Hirdetés
- Huawei P20 Pro - profit csinál minden fotósból
- Telekom mobilszolgáltatások
- Mobil flották
- Google Pixel topik
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Pici telefon, óriás akksival?
-
Mobilarena
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Goose-T
veterán
válasz
arnyekxxx #63738 üzenetére
Érdekes, mert ha jól emlékszem, neked RG270-ed van, amit még Wizard II nyakkal gyártottak, az nem annyira széles, az újabb Wizard III nyakak 2 milliméterrel szélesebbek a test felőli végüknél. A rádiuszuk ugyanúgy 15,75".
Ja amúgy mi is koncertezünk pénteken ismét a Sorompóban. Feltörünk, idén eddig január kivételével minden hónapban volt egy koncertünk úgy, hogy minket hívtak, nem is mi jártunk utána.
Most úgy néz ki, hogy júniusra is lesz koncertünk, és arra is csak úgy megkerestek minket. Ha minden jól megy, két külföldi death metal banda előtt játszunk töltelékként. Kemény a rocksztárok élete.
-
Moleman
addikt
válasz
arnyekxxx #63628 üzenetére
A legelső bandámban nagyon elborult volt a basszerünk, nem volt hajlandó semmi "szivárványosat" játszani = diatonikusat.
Akkor nagyon furcsálltam, de így 16 évvel később már nagyon szép emlék, jó kis kihívás volt feljátszani a basszus sávot, mikor soksok évvel később újra felvettem egyedül az egyik számunkat. -
FockeWulf
tag
válasz
arnyekxxx #63625 üzenetére
"kellően ügyetlen basszerost kell találni akinek a pontos 4/4 is kihívás" Lehet hogy poénnak szántad, de valójában rohadtul rátapintottál a lényegre....Egy alsó-haladó basszerossal mindig előrébb voltunk mint egy profi "ki ha én nem" bőgőssel....na mind1, régi dolgok ezek, en már rég elengedtem
-
FockeWulf
tag
válasz
arnyekxxx #63616 üzenetére
Szólózáshoz is kell, elengedhetetlen a gitáros-ritmusérzék kialakulása. Ezért is célszerű mindenképp első lépésekben a ritmusgitározást elsajátítani.
Jól mondja Bacy, szólózással kezdeni a gitározást kb olyan mint mélyvízbe kezdeni úszni, vagy Sekszpírrel tanítani az írás-olvasást. -
Ba cy lus
addikt
válasz
arnyekxxx #63616 üzenetére
Nem választanám ennyire szét. Inkább onnan fognám meg, hogy a szóló általában a virtuozitás terepe. Illetve magasabb hangokból áll, jobban kihallani a hibákat. Nem biztos, hogy egy kezdőnek, kezdő-haladónak szólókkal érdemes szenvedni. Ez olyan, mint mélyvízben kezdeni az úszást. Persze nyilván vannak pokoli nehéz ritmusgitáros riffek is, de általában a szólók a nehezebbek.
-
FockeWulf
tag
válasz
arnyekxxx #63612 üzenetére
Nem csak zenekarozáshoz, hanem úgy általában a gitározáshoz. Jó szólógitáros akkor lehetsz ha előtte egy jó ritmusgitárossá képzed magad. B@szhatod a szólóid ha 3-4 alapakkordot nem tudsz pontosan váltogatni, vagy egy zsíros riffet nem tudsz ütemre eltolni. A gitározás 70-80%-a kíséret és riffelés.
-
cucka
addikt
válasz
arnyekxxx #63529 üzenetére
Én simán elhiszem, hogy azt hallod a felvételen, amit mondanak.
Nyilván, ezekhez a kérdésekhez tudni kéne, mi annak a mikrofonnak a karakterisztikája, vagy hogy mennyit kellett kisérletezni azzal a dobbal, hogy így szóljon, stb.
Maga a videó sem erről szól, az, amiért készítették, az nekem teljesen átjön. Nagyon jó zenészek örömzenélnek, nyersen, vágatlanul. Mindenhol a nyolcvan sávból kikevert, multitrackelt, tökéletesen zajtalan stúdiófelvételeket hallod, felüdülés néha egy ilyen is, mint kuriózum. A helyén kell kezelni.
-
Ba cy lus
addikt
válasz
arnyekxxx #63526 üzenetére
A lényeget kihagytátok: a mikrofon nem emberi fül, nem úgy hall. Ha odateszik, ahonnan hallgatják, akkor sem olyan lesz a felvétel, mint élőben a hallásunkkal. Szóval ezért nem jó érv, hogy a fülünk sem a ládánál tartjuk, mert a hallásunk sokkal jobban kiszűri a "lényeget", mint egy "buta" mikrofon.
-
-
X2N
őstag
válasz
arnyekxxx #63518 üzenetére
Nem történelmileg alakult az úgy, hanem nincs pénze normális mikrofonra az embereknek. Nem csak itthon, még külföldön is hányan állnának neki otthon mondjuk Neumann U87-el gitárládát felvenni. Az hogy az SM57 ennyire elterjedt csak annak köszönhető hogy strapabíró és mellé olcsó is, így nem kell se az énekesnek, gitárosnak azon paráznia hogy mikor szakad szét a membrán ha beteszed egy gitárláda elé, vagy elejti az énekes.
Amilyen árak vannak lassan inkább készítek magamnak mikrofont-is. -
Ba cy lus
addikt
válasz
arnyekxxx #63512 üzenetére
Ennyi erővel egy zongorista is mondhatná, hogy ő nem a zongoráját akarja minél realisztikusabban hallani. Az igazság az, hogy esély sincs rá jelenleg, tehát szimplán gyakorlatias gondolkodás a mikrofonnal mint művészi eszközzel számolni. Az eredeti célja viszont nem ez volt a felvételeknek.
-
Ba cy lus
addikt
-
Goose-T
veterán
válasz
arnyekxxx #63435 üzenetére
Valamit virítani kellett, hogy továbbra is többet adjanak az M-Vave-nél. Alaposan felkavarta az állóvizet. Na meg ez a 70 dolláros Sonicake biszbasz, erre is lehet NAM-okat feltölteni.
-
válasz
arnyekxxx #63435 üzenetére
Kerestem, hogy mi is az a NAM, de nem találtam. Mármint a topikban, illetve Eastman blogjában sem.
(az IR-re is azt hittem elsőre, hogy valami infrared összeköttetés...)
Felhasználói szemmel ez mit jelent?(A GP-100 firssítése /v1.9/ után érdekes dolog van, ha túl gyorsan tekerem a patch váltót, akkor simán nem ad hangot. Aztán egyet oda, egyet vissza, és megérkezik a hang. Emlékeim szerint a v1.8-nál nem volt ilyen. /Nem, még nem jeleztem - már ha van hova/)
-
consono
nagyúr
válasz
arnyekxxx #63275 üzenetére
Nagy +1 erre. Én a Tank G-n tényleg két presetet használok, pont ahogy mondtad egy tisztát meg egy torzat (meg néha mellé a kisvasutat) és mindenre elég. Főleg, hogy akár egyesével is lehet kapcsolgatni az effekteket, mint a kisvasútnál.
Jut eszembe, már lehet az ANN-el direkt NAM-ból AM3Data-t csinálni. Sajnos nem konverzió, ugyan úgy tanítani kell a modellt, csak nem kell a bohóckodás a VST-vel, exportálással.
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz
arnyekxxx #62789 üzenetére
Bírom ezt a nem 100%-ban úgy szól dolgot. Csak mondjuk 99%. A maradék egy százalékot ember nincs, aki meghallja.
Meg ez is elég vérszegény dolog állandóan emlegetni, hogy nem 100%-ban olyan, mint a digitális/analóg. Téééényleg? Ha ugyanolyan lenne, akkor mindkettőt ugyanúgy hívnák.
Mellesleg egy digitális felhasználó sem állítja, hogy 100%-ban olyan. Az analóg betyároknak mégis ez az egyetlen érvük mindig. Hogy de az nem 100%-ban olyan. LOL:
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
-
Ba cy lus
addikt
válasz
arnyekxxx #62746 üzenetére
Aha, mert véletlen sem szól jobban a valódi erősítő, az meg sem történhet.
Ennek a digitális gitározásnak sok buktatója van. Pl. egy erősítő fej rögzítésének a problémája már ott kezdődik, hogy kell egy csillapító. Ha nem jó a csillapító, nagyon sokat ront a hangzáson. Sajnos sok csak erősítőfejes presetnél hallom, hogy a vacak csillapító hangját hallom, nem az erősítőjét.
A Tonex Capture-ben is milyen csillapító lehet, ha az egész kerül 80k huf-ba? Egy rendes csillapító önmagában ennek többszöröse. -
válasz
arnyekxxx #62731 üzenetére
Kellett egy kis összehasonlítás...
Hát az UM300 mellett a kis katica egy halovány égitest számomra (régebben is úgy használtam, hogy eléraktam a saját építésűt, úgy bekapcsolva már elég dögös volt. Lehet, hogy meg kéne nézni hullámforma generátorral, hogy mit is mutat..)
Viszont aki kitalálta az UM300 elemtartó fedél cseréjét, azt a rohammentőben is ütném...Ja, azt nem is mondtam még, hogy egy 1984-ben vásárolt Commodore 16-os számítógép tápjával megy az effekt.
9V, belső negatív.
A legegyszerűbb táp: trafó, Graetz híd, kondi, meg tán egy stab IC. -
Ba cy lus
addikt
válasz
arnyekxxx #62726 üzenetére
Még ha le is egyszerűsítjük a dolgot egy stílus egyféle hangzásra: teljesen más beállítás kell black metálhoz és death metálhoz, ennek kulcsa a mid freq poti. Nincs olyan beállítás, hogy mindkettőhöz jó vele. Hogy akármelyik stílushoz ez lenne a közmegegyezéses legjobb pedál, arról én még nem hallottam. A HM2-ről lehet tudni, hogy egy alműfajjal összeforrt. Az MT2 nem ilyen.
-
válasz
arnyekxxx #62710 üzenetére
Jól hangzik!
(Lehet, hogy um300 lesz a vége. Tegnap csomó videót néztem jutub akadémián. Csúnya, műanyag, de alig gyengébb a vélemények alapján. Az új 13k, az MT2 meg 50k...
Mondjuk a Warlock egész jól szól a katica-Ibanez Classicmetal pedállal is. Tegnap azt is javítani kellett már - kontaktos a kapcsoló benne, leszakadt a led kábel. Nekem meg már szemüveg kell a forrasztáshoz.) -
válasz
arnyekxxx #62693 üzenetére
Leginkább gyakorló erősítőre kötném (valami kis 12V-os kínai erősítő, táppal, és saját gyártású hangfallal).
(A Hi-Fi-re dugás sem elvetendő, de nem akarok házat bontani.
Amúgyis, amikor a cica meghallotta, hogy Who tends the fire alap-riffet tolok a kölcsön MT2-vel, dobott egy ilyet:)
@#62692Ba cy lus
Hm... elég jó áron van az az UM300...Egyszer volt egy Arion Metal Master-em is, hát az csak akkor volt értékelhető hangú, ha elétettem a saját gyártású overdrive torzítómat (az Arion nincs már meg, a saját gyártmányú még igen...) Egyébként egy nagy kása volt az egész.
-
-
Ba cy lus
addikt
válasz
arnyekxxx #62650 üzenetére
Van. De tipikusan egyik sem változtatja az overdrive-ot fuzzá vagy distortionné. Mint ahogy egy valamire való felvételi lánc sem tesz ilyet. Az egy másképp effektezett gitársound, és ne felejtsük, hogy a zeneszerző (Gil Mellé) nem gitáros, tehát lehet eleve nem is az akkor szokványos gitáros eszköztárban gondolkodott.
-
Ba cy lus
addikt
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
-
FockeWulf
tag
válasz
arnyekxxx #62501 üzenetére
Erre írtam hogy tudatosan vagy sem, de full képmutatás és önbecsapás azt gondolni hogy ha nem X helyről rendelek meg valamit hanem Y helyről akkor azzal majd nem támogatom ugyanúgy a gyerekmunkát vagy kevésbé szennyezek környezetet. Roppant érzékeny vagyok arra hogy gyerekeket használnak ki különféle munkára, és élharcosa vagyok a környezetvédelemnek, de a mobilom távolkeleten készült részben gyerekmunkások alkalmazásával és jókat gyakorlok otthon a nitrolakkozott/festett gitárommal...
-
Ba cy lus
addikt
válasz
arnyekxxx #62308 üzenetére
Valahogy nem vagyok meglepve, hogy nem tartott örökké a 60-as, 70-es évek, és sokan új hangon akartak megszólalni, ez a világ rendje. Nade a fuzz annyira azért nem múlt ki, mert ha most rákeresek muzikernél, többszáz eredményt dob ki, mondhatni nagyobb a választék, mint valaha. Aztán meg a grunge, kaliforniai punk, alternative rock annyira nem extrém, sőt mainstream volt a 90-es, 2000-es években.
-
Ba cy lus
addikt
válasz
arnyekxxx #62296 üzenetére
De könyörgöm, hát másképp szól.
Ez kb. olyan, mintha azt mondanánk, hogy a csembaló helyett jobb a zongora. Olykor meg is esik, hogy zongorával játsszák az eredetileg csembalóra írt darabokat, szerintem teljesen más lesz tőle a hangulata. De visszatérve a fuzzra: épp nemrég néztem egy 99-es Iron Butterfly koncertfelvételt (Iron Butterfly theme), amit nem fuzzal, hanem csak jcm800-zal játszottak. Áh, nagyon nincs meg az a súlya a számnak.
Aztán vehetjük pl. a kaliforniai punkot, ott a fuzzal játszott riffek mitől lennének jobbak overdrive-val/distortionnel? Vagy a doom metál? És a 90-es években honnan jött, hogy egyes black metal bandák muffot használjanak az áhított hangzáshoz, ők hova nyúltak vissza? Nem evolúciós fejlődés ez, szimplán egy másféle hangzás.
-
X2N
őstag
válasz
arnyekxxx #62297 üzenetére
Persze, később használt boost pedált, olvastam hogy az Orange-t szidta anno valamelyik interjúban.
Új 200W-os Mezzabarba erősítő, nem aprózták el az Olaszok, 4xKT88 hadd szóljon.
-
Ba cy lus
addikt
-
Ba cy lus
addikt
válasz
arnyekxxx #62252 üzenetére
És ha ez is csak valami beállítás kérdése?
De most nagyobb gondom van, az fz-m pedálom lábkapcsolója elkezdett rendetlenkedni. Tegnap még semmi nem volt, ma meg valami érintkezési hiba lehet: lett valami köztes "fokozat", ahol kisebb a gain és relatíve sok a zaj. Olcsó pedálok nem amortizálódtak le 1-2 hónap alatt, látszik, hogy "Maestro is a member of the Gibson family of brands".
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Honor 200 Lite 8/256GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Apple iPhone 11 64GB, Akku: 100%, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- 27% számlával! HP Omen 17 GAMER Notebook! i7-13700HX / RTX 4090 / 32GB DDR5 / 1TB NVMe! BeszámítOK
- Aktiválatlan Apple IPhone 16 Pro max 256GB kártya független 1Év hivatalos apple garival
- Cambridge Audio Dacmagic DAC Kiváló állapot, dobozában!
- ÁRGARANCIA! Beszámítás, 27% áfa, 5db Sapphire Nitro+ RX 9070XT 16GB készletről BOMBA ÁRON!
- Bomba ár! HP ProBook 430 G5 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" I Cam I W11 I Garancia!
- Épített KomPhone R5 4500 16GB RAM 240GB SSD RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- SEAGATE ST6000NM0034 6TB 7.2k SAS HDD, nettó 15747Ft + ÁFA, 1 év garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest