Hirdetés
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- Megérkezett Európába a Soundcore Space 2 fejhallgató
- Hivatalos a OnePlus Watch 4
- Így spórolhat az Apple az iPhone 18 kijelzőin
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Fittyet hány a pesti napfényre a Honor 600
- Mobil flották
- iOS alkalmazások
- Microsoft Rewards
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
consono
nagyúr
Új Strymon Fuzz: [link]
-
consono
nagyúr
válasz
Hadeska22
üzenetére
Hát, azért fiatalon is meg lehet, meg meg is lehetett oldani a gitározást régen is. Ma már sokkal egyszerűbb, mint 40 éve, mikor én először kitaláltam, hogy kéne gitározni
Igaz, akkor nem Fenderen, meg Ibanezen játszottam, hanem Jolana-n, meg Lead Star-on
Meg Wartburg kombival jártunk koncertezni. Attól még jó volt az 
-
consono
nagyúr
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
-
consono
nagyúr
válasz
MasterMark
üzenetére
Punk zenét 4 kvinttel már teljesen hitelesen lehet játszani
-
consono
nagyúr
válasz
Askformore
üzenetére
Ez biztos, hogy jobb, itt látszik, hogy 4 in és 4 out csatornád van
-
consono
nagyúr
válasz
Askformore
üzenetére
Ma már nem, mert nem vagyok otthon, de holnap ha lesz időm délután előszedem az erőlködőt és megnézem! Simán lehet hogy rosszul emlékszem...
-
consono
nagyúr
válasz
Askformore
üzenetére
Nekem valahol az ágy alatt van egy ilyen erősítőm, igaz v2, de nem rémlik, hogy ilyen problémám lett volna vele, mondjuk sokat nem vettem fel. Illetve lehet, hogy tippem van: ha jól emlékszem USB-n keresztül a Blackstar 4 csatornát ad át, 2-2 sztereót. Az egyik mintha a nyers hangot vinné, ami a gitárból kijön, a másik meg a "készet". De az is lehet, hogy az Architectben lehet kapcsolni, hogy milyen legyen az USB kimenet. Talán reamping vagy mi lehet a neve, mintha azt kellene kikapcsolni, vagy bekapcsolni.
Szerk.: nem emlékeztem rosszul, ilyent találtam:
Channel 1: Stereo emulated, left channel – The fully processed guitar sound, with speaker cabinet emulation. Contains the left channel of the Super Wide Stereo effects.
Channel 2: Stereo emulated, right channel - The fully processed guitar sound, with speaker cabinet emulation. Contains the right channel of the Super Wide Stereo effects.
Channel 3: Preamp output – The preamp sound of the Voice and EQ stage, taken before the effects, and without any speaker cabinet emulation. Ideal for use with your own effects and cabinet emulation plugins from your recording software/DAW.
Channel 4: Unprocessed guitar signal – The signal as it comes out of your guitar. Record this signal for later use during Reamping (see ‘Reamping’ section below). These audio streams can be recorded simultaneously within your chosen recording software/DAW.Ezek alapján neked a Channel 1+2 kell.
-
consono
nagyúr
No, melyik a legjobb??? [link]
-
consono
nagyúr
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Valakinek mintha lett volna itt a fórumban már ilyenje (de lehet, hogy az másik sorozat volt) pár éve, már akkor is meglepődtem, hogy milyen jó hangja van ennek az erősítőnek. De ehhez azért illene egy tisztességes láda is, nem az FRFR-en kellene megszólalnia ...
Mondjuk úgy meg lehet hangos lenne otthonra, szóval lehet, hogy mégis a Captor a jó megoldás. Jó muzsikálást!
Amúgy a Thomannon tavaszi kiárusítás van, jó sok minden akciós!
-
consono
nagyúr
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Később sem az, amit megszoktunk, de van benne potenciál...
-
consono
nagyúr
Teljesen új pickup koncepció, elég durva... [link]
-
-
consono
nagyúr
válasz
kukulec
üzenetére
Tudod, csak akkor az erősítő, meg ládaszimulációkat ki kell kapcsolnod. A másik megoldás, hogy az effekt loop returnjébe dugod a Valeton kimenetét, akkor csak a ládaszimulációkat kell kikapcsolnod és a GP5 lesz az előfokod. De akkor meg minek a csöves erősítő?

Vagy gitár->tube15->effect send->GP5->effect return, így "jó" helyen lesznek az idő alapú effektetk, de a torzítást az erősítőn kell megoldanod. -
consono
nagyúr
-
consono
nagyúr
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Nyilván szereti csinálni, máshogy nem megy
Én is szeretem csinálni, csak nekem nem ez a legfontosabb per pillanat. -
consono
nagyúr
válasz
MasterMark
üzenetére
Jaja, ismerem, de ez is online

-
consono
nagyúr
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Eredendően M4-es Mac Miniben gondolkodtam, mert a mostani Dell-em is 2 éve itt az íróasztalon csücsül monitorra dugva és még a nappaliig sem jutott el, de megvárom mi jön még a héten
Az M5-ös Air is szimpatikus, amit tegnap mutattak be, de nem tudom annyit akarok e gépre szánni. Van mellé céges noti, a munkához... -
consono
nagyúr
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Köszi, de én igazán a karmester voltam csak, meg a tesztelő, a nehezét AI csinálta
Várhatóan hamarosan lesz Mac-em, akkor majd buildelek belőle .app -ot 
-
consono
nagyúr
Urak! Vibe-kódoltam magamnak egy kis toolt, megosztom veletek is, hátha másnak is jól jön! Igazából backing trackeket csinálni készítettem a looperhez, de másra is jó lehet. Mit csinál? Stem szeparálást, szétválasztja a betöltött mp3-at 4 vagy 6 sávra és ezeket lementi mp3-ba vagy wav-ba. Ilyen progi persze ezer van, ennyiért nem is álltam volna neki, de a szeparáció után ad egy mixert, ahol a sávok hangerejét lehet változtatni, mute-olni pl. az éneket vagy a gitárt, hangerő arányokat változtatni majd az egészet lementeni mp3-ba.
Python kell neki, a linken ott van hogy lehet telepíteni. Windows-ra gyártottam binárist is belőle, ez jóval nagyobb, meg lassabban indul, mert bele van csomagolva a teljes Python is. Elvileg Mac-en meg Linuxon is fut, ha nem a binárist használod, de kell neki ffmpeg meg ffprobe vagy a rendszeren telepítve, vagy az assets mappába bemásolva.
Itt találjátok: [link] -
consono
nagyúr
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Wow, na ez nagyon tetszik! Gyönyörű gitár!
-
consono
nagyúr
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Én legtöbbször a földön ülve gitározom

-
consono
nagyúr
válasz
MasterMark
üzenetére
Nekem ennek a tesója, Ibanez GRGR221PA-AQB van itthon pár éve, ha a forma meg a fordított fej tetszik érdemes azt is megnézned! Szoktam látni néha a GS Fanaticon is használtan.
Ha már behoztad a Show master/Stagemaster párost, akkor használtan egy Washburn N2 vagy N4 is érdekes lehet, én a mai napig bánom, hogy elboltoltam az N2-met... -
consono
nagyúr
Ezek a JBL cuccok érdekesek lehetnek gyakorló cuccnak a real time stem separation-el: [link]
Lehetne kicsit jobb a gitárhang benne... -
-
consono
nagyúr
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Nálam a Fender maradna a Ibanez menne, annyira keveset játszom az Ibanezen, hogy nem alakult ki rendes kapcsolat közöttünk

-
consono
nagyúr
Én aludtam be eddig, vagy tényleg új dolog, hogy a teljes MVAVE palettára, a Tank-G-re meg a BalckBox-ra is megjött az AM4 támogatás? Januárban mintha még csak az új cuccokra lett volna...
-
consono
nagyúr
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Jó lett!
-
consono
nagyúr
Új kedvenc zenekarom van
[link] -
consono
nagyúr
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Már

-
consono
nagyúr
válasz
Hadeska22
üzenetére
Kis csöves kombóban gondolkodom, gondolkodtam eddig leginkább, mert az fér el, meg talán annak lehet a hangerejét annyira korlátok közé szorítani, hogy ne zavarjak senkit vele. Mivel én nem igazán metálban utazom, talán könnyebben megvalósítható a szobahangerő így is...
-
consono
nagyúr
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Ezek szerint már vettél??? Mit, mit???
-
consono
nagyúr
Urak! A kis csöves erősítőknél (most kontkrétan a csöves érdekel csak) hogyan oldják meg az 1W -> 0.1 W teljesítmény csökkentést? Vagy mintha olyant is láttam volna, hogy 0.5 W és 5 W. Gondolom nincs benne "rendes" attenuátor, hanem valamivel trükköznek, de mivel?
-
consono
nagyúr
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Passz. Gondolom a mindig kicsit gyorsabban, mindig kicsit tisztábban, mindig kicsit jobban mentalitás, amit a nézők váltottak ki. Aztán elérte a falat, ameddig tényleg tudja csinálni és hozott egy rossz döntést. Majd kinövi
Tudomásul kell venni a határainkat, emberek vagyunk, nem gépek... -
consono
nagyúr
válasz
Hadeska22
üzenetére
De miért venné le? Ichika tényleg tud gitározni, a maga módján, egy buborékon belül tényleg sztár. De nem kell nekem elhinni, itt van egy több mint egy órás élő fellépése: [link]
Nekem ugyan ez a fajta gitározás nem a kenyerem, pl. a Polyphia-t sem szeretem igazán, de szerintem a YouTube gitárosok nagy része úgy vágja össze a kontentet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Projektor topic
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- 4K vs 8K – Megéri-e a 8K TV 2026-ban?
- A jövőben nem csak a gazdagok kiváltsága lehet az Intel CPU-k tuningja
- Milyen notebookot vegyek?
- Sci-fi
- Mesterséges intelligencia topik
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- További aktív témák...
- 3-in-1 PRÉMIUM USB-C HUB /Samsung Dex, MacBook, Surface, Chromebook ,Huawei,Motorola
- Üvegfólia,hidrogél fólia: iPhone ,Honor,Google Pixel,,Nothing Phone,Motorola, Samsung telefonokhoz
- 2TB HDD 100/100 - Több darab!
- Gigabyte AORUS 16X - Core i9 14900HX - 32gb ram - RTX 4090 (175W) 1TB SSD + 2027 januárig gyári gar
- SEAGATE ST500DM002 SATA III 500 GB 3,5 HDD
- Apple iPhone 15 Pro 256GB Új akku 12hó jótállás!
- BESZÁMÍTÁS! Asus Z690 i5 13600K 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 XT 16GB Aerocool P500B Digi ARGB 850W
- Dell Precision 3581 i7-13700H / 32GB DDR5 / RTX A1000 6GB Workstation
- Apple iPad 10. Generáció / Wi-fi / 64GB / Újszerű állapot / 12 Hó Garancia
- BESZÁMÍTÁS! EVGA XC3 ULTRA RTX 3070Ti 8GB videókártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Igaz, akkor nem Fenderen, meg Ibanezen játszottam, hanem Jolana-n, meg Lead Star-on
Meg Wartburg kombival jártunk koncertezni. Attól még jó volt az
A felvevőeszközöknél nem tudsz kettő közül választani? Milyen drivert használsz? Az jutott még az eszembe, hogy a driverben is mintha lehetett volna állítani melyik kimenetet használja...