Hirdetés
- CES 2026: Háromkarikás játékokra készül a Dreame
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- CES 2026: A sportautó piacot is összeporszívózná a Dreame
- MIUI / HyperOS topik
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- CES 2026: Színre lép a Motorola Razr Fold
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
-
Mobilarena
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
fecaga21
senior tag
válasz
WolfheartGR
üzenetére
Köszi az ajánlást, de a Floyd Rose-t inkább messziről kerülném.
Tiéd ez a két szépség?
Nem sírnék ha hozzám vágnának egy ilyen Mick Thomson-t, nagyon állatul néz ki
-
WolfheartGR
őstag
válasz
WolfheartGR
üzenetére
-
Moleman
addikt
Ezek közül csak az Earth70 tömörfedlapos, az elég sokat tud dobni a minőségérzeten/hangon. Ha ennyit szánsz rá, nem is nagyon fogsz más tömörfedlapost találni, ilyen szempontból az a legjobb vétel. De mindenképpen próbáld ki vásárlás előtt, nekem pl nem kényelmesek a Cort akusztikok.
-
b.kov
senior tag
Sziasztok!
A négy gitár közül melyiket ajánlanátok, és miért? Esetleg ha van hasonló árkategóriában valami más, azt is szívesen meghallgatnám.
1. Cort AD810
Olcsó, jókat írnak róla.2. Yamaha F310 TBS
Ha minden igaz, ébenfa fogólapja van, illetve erről is jókat olvastam (+ ez tetszik kinézetre a legjobban
).3. Cort Earth70
A topikban sokszor láttam, mint ajánlott gitárt.4. Cort SFX
Elektroakusztikus, illetve cutaway szól mellette.Igazából vegyes használatra venném. Főleg akkordozni, és fingerstyle játékra használnám, elsősorban saját magam szórakoztatására.
Köszi!

-
bot1978
senior tag
válasz
consono
üzenetére
Az hülyeség, hogy a technikához kell. Ez olyan, mint amikor Marcus Miller elmesélte a hülyéknek, hogy nem azért játszik olyan Fenderen, amin van pickup cover, mert annak bármi köze van a hanghoz vagy a technikához, hanem azért mert gyerekként ilyen gitárja volt és megszokta, hogy néha támaszkodik rá és emiatt zavarja, ha nincs ott a cover.
Ettől még nem kell a slap-hez pickup cover csak neki az a kényelmes, ha ott van.
Sima slap mozdulatra gondoltam egyébként, amikor mondjuk hüvelykujjal van egy tá aztán mutató és középső ujjal gyors egymásutánban egy titi.
Én ilyenkor a húr mellé teszem mindkét ujjam egyszerre. Ha „beleakad” valamibe hozzáérek valamihez az zavar, mert olyan gitáron próbáltam elsőre, ami 20 bundos és emiatt ha a nyak végén ütöttem meg hüvelykujjal akkor a mutató és a középső ujjamnál nyilván nem volt semmi csak a húr és alatta a test, mert annak rövidebb a nyaka, így a hangszedők hátrébb vannak, potméterek pláne sehol, így azt is megszoktam, hogy a behajlított kisujjam és gyűrűsujjam ujjpercei tudnak csúszni a testen, amikor hüvelykujjal már a D-nél vagyok . Ha ott a poti akkor nem.
Érted, ha nincs ott semmi, se hangszedő se fogólap se semmi az a kényelmes. Csinálsz amit akarsz. Ha van ott valami akkor eldöntöd, hogy meg tudod szokni vagy neked túl kényelmetlen. Minél több dolog van útban neked, annál gázabb. Ez nem a technika hanem hogy Te mit szoktál meg. Aki kezdi, hogy neki mindegy mert ő aztán bárhogy bármin az egy világsztár csak a világ nem tud róla. -
Goose-T
veterán
válasz
bigrob
üzenetére
A korai sajtófotókat használják még pár helyen, amiket már a gyári oldalról is levettek, miután néhányan felháborodtak, hogy nem éppen azt kapták, ami a képeken van. Az itt lévő képek jobban fedik a valóságot. Persze így sem néz ki rosszul.
-
Goose-T
veterán
válasz
fecaga21
üzenetére
Eléggé leharcoltnak néz ki szegény gitár. Akkor inkább vedd meg az újabb változatát újonnan. Vagy Cort KX100/KX300, ugyanabban a gyárban készülnek, mint az Ibanezek.
A KX300 különösen jó vétel szerintem, mert aktív pickupok vannak benne, és most ajándékba adnak hozzá egy keménytokot. -
Goose-T
veterán
válasz
fecaga21
üzenetére
Végre valaki zúz rendesen!
Azt tanácsolnám, hogy az efféle zenéhez teljesen fölösleges a tremolo, csak a baj lesz vele, amikor jól le akarod hangolni például. Nézzél inkább fix hidasokat, szétnézhetsz még a Jacksonok, LTD-k, Schecterek között, vagy akár egy Cort KX5-tel is jól járnál. Ha egy kicsit ki tudod bővíteni az anyagi keretedet, akkor szerintem ez az Ibanez a legjobb választás a lehangolt, technikás metálzúzásra. Próbáltam már ilyet, nekem nagyon-nagyon bejött. Csak azért nem veszem meg, mert akkor az összes többi gitárom értelmét vesztené.
Amiken annyit dolgoztam, tuningolgattam. -
fecaga21
senior tag
Ez az Ibanez tetszett meg nagyon. Amint idő engedi rá is próbálok. Szerintetek ennyit érhet? Ilyesmi riffeket akarnék játszani/gyakorolni rajta. Szerintetek ideálisnak tűnik?Jó kipróbálom egyértelműen, csak így elöljáróban mit mondanátok róla az adott zenékhez nézve?
-
bot1978
senior tag
válasz
benedekco
üzenetére
Felhúroztam és kevés a hely így is, éppen csak, de kevés. Két ujjam éppen nem fér be egymás mellett a nyak és a hangszedő közé és ahogy elakad az meg is zavar. Szóval nem sokat nyertem eddig vele tehát vagy csak fingerstyle ezen a gityón vagy kénytelen leszek teljesen leszedni a fogólapot a nyak végéig és egymással síkba egyformára csiszolni kinéz, ahogy kinéz. Úgy is éppen csak hogy elég lesz a hely, mert még olyan 7-8mm túllógás maradt csak rajta, szóval nagyon pont ott kell maradni jobb kézzel.
A hangja amúgy nagyon rendben van ennyiért. Tényleg nagyon ütős árához képest. Aki mondjuk pengetővel játszik annak bestbuy.
Slap-re is nagyon király a hang ezért kínozom, mert a kényelem ultra gáz. Elöl a fogólap van útban és magasan van a hangszedő teteje is hátrébb a két hangszedő között meg a potmétersapkák vannak útban a kézfejednek, ahogy mennél lefelé a G húr felé.Szóval szívás, megpróbálom teljesen leszedni, hátha úgy meg lehet szokni.
-
bot1978
senior tag
válasz
benedekco
üzenetére
Az van, hogy az 5 húros basszusnak a nyaka elég széles tudod és emiatt egy ekkora rádiusz sok. Nézegettem és például a Yamaha nem olyan hülye, hogy hagyja túlnyúlni a fogólapot a nyakon, nem tudom a Benton miért csinálja, pláne így, hogy ilyen előre hozza a hangszedőt. A sarkát talán egy kicsit jobban lekerekíti, mint ahogy elsőre csináltam, viszont meghagyja egyenesre a Yamaha. Szóval végülis nem életidegen egyenesen sem hüm-hüm hááát nem tudom. Én is vakarózom egy kicsit rajta, hogy ez hogy is lenne szép...

-
bot1978
senior tag
válasz
bigrob
üzenetére
A szalag nem rossz ötlet, körzőm nincs, de ezt a tetőt is körbe lehet vágni végül is. Van egy 30-as delta ráspolyom a multihoz, nem csak a vágó fej szóval az ív nem lesz problem a vágás után. Tudod ez ilyen fém az egész, 5 rongy csak a ráspoly fej. Elég jó cucc ilyen vékony anyagot úgy elkeni, mint a vajat. A végén meg csiszolóvászon van a drillen, ha az is durvát hagyna akkor még rámegyek kézzel is egy finomabb vászonnal... nem is ez csak hát le kéne venni a nyakat, hogy ne legyen para aztán az meg már...
Kicsit lusta vagyok nekifogni
Mondjuk zavar, úgyhogy fel fog piszkálni annyira, hogy elkezdjem, csak idő kérdése. Szemezgetek vele. -
bigrob
őstag
válasz
bot1978
üzenetére
Ha neked úgy tetszik csináld úgy, az is jól néz ki.

Szerintem az éleket lesimogatod 1 perc alatt finomabb reszelővel utána ha ki akarod maxolni csiszolópapírral adsz neki még.
Én ha ilyen íveset csinálnék lefűrészelgetném a nagyját aztán az ívet reszelővel véglegesíteném. Körberajzolást pedig én parasztba egy körzővel oldanám meg, úgy, hogy a fogólapot leragasztom egy kis maszkolószalaggal majd egy pengével levágom a nem kívánt részt, így a maradék maszkolószalag is mutatná meddig kell visszadarálni, de ha leszeded azt is, akkor látható lesz ahogy bele van karcolva ahogy levágtad.Remélem érthető mit akartam..

-
bot1978
senior tag
válasz
bigrob
üzenetére
Elsőre én sem akartam sokat variálni, de aztán nézegettem. Tudod én ilyen nézegetős vagyok, nem kapkodós és optikailag nem nagyon adja.
Szerintem túl közel lenne az utolsó bund a fogólap végéhez és olyan bután nézne ki tőle az egész, olyan házinak. Hagyni meg nem sokat akarok rajta.
Másikon láttam, hogy így nekem végül is tetszene, és a testen is vannak ívek tán passzolna is hozzá, úgy érzem rendben lesz. Valamikor rá kéne magam szánni. Csak ez az egy baj van ezzel a multival, hogy minden irányba porol és nem kényelmes nekem emiatt csak körberajzolni, mert 3 másodperc után nem látszik Jobb valami sablonnal ívelni.
Háhht igen egy profi gondolom egy fonalfűrésszel levágná 1 perc alatt szinte készre aztán még fél pecig simogatná egy vászonnal és az kezembe adná, hogy tessék én meg elleszek vele egy napig két géppel. Mindegy majd rászánom magam. -
bigrob
őstag
válasz
brickm
üzenetére
Köszi a tapasztalat megosztást!

Deko gitárokon kísérletezgetek, illetve most van egy ingyen Washburn V-m amin szerintem az összes bund kuka annyira belemart már a bundokba a húr, de egy próbát megér címszóval lehet rápróbálok.Profilozó van, használtam is már 2x!

Elakadok jövök!
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
(#37370) bot1978
Én tuti egyenesre vágnám. -
bot1978
senior tag
válasz
arnyekxxx
üzenetére
Ehhez éppen nincs, de máshoz van. Akad például digitálisan fokonként állítható forró levegős forrasztóállomásom, aminek hála remekül tudok dolgozni fenyőgyantával. Most is azt használnám, mert átmelegítve könnyen formálható, ingyen tudom szüretelni így nem sajnálom, jól tapad, alkohollal nyomtalanul letörölhető és imádom az illatát.
Szóval erre a doboztetőre gondoltam, hogy a megfelelő méretűre vágva felragasztom fenyőgyantával a nyakra sablonnak és multitaskerrel vágom, csiszolom a fogólapot akkorára, hogy a doboztetődarab két széle érjen hozzá a nyak végéhez. Elég sokat dolgoztam már ezzel multival, kinézem magamból, hogy okés lesz. A végén drillel picit gömbölyítem majd az éleit esetleg. Majd ahogy adja magát.
-
bot1978
senior tag

Ennek a fogólap túlnyúlásnak az esetleges pontatlanságok elkendőzésén kívül lehet bármi értelme? Mert én ezt levágom. Nagyon rossz helyen van. Nagyon.
-
bot1978
senior tag
válasz
bigrob
üzenetére
Nem igazán. A fogólap a rádiuszt már akkor megkapja, amikor még nincsenek benne bundok, de attól is függ milyen kontextusban kérdezed.
Mivel pont előtted írtam emelném ki, hogy én nem síkoltam. Nekem a 9. bund egyik szélét ha alulról felfelé megsimítom, akkor van egy kis éle. Mintha nem lenne rendesen beütve. Viszont rendesen felfekszik a fogólapra, tehát a bund kvázi selejtes.Szerintem a bundból csiszolni csak akkor, ha muszáj.
Emiatt selejtes bundot szerintem nem szabad síkolni, úgy értem egy selejtes bund miatt jó bundokból csiszolni egyetlen mikront is hülyeség, pláne ha síkban van. Hogy síkban van e azt sík zártszelvénnyel csekkolom, ezért csinálja brickm jól szerintem is, mert én azzal a célszerszámmal, amivel a fogólap rádiuszát csiszolják ki nem látnám, hogy síkban van e a bundot rendesen az tuti.
És ha síkban van közepe a bundnak a mellette lévőkhöz képest, sőt még a másik szélén is oké, ahogy nekem akkor a selejtes szélén és csak azon a részén korrigálok és azért drillel, mert azon hengeres a csiszoló és úgy mozgatom a szintén hengeres bundon előre-hátra, hogy ne síkra kopjon a bundtető.
Ha elqrom csak egy eleve selejtes bundot kell cserélni, amit igazából élből cserélni kéne, hogy ne legyen a szélén semmiféle éle beütés után csak ennyi gányolás egy deco-n szerintem bőben belefér. A szomszédos bundokhoz hozzá sem értem csiszolóval. Nem beszélve arról, hogy a síkoláshoz le kell venni a húrokat is. Az munkás

(#37365) benedekco
Ok, csak sokféle ember van tudod, aztán gondoltam nehogy rám haragudj a végén, ha a te szemednek nem kóser, amit küldtek.
-
brickm
őstag
válasz
brickm
üzenetére
Kifutottam. Ami fontos még szerintem új bundnál, hogy mindenképp gondolj előre a bundprpfilozóra is. Önmagában a síkolás egy lapos felületet fog adni a bund tetején, ami egy igen rossz paraméter. Szitár szerű zörgést okozhat ha síkra kopik a bundtető. Ezt mindenképp orvosolni kell gömbölyítéssel, aminek fontos a meredeksége. Ha kicsi a meredekség zörögni fog erősebb pengetésre, ha túl nagy akkor meg erősebb lenyomásra nyújtani fog.
Egy nagyon jó tűreszelő készlet is kellhet. Az ilyen 8-900ftos szettek felejtősek. Egy tolás az acél bundon és eldobod
-
brickm
őstag
válasz
bigrob
üzenetére
Köszönöm, megtisztelő amit írtál.
A fa/fém két oldalára lehet eltérő csiszoló felületet felvinni. Így kapsz egy durvább és egy finomabb csiszoló alkalmatosságot.(én emlékeim szerint 100-140 körüli papirnak megfelelő bevonatot csináltam) valóban elég 3-4cm. Az a fontos, hogy sík maradjon, ne hajoljon el menet közben. Szélességre kb egy fogólap 3/4-e az ideális. Semmiképp nem 2-3cm. De ne is takarja el a fogólapot. A rányomás erősségét aszerint célszerű megválasztani, hogy mennyire sikerült jól berakni a bundokat/mennyire kopottak a bentlévő bundok.(a legalacsonyabbhoz kell síkolni. Ha az túl alacsony a többihez képest, csere) Alapvetően ha jó a berakás valóban elég még fával is a saját súlyánál fogva koptatni, nem kell nyomni, vagy alig-alig(de semmiképp ne úgy képzeld el, mintha fát csiszolnál).Még nikkel acél bundok is kopnak tőle rendesen. ( a zártszelvényt nehéznek is tartom erre a célra. Inkább valami alu profil, ha már fém,de akár egy gyalult fenyő léc is jó)
Tönkretenni mindkettővel nagyon könnyű. Ha számodra értékes cuccon kéne megcsinálni lehet érdemesebb előtte venni egy szett bundot, amit valami fába berakva tudsz gyakorolni.
Egyébként én azért inkább az egyenes hosszú lécet részesítem elönyben, mert
-ezzel mindenféle rádiuszt lehet síkolni
-hosszabb az átfogás. Gyakorlatilag tetszőleges.
-lustaság
. Ha fix rádiusz koptatód van, vagy egyesével töröd le a bundok szélét, vagy csinálsz egy ilyet is, hogy haladj vele. Akkor meg már inkább csak egy eszközt tartok fenn( van így is elég lomom 😁)Ha van konkrét kérdés tedd fel bátran. Hirtelen ezek jutottak eszembe.
-
bigrob
őstag
válasz
Goose-T
üzenetére
Szerinted azért tettem fel a kérdést, mert nem tudok ennek a létezéséről?

Azért tettem fel a kérdést mert elég megosztó véleményeket olvastam, na meg brickm kolléga válaszára voltam legfőképp kíváncsi..
(#37361) brickm
Tapasztaltabbaknál olvastam, hogy így csinálják, kb 2-3 centi vastag síkra van felragasztva a csiszolópapír (kezdésnek 300-400), azzal indokolják, hogy így sokkal átláthatóbb. (Talán Crimson Guitars Youtubeon hallottam, hogy ő egy fogólapot kukázott ki mert a rádiusszal túlcsiszolta
)
Illetve hagyni a csiszolópapírt és a fa/zártszelvény súlyát hogy tegye a dolgát. -
bigrob
őstag
Gitárkészítők!
Olyan kérdésem lenne, hogy ugye a fogólap kap egy rádiuszt, amikor a bundokat síkoljátok, akkor is ezzel a rádiusszal csiszoljátok vagy egy ilyen zártszelvényre hasonlító egyenes lappal?
Józan paraszti ésszel én rádiusszal csiszolnám, de ma kicsit utánaolvastam és eléggé megosztó véleményeket olvastam külföldi fórumokon és youtubeon is.
Köszi!
-
bot1978
senior tag
válasz
benedekco
üzenetére
Ha már mondtam, hogy ugorj rá a korrektség kedvéértez nem véletlenül került elő. A 9. bund becsörgött nem kicsit, de mákomra csak a G húr alatt, szóval le sem kellett szedni a húrt, csak felnyomtam aztán sutty, ahogy volt felhangolva, egyből néztem is, de aki mondjuk körömreszelővel adja elő azért el lett volna vele egy darabig.
Az "E" húr húrmagasság állító csavarjának a menete vagy szorult vagy megszakadt, nem tudom, nem vacakoltam vele, megcseréltem a "G" húréval, az könnyen tekerhető. Most hogy az ilyenek azért, mert HBenton vagy azért mert deco nem tudom, de apróságok azért mindig vannak. Többiektől is olvastam olyat, hogy valakinek csikizett a bund széle, ilyesmi... -
brickm
őstag
válasz
bot1978
üzenetére
A kés ahányszor vág egy darabot meg is üti a fát, ami nyilván tovább is halad. Egy egyengető gyalulás mondjuk 30000 rpm körül van. Ez ad egy hangolás magának a faanyagnak(telerakja nagyfrekvenciás rezgéssel). Nyilván idővel ez elmúlik, meg rohadt nehéz mérni is, de fizika.
-
bot1978
senior tag
válasz
brickm
üzenetére
Lehet, hogy igazad van, én nem értek hozzá, úgy értem nem dolgoztam soha fával. Az én szememnek olyan apránként halad a maró, hogy aminek megváltozik a szerkezete azt le is szedi, de ezen nem veszünk össze, mert még ha igazam van is az ilyen hangszerkészítők, akik rönkből elkészítik igazából már művészek, tehát értelmetlen bármilyen tömeggyártáshoz hasonlítani őket.
A művészet az egy olyan dolog, amit csípőből támogatok, csak nem tudom kifizetni. Olajfestményt sem vettem még, pedig tetszik.(#37354) benedekco
Hogy mit hallok? Viszed a Toby-t 40-ért?
Egyébként szaladj rá a decora. Ha ilyet kapsz, mint én... én hangszert kaptam, nem dísztárgyat. Ez hangszer és új. -
bot1978
senior tag
Az Epiphone ráadásul koppra belemegy a HB dobozába, így még postázni is tudom, dupla haszon.

Mondjuk a fogólapot lehet hogy pofátlanul egyenesre fogom vágni ezen a HB-n, mert slap-nél nem férek el tőle. Zavar, hogy ennyire túllóg a nyakon egész a hangszedőig, de milyen jó kis hangja van így aktív cuccal ezeknek a kínai vackoknak háhhááát egész pofátlan.

-
bot1978
senior tag
válasz
üzenetére
Fú nagyon giccses, nekem sem stílusom. De a gépek, meg a gitáron egyébként úgy maga a finish valami hihetetlen minőségi szint még így is, hogy ezek betanított gyerekek. Koruknál fogva nem sok hangszert készíthettek életükben és ott vannak. Más világ van, de nem baj.
Megjött a B550. Engedjetek meg egy hosszabb, szofisztikált elemzést:
Ez qrvajó.
Bármi is legyen, amit még nem vettem észre, ez ennyiért qrvajó. Egy fényezési hiba van rajta az egyik csavar körül a süllyesztésnél lejött a festék ahogy behajtották a csavart. Tehát valószínű azért az egyik csavart sikerült ferdén behajtani és a feje húzta meg a testet, de nem tekerem ki, mert tart. Szóval kit érdekel, hogyan áll benne? Nem fog az emiatt elrepedni.
Renden van a nyaka.
Homorulata oké, a pálcát meg sem kellett néznem. Bármi is legyen, amit még nem vettem észre, ez ennyiért qrvajó. Minden szempontból várakozáson felüli. Nem lóg ki bund széle sehol, szól, működik mindene szemből teljesen patika. Hangolást tartja. Teljesen használható cucc.
A húrnyereg oldalán van egy mélyebb karc, de ez egy ilyen 300Ft-os műanyag húrnyereg pff kit érdekel szal semmi télleg.
Ezt vigyétek, amíg van. Tényleg érdemes.
-
törölt tag
válasz
bot1978
üzenetére
Van több videója is, ott rendesen gépekkel dolgozik.
Nekem ez a Warwick egy kicsit mű. Látszik, hogy egy nagy gyár egy egészen kis részlege, a luxus cuccoknak. Attól még nagyon komoly amit csinálnak, de elveszik a lelke az egésznek. Számomra az ad pluszt egy hangszernek, nem a márkajelzés és a drágakő berakás.
Egyébként imádok nézni ilyen videókat, legyen az profi műhely komoly ipari háttérrel, és felszereléssel, vagy egy kicsi kézműves műhely. -
bot1978
senior tag
válasz
üzenetére
Ebben azért már van egy adag "csakazértis" kézzel... Értem, hogy ő egy ilyen, de rönköt kézzel gyalulni már ostobaság.
Egy profi műhelyt is jó nézni.
-
arnyekxxx
veterán
válasz
bot1978
üzenetére
Olyan ez, mint amikor rohad egy autó küszöbe
nem olyan, a küszöb torvább rohad a műanyag alatt majd a végén elporlad
Attól, hogy nem célszerszámmal van befaragva az elemtartó az nem romlik az lyuk állaga tovább folyamatosan, ráadásul egy fúróval és vésővel is meg lehet csinálni szépre is ha kis pluszidőt rászán az ember. Tulajdonképpen az emberiség történetének igen kis részében létezett a felsőmaró, ehhez képest egész fasza műalkotások születtek a maradék pár évezredben, egy fába vésett lyuknál kicsit komolyabbak is

Értsd én nem vásárolnék olyan hangszert, amit kézzel véstek ki.
nemrég linkelt valaki egy YT videot amiben a villanygitárkészítő leghightechebb eszköze egy amerikáner volt, áramot csak a műhely világításához használt. Szerintem kevesen rugdosnák ki azt a gitárt az ágyukból

-
bot1978
senior tag
válasz
Goose-T
üzenetére
Pont neked linkeltem, hogy így néz ki az alpine fehér mellett a radzománc. A képen látszik, hogy házfelújításkor megmaradt horganyzott lemezből vágtam ki a gitárra egy darabot, majd lekentem a festékkel, ami meg a radiátorról maradt meg. Tehát én is oldok meg dolgokat DIY abból, ami éppen van itthon. Nem vagyok sznob, csak érzelmi alapon talán egy kicsit igényesebb.
szerk:
Viszont most így hirdetem a gyárijával. A gyári hangszedővel, a gyári potméterekkel stb. 100% gyári állapotra visszaállítva. -
bot1978
senior tag
válasz
bigrob
üzenetére
Persze csak eddig mindig volt egy fedlap a gitártesten, amit tudtam házilag reprodukálni lemezből és abba tettem az elemtartót, így hangszerváltáskor vissza tudtam állítani a gyári állapotát a hangszernek a gyári alkatrészekkel, amiket mindig gondosan eltettem.
Tudod ez egyfajta értékrend. Számomra a hangszer egy olyan tárgy, ami képvisel egy minőségi szintet. Időben eltolva nem amikor hozzányúlok, hanem mielőtt hozzányúlok vizsgálom, hogy tudom e tartani azt a szintet, amit a gyártási minőség jelent és ha nem, akkor arra figyelek, hogy a gyári állapotot hiánytalanul vissza lehessen állítani és a változtatást átmenetinek tekintem. Ha átmenetiként nem lehet megoldani, akkor nem nyúlok hozzá. Másképpen fogalmazva végleges változtatás esetén mások az elvárásaim önmagammal szemben és másokkal szemben is. Értsd én nem vásárolnék olyan hangszert, amit kézzel véstek ki.
Olyan ez, mint amikor rohad egy autó küszöbe mire valaki lyukakat fúr a kaszniba és egy műanyag spoilert csavaroz oda pozdorjacsavarral, ami elfedi a rohadást. Vizuális értelemben megoldás, de én lakatolnám. Másfélék vagyunk, más az értékrendünk és a korral önmagadhoz képest is gyakran változol.
Meg lehet csinálni házilag, nem vitázom, csak amikor azt írom „én nem állnék neki” az nem azt jelenti, hogy én nem tudom legyőzni a fát, hanem azt, hogy nekem mást jelent a „megcsinálni” szó ebben a kontextusban. Ettől még eltérőek az adottságaink is nyilván, kellő sittes rutinnal biztos van, aki foggal is kirágná.

-
arnyekxxx
veterán
válasz
bot1978
üzenetére
én nekiálltam megcsináltam, volt vagy 30 perc a takarítással együtt. Az a tokmánybafogható ráspoly elméletben fasza, a gyakorlatban viszont hamar szétcseszi a mezei fúrót, az oldalirányú nyomásra nincsenek felkészítve. Ráadásul azzal is úgy indul a dolog, hogy belenyomod a fúrót a drága gitárba

Óvatosan kell dolgozni és megvan ingyenből vagy meg kell csináltatni valakivel jópénzért vagy várni a sültgalambra. Mindegyik valid megoldás, kinek mi tetszik. Pár hónapja valaki itt gitárszervizt keresett megforrasztatni a gitár jackaljzatában a drótot. Nem vagyunk egyformák

-
bot1978
senior tag
válasz
arnyekxxx
üzenetére
Egy billogozott deconak teljesen mindegy mit gányolsz rajta abban egyetértünk. Mondjuk fúrószárral meg vésővel azért nem állnék neki, de ha van egy ilyen tokmányba fogható ráspoly készlet otthon ezzel simán meg lehet csinálni.
Mondjuk én lehet, hogy akkus csavarozó tokmányába fognám fúró helyett, mert az alacsonyabb fordulatú, emiatt könnyebb nem elqrni, de tökmindegy.
Óhatatlanul valahol úgy is szétgányolod a fényezést közben. Ez azért gányolás szint, mondjuk ki. Meg decot gányolni elemtartó miatt, amikor az aktív deco tökugyanannyiba kerül, mint a passzív, lehet egyszerűbb kivárni.Egy SQ-nak meg azért nem megyek így neki, mert felsír.

-
kemotox
addikt
-
bot1978
senior tag
válasz
üzenetére
Azt elhiszem. Dög az a V7.
Korábban meséltem; hogy van egy EMG J set hangszedőpárom, amit én javítottam és műanyagos ragasztópisztolyos módszerrel zártam az alját, emiatt nem piacképes, de a hangja jó. Azért ez egy olyan 50-60k körüli hangszedőpár, szóval meg lehet vele piszkálni egy j bass-t. Ennek keresnék valami donort. SQ-ra gondoltam, abban nem lenne rossz. Egyedül az elemtartót kéne felsőmaróval belenyomni a hátába, a többit én megoldom magamnak.
V7-be viszont már nem tenném bele. Az jó úgy, ahogy van. Kár belenyúlni.
Egy ilyen alap Fender copy HB meg lehet kevés, nem tudom mennyire lehet ezeket jól beállítani, meg milyen lenne a hangja. Elég sok a "ha" benne. Azért egy SQ az szerintem full Fender test, ugyanott döntik azt az égert is, de lehet még a beszállító is ugyanaz meg a HB-ba is marni kéne sajnos, mert az is passzív gyárilag és most egy ilyen lovkosztos HB-re még költeni is, háát nem túl izgi gondolat. Egy SQ-ba még csak-csak belemaratom... esetleg. De nem tudom igazából csak vakarózom egyelőre, hogy mi legyen vele. -
bot1978
senior tag
válasz
Goose-T
üzenetére
Köszi annyit megtudtam, hogy 15.-én Nürnbergben volt. Mondjuk ott van reptér is hááát
simán lehet, hogy pont megszívtam és feltorlódott minden a magyar oldalon és bekerült a tutiba. Nem is én lennék ha nem pont akkor.
Te régen figyeled egyébként? Volt már SQ is? Érdemes feltöltenem a paypalt?
Attól tartok Fenderéknél túl jó a meo még az sq-nál is. -
Goose-T
veterán
válasz
bot1978
üzenetére
2-5 munkanap alatt simán lezavarják. Amúgy meg adnak nyomkövetési számot, akár itt is megnézheted, hol tart a csomagod.
-
bot1978
senior tag
Thomannos cuccon mennyit kotlik a posta? Nektek mennyi volt? Ezen a héten érkezhet valami a szerdai feladásból így, hogy ünnep is volt közben?
-
nap
addikt
válasz
Tommyka21
üzenetére
Akusztikusokból a Tajtinál (a Blahánál) van a legnagyobb választék*. Az Árkádia (a körúton) is tart egy csomót. A túloldalon, a Kiráy utca után van a hangszerker, ott azt hiszem nem sok van, de kicsivel feljebb, az oktogon után, az első mellékutcában a Segovia megint csak kánanán. A Nyugatinál az Eldorádóban is sok akusztikus van. A Radnóti és Tátra sarkán a Mezzoforte is tart 4 méternyi akusztikust. Pár sakokkal odébb a Pozsonyin ott az Oroszlánbarlang, meg mögötte a Vintage 52, ahol nem annyira jellemző az akusztikus, de ha belefér, érdemes benézni.
Budán a Corvin térnél a Stageshop, és a Bercsényi elején a Kil.hu fő profilja az akusztikusok, de oda még nem jutottam el.*azok közül a boltok közül, ahol jártam már.
-
Berreh
tag
válasz
Tommyka21
üzenetére
Lehet, hogy pontosabb választ kapsz, ha megkérdezed az ezen a térképen látható üzleteket emailben. Van még 3 és fél napod, jó eséllyel válaszolnak

-
Tommyka21
tag
Köszi
! -
Alexios
veterán
válasz
NeoPampalini
üzenetére
Eldorádóban is van külön szoba. Oroszlánbarlangban is van talán, de ott akusztikus nincs túl sok. Tajtiéknál(hangszerplaza) van még viszonylag nagyobb választék, illetve ha akusztikus akkor Segovia és Stageshop mindenképpen.
-
NeoPampalini
senior tag
válasz
Tommyka21
üzenetére
A Nyugati pu. környékén a Hangszeráruházban (alias Mezzoforte) emlékeim szerint van külön szoba, ahol lehet próbálgatni a cuccokat. Aztán onnan nem messze van az Eldorado, báááár nem tudom, hogy ott van-e lehetőség "elkülönülni", csak 2x jártam ott apróságokat venni, gyakorlatilag a pénztárnál beljebb nem mentem.

Kicsit arrébb van az Oroszlánbarlang, itt még nem jártam.Esetleg a Coda-ba még érdemes lehet benézni (a körúton a másik irányba, a Rákóczi térnél), de itt mindössze 1x voltam valakivel még évekkel ezelőtt, annyi maradt meg, hogy elég kicsi a bolt, szerintem nincs csendszobájuk.
-
Tommyka21
tag
Üdv! Pénteken tervezünk gitáros cimbimmel egy pesti hangszerüzlet túrát komolyabb akusztikus gitár beszerzése céljából.
Tudnátok ajánlani egy útvonalat vagy listát a mindenképpen meglátogatandó üzletekből?
Esetleg sorrendet is.
Van olyan hely ahol van esetleg csendszoba a hatékonyabb tesztelés miatt?
Előre is köszi
! -
Berreh
tag
válasz
fecaga21
üzenetére
Az álmoskönyvek és a fórum tapasztalt tagjai szerint legfontosabb a próba, és a kényelmesség szerint keress magadnak gitárt. Pesten akad egy csomó hangszerbolt (Árkádia, Hangszerpláza, Gitárcentrum, Eldorado), ahol a kipróbálhatod a különböző nyakú gitárokat, aztán megjegyzed melyik esett kézre és keresel használtan, vagy veszel egy újat, szerintem, ennyiért újat is találhatsz jót.
-
arnyekxxx
veterán
válasz
fecaga21
üzenetére
szvsz az ujjhossz és a nyakvastagság nincsenek egyértelmű kapcsolatban, nekem sincsenek tenyésztett zongorista ujjaim és kényelmesebbnek találom a vastag de picit keskenyebb nyakú gitáromat mint az RG-met aminek ugyan feleolyan vastag a nyaka viszont szélesebb pont annyival (a 12.bundnál 1,5mm), hogy kényelmetlenebb legyen rajta a játék.
-
fecaga21
senior tag
venni akarok egy elektromos gitárt. Zenei stílus: August Burns Red, Bullet for my Valentine, slipknot, Pantera. Az újjaim rövidek így valami vékony nyakforma érdekelne. A keret olyan 120-130, akár gsről is jöhet.
-
zsolt1129
addikt
Köszönöm mindenkinek. Esetleg tudnátok ajánlani valami alternativát erre a célra. Kb 20 nm- es helyen lenne használva. (Ami nem elemes.)
-
consono
nagyúr
válasz
zsolt1129
üzenetére
A gitár kombóba gitárt lehet dugni
Illetve fizikailag bele megy a mikrofon is, ha jack dugója van, de nem lesz "szép" a hang, ami kijön. Nem énekre találták ki, hanem gitárra, ahhoz van tervezve a frekvencia átvitetele.
A Marshall amit linkeltél jó kezdő erősítő, de újonnan drága, ahhoz képest, amit tud. -
consono
nagyúr
válasz
zsolt1129
üzenetére
Ha mikrofont is kell(ene) beledugni, akkor ne gitárkombót keresgélj! Illetve lehet találni, pl. a Roland Cube Street ilyen, de kétszer ennyibe kerül. Kisebb, de egy megnézést megérhet a Roland Mobile Cube. Ezt sem próbáltam, nem tudom milyen...
-
zsolt1129
addikt
Sziasztok! Szeretnék ajándékba venni egy gitárkombòt. Ezt néztem ki. Semmi extra nem kellene,csak egy gitár és egy mikrofon lenne hozzákötve. Szerintetek?
-
Goose-T
veterán
-
nap
addikt
válasz
WolfheartGR
üzenetére
Nem.

Új hozzászólás Aktív témák
- Építő/felújító topik
- Ingatlanos topic!
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Energiaital topic
- Apple asztali gépek
- Okos Otthon / Smart Home
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Futás, futópályák
- Büszke apukák és anyukák topikja
- CES 2026: Háromkarikás játékokra készül a Dreame
- További aktív témák...
- Dell PowerEdge T440 Tower Szervergép,Intel Xeon Gold 6138,4Gb DDR4,iDRAC Ent,16xSFF,PERC H330,gari
- Apple iPhone 14 Pro Max 256GB Kártya-független,6 Hónap Jótállással Új 100% Akkuval
- Samsung Galaxy S23 Ultra 8/256
- iPad Pro 12.9 (3. gen) 1TB Cellular + Magic Keyboard + Apple Pencil 2
- Apple iPhone 11 Pro Max / 256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku: 96%
- AZONNAL KÉSZLETRŐL! Intel Core i5 14600K 64GB 6000MHz RAM 2TB Gen4 SSD RTX 5060 8GB FSP 750W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

A KX300 különösen jó vétel szerintem, mert aktív pickupok vannak benne, és most ajándékba adnak hozzá egy keménytokot.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

)

simán lehet, hogy pont megszívtam és feltorlódott minden a magyar oldalon és bekerült a tutiba. Nem is én lennék ha nem pont akkor.