Hirdetés
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple iPhone 12 és 12 Pro duplateszt
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
- Fotók, videók mobillal
- CES 2026: A tévékben is okosabb lesz a Gemini
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- MIUI / HyperOS topik
- Headset, ami hangszóró is, AI nyaklánc, rúddal izélgethető porszívó... - CES
- CES 2026: olcsó, kompakt, többportos GaN töltőt kínál a Lenovo
-
Mobilarena
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Alexios
veterán
válasz
Moleman
üzenetére
Szerintem azért egyáltalán nem vészes, amíg nem akarsz alternatív hangolásokat használni, mert az ugye leginkább felejtős. De a húrcsere, ha picit utánanéz előtte(mondjuk kiékeli előtte, vagy egyesével cseréli a húrokat), max 5-10p lesz több mint egy fix hidasnál, más macera meg ezen kívül nincs, olyan sűrűn aligha fog húrt cserélni

-
Kobe
veterán
válasz
Moleman
üzenetére
Hangolasugyileg semmivel nem jelent tobbet mint egy fix hurlabas, max annyi h egybimbuszt is ra kell ereszteni, meg kiekelni se nagyon kell.... En sem hasznalom, megsem ekeltem ki mert minek, hangolast tartja rendesrn
Itt inkabb az a lenyeg, hogy 50ezerert valami vadonatuj uszadekfat vesz az ember, vagy egy tip top koreait
-
Eastman
addikt
-
Alexios
veterán
válasz
Moleman
üzenetére
Ezt sokszor látom, de miért való kevésbé egy kezdőnek? Ha hangolással szívás van, az ugyanúgy szívás egy nem kezdőnek is, bár szerintem a legtöbb kezdő nem kezd el alternatív hangolásokkal szöszmötölni. Húrcserénél is ugyanannyira szívás mindenkinek, sajnos attól hogy jobb gitáros lettem még mindig macerásabb, bár azért egyáltalán nem a világ vége. Ezen felül nem tudom mi más probléma lehetne még vele, legrosszabb esetben ahogy mondod úgyis ki lehet ékelni, aztán pláne nincs gond.
-
-
Kobe
veterán
GS en hirdetnek egy koreai RG270et 50ezerer....annal jobb kezdo cuccot jobb aron nem nagyon talal az ember..... Csakszolok

-
Eastman
addikt
válasz
FockeWulf
üzenetére
Sajnos playback felvétel, de az ikernyakú műtárgy mozgóképen így fennmaradhatott az utókor számára.

Kovács Katinak írták a dalt. Érdemes egyszer az életben vele is meghallgatni az album verziót. Sajnos a Szabó Gáborost szétkopácsolja a perkás, ci idegesítő..
De ott meg Pege Aladár keni a JazzBasst! Ja, hát az élet egyik oldalon elvesz, a másikon ad. -
Berreh
tag
válasz
fattyu
üzenetére
Azért valljuk be, hónapokig az elektromos gitár natúr zörgését hallgatni, kevéssé ösztönző dolog (és tulajdonképp addig egy fia hangszedő sem kellene). Semmit nem lehet hallani abból, ami a kívánt hangzás, ami hasonlít arra a zenére, ami a gitározásra bírja az embert. Akár egy egyszerű fejhallgató erősítő megteszi kezdésnek, de a Zoom multik elég jó áron elérhetők.
-
Eastman
addikt
Egy most kezdő kisfiúnak hoztunk rendbe egy ilyen, piazzós elektromos gitárt.
Azt mondod Crafter, ez miez???, OKcsá! Elképesztően kényelmes nyaka van, vékony test, erősítőn is jól szól, unplugged is jól zörög, hibátlan tanulógitár. Holnap simán vennék magamnak is. Röviden; nem feltétlenül kell azonnal a Fender logo.
Pl. GsFanatic "futottak még" kategóriájában lehet ilyen gyöngyszemeket olcsóér' kifogni.
De a szemtelen véleményem az, hogy az első gitár arra kell, hogy annak a három akkordnak a magabiztos váltását megtanuld, amivel majd elmész használható hangszert választani.

-
Goose-T
veterán
válasz
hdomiki
üzenetére
Ebben az árkategóriában inkább kerüld a tremolós gitárokat, mert nem sok örömöt lelnél bennük. Ha használtat veszel, sokkal jobb vételeket tudsz kifogni, és már nem tudsz rajta akkorát bukni.
Szerintem nézz szét a gsfanaticon, fix hidas gitárokat keress, pl. Cort KX, M, CR, EVL szériák, Vintage V100, VS6; titkos tippként még érdemes a Samickek/Greg Bennettek között is szétnézni. Amikor még forgalmazták itthon, akkor rossz volt a hírük, de amelyik mostanáig nem vetemedett meg, az már nem is fog. Cserébe a Greg Bennettekre nagyon jó hardvereket raktak, és olcsón mennek az előítéletek miatt.
Ha csak otthon gitároznál, akkor fölösleges kombót venned, azt a pénzt inkább költsd egy modellezős multieffektre (pl. Vox Stomplab 1G), azt rá tudod kötni aktív hangfalra, fejhallgatóra, és úgy is elfogadhatóan szól, ráadásul akkor már hangolóra sem kell költened, mert van benne.
Hevedert, pengetőt, húrokat rendelhetsz az Aliexpressről, sok ezrest megspórolhatsz vele.
-
Alexios
veterán
válasz
fattyu
üzenetére
Szerintem pedig nagyon hamar előjöhet, nem tudom miért kéne hónapoknak eltelnie ahhoz, hogy tompítsuk a nem használt húrokat pl

De már egy sima palm muting is igen szarul szól erősítő nélkül, ahhoz meg aztán pláne nem kellenek hónapok - pont erről van szó, hogy ezek olyan technikák amik hamar előjönnek, de nem fogod hallani a hibákat amíg nincs erősíőre kötve. Nyilván jobb lenne egy Frontman helyett valami más, de nem biztos hogy azon az áron, hogy egyáltalán ne legyen semilyen erősítő. -
consono
nagyúr
válasz
hdomiki
üzenetére
Én ha most kezdenék biztosan valami H-S-S konfigot vennék, az univerzális (jó, jazzre nem ideális...). Mellé még valami multit, vagy kis modellezős kombót. A multival fejhallgatón tudsz rendes gitár hangon játszani és a környezetedet sem zavarod. Ugyan ezt lehet a kis kombóval is. Ha nagyon bizonytalan vagy a gitározásban, de van egy normális PC/Mac amit használni tudsz, akkor szoftverekkel is kiváltható a multi/erősítő, de akkor meg kell egy normális hangkártya, és pénzben ugyan ott vagy. (Ráadásul nem gyakorolni fogsz, hanem a gépet buzizni :] ).
-
Moleman
addikt
válasz
hdomiki
üzenetére
Egyetértek a többiekkel, metálra már nem az igazi egy Bullet Strat (bár én amúgy se szívesen vennék olyat).
A használt gitár jó irány lehet, én pl ilyet vettem 1.5 éve, olcsóbban mint egy Bullet. A single coil hangszedői szarabbul szólnak mint a régi indonéz Squier Deluxe Stratom, meg kicsit foglalkozni kellett vele, de a humbucker mindenért kárpótol, zúzásra tökéletes. Van egy másik koreai HSS superstratom is, szintén Bullet ár alatt jutottam hozzá, de az nem mérvadó, mert egyszer az életben adatik meg ilyen szerencse.Erősítő terén én inkább valami nagyobbra szavaznék, annak később is lehet haszna, Frontman 25R volt az első kombóm 12+ éve, de még mindig megvan a szekrény mélyén, vokálra bármikor tökéletes, de játszottam rajta basszusgitárral is.
-
fattyu
veterán
válasz
Alexios
üzenetére
és hol van az ha rendesen alapoktól felépülve eljut addig hogy előjön ez? hónapok. amíg simán kiderülhet hogy nem is elég elszánt. vagy addig ráadásul gyűlik a most nem elvert pénz és tud venni valami értelmes erőlködőt egyből nem egy fromtman 10.
nem vitatkozom. én is kezdő vagyok. csak egy vélemény
-
Alexios
veterán
válasz
fattyu
üzenetére
Én nem értek ezzel egyet teljesen. Nekem sem volt erősítőm mikor kezdtem, baromi sokáig anélkül csak úgy unplugged nyomatam elektromos gitárral, és amíg az alap akkordokat tolod nincs is gond, de később, főleg ha metál a cél baromira könnyen hozzá lehet szokni, hogy nem figyelsz a nem használt húrok tompítására pl., aztán mikor rákötöd valami torzított erősítőre nem fogsz tudni zaj nélkül játszani.
-
Eastman
addikt
válasz
hdomiki
üzenetére
Nem.
Felteszed a telefonodra a PitchLab -ot ingyen.
Beállítások --> Preset Instrument --> Guitar, Standard --> OK,
majd visszanyíl.Ha látod a hangoló képernyőt, oldalra húzod az ujjaddal és a gitárod pengetve választasz a skinek közül egy neked logikusat és kényelmeset...
-
fattyu
veterán
egy kezdő véleménye.
vegyél használtan valami gitárt. olcsót. ha rock akkor még csak csak oké a strat. ha metál akkor azért inkább HH konfig.
de ennyi. nem kell erősítő meg tuner meg a tököm. tunert kiváltja a telefon.
ne vegyél legalja szarból mindent mert nem fogod tudni eladni amikor továbblépsz/abbahagyod.
és ez a másik kérdés. tegyük fel elhagy a motiváció. nem érdemes inkább NAGYON minimál befektetés amíg nem tudod marad-e?
eszerint az én véleményem hogy vagy ne vedd meg csak abszolút szükséges minimumot ( gitár ), vagy ha biztos vagy benne akkor vegyél normális dolgokat ami úgyis el fog jönni amikor továbblépsz.
-
-
Alexios
veterán
válasz
hdomiki
üzenetére
Hát, ha vagy ez vagy nem gitarozol akkor legyen ez
jól nem fog szólni az az erősítő, de szerintem a legtöbben nem kezdtük sokkal jobb cuccon. Gitarbol akár kaphatsz is olyan bullet stratot ami jó, meg olyat is ami szenvedosebb, sajnos ez az alsó kategóriás termékek sajátossága, itt jönne a képbe hogy próbáld ki, ami kezdőként problémás lehet, de ha annyit megteszel hogy a nyakán vegighuzod a kezed hogy nem vágnak e a bund vegek, esetleg megkersz a boltban valakit hogy játszon rajta stb. Ne adjon recsego hangot ha tekered a potikat, ilyesmi. Hangolot ne vegyél, jó eséllyel van okostelefonod, letoltesz rá egyet és ugyan olyan jó -
FockeWulf
tag
válasz
hdomiki
üzenetére
Pakkban nem igazán jó ötlet komplett felszerelést venni mert kb mindenből a legalját kapod. Az az erősítő felejtős, a Bullet meg az a kategória amiből ha szerencséd van kifoghatsz egy használható példányt, de nagyobb rá az esély hogy nem...
Na meg tényleg nemártana tudni milyen stílus(ok) a cél. Mert ha a sztratók tetszenek, akkor nem mindegy pl hogy SSS vagy SSH a hangszedők kiosztása. -
hdomiki
csendes tag
Első gitárnak szerintetek jó lenne egy Squier Bullet Stratocaster egy Femder Frontman 10G-vel? Persze hozzá kábel,tok,pengető,hangoló,tartó,szíj. Nem tudom kihagytam valamit?
-
Berreh
tag
válasz
hdomiki
üzenetére
Szia!
Nem tőlem fogsz választ kapni, csak láttam már, milyen kérdéseket szoktak feltenni a kollégák, hogy tényleg segíteni tudjanak. Milyen zenét hallgatsz, hol akarsz zenélni (szoba, tanterem, koncert), mennyit tudsz rászánni, használt hangszer szóba jöhet-e (olcsóbb vétel, kisebb veszteség, ha mégsem jönne be).
Elsőre ennyi
-
NeoPampalini
senior tag
válasz
kemotox
üzenetére
Annyiért jó vétel lehet. Rosszat csak max. annyit olvastam róla, hogy kevés az egyszerre 3 effekt, meg hogy nincs gyárilag exp. pedálja.

Annyiból mindenképpen jó, hogy USB audio interface-ként is képes működni, mondjuk a driver hátterét nem tudom. A belük szerintem egy kaptafa, mindben valami Texas Instruments DSP van (a puccosabb modellekben Zoom matrica alá rejtve).
Fém ház, aki tapossa a cuccot, annak számíthat valamit.

-
hdomiki
csendes tag
Szép estét mindenkinek!
Szeretnék megtanulni gitározni, leginkább elektromos gitárok amik bejönnek, mit ajánlotok egy teljesen kezdőnek? Teljes packok jobban tetszenek hisz csak kicsit értek hozzá,vagyis amennyit olvastam. -
Humbucker
senior tag
Na végül sikerült eladnom a Line 6 UX1-emet, lehet kicsit olcsón adtam 14.000-ért, de hát alig viszik már ezeket.
-
Goose-T
veterán
Bakker, már megint csak a nyálamat csorgatom... Ha valaki szeretne egy Gibsonnál jobb Les Pault, akkor erre csapjon le!
-
kemotox
addikt
Zoom B3 jóaz? Felbukkant egy 35-ért, megér annyit? Szépnek szép
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
bigrob
őstag
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Scarlett 2i2, BIAS, 2db JBL LSR308 hangfal.
Sem időm, sem energiám még 3 emberrel összeegyeztetni próbákat ne adj Isten fellépéseket, úgyhogy jó ez nekem itthonra szórakozni.
Amikor fattyu jött a Kramer LP-ért lányos zavaromban, szombaton hajnali délelőtt 11-kor annyira toppon voltam, hogy egy 3 akkordos Airbourne - Fat citynél több egyszerűen nem jutott az eszembe.. Azóta szégyellem a pofámat..
(#34027) Tommyka21
A virágboltit...(#34037) brickm
Fogalmazzunk úgy, hogy engem nem érdekel, hogy a szomszédot mi zavarja..
Idehozott vagy 6db Taigetosz+ menhelyi kutyát (amivel semmi bajom nem lenne, de ezeknek valami agyi problémájuk van... 1-et kinyírt a többi aztán hozott megint még... Számtalan macskáról ne is beszéljünk. Ürüléket nem szedi össze, udvara úgy néz ki mint egy roncstelep...
Szegedi haverom beröffentette az Ampeg basszer fejet a 2db ember méjetű ládával a panelban Szögeden és 5 percen belül mentek a rend őrei..
(#34038) fattyu
Ha meg bemernek szólni rájuk uszítod a zasszonyt IS!
(#34041) fecaga21
Keress rá BIAS cloudban, hogy "smashing pumpkins".
Valszeg nem lesz tökéletes, de én még nem töltöttem le olyan presetet amibe ne nyúltam volna bele. -
Tommyka21
tag
Kollégák!
Vki tudja mikor lesz ősszel Music Expo?
Előre is köszi
! -
-
fecaga21
senior tag
Valaki otthon van Guitar Rig-ben, vagy Bias FX-ben? Ehhez a zenéhez milyen preset kell, sehogy sem tudom belőni, annyi preset van ezekben.
-
brickm
őstag
válasz
fattyu
üzenetére
+Bigrob
JA hát ha a szomszéd le sz rja oké. Nekem egyik lakásban sajna az 5wattos kis kombótól is kaikadt a mutató. pedig sose volt maxon. Az alattam lakó felhergelte a szembeszomszédját is, aki állítom nem is hallott belőle semmit de zért pampogott.. Mondjuk nem nekem, mert annyira nem volt kemény legény(bár egyszer a feleségét (XDXD) felküldte, hogy szóljon, ogy maradjak csendbe....
) a lényeg, hogy 11 csendháborítás miatti feljelentés ül a helyi rendőrkapitányságon ellenem(amiből van olyan is, amikor a rendőrök az ajtó előtt vártak engem, míg hazaérek, mert nem is voltam otthon
hangos lehettem..
) ja és nem panel volt, tégla. Újféle. -
-
Alexios
veterán
válasz
NeoPampalini
üzenetére
Akkor már egyszerűbb egy sima PA hangszóró/studio monitor, aztán line outból az megy rá amit akarsz, nem?
-
NeoPampalini
senior tag
válasz
kemotox
üzenetére
fEARful (katt)
Nem lesz occó.

Vagy valami hasonló, tweeter nélküli cucc, ami nem direkt erre (gitár) vagy arra (basszus) van tervezve.
Esetleg, ha tényleg kísérletező kedved van, lehet építeni hasonlókat az olcsóbb Eminence hangszórókkal is, mit tudom én, egy mezei 10"-es vagy 12"-essel egy kompakt láda.
-
-
kemotox
addikt
Srácok olyan van, hogy olyan láda, olyan hangszóróval, ami gitárral meg bézzel is frankó? Megszólalnak a szükséges frekik ahogy kell, meg mittomén. Tök fasza lenne itthonra egy ultimate láda + 1-1 multi, osztcsá. És még vinni is lehetne haverhoz lekvározni. ("dzsemmelni", de hát itt ugye magyarul beszélünk vagy mi
) -
-
bigrob
őstag
válasz
NeoPampalini
üzenetére
Szomszédot konkrétan nem zavarja illetve nem érdekel...

Volt mar a kb 3x3m-es kis szobámban peavey vk100 es 412 láda is, aztán 6505+ 112 kombó..
~100 rugóig bezárólag nem találkoztam multival aminek ne lett volna számomra mű hangja, ez a hangkártya, bias, jbl LSR308 kombó az eddigi legjobb ár-érték-méret arányú cuccom. Végre elférek a szobában. Szomszédot ezzel is el tudom üldözni itthonról
-
NeoPampalini
senior tag
-
NeoPampalini
senior tag
válasz
bigrob
üzenetére
Na ja. Ízlés dolga, ha egyedül csinálnék otthon felvételeket - mármint nem csak saját szórakoztatásra, hanem a nagyközönségnek - akkor hangkártya + SW vonalon gondolkodnék, mert nem foglal (túl nagy) fizikai helyet, és adott esetben olcsóbb, mint egy hi-end multi.
Otthonra "rendes" cuccot (erősítő/láda, vagy kombó) nem vennék, egyszerűen azért, mert nem praktikus. Ha lenne helyem, akkor esetleg egy iso box-ba bezárt láda mehetne bemikrofonozva (mint ahogy a korábban már említett Eytschpi42 is teszi), és akkor kevésbé zavarja a lakóközösséget.

Plusz így lehetne keverni egy DI jelet a mikrofonról érkezővel, királyság lenne.
Persze tény, hogy ezek egyike sem hozza azt a gatyaszár-rengető élményt, mint amikor rendes hangerőn megszólal egy komplett erősítő cucc, az is igaz.

-
fattyu
veterán
válasz
brickm
üzenetére
de miért?
nem panelban lakok, igazi falak vannak. ez a laney halkan is gyönyörűen szól, hallom a cső sikítását és orgazmus.
10" nekem ide teljesen jó. Itt a lakásban semmi nem szólt még ilyen szépen telten gyönyürűen.
modellezni pedig nem akarok.
Nem mondom az 50 meg 100 watt csövek tényleg feleslegesek ide. de ez szerintem nem.
-
fattyu
veterán
kezdő tévelygési sokadik felvonás. megtaláltam a tökéletes lakás ampot. per pill.

azért per pill mert nincs rajta effekt loop meg external speaker out. ez meg később lehet gond. viszont amit ad így direktben abba szerelmes vagyok.Laney lc15-110 egyszerűen zseniális. a reverb változata viszont tudja mindezt. na majd figyelek.
-
törölt tag
válasz
Eastman
üzenetére
Ez általában igaz az összes világszárra nálunk, itt nem fogják megrohamozni őket a rajongók, és letépni rólunk mindent, mert ereklye. Svarci is milyen békésen kolbászolt BP-n, sőt, a Gucci-ba be sem engedték
Meg beugrott Angyalföldre egy edzőterembe csak úgy, stb stb...
Ide szeretnek jönni a hírességek, itt nincs istenkultuszuk. -
Eastman
addikt
(...)
“A Queen mindig előreküldte az egyik tagját tájékozódás céljából, mielőtt egy számára ismeretlen országban lépett volna fel. Hozzánk Brian May és két kísérője érkezett jó egy hónappal a koncert előtt. Éppen őket vártam az Intercontinentalban – ugyanis az egyik fontos dolog, amiről meg akartak bizonyosodni, hogy a helyi szervezők meg tudják-e védeni az inkognitójukat –, amikor hívást kaptam. Angolul szólt bele egy hang, és elmondta, hogy lerobbant a limuzinjuk, de eljutottak valahogy a legközelebbi falu kocsmájáig. „Merre vannak?” – kérdeztem rémülten. „Valami bájatorbegi a hely neve” – hangzott a válasz. Tehát a biatorbágyi kocsmához kellett hajtanom lóhalálában, miközben lelki szemeim előtt már a falu teljes lakossága rárontott Brian Mayre, és a ruháit tépkedte. Berohantam a helyre, ami egy lepukkant, füstös vidéki kocsma volt, férfiak üldögéltek az asztaloknál a hosszúlépésükkel, szemben pedig egy mindenféle kilöttyintett lőrétől nedves fémpult, amin három, tetőtől talpig bőrruhába öltözött ember könyökölt. És hihetetlenül boldogan vigyorgott! Egy fillér nem volt náluk, csak hitelkártya, a kocsmáros meg vállon veregette és megkínálta őket keverttel, Brian még évekkel később is emlegette, hogy milyen finom volt a kevört. Megvendégelték anélkül, hogy bármi sejtelmük lett volna arról, hogy ő a Queen gitárosa, és ez rendkívüli boldogsággal töltötte el.”
-
Eastman
addikt
-
NeoPampalini
senior tag
Bocs, ezt is akartam linkelni, de nem jutott eszembe. Tessék, hang: katt
-
-
Goose-T
veterán
Akciós a kínai aktív pickup! Ne felejtsetek el venni hozzá 25k-s potit, mert az nem jár hozzá. Szerencsére az is akciós!

-
fattyu
veterán
valahogy nem bírtam otthagyni egy blacktop jaguart...
érdekes ez a 24es scale. nyujtani picit nagyobb élmény mint a washburn n4en....

főleg most hogy ujrahúroztam. 13as szett volt rajta. értem én hogy rövidebb a menzúra de a mély E-n konkrétan basszusgitár érzetem volt. alapvetően 10es használok, erre 11est tettem és nagyon bejön.
Új hozzászólás Aktív témák
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- BestBuy topik
- alza vélemények - tapasztalatok
- Milyen videókártyát?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- 2026 a GDDR6-os VGA-k éve lesz?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- G.SKILL Ripjaws V 2x4GB 3000MHz DDR4 kit
- APC Smart-UPS 1500VA LCD RM 2U (SMT1500RMI2UC) - űj ára 450.000Ft
- Digitus Network Cabinet 19'' 42U DN-43000 white - Rack Szekrény
- BROCADE Ruckus ICX7150-24port - Switch - több db - 130Gbps
- 3D nyomtató - SAURER MarkingSolutions Signum Eco Lasersysteme - laser marking system
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9060XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro 128GB Graphite - 1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3258,100% Akkumulátor
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 7000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- AZONNAL KÉSZLETRŐL! Intel Core i5 14600K 64GB 6000MHz RAM 2TB Gen4 SSD RTX 5060 8GB FSP 750W
- www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

De ott meg Pege Aladár keni a JazzBasst! Ja, hát az élet egyik oldalon elvesz, a másikon ad.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)