- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Yettel topik
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
Hirdetés
Aktív témák
-
Csapek
csendes tag
Ha vissza akarok rakni egy régebbi BIOS-t, azt csináljam úgy h egyszerűen az @BIOSban a régebbi verziót töltöm be?
-
Csapek
csendes tag
válasz
Gorneck #4390 üzenetére
Igen próbáltam, de most inkább részletezném az egészet, csak reméltem h vki már állított be raidet hasonló eszközökkel...
Szóval először így volt: Samsung vinyó és a Plextor író az intelen. Giga csatik üresek, és az IDE-n ugye a Pioneer. Így tökéletesen működött minden! 12x-esen lehetett on-the-fly-ba másolni. Csak kicsit lassúnak véltem a vinyóm sebességét, ezért gondoltam raid-be kötöm.
Ezután vettem még egy vinyót és pár hozzászólással feljebb olvasható a jelenlegi ''rákötéseim''
Próbálkoztam már majdnem mindennel. Tehát próbáltam az intelesre rádugni az írót, csak ebben az esetben mintha a raid-tömbömhöz akarta volna csatolna az írót és nem is boot-olt be a gép:S
A biosban gondolom csak ez a 4 rész fontos számomra:
SATA RAID/AHCI Mode: RAID
SATA Port0-3 Native Mode: Disabled
(gondolom ez a 2 az inteles vezérlőhöz tartozik)
OnBoard SATA/IDE Devide: Enabled
OnBoard SATA/IDE Ctrl Mode: IDE
(ezek meg a gigabyte-oshoz..)
Így vannak most beállítva, de nagyon nem tudom módosítani, mert a SATA RAID/AHCI Mode RAID kell h legyen, a másiknak pedig nem sok köze van sztm az egészhez. Gigasnal próbálkoztam, de akkor vmelyik eszközt (v a Pio-t v a Plextort) nem látta a win.
Szóval most csak annyi az ötletem h a RAID-et megpróbálom a giga-ra kötni, Plextort vissza intelre. Csak az a baj h ez új win telepítéssel jár
Esetleg vmi más ötletetek van? -
Csapek
csendes tag
Sziasztok!
A segítségeteket kérném. A konfigom: DS4, 2x250 Samsung SataII-es RAID-0-ba kötve, Plextor PX-760SA és egy Pioneer 110-es dvdíróm.
A problémám az h eddig, míg csak egy vinyó volt a gépben tökéletesen működött az on-the-fly-os másolás egyik íróról a másikra, de most vettem még egy vinyót, gondoltam raid-be kötve gyorsabban fog ''muzsikálni'', de az lett így a baj, h nagyon szarul olvas a Pionerről és nemegyszer lefagy írás közben az egész gép.
A két vinyó Intelre kötve, a sata-s Plextor a gigabyte-os sata-ra dugva, a Pioneer pedig az egyetlen az IDE-n...
Hogy kellene ezt az egészet beállítani?
(Ha tudtok megkereskettek msn-en is;)
Előre is köszönök mindent!
Aktív témák
Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Revolut
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Gaming notebook topik
- Filmvilág
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude 5430 - i7-1255U I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I NBD Garancia
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 256GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3038, 94% Akkumulátor
- ÁRCSÖKKENTÉS MSI Z77 MPOWER Alaplap eladó
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro 64GB Space Grey -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2051
- Huawei P30 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest