Hirdetés
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
- iPhone topik
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- MIUI / HyperOS topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Honor Magic 8 Pro Air a neve, január 19-én mutatják be
-
Mobilarena
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
arnyekxxx
veterán
-
X2N
őstag
válasz
consono
üzenetére
A fejlesztők azt mondják hogy nem úgy szól mint egy Line 6 termék, akkor az mit jelent? Régen nem sok jót jelentett.

Talán majd most:
-
X2N
őstag
Már kint van az új Helix Stadium ára.
-
Moleman
addikt
válasz
cappa72
üzenetére
A nyakprofil nem jött be sajnos (vastagabb C profil
Én is ezt éreztem az AZ2204-nél, néha jól esik egy vaskosabb nyak, érződik is, hogy jót akartak vele, nem kifejezetten rossz, mint a FGN Boundary nyaka, de valahogy nem esett jól. A Fender modern C profilnál nagyobb nyak nekem nem illik egy superstrathoz. -
Igen, láttam már olyan hirdetést is, ahol már áttették a jobb egyensúly végett a hevedertartót.
A Spira V-400-nál speciel nem volt feltűnően zavaró jelenség ez a gyári helyen lévő felfüggesztéssel.
@#67381 Bobrooney
Tegnap kipróbáltam ezt az AZ24s1f-et. Átugrottam Tatára.
A test gyönyörű, és kezemhez illeszkedős. A nyakprofil nem jött be sajnos (vastagabb C profil, és elég nagy fogólap rádiusz - most már kezdem ezeket a technikai adatokat is lassacskán feldolgozni). Összességében igen tetszetős volt, HH kialakítás. Így pakkban ennyit biztos megérne.(Mondjuk így, hogy beraktam a linket, lehet, hogy pár nap alatt el is viszik.
) -
Moleman
addikt
válasz
Hadeska22
üzenetére
Volt még pár FGN kiállítva, de csak HSS érdekelt volna, olyan egyáltalán nem is volt a Gitárcentrumban. A srác azt mondta, hogy kb egyforma a nyakprofiluk, de hát most már tudjuk, hogy ez nem igaz, mert az árkádiás japán HSS FGN-nek teljesen más nyaka volt.
És ami most utólag jutott eszembe, hogy a japánon nem voltak lekerekítve a test élei, mint a stratnak, letörés persze volt rajta, de a jávor top széle teljesen szögletes volt, emiatt nekem kevésbé volt kényelmes.Mondd, mi a titkod, hogy képes voltál feleséged magaddal vinni
??
Cappa72 rátapintott a lényegre, mindenképp kellett a bevonás hozzá.
Évek óta próbálkozom, beviszek a szobájába hangszereket, néha gitárt, néha billentyűt, aztán hátha valamelyikkel el tudja magát foglalni. 
3 éve vettem neki egy nejlonhúros Yamahát, akkor az se kellett, visszaadta. Idén nyáron kérte vissza, hogy újra megpróbálná, azóta gyakorolgatja az akkordváltásokat, ahhoz elég, hogy már ő is ki tudjon próbálni bármit a hangszerboltban, hogy kényelmes-e neki. -
A G&L-nek reszeltek. Megvette a Fender. Bedőlt az egész bolt.
-
válasz
Moleman
üzenetére
Igen, általánosságban eléggé lehangoló a mostanában gyártott (és árult) gitár felhozatal.
Pont ma próbáltam egy rakás gitárt. Számomra az Ibanez RGRTB621 nagy csalódás volt, persze neck through, szóval végre egy Ibanez ami amúgy jó is lehetne, de biztos, hogy az első dolgom lenne a pickupokat kicserélni (nekem nem tetszettek). Na meg ennyiért indonéz + nyatoh hátő. Az RGRT421 legalább jó áron van, szóval ott elnézem. Kipróbáltam a Fishman Fluence-s "Black Fade" LTD M1000HT-t és a gitár amúgy tök jó, de hát amennyibe kerül biztos, hogy nem venném meg. Extra, hogy ennyiért ez is indonéziából van.
Pont pár hónapja pont beszéltünk erről az új "proplus" szériával kapcsolatban Jackson soloisteknél, mert ráadásul azok kinaiak. Ami önmagában nem jelent semmit, de nagy különbség van QC téren. Amúgy vannak jó hangszerek, sokszor még alacsonyabb árkategóriában is, de amit látok, hogy egyre ritkábbak - mint pl. 5 évvel ezelőtt. Vagyis inkább úgy fogalmaznék, hogy jobb minőségű hangszert kaptál régebben ugyanannyi pénzért. Charvelnek vannak jó modelljei eléggé megfizethető áron, LTD-nek is vannak jó modelljei (pl TED 600 amit árulnak Thommanon) de sok Solar is relative jó áron megy mostanában (és minőségben sem rosszak).
Szerk. Schecterek (pl. Platinum széria még mindig eléggé jó áron megy), de a reaperek is jó kis cuccok.FGN-ből nem volt más ami esetleg tetszhetett volna? (vagy csak nem volt kiállitva több)
Mondd, mi a titkod, hogy képes voltál feleséged magaddal vinni
?? -
nap
addikt
válasz
cappa72
üzenetére
Éppen ajánlani akartam a [link] gitárokat, de hirtelen ránéztem az árakra és dobtam egy hátast. Ezek nem olyan rég még 500 dodóért voltak, ha nem lett volna még ennyi a szállítás meg a sarc, már lenne ilyenem. Szóval, testen végigfutó letörés (avagy kontúrozás), egyedi hangszedők, egyedi nyak, ez lehet nagyon jó is és nagyon rossz is.
A Kelly nagyon jó tud lenni. A régi Kellymen volt egy finom kis letörés, éppen csak, de pont ettől volt jó, nem törte a karom.
A mostanin nincs ilyen letörés, de még így is élvezetes rajta játszani. -
Moleman
addikt
Na, a Jamie Winchester koncert apropóján végre én is eltöltöttem egy kis időt a nagy faluban (a koncert zseniális volt).
Végigzarándokoltam a Gitárcentrum-R55-Árkádia-Hangszerpláza tengelyt, mérsékelten eredménytelenül, de azért tanulságos volt.
Sire S7 sehol nem volt, 8-10 hét átfutási idővel rendelhető, pedig az érdekelt volna a legjobban.
FGN-t sikerült próbálni, a Boundary strat értékelhetetlenül rossz volt, 300k a listaára, de 100-at se adnék érte, egy Affinity stratnak is lekerekítettebb a fogólapja, sose fogtam még ilyen kényelmetlen nyakat.
A japán Expert Odyssey már nem volt rossz, kifejezetten fenderes nyakprofilja volt, de az sem ér 700-800 ezer forintot, amit kérnek érte.Jópár akusztikot is próbáltam, a Sigma nagy csalódás volt, 10 éve azok tetszettek a legjobban, már a 100-120 ezres kategória is szuper volt, most viszont a 360-430 ezresek se jöttek be. Viszont volt egy kb 160 ezres Takamine, az nagyon szuper volt. Az Ibanez akusztikok mind nagyon szépek voltak, de egyik sem volt jó, amit a kezembe vettem.
A Cort vékonyított testű nejlonhúros CEC szériája mindig is tetszett, most végre próbáltam egyet, tényleg nagyon kényelmes, de a belépő CEC-1 még annyira hulladék fából van, hogy szinte semmi hangja nincs, ennek ellenére közel 100 ezret kérnek érte. 10 éve volt egy eladó CEC-5 keménytokkal 65 ezerért, most már különösen bánom, hogy nem vettem meg akkor.A feleségem is próbálgatott több akusztikot, pár éve azt mondta, hogy valami kisebbet szeretne, de most rájött, hogy jó lesz neki a normál méret.

A basszusgitárokkal szerencsém volt, pont volt kiállítva Yamaha BB735 és Ibanez SR605, ők voltak a magasabb kategóriás kiszemeltjeim. Mindkettő érezhetően jobb minőség, mint a Sire, talán az olcsóbb Ibanez még jobban is tetszett, egyszer kéne még egy olyan is.
-
válasz
Bobrooney
üzenetére
Felkerül a listára ez is
(EZ is , AZ is... játék a szavakkal...)
Mert már xls-ben listázom, hogy mi jöhet szóba, több bolt árát összeírva.
Igazából pont az AZ szériánál néztem, hogy a letörési rész egész hosszú, a testet tekintve akár jó is lehet.
Viszont AZES széria helyett a AZ24S1F az, ami már tetszik is. -
Bobrooney
senior tag
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
Ctrl +alt kollégának van többféle gitárja de nem igazán hallom panaszkodik, hogy az egyiknek másiknak szar lenne a nyaka. De erről ő biztos többet tud mesélni.
Ctrl +alt kolléga nem panaszkodik, örül annak, ami van.
Valóban, sok nyak fordul meg naponta a kezemben, mindegyik más. Ha azt kéne megmondani, melyiknek a legjobb a nyaka, akkor talán a Kieselt mondanám. Ha pedig a legkényelmetlenebbet, amin a legnehezebb játszani az meg a Slash Epiphone.
A Fendernek roppant kényemes nyaka van szerintem, és az C profil. A Snakebyte vékony U profil hivatalosan, azt is nagyon bírom.
De egyetértek, mindegyiken lehet gitározni, van köztük némi különbség, nem KO kritérium egyik sem.
-
"Szerintem a nyakat meg lehet szokni" .... "bizonyos kereteken belül hozzá lehet szokni a nyakhoz csak időt kell adni neki."
Ebben biztos vagyok, hiszen az XL VI-n játszottam elég sokat. Az volt, azt kellett szeretni.A Wizard 3 működne, úgy érzem. (C nyak)
Sőt, ami meglepetés volt, hogy elvileg a KX300-as Cort-nak vaskos nyaka van, de érzetre könnyebb volt a játék rajta, mint az XL VI-on. Ha igaz, a KX300 D nyakkal bír.
Mindig próbálok tájékozódni, és lehet, hogy a D típus számomra jobb, mind a C.
(Csak pár hónapja tudom, hogy vannak ilyen megkülönböztető jelzések... eddig sosem foglalkoztam eme kérdéssel. De azért alapvetően nem szeretem a skatulyázást, viszont ez lehet egy jó támpont is. Amíg nem vagyok biztos abban, hogy mit kéne tudni, addig elég nehéz.)Ha ennyire nem találsz számodra megfelelő hangszert,
Szerintem még eléggé az elején vagyok a keresésnek. Hiába töltök el a neten sokszor 10 órát, ha a valós próbálgatások ideje nem éri el a 2 órát sem.
Ahogy Hadeska22 is és én is említettem: nem lopni kell időcskéket rá, hanem rászánni az időt. (Nem az online időre gondolok - bár az sem elvetendő, mert előzetes tájékozódásra jó. Pont ezért olvasok itt is...)Ha pedig a Thomanntól rendelsz gitárt és visszaküldöd akkor ne legyen lelkiismeretfurdalásod: Mindig lesz egy valaki aki örül majd a B Stock-os gitárnak amit visszaküldtél!
Ez azért elég biztató. Asszem' ezzel is meg kell próbálkozni.
Ha mondjuk több dogot rendelek tőlük - gondolok itt egy DIY készletre, meg egy olcsóbb gitárra, meg még apróságokat is -, akkor ha visszaküldeném a nem DYI gitárt /gondolom azt nem lehet/, akkor csak az az 1 is visszaküldhető (ahogy a lányok itthon a ruháknál szokták)? Szerintem még nem volt ilyen internetes vásárlásom, hogy bármit visszaküldjek.Megtaláltam a felsőmarót is ma a garázsban...
-
dl650
tag
válasz
cappa72
üzenetére
Szerintem a nyakat meg lehet szokni. Biztos van kényelmes nyak és kényelmetlen nyak mert mindenkinek más méretű a keze , de úgy gondolom , hogy bizonyos kereteken belül hozzá lehet szokni a nyakhoz csak időt kell adni neki. Ctrl +alt kollégának van többféle gitárja de nem igazán hallom panaszkodik, hogy az egyiknek másiknak szar lenne a nyaka. De erről ő biztos többet tud mesélni. Úgy gondolom neked elsősorban a test lehet a probléma. Én simán átalakítanam vagy alakíttatnám a leendő gitárom testét a helyedben, főleg úgy, hogy azt mondtad valószínűleg ez lesz az utolsó gitárod. Ha ennyire nem találsz számodra megfelelő hangszert, akkor szerintem ez a járható út. Ha pedig a Thomanntól rendelsz gitárt és visszaküldöd akkor ne legyen lelkiismeretfurdalásod: Mindig lesz egy valaki aki örül majd a B Stock-os gitárnak amit visszaküldtél!
-
-
válasz
benedekco
üzenetére
Már vettem karvédőt, de nem igazán okés; valamit javított a helyzeten, de minimálisat.
A szivacsos dolgot elengedem, szerintem utolsó gitáromat fogom megvenni, legyen kompromisszummentes.Van "kockagitár" kit, lehetne farigcsálni.
(Néha próbálom humorosan is felfogni a helyzetet.) -
válasz
benedekco
üzenetére
Még tegnap este néztem ezeket a DYI csomagokat
.
(Pont azok után, hogy leírtam, hogy #67364 valami ócccó gitárt vennék, azon lehetne letörés kialakítással kisérletezni.) ST és EX alakot is néztem.
Már az is eszembe jutott, hogy valami nyakat vennék, aztán rábarkácsolnám (csak a garázsmódszerben igazi célszerszámok nélkül azért nehéz lenne) az XL VI-ra.
@#67365Hadeska22
Megnézted azt a youtube videót amit linkeltem a Barettáról?
Még nem, nagyon elfáradtam már este, majd ma este újra porondon lesz (mint minden nap).Viszont egy valamit tarts fejben, erre rá kell szánnod legalább pár órát.
Igen, ez volt a szombati nap egyik konklúziója. Nem időt lopni rá, hanem rászánni az időt.Pont a győri hangszerboltot néztem ki magamnak, a DK3XR-re vonatkozóan.
És hát megintcsak netes képből kiindulva jött a fellángolás. Itt úgy látszik, hogy a húrláb rögzítésénél van a kezdete, és valahol a középvonalnál (nem sikerült egyenest húzni) ér véget.
De hát ki tudja.Alternativaként tudok küldeni Soloist letörésről ami ha nem tévedek ugyanolyan mint a Dinky-é
Hát megköszönöm, ha megteszed.Szerintem senki nem fog megorrolni, ha megrendelsz egy hangszert, kipróbálod és vagy megtartod vagy visszaküldöd. Pontosan erre találták ki az online vásárlást,
Ezt kell még megtanulni.Az AI-t is megkérdeztem még erről a dk3xr-ről, bár inkább a nyak kiképzéséről. Azt mondta, hogy "Jackson Speed Neck", ami vékonyabb, mint a Soloist-é.
Mindazonáltal az AI is tévedett már (több esetben is...) -
válasz
cappa72
üzenetére
Értelek és habár néha találok némi ellentmondást az információ cunamiban, szivből remélem, hogy sikerül egy olyan hangszert találnod ami örömet fog okozni ha kézbe veszed.
Megnézted azt a youtube videót amit linkeltem a Barettáról? Van ám másik szinben is nem csak abban a rikitó pinkben
. Ha esetleg Győr szóba jöhet szerintem nagyon szivesen segitenek ott neked.Sok gitárnak van valamilyen arm rest-je, de látszólag (videón is) a baretta majdnem 1:1 ugyanaz mint a Te XL VI-d csak egyel kevesebb pickuppal de ugyanazzal a letöréssel mint a Tiéd. Ez persze nem azt jelenti, hogy arra kell lecsapni, de realisztikusan az egy jó kiindulási alap lehet. Alternativaként pedig ha tetszik az alap verzió (de jobbra vágysz) akkor ott van aThomannos felturbózott változat.
Szerintem senki nem fog megorrolni, ha megrendelsz egy hangszert, kipróbálod és vagy megtartod vagy visszaküldöd. Pontosan erre találták ki az online vásárlást, hisz nem feltétlenül van lehetőséged személyesen kipróbálni. Ez természetesen nem azt jelenti, hogy máról holnapra átváltasz "B-stock" készitővé
..Alternativ megoldás ha elviszed magaddal a Kramer-t és ott 1:1-ben próbálgatod. Viszont egy valamit tarts fejben, erre rá kell szánnod legalább pár órát. Legyen egy dedikált nap amit nem sajnálsz arra, hogy gitárokat próbálsz. Biztos, hogy van ezer más (jobb) dolgod Neked is, viszont úgy, hogy bemész 15-20 percre megtapogatni az nem fog működni szvsz.
Blindmouse-nak (és ha jól emlékszem Goose-nak is) is van Dinky-je, szóval a DK3XR az majdnem 1:1-ben ugyanolyan. Alternativaként tudok küldeni Soloist letörésről ami ha nem tévedek ugyanolyan mint a Dinky-é
. -
A realítások talaján állva azért ezt nem biztos, hogy a 400k az én tudásszintemnek megfelelő választás volna.
Ez a fajta osztott fej meg olyan vizuális határeset...
Viszont az érdekes alkarbevezetési letörés egyedi, és megfontolandó.Amúgy meg ha valami ócccó gitárt vennék, azon lehetne letörés kialakítással kisérletezni (tudom, írtátok már). Akár úgy, hogy lecsiszolni, ha meg nem jó, visszaépíteni "folyékony fával". Majd újra csiszolni, ha nem jön be.
Ja... amit beraktál képet, az JP6. 1MHUF...
Ami meg 400k az JP60, az a butított verzió..
-
válasz
benedekco
üzenetére
Hú... nem. De elég volt egyszer ránézni. Ez nagyon távol áll tőlem, ugyanúgy mint a Telecaster.
Mondjuk EX/Kelly vonalat még nem próbáltam erősebben (értsd: pánttal, nyakba véve).
Szóval van még mit felfedezni.Írtátok is, hogy annyi féle gitár van már, hogy nehogy már ne legyen jó valamelyik.
-
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
1, Köszönöm, hogy türelemmel viseltettek irántam.

Persze külső szemlélő számára ez nehezen érthető.
Hát úgy fogalmaznék, hogy képzelj el, hogy az alkarodra teszel egy rajzszöget, és úgy próbálsz meg gitározni. Ez persze túlzás, de mondhatnék egy jól megszáradt morzsát is az alkarhoz tapasztva.
Valsz'eg valami idegi sérülés is van ott.Egy biztos, látatlanban semmilyen gitárt ne vegyél, ha ez ekkora gond. Csak ha kipróbáltad.
Ezen ügyködök. Csak sokáig tart...
De azért próbálok rájönni, hogy mi legyen.@#67356Hadeska22
Én is csak a netes képek alapján próbálkozok kideríteni, hogy mi merre hány méter. És nem biztos, hogy jó felé járok.
Ez miatt írtam, hogy majd jövök képpel.
Na ezen nekem úgy tűnik, hogy az Ibanezek letörései (amikről írtam, milyen módon hasonlíthatóak az XL VI-hoz máshol kezdődnek, máshol végződnek.
A híd felfüggesztési pontjaihoz viszonyítottam.Azt se felejtsük el, hogy lehet, hogy maga a test mérete is más lehet. (pl. a Cort KX300 testmérete kisebb, mint az XL VI-é - szélességben, vastagságban és hosszban is.) Így a valós méret lehet nagyobb/kisebb, mint amit elképzel az ember.
Ezek azok, amikről a képek nem adnak teljes objektív adatot.
Remélem az is látszik a jobb oldali képen (saját kép), hogy nem egyenes, hanem ívelt a letörés.
Persze ez is olyan, hogy számít a fény beesési szöge, stb. de próbálkoztam jól fotózni. És amikor már gépen néztem, csak akkor tűnt fel maga az ív.
Jelenleg nem tudom tényként kezelni, csak lehetséges okként.
Ezért is vadászok, próbálok tájékozódni, keresgéli, ténylegesen kipróbálni hangszereket.Csak egy kompromisszummentes gitárt szeretnék, semmi mást. És élvezettel húrokat megszólaltatni, saját szórakoztatásomra.
@#67357 FockeWulf
Arra vagyok kíváncsi h kb milyen szinten tartasz?
Ezt ne firtassuk... Mondjuk úgy, hogy kvintet tudok fogni.
1-5 skálán 0,5 körül.
(Amúgy ~30 év kihagyás után manapság rendszeresebben fogok gitárt a kezembe.)a mostani vagy a régebben használt gitárforma/kivágás stb jó lehet kiindulási alapnak, amit úgy éreztél hogy viszonylag kényelmes.
Pont ez az, amit csinálok. Az XL VI-t veszem kiindulásnak, és hasonló formát keresek. Lásd fenti, ne annyira rövid esszé.@#67358 Ctrl+Alt~Del
Hát nemt'om, hogy az SG széle nem okozna-e ugyanolyan gondot, mint a single cut típusok... (LTD-256 pl.)
Pl. a Warlock azért is jobb egy fokkal, mert ott van olyan rész, ahol "nincs semmi", így más gitártartással már nem és a varrathoz a gitár. Csak ott már a csiklótartás nem olyan, így csak lassabb játékot "enged".Láttam egy BC Rich standard-ot a GS-en...

@#67352 Goose-T
Gondolkodom rajta, hogy rendelek kipróbálásra gitárt, ha nem jó,visszaküldöm.Csak ezt fejben is le kell rendezni, nem vagyok a "megrendelem ha nem jó visszaküldöm" típus. Persze a csajok itthon ruhákkal ezt csinálják, de a hangszer az más. Vagy csak én érzem így. Ez is egy fejlődési lehetőség. Megtanulni, élni, de nem visszaélni a lehetőséggel.
Hú, bocsi hosszú lett. Próbáltam válaszolni szépen sorjában.
Ha a képeket nézegetem, akkor az a bizonyos DK3XR Jackson még szóba jöhet.
-
Ba cy lus
addikt
Szereztem egy új erősítőt, egy Boss Katana Minit. Alapvetően kényszerűségből ilyen mini erősítőkkel gyakorlok legtöbbet, de az Orange Crush Mini nem túl sokoldalú, a Blackstar Fly 3 elég zártan szól, és emiatt a hangszínszabályzója is lényegében csak egyféle állásban van mindig, de még úgy is zárt, meg felfedeztem mostanában valamiféle háttér hümmögést a hangjában. Ez a Boss cucc komolyabb szerintem egy fokkal, meg nem szívatják az embert ritka adapterrel, mint a Blackstarnál. Nyíltabban szól, a tisztája sokkal jobb, a torzítás megy extrém metál szintig, tehát igazán sokoldalú. Analóg amúgy ez is.
-
FockeWulf
tag
válasz
cappa72
üzenetére
Amúgy ezzel, a majd kiválasztott gitárral kezdenél el gitározni tanulni, vagy jelenleg/régebben gitároztál már? Arra vagyok kíváncsi h kb milyen szinten tartasz? Mert ha gitároztál, avagy jelenleg is gitározol akkor a mostani vagy a régebben használt gitárforma/kivágás stb jó lehet kiindulási alapnak, amit úgy éreztél hogy viszonylag kényelmes.
-
válasz
cappa72
üzenetére
De hát azon a Krameren kicsi az "arm rest", akárhány reverbes képet nézek mindegyik ténylegesen csak a csücskénél van levágás. Az eddig fórumban linkelt modellek szinte mindegyikének nagyobb a levágása
.Ezen a képen jól látszik miről is van szó.
Az amit Goose linkelt - megnéztem egy rakás videót - mindegyiknél sima a felülete. Ha ugyanaz a bevágás kell mint az XL VI-n, akkor nézd meg a Kramer Baretta szériát - akár a hangszerdiszkontnál.
Itt látszik jó szögből.Mondjuk nem tudom, hogy ez a belépős Baretta mennyire lenne előrelépés a meglévő gitárjaidhoz képest. Alternativa, hogy a drágább, jóval jobban szerelt verzióját veszed.
De tekintve, hogy egyik nagyobb arms rest-tel rendelkező gitár sem felel meg igy a műtéten kivül kettő (plusz egy) lehetőséged van
1. találsz egy gitárt ami tetszik és valakivel megcsináltatod olyanra ami Neked kell (tudván, hogy azon nem fogsz túladni, mivel nagy valszeg vizuálisan nem fogja senki olyanra ccsinálni mint a gitár többi része)
2. a mostanihoz hasonló (szinte 1:1) modellt választod viszont ebben az esetben nem feltétlenül ugorsz szintet gitár minőségben
2+1: a drágább Vintage modellt választod, viszont ez jóval többe kerül. -
Ctrl+Alt~Del
őstag
válasz
cappa72
üzenetére
Nem tudom milyen kézsérülésed volt sok évtizeddel ezelőtt, de amúgy biztos, hogy ez a gond nálad? Már annyi gitárt néztél meg, olyan nehéz elképzelni, hogy ekkora problémát okoz szinte mindegyik. Szinte már nyílt sebnek kéne ott lenni valakinek a karján, hogy ennyire zavarja a levágás vagy annak a hiánya.
Egy biztos, látatlanban semmilyen gitárt ne vegyél, ha ez ekkora gond. Csak ha kipróbáltad.
-
Goose-T
veterán
válasz
cappa72
üzenetére
Ha annyira jó a Kramer, akkor miért nem veszel azt? Mondjuk a Thomann nem fogad el SZÉP kártyát, de itt van ez jó áron. A maradékból felturbózod a floydot aliexpresses alkatrészekkel, és kész is vagy. Ha nem tetszik, akkor visszaküldheted ingyen.
Szerk.: vagy van floyd nélküli HSS, annak még a feje is jól néz ki legalább.
-
Összehasonlítási oldalról lényegtelen.
@#67349dl650
Már a családban is felmerültek ilyen ötletek. Még hezitálok ilyesmin is. (Már mindenen is...)
Mondjuk ehhez olyan lenne jó, ami egyszínű, és az utólagos festés is profi módon készül el.
Vagy megnézetem a kezem egy kézsebésszel, és egy jól irányzott korrekciós műtét után világ nyílhatna ki...
Nem tudom, melyik lenne olcsóbb. Egy normális szaki, aki átszabja a gitárt, vagy aki átszabja a kezem (mondjuk 40 után kérdéses, hogy mennyire lenne jó). -
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Ha már a gitár testekről van szó, nekem kanosszajárás kategóriát képvisel (nyilván nem általános).
Pár napja már azzal töltöm az estéimet, hogy nézem a gitárokat, fellehető képeket, és azon tanakodom, hogy miért van az, hogy az ST alakon belül is van ami jó, van ami hm..., és van ami egyáltalán nem jó.
Úgy tűnik, hogy minden típusnál más az a bizonyos letörés, ami a (lassan már) rögeszmém a vásárlásnál.
Böngészés közben találtam jó képeket a weben, pl. Ibanez.
Az S szériánál nem is látok letörést.
Az RG szériánál ott van.
Az AZ szétiánál is.
Viszont az RG és AZ erősen eltér egymástól.
Ha megnézzük a hídhoz viszonyított helyzeteket, akkor
az RG széria a húrláb magasságában indul, az AZ viszont jóval előrébb;
az RG széria a hátsó hevedertartóhoz távol "áll meg", az AZ esetén a hevedertartónál végződik. Így a letörés nagyobb/hosszabb.
Lehet, hogy ezt a pontot kerestem?Akkor nézzük a Kramert, mint viszonyítási alapot.
Itt a kiindulása húrláb előtt van (RG és AZ közötti helyen), a végpont pedig a hevedertartónál (AZ mintára). Viszont ez íves, nem egyenes.Szóval érdekes kérdést vet fel nálam ez: melyik az a gitár, amelyiknek hasonló a letörése, mint a Kramer... Eddig erről nem volt szó 😥.
Az LTD M-20* esetén is kisebb letöréssel találkozok.
A Jackson X DK3xr a képek alapján viszont akár jó is lehet. "magasabban" indul, mint az RG széria, de nem olyan magasan, mint az AZ verziók, viszont a középvonalnál végződik. Megérne egy próbát erőteljesen.@#66485Ctrl+Alt~Del
Igen, végül igazad lesz, azóta is igyekszem rakosgatni félre a kis pénzecskéket.
Így már "bővült" a keret is. SZÉP kártyán novemberben már 75k lesz, az alap is már 140, szóval... Ha összeadom, az már 215k. Ha netán sikerülne valamit otthoni cuccot eladni (ruhát, sztgépet, bármit), akkor akár a DK3xr meg is lehetne. (Ha el nem viszik addig, ahogy az már lenni szok'.) -
Ctrl+Alt~Del
őstag
-
X2N
őstag
Nézhet bármennyire is jól ki egy gitár csak ez kontraproduktív ha 5+ kiló, nem fogod sokáig a nyakadban tartani, túl nehéz. Az sem előny ha nyak fele nehéz. Ha meg ülve játszol még akkor se teljesen mindegy a gitár alakja/mérete. Lehet valakinek meg túl kicsi az SG. Éppenséggel nem lenne rossz ötlet ha 2-3 méret lenne egy azonos típusból. Az se jó ha pl túl vastag a test, én az akusztikus gitárokat emiatt nem is szeretem.
-
dl650
tag
Persze, biztos, hogy egy nagyon jó gitár. Csak hát ha a forma miatt nem szívesen veszed a kezedbe? Amikor jön egy új tag a fórumra akkor mindenki azt tanácsolja, hogy olyat vegyél amit szívesen fogsz a kezedbe és jó ránézni. Nekem az SG és a tele nem ilyen, de ettől még lehet mindegyik qurva jó hangszer.
-
Ba cy lus
addikt
Pedig az SG csak úgy kínálja magát a rövidebb menzúrával, dupla kivágással és keskenyebb nyakprofillal, vagy mégsem?
-
Én sem vennék SG-t, szerintem az egyik legrondább shape ami elérhető. A formájukból adódóan nem szeretem a PRS-eket sem. (Ú ezért mit fogok kapni
). Talán amit még bottal sem piszkálnék az az (új) Ibanez 540PIII széria. Egyetértek DL650-el, tényleg jó, hogy több féle formából lehet választani 
-
X2N
őstag
Mért is nem? Ez itt az SG tagadó gitárosok topikja?
-
nap
addikt
válasz
Goose-T
üzenetére
Köszi! Én egy hasonló, de másik tipust kerestem, az EGV-103-at, más néven flying samurai-t. Az egy Strat és egy Explorer szerelemgyereke.
Mivel ritka, mint a fehér holló, és -leírások alapján- fasza kis hangszer, mindenki megtartja magának, ha mégis eladnak egyet, akkor meg egekben az ára. -
X2N
őstag
Ládának meg valami kisebb 8-10"-est tudok elképzelni,
Joyo BanTamP Bantcab Cabinet
Harley Benton G110 Celestion -
X2N
őstag
válasz
Hadeska22
üzenetére
Vannak ezek a kis Joyo fejek, az pont passzolna hozzá, vagy a régi Marshall mini stack

-
Gyerkőcnek tervezünk egy "Jackson Minion" gitárt (még nem döntöttük el, hogy RR vagy DK shape lesz - szerk: nagy valószinűséggel amelyik akciós lesz
.. ), ehhez milyen olyan erősitőt vennétek ami nem túl overkill, nem is kerül sokba de hangzásügyileg sem annyira béna + lehet könnyen cipelni ?Néztem a spark mini-t, de hát az majdnem annyiba kerül mint a Spark2. Van ennél jobb / olcsóbb és nem annyival rosszabb eszköz ?
-
arnyekxxx
veterán
Ha valami elborult alternaiv zenét játszanék simán jó lenne szinpadra. Vagy ha kellene egy madeinjapán strat gombokért otthonra studiozni.

-
Goose-T
veterán
Vannak halvány emlékeim, hogy mintha valaki itt a topikban égen-földön keresett volna egy hülye kinézetű Yamaha SS300-at. Na most van egy a GS-en, csak gondoltam bedobom ide, hátha még aktuális. Nem az enyém, nem is ismerem az eladóját, pusztán segítő szándékkal írom.
-
cucka
addikt
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Nem disztribútor, hanem hivatalos márkakereskedő. Kapcsolatban van a gyárral, és a gyártói csatornákon szerzi be a terméket. Ha kell egy termék, ami nincs raktáron, akkor hozzá kell menni, mert ő tudja megrendelni.
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
válasz
Redchucky
üzenetére
Szerinte ő Seymour Duncan disztribútor is. Pont annyira PRS is. MIndkettőt bárhol lehet kapni, így a gitárcentrum, vagy másik üzlet pont annyira disztribútor, mint ő. Elmondása szerint a SD-t ő hozta be az országba (nem tudom, hogy így volt-e).
Szeirntem igénytelen az üzlet külleme, inkább egy raktár mint egy üzlet.
-
X2N
őstag
válasz
Moleman
üzenetére
Az a bolt 20 éve is ugyanúgy néz ki, nekem nosztalgikus.
Egyik bajuk hogy nagyon kicsi az alap terület, még a pincével együtt is, nincs jól kihasználva, tele vannak régi cuccokkal. Nem tesz jót az image-nak hogy belép a vásárló és egy salgó polcot lát rajta 20+ éves modellezős kütyükkel, a pulthoz meg nem férsz oda egy szakadt 4x12-es láda miatt, és 3m+ távolságról beszélnek hozzád az evéssel/ivással is foglalkozó eladók. -
Moleman
addikt
válasz
Redchucky
üzenetére
Én nagyon nem bírom a csávót, egyszer voltam bent náluk valamit kérdezni vagy pengetőt venni, valami apróságért, de pont nálam volt az akusztikus gitárom, előszedette velem a tokból, "hadd nézze meg", "jáj ezen öreg húrok vannak", fogta a csípőfogót, a vastag E-t levágta róla kérdés nélkül, bontott egy húrkészletet és felhúzta rá. Aztán tartotta a markát.
Én meg mondtam neki, hogy ezt beszopta, mert 12-54-es húrkészletet bontott, én meg 11-52-t használok, úgyhogy szépen vágja le amit rárakott és adjon helyette a 11-52-es készletet, azt esetleg kifizetem.
De azzal se jártam jobban, sose felejtem el, hogy milyen fos hangja volt annak a GHS húrkészletnek. Ez 17 éve volt, azóta nem tettem vissza a lábam. -
Redchucky
aktív tag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Medgyesi mester tényleg barátságos, jó fej. Úgy tudtam, PRS disztribútor, engem is arra akart rábeszélni

-
Redchucky
aktív tag

-
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Akkor azonos időben voltunk ott.
Valki basszgitáron játszot Metallica-t, Tool-t, egy lány System-et.
Én csak erősítő nélkül próbálgattam a test alakokat, más célom (időm) nem volt.A konklúzió egyrészt, hogy több idő kell, célzottan rá kell szánni az időt, nem csak lopni rá pár percet.
Másik, hogy kell erősítőn is próbálni.
Na meg a saját pánt is segít, hogy döntésre kerüljön az ügy.
És igen, folyt. köv. -
Gitárvásárlás-saga.
Ma segítettem fiaimnak Bp-en, így loptam egy kis időt, hogy beugorjak egy bizonyos helyre - Gitárcentrum. Pont félúton van a számtek bolt (kisfiam garanciális ügyet intézett) és a lakás között (renoválás nagylegény albérletben), szóval ismét vendégeskedtem húros hangszerek társaságában.
Legutóbb nem volt nagy forgalom a boltban, igazán nem is éreztem, hogy potenciális vásárló lennék, ma viszont más hozzáállás várt annak ellenére, hogy már fél 11-kor tele volt.
Sőt, megkérdeztem, hogy tehetek-e saját pántot a gitárra. Kicsit meglepődtek a kérés kapcsán, de amikor mondtam, hogy teljesen bőr pánt, akkor rendben voltak vele.
Szóval kipróbáltam:
LTD M-200, MT-130. Érdekes, hogy a kényszerű letörést tekintve az MT-130 jobban illeszkedett a kezemhez.
Ibanez RG450, 460, 470, 421.
Spira S-400 - kicsit fejnehéz, amúgy vállalható elsőre.
A nap meglepetése a Spira V-400 volt, igazából még V alakkal nem volt dogom. Ahogy legutóbb a Kelly, úgy ma ez lepett meg.
Lecke feladva, még meg is kéne hallgatni, hogy hogyan szólnak. Fél órába nem fért bele már...Korábban valaki írtam, hogy nem lehet normális állványra tenni a Warlock-ot... Megvan, ki íta: #65602 Blindmouse_
Ma vettem egy normálatlant. (Oké, nem nagy minőség, de idehaza hiánypótló.)
Bocs.
Új hozzászólás Aktív témák
- Keresünk iPhone 14/14 Plus/14 Pro/14 Pro Max
- REFURBISHED és ÚJ - DELL Thunderbolt Dock WD22TB4 (210-BDTD)
- Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló rugged
- Bomba ár! Dell Latitude 3520 - i5-1135G7 I 16GB I 256SSD I HDMI 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Keresek Galaxy S21/S21+/S21 Ultra/S21 FE
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

A mostanin nincs ilyen letörés, de még így is élvezetes rajta játszani.
A felajánlást is.
(EZ is , AZ is... játék a szavakkal...)

Na ezen nekem úgy tűnik, hogy az Ibanezek letörései (amikről írtam, milyen módon hasonlíthatóak az XL VI-hoz máshol kezdődnek, máshol végződnek.
.