- Yettel topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iPhone topik
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Milyen okostelefont vegyek?
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Magisk
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
-
Mobilarena
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
fattyu
veterán
-
FockeWulf
tag
válasz
Tommyka21 #49922 üzenetére
Teljesen egyetértek, aki gitározik (akármilyen szinten is van), meg kéne hogy tanulja legalább felhúrozni a gitárját. Kb 10 perc alatt megtanulható akár yt videókból is. Hangszerészhez hordani húroztatni a gitárt nekem kicsit olyan mintha az alsógatyámat hordanám valahova mással mosatni
-
-
doc
nagyúr
válasz
Tommyka21 #49605 üzenetére
Igen, a Ditto Loopert mindenhol nagyon dicserik, valamelyik nap ra is irtam valakire aki arulja, azota sem valaszolt...
Az egyetlen gondom ezzel (meg a hasonlo Joyo pedallal) hogy nincs bennuk metronom/dobgep, ha meg mar veszek pedalt akkor jo lenne ha azt is tudna, de azokbol meg nem nagyon kapni normalis aron (ami jo volt, azok mar kifutottak), most a Mooer Groove Looppal szemezek, van benne dobgep, es meg kapni is lehet... -
bigrob
őstag
válasz
Tommyka21 #46814 üzenetére
Ezen elgondolkoznék!!
Nézd meg a bundokat, hogy a húrok alatt ne legyenek bemarások, ha van akkor hagyd is ott, drágán síkolnak, de lehet hogy cserélni is kell ha durva.
Volt egy ebayes vásárlásom aminél ez volt a helyzet, szerencsére visszakaptam a pénzem..
Azóta is a szekrényben porosodik projekt gitár címszóval kemény tokban a kis V gitárom. -
Goose-T
veterán
-
Goose-T
veterán
válasz
Tommyka21 #43410 üzenetére
Gitárja válogatja. Ha van elég hely az elektronika üregében egy 9V-os elemnek, akkor nem okozhat nagy gondot. A problémát inkább a pickup mérete okozhatja. Mostanában divatosak a közvetlenül a testhez csavarozott pickupok (direct mount), azt arról ismerheted fel, hogy nincs pickupkeret és koptató sem a pickup körül. Ha egy ilyen gitárba akarsz tenni passzív helyett aktív pickupot, akkor elképzelhető, hogy kicsit ki kell tágítani a pickup üregét, hogy beleférjen az aktív, mert azok általában kicsit testesebbek, és főleg sarkosabbak. A passzív pickupoknál szépen lekerekítik az üreg szélét, na abba a lekerekítésbe jól beleakad az aktív pickup sarka. Én már csak tudom, miről beszélek.
-
Goose-T
veterán
válasz
Tommyka21 #42499 üzenetére
De, csak még mindig nem sikerült befejezni. A Fishman pickupokhoz nagyobbra kellett marni az üregeket, az kész van. Viszont az üreg alján a testhez nem tudom rögzíteni a pickupot, mert nem facsavar van hozzá, és másmilyet nem is lehet belecsavarni. Ezért akartam koptatólapot vágatni, viszont aki kivágta volna olcsón, az összeveszett a feleségével, és elköltözött Szolnokra.
Mentő megoldásként nagynehezen találtam AliExpressen héthúros pickuphoz való keretet, most várom, hogy megérkezzen a csomag.
-
-
Alexios
veterán
válasz
Tommyka21 #41051 üzenetére
Nem akartam, van már egy floydos gitárom, az épp elég
(#41050) benedekco: Írtam nekik, kértek egy videót róla, majd meglátjuk mi lesz. Igazából annyira nem zavarna, főleg hogy B-stockosként vettem 250 euróért, szóval nagy veszteség nem ér vele, a gond, hogy külföldön ragadtam karanténban, aztán nem tudom megcsinálni sem itt -
freelanced
addikt
válasz
Tommyka21 #40501 üzenetére
Köszönöm!
andor80
Valóban, de ki akartam próbálni előtte aztán néha jó csak úgy megvenni a dolgot, ha nincs nagy eltérés árban.Tommyka21
Köszönöm!
Most én is tőlük fogok (muziker), persze nem az első rendelésem, őket ismerem.Milyen a CD140SCE? Lehet róla kérni privátban képeket, véleményt? De akár ide is ha a többieknek oké.
Egyelőre úgy tűnik, hogy FG820 lesz belőle, mert az FG800 esetén csak matt elérhető.
Nem nagyon találtam jobb vételt ebben a 70-100 körüli árban. Ami még jó lehetne, lényegesen jobb, az már ilyen 200+, akkor inkább maradtam ebben a 100.000 kategóriában.
fattyu
Az jó kis cucc -
Alexios
veterán
válasz
Tommyka21 #40304 üzenetére
Nem hinném, hogy Kemperéknek a magyar piac árérzékenysége lenne a döntő
Más, egész konkrétan azzal, hogy olyan mintha a láda be lenne mikrofonozva. Szóval nem ugyan az, mert a különböző IR-ek ilyen szempontból elég nagy hatással tudnak lenni rá(hiába ugyan az a láda, milyen mikrofon, és hol van elhelyezve a mikrofon nagyon nagy különbségeket tud okozni)
-
válasz
Tommyka21 #40283 üzenetére
"Manapság a negatív reklám csak az igazi" - Még a végén megválasszák elnöknek. És ez nem vicc haver.
Nemtom, amit leginkább hallottam kritikát, hogy minőség ellenőrzés csak ott van helyileg, itt már nincs. Szal ez azt jelenti, hogy kapsz egy gitárt ami meg van ütve vagy valami, akkor arra te találsz rá, jelented az eladónak, visszaküld kap másik az eladó kárára. De hogy neked ezzel szarakodni kell. Mert ők nem nyitják ki neked itt pl egy európai központban. Az hogy egyes boltok megteszik neked az pl klassz. De erről nem árt tudni.
Amúgy nem sokat fogtam a kezemben, de ami igen azzal semmi gond nem volt, szerintem az árához képest teljesen faja volt. Csak nem vagyok HH párti SSS-ből meg nincs kollekció, meg amúgyis fenderfasz vagyok, szóval tökre nem érdekelre: Alexios
Szerintem amúgy elég pöcs volt, de mindegy, eddig is tudtuk, hogy egy EGO arc. Ezen alap emberismerettel rendelkező embernek nem kellett meglepődnie. -
Alexios
veterán
válasz
Tommyka21 #40283 üzenetére
Mitől tularazottak? Szerintem az árához képest abszolút megalljak a helyüket, pl explorer nem is nagyon van más ilyen áron. ( És ne jöjjön nekem senki a hb-okkal
)
Amúgy a balhé szerintem semmi extra, csak hiszti, hogy aki amúgy sem szereti most mondhassa hogy naugye
-
válasz
Tommyka21 #40280 üzenetére
Nem, volt valami youtube arc aki lehúzta Chapmant, a gityókat, a céget meg úgy mindent ami vele kapcsolatos, ez még decemberi sztori. Aztán erre valami fura kőkemény arcos reakció ment ki Chapman részéről (sose volt szimpi az arc, elismerem a tudását/hallását, de leginkább a Kapitány miatt nézem a videóikat, de egy ideje jobb szeretem a Dán Péterrel folytatott anyagokat mert ott jobbakat muzsikálnak, egyedüli cucc amiket szeretek Chapmannel azok a látatlanban tesztelések mikor megmondja milyen gitár van a kezébe meg minden, az király, mert ért hozzá, csak sajna az egója picit nagy). Erre egyéb youtube arcok ráreagáltak, amire ő visszareagált és szarrá pörkölte a Riff City nevű hangszer boltot és beadta, hogy ő a terézanya aki megpróbálta kivakarni a szarból őket, de nem tudott többet tenni, amire a Riff City is reagált, hogy na kérem ez azért nem teljesen igaz. Aztán nem tudom hogy van-e még emellett valami, vagy mi van most pontosan. Pl itt egy anyag az új gityóikról. 90% dislike. Pl ilyenek miatt:
Lee Andertons: "Whats the radius?"
Rob Chapman: "It's a C-Shape"Amúgy ez off topik?
-
Goose-T
veterán
-
Goose-T
veterán
válasz
Tommyka21 #40179 üzenetére
Szerencséd van, találtam hozzá. Egy próbát megér, ha nem jó, visszarakod az eredetit, sok pénzt nem buksz.
-
andor80
senior tag
válasz
Tommyka21 #39939 üzenetére
Duncan APH2s (Slash szett)van nekem is bépítve.Elktronoka meg a Mojo tone előkábelezett szettje volt a választás .Nagyon jó áron vettem azt is.
Neked is hatalmas előrelépés lesz a hagszedő és az elektronika csere ha egy bizonyos hangot keresel a gyárihoz képest.Gondolom pont ezért lett a Duncan szett.
-
Goose-T
veterán
válasz
Tommyka21 #39939 üzenetére
Ha szétnézel a különféle elektronikai nagyker/kisker oldalakon, akkor ott láthatod, hogy a CTS potik, orange drop és olajpapíros kondik ára 1-5$ körül mozog. A kis kínaiak is annyiért veszik, összeforrasztgatják, és pár dolláros haszonnal továbbadják. A bumblebee kondik is olajpapírosak, csak ráöntöttek még egy kerámiaréteget, hogy lehessen rá festeni csíkokat, ami az akkori jelölésrendszer volt, hasonlóan az ellenállások jelöléséhez. Az olajpapíros kondik azért szólnak máshogy, mert nagy az ESR értékük, emiatt nem teljesen hozzák a kapacitásuk alapján elvárt karakterisztikát.
-
-
-
-
-
ElGatto
aktív tag
válasz
Tommyka21 #39362 üzenetére
Hi
Nekem egy zoom g3x van eddig elégedetten használom, nagyon sokféle hangzást ki lehet tekerni rajta sőt többet is mint ami nekem kellene
Van pár előre programozott beállítás és lehet különböző preseteket tölteni is hozzá.
Sajnos mondjuk újabbakat annyira már nem kreálnak, vagy nehéz keresni hozzá ha nincs "készen".üdv
-
Goose-T
veterán
válasz
Nekem egy G5n van, gitárláda és erősítő helyett használom próbán, írtam is róla nemrég. Itt a legújabb próbatermi felvétel, amit készítettünk vele, a keverő lett rákötve USB-vel a számítógépre, úgy készült.
-
Alexios
veterán
válasz
Tommyka21 #39366 üzenetére
Mindegyikre?
G1 fourban talán sztereo csatlakozó van, annyi a különbség, G3n-en már külön van a bal és jobb oldali. Amúgy használtan simán ki lehet fogni 30 körül G3n-t(én 25ért vettem gsfanaticon, és nem is ez volt akkor az egyetlen), annál az árkülönbségnél meg nincs értelme a g1 four-t venni szerintem.
-
Alexios
veterán
válasz
Ha tetszik a G5N, akkor a G1 four, G3n, G3xn pontosan ugyan azokat az effekteket/modelleket tartalmazza mint a G5n, csak kevesebb lábkapcsoló van rajtuk. Amúgy otthonra teljesen jó, én egy G3n-t koncerten is használtam, és nem volt gond vele, főleg zenekari környezetben.
-
Idiofil
aktív tag
válasz
Tommyka21 #39337 üzenetére
Eredetileg az iRig2 is működött (ha jól emlékszem a Users manualban is benne volt az androidos elérhetőség, stb). De a Samsung Pro Audio /Professional Audio System támogatás megszűnt előző év végén. Illetve iRig2 --> 12.000, iRig UA 29.000. Illetve most még Androidom van, és kb 2 hónap és iPhone Xs-re cserélem, de sajnos nincs olyan iRig, ami mindkét OS-sel jól működne :/
Bár tegnap előkotortam egy régi SE-t. Arra is felraktam mindent, de valahogy a Yousician+iRig2 nem tudott normálisan együtt működni (továbbra is mikrofont használt, nem pedig a hangszer jelét...) -
Duffy
csendes tag
válasz
Tommyka21 #39175 üzenetére
Szia!
Én tavasszal a hangáruházban (http://hangshop.hu) ismerkedtem vele.
Azt nem tudom, hogy amúgy ki forgalmazza. -
-
-
-
-
bigrob
őstag
válasz
Tommyka21 #38107 üzenetére
Kinek a pap..
Nem kell már végigrakni a színpadot fullstack marshallokkal hogy hátul is hallják. Akinél így van az csak dísz, több nagyobb zenekar is bemikrofonoz egy 112-t zárt ládában és azt küldik ki a hely aktív rendszerére.Na most kérdem én, akkor minek otthonra?
Mielőtt jönnek a hüJJe vagy kommentek, volt a szobámban 100w fej 412 ládával IS, de otthon nem tudod úgy meghajtani hogy jól szóljon és ne süketülj meg mellé.
Mindenki azt vesz amit akar és ez így jó
-
nap
addikt
válasz
Tommyka21 #37325 üzenetére
Akusztikusokból a Tajtinál (a Blahánál) van a legnagyobb választék*. Az Árkádia (a körúton) is tart egy csomót. A túloldalon, a Kiráy utca után van a hangszerker, ott azt hiszem nem sok van, de kicsivel feljebb, az oktogon után, az első mellékutcában a Segovia megint csak kánanán. A Nyugatinál az Eldorádóban is sok akusztikus van. A Radnóti és Tátra sarkán a Mezzoforte is tart 4 méternyi akusztikust. Pár sakokkal odébb a Pozsonyin ott az Oroszlánbarlang, meg mögötte a Vintage 52, ahol nem annyira jellemző az akusztikus, de ha belefér, érdemes benézni.
Budán a Corvin térnél a Stageshop, és a Bercsényi elején a Kil.hu fő profilja az akusztikusok, de oda még nem jutottam el.*azok közül a boltok közül, ahol jártam már.
-
Berreh
tag
válasz
Tommyka21 #37320 üzenetére
Lehet, hogy pontosabb választ kapsz, ha megkérdezed az ezen a térképen látható üzleteket emailben. Van még 3 és fél napod, jó eséllyel válaszolnak
-
NeoPampalini
senior tag
válasz
Tommyka21 #37320 üzenetére
A Nyugati pu. környékén a Hangszeráruházban (alias Mezzoforte) emlékeim szerint van külön szoba, ahol lehet próbálgatni a cuccokat. Aztán onnan nem messze van az Eldorado, báááár nem tudom, hogy ott van-e lehetőség "elkülönülni", csak 2x jártam ott apróságokat venni, gyakorlatilag a pénztárnál beljebb nem mentem.
Kicsit arrébb van az Oroszlánbarlang, itt még nem jártam.Esetleg a Coda-ba még érdemes lehet benézni (a körúton a másik irányba, a Rákóczi térnél), de itt mindössze 1x voltam valakivel még évekkel ezelőtt, annyi maradt meg, hogy elég kicsi a bolt, szerintem nincs csendszobájuk.
-
freelanced
addikt
válasz
Tommyka21 #36840 üzenetére
Tudok róla, de úgy is kissé Overkillnek érzem. Azért még 1 W-on sem mondható éppen halknak. Jó persze simán használható, elviselhető, de az ember még csak-csak csavarna egy kicsit aztán kopognak is a szomszédok
Az a baj a fejhallgató meg ezeknél nem opció, hiába van benne esetleg bemenet, kb használhatatlan szinten adja vissza.
Mindegy, köszönöm, elengedtem, szerintem számlával, szériaszámmal mindennel együtt, ebben az állapotban nem rizikósabb megvásárolni ezt a gitárt, mintha a polcról akasztaná le az ember.
Egyáltalán milyen szituációban kerülne más nyak egy új gitárra? Mert egy használt gitárnál még el tudom képzelni, hogy történt valamilyen incidens aztán variálgattak, meg átment 5 különböző emberen az évek során és sosem lehet tudni alapon érdemes megnézni, de mikor egy 2 hónapos gitárról van szó, úgy hogy első tulaja vagyok...
Nem fáradok vele, úgy döntöttem, így is konkrétan már nevetségesen olcsó a bolti árhoz képest, használtakat látni ennyiért.
Köszönöm mindenkinek a segítséget.
-
freelanced
addikt
válasz
Tommyka21 #36838 üzenetére
Nem saját célra lett, magamnak valamilyen olcsóbbat szeretnék majd. Igazából erősítő téren sokfelé jutottam, de végül elengedtem a csöves retteneteket, bármennyire is szeretném, kezdésnek, otthonra megteszi valami kis gyakorló erősítő, például egy Yamaha THR. Úgy is rajtam múlik, hogy és mit szólaltatok meg rajta.
Aztán ha már elértem egy szintet és esetleg elköltözöm, akkor tudok úgy tervezni, hogy valami jó kis csöves erősítőt vásároljak, mert nyilván ég és föld, egy adott hangerő után.
Szóval hasznosan teltek az elmúlt hónapok, viszonylag sokat próbálgattam, hallgatóztam ilyesmi, már amennyire időm engedte ( sajnos ebből nem volt túl sok ).
-
fattyu
veterán
válasz
Tommyka21 #36812 üzenetére
a következő vásárlásom egy attenuator lesz...
kérdés: a multiméterem belső ellenállása 4,5 ohm. a ládából jövő jack tip és sleeve között pont 10ohmot mutat. ezugye mondjuk egy hat ohmos szórót jelent. ha a fej 8 és 16 ohmot tud akkor ezt most gondolom nem kellene. ha meg tudna négyet is akkor melyikbe kéne dugni? a 4 vagy 8 ohm kimenetbe?
-
Smiley
addikt
válasz
Tommyka21 #35979 üzenetére
Koszi!
Igen, ezert is esett erre a "hobbira" a valasztasom. (meg baromi fasza lenne mondjuk ha egyszer el tudnam jatszani a layla-t) Elmentettem egy csomo oldalt/videot, most legalabb lesz egy idom ra. Tovabbi gond a realis milestone-ok felallitasa. Szeretnek vele minden nap legalabb egy fel orat foglalkozni Az elmult par evben kezdett kicsit sok lenni az IT, es akartam valami olyat amiben folyamatosan lehet fejlodni, de nem gombokat kell nyomkodni hozza meg a monitort bamulni, es lehetoleg lehessen ejszaka is csinalni amikor van ra idom.
-
bigrob
őstag
válasz
Tommyka21 #35971 üzenetére
Hétfőn fizettem Thomann-nak direktbe egy gitárt, a mai napig nem adták át a futárnak..
Sok dolgot Audiollosok sem tudnak tenni, ahogy megjön a cucc hozzájuk kibontják, hogy ketté van-e törve és ha nincs akkor küldik tovább..
Szerintem valami magyar hangszerüzlet csinálja ezt másodállásban, mert ahogy megtelik egy kisebb konténer úgy küldik hozzájuk és így tudják elcsalni a postázási költséget 10 Matyi fölött.
(#35975) fattyu
Én se dőlök a kardomba ha januárban érkezik majd.
De ha tizenvalahanyadikán rendeltem volna azért szúrná a csőröm..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- i3-8100 + ASUS H310M alaplap + 8GB RAM egyben (félkonfig)
- Asztali PC , R5 5500 , RX 6700 XT , 32GB RAM , 512GB NVME , 1TB HDD
- Sony PlayStation 5 Fat 825 GB eredeti doboz, gyári kontroller
- Dell XPS 3K Érintős,core i7,16GB RAM,256-512GB SSD,ÚJ AKKU,ÚJ TÖLTŐ,Szép állapot
- AKCIÓ!!!Acer V3,FullHD core i5 6200u(4X2,8Ghz),8GBRAM,nVme
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 Gamer notebook - R7 7435HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB GDDR6 WIN11
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 64GB DDR4 512GB SSD RTX 3080 10GB Corsair 4000D Airflow 1000W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest