- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- iPhone topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 15 vagy Samsung S25
- Fejlődik az okosóra piac, csak visszafelé
- Átlépi végre az iPhone az 5000 mAh-t?
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Egy óra, két rendszer
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
-
Mobilarena
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
arnyekxxx
veterán
Szerintem is borzalmasan, de itt jön elő az amit korábban írtam, évtizedek alatt másképp borzalmas gitárhangot tanult meg a fülünk jónak hallani, valószínüleg ha ezzel a hangzással készült volna el az első ezer rockzenei album, ha ezzel veszik fel a paranoidot meg a szmókondövótert akkor a 2010ben kitalált mágneses hangszedő hangját tartanánk szarnak.
-
arnyekxxx
veterán
Egy metálkodós video van az oPic kezdölapjára kirakva
-
X2N
őstag
Tényleg van nekik, több féle is. Ahogy nézem az SA hangszedőből is van SA-X, kitalálnak már mindent, ennyi erővel lehetne a hangszedőn egy kapcsoló is hogy 2 féle elektronikát kapcsolja, egyik a sima lenne a kompresszáltabb hanggal, a másik meg a nagy dinamikás X áramkör.
-
X2N
őstag
Próbáltam ilyen Jazz gitárt párszor, viszont a vastag testet nem szeretem annyira, de kitudja lehet megváltozna a véleményem ha lenne egy hosszútávon. Most az tetszik ha könnyű a gitár. Ezért is nézelődök. Strandberg/Steinberger/Ibanez S521-t nézegetem.
Várok a hangszóróra
. Szereztem most egy Hotone Ampero II Stomp-ot is, azt is tesztelgetem.
-
X2N
őstag
Képzeld van digitális zongoránk(pár hónapja), egy Roland FP-10-es, de össze se merném hasonlítani hangba, pláne játékérzetre egy igazi zongorával akkora szakadék van közte. Nagyon szépen szól a Roland FP-10-es, össze is hasonlítottuk a boltban egy Yamaha P145-el, meg egy Alesis Concert-el. Roland-nak volt a legjobb kalapácsmechanika imitációja, a yamaha-nak a billentyűnek a felülete sem volt olyan ami sokkal jobb mint egy szintié. De mindegyiken érződik hogy csak imitáció. Pedig a zongoristák csak gombokat nyomogatnak, nem húrokat fognak le, mint a gitárosok vagy a hegedűsök. Aki komolyabban zongorázik még azt is megmondja neked becsukott szemmel úgy hogy nem hallja, hogy yamaha-t tolsz-e elé vagy steinway-t.
-
X2N
őstag
A következő lépés az lenne hogy elektromosan is meghallgatjuk van-e különbség pl. sustain-be vagy csak placebo.
arnyekxxx-Elég komoly pénzeket fizetnek emberek hogy ilyen prémium gitárokon játszanak.
Hinni a templomban kell. Az hogy más fajta lakk van egy gitáron igenis számít ha az akusztikus hangját hallgatod.
-
X2N
őstag
Azért tedd hozzá hogy tremoló is van a gitárján. Az nem egy fix híd ahol jobban rezonálhat a test, még csak nem is átmenő húrozás mint egy Tele. A Tremoló rengeteget elvesz a hangból akusztikusan sajnos.
arnyekxxx-Olvass vissza mit írtam, Hárs meg hárs között is van különbség. A 60 ezres Ibanezbe nem az a hárs van ami a drágább gitárban.
-
X2N
őstag
Én ezt egy szóval se mondtam hogy 30kilós rackes csöves marshall végfokot vigyen bárki koncertre. Hol írtam ilyet?
Írtam hogy mennyi a súlya, meg hogy miért(volt benne anyag rendesen), csak érdekesség, nekem otthonra ez bőven elég, nem azért vettem hogy hurcoljam bárhova, van ennél könnyebb fullcsöves fejem is, azt viszem. A WET-DRY-WET rendszer csak itthonra lesz.
Ilyen lehetőség is van, a rengeteg basic NAM konvertáló pedál helyett, lehet még jobban is fog szólni a végére(mert az origi NAM plugint tudja futtatni), és egy komplett zenekart ki tud szolgálni.
Ahány féle multieffekt, profilozó, annyi hiba lehetőség is lesz, zenekarban nem biztos hogy előny.Én biztos nem fogok most ilyeneket vásárolgatni itthonra, nekem már itt vannak a vasak, csak az effektek miatt vennék majd egy audio interace-t, vagy effekt procit, azt már írtam a múltkor. De eddig még nem vettem semmit.
-
X2N
őstag
Igen, csak így nincs "3D" hatása a topnak, könnyű kiszúrni, az LTD MH1000 Deluxe gitárom is ilyen. Ami meg nem átlátszó hanem színre fújt, ott 5 darabból van a test.
Ott spórolnak a gyártók ahol tudnak. Kieselnél se véletlenül feláras a lángolt, habos juhar top. +200,+500usd csak a top, persze az rendes, nem veneer.
-
X2N
őstag
Igen észrevettem, kicsit késik a videó meg a hang. Jó lett volna egy mikrofonnal felvett hang is. 10:35-nél ahol csak magába szól nagyon sok a gain.
Ennek az erősítőnek nekem baromira tetszett a hangja amit felvett.
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
Nálam az két dolgon vérzik el, és emiatt nincs a fasorban sem.
Melódiában rém gyenge, mondjuk azt, hogy nem létezik benne, másrészt a szavalás az soha nem volt éneklés.
Márpedig nálam a metál zene az a ritmus+melódia és ének szentháromsága, itt a háromból kettő erősen vérzik.
A zsizsizsizsgrügrügrü az teljesen rendben van, feszesség, keménység szepontból. De nálam ez kevés.
-
Azért a Reign In Blood....
Az mekkora egy hatalmas darálás... elég nagy meglepetés volt Hell awaits után. Meg is vettem bakeliten, aztán CD-n is. Pöpec lemez.
És kb. onnan tapadt be a Warlock... aztán 5 éve lett egy (csak hogy ON is legyen)
@#64212 Ba cy lus
Ezzel szoktam kiszűrni az irodai zajt, hogy tudjak koncentrálni a munkámra. Egyértelműen alkalmas eme feladatra. -
vakmerő
Hát van benne valami... de azért annyira nem bonyolult. Pár erő-akkord (power chord, ha jól olvastam), meg ilyenek. De az ütemezés, az tényleg extra.Amikor először hallottam (pár éve), olyan botladozónak tűnt az egész, hogy akkor most mi ez? Aztán felfedezi benne az ember a periodicitást.
Egy ideig csak hallgattam, aztán a dobra próbáltam koncentrálni.
Utána volt a Tool koncert (tavaly), hát az még dobott egy kicsit ahhoz, hogy még jobban beégjen, majd néztem egy csomó Danny Carey videót a dobolásról (ekkor még nem gondoltam, hogy újra gitárt fogok a kezembe), meg pár elemzést.
Volt egy komolyzenei elemző, aki feltett egy nagyon jó kérdést ezzel a számmal kapcsolatban.... "oké, hogy zseniális, meg minden, de vajon ők érzésből játsszák, vagy számolnak?" Ez nagyon megfogott. Meg aszonta', hogy 33/4. Hát kell ennél több ösztönzés?
Na eztán jött az, hogy akkor milyen gitár megy mellé?
Innen indult a lavina, és 32 év (nagyjából teljes) kihagyás után arra gondoltam, hogy meg kéne próbálni ezt lejátszani. Hallottam már tab kottáról - de hát sosem tudtam kottát olvasni. Szóval meg kellett próbálnom azt is összetenni. Valahogy azért átrágtam magam ezen is. Szépen lassan, óvatosan... nekem nem volt egyszerű.Ez a dal számomra inspiráló.
Pedig kritikusok szerint túl hosszú, és bonyolult; meg minek ilyen. Ez még egy plusz számomra, mert csak.
Szóval elkezdtem, és végül már teljes hosszában tudom, hogy mit kellene játszani.
Viszont amikor próbálkozok, akkor libabőrös leszek. Talán ez fontosabb.@#64191 arnyekxxx & @#64192 Ctrl+Alt~Del
De jó, hogy vannak még klasszikusokat kedvelők.
Mondjuk a Maiden lemezek olyan szarul szólnak, hogy botrány, de ettől még... na.
A szomorú, hogy mintha azt le tudtam volna játszani; ma meg lesek, hogy azt hogy csinálhattam?A masik meg a One a Metallicatol
Egyik nap az egyiket gondolom annak, a masik nap a masikat.
Ó, ez normális.
Kisfiam szokta mondani, amikor egy jó számnál benyögöm, hogy "húúú, ezt mennyire szeretem"... válasz, "Apa! Ezt IS!"Hű de hosszú lett, bocsi.
-
trexgumi
csendes tag
Elképesztö ,hogy a topic címén belül is mennyire szerteágazó az .hogy melyikötök merrefelé szimatol . Ezért is szeretk ide járni .
Pl. A Godfater is hasonlóan vette ,veszi fel a klippjeit, meg a lemezeit. Elmondásuk szerint pont mint anno...
És nem mellékesen Nagyon jó kis zene amit felhoztál példaként. -
FockeWulf
tag
Persze, értem azt, ezt hívják temperált hangrendszernek, amikor 12 egyenlő részre osztod az oktávot, ami valójában nem 12 egyenlő rész. Mikor nem temperált hangrendszerben mozogsz, ilyen hangszer pl a hegedű többek között. A gitár, zongora stb mint temperált hangszer sosem lesz pontos. Vannak gitárok amiknek az érintői/bundjai úgy vannak kialakítva hogy nem temperált rendszerben mozognak. Persze ezeken kb felejtős a hagyományos gitárjáték. Ezért voltam kíváncsi hogy esetében mit jelent ez a "nem temporált" dolog.
De, feltudod osztani az oktávot úgy hogy tiszták legyenek a hangközök, csak nem egyenlő részekre. Ez a lényege a temperált/nem temperált hangrendszereknek.
-
arnyekxxx
veterán
az ilyen felvételekkel szemben egy picit szkeptikus vagyok, sokkal hitelesebb lenne fix kameraállásból amin mindenki mindig látszik, a mikiben simán hallatszik fél méterről az énekes levegővétele de semmi dübögés amikor ott szaladgálnak a mikrofonállvány mellett, a főének túl jól szól és a lábdob túl hangos és túl jól szol ahhoz képest, hogy vagy 5 méterre van a mikrofontól és elvileg az énekkel egyszerre van effektezve/keverve.
-
X2N
őstag
"A két fül két mikrofon, azt fogja felvenni, amit hallanál. Persze, csak ha fejhallgatóval hallgatod vissza."
Nem fejhallgatóval gitározok. Teret meg nem szimulálsz ezekkel a multieffektekkel. Próbáltam mindenféle térszimulációs plugint CAB-IR után használni DAW-ban ugyanúgy nem volt az igazi. Felesleges ezen vergődni. Sosem fog úgy szólni mint egy igazi erősítő igazi ládával mert nem az. A fejhallgató nem gitárhangszóró/láda, aminek a hangját megszoktam.
Érdekes hogy 4x12-es ládával ilyen itthon nincs, akár milyen irányból/távolságból hallgatom jól szól, még úgy is hogy nyilván irányítottabban szól, modellezősben meg odébb teszem a mikrofont és lehet kukázni az egész beállítást.Meg ott van a hangosság érzet is. Fejhallgató sokkal jobban fárasztja a hallást is(hiába tekerem fel, nincs hangosság érzet se), nem jó vele gitározni, nem is értem azokat akik képesek 20percnél többet fejhallgatóba gitározni. Ott van az is hogy nagy hangerőnél a hang még a húrokat is megrezgeti visszacsatolásként, ez megint nem létezik fejhallgatónál.
Bele viszel teljesen feleslegesen egy rakás változót a cabIR+mikrofonnal amin keresztül még könnyebben elronthatod a hangzást, meg majd utólag vagdosod a frekvencia tartományokat, mégis minek? Nem felvételt készítünk, se nem fellépünk ahol ez esetleg probléma lenne, hanem csak otthon gitározik itt a nagy többség.
Amikor meg ki van hangosítva egy ilyen hangzás akkor egyből hallani hogy ezt nem azon a rendszeren lett beállítva dacára annak hogy stúdió fejhallgatón lett beállítva, aztán ha kihangosítod PA-n már rögtön utána kellene állítani. Ennyit a stúdió fejhallgatókról meg az FRFR rendszerekről. Nem sok inspiráló hangzást hallottam eddig olyan gitárosoktól akik ilyen kütyüket használnak.
arnyekxxx-Ez meg a másik hogy külön mikrofon+preamp+kompresszor+deesser kombót kell összeválogatni énekhangra hogy megszólaljon valahogy lemezen, de enélkül is lehet énekelni nem? Attól még ugyanúgy elő kell tudni adni a darabot hogy nincs effekt a hangon, más műfajokba rendesen kivasalják az éneksávokat, de attól még énekelni tudni kell, ha énekelni se tudsz akkor kb mindegy mit raksz rá.
-
Nekem tetszik a szín választék, de ez szubjektív.
A kerámia nekem sem tetszik, a CV-be van alnico akkor ide is lehetett volna azt tenni, igaz persze hogy kerámiából is lehet baromi drága darabokat venni, szóval az sem kellene hogy baj legyen, de nekem nem győzte meg a fülem a hangja, mármint amit eddig hallottam youtube videókból.
Szóval nekem is az a gyanúm hogy kivitelezés szempontjábol CV minőségű azaz tök jó, de az alkatrészek hagynak majd maguk utan némi kívánnivalót. A hídra viszont kíváncsi vagyok milyen, az még lehet jó is. A CV-nél jobb, nem vagyok oda a 6 pontos tremoért, esztétikailag igen, de amúgy pontatlan.
X2N megint leszarozol valamit nem azért mert szar hanem mert indonéz. Prs is ott gyárt ugyan abban a cortek gyárban es nagy jó hangszerek jönnek ki onnan. -
X2N
őstag
Már az Epiphonok árát pumpálják felfele, alsó szegmensben nem is lesz Gibson szerintem lassan 1 millió alatt.
Az a baj hogy otthon jobbakat építenek emberek mint amit Marshallnál gyártanak jelenleg.
Múltkor láttam facebookon:
Ezért ez nem kicsit össze van rakva...Ehhez képest ma kinyitsz egy kis SV20 fejet az így néz ki:
Full nyák, csőfoglalatok a pcb-ben, szallagkábelek átlagos minőségű alkatrészek.
Egy 2005-ös JCM 800 Reissue-ben még azért nem ez volt:
Itt még ki voltak vezetékezve a dolgok, nem kellett szétborítanod az egész fejet egy potméter/csőfoglalat cseréhez.
A régi erősítőkben meg mindent tudtál cserélni egyszerűen mert turret boardok voltak:
Nagyon komoly építési meg alkatrész minőséggel...
Bocs ha hosszú volt. -
X2N
őstag
"Ahogy az sem, hogy a csöves Marshall gitárerősítők vásárlóközönsége digitális modellezős cuccot akarna venni."
Fején találtad a szöget.
Az az irányvonal amit elkezdtek ezekkel a kis 20-30W-os fejekkel pár éve jó, ezek most is népszerűek.
Lehet tovább lépni és ezeket megcsinálni 2-3 csatornával, soros/párhuzamos effekt hurokkal, vonal/cabinet szimulált kimenettel, fej vagy rack változatban.Elég csak megnézni Thomann-on a csöves erősítő fejek eladási listáját, top25 kb 90% Marshall erősítő...
-
Goose-T
veterán
Abból gondolom, hogy most is van egy Marshall CODE nevű termékvonaluk. Kínában meg amúgy is van rengeteg cég, ami ezzel foglalkozik. Elég, ha csak egyet megvesznek belőle vagy együttműködnek, és már meg is van a know-how. Hotone, Mooer, Flamma, M-Wave, NUX, Donner és még sorolhatnám.
-
FockeWulf
tag
Bár nyilván ízlés kérdése, de szerintem mind a bőgő mind a gitár tipikusan az a hangszer ami csak úgy néz ki jól ha le van engedve (persze most nem az extrém alacsonyra, térdig leengedett pozícikóra gondolok). Úgy "has alá félig"...Én még olyan embert nem láttam akinek a tüdőn tartott gitár jól állt volna.
-
marcusa
addikt
Könnyebb eltalálni a kapcsolót a sötét színpadon, és a középső és hátsó pedálokon meg kicsit megemelik a kapcsolás helyét. Pont most rendeltem még 12db-ot és néhány pedálon 2szintesre fogom csinálni hogy még magasabbra kerüljön és könnyebb legyen megnyomni. Így kevésbé van az, hogy két gombot nyomok be egyszerre vagy eltekerek lábbal egy potit...
-
arnyekxxx
veterán
ezt meg csak poénból irta az Apple
When recording audio or playing a software instrument in Logic Pro, you might experience a slight delay between playing or singing a note and when you hear the sound from your speakers or headphones. This delay is called input monitoring latency. A variety of factors contribute to input monitoring latency, including:
-
X2N
őstag
Engem kifejezetten ez a szám érdekelne, hogy összehasonlíthassam a 8 húros gitárral és megnézhessem spektrum analizátoron is. Persze lehet keresek valami Lemmy backing track-et hátha.
arnyekxxx-Szintetizátorod most is van még? Egy midi billentyűzetet én is szeretnék beszerezni.
-
X2N
őstag
Utólag már gondolkodtam h nem ezt a számot kellett volna választani, de mindegy. Csak leültem délbe és elkezdtem felvenni a számot, gyakorlás nem volt, amikor már a negyedik gitársávot vettem fel és a basszus is megvolt már láttam hogy jó lenne ha újra nekiállnák felvenni újra az egészet, addigra már egész jól ment. De nem fogom túlzásba vinni elég lesz max 2 sáv gitáronként így is szépen szól. Amúgy nem is basszusgitár hanem a 8 húros gitár E-re hangolva.
Dry jelet is felvettem reampoláshoz. Majd megnézem hogy lehet editálni azokat a sávokat hogy ne legyen ennyire döcögős, pro-k is azt csinálják
Használ itt valaki Reapert? Aki más DAW-ot használja melyiket?
-
Goose-T
veterán
Meg a magasakat is, főleg torzított gitárnál. Értelmes frekvenciasáv kb. 75Hz - 6KHz. Lehet játszani valamennyire az alsó-felső határokkal, ez csak amolyan kiindulási érték.
Szerk.: amúgy meg az üvöltözős, hosszúhajú, idősebb youtuber faszi ebben is okosakat mondott. Tekerd ki jól az erősítőn a hangzást, utána pedig addig játssz a mikrofon-elhelyezéssel, amíg a megfelelő hangot nem kapod. Ha utólag kell EQ-zni a gitársávot a mély- és magasvágáson kívül, az már szar lesz.
-
Goose-T
veterán
Ha nincsenek megbonyolítva benne a mágnesek, akkor szerintem simán újra lehet mágnesezni úgy is, hogy nem veszik ki. A Bartolini kezdte el ezeket a bonyolult pickupokat, na azokat tényleg nem lehet újramágnesezni. Az EMG 40DC, 81 meg az Ibanez ADX5 viszont egy sima humbucker egy mágnessel, azt biztos újra lehet valami eszközzel mágnesezni. Vannak ilyen cuccok tudomásom szerint.
Na ezeket a Bartoliniket nem fogod kintről újramágnesezni.
-
Goose-T
veterán
Csak levágtam simán a csatlakozókat róla pár centi hosszan, hogy ha esetleg nem lett volna kompatibilis az Ibanez preampjával jelszint tekintetében, akkor vissza tudjam rá patkolni. Aztán blankoltam a vezetékeket, és a régi pickup vezetékeinek a helyére forrasztottam mindet. Szerencsére az ADX5 is pont úgy működik, mint az EMG: piros a 9V, fehér a jel, fekete a test. A méretfaktor is megegyezett, szóval könnyű munka volt a csere. Amúgy nem is a preampba kellett kötni a jelet, csak a balance potiba.
Egyébként most már több gyártó is gyárt Bartolini méretű basszuspickupokat, pl. a Nordstrand vagy az Aguilar, szóval van választék abban a méretben is.
Lehet, hogy a kerámiamágnes sajátossága, hogy gyorsabban veszti el a mágnesességét. Valahogy biztos újra lehet mágnesezni azért. Ezzel az EMG-vel azért biztos jó leszek újabb 20-30 évig.
-
Ba cy lus
addikt
Annyi biztos, hogy pl. egy DSL5 preset, amit high gain-nek írtak, elég szoftos overdrive lett, mikor letekertem a comp potit. Eddig azért nem tűnt fel, mert a magasabb input trim ellensúlyozta, de tegnap óta -3-on használom (merthogy állítólag így felel meg a rögzítéskor használtnak). Illetve most összehallgattam az SV20-ammal is a tegnapit, az is így stimmel, hogy input trim -3, a compot meg békén hagyom.
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
Senki nem mondta, hogy az a nyitja, azt mondtam, gyakorolja eloszor azzal. Ehhez szerintem semmi tutorial vagy video nem kell. Betol egy metronomot, es mehet is a fel-le-fel le.
Bar nekem fura, mert evek ota gitarozik mar, es eleg jol is tud, megis most akar valtott pengetest tanulni.
Persze sose keso -
FockeWulf
tag
-
dl650
tag
Nem erre gondoltam. Amikor belenyújtasz a lefogott hangba akkor jön egy élesebb hang. Szerintem Blindmouse sem alkalmazott pinch harmonicot abban a szólóban(vagy csak nem láttam
) . Nálam ez nem jön ki ennyire erősen. A mélyebb húroknál alig, de pl a G húron a 12.bundnál elég jól szól.
-
Ba cy lus
addikt
Ez sem feltétlen igaz. Stúdió monitort nem feltétlen tökéletesen lineárisra tervezik, hanem gyakran olyanra - sőt, szerintem ez a gyakoribb -, ami jobban kihangsúlyozza egy felvétel hibáit, mint azt tenné egy tökéletesen lineáris cumó. A hifi sem feltétlen szól a tetszésről, ott is gyártója meg hallgatója válogatja, hogy mi a cél.
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
-
arnyekxxx
veterán
sokkal fontosabb a pengetés módjánál, hogy Kelly ott legyen zenélés közben
érdekes adat, Frank Bello a Got the time-ot pengetővel kezdi aztán amikor beindul a zene akkor vált ujjakra.
-
arnyekxxx
veterán
Lehet rosszul fogalmaztam. Rosszabb lett a mop attól, hogy Jason pengetővel játszotta? Sikeresebb lett volna az enterszendmen ha ujjal játssza fel?
Nem az számít, hogy mivel penget a basszeros hanem az, hogy milyen a zene. És hát pengetővel sem kell feltétlen csak szolgaian lekövetni a gitárt
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
Köszi, ez jó tipp, ki fogom próbálni dob trackre. Nem allitottam, hogy jo is amit jatszom, hisz elso felvetel.
Ez egy sima bass preset, clean a Sparkban, semmit nem allitottam rajta. Igazabol basszusra van benne ket default preset, a cleant kivalasztottam.
Meg mindig sinben van az ujjam, igy nem tudok rendesen jatszani egyelore.
Amugy pont ezen gondolkodtam a felvetel utan. Hogy ha a basszus ritmikaja rendben van, osszhangban van a dobbal, a kutya nem hallja meg ha valamit felrefogok. Gitaron egybol, de basszusgitaron en tuti nem hallanam ki. -
Goose-T
veterán
A jó kis Flotsam and Jetsam, nagy kedvencem. A Metallica után is alkotott nagyokat Jason, érdemes ezt az albumot meghallgatni, akkor épp a Voivod tagja volt.
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
-
Goose-T
veterán
A Tool basszusgitárosa is pengetővel játszik, nem is tud ujjal asszem.
A Metallica jó példa, ott az egyetlen basszusgitáros, aki számított, az Jason volt, vele lett nagy a Metallica. Cliff Burton is marha jó volt, de akkor még nem voltak ismertek, és amúgy is relatíve rövid időszak volt.
A Trujillo-korszakot meg inkább hagyjuk is. Őt akkor vették fel, amikor már tökmindegy volt, mit adnak ki, mert úgyis megveszik. -
Ctrl+Alt~Del
őstag
Amikor először tanultál meg gitárt pengetni, mennyit gyakoroltad, hogy egyáltalán fel-le tudj pengetni, meg ne kavarodj össze a húrok között?
Mai napig gyakorlom.Oké, jogos ez. Csak azt várom, hogy ez a 3 év gitározás valamennyire segít majd basszerolni, de ezek szerint nulláról kell azt kezdeni, nincs mese.
Ez a váltott ujjú pengetés amúgy valami ökölszabály? Pláne azonos húron nem sok értelmét látom, gyorsabban tudok csak mutatóval, mint váltva.
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
Nyilván nem kérdezném, ha nem így lenne.
Mindenki nyugodjon meg.
Rákacsintottam, de pár óra hupikék törpikék nézegetés után ezt vettem.
Így akkor se sajnálom, ha egy évben 3-szor lesz kézben, de nem annyiszor lesz.
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
-
Goose-T
veterán
Hangszernek túlzás nevezni, inkább hangkeltésre alkalmas játék.
Szerk.: most belehallgattam egy White Stripes számba, fülsértően hamis, nehezen tudja elviselni a zenészfülem.
Eszembe jutott, hogy amikor szeptemberben koncerteztünk a falunapon, utána este egy srác kiállt egy szál elektroakusztikus gitárral és egy dobossal, és marha nagy bulit csinált. Neki is rohadt hamis volt már a végefelé a gitárja, mert egy pillanatra sem állt meg, hogy behangolja, de marhára nem érdekelt senkit.
Szóval lehet fanyalogni, de igen széles a réteg, akit hamisan szóló hangszerrel is tökéletesen el lehet szórakoztatni.
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
Nem is elsősorban a visszaküldésről van szó, hanem arról, hogy ritka paraszt az a Jeff, és ezen keresztül az egész customer service. Mert ő a customer service.
Garancia, jótállás ugyanúgy kötelező az egyedileg gyártott termékekre is. Van jó néhány videó fent arról, hogy valaki mit kért, mit kapott, és mégse vette tőle vissza az a bumburnyák.
Amikor kérsz egy roasted maple nyakat, és kapsz egy szinte alig roastedolt nyakat, akkor joggal jelzed, hogy a roasted nyak szerinted nem ilyen. Az ő válasza meg az, hogy de nálunk ilyen. Oké, ezt honnan tudja a vevő, aki online rendel? Pont ilyen helyzetekben van az, hogy vissza kéne vennie a gitárt, de nem veszi.
-
X2N
őstag
Elterjedt hogy steril, meg dinamikátlan a hangja, ami igaz is ha a "balanced hangzás" sterilnek számít, és 9V-os elemmel használod 24V helyett. Gilmournak persze megváltás volt anno, vagy 300 pedálon keresztül vezette a gitárjelet és túl zajos volt neki a single coil színpadi körülmények között. Én úgy vagyok vele hogy van ilyen is meg olyan is, fő a változatosság.
-
X2N
őstag
Ha az mérnöki cél lett volna akkor elég szarul sikerült megoldani ugyanis csak simán bele vannak csavarozva a testbe a hangszedők.
Mondjuk inkább azt, hogy kezdetben direkt nem voltak kiöntve viasszal a hangszedők mert nem volt rá szükség(egyszerűbb volt a gyártás, és olcsóbb is), nem játszottak olyan hangerőn a zenészek és olyan hangos erősítők sem voltak hogy begerjedtek/mikrofóniásak lettek volna tőle a hangszedők. Később már kiöntötték paraffin/méhviasszal amikor szükség volt rá. Ez a dolog kezd visszajönni hogy nem öntik ki megint Gibsonnál, azt mondják hallhatóan más a hangja mint egy vax pottednek.
-
Ba cy lus
addikt
-
X2N
őstag
Ahelyett hogy itt vitatkoztok mi lenne ha inkább vennétek pár darab deszkát és letesztelnétek magatok?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! HP ProBook 450 G5 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- 136 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Játékra! R5 1500X / RX 570 8GB / 16GB DDR4 / 250SSD + 2TB HDD
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
- AKCIÓ! Lenovo IS8XM LGA 1150 DDR3 alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest