Hirdetés
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Poco F8 Ultra – forrónaci
- CES 2026: Színre lép a Motorola Razr Fold
- Apple iPhone 13 mini - miért nem veszik elegen?
- CES 2026: A Lenovónál már akasztják a jövőt
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- CES 2026: A sportautó piacot is összeporszívózná a Dreame
-
Mobilarena
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bencsizy
csendes tag
A Metallica Master of puppets száma mennyire számít nehéznek? Haladók vagy tapasztalt gitárosok kezdjenek bele?
-
M3aN
senior tag
Tudtok esetleg olyan könyvet, ami alapján itthon átnézhetem a dolgok elméletrészét?
Ezt az ötletet a hangközök megtanulása vetette fel bennem, aztán amellett jó volna a többi hasonló, elméleti dolgot is megtanulni hogy ne csak egyszeri gitározósfiúcska legyek...
-
nesa
veterán
Mire vagy kivancsi, az egyik enyhen rez szinu a masik nikkel a rezes puhabb erzesre is a nikkel prudebb, a rezessel szebben lehet dolgozni olyan mint egy kezesbarany ellenben valamivel gyorsabban kopik, nikkelel szarabb dolgozni es becsiszolni is vackabb, viszont lassabban kopik.
Nikkelt vettem a tartossag jegyeben mivel ragasztott nyaku gitart baromi unalmas ujrabundozni.
-
Eastman
addikt
Hihihi, hahaha, hohoho.

Gitár oktatás a legmagasabb szinten.
...gyorsan, gyorsan!
-
izomhod
őstag
válasz
blackmacs
üzenetére
lassan 15 éve van a kezemben gitár, és egy skálát nem tudok eljátszani. na jó, a kromatikusat igen
meg talán valami blues skálát, de a pentaton skálát is puskázni szoktam, mert nem használom (pedig lehetne éppen mire)viszont nem jövök zavarba, ha valaki azt mondja hogy 20 ember előtt játsszam el a nyóc óra munkát vagy a nyálon lőtt lányt, vagy hasonló tábortűzi dalokat
akkor sem, ha meg kell fognom a hathúros után egy basszgitárt, vagy próbán akármi miatt hangszercsere van
tudom hol vannak a kis szekundok, tudom mi a kvint, mire jó az oktáv, ilyesmik, nekem elég, nem vagyok szólógitáros, de ismerek olyan embert, és őt hívom magam mellé, akkor már megvan az egység, és nekem ennyi kell, semmi más!
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
nesa
veterán
válasz
izomhod
üzenetére
Most van 5db ilyen fogolapom igaz a radiusz megcsak ezen van de mar keszul a kovetkezo test.
Mivel a test megvan ,nyak megvan , fogolap is kesz, a hardverek nagyobbik fele is megvan akar mar ossze is birtam volna rakni de meg mindig nemtalaltam sehol langnyelves juhart, jovo heten meg megyek egy furesz uzembe ahol javareszt juharoznak, ha ottse lesz feladom es nem langnyelves lesz, rendelni birnak csak langnyelvest de nekem fontos hogy lassam amit megveszek.A bondon epp most gondolkoztam hogy rez otvozet legyen vagy nikkelotvozet, korabb rezes volt a gitaromon most nikkeles van a rez minden hatranyaval szerintem jobb erzes volt jatek kozben ... most ezen orlodok melyik legyen.
A kovetkezo lepesbe beszeretnem bundozni a fogolapot mar a bundokkal lesz felragasztva a nyakra de elotte 1 hetet kene pihentetni ha benne lesznek a bundok hogy megnyugodjon a fogolap.
Ma mentem a boltba a savalo palcaer + savalo csavaroker ez lesz a nyakba bemarva, olyat vettem aminek 700nm a szakitoszilardsaga biztos ami tuti alapon

-
blackmacs
senior tag
Hülyeség lenne ha abbahagynád!én kb 1 éve nyomom és még mindég ugyanott tartok,skálázok,akkordok,akkordváltások,kvint.Eastman tudja vele is beszéltem erről.Eleinte azt akartam hogy hú,megtanuljak egy számot,de rájöttem nem az a lényeg hogy eltudjam játszani ezt meg azt,hanem hogy bele tudjam tenni az egyéniségem a játékba!Persze előbb utóbb az ember elkezdi eljátszani a kedvenceit de az ráér.Van olyan akkord hogy a nevét sem tudom csak azt hogy így kell lefogni.Majd megtanulom idővel,leszarom!Az a lényeg amit csinálok az tetszen.Néha csak baromkodom,ismerkedem a gitárommal.Ne add fel csak játssz!
-
izomhod
őstag
válasz
atidzsiforc
üzenetére
ööö jazzgitar giraffe edition

de most végre péntek, mindenkinek jó piálást, viszkizést, sörözést, almalevezést, kakaózást, ki mit szeret

-
izomhod
őstag
hosszú ujjú emberek előnyben

-
sajtee
őstag
Kibaszottul a kezükben volt
Atyaég, Randy mit művel
RIP. -
Injun
senior tag
válasz
atidzsiforc
üzenetére
Júni 18 Pecsa.Itt főbandaként lesznek és jól is fognak szólni nem úgy mint Metallica előtt.

-
Injun
senior tag
A hétvége alapozásához tökéletes

-
atidzsiforc
őstag
Szoval akkor 2 evet kidobsz az eletedbol? Nem jo.
En 3 eve gitarozok es az utobbi masfel-2 evben alig fejlodtem valamit, de meg se fordulna a fejemben, hogy abbahagyjam.Az olyan tanart meg ki kell logatni az ablakon a fulenel fogva, aki ilyet mond!
(#14064) Eastman Kb. ugyanigy csinalom, felvaltva bogo meg gitar, szerintem egeszseges modszer.
-
Bobrooney
senior tag
válasz
Szten Márs
üzenetére
Saját példámmal járok elő: a zenei alapok teljes hiányában játszok, mégis élvezem.
Most mondjuk eljutottam oda, hogy na jó már érdekel mit miért. Eddig meg tabulatúra 1-2 skála 3-4 akkord és hello + kvint (amivel szeritem egész sokat lehet szórakozni és élvezhető is).
Ez csak az én véleményem! -
izomhod
őstag
hű

-
sanzik
senior tag
Szerintem ne add fel ilyen könnyen.
Ez ,hogy 0 tehetséged van ez valóban szomorúan hangzik, csak,hogy a gitározni tanuláshoz nem feltétlenül kell tehetség.
Képességek kellenek ,amik viszont mind fejleszthetőek remek gyakorlatokkal.
Neked csak azt a tanárt kell megtalálni aki felismeri,hogy neked mit és hogyan kellene gyakorolni.
Én ugyan így fakezűnek tartottam magam amíg meg nem találtam a megfelelő módszert (tanárt) amivel látványosan értem el fejlődést.
És ehhez nem is az kell,hogy rengeteget gyakoroljak,hanem a gyakorlás minősége a fontosabb.
És ha egyszer sikerül valamit elérned a gitáron ,akár egy legegyszerűbb feladatot is,az hihetetlen löketet tud adni az önbizalomnak.
Mert szerintem az egyik legfontosabb dolog a tanulásnál,hogy fejben is el hidd,hogy meg fogod tudni csinálni, csak gyakorolni kell ! -
Eastman
addikt
Bézgitárral mi a helyzet? Az megy? ...van ám olyan, hogy sok a hat húr.
Lehet, hogy a bézgitár a karmád, nem a lead.Szerintem hagyd a francba a gitározást! ...egy-két hónapig.
Tedd félre kompletten. Tedd is el a cájgot, rakd a szekrénybe, ne is lásd és nyomasd csak a bőgőn. Aztán ha újra megkívánod, ha hiányzik akkor vedd elő és folytasd... -
Szten Márs
nagyúr
"legjobban az keserít el, hogy látom, hogy némelyek miket művelnek 1 vagy akár fél év után a hangszeren.. én meg"
Sietsz valahova? Hidd el, én is jóval lassabban haladok, mint a többség, de nem baj, van még pár évtizedem, és addig jutok ameddig.
Amúgy komolyan, nem az a lényeg, hogy hogy játszol. Nem az a lényeg, hogy mennyi ún. tehetséged van. Az a lényeg, hogy te élvezd, amit csinálsz. Amikor megvettem az első gitáromat, hihetetlen érzés volt, hogy ha megpengettem akkor hangot adott ki. A zene valami kis építőelemét. Nem kellett semmit tudnom, maga az az érzés... Amikor megvettem, már ugyan tudtam pár (legeslegalapabb) akkordot, de ennyi, kb semmit lényegében. De tényleg, lefogtam rajta egy kemény E-mollt, végighúztam a kezem, és elképesztő érzés. Sőt, még azelőtt, kölcsöngitáron, amikor tanulgattam és ennyit sem tudtam, az, hogy hangot adnak a húrok, wáááh...
És tudod mi van? Most kezembe veszem a gitárt, fogok egy E-mollt, megpengetem és ugyanaz az érzés. Zene jön ki a kezeim közül. Elképesztő. Kell ennél több ahhoz, hogy az ember élvezzen bármit egy hangszeren? Akármilyen szinten is van az a bármi?Amúgy elektromoson kezdtél tanulni? Hogy építetted fel a gitártanulásodat, mikkel kezdtél, már milyen technikákkal, meg egyáltalán, hogyan/mit tanultál, vagy tanulsz?
Nem hiszek benne, hogy lenne olyan ember, akinek nem való a gitár, vagy bármi hangszer. Abban hiszek, hogy nem lehet mindenkinek minden szintet elérni. De aligha számít.
Pesti vagy? Ha igen, és gondolod, fussunk össze egyszer, mutasd, hogy mi a helyzet, mi megy, hogy megy. Komolyan. Nem hiszem, hogy egyet fogok érteni azokkal, akik lebeszélnének.
-
BluEyes
őstag
-
hNp88
aktív tag
válasz
izomhod
üzenetére
képzettséggel rendelkező is mondta rám, hogy kb reménytelen. azon kívül néhány haver is, akik szintén nem kezdők..
én magamtól szerettem volna elméletet is tanulni, azt hittem, akkor majd a gyakorlati része is könnyebb lesz ... a ...azt!
játszok, dobolok a fejemmel a falon időnként, valahogy így:

ja évek óta nagy kedvencem, rám vall

legjobban az keserít el, hogy látom, hogy némelyek miket művelnek 1 vagy akár fél év után a hangszeren.. én meg......
de még ez se érdekelne, de már tényleg fáj ha ránézek szegény gitárjaimra. -
izomhod
őstag
-
hNp88
aktív tag
kész, én feladom.

2 éve szenvedek a gitározással, szó szerint csak szenvedek, tanár sem tudott rajtam segíteni, ő is azt mondta, hogy egyszerűen 0 tehetségem van hozzá, már én sem élvezem az egészet, tényleg csak gyötrődök miatta, a zeneelmélet alapjai számomra áthidalhatatlan akadály a megtanulása. úgyhogy ... végleg megpróbálom eladni szeretett/szerencsétlen Warlock-omat és a Vypyr 15-ös erősítőm, a bass. cucc marad, mivel a gitárt csak mélyen ár alatt tudnám eladni, úgy meg nem akarom, a bass. erősítő pedig házi építésű, nem kevés munka van benne. ...látványelemnek a szobába végülis nem rosszak.

egy szó mint száz: viszlát gitározás
meghagyom ezt a profiknak. ha valakit érdekel a gitár avagy az erősítő, ne habozzon írni... 
és természetesen köszönöm mindenkinek a segítségét itt a topicban akivel szót váltottunk, nélkületek még itt sem tartanék ...
...bár ezt már nehéz lenne alulmúlni... -
nap
addikt
válasz
Eastman
üzenetére
Valószínűleg az volt vele a legnagyobb bajom, hogy nem azt kaptam, amit vártam. Sok pénzért vettem (nekem legalábbis nagyon sok volt) és minden téren nagyon vacak volt.
Konkrétan:
- pickup gyenge volt, de legalább szarul szólt
- olyan fejnehéz, hogy nem mertem elengedni a nyakát, mert féltettem a lábamat.
Ha kicsit is előrehajoltam, úgy, hogy nem fogtam a nyakát, a térdemtől kezdve a bokámig minden veszélyben volt. Ráadásul játék közben arra kellett figyelni, hogy tartsam a nyakat, néha rántsak egyet a hevederen.
- pontatlan volt a bundozása
- túl széles volt a nyaka a kezemnek (ez szubjektív, de eléggé meghatározó)
- meg a kényelmesnél nehezebb is volt (ez is szubjektív)
Az már csak egy későbbi tulajnál derült ki, hogy rétegelt a lemez a festés alatt.
Addig viszont gyönyörűen nézett ki. -
nap
addikt
Pont ilyen gitárom volt.
Gyönyörű darab.
Hogy mennyire gyűlöltem... Tipikus példája volt a drágán szart esetének. -
izomhod
őstag
ez ajánlott, szólj ha megvan, kipróbálnám én is ha nem gond
-
izomhod
őstag
classic setup!

-
BluEyes
őstag
válasz
atidzsiforc
üzenetére
Az bizony

Az álmom akkoriban ennek a sorozatnak a csúcsmodellje, a citromsárga Gambale volt, de nem volt az a pénz a zsebemben sajnos. Így a kistesó maradt, de jól is van ez így.
-
válasz
Szten Márs
üzenetére

-
Szten Márs
nagyúr
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Igen, tudom, pont ezért kezdtelek kérdezni...

Így végkövetkeztetésnek :azt, hogy te nem vennél valamilyen szubjetkív benyomás miatt, azt maximálisan megértem. Hogy másnak nem ajánlanád, azt nem. De azt hiszem, hogy bőséggel körüljártuk a témát.
-
Injun
senior tag
Jó kis rákkenroll,és még a szövege is vicces

-
-
McCann
tag
válasz
Plazmacucci
üzenetére
-
válasz
Szten Márs
üzenetére
igy van, 110 ezerert nem vennek (hasznalt karos) cortot es nem is ajanlanam senkinek.
-
BluEyes
őstag
válasz
atidzsiforc
üzenetére
Ehh, és akkor hol van a "kínai epiphone" - életérzés?

22 éve élünk boldog harmóniában (fisz mollban?) a gitárommal. Előtte persze volt pár cserebere, de addigra kialakult bennem, hogy mire van szükségem, és találtam is egy olyan modellt. Vékonyított, könnyű mahagoni test, Wizard nyak (az eredeti, nem ilyen wizard II meg hasonló szar), HSS, lockos kulcsok, kétpontos tremolo, Made in Japan, soha nem lesz eladó

Minden más gitárral kompromisszumot kellene kötnöm. Persze, a Gibbok röfögősebbek, a Fenderek fenderesebbek, de pont letojom, mer ez meg azoknál Ibanezesebb.Erről van szó:

-
Eastman
addikt
válasz
Plazmacucci
üzenetére
blackmacs kollégával 3 méterre álltunk Vámos Zsolttól és a Corttól a Gary Moore emlékesten és azt kell mondjam, hogy tette az a gitár a dolgát. Meglepődtem amikor a nyakába akasztotta és akkor is meglepődtem amikor megszólalt és ahogyan megszólalt.
Sok múlik ám a gitároson, és a cuccon is. Ha egyszer már megtaláltad azt a hangszert ami neked való és a fa a kezedre áll, utána már minden máson lehet változtatni, fejleszteni, bővíteni., hogy azt halld amit szeretnél.
-
Szten Márs
nagyúr
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Tulajdonképpen akkor annál maradtunk, hogy egy nehezen meghatározható, teljesen saját, szubjetkív benyomás miatt nem ajánlod ezt a márkát?
atidzsiforc:
Nem, egyáltalán nem te vagy az egyetlen. Ami azt illeti én igen nehezen tudom átérezni azt, amikor valaki úgy akarja megvenni a hangszerét, hogy már a vételkor az eladására gondol és aszerint mérlegel.... egyáltalán nem érzem úgy, hogy normál esetbe egy hangszert azért venne az ember, hogy majd eladhassa, sőt, ahogy mondod, én is úgy vagyok vele, hogy addig nyúzni és játszani rajta, amíg el nem szublimál... mert ugye szilárdból légnemű átalakulásról beszélünk.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
atidzsiforc
őstag
Markanev temahoz annyit szeretnek hozzaszolni, hogy az azsiai gyartasu bigyoknal mindegy, mi van ra irva, mert nagy valoszinuseggel Cort, vagy Samick gyartmany. Amugy en vagyok az egyetlen, aki nem azert veszi a hangszert, hogy eladja kesobb, hanem hogy jatszon rajta, amig el nem parolog?

-
-
nap
addikt
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Biztosan. Valahol.

Múltkor árulta ezüst Epi explorerét a gitárshopon. -
-
BluEyes
őstag
válasz
Plazmacucci
üzenetére
-
válasz
Szten Márs
üzenetére
hat pedig szerinten ez a lenyeg, hogy a cortokban nincs egyediseg. mondom nem rossz gitarok de valami hianyzik belole. szerintem. vegyen barki de nem lesz meg az eleterzes :-) bar lehet hogy csak a klasszikus formak imadata mondatja velem. de teny hogy corttal nem lepnek fel sehol ellenben egyre tobb profi (aka aktivan zenelo magyar eloadok) zeneszt latok epivel nyomulni.
-
Szten Márs
nagyúr
válasz
Plazmacucci
üzenetére
"kezdjuk ott hogy az epi egy 130 eves marka"
Valóban, alapítása szerint igen. Sajnos azonban ez sokat nem jelent, mert sok-sok évtizede csak egy szellem, vagy zombi, élőhalott, akármi. A Gibson felvásárolta, és azokat a modelleket jelzi ezzel a névvel, amiket a saját nevével nem akar kiadni. A régi, öreg Epiphone vállalat már nem létezik. De persze, értem és elhiszem, hogy vonzó lehet, hogy a valaha létezett vállalat és vele a név 130 éve született - szép kis idő.
"es ha megnezed hugyert szarert adjak oket plane a dragabb modelleket."
Majd ránézek este. De ugye érzed, hogy ez azt is jelenti, hogy használtan egy ilyen hangszert iszonyat jó áron meg lehet venni - tudod, egyik oldalon előny, másikon hátrány. És egyelőre a kollega a vásárlói oldalon áll, ahol ez pont, hogy előny, az ő szemszögéből.
"a kollega meg nem irta milyen zenet akar jatszani"
Pontosan, erre akartam utalni én is.

"ja es a gyari hangszedos les paulomat barmelyik gibson melle nyugodtan odateszem mert olyan a hangja hogy leteszed a hajad."
Elhiszem. Ahogy írtam - direkt írtam! - véletlen sem a hangszerek minőségéről beszéltem, hanem a névről - amire te fektettél nagy hangsúlyt, valamiért, aminek a miértje továbbra is érdekelne.

"mutass egy cortot ami hozza ezt a hangot es azonnal veszem"
Őszintén nem tudom, hogy az a hangkarakter megtalálható-e a Cort repertoárjában, de szempontunkból nem is lényeges, nem igazán ilyesmiről beszélgetünk.
-
M3aN
senior tag
-
izomhod
őstag
cort earth 70 ez már 30e ft kategória, tömör fenyő fedlapja van ami miatt szebb a hangja, mint a 810-esnek, de ez ízlés és hallás kérdése

-
BluEyes
őstag
válasz
Yagami76
üzenetére
Mondjuk a két, nem teljesen gagyi hangszer után szerintem meg tudnád fogalmazni, hogy mi volt a bűnük, mi tetszett bennük és mi nem, milyennek kéne lennie a következőnek. Hm?
A Cort gyenge pontja a III. számú Floyd verzió. A II. a jobb minőségű a kínálatukban, az van pl. az X11-ben. -
M3aN
senior tag
Feldobnám újra a kérdést:

Mit tudtok ajánlani, hol lehetne használt akusztikus gitárt keresni?
Próbáltam már itt, gitárshopon, zenészaprón, vaterán, illetve ilyen apród féle oldalakon is. Egyéb? -
válasz
Szten Márs
üzenetére
kezdjuk ott hogy az epi egy 130 eves marka... en nem ossze vissza beszelek hanem sajat tapasztalataim alapjan mondok dolgokat. az alig ket eves cort m600 gitart a baratom a bolti ar felenel kevesebbert vette gitarshopon mert a sra egyszeruen nem tudta eladni. es ha megnezed hugyert szarert adjak oket plane a dragabb modelleket.
az aktiv hangszedos dologrol meg annyit hogy nem azt mondtam ne vegye vagy nem jo hanem azt hogy csak metalra jo igaza. van aktiv es passziv szedos gitarom itt is tudom mirol beszelek. a kollega meg nem irta milyen zenet akar jatszani.
egyeb kerdes?ja es a gyari hangszedos les paulomat barmelyik gibson melle nyugodtan odateszem mert olyan a hangja hogy leteszed a hajad. mutass egy cortot ami hozza ezt a hangot es azonnal veszem.
-
Szten Márs
nagyúr
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Egyébként még valamit nem értek. Ha neked aktív hangszedőd van a gitárodban, akkor valamiért ezt választottad. Lehet behatárolt egy világ, amit nyújt, de mégis ez kellett. Másnak miért ne kellhetne pont ugyanúgy, pont ugyanezért az a hangzásvilág?
(Az Epiphone név miért cseng jól? Vagy jobban mint egy Cort? Elnézést minden Epiphone tulajtól, nem a gitárjainak minőségére fogom ezt érteni, csak a név csengésére, és személyesen nem is hiszek benne, hogy ennek van jelentősége, de ha már ezt a vonalat akarjuk szem előtt tartani és kiemelni... ez a név úgy cseng, hogy "nincs pénzem az igazira, ezért beérem az olcsósított változattal". Egy márka olcsósított sorozata, ami az eredetihez képest a spórolás utáni hajsza jegyében született - mert most már ez az Epiphone sajnos - nekem legalábbis nem cseng jól. Ismétlem, ha erre akarjuk a hangsúlyt fektetni... Lehet másnak igen, különbözőek vagyunk. Csak furcsa...)Sok rejtély tudom...

izomhod:
Na, gratulálok!
-
Yagami76
csendes tag
Elolvastam a hozzászólásaitokat.Köszönöm!Először is igen már többször álltam gitárvásárlás elött.Amióta itt kikérem a véleményetek volt is már egy Cort z44-es gitárom és egy Ibanez is.De azoktól már megváltam.Ebben a kérdésben Szten Márs-al értek egyett.Miért fizetnék 1,5x vagy 2x annyit egy "nevesebb"gitárra?Meg ugye ez a Cort nem alapkategória simán fölötte van felszereltségbe a 600-as nak amit írtál.
-
izomhod
őstag
bármelyik márkánál
új: megveszed, fél év múlva eladod: bukta

használt: meg veszed, flé év múlva eladod: minimális bukta

ha már cort: szombaton nekem is lesz egy, ha minden jól megy

-
Szten Márs
nagyúr
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Tehát tulajdonképpen csak az eladhatóságot reklamálod. De valamit nem értek azért... ha neked is feltűnt, hogy nagy Cort mánia van (és nem csökken, inkább nő), akkor miből gondolod, hogy nem lehet eladni hatalmas bukás nélkül? Ha tényleg nagy a Cort mánia mostanság, akkor nem épp könnyebb eladni emiatt?
Na meg mi a helyzet, ha valaki nem akarja eladni - nem azért veszi, hogy majd továbbadjon rajta?Tényleg a név az az extra (ami egyébként nem sznobizmus ugye), amivel egy neves gitárban több van? És tényleg számít? A formát értem, de a nevet.... Miért számít?
-
válasz
Szten Márs
üzenetére
Nekem is EMG 81/85 van a gitáromban, és igen. Cortot meg kész anyagi csőd eladni/továbbadni. Annyira már nem cseng jól a neve, hogy úgy tartsa az árát mint egy Epiphone vagy egy Ibanez. Természetesen vannak jó gitárjaik, M600-al játszottam már, nem rossz de semmi extra. Hiányzik belőle az ami egy neves gitárban megvan. A név és a forma. Hidd el számít, nem sznobizmus.
-
Szten Márs
nagyúr
válasz
Plazmacucci
üzenetére
A Cort mánia azért alakult ki, mert iszonyatosan jó ár/érték arányú gitárjaik vannak, és a 100 ezer alatti kategóriában teljesen egyértelműen az ő gitárjaik közül kerül ki a legtöbb best buy, de efeletti árkategóriában is nagyon jó guitárokat árulnak. Van valami ellenérzésed a márkával szemben?
Gondolod, hogy az aktív hangszedő ennyire behatárolja a felhasználást? Amúgy meg nem tudjuk mire kéne, szóval miért ne... -
válasz
Yagami76
üzenetére
Ernyiért nem vennék Cortot. Különben is mi ez a Cort mánia mostanában?
Meg mintha írtad volna azt, hogy gitár vásárlása előtt állsz vagy 10-15 alkalommal
De lehet tévedek.
Ráadásul minek karos gitár? Satriani-t akarsz tolni? Akkor minek bele aktív szedő? Vagy Slayer a téma? Arra jó, másra nem nagyon. -
Yagami76
csendes tag
Sziasztok!Gitár vásárlás előtt vagyok.Kinéztem egy modellt Gitárshopon.Cort Viva Custom.Íme a hirdetés:
http://gitarshop.hu/hu/hirdetes/157129/elado-cort-elektromos-gitar
Meg szeretném kérdezni a véleményetek róla?Illetve akinek van ilyen vagy hasonló tipusú gitárról tapasztalata kérem írja meg a véleményét.1 éves és 3 hónapos a cucc.Tokkal és hevederrel.Szerintetek mennyit ér meg?EMG81,EMG85 hangszedők vannak benne.Várom a válaszokat.Előre is köszönöm! -
M3aN
senior tag
Mit tudtok ajánlani, hol lehetne használt akusztikus gitárt keresni?
Próbáltam már itt, gitárshopon, zenészaprón, vaterán, illetve ilyen apród féle oldalakon is. Egyéb? -
nesa
veterán
Ugyanilyen volt a jolana irisem sapphir hangszedokkel, amugy szerintem tok jol zuzott az a gitar akkor kicsit enis leneztem de valojaban nemvolt annyira rossz, azota lattam sokkal,rosszabbat is.
Ma megcsinaltam a fogolapon a radiuszt elsore nemis lett rossz, az egesz fogolapon tevedtem 2 tizedet holnap javitom, a wengebol kijott 5db fogolap
iszonyat durva ez a fa ahogy vagtam olyan illata volt mint a fozott kicsit odaegett csokinak 
Bobrooney (#13996
Mi lenne a kerdesed?
Új hozzászólás Aktív témák
- ÚJ CORE I5 14400F GAMER MAX PC 16-32GB RAM 512GB NVME SSD NVIDIA RTX 2060 6GB DDR6 2ÉV GAR!
- Új (kibontott) Sage Express Impress SES876BSS
- ÚJ ASUS TUF AMD RYZEN 5 5600X GAMER MAX PC 16-32Gb RAM 512GB SSD ÚJ RTX 5060 8GB DDR7 2ÉV GAR
- Laptop hűtőpad 15' laptopokhoz
- ÚJ 4K CORE I5 14400F Gamer MAX PC 32Gb RAM 512GB NVME SSD ÚJ GAINWARD RTX 5060 8Gb DDR7 2ÉV GAR!
- Mini Pc HP ProDesk 600 G2 G3 G4 /// 6-8. gen //// i3 / i5 /// garancia /// Budapest / MPL / Foxpost
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro Max 128GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3940, 100% Akksi
- Macbook Air M3 15" 16GB 256GB 100%
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W with combo cable (3TR87AA)
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

En 3 eve gitarozok es az utobbi masfel-2 evben alig fejlodtem valamit, de meg se fordulna a fejemben, hogy abbahagyjam.

...bár ezt már nehéz lenne alulmúlni...