- One mobilszolgáltatások
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Megindult világhódító útjára az új Samsung fülhallgató
- Milyen okostelefont vegyek?
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Telekom mobilszolgáltatások
- Huawei Watch 4 Pro - kívül-belül domborít
- Milyen GPS-t vegyek?
-
Mobilarena
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
consono
nagyúr
válasz
NeoPampalini #52651 üzenetére
Nem rossz
Vajon hogy szólhat?
-
válasz
NeoPampalini #50554 üzenetére
Ez oké, se ettől még kíváncsi vagyok hogy valaki próbálta- már.
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz
NeoPampalini #49777 üzenetére
Köszi, Pampalini!
-
fattyu
veterán
válasz
NeoPampalini #48778 üzenetére
plána ha még össze is keni
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz
NeoPampalini #48175 üzenetére
Igen, vágom, köszi..
De szenvedek vele. :-D
Más: Ma is egy új márkával ismerkedtem meg: Charvel.
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz
NeoPampalini #48172 üzenetére
k2 - C - Desz=Cisz
A Cisz meg a Desz az ugyanaz a hang, csak a viszonyítási alap más. D-től félhanggal alacsonyabb, vagy a C-től fél hanggal magasabb.
Hasonlóképp, k3 - C - Esz = Disz, a D-től egy kis szekunddal magasabb hang (ami E-től kis szekunddal alacsonyabb)
Vagy nem?
-
beteg
őstag
válasz
NeoPampalini #47579 üzenetére
Azta! Hát aki tud, az tud.
-
beteg
őstag
válasz
NeoPampalini #47577 üzenetére
Profi munka!
5 húros fretless? Szépen szól! -
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz
NeoPampalini #47060 üzenetére
"aminek az egyik fogólap berakása meg volt repedve, és akkor mi van?"
Egészségedre.
Mindenki arra költi a pénzét, amire akarja.
-
Bobrooney
senior tag
válasz
NeoPampalini #46376 üzenetére
Nemtom skacok, de az hogy gépre dugjam a gitárt a hideg is ráz tőle (biztos közre játszik, hogy munkaidőm az teljesen számítógép központú, így a hobbimat már nem előtte akarom végezni), tökéletesen elvagyok a kis Roland micro cube-al. Egy loop pedál még szerintem majd lesz.
-
válasz
NeoPampalini #45630 üzenetére
Én szerettem a 7-ben hogy ablakonként lehetett a hangerőt állítani. De ennyi, XP óta használom az ASIO4all-t integrálttal meg egyéb kártyákkal, sose volt gondom vele, 7 alatt se.
-
válasz
NeoPampalini #45620 üzenetére
Nekem 7-el se volt soha gondom.
Amúgy mai normális hangkártyákkal az a jó, hogy az ASIO mellett nem foglalja le az eszközt. Szóval én ASIO-zom Amplitube-al de mellette van youtube-om vagy foobar-om amire tudok nótázni ugyanarról a hangkártyáról, vagy pl skype-on élőben tudom tolni az amplitube hangját.
Amúgy nekem már SB Live-al nem volt késés a gyári driverével, volt benne valami DSP ami tudott pl torzítani meg ilyenek. Visszhang meg delay, flanger chorus, ilyenek. Csak ott akkor nem volt semmi más, csak az az effekt, azok meg azért elég trágyán szóltak főleg egy mai vst progihoz viszonyítva.Moleman - ja, nem mindenki szív, csak ha rákeresel, akkor azért elég sok rá a panasz. Amúgy a Thinkpad X390-es munkaeszközömön is bereccsen a hang mikor megynitok egy táblázatot
-
Goose-T
veterán
válasz
Rendes hangkártyával (amihez nem ASIO4all telepítőt adnak driver gyanánt) most sincs olyan.
-
ham_
tag
válasz
Win7/10 alatt is szól egyszerre minden, hangkártya/interface kérdése
-
beteg
őstag
válasz
NeoPampalini #45538 üzenetére
Berreh Nem csörög?
-
gaborbol
őstag
válasz
NeoPampalini #45356 üzenetére
Mooer Micro ABY... -> koszi
eBay-rol mar be is szereztem.
-
válasz
NeoPampalini #45309 üzenetére
Hivatalosan nem szabad hirdetni. Benne van a szabályzatban.
De ha néha megosztunk egymás között linkeket az még belefér, elvégre a közösségért csináljuk. De hirdetni nagytotálban nem kellene.
Mikor még hardverapród voltam akkor még elég forrón ettem a kását, az ilyen hozzászólást azonnal töröltem, vagy szóltam a többieknek, hogy gylulják le, azóta enyhültem picit -
Eastman
addikt
válasz
NeoPampalini #44596 üzenetére
Nálunk is az előző tulaj a hibás mindenér'.
-
Eastman
addikt
válasz
NeoPampalini #44589 üzenetére
Itt a béz!!!!!!
-
Eastman
addikt
válasz
NeoPampalini #44589 üzenetére
Persze, mer' a béz előbb kiviszi az ablakokat, aztán az ajtót keretestől, aztán felzavarja a bányából a vakondokat, azok meg mérgükben kitépik a füvet.
-
jmarcell
csendes tag
válasz
NeoPampalini #44535 üzenetére
Köszi, akkor majd ezek közül szemezgetek, ezekre bukkantam én is többnyire, de mondom hátha van valakinek valamiféle tapasztalata, meglátása az olcsóbb kategóriákban is.
Egyébként többek között egy Orange Terror Stamp-et szeretnék összekötni vele. De lehet jobban járok, ha mégsem akarom majd összekötni vele, hanem használom az olcsóbbaknak "környezetét.
-
Goose-T
veterán
válasz
NeoPampalini #44532 üzenetére
Lehet, hogy olyanra gondol, amin van olyan line in, ami nem megy keresztül az előfokon. Ilyen például a Steinberg UR242, a Focusrite Scarlett 4i4 és Native Instruments Komplete Audio 6, de ezek újonnan 75 ezer körül vannak, használtan talán meg lehet csípni valamelyiket 50 körül.
-
Eastman
addikt
válasz
NeoPampalini #43838 üzenetére
Ha beírjátok a hsz-be a linux szót, kereshetővé tenné később is. Bedobtam azt is a többi kifejezés közé.
Minden más ötletet szívesen beírok. Frissíthetjük folyamatosan...
-
Berreh
tag
válasz
NeoPampalini #43838 üzenetére
Ezt örömmel olvasom
Köszönöm, hogy utánajártál, most el vagyok havazva, de majd kipróbálom -
consono
nagyúr
válasz
NeoPampalini #43825 üzenetére
Ráadásul jól oda kell figyelni, mert egy csomó régebbi, olcsóbb multin csak firmware update-re meg patch managementre jó az USB, de hangkártyaként nem üzemel...
ham_ : akkor azóta változtattak, vagy eszköz függő, az UM2-höz még azt adták, most is az van fent a letöltési oldalukon.
-
Carlos Padre
veterán
válasz
NeoPampalini #43609 üzenetére
Az utolsót meghallgatnám
-
Goose-T
veterán
válasz
NeoPampalini #43481 üzenetére
Ja, az lehet.
Én csak paraszt módon rányomtam a Kosárba gombra, mielőtt rányomtam volna a termékre, aztán pénztár, és már nyomhattam is volna, nem akasztott meg a folyamatban. Addig el sem jutottam, hogy kiírja a figyelmeztető szöveget, mert már a terméklistánál a kosárba tudtam rakni.
Mellesleg pont most vittek el az N2-t a meghirdetett áron, szó nélkül.
Szerk.: amúgy mit keres a Hangszerarzenálnál Harley Benton láda bemutató darabként?
-
SRC
tag
válasz
NeoPampalini #43477 üzenetére
Jó vétel és pont ilyen kéne.
Ájj de dühít ilyenkor, hogy ez a vicc távolság is olyan itt a balkánon, mintha a holdon lenne. Ki volt táblázva, hogy nekem épül az út, aztán ha 10 évben egyszer tényleg használnám és mondjuk elmennék ezért Debrecenbe, akkor a vámszedők miatt nem éri meg elindulni. A matricájukat… azt! Mintha börtönben lennék a saját országomban. Közalkalmazottként adót kell fizetnem, hogy elmenjek egyik városból a másikba és akkor mi a vége? Hogy nem megyek. Az a jó, hogy van út.
35 ezret fizetek havonta, hogy légvonalban 20km-re bejárjak dolgozni. 6km az állomásig kocsival, tehát napi 12km, ez havi 15k benzinköltség a 20 éves roncsommal, 10k a vasúti bérlet meg még 10k a BKV bérlet.
De ebben sincs elég adó, nem elég a kapzsi g.ciknek, hogy évi 420.000-ret levesznek rólam a 20km-es bejárásért. Nem, szóval ha el akarok menni Debrecenbe akkor még fizessek és vegyek még matricát, de még vagy hármat. Óránként ötszázért parkolhatok a munkahelyem előtt és adnak 180k nettót egy közalkalmazottnak. Az 500EUR havi bér, hát ilyen éhbér mellett a minimum lenne, hogy a saját alkalmazottjának ad januárban az állam egy éves útvonalengedélyt és ingyen tömegközlekedem a munkahelyem és az otthonom között meg egy országos matrica mellé, de ezek a kapzsi g.cik nem elég, hogy 1000EUR helyett 500EUR-t adnak még a felének a felét is visszalopják és akkor ebből neveljek 3 gyereket, mert ha nincs gyerekem, akkor még konkrétan le is buziznak meg lóbacóznak kiszivárogtatott hangfelvételek útján. De nincs baj, mert ha nem tetszik valami akkor majd 2 év múlva újra eldönthetem, hogy Orbán vagy Gyurcsány, mennyire jó.
Az a jó, hogy van eladó kombó Debrecenben. -
Moleman
addikt
válasz
NeoPampalini #41637 üzenetére
A belső is jó cucc, Audigy RX, arra van dugva hátul a 2.0 és az előlapi jackbe fejes (párhuzamosan szól mindkettő hálistennek). Így kényelmesebb, hogy nem kell ide-oda dugdosni őket, meg vindóz alatt átkapcsolgatni az elsődleges audioeszközt.
Amíg laptopom volt, csak a külsővel zenéltem. -
arnyekxxx
veterán
válasz
NeoPampalini #41637 üzenetére
Winen szokása a saját hangkártyadrivereknek, hogy kisajátitják a rendszert, ha mennek akkor csak ők a be és kimenetek, mindenmás lekapcsolva aztán ha az embernek van az alaplapira rátéve egy x.1es hangrendszer akkor lehet váltogatni. Ha megy a kártya asio4all-al akkor be lehet állítani, hogy kifele az alaplapi rendszer (is) szóljon a bemenet meg a külső hangkártya legyen
-
b.kov
senior tag
válasz
NeoPampalini #41220 üzenetére
Rendben, köszönöm.
Igazából én a mikrofon témában nagyon nem vagyok jártas, hogy épp mi az a típus, amit mondjuk meg lehet venni ~15 ezer forintig, és alkalmas itthoni hangszerfelvételhez. Van egy olyan érzésem, hogy a szettbeli mikrofon elsősorban énekhez van, de ez csak egy sejtés. -
nap
addikt
válasz
NeoPampalini #41038 üzenetére
Valami simábbra és pontosabbra gondoltam...
-
WolfheartGR
őstag
válasz
NeoPampalini #41028 üzenetére
Köszönöm!
A távolabbi jövőben vannak ezek tervben, majd amire lesz keret, gondolom egy Ada nem egyenlőő mondjuk egy TC Electroniccal, bossal, Roctronnal stbstb. Szóval sok a nyitott kérdés de ezt előre nemtudom megmondani mikor telik, ha egyáltalán telik ilyenre a jövőben. -
fattyu
veterán
válasz
NeoPampalini #40150 üzenetére
na ez már jó. patch bay tulképpen remek lenne. fixen bedrótozva minden és összedugni amit éppen akarok.
létezik patch bay ami gyárilag elbírja hogy nem line level jel megy rajta?
henningnél sis így volt ahogy láttam. bár ez mondjuk pont az amit házilag is meg lehet oldani tényleg kb aljzat kell ami rögzíthető meg réz meg plug
-
llax
senior tag
válasz
NeoPampalini #39881 üzenetére
A gitáros cuccoknál a negatív közép, majdnem minden másnál és a tápoknál a pozitív közép a jellemző.
Ha akad feleslegbe (v. olcsón) jó minőségű 9V-os táp, akkor a polaritás fordítása vagy egy filléres csatlakozó csere ne legyen akadály. Akinek mégis akadály, az veheti jókora felárral a "gitáros cuccot"...
-
ElGatto
aktív tag
válasz
NeoPampalini #39758 üzenetére
Jelenleg, bizony hagyományosan toljuk egy próbateremben és készülgetünk összerakni egy színpadképes produkciót.
Gitár és a bass saját ládáról szól full analóg nehézlábú és keménykezű dobos mellett (kurva hangos). A szokásos a képlet próba elején feltekerem 5 - ösre a Master potit majd a végén nézem ó hát ez felment 7-8 ra? Az anyját.
Egy időben pedáloztam, vettem és eladtam őket, aztán abbahagytam a zenélést, most hogy ujrakezdtem elővettem egy háború előtti Laney tranyós kombómat illetve szereztem egy ZoomG3X - et mert megtetszett egy kollégánál. Jó ez csak valahogy nem találom el a nekem megfelelő preseteket és mivel ez már nem mai csirke nem is nagyon aktívan kevernek rá.
Persze mellette folyamatosan nézem a szebbnél szebb csöves erőlködőket, persze mi legyen fej+láda vagy elég a kombó is ja meg kéne venni pedálokat á inkább mégse valami komolyabb modellezőt bla bla bla.
Hangzásban a cél az inkább keményebb rock majdhogy nem inkább metálos hangzást keresek. -
cucka
addikt
válasz
NeoPampalini #39644 üzenetére
Persze, sok jó zenében van fretless, nincs vele semmi baj. Arra céloztam, hogy tényleg elszántnak kell lenni ahhoz, hogy valaki megtanuljon fretlessen (főleg ha sokhúros) játszani, nekem, az én tudásommal és zenei hallásommal inkább ijesztő az egész.
Meg őszintén, én annyira nem rajongok a fretless sound-ért, főleg metálban nem. (A "fingás összeszorított farpofával" hang engem mindig kizökkent)Tuti velem van a baj, nekem Jaco sound-ja sem tetszik egyáltalán.
-
cucka
addikt
válasz
NeoPampalini #39642 üzenetére
Mi történik, ha elmozdulna a fa? Leválik vagy bereped az epoxy?
(Amúgy nem tudom, mi visz rá bárkit, hogy fretlessen akarjon játszani, de ízlések) -
cucka
addikt
válasz
NeoPampalini #39625 üzenetére
Ha meg szétkopott a fogólap, vesz egy másik deko hangszert, lehet, így olcsóbban jön ki a történet
-
Tommyka21
tag
válasz
NeoPampalini #39554 üzenetére
Jaja, fretwrap
...
Én hajgumit használok!
-
válasz
NeoPampalini #39503 üzenetére
10 alatt ilyen probléma nincs, csak megfelelő ASIO driver kell. Az asio4all egy baromi jó megoldás ha nincs az embernek pénze másra mint az alaplapi hangkeltőre meg max valami jack usb-es bemeneti interface-re. De akkor jönnek a kötöttségek, egyedül az asio fog szólni más nem.
Ellenben ha van egy normális usb-s hangkarira pénze az embernek akkor már nincs ilyen probléma, nálam megy minden mindennel a háttérben bármikor, bárhogy állok neki hangot csinálni. Rocksmith, youtube és asio-n bias fx, tök mindegy szól minden.
Ami viszont problémát okozhat az maga az opredszer. Hogy pl nagyon sokaknál, beleértve nálam is, pattog ez a szarhalmaz. Ha van hálózati elérés és tölt is onnan, akkor pattogtatja a hangot. Ez pedig qrva idegesítő, nemcsak, hogy elveri az ütemet/ritmust, de irritáló is.
Szóval megértem hogy valaki más rendszereket ajánl zenére.
Én rájöttem hogy a legjobb otthonra zenélésre (nem normális, komolyabb, hanem gyakorlásra marháskodásra) ha van az embernek egy jó kombója beépített multival, vagy egy kombója multieffekt pedállal, vagy egy kombója egy pedálsorral. Aztán ha nagyon kell valami akkor egy usb-s jack dugó azt jónapot. Ha az embernek mákja van akkor olyan multija van, hogy van rajta másodlagos kimenet, egy a kombóba egy az usb interface-nek. Vagy a multieffekt egy usb interface is egyben (nekem mind kettő működő megoldás lehet).
Ennek ellenére, szeretem a pc-t csak ezzel a qrva 10essel beinduló pattogás az őrületbe kerget. Egy szar mp3-at nem lehet meghallgatni anélkül hogy ne lenne pattogás. -
Eastman
addikt
válasz
NeoPampalini #39471 üzenetére
Kustom szerelem.
-
consono
nagyúr
válasz
NeoPampalini #39446 üzenetére
És tényleg:)
-
fecaga21
senior tag
válasz
NeoPampalini #39351 üzenetére
Akad??Elég szomorú ezt hallani az ország fővárosából, ha itt nem akkor hol hallani több ilyen zenét.....
-
Berreh
tag
válasz
NeoPampalini #39244 üzenetére
Amúgy sem taposnám, mert amíg ismerkedik az ember vele, úgy is kézügyben kell lennie, hogy tekergethesse, kapcsolgathassa, miegymás
Egyelőre akkor marad a keverőn keresztüli felvétel
Köszönöm a segítséget, maradok a korábbi változatnál, a külföldi fórumokon több forrást találtam azzal kapcsolatban, persze, meglehet, hogy kompatibilis az új változattal
-
Berreh
tag
válasz
NeoPampalini #39242 üzenetére
Köszönöm a választ. Az nem világos számomra, hogy fel lehet-e venni az USB csatlakozón keresztül, vagy csak töltésre van. A YT videók külső hangkártyán keresztül való felvételt oktatnak.
-
brickm
őstag
válasz
NeoPampalini #38732 üzenetére
A keverő dugig van erősítőkkel
amugy
-
lacibattya
csendes tag
válasz
NeoPampalini #38583 üzenetére
Örök hála
Régebben próbáltam,telepíteni sem engedte állítólag az AMD proci nem támogatott.
Ez a verzió feltelepült. -
MATEO6600
őstag
válasz
NeoPampalini #38467 üzenetére
Értem akkor! Azt hittem ezek a belülről kibélelem a falat dolgok hangszigetelésre vannak, hogy ne jusson ki teljes mértékben.
-
brickm
őstag
válasz
NeoPampalini #38296 üzenetére
Az én samsung HDD-m bezzeg idebent állt, fém dobozban, szivacsok közé csomagolva. Használtam ,szépen működött, majd fél évre rá be se indul......
-
nap
addikt
válasz
NeoPampalini #38296 üzenetére
Nem az az érdekes, hogy volt adat a vinyón, hanem, hogy volt géped, ami meg tudta hajtani.
Nekem kazettán vannak a régi cuccaim... -
kemotox
addikt
válasz
NeoPampalini #38209 üzenetére
Lehet belehuppanok, nem nagy péz egyáltalán, és tök jó funkciói vannak. Effektek annyira nem is izgatnak, csak szóljon jól, meg valami minimál gain legyen kicsit rokkossabb, gedilísebb dolgokhoz azt lecsó.
-
JozsBiker
aktív tag
válasz
NeoPampalini #38193 üzenetére
Köszi, kipróbálom.
Még azt szeretném megkérdezni, hogy a Cort - ESP - LTD megnevezések hogyan viszonyulnak egymáshoz ? Ugyanaz a gyártó csak különböző neveken, vagy tök más ? Minőségben van különbség ? Köszi.
-
válasz
NeoPampalini #38162 üzenetére
A többi hegedőket amiket nézettem, azok nem tetszettek. De ez a Gibbó igen.
más:
Amúgy én ma gitároztam, gyakoroltam, prüntyögtem, szóval vannak még gityósok a totyikban!
Nekem pl basszerom sincs, csak épp láttam egy Cream fellépést tecsőn és láttam hogy a főkolompos ezen a bőgőn pattogtat aztán gondoltam bedobom a tóba az eleséget hátha valaki ráharap. -
cucka
addikt
válasz
NeoPampalini #38162 üzenetére
Egy ilyen szép meg jól mutat a falon, de hallgasd meg youtube-on, hogy szól. A lényeg, hogy nem véletlen, hogy nem látsz senkit, aki ilyenen játszana
-
fattyu
veterán
válasz
NeoPampalini #38137 üzenetére
hifi témában nagyon sokmindent próbáltam. igen drága usbs dolgokat. impact twinnél maradtam.
nekem ez vált be.
felvételre bevallom nem használtam még. ahhoz tudni kéne eljátszani valamit, de ha az adc része van olyan jó mint a dac része akkor gyanítom odaver arra is. meg ugye van benne fantomtáp mikrofonnak is ha épp az kell.
-
arnyekxxx
veterán
válasz
NeoPampalini #38091 üzenetére
Midiprogram oszt kapcsolgat a sequencer és a dobos is kénytelen pontos lenni
-
arnyekxxx
veterán
válasz
NeoPampalini #38089 üzenetére
pedig mennyivel olcsóbb és kényelmesebb a laptop mint a világ összes pedálját megvenni és cipelni
-
bigrob
őstag
válasz
NeoPampalini #38084 üzenetére
Áh.. 2019-ben ez mind már elfér egy programban is a világ összes pedáljával...
-
Eastman
addikt
válasz
NeoPampalini #38033 üzenetére
Jó, jó azt nekem is mondja. Ezért kérdem...
-
kemotox
addikt
válasz
NeoPampalini #37716 üzenetére
Annyira nem értek még hozzá, de találtam olyan .vst cuccokat amiket csak bemásolt az adott DAW-nak megfelelő pluginos helyre és mentek is.
Mondjuk az tény, hogy ezek nem high-end cuccok, hanem amatőr/openszósz/akármilyen free megoldások, amikből nem annyira sok használható van(De mindegy is, mert a béz jó simán vonalból is, csak egy jó DI kell /vagymégasse/ és mehet is a banzáj
)
-
fattyu
veterán
válasz
NeoPampalini #37562 üzenetére
ja. basszushoz egyáltalán nem értek. spec saját privát véleményem szerint gitárnál sem találok élvezetet semmiben a tipikus 10 col alattiakban.
yamaha thrt nem próbáltam mégaz lehet kivétel akár, bár részemről. alapvetően cső párti vagyok. a laney lc15 a celestion g10-60 al álomszerű lett. szerintem picinek az zseniális.
-
fattyu
veterán
válasz
NeoPampalini #37560 üzenetére
ennyi. nem kell hogy mindenkinek tetszen minden és semmi baj nincs azzal hogy ki mit szeret csak ne nyilatkoztassunk már ki axiómákat
mit értesz kiskombó alatt?
-
Alexios
veterán
válasz
NeoPampalini #37321 üzenetére
Eldorádóban is van külön szoba. Oroszlánbarlangban is van talán, de ott akusztikus nincs túl sok. Tajtiéknál(hangszerplaza) van még viszonylag nagyobb választék, illetve ha akusztikus akkor Segovia és Stageshop mindenképpen.
-
Alexios
veterán
válasz
NeoPampalini #37263 üzenetére
Vagy csak simán szr a 3.5->6.3mm jack átalakító
-
Moleman
addikt
válasz
NeoPampalini #37119 üzenetére
Én is hasonlóan indultam neki annak idején a baritonnak, Greg Bennettek, Jackson JS32, épített HH Telecasterek, 40-50 körül ezek voltak akkoriban. A végén Cort KX5 lett, nem bántam meg, nem mellékesen talán a legkényelmesebb gitárom, csak a bundok végére férne rá egy csiszolás. A többi gitáromhoz képest elég sötét mocsaras hangúak a hangszedők, ha évente háromnál többször akasztanám le a falról, lehet kicserélném őket, bár felezve tisztán elég szép hangja tud lenni. Azt hittem metálkodni fogok H-ban, aztán összességében valószínűleg többet játszottam vele tisztán.
Most mondjuk van Vintage V100 és Epi LP Studio is 50 alatt GS-en, vagy akár indonéz Samick superstrat, most valószínű ezek közül választanék (magamnak leginkább a Samicket, HSS a kedvenc elrendezésem, sokat használom a köztes állásokat).
(#37120) Goose-T
+1, ez is nagyon jó ötlet.40 alatti gitárokkal én már óvatosan szemezek, 40-ért vettem már csodát, a 37 ezressel már kevésbé voltam elégedett.
-
Goose-T
veterán
válasz
NeoPampalini #37119 üzenetére
Jó kis Harley Benton deko gitárra nem akarsz lecsapni? Felírlak szívesen a "hírlevélre". 18e+szállításért szoktak lenni a ragasztott nyakú, mahagóniból készült LP és PRS stílusú gityók.
Vagy használtan vannak elfogadható gitárok a gs-en, például ez a Washburn, vagy ez, egy Cort, a Johnsonok sem rosszak, de Epi LP Specialt is kapsz ennyiért, kettőt is.
-
bot1978
senior tag
válasz
NeoPampalini #37013 üzenetére
Ez meglett? Biztos valami acél bund volt benne
Ilyen, mint ez ezerkettőért gondolom. Csak ez 6-8 hét mire ideér.
Másnak esetleg szekrény alján valami görbe/törött nyak amiben újszerűek a bundok?
Itthon darabra akarják adni a kínai vackot, nevetséges komolyan.
-
bot1978
senior tag
válasz
NeoPampalini #37071 üzenetére
Szét.
Este már a lemezt nézegettem, hogy persze jó vastag lemez és süllyesztett furatok (alig-alig nagyobb a csavarnál a furat), szóval a vastagabb csavarhoz lehet, hogy újra kell süllyeszteni a furatokat.
Isteni.
Állványos fúróm persze nincs itthon. Gyönyörű lesz. Ez a projekt egyre jobb. Idáig csak azon vakaróztam hogyan fogom a funért jóra csiszolni, de lesz itt még... Max egy délután beállítani a nyakat (már a hangszedő cserével együtt). Aha.
Most már tudom, hogy egy ilyen Horovice szökevénynél rá kell számolni egy hetet arra a délutánra. Tisztára olyan, mint az öreg autó. Ott rontod el, amikor elkezded csinálni … Elkezdeni nem szabad. Az a titka. Amíg hozzá nem fogtam csak simán sz@r volt, de több mint 20 éven át semmi gondom nem volt vele -
bot1978
senior tag
válasz
NeoPampalini #37053 üzenetére
Néztem oktató filmet erről a javítási típusról és az én esetemben a nyak és a test találkozásának teljes terjedelmében kéne lennie alatta funérnak, ugyanis meg kell emelni a nyakat. Nem a szögével van a probléma. Vagy nem csak a szögével.
Ez a funér pici, nagyon hátra tette nem is igazából a csavarok alá, inkább a csavarok mögé és az elvékonyítása nekem úgy tűnik fejjel lefelé tette bele. Lehet, hogy így is lehet, de kétlem, hogy ez sokat osztana szorozna itt, így, ebben a formában a nyak magasságán.Szóval én azt sem zárom ki, hogy pontosan ezt a hibát akarta kijavítani, amit én, csak nem értett hozzá. Egyszerűen nem próbálta ki alaposan, hogy milyen ezzel a funérral, viszont elsőre megragasztotta . Maga a ragasztás is azt erősíti bennem, hogy dilettáns csinálhatta, mert a csavarok tartják a nyakat. Teljesen értelmetlen ragasztani is. El tudom képzelni, hogy miután felhúrozta rájött, hogy nem lett jó és „most már mindegy” jeligére adta el.
Velem gyerekként madarat lehetett fogatni, hogy lesz egy saját gitárom. A hangja elég jó volt, játszani semmit nem tudtam. Tudod első gitár, teljes zöldfül. Érdekelt is engem a húrmagasság. Manapság másik hangszer után kézbe véve viszont már gáz. -
bot1978
senior tag
válasz
NeoPampalini #37029 üzenetére
De, csak nem gondoltam rá, hogy stereo aljzatot venni bele kapcsolós poti helyett, nem jutott az eszembe.
úvaélet, én ezt nem tudom leszedni. Nincs ennek valami trükkje hogy felfelé vagy mit tudom én?
Nem értem, hát ezt az egyik oldalon nem is tartja szinte semmi. Lőttem pár képet, szerintetek létezik, hogy ez úgy rá tud szorulni ragasztás nélkül, hogy így csavarok nélkül fel lehessen húrozni és megtartsa? Tegnap óta rajta volt, most szedtem le. Megüt a guta.(#37030) Goose-T
köszi
-
Goose-T
veterán
válasz
NeoPampalini #37029 üzenetére
Egészen pontosan a sztereó aljzat két pólusára kell kötni, amit a monó jackdugó zár rövidre, amikor beledugod. Én is megcsináltam az aktivizált gityómban ezt.
-
bot1978
senior tag
válasz
NeoPampalini #37015 üzenetére
A passzív nagyon egyszerű. Egy apró "titok" van, hogy a pickup alá tegyél egy vékony fém lemezt és kösd össze a potméterek burkolatával, de a pickuppal ne! Ha nagyon nincs semmi alufólia sem rossz, csak ahhoz elég nehéz forrasztani a vezetéket, mert nagyon elviszi a hőt, elég erős páka kell hozzá., jobb valami vékony nyák lemez. Hobby elektronika boltban lehet kapni és könnyű méretre vágni.
-
bot1978
senior tag
válasz
NeoPampalini #37013 üzenetére
Nem akarom elvenni a kedved, de bassznál úgy néz ki a hang, hogy 90% pickup és az összes többi együtt a maradék 10%. Szóval, ha ilyen ezer forintos kínai passzív pickupokat adtak hozzá akkor annak gagyi hangja lesz, tökmindegy milyen munkát végzel az összeszereléskor.
Én is azért vacakoltam egy hibás EMG J settel a másik gitáromba, mert 50-60 ezer között van boltban csak a két pickup.
Csak ezek úgy vannak megcsinálva, hogy a pickup alján van egy hosszúkás nyomtatott áramkört hordozó bakelit lap és abban két csavar, ami hozzáfogja az egészet a műanyag burkolathoz, de a csavar fejét már nem látod, mert ki van öntve műgyantával.
Szóval, akinek nincs szerszáma hozzá és tapasztalata semmi esélye, hogy megjavítsa.
Ezért kockázatos ilyen elemtartót venni, mert ebbe fordítva is bele lehet tenni a 9V-os elemet és ha ez a mutatvány sikeresen megtörténik, akkor kipurcan az áramkor ami bele van műgyantázva a pickupba... -
bot1978
senior tag
válasz
NeoPampalini #37011 üzenetére
és megvannak a bundok? vagy azt nem adtak hozzá? Nekem van EMG terv alapján utánépített erősítőm BASS-hoz.
Csávókám fordítva tette be az elemet, aztán elpusztultak az aktív pickupok. Én meg forró levegős pákával szépen óvatosan levakartam róla a műgyantát az aljáról és így már szét tudtam szedni. A tekercs végeket kivezettem újra és az elektronikát utánépítettem, de csak 5db műveleti erősítőt tudtam rendelni ebay-ről, mert egy nem volt, így már a többi sallangból is vettem többet alkatrészboltban és megépítettem mind az ötöt, emiatt maradt készen.
Amúgy a tekercs végeket újra kivezetni kegyetlen kemény türelemjáték, mert nagyon vékony a huzal és lakkozott, így nem tudod forrasztani. Ha lekaparni próbálod szakad, mint a hajszál, ha égeted ég el a huzal a lakkal együtt és nincs sok próbálkozási lehetőség, szóval a homlokomon lett egy-két új ránc mire készen lett. -
bot1978
senior tag
válasz
NeoPampalini #36989 üzenetére
köszönöm szépen -
fecaga21
senior tag
válasz
NeoPampalini #36983 üzenetére
Na keresek akkor egy nagy jack átalakítót, és kipróbálom így is.
-
Goose-T
veterán
válasz
NeoPampalini #36906 üzenetére
Én azért pofátlanul be szoktam kérdezni az ilyeneknél, hogy elhozná-e Budapestre. Többször is bejött már.
Persze Budapestre azért elég sokan szoktak járni, más városban nem lehet ezt ilyen könnyen megtenni.
-
Moleman
addikt
válasz
NeoPampalini #36879 üzenetére
Ez a JamVox valóban nem szól túl jól, de ha már a gép felismeri, lehet vele valamit kezdeni.
Feltéve, hogy elég erős jel jön belőle, de mivel aktív cucc és gitárra van kitalálva, van remény.
(#36874)
Ez a Digitech nem olyan Digitech, csak sima kispedál, semmi állítható dolog nincs rajta a mixer kimenetet illetően, kész csoda, hogy egyáltalán van rajta ilyen.Az előerősítős megoldás lesz az igazi, már rendeltem is látszólag normális kábelt az állandó kapcsolathoz, hogy ne kelljen átalakítózni+hosszabbítózni, így csak tápot kell adni a Steinbergnek és áttekerni direct monitorra, aztán mehet is a zenélés.
-
consono
nagyúr
válasz
NeoPampalini #36879 üzenetére
Az ASIO annyira nem érint, Mac-en fogom használni
De igazad lehet, mert ez azt jelenti, hogy legalább feccöltek bele valamennyi melót. Legrosszabb esetben hangolónak jó lesz, de még rágódom a dolgon...
Meglesem ezt a review-t is, ezt még nem láttam. -
Moleman
addikt
válasz
NeoPampalini #36872 üzenetére
Update, a Digitech pedál bevált, bypass módban is eltűnt a zúgás, a hang se sötét, gyakorlatilag működik, de elég halk, ezért arányaiban nagyobb a zaj. Amplitube-on belül rá kellett tolni egy 20dB boostert, azt meg már az octafuzz eléggé megérezte, elkezdett harmonizálni a zajra.
Gyors ihlet, B terv, legyen előerősítő az UR22, kapott tápot egy USB töltőről, realtime monitor, fejhallgató jackből Audigy lineinbe, nem meglepő módon jó a jel, és van loopback.
Nagy siker.
Körülményesnek persze ez is körülményes, de legalább pluszba költeni nem kell rá. -
Moleman
addikt
válasz
NeoPampalini #36870 üzenetére
Az UR22-ben sajnos nincs loopback (az Mk2-ben kapcsolható, vettem is anno egyet, de el is adtam, mert nem jó, olyankor némította az inputot), ami nagyon jól jönne a gyakorláshoz, pl ha youtube vagy winamp megy a háttérben, és arra játszom, nem tudom felvenni az egészet. Az meg túl körülményes, hogy dawba behúzzam mindig az aktuális zenét, aztán exportálgatni, hiába volt elmentve egy amplitube-os FX track preset (4-5 éven át így csináltam, amíg nem volt asztali gépem). Ezért hiányzott nagyon a régi Audigy, le is szoktam a rögzítgetésről, és elfelejtek mindent.
Az UR44 megoldás lenne minden problémára, de egyrészt a normális loopbacket leszámítva felesleges nekem akkora kártya, másrészt... ja, drága. -
Moleman
addikt
válasz
NeoPampalini #36868 üzenetére
A kontaktot és a kártyahibát már kizártam, mert ugyanazzal a hosszabbító kábellel a telefonról szépen szól minden, a gitárkábeleim is mind jók. Az egyik gitáromon ha letekerem a hangerőt nullára, a zaj is elhallgat, gondolom letesteli a jelet. Mono kábellel csak a bal csatornán zajos, kihúzva mindkettőn, amíg nem dugom megfelelő sztereó forrásba.
Sima 6.3-3.5 átalakítóval dugtam rá a gitárt, amíg nem volt UR22-m, így gitároztam a régi asztali gépemen is, ott Audigy LS-en. Az impedanciakülönbség miatt persze ott is sötéten szólt, de legalább nem volt zaj.
Multival próbáltam tegnap (Zoom 707II), de az csak még zajosabb volt.
Preamp pedállal még nem próbáltam, de nagyon jó ötlet, köszi, van három is, ami talán kiválthatná a DI boxot (Digitech Screamin' Blues, Joyo American és AC Tone).Nem teljesen akarom leváltani az UR22-t, nagyon szeretem, csak kényelmetlen, hogy mindig össze kelljen dugni mindent (USB + 2 jack). Amíg nem készítek felvételt, elég kéne legyen az Audigy is gyakorolni, ezért vettem eredetileg, mert abba csak a gitárkábelt kéne dugdosni, előre ki van vezetve egy hosszabbító 6.3-as átalakítóval.
-
kemotox
addikt
válasz
NeoPampalini #36726 üzenetére
Fú az a gyerek, még sokszor azt sem tudja pontosan mit is akar kérdezni.
-
válasz
NeoPampalini #36710 üzenetére
Nekem a monitor ccf csövei (ha ennek így van értelme) azok amik ilyesmit produkálnak.
Megfelelő szög és távolság mellett redukálódnak a problémák. -
Eastman
addikt
válasz
NeoPampalini #36632 üzenetére
Miért, hanggal együtt nézted?
Ejj, nagyon elzárkóztok a macedón
milfenépzenétől... -
cucka
addikt
válasz
NeoPampalini #36475 üzenetére
Ha van egy ilyen vt bass deluxe pedálod, akkor semmit se kell vegyél. Ha jól látom, elmentheted az aktuális beállítást és utána lábkapcsolóval előhozhatod vele. Na hát ezt használd és megvagy igazából.
A pedálon van blend poti, szóval nem kell a végén belekeverd a tiszta jelet, mert a pedál megoldja.
Az effekt loopos cucchoz meg csinálj egy külön presetet és akkor két gombnyomással tudsz váltani az effekt hangra.A te problémád alapvetően, hogy szarul trackel az oktávered, aminek két oka van:
- a mély hangokat nehéz trackelni, közel vannak egymáshoz a frekvenciák. Érdemes feljebb játszani a nyakon, 12 bund fölött
- az olcsó zoom pedál ennyit tudSzóval vehetsz egy jobb oktáv pedált, esetleg egy basszus szintit. De őszintén, ha fejleszteni, akarsz, én azt a multieffektet váltanám ki, pl. tuti a vt bass torzítóját használnám a multieffekt helyett.
Mod: jobban megnézve, nincs blend poti a pedálon, szóval annyira mégse jó amit írtam. Ha feltekered a basszust az nem elég?
-
cucka
addikt
válasz
NeoPampalini #36448 üzenetére
Az elgondolásod a 2 jelúttal jó és sokan is csinálják. De amit írsz, az 3 jelút:
1. Tiszta hang eq-val
2. Torzított hang, od/fuzz
3. Tiszta hang egy totál más eq-val + valamilyen torzító ami így kel életreHa ezt hardveresen, pedállal sokféleképpen meg lehet oldani. Csak ötletképp, itt egy ilyen switch pedál 4 loop-al. [link] . Igen, a végén drága lesz.
Sose próbáltam, de ha ilyen sokcsatornás cuccal kisérleteznék, erre indulnék el. Vagy kezdésnek bármilyen AB/Y pedál 30 euróért..Amúgy ez a "torzító megeszi a mélyeket" dolog annyira nem releváns, az összes basszus pedálon van blend poti, szóval csak ezért nem érdemes 2 jelutat használni. Gondolom 30-40 éve más volt a helyzet, nem volt ez a pedálbőség.
Azt megkérdezhetem, melyik az az effekt, ami csak sok magassal kel életre? -
cucka
addikt
válasz
NeoPampalini #36425 üzenetére
Pedálboard-ra tuti nem vennék semmi Behringert, ahogy olvasom, a legfőbb problémájuk a tartósság.
Eljátszottam már én is a gondolattal, de arra jutottam, hogy az LS-2 a legjobb megoldás. Egyrészt mert elhiszem róla, hogy 10 év múlva is ugyanúgy fog működni. Másrészt mert tudja azt is, hogy gombnyomásra váltogatsz a két jelút között, ami hasznosnak tűnik.Ahogy én próbálkoznék: LS-2 és a két jelút:
A - ide beraknám a VT Bass-t eq-nak
B - ide jöhet a kedvenc torzítód, filtered, fuzz-od, stb.Az LS2 elé a hangolót, egy kompresszor meg nemtudom, vagy a lánc elejére, vagy a végére.
-
brickm
őstag
válasz
NeoPampalini #36425 üzenetére
Én erre építettem egy 1:1 Y elosztót.
Megkapja a gitár tiszta jelét, impedancia illesztés, plusz bufferelés. majd elmegy két kimenetre. Természetesen mindkét kimenet felé aktív, nem csak oda van akasztva. Földhurok leválasztás. Elemről megy, hogy ne zavarja táp. Árnyékolt ház.
Így egyik kiemenet megy az effektezett jelútba, a másik meg a tiszta felvétel.
A fázistolásra nagyon kell vigyázni, de minimalizáltam, így nem látni eltérést a felvételben.
Most készül a proto kettő, amiben tekercsekkel is leválasztom a be- és ki-meneteket. -
brickm
őstag
válasz
NeoPampalini #36377 üzenetére
Nem helytálló. Usb3 sokkal gyorsabb. Plusz 2019ben használj már usb2t mert a windows nem bírja összehozni a hangot a 3mal. Ja hogy már 3.1, 3.2 meg usb c van. Ahhham 😁
-
V.Stryker
nagyúr
válasz
NeoPampalini #36216 üzenetére
Köszi.
Fene tudja mennyit számít. Olyasmit olvastam valamelyik külföldi oldalon, hogy a V az új J .
Közben amúgy néztem Squier Bullet Tele és Affinity Tele összehasonlító videókat, meg fórumokat és meglepő módon az jött ki, hogy ebben az esetben a Bulletnek jobb a hangzása. És tényleg mintha a videóból az jön le.
Tele is a csukám, mert ahogy kezdem letenni a voksom az egyik mellett, hogy na az lesz, akkor célirányosan jobban rá kezdek arra keresni és ziher, hogy 1 óra múlva lebeszélve érzem magam az adott gitárról.
Pedig már alkut kötöttem magammal, hogy akár Tele mellett szóba jöhet tremoló nélküli strat is, HSS és SSS egyaránt, de csak sunburst színben és így sem vagyok előrébb. -
llax
senior tag
válasz
NeoPampalini #36192 üzenetére
Egy másik topikba akartam írni, mint új hsz., de mire felgörgettem, már másik lapon jártam
-
Dagidög
senior tag
válasz
NeoPampalini #35909 üzenetére
Kezdő kérdés: itt melyik a patch hangerő?
(#35910) arnyekxxx: Nem gondoltam, hogy így belenyúlok, mivel azt írták korábban, hogy jellemzően van modellezés. Mit bukok a hiányával?
Most olvasom a használatit, egyelőre értelmezem a sok új információt.
-
bigrob
őstag
válasz
NeoPampalini #35898 üzenetére
Én ma a Helix VST pluginját teszteltem, nálam cserélni fogja a BIAS-t!
-
brickm
őstag
válasz
NeoPampalini #35679 üzenetére
A megállapítás részben helyes, nyilván a hangszóró teljesítménytűrésének 1%-án nem fogja tönretenni a tiszta négyszög jel sem a hangszórót. DE....
A négyszög jel azért teszi tönkre a hangszórót könnyedén, mert a hangszóró sokkal tovább lesz a kivezérelt maximum pontokon, ahol nem mozog, hanem áll. Ennek az eszköznek is szüksége van hűtésre, és a membrán mozgása által keltett légmozgás hűti. Amikor a négyszögjel eléri a felfutása csúcsát gyakorlatilag a hangszóró hűtése megszűnik, ezzel melegítve túl a tekercselést. Normális szinuszos(és többszinuszos) kivezérlés mellett, ami a rendes zenehallgatás, vagy modellezett gitározás, jóval kevesebbet van a kivezérelt csúcson a hangszóró.
-
consono
nagyúr
válasz
NeoPampalini #35670 üzenetére
Nem beszélve ugye arról, hogy a gitár zenét is a hangfalon hallgattjuk
-
cucka
addikt
válasz
NeoPampalini #35429 üzenetére
Igen, láttam, de azért a jellemző setupok még mindig az 1x15, a 2x10 meg a 4x10. Újonnan én is tuti neodímium szórós ládát vennék amúgy, egyszerűen a súly miatt. (Bár az is tény, ezekkel sose leszel annyira menő, mint egy 810-es Ampeg hűtőszekrénnyel
)
Amúgy volt egy Roland Micro Cube Bass kombóm, az fenomenális. Van benne 4 darab fing 2.5"-es hangszóró és simán beszólja a hálószobát, kiadja a mélyeket is, bátran ajánlom. Biztos van benne valami dsp, hogy átverje a füledet, de nem baj az, ha jó az eredmény.
(#35428) llax
Igen, gitárra valóban igaz, basszusnál kicsit más a helyzet. Az érzékenységet 1khz-es szinusz jellel mérik, ami pont jó, mert ott a legérzékenyebb az emberi fül.
A mélyhangokra sokkal kevésbé érzékeny a fül, és sokszor ezeket inkább a gyomroddal "hallod".
Ahhoz, hogy kiadja, meg kell mozgatni a sok levegőt, kell a póver meg a hangszóró felület. Nem véletlen, hogy próbaterembe, dob mellé bőven elég egy 15wattos csöves gitárcucc. Basszusnál ugyanebben a helyzetben 200watt-tól indul a történet. -
brickm
őstag
válasz
NeoPampalini #35276 üzenetére
Ezt szépen megírtad!
A gitár jel kezelést annyira nem értem hogy értette a kérdező. Sima plug en pléj jelleggel sehogy se mehet bele a gitár, viszont annak értelmét se látnám, mert f sul szólna. Lehet bemikrofonozott erősítőre gondolt inkább, vagy multieffekt vonaljelére? -
arnyekxxx
veterán
válasz
NeoPampalini #34270 üzenetére
Kösz, ilyesmi vagy olcsóbb kategóriás jószágra gondoltam, basszerosunk akar kisköltségvetésből kísérletezgetni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W docking station (3TR87AA)
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H610M I5 12400F 32GB DDR5 512GB SSD X 4060 8GB SPIRIT OF GAMER CLONE 3 Chieftec600W
- PS3 Játékok 1500Ft/db - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- ÚJ Lenovo Legion Pro 5 16IRX9 - 16" WQXGA 165Hz - i5 14500HX - 32GB - 1TB - RTX 4060 - 3 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged