Hirdetés
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple iPhone 12 és 12 Pro duplateszt
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
- Fotók, videók mobillal
- CES 2026: A tévékben is okosabb lesz a Gemini
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- MIUI / HyperOS topik
- Headset, ami hangszóró is, AI nyaklánc, rúddal izélgethető porszívó... - CES
- CES 2026: olcsó, kompakt, többportos GaN töltőt kínál a Lenovo
-
Mobilarena
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Moleman
addikt
válasz
V.Stryker
üzenetére
Elég magas áruk van ezeknek, ahhoz képest, hogy használtan mennyiért mennek az újonnan jóval drágább nagytesók.
Régebben nézegettem én is hasonlókat GS-en, Jackson JS32, Ibanez RG320, EX370, néha RG421, előfordulnak hasonló áron, csak ki kell várni.Amúgy általánosságban valószínűleg nagyon hasonló lesz a két gitár, talán a Jackson picit jobban szól. Nem tudom már, hogy itt olvastam ezt az örök igazságot, vagy máshol, személyes tapasztalatom csak RG370-nel és RG421-gyel van, azok tetszettek.
-
V.Stryker
nagyúr
Sziasztok,
Kéne egy kis vélemény. Ket gitár között kéne valasztanom... Jackson js11 vagy Ibanez GRX22EX. A Jacksonra sokat kell várni, de nem ez a döntés alapja. Olcsó gityók, de mégis kihoznám ebből amit lehet.
-
Berreh
tag
válasz
lacibattya
üzenetére
Itt megtalálod egyesévek a gyári patcheket: link
Ingyenes programmal (ToneLib Zoom) szerklesztheted. -
Ctrl+Alt~Del
őstag
válasz
chaosmonger
üzenetére

Ez tetszik.
-
Bobrooney
senior tag
válasz
chaosmonger
üzenetére
Jók vagytok, én csak simán megtanultam őket
-
V.Stryker
nagyúr
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Vagy:
Egyszer Anna Dinamitot Gurított Bumm Eszter

-
WolfheartGR
őstag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Most miért akarsz kitúrni a posztomból?

-
chaosmonger
tag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Én annak idején költöttem magamnak magyarul egyet:
Elemér A Dagadt Gólya Békát Ebédel
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
válasz
fattyu
üzenetére
Szerintem Davey sztratója az ilyen.
Amúgy sziasztok, tavaly decemberben úgy keltem fel egy szép reggelen, hogy szeretnék egy elektromos gitárt. Soha, semmilyen hangszeren nem játszottam, de ezt az érzést ki akartam próbálni, hogy milyen, amikor megpengetünk egy elektromos gitárt.
Különös tekintettel, hogy 35 éve Maiden-rajongó vagyok, és kedvencem pont Davey a bandából! :-D
Szóval én leszek a topik leghülyébb tagja, egyelőre lelkesen gyakorlok, eddig 41 óra 21 percnél járok.
Az ilyen okosságok, mint az Eddie Ate Dynamite Good Bye Eddie, meg a Big Cats Eat Fast nagyon könnyen megragadtak. :-D
-
-
Goose-T
veterán
-
Berreh
tag
válasz
lacibattya
üzenetére
Factory reset: bekapcsolás közben nyomod a HOME gombot, megkérdezi, hogy biztos vagy-e benne, ha igennel válaszolsz, visszatérhetsz az eredeti patch-ekre
-
lacibattya
csendes tag
Hali
zoom G1on multihoz van valakinek gyári mentése?(patch list) -
Goose-T
veterán
válasz
cappa72
üzenetére
Az alakja SG, de hangban sokat nem kell várni tőle. Se mahagóni, se ragasztott nyak, se alnicós pickupok. Kínai pickupokkal azért fel lehet tuningolni. Ettől függetlenül a gyártót ismerve korrekt gitár, csak a hangolókulcsok elég gagyik rajta, és nem is lehet szépre lecserélni, csak ha szétfúrjátok a fejét.
-
arnyekxxx
veterán
a gitár vst vagy multi? Ha multi és van neki aux bemenete és megfelel, hogy ugyanazt hallják mindketten akkor csak a füles elosztást kell megodani.
Ha vst és emiatt az interface meg laptop adott (és nem sokcsatornás az interface) akkor én a dobot betolnám az alaplapi bemeneten, a gitárt az interfészen, keverés a daw-ban a kimeneteket meg a lehetőségekhez beállítani
-
Fiam lassan összespórol egy kis pénzt...
Ilyennel érdemes foglalkoznia, vagy fél-tüzifa kategória?
[Epiphone SG]
(elsődlegesen SG típust szeretne) -
Moleman
addikt
válasz
Goose-T
üzenetére
Nekem régen néha úgy is monitorozott az UR22, ha USB töltőre raktam, és nem volt gépre dugva.
Mostanában nem akarja.Amúgy ha jó a villanydob, akkor megvalósítható, hogy VSTi dobcuccot szólaltat meg, és közben mehet ugyanazon a gépen pl egy Amplitube, vagy multiból hangkártyába a kész vonalszintű gitárhang. Talán így a legolcsóbb, de valóban trükkös.
Az én olcsó dobomnak sajnos nem túl profi a midi része, nem sikerült tökéletesen összelőni egyik dobprogrammal sem, főleg a lábcin vezérlése okoz problémát, hiába buta on/off a lábpedál, mégis legalább 4 midi note-ot használ, néha kiszámíthatatlanul.
-
Goose-T
veterán
Ez a trükközés elég instabilan hangzik. Legegyszerűbb venni egy négycsatornás külső hangkarit (pl. egy ilyet), azzal már nem kell annyira trükközni, de azért még géphez vagy kötve.
Ha nem akarsz géphez kötve lenni, akkor érdemes egy keverőt beszerezni, és akkor annak a fejhallgató-kimenetét rákötni egy elosztó-erősítőre (pl. ez egy olcsó és használható cucc). Sajnos az olcsóbb analóg keverők sokat rontanak a hangminőségen, nekem például volt két olcsó analóg Behringerem is, azok után ég és föld volt a drága digitális Behringer XR18. Ezzel a megoldással mindenki ugyanazt fogja hallani.
Ha azt szeretnéd, hogy mindenki más mixet halljon, ahhoz már sokbuszos keverő kell, abból használhatót csak a százezres nagyságrendben kapsz (értsd százpárezertől a csillagos égig). Ráadásul a monitorkimeneteik vonalszintűek, így kell hozzá fülmonitor-rendszer is, amiből a lehető legolcsóbb vezetékes az AliExpressen 40$ (itteni boltban ugyanaz 20 ezer). Ebből kell fejenként egy darab. Vezeték nélküliből a használható 100 ezernél kezdődik.
-
Ha van tapasztalatotok ilyenben, akkor legyszi!
Hogy, mikből raknátok össze, ha az az igény, hogy egy dobos, elektromos dobbal és egy gitáros elektromis gitárral, fülesben hallják egymást!?
Kell hozzá keverő, fejhallgató erősítő,...?
Vagy az is jó lehet, hogy noti, abba megy a gob, külső hangkarin a gitár, és trükközéssel a két füles?Köszi!
-
Goose-T
veterán
válasz
pacni120
üzenetére
Gyors keresés után azt találtam, hogy Pearl márkanéven valószínűleg többféle Fender kombó klónját gyártották Japánban. Ez például egy Twin Reverb klón. Lehet érdemes lenne utánanézni, hogy melyik "híres" kombót utánozhatta ez le. Bár nekem nem rémlik, hogy más gyártó csinált volna ilyen önmagába zárható kombót. Varrógépeknél volt ez divat inkább.

Szerk.: jobban megnézve azt a Twin Reverb klónt, inkább csak a külsőt klónozták le, mert amúgy tranzisztoros. Külön vicces, hogy a táp nagy pufferkondijait úgy helyezték el, mint a csöves erősítők csöveit.
-
pacni120
tag
válasz
Moleman
üzenetére
Szia!
Igen, ez volt nekem is a legközelebbi találatom. Sajna az előlep nincs meg, kb. 10 éve vettem, már akkor is használtan. Valóban nagyon masszív darab, meglepően szépen is szól, a beépített effektekről viszont inkább ne beszéljünk
Nem is annyira a pénzről szólna a dolog, inkább csak szeretném, hogy egy gyűjtőhöz kerüljön, ha tényleg ritkaság. -
Moleman
addikt
-
pacni120
tag
Sziasztok!
Először is - bár új vagyok itt - részvétem a hozzátartozóknak!Sajnos a "beárazás", "pearl" és "combo" szavakra rákeresve nem kaptam választ a kérdésemre. Beárazással kapcsolatban tudna nekem segíteni valakit?
Lomtalanítás során akadtam rá egy régi Pearl combomra, lehetséges, hogy egy kincsre leltem, vagy értéktelen? Külföldi oldalakon sem találtam használható információt. -
FockeWulf
tag
Nyugodjon békében.
-
Neeeeeee

-
gaborbol
őstag
válasz
Viszlát
üzenetére
Reszvet a csaladnak , hianyozni fog. Nemreg beszeltunk a villanyciterarol remelem sikerult befejezni.

Mult heten neztem egy YouTube videot egy sracrol aki gitarokat ad meg vesz megelhetes szinten, munkabol kifolyolag hagyatekkal is foglalkozik. Nagyon normalis ember, azt javasolta, hogy akinek tobb gitarja van, vannak ertekesebb gitarok, valahova tegyen egy listat, hogy melyik gitar kb mennyit erhet, mikor vette esetleg milyen emlek fuzi hozza. Ha esetleg varatlanul tavozik az illleto a csaladnak konnyebb masra fokuszalni es nem azzal foglalkozni amihez semmit sem ertenek. Esetleg egy cimet a kedvenc gitarbolthoz vagy a mesterhez aki javitotta valaki hozzaerto, zenesz barat, tobb eves kapcsolat stb.
-
Nagyon nem jó hír!
Hiányozni fognak a random klipjei, meg a segítőkészsége. Mindig tudott valami okosat mondani kérdésekre, mindig volt valami jó ötlete.
Ott van a Logout gitár tudástár, azt ki fogja frissíteni? -
arnyekxxx
veterán
[csúnya szavak]
-
Viszlát
addikt
Családja kérésére és mély fájdalommal szeretném tudatni veletek, hogy Eastman fórumtársunk pár nappal ezelőtt tragikus hirtelenséggel elhunyt. Kérünk mindenkit aki szeretné elkísérni utolsó útjára, 2022. február 25-én 14 órakor, egy szál fehér virággal legyen velünk az érdi temetőben.
E. sokszor beszélt a gitáros közösségről végtelen szeretettel, az itt kötött ismeretségekről és barátságokról, így szerettem volna veletek a Logoutos blogbejegyzés mellett külön is közölni a szomorú hírt.
-
Headrush-osok szevasztok.
Új firmware, négy új torzítóval és egy új erősítővel négy különböző hangzással.
Tegnap felment az upgrade, gyorsan ki is próbáltam, de túl sokat nem tudok mondani, mint hogy az amp sim-ek jók és az S1 torzító bejött nagyon, főleg a zöld torzítóval (Ibanez Tube Screamer sim) keverve kemény szólógitárt kap az ember. -
nap
addikt
Ibanez Mikro vagy Jackson Minion?
Tudtok olyan helyet, ahol vásárlás előtt ki lehet próbálni egymás mellett mindkettőt? -
Goose-T
veterán
válasz
consono
üzenetére
Ez elég közel áll hozzá. Veszel hozzá egy feka koptatót, aztán kész is vagy. Ha kell a stealth look, akkor tudok hozzá adni fekete pickupkupakokat, van itthon. Fehér is.
Vagy megveszed hozzá az EMG-t vagy az Alis aktív cuccot. Vagy lősz hozzá valami használtat GS-ről. -
consono
nagyúr
válasz
WolfheartGR
üzenetére
Én is gondolkodtam rajta, de nem akarok még egy Stratot
Ha Telében lenne.... -
benvolio
őstag
Van itt a közelben egy eladó Nux Mighty Lite Bt, nagyon jókat írnak róla és néztem videókat is, megtetszett. Meg akartam venni, de rájöttem, hogy van itthon egy sokkal jobb összeállítás, mert tettem egy próbát. Zoom G1 Four és Divoom Voombox Outdoor párosítás.
Brutál jó! Ez is könnyen hordozható, jól is szól, mindent lehet vele, még a telefon is jack kábellel ráköthető a Zoom-ra és akkor még aláfestés/rájátszás is megvan. [kép] De kipróbáltam nagyobb partybox-al is amiről szokott a kerti party szólni és teljesen jó. Simán ellehet szórakozni vele. -
Moleman
addikt
válasz
benedekco
üzenetére
Itt is lehet kapni, 3-4 éve kaptam egyet, a kupakja már nagyon laza, de így se száradt ki.

Nagyon öreg húrokkal már nem tud csodát tenni, de megelőző karbantartásnak hibátlan, és tényleg jobb síkosított húrokon játszani.
Én is vettem olyan gitárt, amin már érdesek a vékony húrok, emiatt az indokoltnál jobban tépi szét az ujjbegyem.
-
válasz
V.Stryker
üzenetére
Tudom ajánlani, GHS FastFret. Nemtom nálatok hol lehet kapni, de ha ezt nem is, valami alternatívát biztosan találsz. Nekem volt valami Daddario is, de az hamar kiszáradt, nagy szar volt. Ez már már meg több mint egy éve tartja magát és tele van még cuccal. Kellemesebb a játék is, pontosabban és gyorsabban tudsz csúszni a húrokon.
Amúgy én is akkor cserélek, mikor elpattan, vagy mikor már zavaróan szar az intonáció. -
Goose-T
veterán
válasz
V.Stryker
üzenetére
Húszévesen, csórón úgy voltam vele, hogy akkor kell cserélni, amikor elszakad.
Egyébként ha hallod a hangján, hogy döglött, akkor érdemes cserélni. Van, hogy az intonáció is elmászik, mert megnyúlik a húr, az hallható is. Persze csak akkor cseréld, ha korábban jól volt intonálva. -
V.Stryker
nagyúr
Ha a G B húrok szürkék fényes helyett, akkor cserés?
-
gaborbol
őstag
140 dollar, mennyire lehet gaz? A helyi gitarbolt ennyiert mar nem cserel hurt ket gitaron

Valoszinu teljesen rendben van, valamelyik oldalon a ST-20HSS SBK 193 tulaj velemenyezese 9.3-as atlagot kapott 10-bol ar ertek aranyban. Nem hiszem, hogy nagy minosegi kulonbsegek lennenek kozottuk.
Egy jo erositovel barmi jol szol, ez is a hasonlo modell videok alapjan.
Meg itt mar anyagilag nem lesz nagy bukfenc, ha nem jon be es el kell adni. -
-FLY->
őstag
Hali!
Valahogy lehet normál hangkártyás üzemre bírni egy scarlet solo-t fejhallgatóval? Elkezdtem gitározni, amihez kellett és kitűnően működik. Viszont zenét is hallgatnék róla, mert jobb bőven, mint az alaplapim. Fejhallgató kimenetből képtelen vagyok normál hangminőséget kicsalni kész anyagból (hangszereket kiemeli, vokál szinte semmi), van valami trükk?
-
V.Stryker
nagyúr
Ez az aktív humbis olcsóság mennyire lehet gáz? Megkívántam...
-
Goose-T
veterán
Összedobtam fél óra alatt egy videót egy régi számunk remixelt változatához. Ezzel ünneplem meg, hogy elérte a bődületes 200 like-ot a zenekarunk oldala.
-
espista
senior tag
Tegnap este rádugtam a csöves Laney-re. Hát ott azért kisimultak a ráncok.
Nyoma sem volt a döglött hangzásnak. Asszem' tekergetem még egy kicsit a PodGO-t, hátha kijön belőle valami "rendes" hang is. -
gaborbol
őstag
Elvittem a Godin A6 ultrat gitarboltba egy hurcserere, egyszer csinaljak meg a profik legyen rendesen beallitva... semm extrat nem kertem, a hurcsere az egy alap beallitassal-tesztelesse is jar, ket hetet mondtak, hogy addig ott kell hagyni , vegul pont harom het lett, most hoztam el.
72 dollar tokkal-vonoval, de ez meg a regi ar mert mostantol 82 dollarert vallajak... Nincs ember viszont sok az ugyfel, vagy az aremeles hatasara kevesebb melo lesz vagy tudnak meg majd valakit felvenni. -
Eastman
addikt
válasz
espista
üzenetére
Ha otthon machinálni akarsz vele, első körben kösd le a hangszín és hangerő potikat (lehet a kapcsolót is) és csekkold a P90-ed
natúrönálló hangját, hangszínét a megszokott erősítődön. Ha úgy használhatónak érzed, akkor lehet a kondikkal és ellenállásokkal variálni egy jobb hangzás érdekében...
Új hozzászólás Aktív témák
- Építő/felújító topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- BestBuy topik
- alza vélemények - tapasztalatok
- Milyen videókártyát?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- 2026 a GDDR6-os VGA-k éve lesz?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- G.SKILL Ripjaws V 2x4GB 3000MHz DDR4 kit
- APC Smart-UPS 1500VA LCD RM 2U (SMT1500RMI2UC) - űj ára 450.000Ft
- Digitus Network Cabinet 19'' 42U DN-43000 white - Rack Szekrény
- BROCADE Ruckus ICX7150-24port - Switch - több db - 130Gbps
- 3D nyomtató - SAURER MarkingSolutions Signum Eco Lasersysteme - laser marking system
- Apple iPhone 15 Pro Max 256 GB Natural Titanium 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- HIBÁTLAN iPhone 13 Mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4181, 94% Akksi
- ÁRCSÖKKENTÉS Intel Core i5 3470 confidential Ivy bridge Quad Core
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Régebben nézegettem én is hasonlókat GS-en, Jackson JS32, Ibanez RG320, EX370, néha RG421, előfordulnak hasonló áron, csak ki kell várni.

)