- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- Huawei Mate 9 - Mate evangéliuma
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Kikristályosodik a Razr 60
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
frankstork
aktív tag
Ahogy a kolléga írta, tényleg nincs értelme kihagyni. Wifi mindenképp kell bele. Szerintem ha wifis akkor smart is. Talán lehet turni smart nélkülit, de ki tudja. 3D elég jól feldobja a filmeket. Mi szeretjük. De ki lehet kapcsolni. Ha nincs akkor be nem. Én nem akarlak meggyőzni semmiről.
Csak ezek jó ha vannak. És annyival nem olcsóbb ha nincs. Az újabb modellekben ráadásul jobb a hardver, youtube, meg a többi is gördülékenyen fut. Nekem 2012es modell van, de még azon is elviselhető, és elég gyakran használjuk is. Telefonról, laptopról, gépről "átdobom" a cuccot, és megy. De mint írták lentebb, innen már a te dolgod.
A routert amit linkeltem 2 éve használjuk, semmi gond vele, ha kint vagyunk sütögetni oda is elér, megy a youtube, sül a hús, elég korrekt gép.
Szerintem innen már csak ismételni tudom magam.
De ha van kérdésed, tedd fel nyugodtan!Szerk. Most látom írtál. Hidd el ha valaki akkor én fillér***ó vagyok. Mivel hagyományos tv-t néztek gondolom nem 140 cm-est akarsz venni. Nekünk is elég a 106. Nem ívelt. Nem felső kategóriás, csak tudja az említetteker. Ezek most olyan 150 körül mennek, okossagok nélkül 140. Nálunk is megy a gép. De nem mindegy a fogyasztás, hogy azon nézel filmet, vagy monitor kikapcs, és alapjáraton streamelek tv-re. Összességében nem kerül többe ...
-
zsigee
aktív tag
G@ben...kérlek ne légy kicsinyes...
Én is egy sima led háttérvilágítású tv-t akartam venni. 3D Smart lett belőle. Gépről nézem én is a filmet, de a mesékre tökéletes a gyermeknek a smart....Wifi van rajta, nincs gond a kábelre...15k-val volt drágább.... Lehet, még nincs gyermek, de lehet pont Te kattansz majd rá....Nem gondoltam volna, hogy mennyire praktikus tud lenni a smart. 3D-t én sem nagyon nézek, kipróbáltam ennyi, jó. Enni viszont nem kér. Ha esetleg rámozdulnék, akkor ott van, az Avatar pl nagyon látványos...
Hangfalat meg ne dugj a tvre, legyen köztük erősítő. Persze most már vannak mindenféle "soundbar-ok" remélem jól írtam, hangos meg minden, de amennyiben csak egy kicsit is szereted a minőségibb hangzást, akkor azokat elfelejted...(Az enyém is csak éppen a belépő alja.)
Ne haragudj soraimért, de most épp nálam gurult el a szenvedésedtől
Router kérdésre meg szinte mindegy. Ahogy kolléga írta, az Asusokat dicsérik, de a TPlinknek is vannak jó eszközei. Talán 841N van nekem, 300Mps. 2 antenna, 2 telefon rajta folyamatosan, időszakosan laptop, netbook, tablet. Plusz a tv wifin, és a gép kábelen. Jazzoséknál vettem, kb 3éve, hibátlan. Ez volt a reklám helye...
Bízom benne, hogy kaptál válaszokat is.
Üdvözlet. -
jamba
aktív tag
-
Dryman
őstag
Hurrá, ismét kiderült hogy mi itt csak haszontalanul lopjuk mások idejét!
Én is köszönöm hogy reménytelenül megválaszolhatatlan kérdéseddel rontod itt a levegőt.
Most jól felbesaztad az agyam kisbarátom!
Kérdezgessél inkább másutt....vagy nyiss egy topikot milyen pendrive-ot vegyek a kulcstartómra...aztán ne csodálkozz ha elküldenek a málnásba.... -
Dryman
őstag
Itt az új év, ne legyen már ennyire negatív hozzáállásod
Vagy várd meg a következő fekete pénteket és jól megveszed akciósan....valamikor fél évvel késöbb...
Ha meg beleszerettél abba amit kinéztél, akkor nem értem miért is próbálunk itt győzködni, akkor is meg fogod venni ha teszemazt nem is lesz akciózva. -
Dryman
őstag
Menjél ki a metróba jó áron van a 32-es és a 64-es is!
vagy ha csak 8GB-os kell akkor maxell 1980Ft a euronicsba....
néhány száz forintért viszont nem érdemes sokat mászkálni, én úgy vagyok vele hogy szétnézek ha járok valami ilyen boltba, de külön azért nem mászkálok ha van egy pendrive-on -párszáz forint... -
Balinov
titán
halkan teszem hozza..egyebkent nem ertem ezt a szemettelepesdit, megneztem a hirdetesekben a kepeket, ennel joval szarabb gumikkal kozlekednek emberek. ha nincs kirepedezve ez szvsz meg mindig tobbet er valami szar csajniz papucsnal. Mind1, Gaben, remelem hamar elviszik toled mindet
-
Jazzos
őstag
Parlagfű és háziporatka az tuti, a többire már nem emlékszem. (Nekem csak ez lett pozitív, azért emlékszem rá.
)
Esetleg kérdezd meg a háziorvost, úgyis ő ad beutalót. Vagy mész fizetősbe, ott sokkal több mindenre tudnak + étel allergia és érzékenység is, persze annak azért már ára van. -
zsigee
aktív tag
Olvasok, és figyelek. És csak tovább olvasok...
Panel, 49nm. Szigetelt, egyedi mérős, radiátor cserés (nálam), 13-14k a legdurvább hónap, már évek óta. Ebből a meleg víz hőköltsége 4-5k.
Év közben a az alapdíj 6200HUF.2018-ban az összes panelnek szigeteltnek kell lennie, ezt valami rendelet szabályozza, meg előírás...
Családi háznál akkor tudod ezt a költséget kihozni, illetve ez alá menni, ha a geotermikus energiára fejlesztesz....
Nagyon sok okos dolog van már.Győrben és környékén az ingatlan árak elszabadultak, tudnék mesélni. De Pesten sem különb a helyzet.
Az albérlet árak szintén. És jön a CSOK, illetve már itt van, a helyzet fokozódik... -
Coyot
őstag
-
kiszi07
senior tag
Gondolom szinkronizálta a google vagy nemtudom. Nekem macem van és a safari mindig szinkronizál mindent. (icloudra)
aNorganiK_ minek kérdezed meg, ha már eldöntötted ? Amúgy én PCX-ből akkor sem vásárolnék, ha fizetnének nekem, undorító egy cég. Na majd, ha gariztatni kell... -
Dryman
őstag
Jónak jó, mert szépen tisztítja a felületet, de ha a forrasztás után rajta marad a huzalon, akkor hosszabb idő alatt oxidálja is rendesen azt...pláne műanyag szigetelésű vezetékeknél....fizika...hajszálcsövesség elve miatt a folyadékba mártott szigetelt vezetékvég esetén a folyadék szépen beszivárog a szigetelés és a fémszál közötti kapilláris hézagokba...nem is gondolnád, de 10 év alatt egy 1,5-ös rézvezetéket is szétcsap az ilyen savmaradék, pláne akkor ha a dróton áram is folyik...ez meg gyorsítja az oxidációs folyamatot rendesen.....
Amivel édesapád dolgozhatott az nem sósav, hanem egy speckó előkészített sósav és salétromsav alapú folyadék, ebben ón darabkákat maratnak, oldanak szét, és használatánál tisztítja zsírtalanítja a felületet mellette a feloldott ón pedig előónozza a kívánt részt...na ez a bádogoskence, azaz királyvíz....ezt elektronikánál tilos használni!! -
Dryman
őstag
Én ezt használom, teljesen jó megoldás és elég stabil a pálcarésze, így nem fordul el...
homemod: fogsz egy usb-s kidobásra ítélt egeret, elvágod a vezetékét, majd a venti vezetékét is elvágod, szinre szint kötsz..pirosat a pirossal, feketét a feketével...sárga venti vezetéket kihagyod, az csak a fordulatszám visszajelzést szolgálja...majd összesodrod és szigetelőszalag.....de forraszthatod is zsugorcsővel....
Javaslom hogy valami 0,2-0,3A-es ventit használj, ezeket a nagyobb áramú ventiket az 5V is szépen tekeri.
a 0,13A-es ventiknél sajnos az 5V nem lesz elég a kellő légmozgatáshoz....
és ha van elfekvőben egy régebben Zalman-hoz kapott fordulatszám szabályzó kocka, akkor már meg is oldottad a venti fordulatszám szabályzását.... -
Coyot
őstag
Mivel nem tudom milyen autóról van szó így aztán nem tudok ajánlani sem senkit.
Már sokszor eszembe jutott hogy elmegyek VAG-ra specializálódott szerelő/diagosnak, mert marha kevés jó szaki van és ez szerintem nem csak a konszernre igaz. Igaz beletelne 1-2 évembe mire megfelelően kiképzem magam de hát mindennek ára van
Amúgy nem csoda és bár nem tudom mi a hibajelenséged de nem egyedi eset. Sajnos a szerelő meg elkéri azt az időt amíg foglalkozott vele mivel neki is benn van az ideje függetlenül attól hogy esetleg túlmutat rajta a hiba - mondjuk ilyenkor illene legalább máshoz küldeni aki meg is tudja csinálni...
-
Dryman
őstag
Autótrafó után ezzel a 13K-s kábellel is csak 600V-ig mérsz, ennyi a szigetelése és kész.....mint általában az ilyen normál méréstartományú szkópoknak. Gyújtáselosztót és tartozékait, ott ahol KVolt-ok ugrándoznak nem szokás szkóppal mérni......sőt, minek is mérném szkóppal?
Gondolj csak arra hogy pl a 13 éves opelemnek is mechanikus volt a gyújtáselosztója, azaz forgattyús házba volt beépítve a 4db érintkező, és a forgó kés, vagy kalapácsnak is nevezett jóság amikor elhaladt egy érintkező előtt, úgy átadta a feszültséget a megfelelő irányba.
Itt a mechanikus rendszer kialakítása és a forgás sebessége határozza meg a gyújtási időintervallumokat...
Ha ezt időben vizsgáljuk, akkor egy főtengely fordulatra, azaz 1 időegységre 4db azonos idejű gyújtási tüskét kell látnunk a szkópon...elméletben...Mivel nem fogod tudni mind a négy gyújtógyertyát együtt vizsgálni, mert nincs 4 csatornás szkópod, ezért csak egy "henger" gyújtási ritmusát fogod feltérképezni, és csak hasonlitgatással fogod a másik 3 eredményhez mérni.....
Ha sikerülne is így mondjuk egy feszültség csökkentő leválasztó trafó közbeiktatásával, a mért eredmények szórása mutatná az elektronika 4 gyújtócsatornájának eltérését, ami ugye lehet akár gyárilag valamilyen okból elkalibrált érték is, pl. gyújtókábelek hosszakülönbsége a gyertyákig....
Szkóppal inkább ne, egy tárolós műszer kellene ami méri a minimum és maximum értéket, de ezt is csak sima feszültségszint mérésére használnám...ha xar az elektronika, akkor ez is megmutatja melyik gyertyánál mizujs van....ja ás 20KV-ig biztosan beszerezhető/ kölcsönözhető ilyen cucc, ez esetben direkt mérhető a della a vezeték végén.... -
ssolitude
őstag
A híd után van egy madárles, jobbra mellette ösvény (a tanösvény). Ez a töltésre visz. Kb. félúton el tudsz indulni balra, Gyirmót irányába, így egy másik hídon keresztül a falu közepén jutsz ki.
Ha felmész a töltésre, akkor akár Koroncóig is el tudsz menni, ott visszafordulva balra ismét Gyirmótra érsz.
Ha a híd után balra indulsz, egy idő után járhatatlan, és a horgászfalu előtt a zsilipnél érsz ki.
Nagyon vizes terület, érdemes rendes túracipőben menni. -
Jazzos
őstag
Én néha járok arra bringával (nem az országútival
). Nem túl nagy terep, akár térkép nélkül is körbejárhatod. Ha van kedved többet gyalogolni vagy bringázni, akkor a Kovaltertől is el tudsz indulni. Amikor még Győrben laktam, onnan szoktam indulni futni Gyirmót felé.
Győrújbarátról (pl. a gyermektábortól) is érdemes elindulni jó kis sétákra az erdőben. Vagy akár Tényő-Ravazd közötti aszfaltos út, vagy onnan lekanyarni bármerre. Stb. stb. -
Dryman
őstag
eccerű az ábra, ráforraszt egy vezetéket a kisebbik "set" pontra, majd ad a lámpának 4,1V feszültséget egy műhelytápról a megfelelő polarítással, valószínűleg a rugó a pozitív ága a fémtest gyűrűje meg a test.
aztán az a műhelytáp valójában egy feszültség és árammérő cucc is egyben, így méri közben a 4,1V feszültség mellett áteresztett áramot is, ennek az áramnak a nagyságát állítgatja a piros vezeték hozzákocogtatásával a földpotenciált hordozó gyűrűre
negatív impulzusokat ad a piros vezetéknek, az elektronika meg belülről állít egy áramkorlátot....
óvatosan ezzel, mert a belső vezérlés egy egyszerű drimmel áramkör lehet, és ha megfut akkor a led egy villanással megköszöni a részvételt! -
Dryman
őstag
Festék helyett arra nem gondoltál hogy veszel rá egy 20cm-es darab hőre lágyuló fekete öntapadós műanyag tapétát...aztán óvatosan felnyomod rá a tapétát, majd az asszony hajszárítójával véglegesíted a tapéta formáját...
e nem is festék és nem is kerül sokba...bár az alkatrészed árat nézve....ez is többe kerül mint maga a kütyü... -
kiszi07
senior tag
Tömeget kg-ban lehet mérni, a súly pedig erő (hogy mennyivel húzod a felfüggesztést vagy nyomod az alátámasztást) és Newton-ban (N) méred. Például egy 70 kg-os ember az 700 N. Egyébként ez attól függ, hogy mennyinek vesszünk a g-t(nehézségi gyorsulás), ha 10 m/s^2 akkor pontosan 10 N, ha pontosabban vesszük, akkor 9,81 m/s^2 és 9,81N - persze Magyarországon ennyi, az Egyenlítőn 9,78m/s^2, sarkokon 9,83m/s^2.
-
alitak
senior tag
erről az jut eszembe, amikor mondják, hogy szélessávú net, 20mbit/s. Szintén hibás, az a bitsűrűség. A sávszélesség egysége a Hertz
ON: Holnap reggel megyek Debrecenbe, hétfőn Szolnokon keresztül jövök vissza. El tudok vinni némi apró rakományt, ha esetleg valakinek szüksége van rá.
-
Dryman
őstag
Szia Gaben!
Samsung és BF...na ez a tuti konbináció arra hogy bizonytalankodó terméked lehessen
szedd szét nyugodtan, youtubozzal rá, ukrán oldalakon megmutatják hogyan kell a felső káva alányúlva csakis a kezeidet használva bontani.... felső káva alá benyulsz a kijelző felől és addig feszíted míg pattan és már jön is szét....természetesen a monitor talpát azért csavarozd le....
aztán jól meglepődsz majd...mert az általad vélt gomb kontakthiba helyett egészen más problémája van az egységnek. mi is romolhatna el egy nyómógombon?
a tápjával lesz a baj, tuti biztos hogy az 5V stb köre bizonytalankodik,
ez meg magával vonhat 2 másik hibát...az egyik javítható, a másik meg kijelzőcserével jár és nem éri meg kategória.
Ezek a 19"-os monitorok 8000Ft körüli értéket képviselnek, ennek megfelelően 3500-4000Ft a javítási költség.
Üdv!
Laci
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Formula-1
- ZIDOO médialejátszók
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Battlefield 6
- Napelem
- Xbox tulajok OFF topicja
- Call of Duty: Modern Warfare III (2023)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- One mobilszolgáltatások
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- További aktív témák...
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 16/512 Iris Xe FHD
- GeForce RTX 3060 Ti Gaming OC 8GB
- Gigabyte 15 G5 Gamer FHD IPS 144Hz i5-12500H 12mag 4.5Ghz 16GB 512GB Nvidia RTX 3050 Win11 Garancia
- Layer 2 Plus (Layer 3 Lite) Passzív rack switch, 24x1G + 4x10G SFP+ , SFP-kkel FS S3900-24T4S-R
- Samsung Galaxy S25 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R5 5600 32GB DDR4 512GB SSD RTX 4060 TI 16GB Zalman N5 Chieftec 700W
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 64GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3052, 96% Akkumulátor
- AKCIÓ! Microsoft Surface 5 13,5 notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe IGP 27% áfa
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest