- Jövőre az Apple megérkezhet 2019-be
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Milyen okostelefont vegyek?
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Fotók, videók mobillal
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Magisk
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Megérkezett a Pixel 5 és 4a 5G
-
Mobilarena
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
fecaga21 #40952 üzenetére
szerk:
A második nekem működött a classic vibe-al.re: (#40949) espista
Itt a hivatalos rizsa, nem túl értékelhető, de ez aszongya: Humbuckers 1.6 mm - 1.6 mm
De nekem ez elég közelinek tűnik így elsőre. De nincs kőbe vésett szabály.
De le kell fogni a húrt úgy mérd ahogy Nap mondja.Amúgy ha túl közel hozod a húrhoz beleszól az intonációba, meg elvesz a lecsengésből, mert a mágnes megfogja a húr rezgését. Ha távol viszed akkor csak alacsonyabb lesz a jeled és ha erősíted a jelet akkor zajosabb maradhat a hangod. De én úgy vagyok vele, hogy az keésbé rossz ha távol van minthogy közel.
re: kemotox
Wow. Szerintem baromi nagy segítség volt most ez. -
-
-
-
bigrob
őstag
válasz
fecaga21 #37681 üzenetére
A potik körül lévő LED karika nem villogott/világított pirosan?
Én a hangszórókba menő kábelre gondoltam.(#37677) Alexios
Ha a Line/Inst választóra gondolsz Hi-Z bemenet alatt akkor én nem tudok jót mondani róla.
Anno próbáltam egy nagyobb jelű hangszedős gitárral, de nagyon gagyi lett tőle a dinamika. -
bigrob
őstag
válasz
fecaga21 #37674 üzenetére
Nem gondoltad, hogy ha pirosan villog a gain poti körül az nem biztos, hogy jót jelent?
Legtöbb gitárnál majdnem minimumra kell tekerni, de az az igazi ha van egy DI box is előtte. (nekem sincs)Kis jackes unbalanced kábel IS felvehet bármi elektromos zajt a környezetből.
-
Goose-T
veterán
-
Alexios
veterán
válasz
fecaga21 #37601 üzenetére
Nem kell, de 26.5" gitárt általában nem standard E-re vesznek. De emiatt azért nem kell H-ra hangolni, én pl. simán D standard, vagy drop C, ilyesmire használnám, gyárilag is D standardra van szerintem.
Hangolhatod E-re is amúgy, csak vékonyabb húr kell majd hozzá jó eséllyel
-
Goose-T
veterán
válasz
fecaga21 #37592 üzenetére
A Jacksonok jó kis darálógépek. Egy barátomnak volt a 90-es években egy PS4-ese EMG 81/85 pickupokkal, az vadállatjó gityó volt. Néha a gs-en is felbukkan egy-egy darab 80 ezer körüli áron, de gyorsan elviszik őket. Csakis reverse headstockkal az igazi!
A kettes Ibanez az egy bariton gitár, hosszú menzúrás, azt H-ra kell hangolni, vagy az alá, arra figyelj.
-
fattyu
veterán
válasz
fecaga21 #37549 üzenetére
"Pedig amúgy jó lenne ez a BIAS, jól ki van találva, semmi értelme nem lenne otthonra az erősítőnek, ilyen megoldások mellett. Sokat lehetne spórolni, és minőségben is sokkal többet ér egy erősítőnél otthoni szinten.
Szerintem
"there. fixed it for you
amugymeg. bekapcsolom és működik... a biasod hogy áll?
-
Berreh
tag
válasz
fecaga21 #37540 üzenetére
Még próbáld ki pendrive-on az itt ajánlott linux mint-et, vagy ubuntu studiót. Ez utóbbi tele van alapból ingyenes hangszerkesztő, felvevő alkalmazásokkal. Telepítés nélkül kipróbálhatod, nem okoz semmilyen elváltozást a gépeden
[(#37541) benedekco] a vadászat délután volt, szerintem eddig kellett volna kapnod visszajelzést.
-
Goose-T
veterán
válasz
fecaga21 #37501 üzenetére
Nekem van egy USB-s, DAC-os mini erősítőm, ami ugye hangkártyaként is működik (SMSL Q5), az állandóan vacakolt, ha USB3-as (kék) portba dugtam. Amióta USB2-es portba (fekete) dugva használom, azóta semmi probléma nincs vele. Meg lehetőleg előlapi USB portot se használj, azok is problémásak szoktak lenni ebből a szempontból.
-
InHell
senior tag
válasz
Drivert próbáltad már újra felrakni?
Nálam kb. a 3. próbálkozásra sikerült a Focusrite Solot win 10-en elindítani, előtte win 7 alatt semmi problémám nem volt vele.
Win 10 alatt néha előfordul (kb. havi egyszer) hogy eltűnik a hang, olyankor csak az usb-t ki és behúzom aztán megjavul. Legutóbb pár hete pl. kék halál volt, előtte sosem láttam win 10-en.utána le volt tiltva az az usb amibe be volt dugva a Solo, szóval gyanítom, hogy az okozta a kékhalált. Szóval win 10 alatt sajnos nálam sem működik tökéletesen.
-
arnyekxxx
veterán
válasz
fecaga21 #37518 üzenetére
simán alaplapi hangkártyára dugva is pattog?
Ha nem akkor felejtsd el az usb-s szarakodást, használd az alaplapit asio4all-al, a bisasban rátolva minden zsgenerátort a kutya nem fogja észrevenni, hogy mi a bemeneted. Ha esetleg aktivpickupos gitárt veszel még kisebb lesz az alaplapi hátránya.
én egyébként w10x64-et használok 10éves alaplappal és procival, az alaplapi realtek is teljesen használható, usb-re egy zoom diktafon bemenetét használom, asio4all-al az is gond nélkül megy, nincs pattogás (illetve akkor van ha a nuendoban már pirosba van az asioterheltség) és simán tud szólni az alaplapi kimenet miközben a zoomon megy be a hang.
-
NeoPampalini
senior tag
válasz
Amit írsz, az valami rendszerszintű kehe lesz, vagy valami shared IRQ, vagy a bolygók állása, bármi lehet.
Esetleg még ezzel nézd meg:
De akár azt is megteheted, hogy róbaként feldobsz pl. egy Linux Mint-et egy pendrive-ra, és a live rendszerrel nézd meg, hogy mi történik, ott is van-e gond a hanggal.
-
NeoPampalini
senior tag
válasz
fecaga21 #37453 üzenetére
Tekintve, hogy a te 2.1-esed, akárcsak az enyém, sima sztereó jack-en csatlakozik, ez nem lehet gond. Inkább az átalakítóra gondolnék, mivel nálam szintén ugyanígy van bekötve egy 2.1-es cucc.
Ez egyébként egy tök régi Logitech Z-2300-as, ilyen ni.
Első körben én megpróbálkoznék egy másik átalakítóval, hátha...
-
-
fattyu
veterán
válasz
fecaga21 #37436 üzenetére
aztán meg amikor az emg kurva magas jele miatt az erősítőt még annyira se tudod kitekerni akkor elgondolkodsz
sok tényezős dolgok ezek.
azt tudod ugye hogy az a gibson les paulok is készültek párféle nyakkal, így ilyet mondani hogy a les paul nyaka vastag.... van abból is kényelmes nem ásónyél. persze nem lesz wizard sose de nem mindenkinek kényelmes a szuperlapos sem...
-
arnyekxxx
veterán
válasz
fecaga21 #37433 üzenetére
Komolyan kérdezem, szerinted ha a srác kezében egy leszpól vagy egy HSS strat lenne, nagyon mások lennének ugyanezek a riffek?
Nem a gitár játsza a riffet.
Senki nem fog jobb tanácsot adni annál, minthogy menj el egy boltba és keresd meg a te kezednek kényelmes gitárokat és azok közül vedd meg azt amelyiknek tetszik a formája és humbucker van benne.
-
arnyekxxx
veterán
válasz
fecaga21 #37408 üzenetére
Egyébként mi az a 2 oktávos nyak, és honnan tudom, hogy melyik a 2 oktávos, és melyik nem?
Csak kíváncsiságból, mielőtt túl mélyre merülne a csapat a hangszerek finom részleteibe, te tudsz gitározni vagy most tervezel először gitárt venni a kezedbe?
Bias FX-nél is észrevehetően kijön a hangzáson ha aktív pick up van a gitárban?
Persze, az aktiv bármire rádugva teljesen másképp szól. Aztán ez a "másképp" van akinek tetszik van akinek nem. Nekem pl tetszik
-
bigrob
őstag
válasz
fecaga21 #37408 üzenetére
2 oktáv = 24 bund
Az hogy ki mivel tolja teljesen irreleváns.
Keverek én ki neked a félakusztik "használhatatlanként" árult Deko Harley Bentonnal is olyat mint a Slipknot..
Amúgy az a Cortocska jónak néz ki 70 rugóért azokkal az aktív szedőkkel.BRICKM brékó!
2 gitár bundjait síkoltam és nagyon király lett köszi a tippet!
Viszont a 3.-nál nagyon sokat kellett eldarálni, mert a húrok rendkívül kikoptatták az első kb 5 bundot.
Milyen módszerrel szoktál bundot profilozni? (egyáltalán így illik hívni a crowningot?)
Korábban linkeltem, hogy egy ilyen kis reszelővel szerencsétlenkedtem (a 2 első próbálkozásra elég is volt, mert nem kellett sokat elszedni), viszont ide már valami komolyabb kéne.
Egyenlőre kis vékony tűreszelőt kezdtem el a szélétől befele haladva ráborítani és így kialakítani hogy ne kontakt felszín legyen a bund tetején hanem csak pont, nem tűnik rossznak így sem. -
Moleman
addikt
válasz
fecaga21 #37400 üzenetére
Ha a floydon kívül tetszik egy gitár, nem muszáj kizárni. Ha kiékeled a tőkét, olyan, mintha fix hidas gitárod lenne. A floydos babák pedig nagyon kényelmesek a kéznek, ha ott támaszkodnál.
-
Goose-T
veterán
válasz
fecaga21 #37386 üzenetére
Eléggé leharcoltnak néz ki szegény gitár. Akkor inkább vedd meg az újabb változatát újonnan. Vagy Cort KX100/KX300, ugyanabban a gyárban készülnek, mint az Ibanezek.
A KX300 különösen jó vétel szerintem, mert aktív pickupok vannak benne, és most ajándékba adnak hozzá egy keménytokot.
-
Goose-T
veterán
válasz
fecaga21 #37383 üzenetére
Végre valaki zúz rendesen!
Azt tanácsolnám, hogy az efféle zenéhez teljesen fölösleges a tremolo, csak a baj lesz vele, amikor jól le akarod hangolni például. Nézzél inkább fix hidasokat, szétnézhetsz még a Jacksonok, LTD-k, Schecterek között, vagy akár egy Cort KX5-tel is jól járnál. Ha egy kicsit ki tudod bővíteni az anyagi keretedet, akkor szerintem ez az Ibanez a legjobb választás a lehangolt, technikás metálzúzásra. Próbáltam már ilyet, nekem nagyon-nagyon bejött. Csak azért nem veszem meg, mert akkor az összes többi gitárom értelmét vesztené.
Amiken annyit dolgoztam, tuningolgattam.
-
Berreh
tag
válasz
fecaga21 #37316 üzenetére
Az álmoskönyvek és a fórum tapasztalt tagjai szerint legfontosabb a próba, és a kényelmesség szerint keress magadnak gitárt. Pesten akad egy csomó hangszerbolt (Árkádia, Hangszerpláza, Gitárcentrum, Eldorado), ahol a kipróbálhatod a különböző nyakú gitárokat, aztán megjegyzed melyik esett kézre és keresel használtan, vagy veszel egy újat, szerintem, ennyiért újat is találhatsz jót.
-
arnyekxxx
veterán
válasz
fecaga21 #37316 üzenetére
szvsz az ujjhossz és a nyakvastagság nincsenek egyértelmű kapcsolatban, nekem sincsenek tenyésztett zongorista ujjaim és kényelmesebbnek találom a vastag de picit keskenyebb nyakú gitáromat mint az RG-met aminek ugyan feleolyan vastag a nyaka viszont szélesebb pont annyival (a 12.bundnál 1,5mm), hogy kényelmetlenebb legyen rajta a játék.
-
NeoPampalini
senior tag
válasz
fecaga21 #37262 üzenetére
Hát, Winamp-ot ezer éve nem láttam, de ez a probléma akkor szokott előjönni, amikor a hangkártya és a szoftver nem ugyanazon a mintavételezési frekin akar üzemelni. Esetleg a hangkártya buffer túl kicsi, és azért. Meg kellene nézni a beállításokat, néhány screenshot amúgy sokat segítene, mert ezekkel a nem túl sokatmondó posztokkal nehéz mit kezdeni, csak vaktában ötletelünk.
-
törölt tag
válasz
fecaga21 #37233 üzenetére
Nekem egy osregi 2.1-es szettem van a PChez, lassan 20 eves. A melynyomojan van a bemenet, abbol is ketto. Az egyikre ra van kotve a PC hangkartya, a masikra meg a kulso, ha azt hasznalom.
Pont az lenne a kulso hangkartya lenyege hogy ne kuldjuk vissza a PC-be a hangot...
-
bigrob
őstag
válasz
fecaga21 #37233 üzenetére
Én is próbálkoztam anno Genius 20W-os 2.0-val de nagyon gagyi volt, pedig a hangkártyám tudott volna jobbat...
Haverom vett egy Scarlett Solo-t, rendeltünk 2 normális pár stúdió monitort (JBL LSR305 neki) és annyira gerjedt/zajos volt neki minden egyik (kábel egyik végén RCA másik nagy jack), hogy a hangkártyát is lecserélte egy Scarlett 2i2-re mert azon volt balanszolt (nagy jack) kimenet.
Én tanulva a hibáiból rögtön egy 2i2-t vettem 2db JBL LSR308-al.
Monitor alatt tárolom a hangkártyát, ebbe van a fülesem is dugva, nekem ennél nem kell több és jobb, ennél egyserűbb meg nem létezik...
Elvileg ha KRK Rokitot veszel azon van RCA bemenet is, de én nem próbáltam még. -
-
bigrob
őstag
válasz
fecaga21 #36979 üzenetére
Nope, szerintem aki így gitározgat nem nagyon mélyládázik..
Nekem pl két db JBL LSR308-am van.
DAW-ban keress egy asio configuration vagy options menüt, ott be kéne hozni külön ablakban az asio panelt és ott tudnád bepipálni hogy kimenetnél küldje a hangkártyára. Majd ha nagyon nem megy teamviewerrel rá tudok nézni, de az nem ma lesz. -
brickm
őstag
válasz
fecaga21 #36970 üzenetére
Szerintem Win7 és Win10 a fő rendszer. És inkább az utóbbi.
Egyszerű amúgy a sztori, ha egyszer már rájöttél, hogy mi miért történik. Annyi a lényeg, hogy átlásd mi mit jelent a kártyán, meg a szoftverében. De ha nagyon nem megy lehet valaki megdob egy homemade videoval is akár. -
brickm
őstag
válasz
fecaga21 #36968 üzenetére
Ja, win7el lehet jó lesz.
Azért szól, mert van a scarletban direkt monitorozás gondolom.
De figyi már. Mi lenne ha rákeresnél youtube-on, hogy how to setup scarlet guitar backing track?Nem g cizésből, csak lehet egyszerűbb, mintha 3an írkáljuk, hogy katt ide, meg amoda. Mindjárt ránézek miylen videók vannak.,
Ha tudsz kicsit anglisul, ő elmagyarázza mi merre, bár más programot használ, meg OS-t szerintem meg lehet belőle érteni, hogy mi miért.
[link]szerk.: direkt monitor legyen offon a kártyán, mert akkor a bemenetet hallod egyből. akimeneten is. Az a lényeg, hogy ami bemegy azt küld át a BIAS-on, ASIO-val, madjd menjen ki a kimenetére.
-
brickm
őstag
válasz
fecaga21 #36959 üzenetére
ASIO4ALLban engedélyezd a kis villáskulcs bekapcsolása után, hogy a gép gyári kimenetét is vegye fel, utána a programodon belül ki tudod választani azt is, nem csak a scarlet kimenetét.
Külön kíváncsi leszek, hogy fog-e rendesen működni, mert nekem ideig óráig volt jó csak windows alatt az egész hóbelevanc,
-
-
Eastman
addikt
válasz
fecaga21 #29705 üzenetére
Jó reggelt!
2004-05-15-én nyitotta a Gitáros topicot a fórumtárs. Azóta sikerült békésen, egyetlen balhé nélkül beszélgetnünk a hangszerekről. Emlékeim szerint 2004. óta a tiéd az első ilyen cifra hozzászólás. Szerintem most nem a moderátoroktól kellene elnézést kérned a stílus miatt, nem is attól aki kóstolgat, hanem a többiektőĺ, akik információval töltik meg a témát, a figyelmükkel, ragaszkodásukkal életben, és kultúrált mederben tartják a topicot.
Én, részemről a továbbiakban is igyekszem tanácsokkal segíteni neked, ha tudok. Próbálok türelmes maradni, de azt be kell látnod, hogy a legnehezebb útját választod a beilleszkedésnek (+ az örömteli gitározásnak). Az elmúlt 13 év során volt itt egy pár user, aki kiakasztotta nálunk a tremoló rugóját és nem is a tanácstalanságával, hanem inkább az értetlenségével. Arra kérlek, hogy fordulj vissza erről a mélypontról és azon is gondolkodj, hogy az információgyűjtésen túl milyen személyes tapasztalatokat tudsz visszatölteni a közösség felé. Mivel gazdagíthatod a közös tudásbázisunkat.
Köszi.
Az összefoglalóban találsz olyan linket ahol a faanyagokról beszélgetünk.
Béke.
-
kenyocsaba23
tag
válasz
fecaga21 #29693 üzenetére
Orange dark terror azt hiszem Jim Root signature, viszont ára is van és ha utána olvasol pár oldalon nem is igazán latni hogy ezzel tolná az ipart. Egy kombót tudnék ajánlani :Ampeg vhc 140. Nem tudom merre laksz viszont egyről biztos tudok ami eladó Jászberenyben a hangszerboltban. Iszonyatosan jó hangja van egyetlen hibája hogy a reverb része nem megy de az öreg akié a bolt azt mondta hozzáértő konnyen javítja.
-
Kobe
veterán
-
válasz
fecaga21 #29693 üzenetére
Szvsz peavey vypyr vagy line6 spider ami belefér és van benne hi gain. Ugyan a roland és társaiban is van, de nem arról híresek hogy mekkora metál erősítők. Egy használt spider iv 120 vagy 150 kijön a pénzből és próbán is megszólalnak. Analóg hi gain torzító pedált nem vennék, azokban sok a zizi, a jók meg 60 ezernél kezdődnek.
-
bigrob
őstag
válasz
fecaga21 #29577 üzenetére
Akkor talán el kéne jutni kipróbálni már valamit...
@Neo: köszi majd lehet akkor zaklatlak
Más: Kombó nézelődésen Astburynél ki tudtam próbálni egy jdm1-et és egy jcm600 kombót. Sajnos a peavey odaverte őket
Olyan doboz hangjuk volt szerintem, kevés gain, és sokkal nagyobb alapzaj.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Delta Force (2024)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Jövőre az Apple megérkezhet 2019-be
- Egy helyre gyűjti az eltérő áruházak játékait a Microsoft
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Tőzsde és gazdaság
- További aktív témák...
- ÚJ kipróbálásra felbontott MacBook Pro 16 M4 Pro 14CPU/20GPU 24GB/512GB SSD Magyar billentyűzet Azon
- BONTATLAN ÚJ iPad Pro 2022 2024 M2 M4 Chip 11 és 12,9 128-2000 Deák Térnél Azonnal ÁTVEHETŐ
- ÚJ Apple Pencil mindegyik generációból BONTATLAN Azonnal Átvehető Deák Térnél Átvehető 1 év garancia
- ÚJ Bontatlan Apple Macbook AIR M2 , M3 , M4 Legújabb magyar billentyűzet 1 év Garancia Deák Térnél.
- ÉRKEZETT Legújabb Bontatlan Új M4 Chipes IPAD PRO 2024 11 13 1év gar Azonnal Deák Térnél Átvehető.
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M2 Pro - M2 Pro 16GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude E6520 - i7-2760QM I 8GB I 256SSD I Nvidia I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Gari!
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged