Hirdetés
- iPhone topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Xiaomi 17 - még mindig tart
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- Mobil flották
- Megérkezett Európába a Soundcore Space 2 fejhallgató
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Telekom mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Goose-T
veterán
válasz
cappa72
üzenetére
Legyen egy tubescreamer-klón, olyanra minden gitárosnak szüksége van!
-
Goose-T
veterán
Kezd már beérni a Thomannon az árfolyamhatás. Beraktam pár cuccot a kosárba, délután még 87 ezer körül volt az összeg, ma estére 85 ezer lett.
-
Goose-T
veterán
válasz
LeadZeppelin
üzenetére
Amúgy pont most került fel egy eladó S10 a gs-re egész jó áron. Azt biztos ki tudod próbálni.
-
Goose-T
veterán
válasz
LeadZeppelin
üzenetére
1500 euróért már az is lehet, hogy egy nevesebb magyar hangszerkészítő a kezedre szabva gyárt neked egy stratot. Olyan színben és anyagokból, amit szeretnél. Persze ez elhatározás kérdése is, mert arányaiban ezen bukhatnál a legtöbbet, ha el akarnád adni, szóval csak úgy érdemes belevágni, ha biztos vagy benne, hogy nem fogod eladni.
Azért is jutott most ez eszembe, mert ott voltam szombaton Custom Guitars Show-n. Számomra a legtöbb kiállított gitár érdektelen volt, talán egy darabot láttam, amiben floyd volt.
Viszont rengeteg strat, tele és LP stílusú gitár volt nagyon jó minőségben. Érdemes lehet érdeklődni a kiállítóknál, ott a lista a linken. Abban biztos vagyok, hogy a nagy részük kisujjból építene neked USA custom shop minőségű stratot.Szerk.: ott is van a képen a kiállítás egyetlen floydos gityója, az a zöld. Enyhén ESP/LTD utánérzés. Sajnos nem tudtam kipróbálni, mert az egyetlen helyet elfoglalta legalább húsz percen keresztül egy másik érdeklődő, és nekem elfogyott a türelmem. Vagyis 20 percen keresztül vártam rá, akkor végre letette a gitárt, amit próbálgatott, erre elvett egy másikat. Na egész pontosan ekkor fejeztem be a várakozást.

-
Goose-T
veterán
válasz
LeadZeppelin
üzenetére
Kíváncsiságból utánanéztem a Thomann oldalán, és az az egy értékelés nem igazán biztató.
-
Goose-T
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Máshol is jó nap ez a gitárosoknak!
-
Goose-T
veterán
válasz
GalaHU
üzenetére
Nyilván kell egy pár nap átfutás. Nem valós időben áraznak szerintem, hanem ha tippelni kellene, akkor szerintem egy elmúlt időszak átlagárfolyama alapján. Meg nyilván kerekítik és alakítják is a forintos árakat, hogy jobban nézzenek ki.
Szerk.: azt nem tudom, hogy lehet-e euróban vásárolni tőlük, de most az érné meg igazán.
-
Goose-T
veterán
Jó reggelt! Mostantól a Reverben jobban fog esni a nézelődés.
A Thomann is írhatja át a forintos árakat.
-
Goose-T
veterán
válasz
benedekco
üzenetére
A Gigboard az eggyel régebbi generáció, ennek már nagyon kicsit a késése. Annyi problémája van ennek is, hogy sokáig tart, amíg patchek között vált az ember, talán fél másodperc is megvan. Ezt viszont ki lehet azzal küszöbölni, ha sok patch helyett egyet használsz, és azon belül kapcsolgatod az effekteket a gombokkal. Akkor azonnali a hatás, nincs késés.
-
Goose-T
veterán
válasz
Hadeska22
üzenetére
Az én szubjektív értékítéletem szerint szarul szól. Nem tetszik a hangzása.
Szerintem nem használt tube screamert, nem elég fókuszált emiatt a hangzás, spektrumban elég szétszórt. Bár nem írja, hogy mit használt, csak a Soldano fejet mutatja. Nyilván ha használt volna egy TS9-et, akkor még hasonlóbbak lettek volna a hangzások a midboost miatt, így legalább meg lehetett őket valamennyire különböztetni.Szóval high gainhez nem volt elég fókusz a boost hiánya miatt, crunch hangzáshoz meg túl sok volt a gain. A túl sok felharmonikus szétcsapja ilyen gainnél a hangzást, ezért használnak tube screamert, mert az eléggé megszűri a gitár hangját.
Szerk.: az EMG-s Explorernél hallatszik igazán, hogy az egy teljesen más világ, annak eleve sokkal erősebb a középtartománya, emiatt sokkal fókuszáltabb is hangja, mint az összes többi gitárnak. A baj csak az, hogy egy beállítással vették fel az egészet, és ha olyan beállítással veszik fel, amiben az EMG jobban kiszól, akkor a többi már elviselhetetlenül fülsértő lett volna a túl sok magas miatt.
-
Goose-T
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Lehet üresen is venni, aztán tehetsz bele tetszőleges 16 ohmos hangszórót.
-
Goose-T
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Vegyél már egy Thiele ládát, le is van árazva most. 412 hang kis méretben. Akkora csak, mint egy nagyobbacska oldschool hifi hangfal. A Captort ugyanúgy fogod tudni használni vele, csak a hangfalkimenetébe kell kötni.
-
Goose-T
veterán
Megjöttek a budget Charvelek mindenféle színben!
-
Goose-T
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Na ki vele, ki volt az?
Amikor posztoltam, még megvolt. -
Goose-T
veterán
Mondjuk ezt a Seymour Duncanes agymenését nem értettem. Aszongya hogy nem tudhatod, hol készült a pickup, mert ha régen azt volt ráírva, hogy Duncan Designed, akkor Koreában készült, ha pedig Seymour Duncan volt ráírva, akkor az USA-ban. Most pedig szerinte ha Duncan Solar van ráírva, az megtévesztő. Nanyi?

Szerk.: olcsó japán Jackson a Reverben, vegye meg valaki előlem plz.
-
Goose-T
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
A line inre semmiképpen ne kösd rá, mert az átmenne még egyszer az FRFR aktív láda előfokán és végfokán. Potenciálisan tönkretéve minimum az előfokot.
Ha lenne a Laney-n speaker bemenet, akkor arra rá lehetne kötni, csak szarul szólna. Ne feszegesd ezt a témát szerintem.
-
-
Goose-T
veterán
Hoztak nekem egy ilyet egy kis szervizelésre. Nagyon korrekt kis gityó, és veszettül hangos akusztikusan, nagyon jól rezonáls.
Érdemben kipróbálni még nem tudtam, túl magasan vannak a húrok, pedig a húrláb csutkára le van eresztve. A nyak elég homorú, szóval egy pálcaállítás után ez javulni fog. A felsőnyereg sincs túl jól bereszelve, azt is orvosolni kell.
A gyári pickupjai fosul szólnak, azért is hozta a tulaja, mert nem tetszik neki a hangja. Olyan sokolrádiós, se mélye, se magasa. Dobozhangú. Összehasonlítottuk az én Epi LP-mmel, amiben Seymour Duncan SH4/SH1n szett van, hát az ezerszer jobban szólt. Kerül most bele próbaképp egy Guyker szett, ami SH4/SH2n utánzat, meglátjuk, mit tud az eredetihez képest.
-
Goose-T
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Az pont nem, az X szériás Jacksonokon olyan van általában.
Aki kér egy kis segítséget a hibakereséshez, annak itt van az eredeti gitár.
-
Goose-T
veterán
Keresd a hibát a gitáron (amíg fent van a hirdetés).
-
Goose-T
veterán
Azt a Nuxot gitárba kell dugni, és nem azért drága, mert jó a fejeserősítője. Én nem nézem ki belőle, hogy meg tudna hajtani egy 250 ohmos fejhallgatót. Annak az a lényege, hogy a gitárból kijövő jelet élvezhető hanggá alakítja, erősítőt és ládát szimulál. Amúgy megfelelne a célra, de csak könnyen hajtható fejhallgatóval szerintem.
Egyébként milyen gitárod van egyáltalán? Gitárerősítőd, kombód, multieffekted van hozzá?
-
Goose-T
veterán
Nekem is van egy 250 ohmos DT770 Pro-m. Meg egy HD681-em és egy HD660 Pro-m is.
Nem a levegőbe beszélek. Annyit tudok, hogy igen nehéz meghajtani a DT770 Pro-t, a Focusrite Clarett 2Pre interfészem éppencsak megbirkózik vele. Nem azt mondom, hogy nem szól jobban a DT770 Pro a Superluxoknál, mert azért hallható a különbség, de azok is teljesen jók és még olcsók is, ráadásul könnyen hajthatóak.Mi szolgáltatná amúgy a hangot a fejhallgatónak? Multieffekt? Mert a fejhallgatóerősítőnek line out kell, szóval másféle kábel kell, nem jó ötlet a fejhallgatókimenetet rádugni egy fejhallgatóerősítőre, nem fog szépen szólni. Egy új fejessel egy csomó kábelezést megspórolnál.
-
Goose-T
veterán
Fontos az imidzs is.
-
Goose-T
veterán
válasz
cappa72
üzenetére
USB kimenetes gitár is van már vagy 20 éve.
Az is nagy siker lett. -
Goose-T
veterán
Újabb hatalmas fejlesztés, ami megint nem fog érdekelni senkit.
-
Goose-T
veterán
Ha valaki szeretne olcsón egy jó, straight outta' Fujigen RG550-et venni vagy jó bizniszt lát benne, annak itt van egy.
-
Goose-T
veterán
Ezek nekem tetszenek, főleg a floydos.

Öt nap múlva lesznek elérhetőek hivatalosan. Spira S-421 Neo és S-401 Neo a nevük. Valami Neo nevű gitáros signature modelljei. Mivel légitársaságnál dolgozom, így rögtön az Airbus A321neo-ra asszociáltam.

Szerk.: az áruk 600 és 450 euró lesz.
-
Goose-T
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Purpleheart, amaranth. Keményfa.
-
Goose-T
veterán
A legutóbbi koncertünkön végre be lettek járatva a Celestion F12-X200 hangszórók a kombómban, hallhatóan sokkal jobban szól. Kezdem kiismerni a Headrush Core-t is. Veszett jól szóló patcheket sikerült összehoznom rajta, sose vót ilyen jó. A Hotone Ampero II Stage egy játék ehhez képest, pedig alig olcsóbb. Ezerszer komolyabb a Headrush, mondjuk nem is annyira kezdőknek való, mint az Ampero.
-
Goose-T
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Tom Araya pedig énekel! Igazi szupergrupp!

-
Goose-T
veterán
válasz
Ba cy lus
üzenetére
Aranyos csajok, de a jobb oldalon egy még érdekesebb videót dobott fel. Csak lesz már idén belőlük valami annyi év után!
-
Goose-T
veterán
Épp a minap tettem fel az ezeréves próbatermi laptopra (HP Elitebook 8570p) a Linux Mintet, mert fölösleges rá a Windows 10. Minden tök jól működött rajta elsőre, kivéve hogy a Behringer XR18-at egy PITA volt bekonfigurálni felvételre. Pipewire hangrendszer van alapból, de hiányzott a JACK plugin, külön kellett telepíteni. Utána egy grafikus felülettel össze kellett húzgálni a hardver és a DAW között az összes inputot egyenként, meg az outputot is, hogy vissza is tudjam hallgatni. Ezt el lehet menteni profilba, de nem tölti be alapból, hanem el kell indítani a Reapert, utána ezt a húzgálós programot, abban ki kell választani az elmentett profilt, és megnyomni az Activate gombot.
Csak azután lesz használható. Hát ezek alapján 2026 sem a Linux éve lesz. Pedig amúgy tök jó, gyors mint állat, minden integrálva van, frissítések jönnek kattintásra, nem kell command line-nal szarakodni.Vajon az Ubuntu Studio is ilyen, vagy egy fokkal barátságosabb?
-
Goose-T
veterán
válasz
cappa72
üzenetére
Ez nagyon jó kis nóta, és nem bonyolult eljátszani. Drop C#-ben van emlékeim szerint. Erről egy sztori is eszembe jutott: a 2000-es években egy barátom bandája énekest keresett, én meg úgy gondoltam, megpróbálom. Négy számot kellett megtanulni, abból az egyik ez volt. Szerettem üvölteni azt, hogy "shove it aside".
A pozíciót nem kaptam meg, de jót zúztam velük. -
Goose-T
veterán
Nincs véletlenül valakinek otthon egy Cort X6 SM vagy X11 QM a padláson vagy az asztalfiókban? Eljátszogatnék vele, megnézném, mit lehetne belőle kihozni. Nagyon eltűnt a használtpiacról, még a Wllhabenen sem találtam.
-
Goose-T
veterán
A harmadára csökkenti a Thomann a szállítási költséget! További jó hír, hogy az ingyenes szállítás 79 ezer fölött továbbra is megmarad.
-
Goose-T
veterán
-
Goose-T
veterán
Egy ígéretes újdonság, de árat nem írtak. Vajon alámennek a Quad Cortexnek? A Gear Page fórumán írta valaki, hogy talán 1200 dollár lesz, ami alatta van a Quad Cortex mini 1400 dollárjának is, de kicsit drágább a Headrush Prime 1000 dollárjánál.
-
-
Goose-T
veterán
válasz
consono
üzenetére
Nem kell rugdosni, ha be lehet konfigurálni arra, hogy MIDI lábkapcsolóval váltson preseteket például. Expression pedál a nagy Quad Cortexhez is kell, igazából tök jó moduláris rendszert alapja lehetne egy pedalboardon.
Szerk.: a nagy Quad Cortexet sem érdemes nagyon rugdosni, mert azon is tekerővel egybeépített lábkapcsolók vannak, ki tudja, mennyire érzékenyek. Azért is idegenkedtem tőle valamennyire.
-
Goose-T
veterán
Megjelent a Quad Cortex mini. Elvileg belül pont ugyanaz, mint a nagy, még a kijelzője is ugyanakkora, csak kevesebb gomb van rajta. Árban sem sokkal olcsóbb, de talán le fogja nyomni a régi használtak árait.
-
Goose-T
veterán
Gibson minőség 2026-ban.

Eredeti poszt itt. Vadiúj Gibson Thomanntól vásárolva. Szerencsére nem az enyém.
-
Goose-T
veterán
válasz
Ba cy lus
üzenetére
Ki a tökömnek van ideje megnézni egy negyedórás videót, amiben hogy egy faszi arról beszél, hogy Hetfield nem csak lefelé penget? Én ezeket nem bírom.
Tényleg vannak ilyen emberek, akik megnézik ezeket? Végigtekertem, de nem találtam benne olyan részt, amiben mutatná, hogy váltott pengetéssel játszik valamit Hetfield. Végig csak ez az idegesítő fószer dumál a semmiről. Ezek a mai youtuberek még a valóságshow-knál is rosszabbak. -
Goose-T
veterán
Gondolom ott hosszabb távú szerződésekkel vannak lekötve a RAM-beszerzések. Persze hülyék lennének nem árat emelni, ha körülöttük minden más PC-gyártó emelni kényszerül. Szóval ami késik, nem múlik, be fog gyűrűzni az almás cuccokhoz is. Meg a telefonokhoz is, mindenhez, amiben van RAM.
-
Goose-T
veterán
Hidd el, hogy sokat dobott a hangzáson, miután felraktam őket. Amúgy sem szedném le, sokat dolgoztam velük, be van mindegyik fúrva a falba.
Ja és ha már úgyis a Prohardveren vagyunk, akkor említésre méltó tény, hogy szinte pont annyiba került ez az EV hangfalszett, mint az a 64GB DDR5 RAM most, ami itt ketyeg a gépemben. Persze én a memóriát 2024-ben vettem.
-
Goose-T
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Ez arra jó, hogy a teljes zenekar megszólaljon a próbateremben és koncerten. Dob, ének, gitárok, basszusgitár. Van most a jelenlegi cucc, ami egy Thomannos 2.1-es rendszer, áll egy 15-ös szubból és két 10-es topból. A képen megtalálhatóak a garázs végébe állítva.

Nem szólnak rosszul, próbaterembe most is tökéletes. Egyszer elvittük koncertre, ott viszont már egy kicsit vérszegény volt. A másik baja az, hogy a szubban van az erősítője a topoknak is, így például ha csak énekre kéne vinnünk cuccot, akkor is vinni kell az egész rendszert, mert a szub nélkül nem szólal meg.
Az új rendszerben minden láda aktív, így ha csak énekre kell vinni valamit, akkor elég a topokat vinni, nem kell a szubot.
Ja és mivel ezek aktív DSP-s hangfalak, elég jól ki van vasalva az átvitelük szoftveresen, elég lineárisan szólnak. A régi rendszer full analóg, azt bemértem mérőmikrofonnal, és EQ-val korrigáltam az átvitelét, hogy jobban szóljon. Az újnál már kikapcsolhatom a globális EQ-t a keverőben.
Nem beszélve arról, hogy sokkal nagyobbak a hangszórók és az erősítők is combosabbak, így már nem lesz gond semmilyen koncerten a hangerővel.

-
Goose-T
veterán
Nem volt még, és D osztályos sem. Ami most van, az AB osztályos. Lényegében annyit tud a DSP, hogy van rajta pár EQ preset (club, live, music stb.), meg állítható mély- illetve magasvágás. Mélyvágás a top hangfalakon, magasvágás a szubon értelemszerűen. Meg lehet még rajta ilyeneket állítani, hogy a top állványon van-e vagy földön, esetleg monitorállásban. Nem egy nagy varázslat, de hasznos tud lenni.
-
Goose-T
veterán
NGD: nem teljesen gitár, de azok is fognak szólni róla jó hangosan. Most pattintottam fácse plácséról 560-ért, új ára bőven 900 fölött lenne. Alig használt, ez látszik is rajtuk, évente 1-2 alkalommal voltak használva.
Szub: Electro-Voice ELX200-18SP
Topok: Electro-Voice ZLX-15P
Leteszteltem, lényegében hifi minőségben szól, csak nagyon hangosan.
-
Goose-T
veterán
Nekem ez a módszer vált be basszusgitárra, bolondbiztos, egyenletes, érthető, jól kiszól, de megadja az alját is:
1. Kezdésnek mély- és magasvágás a basszusgitárra, mély mondjuk 30-40 Hz körül, magas tetszőleges, 3-7 kHz.
2. Az így EQ-zott sávot rároute-olod két másik sávra, és az eredeti sáv hangerejét lehúzod minimumra (mute nem jó, mert akkor nem küld hangot).
3. Az egyik sáv lesz a mély sáv, erre raksz egy magasvágást 400 Hz-nél. Azután raksz rá egy durva, gyors kompresszort, jól ki kell vasalni a dinamikáját.
4. A másik sáv lesz a magas sáv, erre mélyvágás kell 400 Hz-nél. Ugyanannyi dB-es legyen az esése, mint az előző sávon a mélyvágásnak. Aztán erre a sávra mehet az őrület: rommá torzíthatod tetszőleges szaturációs pluginekkel, ampsimmel, OD pedálsimmel stb. Ettől lesz érthető a basszusgitár hangja, hogy lesz generálva rá egy rahedli felharmonikus. Ez lesz a "szőr".
5. A mély- és a magassáv hangerejét külön tudod állítani, így ki tudod kísérletezni a tökéletes arányt.
5+1. A mély- és magassávot én még be szoktam rakni egy egyesítő sáv alá, és az egyesítő sávra teszek még egy vintage kompresszort, hogy a maradék kilengéseket megfogja, és adjon egy kis plusz karaktert neki. Általában dbx-160 plugint használok.
5+2. A mélysávra még lehet kötni egy sidechain kompresszort is, amit a lábdob vezérel, és minden ütésnél visszavesz 3-4 dB-t egy pillanatra a hangerőből.
-
Goose-T
veterán
Nekem újdonság, pedig lassan másfél éve kapható: Explorer stílusú DIY kit a Thomanntól.
-
Goose-T
veterán
Fck 5150, JCM800 ftw!
-
Goose-T
veterán
Itt egy kis próbatermi felvétel a legutóbbi próbánkról eredeti telefonos hanggal, minden utómunka nélkül.
-
Goose-T
veterán
válasz
benedekco
üzenetére
Egy Hotone Ampero II Stage-et váltott. Első kipróbálás után még nem győzött meg, de tegnap volt időm többet foglalkozni vele, és most már elég fasza hangokat sikerült kihozni belőle. A Hotone abban jó, hogy baromi egyszerű használni, néhány alapelemből is jó patcheket lehet csinálni, nagyon felhasználóbarát. A presetek kezelése is nagyon egyszerű, vannak bankok, mindegyikben van 5 preset, amik közül az 5 nyomógombbal lehet választani. Ezen kívül tud mindent, ami egy mai multitól elvárható: 2048 pontos IR betöltés, NAM import, hangklónozás, audio interface stb.
Nem beszélve a király desktop alkalmazásáról, ami a Headrush esetén nem is létezik sajnos Bár újabban van a Headrush Remote Editor, ami ilyen böngészős cucc, rá lehet csatlakozni a pedálra wifin keresztül, mint például egy routerre. Majd kipróbálom.
A Headrush kezelése sokkal bonyolultabb, mint az Ampero II-é, a pár elemes patch nem szól olyan jól, mint a Hotone-on. Sokat kell szarakodni vele, míg igazán jó lesz, pl. érdemes a lánc elejére és végére is kompresszort rakni, az IR után EQ sem árt, ha nyers az IR. Az effektlánc minden elemén lehet állítani in és out gaint, valamint van minimál EQ is (lowcut, hicut, és egy tetszőleges parametrikus). Ebből látszik, hogy baromi erős DSP-je van. Minden effekthez lehet saját preseteket menteni, amit más patchekben is fel tudsz használni. Lehet saját setlisteket készíteni, amin belül például egy patchet több helyre is rakhatsz, és ha azt szerkeszted, akkor mindenhol érvényesül. Ilyen a Hotone esetén nem volt, ott ha egy patchet több helyen akartam használni, akkor át lehetett másolni, viszont utána függetlenül működtek, szóval ha átírtam az egyiket, a másikat is utána kellett húzni, hogy ugyanaz maradjon.
Szóval nagyon fejlett a Headrush, lehet azért is nem olyan népszerű, mert túl sokat tud. Szinte hangmérnöki tudás kell ahhoz, hogy jó saját hangokat hozzon ki belőle az ember. Valamint élő használatban van egy súlyos hátránya is, amivel együtt kell élni: elég lassan vált a patchek között, eltelik kb. fél másodperc a gomb megnyomása után, amíg betölt egy újat. Nálam ez annyira nem gond, eddig is úgy váltottam szám közben patchet, hogy általában a témaváltás előtti felütésre nyomtam a gombot, így a Headrushnak is lesz ideje betölteni. A Hotone szinte instant váltott.
Ezt az IR-t használom mostanában high gain patchekhez.
-
Goose-T
veterán
Hadrendbe állítottam a Headrusht, szombaton már ezzel tolom a koncertet!
-
Goose-T
veterán
válasz
Indiant
üzenetére
Ez csak egy buffer pedál, leválasztja a gitár impedanciáját. True bypass analóg pedálok elé érdemes tenni. Ha van a pedálsor elején bufferelt pedál, akkor fölösleges. Tonex pedál elé szintén fölösleges, mert még csak nem is analóg, főleg nem true bypass. Ott eleve egy olyan előfokba megy a gitár, ami fel van készítve a nagy impedanciára. Nagybátyám úgy mondaná, hogy annyira szükséges, mint gyertyára kotont húzni.
-
Goose-T
veterán
NGD! Pattintottam egy ilyet gs-ről. Nagyjából hasonló árkategória a Hotone Ampero II Stage-emmel, de állítólag ennek jobbak a high gain hangjai. Elvileg a fa alá megy majd szépen becsomagolva, de azért próbálgatni fogom addig is stikában.

Eddig azért nem próbáltam, mert csak most értem haza, sörözni voltam kollégákkal. Amikor mentem be a városba, akkor vettem át a Kálvinon, onnan meg vittem magammal a kocsmába.
-
Goose-T
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
A világ második legelcsépeltebb Metallica-számának a füttyögtetős részére?
-
Goose-T
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Aztán ki mondta, hogy az volt az első VGA-m? Az már a sokadik gépemben a sokadik kártya volt.
Nem akarom idespamelni a táblázatot, itt összegyűjtöttem a régi konfigjaimat. -
Goose-T
veterán
válasz
cappa72
üzenetére
Ja, hát könnyű volt az élet a burzsujoknak.
Én gimibe jártam, ott nem adtak ösztöndíjat. Utána meg a fősulin nem volt olyan tanulmányi eredményem, hogy jogosult legyek rá. Amikor felvettem a diákhitelt, akkor meg az első dolgom az volt, hogy vegyek egy GeForce 2 MX400-at. Utána meg fizettem belőle a tandíjat, mert túlmentem az államilag finanszírozott időszakon. Tegnap végignéztem a fősulis leckekönyvemet, hát nem vagyok büszke rá.
De meglett a diploma legalább, aztán azóta valahogy csak elkarcolok vele. -
-
Goose-T
veterán
Használom már egy ideje ezeket a pengetőket, írok róla tapasztalatokat. Amikor először kipróbáltam, végig akartam játszani a koncertünk műsorát otthon, de annyira szokatlan volt, hogy visszaváltottam a régi pengetőre. Nem adtam fel, másnap újra ezzel kezdtem el játszani a műsort, és szép lassan ráéreztem. Most már jobban szeretem, mint a régi 3mm vastag Alice pengetőt, ami a Jim Dunlop Stubby Jazz utánzata. Jobban kiszól a pick attack, és határozottabban tudom megpengetni vele a húrokat. A füttyögtetések is könnyebben mennek vele, mert jó hegyes, és eddig még nem vettem észre, hogy nagyon kopna.
Én jó szívvel ajánlom mindenkinek, aki zúzósabb zenéket szeret játszani. A prüntyögők maradjanak a Fender celluloid pengetőnél.
Innen beszerezhető, a 12 darabos csomag 9 dollár 60 cent most szállítással együtt. Nagyjából 270 forintra jön ki darabja, ami Alis termékhez képest nem olcsó, de tényleg jó minőségű cucc az eddigi tapasztalataim alapján.
-
Goose-T
veterán
Csak szerintem baromság ez? Ki vesz egyáltalán befektetésnek hangszert? Mitől lenne az ára az egekben? Szerintem hangszert befektetésnek venni baromság. Nincs akkora piacuk, hogy könnyen meg lehetne szabadulni tőlük bármikor. El nem tudom képzelni, hogy mondjuk öt év múlva hangszergyűjtők serege licitálna több ezernyi eurót lobogtatva egy öthúros basszusgitárra. Amin ráadásul semmilyen híres zenész nem játszott, nincs rajta senkinek az aláírása stb.

-
Goose-T
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Nyújtani általában a fogólap szélétől a közepe felé szoktak, hogy ne csússzon le a fogólapról a húr. Azaz a három vékonyabb húrt felfelé nyújtod, a három vastagabbat meg lefelé. Így lényegében minden húrra érvényes, hogy nyújtás közben csökken a húrmagasság a rádiusz miatt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenvoo M80q Micro - Mini PC - Core i5 10500T 16Gb ram 256GB SSD - gyári Wifi - csak 1db
- 2db Kingston FURY Beast 2x16GB DDR4 3200MHz összesen 32GB (KF432C16BB1/16)
- Fehér Config! 1060 6GB, R5 2600, 16GB DDR4
- GAMER PC: Ryzen 7 9800X3D, 32GB DDR5, RTX 5070 Ti, 1TB SSD
- Asus Zenbook S 16 OLED UM5606WA, Ryzen AI 9 HX 370, 32GB DDR5, 2TB - Garancia 2027.08.01 magyar bill
- 275 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5080
- 234 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5080
- 27% - NZXT Kraken 120 vízhűtés!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 7 265KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Viszont rengeteg strat, tele és LP stílusú gitár volt nagyon jó minőségben. Érdemes lehet érdeklődni a kiállítóknál, ott a lista a linken. Abban biztos vagyok, hogy a nagy részük kisujjból építene neked USA custom shop minőségű stratot.