tökéletesen hozza amit kell a középkategóriában. A legközelebbi ellenfél a Yamaha A6A lenne, kétszer ennyiért, vagy a Marantz SR6015, de annál jobb választás a Denon.
-
szazbolha
addikt
Az atmos-os filmeket szinte mind angolul, eredeti nyelven nézem, mert jobb a hang.
Jelenleg egy középkategóriás Yamaha atmos-os erősítőm van és épített hangfalak.
Az erősítő megérett a cserére. Főleg azért mert a hangfalak már jobb kategóriát képviselnek, azokat megtartanám. Talán még a centerrel kísérletezem, mert kicsit, zavar hogy a TV alatt van.Köszi a válaszokat.
-
-KP-
addikt
válasz
szazbolha #178136 üzenetére
Az nagyon sok mindentől függ. Hajlandó vagy eredeti nyelven nézni a filmeket? Akkor esetleg. Vagy mindig szinkronosan nézel mindent? Akkor engedd el az atmost. Aztán milyen hangsugárzók vannak? Egy olcsó atmosos rendszer szerintem nem jobb, mint egy felsőkategóriás 5.1. Persze egy felsőkategóriás atmosos rendszer jobb, mint egy felsőkategóriás 5.1, ehhez kétség sem férhet. Viszont ha meg van már a hangsugárzó szett, amit semmiképp sem akarsz cserélni, akkor esetleg kibővítheted atmos-ra. Szóval ez egy olyan kérdés, amit nem tudunk megválaszolni helyetted. Szerintem nagyon jó dolog az atmos, de az "i"-re a "pont".
-
szazbolha
addikt
válasz
skippper #178133 üzenetére
Bocs, rosszul írtam, házimozi erősítőre gondoltam. Erre lenne szükségem.
Sztereo erősítőn hallgatok zenét, házimozin meg filmeket.
Más helységben vannak és más hangfalakat is használok ezekhez.
BR lejátszom van, illetve a házimozi erősítőt hálózatról etetném filmekkel, tehát kéne bele a processzor is, de eddig azt hittem, hogy a legtöbben van.Budget? 200-500K között, de ha már nincs forgalomban ami megfelelő lenne az elvárásnak, akkor használt eszköztől sem idegenkedek.
-
skippper
senior tag
válasz
szazbolha #178132 üzenetére
Mit értesz pontosan AV alatt? (általában Audio/Video, de hiányzik a maradék, hogy mit csinál azzal
) Audio/Video Receiver vagy Audio/Video Processor?
Illetve mi a budget?
Illetve milyen arányban használnád A-ra és V-re?
Illetve milyen jellegű felhasználás a cél? Analítikus pontosságú, finom zene vagy 105dB-es Michael Bay orgiák? -
szazbolha
addikt
Üdv, ismét cserélném az AV-met, ehhez szeretnék véleményeket kérni.
Továbbra is szeretnék Dolby Atmos-t, de úgy tűnik egyre kevesebb AV-be építik be.
Igaz filmből sem minden Atmos-os. Mi a helyzet? El fog tűnni az Atmos vagy érdemes még olyan készüléket venni ami Atmos képesSztereóban felső kategóriás (szinte már vintage) erősítőm van, és AV-ban is Harman Kardont szeretnék, ha érdemes. De úgy tűnik újak már nem nagyon vannak a régiekben meg nincs atmos.
Majdnem egy évig épitgettem az Atmos rendszerem, ehhez képest talán 6-8 valódi atmos élményt adó filmet sikerült beszereznem. A netflixet mostanában hanyagolom, de ott is gyakran alibiből volt atmos-os a hanganyag. -
devil-k
nagyúr
Szar helyzetbe kerültem. Az épülő szobában elfogyott a hangdobozkábel, ráadásul a gyártónál nagyon nagyon bizonytalan a készlet a háború és minden más miatt. Ilyenkor mit érdemes tenni?
Újrahúzni az egészet egy új kábellal teljesen?
Vagy a kimaradt részeknél behúzni egy új márkát? Mennyire eretnekség ez? -
VoidXs
nagyúr
válasz
Dorian #178113 üzenetére
Konkrétan halkabb. Néhány erősítő eszetlenül visszaemeli a jelszinteket, emiatt sokszor clippelésbe csap át egy korrektül kódolt hang, de a filmek 99%-a Atmos sávval borzasztóan halk. Egyébként szerintem védelmi mechanizmus az ellen, hogy ha csak 2 felső csatornád van, akkor ne koppanjon le, így inkább úgy keverik, hogy harmada a jelszint (.6 nyomán), ez kb. -10 dB.
-
mettek
addikt
Sziasztok!
Nem újkeletű problémával kapcsolatban lenne kérdésem, régóta irogatnak róla külföldi fórumokon is.
Atmos hangsávot használva jóval halkabb, dinamikátlanabb a hang, mint sima DD vagy DTS esetén. Reddites bejegyzés szerint a srác 6-10dB eltéréseket mért több Blu Ray film esetén.
Ezt most én is tapasztaltam pl a Legendás állatok hangsávjával.mi ennek az oka?
-
-KP-
addikt
Krix MX30 Trinnov Barco trió az ausztrál Stereonet Hifi Show rendezvényen:
https://www.youtube.com/watch?v=wukS4070Ghw&feature=youtu.be
Érdemes figyelni, milyen kábelezést használnak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Galaxy A34 5G 128GB mobiltelefon garanciával hibátlan működéssel
- Eladó Apple iPhone Xr 64GB fekete / ÚJ KIJELZŐ / 100% AKKU / 12 hónap jótállással!
- AKCIÓ! HP Elitedesk 800 G1 USDT mini asztali számítógép - i7 4770S 16GB RAM 128GB SSD Intel HD
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest