Hirdetés
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Fotók, videók mobillal
- Mobil flották
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- iPhone topik
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- VoLTE/VoWiFi
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
-
Mobilarena
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Goose-T
üzenetére
Pedig így van, beépítés előtt megnéztem erős nagyítóval. Nagyon kicsi a rádiusz, alig látszik, de van. Több helyen is lehet olvasni róla, pl ennél a finn custom buildernél is. A Gotoh weboldalán a króm változat fotóján is látszik, ha belenagyítasz (a tőcsavaron még jobban is, mint magán a blade-en).
A tőcsavar addig lötyög, amíg meg nem húzod a belső ellencsavart úgy, hogy rendesen nekifeszüljön belülről a perselynek (ilyen a Floydban nincs). Persze mindenki azt hisz, amit óhajt, nem akarlak minden áron meggyőzni.
-
válasz
Goose-T
üzenetére
Ez tévedés. A Floyd blade-je keresztmetszetben ék alakú (hegyes), a Gotoh-é viszont lekerekített (köríves). A hornyok ennek megfelelően különböznek, egyik vegyes felállás sem stabil / optimális.
(gearpage-ről loptam)Egyébként ez a Gotoh egyik valódi innovációja: a Floyd / Edge stb. pengék a használattal óhatatlanul kopnak, ez a lekerekített profil jóval kevésbé. Cserébe nagyobb is a holtponton a gordülési ellenállás, így kevésbé berreg.
A másik innováció a tőcsavar belső (hernyó) ellencsavarja, amivel sokkal stabilabban áll a perselyben. Én azért cseréltem le ilyenre a Floyd 1000-t, mert a tőcsavaroknak volt egy lötyögése a perselyben, és így a hangolást sem tartotta stabilan. Lehet, hogy az adott F1000 példány volt egy gyengébb darab, de nálam zongorázni lehet a különbséget
(de elberregni nem). -
Hadeska22
aktív tag
válasz
Goose-T
üzenetére
na várj, akkor a 2.6-nak más a bemarrása ?
Ez széria különbség vagy manufacturing különbség? Azt hittem, hogy ezek a FR alternativák egy méretre készülnek. Legalábbis FRS --> Lockmeister 6 1:1-ben ugyanaz a méret volt. FR 1000 --> OFR szintén. Mármint persze ez Gotoh, de a legtöbb tremoló általában FR sémára készül.Kiváncsi vagyok, hogy az SH8 hogy fog muzsikálni (pun intended). Tegnap mondtam vissza az SD Mortálkojl-t, mert Thomannék egy ideje húzzák és halasztják a rendelést és pont van a közelben gyári új SH8 set (fekete). Majd ne felejts el pár sample-t feltölteni + ha van 5150 vagy 6505 a modelleződben akkor azzal is

-
X2N
őstag
válasz
Goose-T
üzenetére
Nem látok problémát amit egy vésővel vagy némi csiszolással ne lehetne megoldani

Kijött az új Mooer Flagship. Leo gyors volt.
-
Hadeska22
aktív tag
válasz
Goose-T
üzenetére
Akkor végre beteljesedik a prófécia ... (annyit beszélünk SH8-ról, végre valakinek ténylegesen is lesz
..). Bele sem gondoltam ebbe, de jókat mondanak a Gotoh hidról, sok szerencsét hozzá!Amúgy ár-érték arányban valóban a Gotoh 1996T a legjobb. A régi gitárba Lockmeister 6 lett FRS helyett és az is jól tette a dolgát. Na majd ha megvagy, akkor majd osszd meg velünk a konklúziót
. Ha lenne egy új FR-s gitár akkor abba szerintem én ezt raknám. -
Hadeska22
aktív tag
válasz
Goose-T
üzenetére
Volt bármi gond FR 1000-rel vagy miért szeretnéd cserélni Gotohra
? Az meg ott egy SH8 / copy ? Próbáltam ezt meg ezt múltkor az expo-n és tényleg egyben vannak. Az S1.6 jobb érzetre, viszont jóval nehezebb + szerintem picit rosszabb a magas bundok elérése mint annak a 2.6-nak. De amúgy meglepően jó hangszerek.
Más: ez az akció max akkor jó, ha amúgy is szerettél volna egy 4.6 Solart az 1.6 / 2.6 mellé. Ezek az S by Solar gitárok ha jól emlékszem azért készültek, hogy olyan helyeken mint pl. Brazilia, ahol minden külföldi árú 3-4x annyiba kerül törvény miatt (ami védi a brazil piacot és arra ösztönöz, hogy hazai árút vegyél) ott tudjon a Solar megfelelő "budget friendly"alternativát kinálni.
Persze ha amúgy is vennél egy Solar gitárt akkor +1 ingyen nem rossz deal. Bár legutóbb ezt B-stockos cuccokkal oldották meg
... -
X2N
őstag
válasz
Goose-T
üzenetére
Alkatrész szintű állíthatóságot/szimulációt szeretnék, mindenbe.
Múltkor találtam már ilyen vsti-t.A komponensszintű modellezés már rég nem újdonság. Csak kell hozzá a teljesítmény.
Ezt csinálja a Fractal is. Ezért olyan jók, és tudnak ennyi paramétert szimulálni, van ott know-how meg több évtizedes R&D.A legtöbben hybid optimalizált megoldásokat alkalmaznak mert gyenge hardvert használnak, így kénytelenek azt használni.
Érdemes kifaggatni a chatgpt-t milyen fajta metódusok vannak és ezek hogy működnek, mi az előnye/hátránya, esetleg hogy lehetne lefejleszteni egy ilyen gitárerősítő vsti-t, vannak egyébként ingyenes egyszerűbb open source gitárerősítő vsti-k is githubon, chatgpt még a kódot is segít kielemezni.
A régi legyegyszerűbb gitár vsti-k még Waveshapinget, Black-box modellezést használtak, ez mérés alapú, convolution és Machine Learning / Neural modeling-a kemperrel jött be, itt is vna több féle, a Circuit szimulációk meg a SPICE modelleket használják úgy tudom. A machine learning biztos sokat fog abban pl hogy még részletesebb spice modelleket csinálhassanak az alkatrészekről, így részletesebbek lesznek a modellek is.
A végfok+hangszóró impedancia+tápegység sag szimuláció biztos biztos sokat fog számítani a jövőben a Stadiumnál. Ezt szerintem már most lehet hallani. Csak így lehet igazán szimulálni egy erősítő viselkedését. Az a helyzet hogy szólnak már annyira jól a sima Helix modellek is hogy az átlag gitárosnak elég, mert csak annyit hall belőle agyon torzítva.
-
X2N
őstag
válasz
Goose-T
üzenetére
1.5 órát tekergettem, fejhallgatóval, összeraktam benne egy fullos wet-dry-wet riget 2 erősítővel(SLO, JCM800), 3 pitch shifterrel, 2 digiech whammy pedállal az erősítők előtt, plusz kipróbáltam a Plexit, Hiwatt DR103-erősítőket, gyorsan elment az idő.
Arra voltam elsősorban kíváncsi hogy DSP-be mennyivel erősebb mint egy átlag 100-200eFt-os multieffekt amiből nekem már volt több is:
-NUX MG-30
-Mooer GE300
-Hotone Ampero 2 Stomp
-Boss GX-10(ez is kipipálva! Low latency king, nevetséges UI-al
)1,5 óránál sokkal több idő kellene hogy kiismerjem teljesen a Helix Stadium-ot. Egy korai FW volt rajta értelemszerűen mert előttem bontották ki, HangszerPlázában. Sima Helixet sem próbáltam eddig(csak egy HX Stomp-ot, a Stadium után, a boltban mert az is volt) Van mindkét verzió, a pedálos is, a kisebb pedál nélküli Stadium-ot próbáltam, lehet menni, ha valakit érdekel az hogy mit tud egy komolyabb multieffekt, máshol nincs, tudom mert körbejártam az összes budapesti boltot, és csak itt volt nagyobb Boss, Line6, Headrush multieffekt.
1. kezelés, kinézet
Ezt elég jól eltaláltak, egyszerű a kezelése(nem nyitottam soha ki egy manualt, ott használtam először, adott az eladó egy nagyobb lapot amin össze voltak foglalva a fő funkciók, ezek mind egyértelműek voltak(nincs rajta sok gomb ami összezavarna, az érintőképernyő meg intuitív, annak minden hátrányával), kinézetre elég prémium a készülék, potmétergombok is, érzetre is, egy hibába futottam csak bele, a kijelző alatti potmétergombok túl közel vannak az alatta található kapacitív lábkapcsolóknak, miközben állítottam a potmétereket többször is sikerült belefutnom abba hogy véletlenül hozzáértem, ilyenkor átkapcsolja a láncban egy másik blokkra a szerkesztést(automatikusan routolja kis a modulokat a lábkapcsolókra közben pakolod a láncba), ezt meg kell oldaniuk(legalább a felső sort ideiglenesen tiltsa le, amikor érzékeli hogy állítom a potmétert, így ez elkerülhető hogy beleszerkesztek másba amibe nem szeretnék). Ha engem kérdeztek több gomb még mehetett volna rá.2. hang
Szubjektív. Nekem tetszett, de ennek van bőven hátránya is. Bővebben:
Agoura amp modellezés mit is tud elvileg(ami a marketing anyagban van):(Kilistáztatom Chatgpt-vel a funkciókat, mert nem másolható a line6 oldaláról(learn about Agoura modelling részt tessék megnézni akit érdekel, ugyanez le van írva))
1. Komponens-szintű modellezés
Nem csak a teljes erősítőt “mint egészet” modellezi, hanem:
csövek működése (plate/grid viselkedés) trafók (kimenőtrafó interakciók) teljes áramkör részenként
👉 Emiatt sokkal pontosabb a hang és a reakció-Ezeket eddig is csinálta minden modellező, persze az újabbakban már jobbak a csövek modelljei(ezt hívhatták régebben talán HD modelleknek is, most ennek egy még részletesebb modellje került már bele). Kimenőtrafó interakciókat nem tudom, szerintem ezt eddig nem modellezték komolyabban, ez bonyolult a hangszóró miatt is. Viszont ez az állítás így ahogy van egy ordas nagy kamu, mert nem a teljes erősítőt modellezték eddig hanem csak a tényleges jelutat, jelformáló részt, későbbiekben kiderül miért...
2. Valódi végerősítő–láda- interakció
Az egyik nagy ugrás:
méri a láda impedanciáját a végfok ehhez igazodik
👉 ugyanaz történik, mint egy igazi amp + cab párosnál
Illetve a végfok és annak a tápegysége is egy "blokon" belül van modellezve-Ezek szerint eddig ilyen nem volt a régi Helixben.
3. Gain stage-ek közti impedancia
Minden erősítőfokozat közti kapcsolat számolva van:
torzítás karaktere dinamika “feel”
👉 ez az, amitől nem “digitálisnak” érződik-Ezt szerintem már előtte is csinálták, kellett volna szimulálni
4. Realisztikus sag & power supply tápfesz esés (sag) ripple viselkedés együtt számolva a végfokkal
👉 nem csak hang, hanem “érzet” is változik pengetésnél-Ezt eddig szerintem nem modellezték, komolyabban biztos nem(teljesítmény igény miatt), most már realisztikusan modellezik elvileg a tápegység működését is, ami az erősítő igen fontos része volt eddig is.
5. Fejlettebb tone stack számítás dupla pontosságú EQ modellezés komplex Marshall / Fender tone stack-ek pontosabbak
👉 jobban reagál a potik tekerésére-Ez egyértelmű nem kell magyarázni. Ez is fontos.
Sajnos semmi sincs ingyen. Ezek az új Agoura modellek legalább 30-40%-al több DSP-t kérnek a részletesebb modell miatt. Így hiába lett erősebb papíron a készülék, ez szerintem nem lesz észrevehető.
Végre hallottam jó Plexi/Hiwatt DR103 modellezést. Nem az volt az első reakcióm hogy behúztam a láncba és elszörnyedtem hogy mi ez. Kipróbáltam utána gyorsan a sima Helix-et is, szerintem az lesz a következő multieffekt amit veszek, egy Helix LT.
A problémám mégis az:
-Nem jobb annyival hangban mint a Helix. Az egy 10+ éves már bevált rendszer, itt meg még a bugokat keresgélik, sok értelmét nem látom az early adopterkedésnek-drága a versenytársakhoz képest, és ehhez képest kevés erősítő, 300+ erősítő van Axe FX-ben, helló 2026 van eddig nem volt idő több erősítőt lemodellezni??
-ha jól vettem ki akkor 4 jelutat tud egyszerre futtatni(4 bemenettel), ezeken belül lehet több párhuzamos effektet is futtatni, nem nem feltétlenül csak kettőt, de akkor kicsit átláthatatlan(káosz) lesz a lánc:
El kellene már itt is jutni egy normális mátrix routoláshoz amit a Fractal-ban van ezer éve, sokkal átláthatóbb:
-4 erősítő egyszerre már kellene, ez ciki 2026-ban a Fractal-nál is, hogy csak 2-t lehet egyszerre, miközben az olcsóbb QC-ben ilyeneket lehet:
Számomra egyértelmű hogy a Fractal inkább a stúdiós vonalban erős a rengeteg lehetőség miatt, míg a QC élőre a 4 jelút/erősítő és ak önyebb kezelhetőség miatt.
A Stadium viszont valahol a kettő között van, mert már ez is túl sok mindent tud, viszont élőre meg már nem jó ezt állítani. Érintőképernyővel élőben szívni, na azt nem kívánom senkinek, húzgálni a láncban a dolgokat, tekerni a potmétereket, majd közben véletlenül átkonfigurálod a fél láncot, mert átkapcsoltál másik blokkra![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Én szvsz sokkal jobban szeretem azt ha nincs ennyire agyon egyszerűsítve egy ilyen eszköz, hanem ahogy kell telepakolják gombokkal, helló vetta II:

De a Kemper is hasonló szellemben készült:
Ezek az igazán jól használható dolgok élőben, sok gomb, logikus elrendezés, nem az érintőképernyő amit tapicskolni kell. De mutathatnák akár szintetizátort is:
-
m3tr0
őstag
válasz
Goose-T
üzenetére
Tök jó,hogy ezt megosztottad itt velünk.
Tegnap végig néztem a kiállítók weboldalait,gitárjait.
Aztán rájöttem,hogy mindig is tetszett egy gitár de árban annyira messze van nekem,hogy hiába. Aztán gondoltam elkezdek keresni neten,mondom biztos van olyan ami megfizethető...és tényleg van.
Most ott tartok,hogy lehet rendelek is egyet.
Veszélyes ez a topik.
-
LeadZeppelin
tag
válasz
Goose-T
üzenetére
Hú köszi szépen a tippeket, neked is, és fennebb is a kollégáknak. Ibanez eddig egyik ársávban sem volt az igazi ami nekem kell. A készre gyártás nagyon jó ötlet, de ahogy mondod tök nagy rizikó is.
Sajnos Kolozsváron gitározom és nincs utam Pest felé, szóval esik a próba, elérhető távban van egy régi generációs S7, azt szerintem megpróbálom majd tesztvezetni.Ctrl+Alt~Del a bridge humbucker sajnos muszáj
-
LeadZeppelin
tag
válasz
Goose-T
üzenetére
Mondjuk jó eséllyel első útja egy hangszerészhez menne, nem tudom ha annyira eltántorító a fretbuzz s egy nem tökelétes nut cut
De jogos, ezt pont nem láttam. Amúgy egész jó volt a közhangulat velük kapcsolatban redditen s youtube commentekben. Gondoltam hátha van itt valakinek személyesen. -
Ctrl+Alt~Del
őstag
válasz
Goose-T
üzenetére
Nem tudományos, de saját tapasztalat, Thomann hétfőnként szokott árfolyamot frissíteni. Nagy csodát ne várjon azért senki, mondjuk egy 1000 eurós gitárnál 10 ezer forint különbség, szerintem lényegtelen.
Egyelőre annak örülök, hogy az MT-15, amit 230 ezer forintért vettem, az 352 most, és majd lesz belőle talán 3-4 hónap múlva. :-D
-
X2N
őstag
válasz
Goose-T
üzenetére
Ezek nem sikerültek, egyik színárnyalat se tetszik. Ez a sparkle festés még elmenne ha nem lenne burst...Fusion III szériával nem tud versenyezni. Az 1 hangszedős változatokat meg nem is értem...
A kapcsoló jobban tetszik itt a 2 potméter között de ennyi. Csinálhatnának Fusion III-at ilyen kapcsolóval, roasted nyakkal. -
X2N
őstag
válasz
Goose-T
üzenetére
Vannak itthon is jó ajánlatok.
Hadeska22-Dont worry, keep polishing and be happy.
Ha nincs rajta semmi használati nyom akkor nem is használtad igazán.
-
Hadeska22
aktív tag
válasz
Goose-T
üzenetére
Szerencsére Reverben nem csak prohardverről vásárolnak és tekintve, hogy mennyire limitált szériás volt nem csodálom, hogy (hamar) elment
.Mondjuk egy ilyen neon-pirosas pinket egyszer majd én is elfogadnék (főleg sötét ében fogólappal), bár kár érte, hogy Dinky és nem Soloist.
Én sem értem amúgy, hogy mi ebben a megtévesztő. Duncan Designed, Duncan By Solar, etc teljesen más mint egy Seymour Duncan. Külsőleg mondjuk hasonlit, de hát rendesen fel van tüntetve, hogy mi is akar az lenni. Abban mondjuk egyetértek, hogy nem jó, hogy nem nevezik tényleg másképp (hogy ne legyen benne semmi utalás a SD-re). Próbáltam Solart (yay!), viszont az a pickup valami borzalom
. Mondjuk csági-cságira meg dzsentre tényleg jó, azt belátom
. -
X2N
őstag
válasz
Goose-T
üzenetére
Szerintem jól kitalálta a srác ezzel az AD konverzióval, beépített audio interface/FPGA-használattal, így sokkal praktikusabb mintha 64 hangszedőt analóg jelként kellett volna valahogy egy audio interace-be beküldeni, tápellátást is korrektül megoldotta. Vizsgamunkának egy ilyen projekt tökéletes, igazából nem is kell hogy mint hangszer teljesen használható legyen. A hullámforrasztást viszont megmosolyogtam

-
Ba cy lus
addikt
válasz
Goose-T
üzenetére
Igazából még az sem olyan könnyen hajtható DT770-ből, nekem hosszú évekig volt a 32 ohmos DT770 premium edition, telefon utcára már nem tudta kellő hangerővel meghajtani, egyszerűen nem elég érzékeny az a fejhallgató, kell neki némi kraft.
Meg az is közrejátszik ott, hogy a közép háttérben van, emiatt a szubjektív érzékelt hangerő kisebb. -
Hadeska22
aktív tag
válasz
Goose-T
üzenetére
Ez igaz, ellenben jó kérdés, hogy mekkora lesz a "tűréshatár" más márkáknál. Mert azért vannak neves márkáktól is tradicionális "strat" formák, igaz változtatásokkal. Pl. egy PRS stratról egyáltalán nem a Fender féle strat jut nekem eszembe. De egy Jackson San Dimas 85-ről sem. A Schecter strat formái viszont nagyon minimálisan másabbak.
Ugyancsak kérdés, hogy a superstrat az ebbe a kategóriába tartozik-e?
Mondjuk vicces lenne ha saját magukat (Jackson San Dimas) beperelnék
.. -
X2N
őstag
válasz
Goose-T
üzenetére
Szinte 100%-hogy elvérzik már egy nagyobb impedanciás fejhallgatón.
Persze másik fejhallgatót sokkal egyszerűbb venni ahogy írtad, Koss Porta PRO pl, klasszikus. -
-
Hadeska22
aktív tag
-
X2N
őstag
válasz
Goose-T
üzenetére
Még nem próbáltam az Ubuntu Studio-t de szerintem az jobb lesz(jókat olvastam róla), az Endeavour OS-en(LXDE lightweight felület) próbáltam beüzemelni a DAW-okat(a hardver miatt, nem akartam kínozni nagyobb disztróval mint az ubuntu studio), Ardour/Reaper mindkettő ment gyönyörűen és lehetett is gitározni rajta, 2 magos 4GB memóriás Dell Latitude E6410-notin(ami nagy szó manapság egy ilyen rendszeren, netezésre, simán használható a mai napig, persze a proci azért dolgozik rendesen), a windows-os VST-k használatához itt is be kell konfigolni mindent sajnos, úgyhogy néztem inkább natív linux plugineket, vannak egész jók így már azokkal is el lehet indulni, nem kell bűvészkedni. Command line írogatással nincs gondom, persze akinek nem fekszik az telepítheti az octopi-t és utána egy ilyen ablakban managelheti a csomagjait, sokkal egyszerűbb:
Még windowsos játékot(Project Zomboid) is sikerült futtatnom rajta, meg moddolni is.Lassan tényleg eljutunk oda hogy mindent meg lehet csinálni egy Raspberry PI-al is mert komplett DAW-okat lehet futtatni.
-
-
X2N
őstag
válasz
Goose-T
üzenetére
Azért kicsit visszalépés így hogy csökkentették a ki/bemeneteket. Ezen már a lábkapcsolókat se tudom hova tenni., felesleges, amúgy is érintőképernyős, ha meg lábkapcsoló kell akkor vegyél mellé egy midi pedált amivel vezérelheted, ott a hátlapon a midi csatlakozó. Az oldalára utólag odaszerkesztett kombinált XLR / 6,3 mm-es jack csaklakozó is gáz, egyszerűen le kellett volna hagyni róla a nagy kimeneti XLR csatlakozókat és teleszórni a hátulját 6.3mm sztereó jack el, és átalakítózni, meghagyni bemenetekre a Kombinált XLR / 6,3 mm-es jack-eket a mikrofon miatt, plusz ha így se fér el minden, akkor az oldalára lehetett volna tenni a midi csatlakozókat ahogy a hotone ampero-stomp-nál is volt, azok amúgy is ritkán vannak használva. USB-C üdvözlendő de csak akkor ha meghagyják a régi USB csatlakozót is mert az strapabíróbb...ahogy a kis 3.5mm fejhallgató is maradhatott volna 6.3mm.
-
Ba cy lus
addikt
válasz
Goose-T
üzenetére
Először azt hittem, talán az ex-f1-pilóta posztolta.

Damon Hill után már nem lepődnék meg.
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
válasz
Goose-T
üzenetére
Ahogy mondani szoktam, mindenkinek arra van ideje, amire akarja. Az, hogy ki mire használja, az más kérdés. Ilyen marhaságokat én sem nézek.
Már eleve láma az egész koncepció: azt bizonygatni videóval, hogy na ugye, még ő sem downpickingel mindent, ergo az már nem is érdem/előny, hogy valójában downpicking only-ban tol sok mindent, az face-palm.
-
X2N
őstag
válasz
Goose-T
üzenetére
Ahhoz nincs ebben elég anyag...ez nem elnyelésre van. Ez inkább diffúzorként szolgál, pont hogy többszörösen verődnek róla vissza a hanghullámok.
Hasonlóan ezekhez:
Ezeket kis méretű szobába nem is érdemes használni, egy bizonyos szoba méret felett van értelme, ahol már nem terjednek eléggé a közép-magas frekvenciák.Hang elnyelésre pár nagyobb kőzet vagy üveggyapot panelt kellene készíttetned a garázs hosszanti tengelyére, meg a plafonról lelógatva 5-10cm vastagat legalább, már 5cm is jó lehet ha hagysz mögötte 2.5cm légrést ezzel is lehet növelni a hatásfokát.
Nem kell felfúrnod se a falra vagy ilyesmi, elég ha csinálsz neki lábat amin megáll stabilan és rátolod a falra, úgy hogy mögötte még legyen egy kis légrés is.
Ha kell tudok adni fát hozzá, van most fölös, abból a kereteket megtudod csinálni. 1-2 keretre biztos elég.Kicsi a tér az a legnagyobb baj, nem lehet annyi basszuscsapdát betenni a sarkokba hogy eredményesen tudd csillapítani az állóhullámokat.
-
X2N
őstag
válasz
Goose-T
üzenetére
Pontosan mit is javított a hangzáson? Nem értem, ezt csak fel kell ragasztani a falra...
Bolond aki most 6000MHz-es CL30-as kiteket vásárolgat. Lehet venni 4800-5200-as CL40-es kiteket és meg lehet tanulni hogy kell feltuningolni hogy ugyanezt tudja mint ez EXPO/XMP-vel.
-
X2N
őstag
válasz
Goose-T
üzenetére
Tegnap eszembe jutott hogy ezt én anno meg is csináltam a Vetta 2-ben a 8 húros Jackson gitárral, szeparáltam a frekvencia tartományt 400Hz-alatti frekvenciára ment a fuzz, fölötte meg a hi gain erősítő, jól is szólt stereo ládán mert külön külön hangszórón is szóltak meg a frekvencia tartományok.
-
Moleman
addikt
válasz
Goose-T
üzenetére
Köszi, ez nagyon jó!
Lusta vagyok a mindennapokban DAW-t nyitni a gitározáshoz, de ha egyszer nagyon ráérek, megcsinálom ezt a presetet.
Amplitube-ban egy SansAmp pedált használok, hogy maradjon a basszusban némi tiszta (58% blend), egy Gallien Krueger MB150S 1×12 basszuskombóval. -
X2N
őstag
válasz
Goose-T
üzenetére
Ebből nem fogod látni hogy mennyire erős a DSP-je hogy beteszel egy parametrikus EQ-t.
Inkább azt nézd meg pitch shift effekt van-e benne és hányat tudsz betenni a láncba. A Hotone 2-től már nyekereg, úgy is hogy nincs semmi más a láncba, elfogy a csodálatos DSP. Mennyi effektet lehet összesen betenni a láncba? Sorosan/párhuzamosan?
Gondolom komolyabb convolution reverb sincs benne amibe ir-eket lehet tölteni.
Az hogy kell neki a kompresszor hogy szóljon valahogy nem sok jót sejtet, ahogy a lassú patch váltás se. A gyári láda szimuláció mennyire használható? Mennyire lehet benne állítani a mikrofonokat? Csak fix pozik között lehet váltani vagy tologatható?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- szinteÚJ Dell Pro 14 Ultra 7 255U 16GB DDR5 1TB AI PC FHD+ 1 év garancia
- MSI Thin GF63 - 15.6"FHD IPS 144Hz - i5-12450H - 8GB - 512GB - RTX 3050 4GB - Win11 - Gari - MAGYAR
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Plus 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4526
- MSI CreatorPro Z16P RTX A5500 TOUCH! (vapor chamberrel)
- LG UltraGear 34GP63AP-B VA Monitor! 3440x1440 / 160Hz / 1ms / FreeSync
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

. Azt amúgy, hogy miért van azt nem tudom.
(
(de elberregni nem).
Ez széria különbség vagy manufacturing különbség? Azt hittem, hogy ezek a FR alternativák egy méretre készülnek. Legalábbis FRS --> Lockmeister 6 1:1-ben ugyanaz a méret volt. FR 1000 --> OFR szintén. Mármint persze ez Gotoh, de a legtöbb tremoló általában FR sémára készül.
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

.
Meg az is közrejátszik ott, hogy a közép háttérben van, emiatt a szubjektív érzékelt hangerő kisebb.