- One mobilszolgáltatások
- Rekord vékony lesz a Z Flip7 is
- Milyen GPS-t vegyek?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- iPhone topik
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Betiltották a Pixel 7-et Japánban
- Poco X6 Pro - ötös alá
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Johnny198612
tag
válasz
bajnokpityu #126531 üzenetére
És így mire lehet pontosan számítani? Sok berendezett szoba van már kész? Körbevisznek, mutogatnak?
Időpontot előre egyeztettél? Mert lehet, hogy 1-2 sráccal megnéznénk akkor mi is, miről szól ez.
Köszi
-
Johnny198612
tag
válasz
Johnny198612 #126529 üzenetére
Pl. olvastam erről a Házimozi Stúdióról is Törökbálinton, de ez is inkább úgy tűnik, hogy akkor fogadják szívesen az embert, ha vásárolni is szeretne, csak úgy a lelkesedésért nem szívesen mutogatnak.
Persze, lehet hogy ebben tévedek.Volt már esetleg valaki?
-
Johnny198612
tag
Sziasztok,
Lehet, hogy kicsit off, de valahol rá akartam kérdezni, hogy Budapesten vagy úgy egyáltalán Magyarországon elő szokott fordulni valami rendezvény, kiállítás vagy termékbemutató, ahova az ember csak úgy elmehet és berendezett bemutatótermekben meghallgathatja miről is szól az igazi házimozizás, HiFi-zés komoly vásárlási szándék nélkül? Új technológiák satöbbi.. Teljesen hozzá nem értőként is érdekelne az ilyesmi.
Vagy ez csak ezekben a kisméretekben létezik, h a boltokban a szakik kipakolnak valami raktáron lévőt és akkor azt meg lehet hallgatni?
Köszi
-
Johnny198612
tag
válasz
MasterMark #112430 üzenetére
Ujnak jobban orulnek nyilvan, de hasznalt is belefer, ha kapnek tippeket, hogy mire erdemes ilyenkor figyelni.
Nehany konkret peldat tudnal javasolni?
-
Johnny198612
tag
válasz
MasterMark #112428 üzenetére
Hat ugy erzem tenyleg lenne ertelme annak, hogy nem dobom ki 5-8 ev mulva a 80k-s Logitech-et megint. Hanem a meglevot epitgetem tovabb.. Es egyszer buszken mutagatom // elvezem majd amim van.
No de milyen erosito//hangfal fele induljak?
Teljesen csirke vagyok a temaban, mint ahogy ez valszeg kiderult mar..Az osszefoglalo alapjan a 20nm nem tul nagy ter, talan tenyleg lehet valami ebbol a penzbol is. De szeretnem, ha a sztereo is mar jol szolna, es boviteni is erdemes legyen..
-
Johnny198612
tag
Sziasztok,
Nemreg irtam ide, hogy a vegyesen TV es monitor kozott valtogatos felallashoz szeretnem a jelenlegi oreg es rossz minosegu PC-s 5.1-emet lecserelni.
A PC-s hangszoros topikban a jobbfajta 2.0 iranyaba tereltek, h csak ugy kossem ra a PC-s hangkarira, mert mar az is jobb minoseg, mint barmelyik PC-s 5.1 szett.Azota tobb helyen olvastam itt a forumon, h inkabb erdemes elindulni egy jofajta erositovel es regi hangfalparral is akar, minthogy vegeyek egy 80k-s Logitech PC-s szettet.
A kerdesem az lenne: Erdemes-e illetve egyaltalan 100k HUF alatt el tudok-e indulni ilyen iranyba?
Vennek egy ajanlott 5.1-et is meghajto erositot, amit egyelore ket akar hasznalt, de minosegibb hangfallal uzemeltetnek sztereoban, majd ahogy telnek az evek megvennem a melynyomot es a masik 3 hangfalat is?
Ha igen, mit javasoltok, mivel kezdjem?
Vagy esetleg igy a sztereo hangfalak majd nem fognak megfelelni frontoknak? Esetleg az 5.1 erosito nem hozza jol a sztereot? Vagy ilyen arban felejtsem el az egeszet?
Ja igen, felhasznalas:
Elsosorban PC-s input, filmek, jatekok fokent. Ritkabban zene is (mai elektronikus parti hangulatcsinalashoz pl.).
20nm nappali. Kanape-TV tavolsag kb. 3.5-4 m. Nem kell, hogy a hangero felhajtsa a szomszedokat, szoljon halkabban is jol.Koszi elore is.
-
Johnny198612
tag
Sziasztok,
Jelenleg egy regi, sulinetbol vett 10 eves hangfalszettem van: creative inspire 5.1 p5800. Ezt egy ilyen USB-s hangkartyaval hajtom meg, amit meg a laptopos idoszakomban vettem: sound blaster x-fi surround 5.1 pro.
Most ismet PC-vel hasznalom.Viszont nemsokara koltozunk at egy masik lakasba, aminek kb. 20 nm-es nappalija lesz es szeretnek a fentinel kellemesebb hangzasvilagot elerni majd ott.
Az elrendezes ugy nez ki jelenleg is, hogy valtogatok a szemben levo TV és az elottem levo monitor között. 2 hangfal mogottem, 3 a TV ele kirakva, melylada mellettem letekerve.Tehat a felhasznalas teljesen vegyes: fokent filmek es a jatekok hangzasa a prioritas, de parti elott felprogeteskent tudjunk zenet is hallgatni (elektronikus fokent). A forras mindig a PC.
Inkabb szep hangzast szeretnek. A doborges es a hangero nem igazan szempont, ha van egy alapvetoen melyebb karakterisztikaju hangzas, ami viszont kelloen betolti a szobat. Nem szeretnenk konfliktust a szomszedokkal.
A fentiekre a PC-s topicban ajanlottak 2.0-as hangfalat. De ha azt a TV mellett helyezem el, Tolem messzebb, felek, hogy ugy nagyon koncentralt lesz a hangzas.
Valami kompakt PC-s megoldas is megeri vagy erositore kene kotni a PC-t es ugy 5.1? Megeros megoldast keresunk, boven 100k alatt szeretnek kijonni a bulibol.Koszi elore is. Bocs, h hosszu lett
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- LG 65" C1 OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- Lenovo Yoga Pro 9 (16IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060, 32GB, érintős ELKELT
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- ÖRÖK GARANCIÁVAL - OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK 0-24 KÉZBESÍTÉSSEL - Windows - Office - LicencAruhaz.hu
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged