- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Google Pixel topik
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Elegáns tokozást kap a Xiaomi Watch S4
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
V.Stryker
nagyúr
válasz
Hadeska22 #64995 üzenetére
Körbenéztem a neten és Rocksmith kábelt szerezni nem is olyan egyszerű, pedig régen a szoftvert megvettem.
Végül úgy döntöttem kipóbálom a yousician-t, most van valami akció, 12k volt egy évre... havi egy ezres nem tétel erre a célra.
Bár jól utánaolvasva nemzetközi véleményeket már letisztázódott bennem ,hogy ez amúgy is csak első pár hónapban lesz valamennyire hasznos, aztán utána már inkább játék lesz. Persze ha megfelelően haladok. -
válasz
Hadeska22 #64997 üzenetére
Ha már szóba került a Guitar Pro: van pár kurzusom, ahol így (is) adják a kottát / tabot / backing tracket. Van még két "kurzus" (patreon), ahol gondolkodom a hosszú távú tagságon, ott is Guitar Pro az alap.
Utálok laptoppal gitározni, de ha jók a tapasztalatok a GP-vel, akkor meggondolnám - nyilván, ha pénzt áldozok ezekre a kurzusokra, akkor gyakorolnék is bősze(bbe)n, és az Guitar Pro-val működne.Aki használja érdemben, mit tud mondani róla? Jó / kényelmes / megéri a pénzt? Mik a tapasztalatok? Thx
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz
Hadeska22 #64852 üzenetére
A fekete egy brutál jó gitárszín tud lenni, pont annyira fantáziadús, vagy fantáziaszegény, mint bármelyik másik szín.
De ha minden gitárodnak hasonló az árnyalata, akkor lehet érdemes lenne más irányban is nézelődnöd. Varietas delectat!
Ha gyorsan végigmegyek, nekem van fekete, fehér, gold, zöld, szürke, kék, vanília, tobacco burst. -
bigrob
őstag
válasz
Hadeska22 #64601 üzenetére
Szerintem akkor éri meg egy ilyenbe belevágni, ha van egy kényelmes nyakú, formájú gitárod, amin javítani szeretnél a hangján vagy a hangolás tartásán.
EMG hangszedőt rakhatsz egy ásóba is, abban is ugyanúgy fog szólni.
Pénzügyileg olcsóbb lőni egyet amiben már valaki ezt megcsinálta helyetted, bár nem vagyok up to date a témában. -
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz
Szerintem nem kell bedőlni mindennek, amit olvasol. Kinek milye van, meg ugye mióta, mire használja.
Per pillanat azt hiszem nyolc gitárom van, és egyik sem igásló. Mindegyiket használom, szeretem, másért és másra, mindegyiket sajnálom, nagyon vigyázok rá, takarítom, karbantartom. Hülyét kapnék, ha megkarcolódna.
Még amelyikkel a tanárhoz járok, arra is vigyázok, hogy veszem ki ott a tokból, hogy teszem vissza.
Mitől igásló az igásló? Hogy ütheted-vághatod? Én nem így bánok a dolgaimmal.
-
cucka
addikt
válasz
Belenéztem a videóba, szerintem az egyetlen tanulság, hogy a csávó tanácstalan volt, kellett csináljon egy szponzorált videót ehhez a gitárhoz, de nem igazán volt ötlete.
Ezért kicserélte az amúgy jól működő satus kulcsokat másfajta satus kulcsokra, meg a pickupokat drága dimarzio-kra, utána meg demózta, hogy a gitár kb. ugyanúgy szól és ugyanazt tudja, mint mielőtt elköltött volna 120 ezer forintot arra, hogy feltuningolja.
Persze, ha ezt hobbiként csinálod, akkor hajrá. De alapvetően ha valami jól működik, azt nem érdemes megjavítani.
-
X2N
őstag
válasz
Teljesen jó ötlet, nekem is van egy Chibson-om ilyen "workhorse" gitárnak, nem fog érdekelni ha megütődik, megkarcolom, nyugodtan upgradeld fel a hangszedőket neked tetszőre, a tunert én nem feltétlen upgradelném kapásból, ez majd úgyis idővel kiderül milyen. Legyen jól beállítva, normális elektronika+hangszedők.
Akár hasonló projekt-nek is nekilehet állni ha igazán egyedi gitárt szeretnél. -
Blindmouse_
aktív tag
válasz
Hadeska22 #64166 üzenetére
Itt van neked HT soloist
haccá' csak nincs közel. -
lacibattya
csendes tag
válasz
Hadeska22 #64313 üzenetére
Ne 100%-ot várj!Vagy a felhőben keresel a konkrét címre,vagy az ai-nak szólsz.A lényeg hogy egy érintés és ott egy értelmes hangzás.Pl.:kértem thunderstruck tonét és tadám!Az első négyben ott volt.Öt másodperc és gyakorolhatod/tolhatod.Van hogy messze van de inkább nem.Kicsit mint az iphone,nem sok telóra kell egy rendszer,hanem kb. ugyanarra!A kész tapaszok jól szólnak mert mind erre a kütyüre van.Az Ampero vagy Katana ott vérzik el hogy a kiválasztott patch nem jó mert nem stimmel a firmware verzió,hiányzik az IR-modell,más típus stb.Ha felvennének két-három szakértet aki kitekeri legalább a top 50-100-500 akárhány hangzást akkor
de sajnos nem.A gyári sokX beállításból jó ha 5 használható,félnapokat keresgélhetsz itt-ott kétes eredménnyel.Ha van egy órám gitározni akkor gitározni akarok egy órát!Ha lesz újabb verzió ami akár a teló mikrofonján át vesz hangmintát és leutánozza akkor rohanok érte!
-
Alexios
veterán
válasz
Hadeska22 #64313 üzenetére
Nem fog nagyon mélyen belemenni. Nyilván lehet számot is mondani neki, nem csak együttest, de ha azt gondolod ott lesz minden effekt pontos beállítással, eq-val, stb, csalódni fogsz, kiindulási pontnak viszont jó. Ezen felül amúgy vannak user által készített presetek is, azok valószínűleg közelebb lesznek ha találsz pont olyat amit keresel. A Spark egy gyakorlásra kitalált dolog, szerintem ennél mélyebbet kár keresni benne
-
Blindmouse_
aktív tag
válasz
Hadeska22 #64166 üzenetére
Nem tudom a húrcserében is mi a probléma. egyenként cserélem, nem levágom az összeset és küzdök a visszaszintezéssel. one by one..
Valóigaz hogy rengeteget használom, de amúgy azt imádom benne főleg hogy nem kell egy dal alatt 2x újrahangolni mert valami elmászik.drop D, most egy olyan dalt tanulok ami drop d, kb a finomhgangolónál fogva pont le tudtam tekerni az E húrr, aztán minimálisan állítottam hátul a csavarokon.
De tényleg azt imádom benne hogy le tudom akasztani a teljes hidat, órák múlva visszateszem, és pont ugyanott van a hangolás. Volt string thru fixhidas Rhoadsom. utáltam a hangolgatás miatt, meg hogy húrszakadásnál cserélhettem újra, nem csak visszatekerek kicsit a húrból, újra befogom a hídba, hangol, továbbjátszik.De nem beszéllek rá, neked nem jön be, akkor vegyél fixhidast. Muti majd miket találsz.
-
Moleman
addikt
válasz
Hadeska22 #64159 üzenetére
Tudom, nem lesz pont olyan, mint egy gyári hardtail, de ha nem találsz olyat, egy kiékelt hidas floydos gitár megoldás lehet. Csak egy sarokvas és egy fél borosdugó kell hozzá.
-
Blindmouse_
aktív tag
válasz
Hadeska22 #64152 üzenetére
Hát, figyi, ami a vattaúj echte usa soloistban parádés és verhetetlen volt, az a floydrose.. azon kívül volt benne eche seymour duncan, namost az origi floydrose, és a SD HH szett is kevesebből beletehető egy gitárban mint amennyi annak a baltának az árának a fele volt..
na a floydrose az. ami téged nem érdekel a jelekszerint.. mert hardtail a vágyad..
Ez esetben lehet a helyedben rámennék egy indonéz Pro HT soloistra..
Vagy marad a vadászat, reverb-en ebayen, willhaben-en egy régi 30 éves made in japan HT soloistra, aminek kicsi az esélye nagyon.. -
X2N
őstag
válasz
Hadeska22 #64152 üzenetére
LTD H-1001-szériát nézted?
-
X2N
őstag
válasz
Hadeska22 #64065 üzenetére
1 milla fölötti Jackson, Origi Floydal, nincs más opciód vagy LTD. Ibanezek nem tetszenek?
-
Goose-T
veterán
válasz
Hadeska22 #64065 üzenetére
Az X sorozat inkább csak alsóközép-kategória, sokat nem érdemes elvárni tőlük. Lehet csak a "kvázi-márkás" cuccok (Floyd Special, Duncan Designed) használata különbözteti meg a JS-ektől. Meg ugye a JS sorozatban nemigen van Soloist, mert az átmenő nyak drága, oda egyszerűen nem fér be.
-
X2N
őstag
válasz
Hadeska22 #64050 üzenetére
3. Hi-gain erősítőből:
Engl E633 Fireball 25
A többi mind EL84-es és nem az igazi metálra. Ezekből rengeteg van 15-30W-ig.
Én vennék 100W-os fejet otthonra ez nem nm-től vagy teljesítménytől függ.
Ha kell a több csatorna meg szolgáltatás akkor nincs miről beszélni. 4-ből 2 végfokcsövet ki lehet venni és eltenni tartalékba és akkor már csak 50W-os lesz, azt meg lehet trióda módban használni mindjárt csak 25W-ot fog leadni, még így is baromi hangos lesz. Ahogy egy 15W-os fej is.Goose-T-Nem jó a bevásárlólistád, a Fane jobb ár/értékben. Írták is kommentben hogy Thiele ládához vették és nagyszerűen működik.
Erősítőnek meg lehet használni bármilyen hifit, vagy egy ilyen 5eFt-os kitet is akár. -
Goose-T
veterán
válasz
Hadeska22 #64050 üzenetére
1. Nekem indonéz Jackson Soloistom van (SL2M-MAH), abszolút jó minőség, simán odateszem a japán Ibanezem mellé. Mondjuk árban is ott van. Egyébként a Jackson American Series az USA-ban készül, nincs ott semmi mellébeszélés. A Fender gyárban készítik, mivel már régóta a Fenderé a Jackson brand.
2. A BC Richet megvette 2020-ban valami csóka, akinek csak simán sok pénze volt, és most próbálja a nulláról újra felfuttatni a márkát. Elvileg a Thomannon keresztül forgalmazzák Európában, de lehet, hogy azóta füstbe ment a terv, mert most tényleg elég lepusztult a kínálat ott. Nem olyan könnyű betörni a gitárbizniszbe, ha nem tartozol valami nagy konglomerátumhoz.
-
Humbucker
senior tag
válasz
Hadeska22 #18224 üzenetére
60-ért használtan?na jó nagyon max 70-ért, azért már kéne találnom, KX1Q-t is láttam már 65-ért, KX Customot meg 80.000-ért ami brutálisan jó ár, egy olyan felső kategóriás gitárért.
Szóval azért 60-ért használtan.... Nem olyan megfizethetetlen már ez sztem (ahogy nézem a kínálatot, a Cortok olcsók,pláne használtan) vagy ha csak ezt a 2 hirdetést nézed meg -
Humbucker
senior tag
válasz
Hadeska22 #18218 üzenetére
Még azok a gitárok se tartják az árukat,egyik sem tartja, de az aki megvette ismerősödtől a KX 5-öt 35.000-ért az biztos hogy nem fog bukni rajta,vagy esetleg nagyon minimálisat.Ilyet akarok én is kinézni, vagy lehet egy M200-as Cort lesz belőle.Láttam 36.000-ért is,meg tetszik is,csak az nem tetszik, hogy csavarozott,meg ez a matt, amilyenek az LP Studiok,olyan mintha egy bútorlapból volna tudod.
-
Dealer95
őstag
válasz
Hadeska22 #18220 üzenetére
"amúgy..ennyire lent vannak a gitárárak?"
130-ért vettem 2 hónapja egy 380.000 Ft-os gitárt, szóval, igen
Főleg ha ebay-en veszed. Ott aztán negyed áron is meg lehet kaparintani ritkaságokat.Egyébként egy gyors kérdés:
Dean Razorback vagy Schecter Synyster Special?Melyik ér többet, meyik miért jobb?
-
-
toth_janika
őstag
válasz
Hadeska22 #17900 üzenetére
Tényleg nem sok ember használ Cort-ot
Matthias Jabs tényleg egy kis név... -
izomhod
őstag
válasz
Hadeska22 #17904 üzenetére
dehogy szar mind
egy ugyanilyen áll most mellettem az állványon, azon tanultam, ha játszanál rajta, nem mondanád a 30e ftosokra, hogy szar
annak ellenére, hogy olyan a piros, amilyen, én a mai napig használom a cort mellett
-
B1T3
addikt
válasz
Hadeska22 #17900 üzenetére
Ha nem ad sem többet, sem kevesebbet, miért fizessek plusz ezreket érte?
Mondjuk nyilván az tudná a legjobb véleményt mondani, aki mindkettőt használta egy darabig.Különben ilyen áron van az Ibanez V50NJP is, de azon kívül, hogy nem tetszik annyira, mint a másik kettő feketében, nem tudok sok mindent róla.
-
B1T3
addikt
válasz
Hadeska22 #17897 üzenetére
Nem ott.
Kapásból feketében venném (ráadásul matt), és a Fenderből nem találtam sehol ilyen színben, tehát jelenleg a Cort felé hajlok. (Más alapján nem tudok különbséget tenni, persze specifikációkban van különbség [nato vs mahagóni anyag], de sosem lehet csak arra hagyatkozni).
-
freelanced
addikt
válasz
Hadeska22 #17832 üzenetére
Üdv! Én is gondoltam erre de a fehér is ennyi illetve amikor mentem volna érte nem volt, tehát ezért nem hiszem. A codánál mindig van akció elvileg 5-10-15 %. Ha meg emiatt volt annyi igazán szólhattak volna akkor kiadok érte többet.
Épp emiatt vettem újonnan.
Plazmacucci
Tök jó sima fehérnek tűnik. Ez is csillogós?
izomhod
Ezzel egyetértek, csak az a gondom hogy nem így vettem. Ha már tudom hogy karcos, vagy esetleg összekarcolom kit érdekel elfogadja az ember. De úgy veszi hogy új erre karcos
Na mindegy szerintem megpróbálom elhozni a fehéret holnap, persze csak akkor ha az nem karcos mint ez.
-
freelanced
addikt
válasz
Hadeska22 #17813 üzenetére
Üdv! Igazából 54-ért vettem, illetve ajándék 2000 Ft-os kábelt is adtak a végén tehát 52.000 körül volt. Átgondolom a végén lehet, hogy holnap visszamegyek a fehérért. Szerintetek ha mondom nekik hogy karcos akkor 3 napig még lehet variálni nem? Kitalálom, igazából agyilag kell túltenni magam rajta
-
-
sajtee
őstag
válasz
Hadeska22 #17758 üzenetére
Ugyan már 4 hónapja nem voltam koncertjükön, mert jelenleg külföldön vannak, azt kell mondanom, játsszák. A nagy klasszikusokat vétek lenne kihagyniuk egy-egy setlistből.
Láttam az idei első koncertét, azon nagyon szívesen ott lettem volna.
Elővették a Föld és Eget, a Lopott könyveket is..
Az "új" gitáros meg nem kicsit tud. Először nem volt szimpatikus ez a Zakk Wylde sítlus, de nagyon jól játszik, egy állat. -
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gyúrósok ide!
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen légkondit a lakásba?
- Xbox Classic / Xbox 360
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- YouTube
- További aktív témák...
- i7 8700/ RX6500/ 32GB DDR4/ 512GB m.2/ garancia/ ingyen foxpost
- ASUS TUF Gaming A17 FA707NV - 17.3"FHD 144Hz - Ryzen 7 7735HS - 16GB - 1,5TB - RTX 4060 - Garancia
- Samsung 32" M8 4k Smart Monitor!32"/4k/VA/Smart Remote/DEX /Airplay/Type-C/Slimfit Kamera/Beszámítás
- HP Victus 15-fb1002AX - 15,6"FHD IPS - Ryzen 5 7535HS - 8GB - 512GB SSD - RTX 2050 - Win11
- ZBook Firefly 14 G11 14" FHD+ IPS Ultra 7 155H 32GB 512GB NVMe magyar vbill ujjolv IR kam gar
- Csere-Beszámítás! Olcsó RTX Gamer Laptop játékra! I5 11400H / RTX 3050Ti / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- 124 - Lenovo Yoga Pro 7 (14IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060 (48 hónap garancia!) (ELKELT)
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 9700X Processzor!
- AKCIÓ! ASRock Z390 i7 8700K 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3050 8GB Zalman i3 Edge Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged