Hirdetés
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- MIUI / HyperOS topik
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Megint Samsung-gyártott Snapdragonról pletykálnak
- iPhone topik
- Két új Poco C-széria mobil érkezett
- Honor Magic 8 Pro Air a neve, január 19-én mutatják be
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
-
Mobilarena
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Ba cy lus
addikt
válasz
consono
üzenetére
Fuzz pedáloknál nekem az a vicces, hogy majdnem mind megkapja a 'vintage' jelzőt, amire lehetne mondani, hogy marketing, de ha belegondolunk, hogy amit ma modern fuzz hangnak mondanak, tényleg az-e, nem olyan egyértelmű a helyzet. A muffból érdemes kiindulni: a big muff elég régi, hogy tényleg 'vintage' legyen (és régi példányokhoz képest nincs is akkora különbség emlékeim szerint, mint a fuzz face-nél), pedig tulajdonképpen a modern fuzz-hang első képviselője már a 60-as évek végén.
-
X2N
őstag
-
X2N
őstag
válasz
consono
üzenetére
Van, ott az Affinity/Sonic vonal is. Csak be kell jelölni a keresőbe hogy HSS-t szeretne. Persze ha a Fender felirat kell akkor szélesebbre kell nyitni azt a pénztárcát.
Ha első útja úgyis egy hangszerészhez vezetne, mindegy mit választ, a hangszerész úgyis kategóriákkal jobban beállítja.Moleman-Én se írnám le rögtön a Larry Carlton/Marcus Miller/Sire gitárokat. Bár ha ragaszkodunk a klasszik Fender formákhoz akkor azt kell venni.
-
Askformore
senior tag
válasz
consono
üzenetére
Köszönöm a fáradozásod! Történt egy kis előrelépés az ügyben, letöltöttem a Cakewalk Sonar progi ingyenes verzióját, és itt ki tudom választani az 1-es és 2-es csatornát:

A felvétel is jól szól aránylag, legalábbis sokkal jobb, mint az audacityvel, viszont most a mentésnél vannak gondjaim, mert elmentem mp3-ban, kilépek a programból, duplakatt a zenére és nincs hang a felvételen, de szerintem rájövök mindjárt mi a gond.
-
Askformore
senior tag
válasz
consono
üzenetére
Szia! Köszi a választ. Egy picit tudnál még nekem segíteni, hogyan tudom kiválasztani a Channel 1 és Channel 2-t? Nincs rá opció sem az Architectben, sem az Audacityben:

A reamping módot, ha bekapcsolom Architectben, akkor elmegy a hang, és nem vesz fel semmit az Audacity sem.Bocsi a bénázásomért, még most tanulom, hogyan működnek ezek a dolgok. Esetleg próbáljam meg másik programmal felvenni?
-
X2N
őstag
válasz
consono
üzenetére
Újabb példa arra hogy lehet bárkinek 1.7-2millás SLO-ja, 20 gitárja, de be is kellene állítani rendesen hogy megszólaljon, meg magába hi-gian-re nem az igazi, sose volt az.
Felvételi láncról meg nem tudni semmit.Line 6 Proxy tesztelve, nem lett túl jó NULL teszten.
-
Hadeska22
aktív tag
válasz
consono
üzenetére
Lehet velem van a gond, de mindamellett, hogy Humbucker vs SIngleCoil, én több mintánál (is) hallottam a különbséget (nem, direkt nem néztem, hanem a háttérbe tettem és leirtam magamnak:
1. H vs S
2. melyiknek van erőteljesebb hangzása, hallani a részleteket kevésbé / jobban, stbAz igaz, hogy a különbség distortion-nél kevésbé jön ki, de egy EMG-t felismerek több blind teszten is, stb. bár ezeket használom naphosszat (+ SD-k), szóval gondolom már hozzá vagyok szokva (és felismerem)
.#70829
Miért gondolod, hogy szarul szól? avagy miben hallatszódik? (tényleg érdekelne) -
Hadeska22
aktív tag
válasz
consono
üzenetére
Üdv,
van ennél jobb ár/érték/minőség eszköz amit tudnék Bugera 6262 (120W) fejhez használni ? Láttam hogy a Harley Bentonnak is van 250W eszköze. Elviekben mindkettőnek képes kellene lennie a Bugerat kezelni. Az ár persze fontos, de inkább valami megbizható (és minőségi(bb)) cuccot szeretnék.
-
Ba cy lus
addikt
válasz
consono
üzenetére
Én képes vagyok kidugni a fejem a saját buborékomból: a globális buborékban sem ilyen egyoldalú a népszerűsége.

Ha így lenne, a telecaster lenne a legikonikusabb, legtöbb legendás zenészhez kötődő gitár, és mögötte messze lemaradva követné a Les Paul és a stratocaster. -
Hadeska22
aktív tag
válasz
consono
üzenetére
Tényleg sok minden jóval akciósabb. Mondjuk amennyire látom itt inkább készlet kisöprés van, de ettől fügetlenül ha van olyan eszköz amivel eddig is szemeztél, akkor ez egy remek idő.
Pár a mostani felhozatalból:
egy kék hollow body PRS, evertune-s Solar fa toppal, LTD Phoenix, 7 húros LTD Black Metal kifutó szériás és még sok másik
. más: Thomannál is nagy a szórás a csomagolást tekintetében. A keménytokom 3 dobozban érkezett (doboz a dobozban), mig az amarok pedig csak egy darab dobozban a(z üres) tok hozzá pedig megint csak 2 dobozban.
Azt még mindig nem értem, hogy a bundle az miért nem jelenti azt, hogy a tokban érkezik a hangszer, de az más kérdés
.
Redchucky: A Kytary-nál jóval segitőkészebbek voltak fényképekkel mint a Thomannál valaha. Thomannál egy B-stock árúnál csak rásütik, hogy "minor visual issue" és lehet, hogy a Tied is ugyanúgy visszakerül B-stockba.. Ezt már anno kiveséztük, hogy amekkora készletük van úgy lényegében kivitelezhetetlen minden mellé rendes leirást is adni. Bár nem teljesen értem, hogy amikor bevizsgálják, akkor miért nem tudnának ott képet késziteni és röviden leirni, hogy mi a helyzet?Na mindegy, Többen vásároltunk kytary-tól és rendben van. Voltam anno a cseh boltjukban és jófejek voltak is
. -
X2N
őstag
válasz
consono
üzenetére
2000+ usd az ára csak a hangszedőknek
Leon Todd csinált már erről hangszedőről videót.
Ilyen a frekvencia menete azért szól furcsán:
Magnetic Core:Neodymium with Iron
Coil D.C. Resistance:320-350Ω
Number of turns:1300Ki lehet emelni a rezonancia frekvenciát és akkor úgy szól ahogy a hagyományos hangszedők, kompresszálás nélkül.
-
Ba cy lus
addikt
válasz
consono
üzenetére
De mi az itt, hogy jobb? Nincs referencia, csak a saját fülünk. Egy plexi vs jcm800 sem olyan egyértelmű, mert oké, hogy utóbbi feszesebb, de sokak számára valami gazdagság már kiveszett a hangból. Ez nagyon nem fekete-fehér. Hogy itt a kolléga szerint minden jazz meg blues zenész is hülye, nem tudják, mi kéne nekik, az megmosolyogtató, olyan X2N-esen
szűklátókörű"aranyos".
-
X2N
őstag
válasz
consono
üzenetére
Persze köze nincs az igazi Dumble-hez, de ha az kellene akkor lehet olcsón(27 USD) tőle rendelni pedál formátumú(Hammond 1590XX doboz) gitárerősítő pcb board-okat, szinte mindegyik gitárerősítő előfokát megcsinálta már:
Enigma Preamp (Dumble Overdrive Special based, preamp section)
A compact single-channel tube guitar preamp. Boutique Dumble ODS tone for your pedalboard!
Two modes are available: Clean and Overdrive. A three-band EQ is common for both modes.
The tone control offers several options for expanding tone shaping capabilities (Bright, Mid shift
and Rock/Jazz). Option PAB is also available (preamp boost). Switching between modes and
controlling PAB is accomplished using two buttons. ECC83/12AX7 or 6Н2П-ЕВ tubes (2 pcs) are
used. Switchable heating 6Н2П/12AX7 by jumpers on the tube PCB.
Power supply: stabilized mains adapter 12VDC (1A).

-
X2N
őstag
válasz
consono
üzenetére
Nagyon nem kell nekiállnod.
Ezeknek nincs rossz hangjuk egyébként, egyszerű a belső felépítése is. Csak kicsi a kimentő teljesítmény. Hidalva lenne érdemes megépíteni szimmetrikus táppal akkor elhagyhatóak a kondik a jelútból is. -
MasterMark
titán
válasz
consono
üzenetére
Én ugyanerre ezt használom: https://vocalremover.org/splitter-ai
Itt is lehet hangerőt állítani külön, aztán exportálni egyben.Vagy utána a sávokat le lehet tölteni külön, és akkor mondjuk GarageBand-ba bedobni:

-
X2N
őstag
válasz
consono
üzenetére
Akkor csak újra inkompetenciájáról tett bizonyítást, amiről fogalma sincs, már megszoktuk
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
cucka-Akkor melyik lehet a legközelebb az eredetihez? Mert láttam 4-5 megoldást
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
45-105-ös az ernie ball-nál hybrid slinky, akkor majd kipróbálom ezt, gitárra is 9-46-os hybrid-et vettem most.
-
-
-
Ba cy lus
addikt
válasz
consono
üzenetére
Nem akarok még egy példányt.
És ugye ez az a rossz hírű bolt Győrből.Egyébként ez az új LP Special inkább egy LP/SG Special. Double cut, a nyak vékonyabb is lett, a nyaki hangszedő a fogólaptól távolabb került az LP Special TV Yellow-hoz képest, de azért még nem olyan távol, mint az SG Special P90-nél. Átmenet. Ami akár tök jó is lehet, bár nekem nyakastul-mindenestül nagyon bejött a most kifutott sárga LP Special.
-
cucka
addikt
válasz
consono
üzenetére
Nem muszáj, végül is ha jól értem, akkor azt is lehet hinni, hogy
- Az Angel of Death az egy középtempós dal
- A trance zene amire ozorán táncolnak (kb. 150bpm), az embertelenül gyors, másfélszer gyorsabb, mint a Slayer leggyorsabb száma.Zárásnak itt egy rövidke videó, hátha ez kicsit rendet rak a fejekben.
Ugyanaz a ritmus, normálisan és swing-ben eljátszva. [link]Normálisan játszva minden ütem 4 negyedre, vagy 8 nyolcadra van felosztva, ami egyforma hosszú.
Swingben játszva a nyolcadok hossza nem egyforma, egyik több idő, másik kevesebb.A papírra ugyanaz van leírva, a zene nem ugyanaz.
-
X2N
őstag
válasz
consono
üzenetére
Pont múltkor gondolkodtam ezen hogy ez is egy ilyen kiaknázatlan terület, otthoni gitárerősítőknél kis teljesítménnyel(0.1-3W)lehetne A osztályú félvezetős erősítőket is készíteni, amik félelmetesen közel lennének hangba a csöves erősítőkhöz, annak minden hátrányát nélkülözve, és még sincs ilyen.
-
válasz
consono
üzenetére
Én meg visszafelé megyek
megy a lányom szobájába az Ibanez mellé..
Bespájzolsz rosszabb időkre?
Valami olyan multi lenne jó (nem, nem szabad vennem), ami pedálsor is. Boss GT-8 /10, ilyesmi.
Vagy legalább kipróbálni, de hát ez csak amolyan vágyálom jelenleg. 2 ismerősöm volt, aki nemrég adták el a Boss multijukat. (gt-3 és gt-8). -
Goose-T
veterán
válasz
consono
üzenetére
Nem kell rugdosni, ha be lehet konfigurálni arra, hogy MIDI lábkapcsolóval váltson preseteket például. Expression pedál a nagy Quad Cortexhez is kell, igazából tök jó moduláris rendszert alapja lehetne egy pedalboardon.
Szerk.: a nagy Quad Cortexet sem érdemes nagyon rugdosni, mert azon is tekerővel egybeépített lábkapcsolók vannak, ki tudja, mennyire érzékenyek. Azért is idegenkedtem tőle valamennyire.
-
X2N
őstag
válasz
consono
üzenetére
Ellenállással, az a legolcsóbb módja.
1/4 Power Switch Attenuation at the flip of a switch.
10% Power Switch For real bedroom level overdrive.
10% Power Jack Use your Aux jack as a 10% output jack
10% Power In External Box External box goes between your amp and speaker to dump 90% of amp power
1/2 Power Switch Pentode / Triode switch to cut power almost in half.
100 Watt Half Power Switch Switch out a pair of power tubes. -
FockeWulf
tag
válasz
consono
üzenetére
A kis csöveseknél (pl az általad is említett 5 watt-1 watt) a pentóda-trióda váltással. 5 watton pentóda mód, 1 watton trióda. Konkrétan Marshall DSL 5 ről tudok nyilatkozni. Egyébként 5 watton, pentóda módban jobban szól...egy hátránya van hogy otthonra már az 5 watt is rohatt hangos, nagyon pici hangerőn nem nyíllik ki a hangzás, ha meg fentebb tekered a hangerőt az meg már nagyon sok otthonra, szóval én inkább 1 wattos módban használom...már amikor használom, akkor is kb negyed hangerőn. Otthonra, gyakorlásra én azt mondom az 1 wattos fej bőven elég...sőt...
-
Hadeska22
aktív tag
válasz
consono
üzenetére
Igen Jackson lesz az . Engem amúgy nem zavar ha "les paul like" az egész és nem 1:1 les paul. Bár anno amikor volt szó arról az üreges (kék, poplar) telecasterről ott is el lett mondva, hogy az nem igazi telecaster
. Mondjuk ezt a Jacksont én 10/10 választanám az a Solar helyett. Az van, hogy a cégek szeretnének valamivel kitűnni és nem ugyanazt legyártani csak más logóval a tetején. Nem is hiszem, hogy megtehetnék.. de emiatt az eredmény vagy jó, vagy nem.
Nekem a solar gitárokkal az az egyetlen problémám, hogy mindent megpróbálnak "kicsit" extrémesiteni, ami vagy sikerül vagy nem. De nagyon sokszor az extrémesités megáll ott, hogy mindegyikre ugyanazt a headstockot teszik. Egy Solar A vagy S az jól néz ki a headstockjával is. De pl. az explorer shape-ük szerintem rondább mint a Harley Bentonnak az EX-84-ese. Ez a Les paul "like" igazából nem tudom kinek szól.
-
Hadeska22
aktív tag
válasz
consono
üzenetére
Nem használom hangosan, magam ellensége sem vagyok
.. De nem bánják. A szomszédok ~ 40 méterre vannak tőlünk, na meg 7cm vastag dekorativ + bélelt akusztikus panelekkel van tele a szoba az meg sokat segit.
. Hasonlóak mint ezek -
X2N
őstag
válasz
consono
üzenetére
Biztos? A legtöbb ilyen gitárnál amit 45 fokba szoktak ülve tartani inkább hátránynak tűnik nekem, nem a hiányzó fej miatt, hanem a hangolókulcsok nem feltétlenül olyan jók egy fej nélküli gitáron mint a hagyományos kulcsok(nagyobb erő is kell az állításhoz), meg sokszor ott van a lábad mellett, nem is férsz hozzá kényelmesen amikor az öledben van a hangszer, Strandberg-nél még a jack csatlakozó is érdekes helyen van:
Ennél jobb lenne még az is ha csak a potméterek mellett a testen lenne a jack, mint az SG/Jazz bass-nél. Egy ilyen Strandberget is kipróbálnák, már régóta.Jazzbass-en is tök könnyű a húrokat állítani, jó nagy a hangolókulcs feje, pontosan lehet vele hangolni.
-
Ba cy lus
addikt
válasz
consono
üzenetére
Érdemes is, én a zárt 2x12-es ládám óta hallok valami olyasmi, arra emlékeztető hangzást, amit koncerten hallani lehet. A DSL5-nek kombóként használva erre eleve esélye sem volt egyetlen 10-es hangszóróval, nyitott ládával, akkor ez a DSL1 kombóra hatványozottan áll. Még azt is megkockáztatom, hogy egy SD1/TS + DSL1 fej + zárt 2x12/4x12 egy DSL40 kombónál (nem fejként használva) is jobban hozza.
-
Moleman
addikt
válasz
consono
üzenetére
A DSL1-et nem ismerem, anno DSL40-et akartam venni, mikor kb minden "sound like" Andertons videóban az szerepelt, meg is néztem egyet, tényleg jól szólt, de úgy rémlik, hogy hajlamos túlmelegedni, szoktak bele ventillátort építeni.
Végül ahelyett vettem a Kox F50-et, mert feleannyiba került.A Laney hangja szerintem aránylag közel van a Marshallokhoz, de mégis kicsit más.
-
Moleman
addikt
válasz
consono
üzenetére
Ó, nincsen már Super Cub? Pedig nagyon tetszett az állítható-kapcsolható boosttal, pont az az egy, ami nekem hiányzott belőle.
Akkor marad a Harley Benton verzió, ez elméletileg ugyanaz a kapcsolás, és gyárilag Seventy 80-vel adják. -
X2N
őstag
válasz
consono
üzenetére
Állvány jár hozzá vagy külön kell megvenni mint az Apple monitornál?

Ja látom az még külön egy 45eFt. -
X2N
őstag
válasz
consono
üzenetére
Majd a függöny helyett felteszek Kiszel Tündés óriásposztert.
Valami hangulatvilágítás egyébként tényleg jó lenne.arnyekxxx-Itt a keverést csinálják vagy a mastert is? A hangfalak az asztalra vannak rakva, vgy van külön állvány? Izolátort használnak? Ha jól látom ezek is ATC-k, de nem mennek le ~40-70Hz-nél mélyebbre teljesen lineárisan. Gondolom a szoba akusztika meg van csinálva, ennek alapnak kell lennie bármilyen "stúdióban". A kis zárt hangfalak(fehér yamaha,+a kis kocka) a közép tartomány keveréséhez vannak ez van minden komolyabb stúdióban.
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
válasz
consono
üzenetére
Mondjuk ez fasorban sincs a Sparktól, úgy össz featureök tekintetében, de hardverileg sem, már ha csak a hangszóró méretét nézzük. Nem véletlen kerül ez fele annyiba.
Ettől függetlenül egyetértek, mi járunk jól, ha új cuccok jönnek. Most nézem, már ebben is van AI, szóval jöjjön csak több ilyen termék.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Okos otthon - Home Assistant, openHAB és más nyílt rendszerek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen routert?
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Dell notebook topic
- Projektor topic
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3293
- Lenovo V15 G4 IRU laptop, 15.6", FHD, IPS, lntel Core i5-13420H, 2x8GB, 1TB SSD
- iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4598, 100% Akkumulátor
- Apple iPad Air 5.Gen 64GB 100% (1év Garancia) - AKCIÓ
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
)

A felvevőeszközöknél nem tudsz kettő közül választani? Milyen drivert használsz? Az jutott még az eszembe, hogy a driverben is mintha lehetett volna állítani melyik kimenetet használja...