Hirdetés
- Google Pixel topik
- iPhone topik
- Dreame X40 Ultra - épp csak kávét nem főz
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- CES 2026: Színre lép a Motorola Razr Fold
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
-
Mobilarena
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Alexios
veterán
-
GoTReX
őstag
Kaptam mástól egy olyan kérdést:hogyha valaki kezdőként a hangoláskor rosszat teker feszítéskor és emiatt jócskán túlfeszít az árhat-e a gitárnak? Megtekerheti-e a nyakat? Én nem tudom a választ , gondoltam itt felteszem.
Gondolom bizonyos mértékig hülyebiztos a kezdő gitár is, és ha nincs érezhető gond , vagy látszatra üvoltő a hiba akkor nincs para.
-
GoTReX
őstag
Nagy megjött az RS kábel. Szuper a program! Nem tudok semmit mint John Snow, de tetszik!

-
válasz
Eastman
üzenetére
Jaja, jó volt nagyon az a film. Bár ott jazz volt a téma, itt a többség meg inkább a metált nyomja.
Én szeretem a jazz-t, metállal sokszor csak az ének a bajom. Vagy nagyon kemmersöl metál, azt se szeretem.Volt még country vonalon Jeff Bridgess-el a Crazy Hearth. Nem volt rossz, bár kevés volt benne a pengetés.
Ezt a modzsót megnézem. Amúgy ezek a modzsósok sokszor olyan fasságokat mondanak, hogy öröm nézni. Azt is észrevettem, hogy direkt szoktak szar vagy odanem illő dolgokat betenni, meg jókat kihagyni, hogy sokat linkeljék az anyagot és legyen csata a hozzászólások között.
Gitáros mojókat pl én is csak azért néztem hogy röhögjek a baromságokon amiket mondana. Aztán végül én húztam a rövidebbet, nem röhögtem hanem a hajamat téptem, és még a nézettségüket is feltoltam. -
Eastman
addikt
válasz
benedekco
üzenetére
[10+ Rock 'n' Roll Movies] Wayne világa, BTTF 1 és Rockstar nélkül?

A Woody Allen féle; A világ második legjobb gitárosát láttátok? Beteg egy film. Aki bírja WA-t az szeretni fogja.
-
válasz
Berreh
üzenetére
Érdekes volt ja. Laár András kavart a csajjal egy időben.
Amúgy jó nagy barom vagyok, hát ez a legeslegjobb gitárral kapcsolatos film: This is Final Tap, az erősítőt level 11-re, meg ne nézz rá mert megváltozik a hangja a gitárnak és társai.
-
-
Eastman
addikt
válasz
Berreh
üzenetére
Évekig road-oltam egy hasonló bandának. Művházak, intézetis lányok, majálisok, kiskocsmák, nagyMarshallok nemhalkan, minden. Aztán jött egy énekesnő, gitáros beporozta, szét is szaladt a zenekar. Klasszik magyar tipródás, négy dal rögzítve, sírás, röhögés, nagy kajálások, ha épp' nem a lángos széle, millió sztori.
-
kemotox
addikt
Félve merem megemlíteni a Kopaszkutyát.
-
Goose-T
veterán
válasz
benedekco
üzenetére
Ez a legjobb rockerfilm, pont.
-
arnyekxxx
veterán
Én ezt a mocskot néztem pár napja, nekem tetszett

-
GoTReX
őstag
válasz
chaosmonger
üzenetére
Megrendeltem énis egy konzolboltból. Persze sejtheted, hogy utána ketten is rámirtak hogy van nekik eladó.
7800-8000ft-ért.Szóval ésszerűbb újat venni ilyen esetben azthiszem, pláne hogy tiéddel is gond volt. Amúgy miért Olyan rohadt nagy ritkaság ez, ha népszerű a program? ☺ -
válasz
chaosmonger
üzenetére
Igen, de akkor is kell egy kábel. Anélkül nincs mikrofon támogatás. Én is próbáltam, de mondta hogy dugjam be az eredeti madzagot, majd utána mehet az akusztik.
Más, Crossroads-ot már láttátok? Jó ez, kell ez nekünk?
-
Alexios
veterán
válasz
GoTReX
üzenetére
Ha már találtál akkor ne, mert most fogalmam sincsen hol van, és nem állnék neki akkor keresni

De ha van bármi interfaced vagy ilyemi, szerintem próbáld ki előtte, én még 1x nem adnék érte pénzt, yousician-el szerintem többet lehet tanulni(és azért se feltétlenül fizetnék) -
Alexios
veterán
válasz
GoTReX
üzenetére
Ha mégsem jönne meg szerintem nekem is van valahol egy elfekvő, de szerintem nem ér ennyit az egész játék mint amennyi erőforrást fordítasz rá
Én anno konzolvilágnál vettem a kábelt, ahogy látom most is van még náluk.Játszani jó, főleg az elején, de egy idő után egyáltalán nem lesz annyira pontos, a késleltetés is feltűnik, és inkább tanultam a számokat enélkül. A riff repeater mondjuk egy elég jó funkció, de én nem látom értelmét 100% difficulty alatt tanulni, mert van hogy tök máshogy helyeznéd amúgy az ujjaidat, aztán nő a nehézség, és újra kell tanulnod amúgy is, de a sebesség levétele sokat tud segíteni.
-
chaosmonger
tag
válasz
GoTReX
üzenetére
Egy ideje megy már egyébként kábel nélkül is, akár sima mikrofonnal, hogy lehessen akusztikus gitárral is játszani. Mondjuk én még nem próbáltam, nekem van kábelem.
Anno az első részt kábel nélkül, törve játszottam, egész jól működött, annyi volt hogy néha elvesztette a jelet és újra kellett indítani.
Aztán a 2014 már 0 day vétel volt kábellel együtt, valami 12k volt. Aztán nekem sajnos kb. 2 év múlva tönkrement a kábelem, egyik napról a másikra nem működött, szerencsére akkor még lehetett az 576-ból rendelni sima kábelt 9990-ért. Azóta arra vigyázok mint a hímes tojásra. Azt használom DAW-hoz is, nincs is másik külső hangkártyám, az én igényeimnek megfelel.
Egy másik fórumban többen is írták, hogy használták külső hangkártyával, szóval azt is meg lehet oldani.
És ha már működik akkor ajánlom a figylembe a customforge.org oldalt, ahol jelenleg 36 955(!!!) db civilek által bekódolt dal van fent. Mondjuk egy része silány minőség, de a legtöbb arra jó, ha valamit le akarsz szedni hogy hogy kell játszani.
-
arnyekxxx
veterán
Nyakat cseréltem a barkácsgityón, így állt össze véglegesre.
-
válasz
GoTReX
üzenetére
Ezek közül valami esetleg? Illetőleg mennyire hamar kellene neked az a kábel?
Ez meg csütörtök este kilenckor jár le.
Én UK-ban vagyok és tovább tudom küldeni. Annyi, hogy arra még rájön majd a posta magyarba.
Ez mind több mint 5k, kivéve az uccsó. De azt ugye nem tudni hogy hányan licitálnak majd még rá. Plusz innen átküldeni, ami még kb egy 5-7 font lesz és olyan 1-1,5 hét az átfutás, vagy ingyen átküldöm, de az olyan 2-3 hét és nem tudni merről megy majd. -
GoTReX
őstag
válasz
benedekco
üzenetére
Nem akarok gagyizni, nem arról van szó. A gond az , hogy ez olyan mint egy fantom....Hihetetlen!!
Vagy volt anno valahol (kb 18 üzletet kerestem fel webshopban) ,vagy van hirdetés ahol messze nem 12.000 Hufba kerül , hanem csak 4500 de persze rég nem él a hirdetés.... Szóval vennék de nem 17900.- úgy hogy a program már megvan. 5000 kb reális, ez a tavalyi ára is ,de eltűnt... -
válasz
GoTReX
üzenetére
Kábel nélkül ne várj semmit, csak a töréssel megy. Az se biztos. Nekem ugyan ment, de sok szaródással.
Nekem volt kábelem és steam-en meg is van a játék, szóval nem illegál csak kíváncsiság, hogy mennyivel meg mivel lenne másabb alaplapival vagy az usb-ssel. Perpill az usb-s hangkarival nem is megy. Kizárólag az alaplapi kimenet, és valami kábel vagy az alaplapi bemenettel.Nincs valami ismi akihez felmehetnél egy menetre? Saját gitárral, ki tudnád próbálni. Én is haverhoz jártam pengetni, ketten nyomattuk, ő a basszert ütötte én meg a gitárt. Jó muri volt. Egy időben még mindketten a gitárt nyomattuk, de átpártolt a mélyekre.
-
GoTReX
őstag
válasz
kemotox
üzenetére
Igen hallottam arról is , bár nem tudom mennyivel lenne/ vagy csorbulna az élmény ha valami ilyennel pótolnám. Amugy 5-6k-t még meg is érne nekem, csak hát ugye nem találni itthon.... Persze a játékot is megvenném eredetiben, csak amíg nincs kábel addig felesleges megvennem a termékulcsot is.

-
GoTReX
őstag
Sziasztok
Nincs valamelyikőtöknek esetleg elfekvőben / eladó sorban lévő RockSmith Kábele?
Eddig akárhol kerestem ,már nem forgalmaznak. Elég érdekes....Van aki játszik rajta/vele ?
Nagyon tetszik videók alapján! 
-
Eastman
addikt
-
Eastman
addikt
-
Eastman
addikt
-
Humbucker
senior tag
Kellemes ünnepeket minden fórumtársnak

-
nap
addikt
Kettőt kérek mindegyikből.

A Greyjoy gitárra kíváncsi lennék. -
nap
addikt
Fenderéknél is közeleg a tél.
Szerintem a tele sikerült a legjobban. -
Dekorációs darab, nem hangszer hanem falra akasztásra való dísztárgy. Az egy más kérdés, hogy eddig a nagy többségnek mákja volt és csak apróságok voltak a problémák, mint pl ahogy ez ő darabján is a hangolókulcs volt ferde.
Ezeket a hibás darabokat eladják olcsón, "Deko" néven. -
Vótmá? A legjobb gitár lecke.

-
válasz
Berreh
üzenetére
Szerencsére nem hajt a tatár

Egyedül a fretless bass kéne, mert a faszi Jövő Februárban megy nyugdíjba, addig jó lenne egyet beszerezni neki, ajándék lenne.
Egy 70-es évekből való Rickenbackeren tolja, van egy olcsó gear4music P bass kínaija. De egy időben beszélgettünk és szeretne kipróbálni egy fretless-t, gondoltam egy ilyen pont jó lenne hogy kipróbálja, ha meg tetszik is neki akkor meg pláne buli! -
Goose-T
veterán
válasz
Goose-T
üzenetére
Nagyon tetszik az unokaöcsémnek az SC-1000, már covert is nyomott vele.
-
A csudiba! Kinek volt arca elvinni előlem azt a két basszert? Sima fekete 4 húrus, meg egy szintúgy csak fretless verzió. Azzonnal megrendeltem amint bejött az email, kb 30mp-en belül az elsőt és a másikdat 1percen belül. Egyiket sem csíptem el.

-
Eastman
addikt
-
Alexios
veterán
-
-
Alexios
veterán
-
Rejtj
újonc
Sziasztok,
Egy olyan kérdéssel fordulnék hozzátok, hogy ti mit gondoltok vagy mit tapasztaltatok azzal kapcsolatban, hogy mennyire tud jó vagy jobb lenni egy erősítőbe beépített reverb mint egy külön megvett reverb effekt?
Jelen esetben az Orange Crush 20 és 20RT közötti 18.000 Ft-os (valójában csak 15.000 Ft-os mert kb 3.000 egy hangoló) árkülönbség érdekelne, hogy megéri-e vagy érdemesebb egy külön effektre beruházni?
Előre is köszi a válaszokat!

-
Alexios
veterán
válasz
bigrob
üzenetére
Néztem a roasted maple verziót is, de 50 ezer pluszt nekem nem ér meg a floyd. Sőt, igazából semennyit, mert direkt nem floydosat akartam
Az egyetlen roasted maple nyak amit próbáltam pedig egy music man majesty volt - na az brutál kényelmes volt, de nem vagyok benne biztos, hogy a fa miatt 
Nekem bejön a képeken, bár értékelném ha olyan lenne mint az "eredeti"
[link] De ennél úgy tűnik ez valamivel zöldesebb mint a suhr.Ibanezemnek ugyanitt van kb a hangerő potija, én nem szoktam beleérni, ennyire lent pengetsz?
-
Alexios
veterán
Hosszas vivodas után megrendeltem első teljes áras harley benton gitaromat
[link] ha nem jó max vissza lesz küldve, de sehol nem láttam róla rosszat, kinézetre pedig nagyon adja ez a suhrharley benton, ha csak a pickupok lesznek cserkések(bár yt videók alapján nem) akkor is teljesen megeri még -
brickm
őstag
-
arnyekxxx
veterán
Ja igen, pénteken Szolnokon zúzda ingyenért
-
bigrob
őstag
-
válasz
Goose-T
üzenetére
Nekem jöhet értesítő, engem csak valami alap 4húros bass érdekel, semmi különlegesség.
re: (#37799) Alexios
Arra nem gondoltál, hogy (tudom gány meg nem olyan szép mint a linkelt darab) egy sima fehér koptatóra ráfóliázol/fóliáztatsz?
Vagy veszel egy tábla műanyagot valahol és egy cnc-ssel kimaratod? Vagy ezek a megoldások is drágák lennének? -
Alexios
veterán
válasz
Berreh
üzenetére
Ja nem, az st-62-t nem bántanám, de vannak harley benton diy kitek is. Igazából ki kéne találnom, hogy mit szeretnék, mert ha st-62re neveznék be, valószínűleg azt upgradelném az itthon levő cuccokból, és akkor a fentebb említett projekt kiesne vagy határozatlan időre elnapolódna
Új hozzászólás Aktív témák
- sziku69: Szólánc.
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Interactive Brokers társalgó
- Google Pixel topik
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Asztrofotózás
- iPhone topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 128GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3965
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s G1 - i7-10G I 16GB I 512GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

7800-8000ft-ért.Szóval ésszerűbb újat venni ilyen esetben azthiszem, pláne hogy tiéddel is gond volt. Amúgy miért Olyan rohadt nagy ritkaság ez, ha népszerű a program? ☺