Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Macrodroid
- Várhatóan ez a négy iPhone már nem telepítheti az iOS 27-et
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Fotók, videók mobillal
- Vivo X300 Ultra - tárcsázz, ha van rá keret!
- Yettel topik
- iPhone topik
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Fittyet hány a pesti napfényre a Honor 600
-
Mobilarena
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
LeadZeppelin
üzenetére
Lábkapcsolót már csináltam neki.
Így az is kiesett. -
Gitáros szék esetén a magasabb (100cm ülőmagasság) vagy az alacsonyabb (~74) szék a praktikusabb egy 180cm-es embernek?
Otthoni gyakorlásra, ajándékba lesz. -
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Az nemaddiga' he'!

Nőből is úgy jó, ha van választék, még sem csökken a hajlandóság, neme'?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
(Majdnem viccet félretéve, az agy stimulációjában korábbi kutatások alapján a zene előrébb van, mint a szex. Ezt még a 90-es évek elején olvastam valahol, szóval nem biztos, hogy az interneten ez fellelhető; mondjuk az AI-t nem kérdeztem meg.
Hja, van fizetős AI-m, céges. Nem sokkal okosabb az ingyenesnél. Szóval segítek neki tanulni...)Racionálisan nézve pedig az én véleményem (ami nem sokat számít persze), hogy ha több gitár van, akkor nem kell hangolgatni minden egyes alkalommal, másképp szólhat, ami vagy egyik, vagy másik rendszerhez/zenéhez jobb. Akár növelheti is a hajlandóságot. Nem beszélve arról a speciális esetről, amikor kényelmi szempont is. Az egyik gyors játékra, a másik zúzásra.... estébé.
-
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Azta.
(Meglepett az eredmény.) -
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Melyik?
-
-
Jó lesz a Húsvét.
Persze az is kell hozzá, hogy az embernek legyen olyan kollégája, akiről kiderül, hogy van pengetési hajlama.
Ennek okán az ünnepek alatt lesz nálam egy RG770. Illetve egy Digitech PR250.
Mindkettőre kiváncsisággal tekintek.
A csülök elfődögél magában, csak egy gyerek lesz idehaza, lesz felszabaduló szoba, így helyem is, hogy próbálkozzak. -
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Virtuálisan meglepődtem.
-
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Ha az a Captor egy erősítő, és csak 16 ohmos kimenete van (meglepődnék), akkor óvatosan a 8ohm-os hangfallal.
-
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Hendrix bemegy a kocsmába.
- Kérek egy pohár Whiskey-t.
- Tele?
- Nem. Srato.
-
válasz
Ba cy lus
üzenetére
Ugyanakkor egy 24-es nyakon viszont könnyebben érhető el a 21-22 is, mint egy eleve 21-22 bundos gitáron.
Amúgy akinek számít a 2. otávnál lévő hangszedő elhelyezkedése, mert oda is figyel rá, akkor az nem választja a 24 bundos verziót. Csak ezeknél az embereknél számít, hogy 24 vagy 21/22 van rajta.
Aki eleve nem foglalkozik ezzel, pl csak hídi hangszedős gitárja van, annál ez nem is merül fel, nem szempont, nochdazu nincs hátrány. -
Kaptam kölcsön egy HB AirBorne 5.8GHz vezeték nélküli "kábelt".
Jó dolog? Megbízhatóak ezek?
(majd csak este tudom kipróbálni.)
Itt nézegettem, hogy 15-20 körül van pár.Vagy van csájníz verzió is ami hosszabb távon is működik?
(Mintha olvastam volna itt Lekato nevűt.)(Mivel kölcsönbe kaptam, ezért jelenleg a zero-költés még áll.
) -
Pont ezért gondoltam mintákat prezentálni, hogy a "val'szeg" helyett nagyjából vakteszten mondani, hogy szubjektive melyik tetszik.
(És egy adott vágási félvezető-csoporton belül is eltérhetnek az egyes hangzások - lásd korábbi, Soundtank-os próbálkozásom, ott egy ismeretlen dióda volt a befutó, nekem tetsző, de lehet, hogy másnak meg az nem jönne be.)#@70225Goose-T
Szépke. (Függetlenül attól, hogy spec én nem szeretem a fronton műanyagbetétes megjelenési formát) -
Egy kis közvéleménykutatás...
Épp nemátalakító műtétet végzek... ja, de átalakító műtétet végzek; torzítón.
Godoltam, ha már szétszedem, többféle vágást kipróbálok - ami ugye másféle hangzásokat eredményez -, érdekelne valakit az, hogy hangmintákat pakolnék ide (vagy blogba), és ki-ki elmondja, hogy neki melyik tetszik a legjobban?
(Alapvetően 4 féle vágási módozat van jelenleg.)
Egy vágási módozat esetén hídi hangszedővel ennyi hangminta lenne:
1, max gain - max tone
2, max gain - 3óránál tone
3, mid gain - max tone(Kaptam jó kis szteroidot a vállamba, így állva gitározás még mindig tiltólistás, így most van időm ilyenekkel szórakozni. Kerti munkáktól is megvéd a beadott injekció
) -
Sógi is kezd megőrülni. Aszotna', hát... meg kéne nézni azt a Spirát, jókat mondanak róla. Kiderült, hgoy ismerőse vett egyet, így alkalma lesz kipróbálni. "Te Cappa! Jó lenne még egy gitár, alternatív hangolással". Válaszként csak annyit tudtam mondani, hogy "ha mész, vigyél magaddal".

Persze ő sem szokta elkapkodni a vásárlást. Lesz ez még fél év is, ahogy ismerem. (De szokott néha impulzusvásárlásokat is csinálni, pl. Katana50; ott is csak egy fotó jött a cseten, én meg lestem, mint a luki nyúl.) -
válasz
Ba cy lus
üzenetére
Ja, neeeeem.... csak hamarosan elérhető kereskedelmi forgalomban. Hátha valakinek jó infó, semmi más.
Elég nekem a gp100. Az én szintemnek megfelelő, tán még sok is. Minek kéne még egy multi, ha ezt sem használom ki? Még nem töltöttel le sosem IR-t, NAM az "ezmiez" kategória, nem szeretném túltolni. -
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Cííííp!@#69916kukulec
Tessék szíves lenni Ctrl+Alt~Del gyakorlatát átvenni, kérjük a képeket!
-
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
-
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Ez egész csini gitár.
(Ó hogyaza... begyulladt a vállam, nincs állva gitározás... ülve meg olyan izé, nincs gitárszékem.)
-
válasz
btraven
üzenetére
Érdemes úgy időzíteni a vásárlást, hogy egyszerre legyen ott nálad az összes cucc.
Mert a thomannál egy hónapig visszakuldheto, és ha minden ott van már nálad, akkor egy hónap alatt fogod látni, érezni, hogy el kell-e neked.Földre tuti rakható, nem hinném, hogy gond lenne letámasztani. A Warlock is extrém forma, mégis letámasztható a földre (és bizonyos gitárállványokra is, nekem van olyan 3000Ft-os kis vacak, amit itthoni boltban vettem, és megfelelő)
Ülve is lehet rajta játszani. Nézz meg pár videót róla. Nem dicsérik agyon, de az árát ha megnézed , akkor nem is csoda.
De nem is húzzák le nagyon. -
válasz
btraven
üzenetére
Ahogyan #69705 cucka is írta...
Meg attól is függ, hogy mekkora összeget szánsz rá.Egy kicsit hosszabban kifejtve:
Elég öreg vagyok, sokféle dolog érdekel, főleg a zene.
Sok dolgot lehet/kell figyelembe venni.
Mi a cél?
- egy kis kellemes, jó érzéssel eltöltendő gitározgatás?
- előretörő koncertezős fiatal lendülettel megáldott zenekari fellépés?
éstatöbbi.Mennyire metal?
- durva rifek
- klasszikus, nem erősen torzított verzióÁr-érték arány nagyon nem mellékes.
Lehet nagyon jót venni 500k+ -ért, és lehet elfogadhatót kapni 200-ért - újonnan.
Használtan már 120k-150k-ért egészen jók is lehetnek.
80k-ért is van jó gyakorló gitár.
És 50k-ért is vannak teljesen értékelhető hangszerek.
Szerintem nem kell rögtön Gibson LP-t venni 800k-ért.Ha megnézzük a hi-fi topikot, na ott aztán van minden.
Aki otthoni zenehallgatásra nem vájtfüllel bír, néha annak is csúcskategóriát kezdenek javasolni. ("mert nem fog kijönni a hegedű 8. felharmonikusa ezen a hangfalon..." - )
Kezeljük a helyén a dolgokat, ne toljuk túl, szerintem ez egy alapvető szabály. Szerintem.
Nem kell túltolni!Szóval ami fontos lenne, hogy menj el egy boltba, vegyél kézbe jópár neked tetsző gitárt, aminél a hídi hangszedő dupla, tehát "humbucker". Legyen kényelmes, jó egyensúllyal - ne bukjon a fej felé -, ne zavarja a kezed.
Nem kell mindjárt Kerry King vagy James Hetfield jellegű gitárt venni.
(Bár Kerry King úgy nyilatkozott /régi metal hammerben olvastam, hogy neki már gyerekkorában ász gitárjai voltak, szülei erősen támogatták eme törekvését.) -
válasz
arnyekxxx
üzenetére
Tekem teccik'.

Lehet, hogy a Warlock-om nem a középkategória (hanem alsó szegmens), de sokkal durvábban szól, mint az RG421.
Metálhoz előnyösebb.
Nálam a Metál kifejezés lehet, hogy mást jelent, mint esetleg másoknál - mindenkinél egyedi ez.
A Black Sabbath kalsszikus heavy metal.
És annyiféle metal (metál) létezik skatulyázás szinten, hogy he... thrash, power, black, kecskeáldozó, doom, meg valahány név a naptárban.@#69713 cucka
- Tudod mi a különbség a krokodil?
- Minél mászik annál zöldebb.
- ???
- Mondom minél zöldebb, annál harap! -
Sógi is szívén viseli a gitárokat... így kaptam egy kis reels linket, hogy ne sírjon a szám:
Bármit vehetsz Cappa, megoldjuk. FB alert! -
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
A Kramer XL-VI.
Alsópolcos, és már egyszer felajánlottam annak idején, hogyha megszorulunk anyagilag, akkor eladom.
(Függetlenül, hogy életem első /és valszeg' utolsó/ újonnan vásárolt gitárja. Tehát érzelmileg nagyon kéne kötődni hozzá.)
Amúgy az elektronikája viszont nagyon klassz. 5 állású kapcsoló, ezen kívül egy 3 állású mikrokapcsó a hídi humbucker-hez (A, B, A+B) -
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Nekem tetszik a végeredmény.
Asszem' a warlock-ot is kicsit meg kéne pucolgatni, meg mehetne rá új húr, és akkor ha már a húrokat cserélem, valami fogólapos ápolóval megtámadi (dunlop 65 forgólapápoló van idehaza - az is jó?) De az RG421-re is igaz ez. -
Nem kell elkapkodni.

Csak egyesével lehet lts->lts. Szépen lassan felfelődik 26.04-re (mire megjelenik, addigra már lehet, hogy 24.04-en lesz a laptop, onnan meg majd még megvárom az első pár javítást, és majd akkor.)De most csak annyi volt a lényeg, hogy menjen a gp100 szoftvere.
-
válasz
FockeWulf
üzenetére
Bár eleinte nem gondoltam nyomkodni , de azért azt is meg kell tanulni. Főleg, ha egyre inkább hasonlító módon játszaná az ember. És minél jobban hasonlít, annál élvezetesebb.
Először csak torzító ki/be módon próbálkoztam, aztán beraktam a delay-t is, próbálkoztam mivel mit állítok (full új terület ez nekem), aztán az ismétlődés periódusát piszkáltam (végül 520ms lett a nyerő 😄). Persze, hogy ez valójában ilyen-e, tudja a franc, de legalább adott egy ki plusz löketet az, hogy egy kicsit már jobban hasonlít. -
válasz
FockeWulf
üzenetére
Jó messziről indultunk, de azért nem rossz téma ez.
Eredetileg nem 8 effektről volt szó (tudom, költői túlzás is kell néha), csak 4-ről (asszem').
Egy viszonylag egyszerű, de hosszabb dal esetén, amit meg akar tanulni egy kezdő, ott simán lehet ilyen igény (itt hoztam példának a Pneuma c. dalt, ahol egy dolog miatt kellett létrehozni egy újabb patch-et. Persze nem okoz semmiféle fennakadást, csak szimplán egyszerűbb lehet ha több a labkapcs.) Jó lenne kipróbálni egy sok lábkapcsolós multit is.Viszont így volt szó egyes multik képességeiről, esetleges megoldásokról, lehetőségekről. Így hasznosnak gondolom a diskurzust.
-
-
válasz
FockeWulf
üzenetére
Itt is hozzárendelhetsz több effektet egy lábkapcsolóhoz.
De nem tudod egyesével kapcsolgatni külön-külön, csak azt, amit a lábkapcsolóhoz hozzárendeltél. Lábkapcsolóhoz rendelt effekt-csoportot tudsz alternatív módon kapcsolni (ami alapértelmezetten off, az on lesz, ami alapértelmezetten on, az off).Tehát fizikailag két gombbal nem tudsz 4 effektet külön-külön (egymástól függetlenül) ki/be kapcsolgatni, játék közben.
Úgy gondolom, hogy ez fizikai korlát. -
válasz
Ba cy lus
üzenetére
Igen, tudom. Olvastam, elolvastam. (Bár ez vélhetően egy másik verziós user manual, mint ami nekem van, de a lényegen nem változtat.) És használom is.
Ezért írtam az előbb (#69349), hogy stomp módban az 1-es és 2-es lábkapcsolóhoz rendelteket lábbal tudod aktiválni, inaktiválni. De egyesével csak kézzel tudod módosítani - ez játék közben csak asszisztencia segítségével valósítható meg.
Vagy több kéz kell. -
válasz
FockeWulf
üzenetére
Szerintem az nem az, amire a több lábkapcsolós multieffekteknél lehetőség van (játék közben ki/be kapcsolgatni lábbal, ha esetleg kell).
Két kapcsolóval két csoportot lehet ki- és bekapcsolni stomp módban (előre beállíthatod, hogy melyik legyen az 1-es/2-es-hez hozzárendelt).
Persze kézzel ki/be lehet őket egyesével is, de azt csak épp nem játszva, és kézbevéve.
Egyébiránt tévedhetek is. -
válasz
FockeWulf
üzenetére
Arra gondoltam, hogy a valetonnak 1 (gp5), 2 (gp100) lábkapcsolója van. Így egy pár változtatást lehet (összesen 4 állapot) lehet eszközölni egy peccsen belül.
Egy gt-8 gt-10 esetén mindegyik effektet ki-be lehet kapcsolni külön-külön.
Remélem meg tudtam fogalmazni megfelelően.A Katanánál (50) is 4 állapot van.
-
válasz
consono
üzenetére
Én meg visszafelé megyek
megy a lányom szobájába az Ibanez mellé..
Bespájzolsz rosszabb időkre?
Valami olyan multi lenne jó (nem, nem szabad vennem), ami pedálsor is. Boss GT-8 /10, ilyesmi.
Vagy legalább kipróbálni, de hát ez csak amolyan vágyálom jelenleg. 2 ismerősöm volt, aki nemrég adták el a Boss multijukat. (gt-3 és gt-8). -
-
válasz
FockeWulf
üzenetére
De jó, hogy van másik GP100 tulaj is. 👍
Számítógépre.
Na most az is megnéztem, mi a csuda az a bekktrekking.
Már vettem fel a GP100-assal úgy, hogy alatta szólt Spotif-ról.
De túl sokat nem foglalkoztam vele, csak próba képp, hogy sikerül-e. -
Nem az én világom a Mac. De azt mindig is elismertem, hogy a célhardver+célszoftver, illetve a dedikált fejlesztések jó dolgokat eredményeznek. (Engem a nagyon zárt rendszer nem vonz, illetve todtommal elég sok dolog eléggé fizetős.)
A szoftveres gitározás sem ismert terület.
Elvesznék a rengeteg sokmindenben; még így is kevés időm van pengetni, hát még ha tényleg piszkálódnék mindenféle szoftverrel, annak beállításával. A GP100 beállításában is annyi féle dolog van, hogy (lassan) 1 év után néztem utána, hogy tud-e "pitch shift"-et. Szombatig azt sem tudtam, mi az a "pitch shift". -
Arra a laptopra nem hiszem, hogy nagyon kellene bármi újabb. Csak zenehallgatásra (meg ClockWorkMod recovery gyártásra...) vettem 8 éve, az akkor 3 éves gépet.
#69293cucka
Ugh.... ezt benéztem....
maxima meaculpa.
A My own summer a C#, és ráadásul drop.nem muszáj linuxszal büntesd magad.
Számomra a Windows a büntetés. Asszem' azon a gépen nincs is.
Az tény, hogy ha valami elsőre nem megy Linux-on, akkor az hát... nehézkes.
Egyébként zenei szoftverekkel nem is igazán foglalkoztam eddig, kivéve az Audacity-t, A Spek-et. Aztán ennyi.
Pár év, és lehet, hogy valamelyiket fogom is tudni használni. -
Köszönöm a javaslatokat!

Ja, igen, egy kicsit pontosítok. Mivel leköltözött a zeneösszetevők legtöbbje a nagyfiam szobájába, ott más viszonyok uralkodnak, ott még nincs kialakult helye semminek, amolyan káosz vesz körül.
Meg nem tudom, hogy az erősítőről vegyem le a jelet, vagy a GP100-ról.
Ha GP100, akkor jó hosszú USB A-B kell. Ha meg az erőstőről, akkor kell keresni sztereó 6.3/3.5 jack kábelt.Korábbi helyen (nappali, ahonnan "számonűztek) már összeállt ez a "rendszer", ott vettem is fel pár dolgot (ötletfoszlányok, korábbi 30+ éves riffek).
#69288cucka
Pont a Seasons in the abbys C#
Gyakorlás közben ha egyszerre hallod a gitárhangot lehangolva, és a húrok akusztikus hangját, akkor rohadt zavaró/hamis lesz
Ezt megelőzendő inkább hangosan fogom kipróbálni, ígérem.
#69286arnyekxxx
Igen, GP100; csak mobilról elég gyatra író vagyok.
Meg kell majd néznem, hogy a régi Linux Mint-tel megy-e egyáltalán a GP100 sw. Gyerek szobájában lévő laptopon jó régi Llinux van (tán Ubuntu 2020.4LTS alapú Mint).#69287X2N
DAW(Ardour) - ezt meglesem. Ha simán az Ubuntu tárólóban fent van, akkor fel is tudom tenni a gépre pikk-pakk. Vagy kiírom egy újraírható dvd-re, akkor nem kell vacakolnom a pendrive-val.
windows-os vsti
Mondjuk ezt még nem tudom, hogy micsoda. -
-
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
A topiktársak és az univerzum nyugalma érdekében tekintsünk el ettől.
-
Na... gyerek megfertőzött. Pozitíve érékelendő dologgal, eme muzikkal, aztán addig fajult a dolog, hogy az évi fogadalmi 3 dalból ez lett az első (azt hittem más lesz). Egyszerű és legalább zúzós.
-
Ú... Tegnap lőttem egy Roland Cube30-as erősítőt.
Ez már digitális, ellentétben a Cube15x-szel.
Nagyon klassz. Jók a benne lévő torzítók, már van reverb/delay, illetve van lábkapcsoló lehetőség (momentary) egy előre beállított effekthez.Szerintem a 30-as marad, szegény 15-ös még megy a háztól - sajna gyűjtögető vagyok, nehezen válok meg elektronikai dolgoktól.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Apple MacBook
- Le Mans Ultimate
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AMD off topik: VGA, CPU, APU és minden, ami AMD
- Autós topik
- A jövőben nem csak a gazdagok kiváltsága lehet az Intel CPU-k tuningja
- Okos otthon - Home Assistant, openHAB és más nyílt rendszerek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- GIGABYTE RX 6900 XT 16GB GDDR6 GAMING OC - Eladó!
- AMD Ryzen 7 9700X - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Acer Nitro V 16 AI Gaming Laptop! Ryzen 260 / RTX 5060 / 16GB DDR5 / 1TB NVMe! BeszámítOK
- ASUS RTX 4070 SUPER 12GB GDDR6X DUAL EVO OC Eladó!
- Acer Nitro ANV15-51 15.6" FHD IPS i7-13620H RTX 4060 16GB 512GB NVMe gar
- Bomba ár! Asus R512CA - Core i3 I 4GB I 500GB I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- LG UltraGear 38GN950P-B Monitor! 38" 3840x1600 / 1ms / 160Hz / G-Sync / FreeSync! BeszámítOK
- iPhone X 64GB 100% (3hónap Garancia)
- Akció!!! Sosemhasznált! HP OmniBook 5 i5-1334U 16GB 1TB 16" FHD+ Gar.: 1 év
- 0perces DDR5 5600 vadiúj 2x16GB memória 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Így az is kiesett.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
.
Azt hittem, hogy ez valami urban legend.