Hirdetés
- Mobilhasználat külföldön
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Yettel topik
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iPhone topik
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
-
Mobilarena
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Redchucky
aktív tag
Egy darab szájbavert hangszerbolt van az egész városban (110ezer ember) és nem lehet kapni 10-52es húrt

-
arnyekxxx
veterán
Mért lenne jó?
Mert a zenélésnek nem az a lényege, hogy nullteszten 100%-ot teljesítsen valami. A te elképzelésed alapján két marshall plexiből az egyik nem elég jó, mert nullteszten különbség lenne az ugyanoda betekert másik plexihez képest. Mégis elfogadod, hogy mindkettő jó, pedig nem egyformák.
Ki nem szarja le, hogy milyen DSP van valamiben ha a hangja jó? Te tényleg nem tudod a zenét hang irányából megközeliteni, csak a technikai adatok felől.
-
válasz
Ba cy lus
üzenetére
Ugye vannak benne "hard" részek (hörgés többek közt) és ténylegesen melodikus / dallamosabb részek. Insomnium, In Flames (early - szvsz. 2008-ig), Dark tranquility, Be'Lakor, Omnium Gatherum és még sokan mások. A melodikus részek miatt jó a műfaj és megkülönbözteti a csak chug chug + hörgéstől
. -
X2N
őstag
válasz
arnyekxxx
üzenetére
Ugyanarra van az Axe FX meg a Mesa DR/Diezel/ MESA Mark IIc+ is, gitárhangot csinálni. Igen teljesen komolyan gondoltam hogy azt a hangot meg lehet csinálni annak a töredékéből 1-2 jobban megválasztott csöves fejjel, ládával. Ezek módosítható dolgok, áramköri szinten is, ezt ne felejtsd el soha...
Konkréten tudom melyik erősítőt kell megvennem ami 2 alkatrész cserével Dual Recto előfokká alakítható, és melyik előfokot amiből Mesa Mark klón-t lehet csinálni 1-2 vezeték átkötéssel. Ezzel a kettővel lehet hozni egy elég komoly hangzást, végfokból nem kell kettő, és ládából sem, persze ha lenne azzal még komolyabban szólna.Igazából a kettő erősítő egyszerre szól még élőbe is
Kirk-nél szintén. Érdekes hogy erről is többet tudok mint te nem?Szerintem te nem vagy képbe, vannak külön előfok, végfok, full rig NAM profilok is. Képzeld amikor egy csöves erősítőt akarunk modellezni akkor azt az előfokot ki is lehet kötni egy végerősítőre meg hangszóróra. Ezeket is kellene modellezni. Vagy te talán a vezetéket hallgatod? Arról meg ne is beszéljünk hogy amikor végfok után veszel le jelet mindenféle DI/reactive loadokkal az is megváltoztatja a jelet.
"Emellett jelezném, hogy onnan indultunk, hogy szerinted ami nem tud tökéletes nulltesztet produkálni az nem lehet elég jó."
Mért lenne jó?
Ha kiküldök a hangkártyából egy jelet, amit visszaloopolok a bemenetre, felveszem, fázist fordítok, ha van eltérés akkor az szerinted jó?
Egy jó hangkártyánál 0 az eltérés.
Nem arra vagyok kíváncsi hogy neked mi elég jó, hanem arra ami tökéletesen reprodukálja egy rendszer hangját. Ha neked 20eFt-os kínai multieffekt jó azzal én nem tudok mit csinálni. Egyáltalán milyen DSP van benne? Lefotózhatnád, érdekelne így Positie Grid Spark 12 bites csodája után.Ugyaníg egy csöves erősítőt ha bemikrofonozok ládádával, hangkártyával adok rá jelet, felveszem valamiért nem lehet tökéletes null tesztet csinálni...
Még a NAM-al se. A készítője is azt mondja hogy ez lehetetlen. Nem nem mondta senki hogy használhatatlan, teljesen jól szól és használható. Csak megvannak a korlátok, tökéletesen ezt nem lehet leszimulálni se profilozni. Ráadásul ha te ezt egy másik rendszeren fogod hallgatni akkor az még jobban el fog térni. Sose lesz olyan mint az eredeti.Erre szokták mondani a hangmérnökök hogy igazából otthon mindenki baromi jó mixeket csinál, de más rendszerén meg nem szól úgy soha ahogy kellene.
-
arnyekxxx
veterán
Miért akarna a metallica ilyen hülyeségeket mutogatni a világnak? Pénzt keresnek nem fórumfaszméregetnek.
Ne haragudj, 2013-ról beszélünk. Ma
egykét tonex one-al is meg tudnák csinálni (magát a gitárhangot) de miért foglalkoznának ezzel mikor ott van nekik az kész rendszer felépitve tizenéve. Egyébként komolyan gondoltad, hogy az axeFX csak annyit tud amennyit egy 100-150ezres csöves fej? Mennyibe kerül egy Mesa és mennyibe egy Diesel fej (ebből a kettőből keverték Hetfileld torzítottsoundját pár éve, most nem tudom) alájuk 1-1 láda+az effektek?Modellezős erősítőn mit akarsz NULL tesztelni
én ennyit írtam:
aszondod NULL teszt kizárólag a NAM megjelenése óta létezik?Össze NULL tesztezed a fejből az effekt hurokból kijövő jelet, és?
igen, ennyi, szerinted egy NAM-on (kemperen, QC-n) mit nullteszteznek, az utána rakott IR-t?
Szerintem te nem igazán vagy képben ezzel az egész modellezős témakörrel.Emellett jelezném, hogy onnan indultunk, hogy szerinted ami nem tud tökéletes nulltesztet produkálni az nem lehet elég jó:
A null teszt megmondja hogy elég jó-e. ha nem ugyanaz akkor nem... -
-
X2N
őstag
válasz
arnyekxxx
üzenetére
Például azért hogy megmutathassa a világnak hogy nem csak a legdrágább AXE FX-el lehet labdába rúgni professzionális szinten?

Ha haragudj de ha ez kell ahhoz hogy egy 100-150eFt-os csöves erősítő hangját hozd élőben akkor az már inkább ciki.Persze az se jobb amikor azzal reklámoznak egy új lemezt hogy valami olcsóbb kondenzátor mikrofonnal vették fel(az egyik Billie Eilish lemezt így reklámozták pár éve), átverve és megvezetve azokat akik esetleg most kezdenek el zenélni azzal hogy meg lehet csinálni ilyen dolgokat egy olcsóbb mikrofonnal preampok nélkül is. Aztán persze kiderült hogy szó se volt erről, több millió FT-os 60-as években gyártott csöves kondenzátor mikrofonnal lett felvéve, meg ennek a többszörösébe kerülő mikrofon preampokkal és utólag rontottak felvételen hogy hihető legyen.
Modellezős erősítőn mit akarsz NULL tesztelni
? Össze NULL tesztezed a fejből az effekt hurokból kijövő jelet, és? Láda+mikrofon szimulációt majd addig fogod kézzel állítgatni vagy cserélgetni az IR-okat amíg ott is 0 lesz az eltérés? 
cappa72-Ilyen csak a mesében van

-
válasz
Moleman
üzenetére
Egy régi barátommal (együtt zenéltünk még a thrash korszak hajnalán 88-91) elegyedtem szóba (igazából cseteltünk), épp újságoltam, neki, hogy mit vettem, erre visszaküldött egy képet, hogy nézmá' mifélét vettem a gyereknek... pont ugyanilyet. De még a hangszedők is EMG-k benne. Virtuális röhögést váltott ki.
@#67458Redchucky
Köszönöm!
Kicsit sajnálom az x300-at, mert alapvetően nagyon tetszett küllemre. -
arnyekxxx
veterán
Az hogy a létező legdrágább modellezővel
A világ egyik legnagyobb zenekara ami egy magyarországnyi GDP-vel gazdálkodik miért ne választhatta volna már 2013-ban is az akkor elérhető legkomolyabb cuccot? Komolyan nem értem mit akartál ezzel mondani.
aszondod NULL teszt kizárólag a NAM megjelenése óta létezik?
-
X2N
őstag
válasz
Ba cy lus
üzenetére
Ott a pont.
Az hogy a létező legdrágább modellezővel sikerül csak világsztárjainknak élőben vállalható hangzást csinálni sokat elárul. Főleg azt hogy nem bíznak semmiben csak a legdrágább eszközökben mert más meg se próbáltak.
Itthon Tankcsapdának elég volt 2db Mooer GE300-is élőre.
Más más külföldi zenekarok gitáronként elvannak 2db HX Stomp-al, de láttam olyat is aki 1-db Helix Rack-el 2 gitárt 1 basszusgitárt kiszolgál, más meg 2db Quad Cortex-el megold mindent is 1 gitárra.
Hogy aztán ők mennyire vannak szponzorálva ezek a gyártók által az már más kérdés...
Metallicánál a hülye kör alakú színpad miatt amúgy se praktikus gitárládákat használni, de gondolom ez mellékes...arnyekxxx-Axe FX-re Null teszt, lemaradtam valamiről vagy már NAM-ot is tud
? -
Ba cy lus
addikt
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
De miért ne lenne rosszabb a modellezett, mint amit modellez? Nem alkottak újat, a régit kreálják újra. Egyébként 130 dB mellett meg a kedvenc zene által okozott teljes extázisban majd pont a finomságokra fog tudni bárki figyelni, kb. esélytelen. Mellesleg előfok torzításra épülő erősítőket, high gain-t sokkal könnyebb jól modellezni.
-
arnyekxxx
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Nem találtam axe FX-ről sehol 100%-ot teljesítő nulltesztet, szóval nem értem a metallicát hogy tud olyan cuccal koncertezni tizenéve ami egyértelműen nem elég jó.
-
-
Na egy kicsit bővebben...
Tán szombaton néztem, aztán vasárnap Moleman megdobott egy linkkel, ez ráerősített egy kicsit, hogy igenis nézzem meg.
Rászaladtam az AI val a képekre, specifikákra, mi várható tőle, mennyi az eredeti ára.
Kicsit impuzus-szerűen (vagy 3 órányi információgyűjtés után...) azt mondtam, hogy legyen, megveszem.
Persze nagyon tartottam attól, hogy mit kapok a kis megspórolt 130k-ért. Főleg, hogy kemény tokkal volt ennyi. Újonnan nem moddolva 220k.
Tudtam, hogy használt, hogy káhás. Ezt leírta a srác a hirdetésben.
Sosem vettem még így látatlanban ennyire drága dolgot.
De azért bizakodó voltam.
Kedden feladták, szerdán ebédidőben kézbesítették. Alig vártam, hogy indulhassak haza. Merthogy kaptam az infót, hogy jó nehéz. Reméltem, hogy nem téglát kapok.
Előkészítettem a terepet, hogy kicsomagolás után egyből lehessen próbálni.
Hát vagy 10 percig bontogattam, olyan jól sikerült a becsomagolás (mániám, hogy a csomagolóanyagokat elteszem, hátha nekem is kell majd csomagolni).
A keménytokot kinyitva az várt, amit a hirdetésben láttam.
Eredeti Ibanez pánt fel, nyakba fel, jack bedug, vigyor arcra költözik, műxik.
Nyak kicsit vastagabb, mint a Warlocknál, viszont olyan, mintha a 470DX-nél vékonyabb lenne. De ez csak a halovány emlékre támaszkodó kis szösszenet volt.
AZ AZ szériánál jóval vékonyabbnak éreztem. Simán fogom tudni használni.
Test próba - mint mindent eldöntő kitétel ellenőrzése. Ehhez segítség volt https://www.youtube.com/watch?v=_QjNrsLBRZY, amit CtrlAltDel linkelt, és hát ugye Kramer-rel a 110 simán ment. Hát ezzel is.
Bingo.
Test: OK, nyak: OK
Szóval OKÉ!
Most már ki lehet pucolni az agyi regiszterekből az oda nem kellő tartalmakat... megkímélve a családot is.
(A regiszerek eddig "gitárvásárlás" szóval telítettek voltak.)
Miután megvolt a zsuzsi-zsuzsi, csak megnéztem, hogy miféle letörés van az Ibanezen.
Kicsit kisebb, kevésbé ívelt. De most már mindegy, mert nem zavar. És pont ez a lényeg: a dánpikking menjen élvezhető módon.

Na és akkor az összes húros:
RG421HPAM, XL VI, Warlock
Azért az xlvi elég nagy testű ST forma. A warlock men nem fért bele a képbe
(a kemény tokba sem).Kramer még itthon, de megy Bp-re a nagyobbik fihamhoz.
Meg kell jegyezni, hogy nem tudom mi van abban a Warlock-ban, de hogy dögösebb, mint eddig bármi amit sikerült kipróbálni, az biztos (persze ez ízlés dolga).
Remélhetőleg most itt megáll a vásárlási hajlam (talán), lenyugszik a "mindenki is". A három napos csodaperiódus még nem telt le.
-
X2N
őstag
De te rövidebb menzúrán fogod 1 egész hanggal lehangolva használni.
Kalkuláld ki ezzel. A felső 3 tekercselt gitárhúroknál érdemes 18-20-lbs-körüli húzóerőt tartani, a vékony acél húroknál 14-16 lbs-t érdemes megcélozni.Ba cy lus-De melyik a megbízható? Mert azért ha egy ilyen spontán meggyullad a gitárodban akkor nem lesz idő poroltót keresni, maximum előadod Hendrix gitárégetős mutatványát miközbe telemegy a tüdőd mérgező meg rákkeltő füsttel.
-
X2N
őstag
válasz
Redchucky
üzenetére
Ha standard hangolást használsz akkor a 10-46 jó gibson menzúrára. Ha a slinky feeling kell akkor jobb a 9-42.
Feszesebb húron könnyebben lehet gyorsabban riffelni. Kevésbé csörög a húr, több mélyed is lesz de az inkább hátrány, mint előny. Nekem emiatt van a vastagabb húr. Most ezzel kísérletezek az Ibanezen.
Tony Iommi-nál a gitárhang része volt a 8-as húr úgyhogy tessék kísérletezni mi válik be.
Goose-T-Beelőztél.
-
Redchucky
aktív tag
Amúgy van értelme 52-es húrt használni, ha nem akarok droppolni? Úgy értem nagyobb mélyeket ad mint a 46?
-
X2N
őstag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
A Metallika "koncert".
„Környezetvédelmi okokból [Antarktiszon] nem akartak zajszennyezést”Közben Lars ugyanúgy dobolhat, sehol egy elektromos dob, ki érti ezt.

Közben megnéztem és még egy Nux MG-30-ban is 32 bites konverterek vannak.
-
X2N
őstag
válasz
Redchucky
üzenetére
Ezt az aliasing-ot az csökkentené ha a sampling rate-et és a bitrátát növelnék.
Spóroltak a DSP-n mert az drága(Spark).
Itt van egy teardown. Le van fotózva a DSP is.
A DSP, és az ára/adatlapja.Adatlapjából ez derül ki:
Three 12-bit analog-to-digital converters are embedded and each ADC shares up to 16
external channels, performing conversions in the single-shot or scan mode.Hirtelen utána kellett nézzek, még 80-as években használtak 12 bites AD konvertereket...
Az 1987-ben kiadott Alesis Midiverb 2 is már 16bites AD konverterekkel rendelkezett.
Persze akkor ez stúdió cucc volt ma meg már nem kell csak a fanatikusoknak.
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
-
Redchucky
aktív tag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Akkor ez ilyen... Nekem sem tűnt fel eddig.
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
válasz
Redchucky
üzenetére
Nem. Tobb mint egy hetig vizsgaltak, es ez a valasz jott.
After reviewing the video with our engineering and DSP teams, we've identified that the slight background noise you're hearing is a form of aliasing, a known characteristic of all digital audio processing.
Aliasing can become more noticeable in certain scenarios, particularly with high-pitched notes, string bends, and heavier distortion settings. In many cases, slight tone adjustments (such as adjusting gain or presence, or tweaking the EQ) can help minimize or even eliminate the audible effect.
That said, we wanted to assure you this is not a defect in your Spark 2 unit.
Az elobb a fejemen volt a Spark Neo, es az is csinalta. Eddig nekem ez nem tunt fel.
-
X2N
őstag
David Gilmour Sound With Amplitube 5
Profi lett.dl650-25.5-ös menzúrán használok 10-52-es húrokat fél hanggal lehangolva. D standardra ennél rövid nyakra vastagabb kell. 56-os szett.
-
dl650
tag
Tényleg, ha már szóba jött a húr csere : rövid menzúrán 10-52 vagy 11-52-vel érdemes próbálkozni standard D-ben? Most 10 - 46 van fent.
-
Redchucky
aktív tag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Neked is köszi a tanácsot. Spark rendbe jött?
-
Moleman
addikt
-
Redchucky
aktív tag
Egy kérdés: kicserélném a 10-46os húrokat 10-52re. Hozzá kell nyúlni a nyereghez vagy elfér az 52 is?
-
dl650
tag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Nekem tetszett! Egész jó lett.
-
X2N
őstag
válasz
Hadeska22
üzenetére
Nincs problémája, így lett beállítva az áramkör hogy ne menjen a hang rovására az hogy 9V-al működteted. Ennél egyébként se ártana nagyobb feszültséggel járatni az opampot a maximális headroom/dinamika miatt.
A híres Tubescreamer pedál is szenved ettől a hibától ha nagyon nagy jelű hangszedővel használod. Axe FX még le is tudja szimulálni ezt
Ez sem hiba, a gitárosok megszokták így a hangját, nem zavar igazából sokakat.EMG az ennél sokkal kevesebbet fogyaszt, ott 1 elem az 1 év.
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
Kicsit bohémkodtam.
-
Mondjuk az érdekelne, hogy miért. Mert általánosságban azt irják, hogy a Fishman-ek kb. 200 óráig tudnak működni (szemben pl. az EMG-vel ami 5x annyi ideig birja). Viszont redditen is egy rakás ember jelezte, hogy 3-4 hetente tölteni kell, mert lemerült pedig a gitár nem is volt bedugva. És ilyenből több is van. Nem tudom, hogy user error (rosszul volt beszerelve) vagy a Fishman-eknek van valami ilyen problémája.
Mert ha igaz azért a 200 óra sem nagy szám, nem ám ha felét nézük.
-
X2N
őstag
Mindegy neki. Fishman hangszedőkhöz van tölthető aksi, elég drága, az is usb-c-s. Mást nem is érdemes hozzá használni mert eléggé meríti az elemet.
Olyan egyébként van Fuzz pedáloknál ahol nagyon egyszerű a kapcsolás hogy az elem belső ellenállása miatt máshogy szól a pedál mintha tápegységet használnál.
De egy EMG/Fishman hangszedőnél ahol opampok vannak nincs ilyen. -
arnyekxxx
veterán
aldis ni-mh 9V aksival a rádiós miki röhögve kibir egy hosszú koncertet, aktiv gitár elmegy vele egy évet, od, hangolópedál is nagyonsok órát elmegy vele, nekem ennyi mindig elég volt.
Mindemellett az EB jóeséllyel nem csinált semmit a piaci rés felfedezésén kivül, csak rendelt matricázott aksit valamelyik kínai gyártótól
-
dl650
tag
Lehet rosszul tudom de én úgy hallottam, hogy az aktív pickup nem szereti az újratölthető aksit.
-
Moleman
addikt
válasz
consono
üzenetére
Aktív gitárokba még mindig kell ilyen, de sok értelmét nem látom, valószínű, hogy hamarabb megdöglik egy akksi álltában, mint a sima elem.

A régi basszusgitáromban legalább 10 éves az elem, és még mindig működik. Azt nem tudom, hogy jobban szólna-e friss elemmel, de nem is fog kiderülni, annyit nem ér, hogy vegyek egy újat.
-
X2N
őstag
válasz
arnyekxxx
üzenetére
Meglátták a piaci rést, még ha a Boss csinált volna ilyet a pedáljaihoz, de hogy az Ernieball? Ki érti ezt.
Nekem mindig is kellett volna 9V-os tölthető elem, főleg ilyen kis méretbe. Akár 12-20-24V is jöhetne...
Volt nekem is ni-mh, meg LiFePo aksi is, nem szerettem, nem ad le akkora áramokat, kevés feszültség cellánként, li-ion/li-po a tuti, főleg airsoft fegyverbe. Kicsi, könnyű, instant lakástűz ha rövidre zárod olyan energiasűrűsége van, télen 0 fokba is tökéletesen működik ahol a ni-mh meghal, kell ennél több? Villany gitárba ha egy ilyet beteszel valószínű hogy 4-5 évig nem kell majd elemet se cserélned. -
X2N
őstag
-
X2N
őstag
The Truth About What's Going On With G&L
Jackson után az újabb áldozat a G&L
-
válasz
Goose-T
üzenetére
@#67432Bobrooney
Köszönöm!
Egész unalmas lesz a csoport
, de azért ha eladom a Kramer-t, utána veszek egy másikat...
, oszt' jövök kérdezni.@#67437dl650
Kivételesen nem.😁
Lecsaptam rá, mint gyöngytyúk a takonyra.@#67440X2N
Igazából nem tudom mennyiben jobb/rosszabb ez, mint az eredeti DiMarzio The Tone Zone lett volna.
Azért a cserét követően a jack aljzat keretét nem földelték le... majd javítom. -
X2N
őstag
A hangszórók tökéletlenségei miatt a lehallgató rendszert is ugyanúgy le kellene profilozni mint azt a rendszert is amin a profil készült, és kikompenzálni az eltéréseket, ezzel lehetne javítani a pontosságot, de mivel egyik profil készítő se adja meg hogy pontosan milyen mikrofonnal/előfokkal/pozícióból/szoba akusztikával készült(amiből nincs 2 egyforma) a profil így csak a sötétben tapogatózunk.
A nagy truváj az lenne ha közvetlenül a vezetéken keresztül tudnánk hallgatni a hangot de erre eddig csak az audiofilek voltak képesek.
-
X2N
őstag
válasz
arnyekxxx
üzenetére
Mindent arra kell használni amire való. Ha komplett riget hallgatsz NAM-al stúdió monitor hangfalon akkor tetemes eltérés lesz nem ilyen 1-5% amit ne lehetne kihallani. A stúdió monitorok 2 vagy 3 utasok szemben a gitárhangszórókkal, máshogy viselkedik a hangszóró, más a frekimenete és az sem teljesen lineáris ahogy az sokan itt azt hiszik, a végfok vagy AB/vagy D osztályú félvezetős erősítő aminek nincs a kimenetén egy kimenőtranszformátor ami megváltoztatná a damping faktorát az erősítőnek az meg elég kritikus az erősítő+hangszóró interakció szempontjából így máshogy reagál a végfok a hangszóró dinamikus impedancia válaszára is.
Arra viszont jó a NAM hogy csak az előfokot az effect send-ből kifele jól leszimulálja. -
X2N
őstag
válasz
arnyekxxx
üzenetére
A null teszt megmondja hogy elég jó-e. ha nem ugyanaz akkor nem...
Ez az amiről beszélünk a mai napig hogy analóg vs digitális.
Ha bármi eltérés van a felvett erősítő hang közt meg a modell közt akkor nem ugyanaz a hang. Ha csak 1%-ban tér el, akkor is. A végfokot+ládát+ hangszórót mikrofont meg már nem fogod tudni élethűen klónozni NAM-al se, azok már dinamikus eszközök, a NAM fejlesztője is azt mondja, hogy szerinte ez lehetetlen.
Amíg egy vezetéken megy a jel addig lehet okoskodni ezekkel, de amikor transzformátorokon, hangszórókon, mikrofonokon megy keresztül a jel azt már nem fogja élethűen utánozni, csak az adott pillanatnyi állapotot. -
válasz
Bobrooney
üzenetére
Igen, sikerült venni egy Ibanez RG421 HPAM gitárt.

Igaz, nem eredeti hangszedő van benne, de nekem jó az EMG 81/85 is.
Vót' hozzá kemény tok is, meg eredeti Ibanez pánt is.
Nekem jó lesz.
Kezet nem bántja, tegnap alaposan próbálgattam.
Szólni erőset szól, zsuzsi-zsuzsi-ra pont alkalmas. -
Igen, úgy tűnik parkettán fogok játszani. Nekem a parketta jutott eszembe róla.
Igen, saját gitártartón.
Sógort lehívtam, miután küldtem neki képet, persze 5 perc múlva nálunk volt, majd közölte, hogy a héten kétnaponta nézte ezt a fajtát... Meglepődött, hogy ilyet vettem.Aztán betorzultunk...
-
Egy kis címkefelhő... gitár, keres, kerső, AI, összehasonlítás, letörés, alak, nyak, kíznás, szenvedés, sírás-rívás, döntés, sóhaj, visszaküldés, goto10, ibanez, jackson, kramer, spira, warlock... 421hpam.
Az utolsó szó pedig a gitártartón élőben, fizikailag.Ezúton is köszönöm a türelmeteket, a segítő és "cselendzselő" hozzászólasokat egyaránt.
Köszönet
fórumtársnak a linkért! -
arnyekxxx
veterán
válasz
Goose-T
üzenetére
ezekben annXdata formátum az erősitőmodell, lehet sajátot betanítani meg ezerszám letölteni ugyanitt lehet namot online konvertálni annX-re
-
arnyekxxx
veterán
a nativ NAM-hoz sokkal erősebb vas kell és ezek a konvertálós megoldások is tudják a "good enough" szintet élő használathoz, lemezre meg úgyis plugint használ az ember nem a multit. Ugyanez igaz az IR-re is, soha meg nem mondod egy kabszimnél élőben azt sem, hogy az 1024 vagy 2048 (szerintem felvételen sem)
azért kell alacsonyabb részletességgel mert nem mindenki atomerőművet használ zenéléshez, minél komplexebb egy modell annál több processzoridőt eszik és ha van egy soksávos felvételed féltucat nammal a többi komoly vst mellett az már egy komolyabb gépet is megizzaszt ha brutánmodelleket használsz.
és sokat nem tesz hozzá a végeredményhez az, hogy 600 helyett 5000epoch mert a 600-as is ugy szól mintha ott lenne az erősítő a szomszéd szobában bemikrofonozva és ami különbséget magában hallgatva A-B teszten még éppen ki tudsz szúrna az azonnal eltűnik amikor berakod zenébe, ráteszel komptesszort, eq-t meg mindent ami ahhoz kell, hogy egybe szóljon a zene ne pedig egymás mellett külön életet élő hangszereket hallgass.
Több open source vas kellene, akkor lehetne akár .vst-ket is futtatni rajta, akár a neural erősítőit is
Van, ugy hivják, hogy laptop vagy tablet. Felteszed pl az elementet a laptopodra, ráakasztasz egy midi lábkapcsolót meg egy interfészt és annyi vst-t pakolsz bele amennyit a vasad elbir
-
X2N
őstag
*akár a neural erősítőit is.
-
X2N
őstag
válasz
Goose-T
üzenetére
Mint laikus, (költői) kérdésem a következőek:
-Mért nincs 4096/8192 pontos IR ezekben már és úgy általában? Azt olvastam akusztikushoz a 8192-nek is van értelme, elektromoshoz bőven elég a 4096, ennyit tud a Fractal is. A Helix csak 2048-at tud, ősrégi a vas.-NAM-profilokat mért is kell konvertálva futtatni? Fent van minden a Githubon.
Csináljanak a kedves gyártók olyan vasakat amik a natív NAM profilokat tudják futtatni, konverzió nélkül a DSP-ken. Ha kevés a vas ne félmegoldásokat gyártsanak már, hanem vegyenek normális DSP-ket.Van igény a minőségre. Látom az új Line 6 Helix árát.
Egy 500eurós Dimehead NAM player ezeket tudja:
-Dual NAM: Load two amp models simultaneously for unique sound combinations.
-Convolution Reverb: Up to 60 seconds of reverb time, with the ability to upload custom IRs.
-4096-Sample IR Loader: Supports ultra-detailed impulse responses for precise cabinet simulations.Ezzel a 3 feature-el veri a piacon az összes cuccot...mutassatok olyan vasat amiben számításigényes convolution reverbet lehet futtatni, na ugye...ezért kellett az új Helix, a régibe beteszed ezt, vagy az új erősítő modellt és jóformán semmi mást nem tudsz használni mellette mert elfogy a vas.
-NAM-ból 48kHz-es felbontást tud a gyári plugin, de lehet letölteni szintén Githubról 96-192kHz-es forkokat is, mért nem ezeket használjuk?

-A standard trénelési iteráció a nam modelleknél 600 epochs, de lehet letölteni ilyen profilokat is: 4000-5000 epochs victory amp modell
Mért sajnálják erre az időt?
Meg úgy általában mért is kell alacsonyabb részletességgel profilozni?
Innentől kezdve lehetne azt csinálni a gyártóknak hogy ráállnak az ultra részletes profilok gyártására. Egyszerűbb mint egy komplett erősítő viselkedését lemodellezni. Erősítőket szét lehet szedni, az előfokban a hangszínszabályzó működését lehet modellezni, a többit meg megoldja a NAM.Több open source vas kellene, akkor lehetne akár .vst-ket is futtatni rajta, akár a neural erősítőit is.
Plusz érdekesség:
GPU-n 100+ NAM egyszerre futtatva. Ezt is bárki megcsinál hatja ha tudja hogy kell linuxon egy programot fordítani. -
Goose-T
veterán
Bekeményített az M-VAVE, piacra dobta az MK-300-at. A speckók alapján brutálisan aláz mindent a piacon ennyi pénzért. Kuponnal bő 150 dollár, röhej. Négy lábkapcsoló, expression pedál, nagy színes kijelző, 2048 pontos IR, beépített akku, looper, dobgép, XLR kimenet, meg valami DS és AMP betöltés lehetősége, ez gondolom valami NAM cucc lehet.
-
Goose-T
veterán
Elcseréltem a Sterling JP160-omat erre a PRS SE Mark Holcombra és némi készpénzre. Nagyon pöpec kis gitár, kár hogy nincs benne floyd és a színe sem az én világom. Abban reménykedem, hogy könnyebben el tudom passzolni, mint a Sterlinget. Meglátjuk.
-
Tibizzz
tag
Ezek jók valamire ? [link]
-
X2N
őstag
válasz
Ba cy lus
üzenetére
Közben meg megy a matekolás hogy Line 6 Helix-et vegyek vagy valami audio interface-t.
Amiket néztem eddig:-Motu M2 - Ennnek híresen alacsony a latency-je, megy linux alatt is.
-IK Multimedia AXE I/O -Ez a kártya több szempontból is érdekes gitárosoknak a kapcsolható előfokok és az állítható bemenő impedancia miatt:
-AXE I/O offers an exclusive triple-topology, fully discrete input circuit, with both PURE and JFET input stages, to go from transparent to tube-like with just a single switch.
-PURE: a completely transparent and ultra-accurate instrument preamp that won’t color
your sound in any way.-JFET: a Class A JFET input buffer to add subtle harmonic enhancement. A slight midrange focus adds warmth, giving you more tonal options from the same instrument.
-ACTIVE: bypasses unnecessary gain stages when using active pick-ups, to keep your signal path as direct, transparent and clean as possible.
-Guitar pickups can dramatically change their character depending on the impedance of your preamp. Many guitar amps offer a load of 1 MOhms, while pedals can run much lower. That’s why the tone and responsiveness of your guitar can change so much when plugging into different gear.
AXE I/O’s patent pending Z-TONE® circuit lets you dial in impedance from 1 MOhm (“sharp”) down to 2.2 kOhms (“bold”) that interacts with your pick-ups.
At the maximum impedance, you’ll find your sound tighter, sharper and more precise. Increase the load and the sound becomes more thick and bold.
-Its patent-pending Z-Tone® impedance-adapting circuit interacts with your guitar's pick-ups to give you a massive range of tonal flexibility, you’ve never heard before.-117 dB dynamic range, 3 Hz – 32 kHz frequency response – these aren’t the specs you typically find on instrument inputs. But they’re essential to capturing the most accurate details of your performance, for coaxing the best performance from your instrument, and for keeping your sound pure and transparent.
-
Ba cy lus
addikt
-
-
Ba cy lus
addikt
válasz
arnyekxxx
üzenetére
Valóban az, gondolkodom is a Valeton GP200-am eladásán, mert hiába van benne megannyi erősítőmodell, ládaszimuláció, effekt stb., az SV20-amhoz képest csak egyhangúan zenélget, már-már mintha minden ugyanúgy szólna.
A baby plexinél meg az LP középső hangszedőállás is igazán élvezetes, és ha ennél a hangszedőállásnál visszatekerek kicsit a volume potikon, olyan cleanish tónust kapok, hogy már azzal el tudnék lenni egész nap.
Új hozzászólás Aktív témák
- Ultrakönnyű Logitech "G305" egér? Úgy tűnik, igen!
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- Titkos szabállyal tereli a hazai megoldások felé a félvezetőgyártóit Kína
- Mobilhasználat külföldön
- LEGO klub
- World of Tanks - MMO
- OLED TV topic
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- 2026 a GDDR6-os VGA-k éve lesz?
- Exkluzív órák
- További aktív témák...
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i5-1135G7 4Mag 16GB/512GB FHD IPS
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 370 - i5-G7 I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I W11 I Cam I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W11 I Cam I Gari!
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Tartós Laptop 15,6" -65% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X390: i5-G8 I 16GB I 256-1TSSD I 13,3" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- Gamer billentyűzetek /SteelSeries/Das Keyboard/Ozone/Deltaco/DE/EN/
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 7 265KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone 12 Mini 128GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3631,94% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4077
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Kirk-nél szintén. Érdekes hogy erről is többet tudok mint te nem?
Egy jó hangkártyánál 0 az eltérés.

?

RG421HPAM, XL VI, Warlock
(a kemény tokba sem).