Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Fotók, videók mobillal
- Macrodroid
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Telekom mobilszolgáltatások
- Bemutatkozott az Oppo kamerás csúcsmodellje
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Betáblázta magát az Oppo
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonnyolcadik rész - Az újrakezdés
- Lalikiraly: Kinek milyen setupja van?
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
-
Mobilarena
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
brickm
őstag
válasz
bot1978
üzenetére
Segond, tegyél rongyot a nyak-test csatlakozáshoz nyomd le erősen és a fejet csavarjad felfelé kézzel. Lefog jönni. Csak óvatosan, hogy a testről a festéken le ne tépd.Hajszárítóval megmelegítheted, nem hiszem, hogy beragasztották volna, fenderből is elég nehezen jön ki a nyak, a pontos illesztés miatt megszorul....
A fretless bassz átlakaítást lehet nem fogja supportálni a cucc. A fretless gitároknak keményfa fogólapot szokunk alkalmazni, a húr(pláne basszernál) szanaszét rágja a rózsafát. Meg kb mindent.
A vasfa az igazi, meg az ében.
-
bot1978
senior tag
válasz
bot1978
üzenetére
Pedig itt is azt írják, hogy bolt-on neck szóval a csavarok biztos nem dísznek voltak benne, de hogy akkor most mi tartja

-
bot1978
senior tag
válasz
brickm
üzenetére
Hamujába fulladt a dolog, ugyanis kiszedtem mind a 4 csavart és meg sem moccan a nyak. Annyira nem, hogy feltettem rá két darab E húrt (a G helyére is) felhúztam mint a kakukkos órát és még csak el sem hangolódik. Csavarok nélkül!
Így néz ki hátulról. A csavarokkal a lemez is lejött szépen, de mintha semmit sem tettem volna meg vele. ’88-as gyártású, ’95-től van nálam. Lehet előttem valaki megkente műgyantával, mint a lekváros kenyeret, mielőtt összecsavarozta. Még soha nem próbáltam szétszedni. Égetni való kamasz voltam még, amikor hozzám került és most rámjött a nosztalgikus feeling, hogy én ezt rendbe teszem. Van is egy aktív EMG-LJ5 pickupom a hídra másik projektből. A bundok kopottak, de még fretlessnek is jó lehet akár. A bundokat kiszedni a legegyszerűbb. Csak pákával át kell melegíteni, rögtön elengedi a lakk meg minden és csak ki kell húzni egy mozdulattal. Csak fretlesshez pláne lejjebb kell tenni a húrmagasságot, szóval lehet, hogy game over van. -
bigrob
őstag
válasz
Moleman
üzenetére
Én múltkor a sima Fuzz pedállal szórakoztam vagy 1 órát..

Nagyon jó kis cucc, bár én ilyen stoner metál szerűséget nyomtam vele.
Majd lökjed a linket, ha kész van!
Apropó ebay, én meg most licitáltam egy Washburn Flying V-re kemény tokkal projekt gitárnak. Olyan áron van, amennyiért nem kapom meg egyik kitet sem ebayről vagy aliról...
-
Moleman
addikt
válasz
bigrob
üzenetére
Nekem is onnan jött a vágyakozás, Amplitube-ban évek óta egy presetet használok, OR 120, PPC412 láda, meg előtte néhány pedál, amilyen hang éppen kell.
Most épp fuzz+octafuzz, Clockwork Wolf & Co coverhez. 
Fizikai valójában még mindig nincs fuzz pedálom, ebayről rendeltem 2 hónapja egy Biyang FZ-10-et, most kaptam vissza az árát, sose ért ide.

-
bigrob
őstag
Mi pénzt érhet egy Washburn Flying V? Elvileg kemény tokkal?
-
Moleman
addikt
Megvan, hogy mit veszek egyszer a Laney Cub12 mellé, ha nagy leszek.
Orange Rocker 15. -
bot1978
senior tag
válasz
NeoPampalini
üzenetére

köszönöm szépen -
NeoPampalini
senior tag
válasz
bot1978
üzenetére
Shimming lesz a technika, amit keresel. Esetedben úgy lehet megpróbálni korrigálni a dolgot, hogy a nyak dőlésszögén állítasz. Ehhez egy vékony furnérlemezt kell a nyakzseb pickup-ok felé eső részére helyezni, lehetőség szerint ék "alakúra" csiszolni, hogy ne legyen a nyak alja és a test között rés. Nem kell túl vastag anyag, meglepően sokat lehet mókolni már egy vékony lemezzel is.
-
bot1978
senior tag
Sziasztok!
Basszusgitár topic szegény kipurcant, nincs hsz évek óta. Itt esetleg akad hangszerész?Az a kérdésem, hogy ha a nyak és a test találkozásánál a húrmagasság túl magas (rövid nyak 20 bund) akkor csavarozott nyak esetében lehet e ezen segíteni? Nem a hídra gondolok, az már minimumon van, de így is magas.
Hallottam olyat, hogy a csavarozásnál valamit elkövetnek és úgy húzzák meg a csavarokat, de nem találok videót a neten, hogy miről is van szó pontosan.
-
NeoPampalini
senior tag
válasz
fattyu
üzenetére
Na ja, a reggeltől késő délutánig tartó flex, kör- és/vagy láncfűrész (tőlünk pár házzal arréb valaki az elmúlt fél évben szerintem egy kisebb erdőt feldarabolt már, amennyit fűrészelt) mellett legalább lesz kultúra is.

Személy szerint nem tartok itthon erősítőt, a próbateremben jó helyen van a basszusmotyóm, talán 2x próbáltam itt a házban, de a basszustól majdnem leesett a konyhaszekrény, és minden csörgött-zörgött, így hamar feladtam.

(Féloff: nyáron a közvetlen szomszéd kellemetlen szokása volt, hogy szombat-vasárnap, hajnali fél 6-kor kijött az egész kompánia a kertbe mókolni, ami még nem lett volna baj, de hozták mindig a kis zenegépüket, amin MINDIG CSAK EGY KB. 2 PERCES ZENESZÁM szólt, ismétlő módban, és ezt hetente cserélték.
) -
fattyu
veterán
válasz
brickm
üzenetére
az slx más mint a sima jcm900ak. nem az a hideg fémes torza van. állítólag jcm 800 áramkör plusz egy előfokcsővel ezért magasabb gain.
és alapvetően elhiszem mert oltárira kijön belőle a jcm800 hangja csak megy tovább is. továbbra is a vintage distortion hang csak több gain. engem pl egy dual rectifier hanggal vallatni lehetne. nem nekem való.
maidenen nőttem föl na
az meg vintage marshall hang.és imádom az slxet amugy azért is mert lehet belőle cleant csinálni de olyan clean hogy olyan fülledt mocskos clean. nem törik de érzed hogy ott szunnyad benne az aljas...
én költözésre készülök. kertesbe. onnantól nem lesz visszafogva halkan semmise

-
fecaga21
senior tag
válasz
NeoPampalini
üzenetére
Na keresek akkor egy nagy jack átalakítót, és kipróbálom így is.
-
NeoPampalini
senior tag
Hát én megnéztem ezt a hangfalat, a manual szerint sima sztereó jack-en megy az alaplapra, ha ez így van, akkor pölö a Scarlett fejhallgató kimenetére rákötöd, és azt használod csak (nálam így van, működik). Sokkal egyszerűbb, mint két eszközt összehozni úgy, hogy egyik a kimenet, másik a bemenet, pláne, ha esetleg az adott szoftver ezt nem támogatja.
-
NeoPampalini
senior tag
Köss egy fejhallgatót a Scarlett-re, probléma megoldva.

-
bigrob
őstag
válasz
fecaga21
üzenetére
Nope, szerintem aki így gitározgat nem nagyon mélyládázik..

Nekem pl két db JBL LSR308-am van.
DAW-ban keress egy asio configuration vagy options menüt, ott be kéne hozni külön ablakban az asio panelt és ott tudnád bepipálni hogy kimenetnél küldje a hangkártyára. Majd ha nagyon nem megy teamviewerrel rá tudok nézni, de az nem ma lesz.
-
fecaga21
senior tag
válasz
Alexios
üzenetére
Hát úgy használom, hogy a hangrendszer a gép hangkártyájába van dugva, és a Scarlet Solo pedig egy USB portba van bekötve, filmezésnél, meg zenénél jó hangja van. Ugyanúgy szólnia kéne szerintem, a mélyet nem szívesen hagynám ki, gondolom más is így csinálja...
-
brickm
őstag
válasz
fecaga21
üzenetére
Szerintem Win7 és Win10 a fő rendszer. És inkább az utóbbi.
Egyszerű amúgy a sztori, ha egyszer már rájöttél, hogy mi miért történik. Annyi a lényeg, hogy átlásd mi mit jelent a kártyán, meg a szoftverében. De ha nagyon nem megy lehet valaki megdob egy homemade videoval is akár. -
brickm
őstag
válasz
fecaga21
üzenetére
Ja, win7el lehet jó lesz.
Azért szól, mert van a scarletban direkt monitorozás gondolom.
De figyi már. Mi lenne ha rákeresnél youtube-on, hogy how to setup scarlet guitar backing track?
Nem g cizésből, csak lehet egyszerűbb, mintha 3an írkáljuk, hogy katt ide, meg amoda. Mindjárt ránézek miylen videók vannak.,Ha tudsz kicsit anglisul, ő elmagyarázza mi merre, bár más programot használ, meg OS-t szerintem meg lehet belőle érteni, hogy mi miért.
[link]szerk.: direkt monitor legyen offon a kártyán, mert akkor a bemenetet hallod egyből. akimeneten is. Az a lényeg, hogy ami bemegy azt küld át a BIAS-on, ASIO-val, madjd menjen ki a kimenetére.
-
fecaga21
senior tag
válasz
brickm
üzenetére
Semmi változás nem történt így sem. Én win 7-el használnám.Most hogy rádugtam a hangszórókat a Scarlet Solora, érdekes dolog történt, mert most egyfolytában szól a gitár a BIAS-tól függetlenül, ha becsukok mindent, windows alatt is a semmibe ugyanúgy szól a gitár, most én lennék ilyen béna?

-
brickm
őstag
válasz
fattyu
üzenetére
Holnap kimegyek anyámékhoz és megküldöm a JCM-et, tube screamerrel, meg a PAF-okkal....

Az a "gondom" vele(pláne, hogy meg lett modolva ...), hogy lehetetlen belőle a vintage overdrive hangon kívül mást kihozni. A következő szint már a kásás folyós distortion. Kéne olyan Petás high gain hangzás is néha. Az meg pont a JCM900 volt számomra, ami hozta.
-
brickm
őstag
válasz
fecaga21
üzenetére
ASIO4ALLban engedélyezd a kis villáskulcs bekapcsolása után, hogy a gép gyári kimenetét is vegye fel, utána a programodon belül ki tudod választani azt is, nem csak a scarlet kimenetét.
Külön kíváncsi leszek, hogy fog-e rendesen működni, mert nekem ideig óráig volt jó csak windows alatt az egész hóbelevanc,
-
NeoPampalini
senior tag
Ezért jó a "fapados" 2.1, sima sztereó jack-en csatlakozik, a sub-ot megoldja a saját erősítője.

-
fecaga21
senior tag
válasz
üzenetére
nem, az a gépre van bedugva. Ilyennel használom
-
fecaga21
senior tag
Sikerült beújítani egy Scarlet Solo-t

Nézegetem itt a youtube videókat, hogyan is kellene ezt rendesen beállítani, mert nagyon über gagyin szól valamiért nekem. Licenszelve is van, de nekem ASIO módba nem szól semmit, csak Windows Audioba, de az is ilyen recsegősen, meg késve is, abszolút élvezhetetlen így az egész
Lefotóztam milyen beállításokkal szól, de így is nagyon rosszul, olyan mintha sercegne, pattogna a hang. Tudna valaki segíteni a helyes beállításban? -
brickm
őstag
válasz
fattyu
üzenetére
Pont azt szeretem a jcm800-amon, hogy olyan mint az autóm, gurulsz vele 50el 1800as fordulaton és szinte piszkál a hangja, hogy nyomd meg a pedált, nyomjadmáááár
Ugyan ez. Pengetsz szépen finoman vagy letekert hangerővel és érzed rajta, hogy akarja, szugerál, hogy verjél bele a húrokba, meg tekerjed felfelé ütközésig az összes mindent rajta. -
fattyu
veterán
Kicsit ontopikabban. Talaltam egy csoves erősítőt aminel egyaltalan nincs hianyaerzetem kis hangeron. Nincs az menni akar tekerd el hogy kiadja a hangot erzesem. Teljesen fasza bedroom amp. 112 dobozrol seventy80al teljesen kulturalt 65-70 db tartomanyban is elképesztő dögös telt kerek hang. Es halkan is hozza a felrobbani keszulo fuzzosra hajtott plexi hangot is.
Vintage modern. Zsenialis. -
Eastman
addikt
válasz
johnbl
üzenetére
Mosolyogni? Üdv itt, minálunk!
-
johnbl
csendes tag
Hali mindenki, ugyan én csak szemlélődni (és néha mosolyogni...
) szoktam errefelé, de mivel már sok napja csend van, ezért szeretném megtörni
[link] -
brickm
őstag
-
-
Berreh
tag
Valószínűleg a kínai újévet megelőző utolsó konténer bontásából megcsíptem én is egy deko HB gitárt.
Telecaster-félét szerettem volna - előző nap akadt is egy, de lekéstem - így egy stratocaster-szerű gitárt.
Szállítással 62 euro volt, egy-egy kis ütés látszik a nyakon és a testen (hátul)
és a tremoló 6 csavarjából 5 teljesen be volt csavarva, egy félig, de azt is betekertem - amúgy is fixálni szerettem volna. A húrláb-babák csavarjai bizonytalanok kicsit, rendeltem 900 Ft-ért 6 darab babát a netről.
Nekem csak annyi bajom a gitárral, hogy azt hittem egy kis időre lefoglal, amíg használható állapotba hozom, de ez nem jött be
-
nap
addikt
HD500X. Sürgős lehet, vagy mennek lefele az árak?
-
-
MATEO6600
őstag
válasz
Aarpok
üzenetére
Nem siettet senki, ez igaz!
Annyi a dolog, hogy 99%-ban otthon játszok, ülve. Ekkora kényelmes pozícióban van a nyak, és tökéletesen rálátok. Jól is megy a játék (magamhoz képest).
Viszont időnként játszunk próbateremben, és akkor állva az igazi. Csak mint írtam, teljesen más szögből látom a gitárt, és így bénázgatok. Persze lehetne otthon is állva játszani, hogy szokjam a dolgot (néha ráveszem magam), csak kényelmesebb leülni
-
Aarpok
őstag
válasz
MATEO6600
üzenetére
Nem siettet senki sem nem?Meg majd az jön magától,hogy minél többet gyakorolsz és egyszer csak azt veszed észre már nem is kell odanézned.Jómagam is már régóta gitározom és még nekem is oda kell néznem párszor hol vagyok
Plusz nekem tiszta fekete gitárom van és jelölés csak a fogólap tetején van az érintők között semmi. -
kemotox
addikt
válasz
MATEO6600
üzenetére
Nem "kell-e" kerdese szerintem. Ki fog alakulni egy ido utan magatol is. Egy picit azert talan erdemes eroltetni pl olyan gyakorlatokkal, hogy elkezdesz skalazni az elso bundon es mindig mesz feljebb szepen, odanezes nelkul persze. Ha mar annyira jo sz izommemoriad, hogy oda se kell nezni, akkor az azert a jatekot is elosegiti.
Brickm: haha, en is agyban fekve tolom, kozben meg kattog a metronom a fejem mellett
a te modszered kicsit hardcoreosabb mondjuk 
-
llax
senior tag
-
Alexios
veterán
válasz
MATEO6600
üzenetére
Ha csak otthon akarsz játszani akkor kb mindegy. Koncerten nyilván nem fogod tudni viszont nézni végig. De szerintem egy idő után jön magától, pl próbálj olyan riffeket eljatszani amiket unalomig ismersz úgy hogy csak a fogolap oldalát nézed, vagy akár úgy hogy nem nézel oda.
-
arnyekxxx
veterán
válasz
MATEO6600
üzenetére
Lefotóztam, hogy mit látok a gitárból, ha állva játszom.
én ennél hátrábbról látom a nyakat alapesetben, ha látni akarom a fogólapot akkor combbal kicsit kitolom a gitár alját és egy picit előre hajolok. nyilván akinek a nyakába fel van húzva a gitár az nem tud combbal rásegíteni viszont ha nagy a hasa akkor alapból láthatja a fogólapot
szóval ez egy sokváltozós játék, mindenkinek ki kell alakítani a neki kényelmes tartást. -
MATEO6600
őstag
-
MATEO6600
őstag
Üdv!
99%-ban ülve szoktam gitározni, így szoktam meg. Néha azonban próbálkozok állva is játszani, mert mégis úgy az igazi a metál

Amit észrevettem, hogy sokkal bénább vagyok. Ez nagyrészt annak köszönhető, hogy nem látok rá a fogólapra.
Lefotóztam, hogy mit látok a gitárból, ha állva játszom.
A kérdés, hogy ez normális-e, vagy rosszul tartom / rossz a pánt tartása?
Mikor ülve játszom, akkor a gitár a lábamon pihen, és kicsit döntve van a nyak, így rendesen rálátok, és tudom hol vannak az ujjaim. Állva játszva kényelmetlen úgy tartani. -
arnyekxxx
veterán
válasz
wolfman
üzenetére
lehet félreérthető voltam, nem arra akartalak rávezetni, hogy celluxozz rá egy telefont a gitárra oszt jóvanazugyörökre hanem csak annyit, hogy amig nincs megfejtve a probléma addig is tudod azért akusztikusan használni külső hangolóval.
Azt azért nem tudom elképzelni, hogy egy áthúrozás bármilyen összefüggésben lenne az elektronikával.Esetleg elemcsere?ezek szerint ott van az elektronikája, ma is tanultam valamit
-
-
wolfman
veterán
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem. Kezdő vagyok gitározás fronton, ám nemrég vettem egy elektroakusztikus gitárt, egy Fender Fa-235e típust. Ezt szeretem volna behangolni, de a g hanggal meggyült a bajom, mert a beépített hangoló nem nagyon akarta mutatni mi lenne a jó beállítás neki. Lényegében sikerült elpattintani.
Egy jóbarátom elment vett nekem egy minőségibb húrkészletet rá, át is szerelte, de a hangoló most baromira nem működik. Villog a két zöld LED. Emellett rádugva egy erősítőt halk az egész gitár nagyon.
Én ahogy nézem, sztem a húrlábat sikerült picikét ferdén visszategye. Lehetséges hogy ez okozza ezeket a jelenségeket? Ha kell képeket is mutatok. -
Goose-T
veterán
válasz
NeoPampalini
üzenetére
Én azért pofátlanul be szoktam kérdezni az ilyeneknél, hogy elhozná-e Budapestre. Többször is bejött már.
Persze Budapestre azért elég sokan szoktak járni, más városban nem lehet ezt ilyen könnyen megtenni. -
NeoPampalini
senior tag
válasz
Goose-T
üzenetére
Most rendeltem egy kis keverőt újonnan, én is néztem a Marketplace-t, de azzal csak annyi bajom volt, hogy ami megfelelt volna típusban és árban is, az isten háta mögötti településen van. Ha hozzáadom a postát/futárt vagy a benzint, ugyanott vagyok, mintha vettem volna egy újat.
-
Goose-T
veterán
Ha már szóba hoztam a keverőt: meggondoltam magam, és dobom az itt leírt próbatermi konfigurációt. Az elektromos dob marad, a Zoom G5n már megvan, de a Harley Benton HB80-B kombó és a Phonic keverőerősítő a két darab Voicekraft ládával mégse lesz a felszerelés része. Helyette inkább veszek egy ilyen szatellit rendszert és egy kis keverőt hozzá. Gitárok modellezős effektről fognak menni, és minden a PA-ra lesz kötve. 660W csak elbírja majd valahogy.
-
Goose-T
veterán
válasz
Moleman
üzenetére
Jól benézték azt is. Mondjuk szoktak lenni érdekesen árazott cuccok a V52-ben is. Nemrég a Facebook Marketplace-en nézegettem kis Behringer keverőket, ott is sok helyen a bolti ár felett hirdették használtan. Két ember hirdetett összesen Q1202USB-t, ami pont megfelelne a céljaimnak, az egyik már eladta, de háromszor rakta fel és még mindig nem vette le a hirdetéseket. A másikkal megbeszéltem, hogy megveszem tőle a hirdetett 30 ezer helyett 21-ért (24 rugó a Thomann-nál B-stockosan), múlt héten rábólintott, de nem volt nála, mostanra meg meggondolta magát. Szóval marad a Thomann, oszt jóvan.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ASUS Rog Ally Z1 Extreme, 2027.01.12-ig gyári garanciás, hálózati töltőjével, szilikon tokkal eladó!
- HP 250 G7,15.6",i5-1035G1,8GB DDR4,256GB SSD,WIN11
- Lenovo ThinkPad T480s,FHD,14",i5-7300U,8GB DDR4,256GB SSD,WIN11,TOUCH,jó akku
- Lenovo ThinkPad T480s,FHD,14,i5-7300U,8GB DDR4,256GB SSD,WIN11,TOUCH
- Ugreen Revodok Max Thunderbolt 4, dokkoló, port többszöröző állomás
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- PC - Számítógép akár játékra // i5 // GTX 750Ti // Számla + Garancia //
- KERESEK Magyar GARIS VGA-t: 7900XTX NITRO+ / 7900GRE Pulse / 4070Ti SUPER 2x Ventus
- BESZÁMÍTÁS! Akár részletfizetés 0% THM ÚJ Intel LGA 1700 processzorok 3 év garanciával 27% áfaval
- Dell Latitude 5410 - 14", Core i5 10210U, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Most épp fuzz+octafuzz, Clockwork Wolf & Co coverhez. 

Kell ehhez még valami hardver?Nekem alaplapba integrált hangkártyám van.