Keresés

Aktív témák

• Csapek

csendes tag

Ha vissza akarok rakni egy régebbi BIOS-t, azt csináljam úgy h egyszerűen az @BIOSban a régebbi verziót töltöm be?

• Csapek

csendes tag

válasz Gorneck #4390 üzenetére

Igen próbáltam, de most inkább részletezném az egészet, csak reméltem h vki már állított be raidet hasonló eszközökkel...

Szóval először így volt: Samsung vinyó és a Plextor író az intelen. Giga csatik üresek, és az IDE-n ugye a Pioneer. Így tökéletesen működött minden! 12x-esen lehetett on-the-fly-ba másolni. Csak kicsit lassúnak véltem a vinyóm sebességét, ezért gondoltam raid-be kötöm.

Ezután vettem még egy vinyót és pár hozzászólással feljebb olvasható a jelenlegi ''rákötéseim'':)

Próbálkoztam már majdnem mindennel. Tehát próbáltam az intelesre rádugni az írót, csak ebben az esetben mintha a raid-tömbömhöz akarta volna csatolna az írót és nem is boot-olt be a gép:S

A biosban gondolom csak ez a 4 rész fontos számomra:
    SATA RAID/AHCI Mode: RAID
    SATA Port0-3 Native Mode: Disabled
    (gondolom ez a 2 az inteles vezérlőhöz tartozik)

OnBoard SATA/IDE Devide: Enabled
    OnBoard SATA/IDE Ctrl Mode: IDE
    (ezek meg a gigabyte-oshoz..)

Így vannak most beállítva, de nagyon nem tudom módosítani, mert a SATA RAID/AHCI Mode RAID kell h legyen, a másiknak pedig nem sok köze van sztm az egészhez. Gigasnal próbálkoztam, de akkor vmelyik eszközt (v a Pio-t v a Plextort) nem látta a win.

Szóval most csak annyi az ötletem h a RAID-et megpróbálom a giga-ra kötni, Plextort vissza intelre. Csak az a baj h ez új win telepítéssel jár :(

Esetleg vmi más ötletetek van?

• Csapek

csendes tag

válasz #72042496 #4385 üzenetére

Nekem eddig tökéletesen működött, a mostani problémámat 1-el feljebb olvashatod... :O

• Csapek

csendes tag

Sziasztok!

A segítségeteket kérném. A konfigom: DS4, 2x250 Samsung SataII-es RAID-0-ba kötve, Plextor PX-760SA és egy Pioneer 110-es dvdíróm.
    A problémám az h eddig, míg csak egy vinyó volt a gépben tökéletesen működött az on-the-fly-os másolás egyik íróról a másikra, de most vettem még egy vinyót, gondoltam raid-be kötve gyorsabban fog ''muzsikálni'', de az lett így a baj, h nagyon szarul olvas a Pionerről és nemegyszer lefagy írás közben az egész gép.

A két vinyó Intelre kötve, a sata-s Plextor a gigabyte-os sata-ra dugva, a Pioneer pedig az egyetlen az IDE-n...

Hogy kellene ezt az egészet beállítani?

(Ha tudtok megkereskettek msn-en is;)

Előre is köszönök mindent!

Aktív témák

Hirdetés