Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Kedves érdeklődők! Ez a topik a vezetékes fülhallgatókról szól. A vezeték nélküliek topikját itt találjátok: Vezeték nélküli fülhallgatók. Kérünk, hogy a kérdések előtt olvassátok át az alábbi összefoglalót, ahol támpontokat találtok a hatékony kérdezéshez. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
Krill77 #73720 üzenetére
az, hogy a momentum iem milyen minőségű, arról főnököm "picit" más véleménnyel van (illetve darvinya is tud nyilatkozni, neki volt hozzá "szerencséje") többi senn fülest sajnos nem ismerem.
(#73724) jolti: ha azt le-/körbeírod, hogy milyen hangképet preferálsz, vagy milyen fülesed volt, aminek szeretted a hangját, akkor kisebb rá az esély, hogy olyan típust fog bárki is javasoni, amivel nem leszel megelégedve. (pl basshead-ként biztos, hogy nem fog tetszeni egy kiegyenlítettebb füles, mert nem lesz benne elég tucc-tucc, de fordíva is elég nagy csalódás tud lenni, ha nem tudod elviselni 2percnél tovább az új szerzeményt, mert annyira sok benne a mély)
hogy fülhallgató vagy fejhallgató: mobil forrásra sokkal könnyebben találsz jól szóló fülest, mint fejest. -
-
Tulku
veterán
válasz
Krill77 #73412 üzenetére
Nekem...de én nem vagyok releváns...
Balu: Igen a T20 a legjobb RHA füles jelenleg...ezzel nem szállok vitába...jobb mint a T10, de egyes modern zenéken a T10 is pariban van...de hangszeres, jazz, klasszikus, vokális műfajon jobb a T20....
Fericske: rettenetes valami...nem értettem a koncepciót...
-
Frawly
veterán
válasz
Krill77 #73334 üzenetére
Várjál, ez most mindkét helyen VDS1-et ír, valahonnan lemaradt az S. Itteni apró nem játszik, mert külföldre rendelem. Aliexpressen nézek még szét, eBayen, Amazonon nem valami olcsók ezek. Már így is rendeltem egy újabb KZ HDS1-et, mivel a meglévőt elhagytam, meg tartalékba bepróbálok egy KZ ED9-et, meg egy Rock Mulát, amit már merendeltem. A VDS1-nél nem tudom melyik legyen, S-ses vagy sima, csak drágábbakat találtam. Rendelek mindenből egyet bepróbálni, hogy több legyen a tapasztalat.
-
Yofej75
aktív tag
-
Tulku
veterán
válasz
Krill77 #73291 üzenetére
Az hogy ki mihez hasonlít és mit a neten, egy külön értekezés témája lehetne elég hosszú kifejtéssel...
Mint olvashattad is a 846 egy megosztó füles...többen imádják, mert baromi erős mélyei vannak, illetve elég populáris hangzása sokaknak, viszont akik a kiegyenlítettebb hangképet kedvelik és nem mondjuk az arcukon ülő közepeket, azok messze kerülik...Ebben az árszegmensben amiben keresgélsz az egyetlen lehetőség (mint ahogy a többiek is pedzegették) a kiszemelt termékek megvásárlása, tesztelése és sikertelenség esetén eladása (akár némi veszteséggel).
Nyilván - mivel keresgélsz láthatóan - mindig újabb és érdekesebb dolgokra fogsz vágyni, ha nincs szerencséd, egyre magasabb árszegmensben találod csak meg a "szent grált" ami sajnos idővel lekopik, újabb meghódítandó magaslatok felé terelve személyiséged...
Nagy általánosságban azért igaz, hogy ami mondjuk 70-100 ezres nagyságrend, ahhoz nem képes felnőni egy 10 ezres füles...vannak egyértelmű best-buy-ok...de mindegyik a saját szegmensében....így van ez kitalálva...
-
törölt tag
-
s4tch
veterán
válasz
Krill77 #73276 üzenetére
Ilyen - ahogy a többiek írják - nincs. Az olcsó kategóriát néhány különböző stílusú IEM szépen kimaxolja, a Bosshifi az egyik a "tökéletes" budget IEM-ek közül.
Talán a Fostex TE02n + bass mod még megérne egy misét. Mondjuk nekem gyári állapotában is nagyon tetszik, érdemes megnézni a méréseket. Ha valaki kiegyenlített fülest keres, erre nézelődjön.
-
válasz
Krill77 #73276 üzenetére
Szerintem futottunk már erről pár kört: nincs olyan, hogy minden tartomány jó és olcsó is. Ahhoz vagy följebb kell lépni árban vagy lemondani valamiről.
Az eddigi igényeidet figyelembe véve K3003 pl valszeg minden igényedet kielégítené, de ilyen hangot 5-10e-ért nem találsz, persze próbálkozni lehet -
válasz
Krill77 #73145 üzenetére
Kérlek mondd el, hogy mikor láttad pl a T10i-et 30e-ért? Az a 750 ára évek óta. A T10 ha emlékem nem csal 50e-n nyitott jó 2 éve, annál olcsóbb csak akcióban volt.
A T10-et és T20-at hallottad is, hogy ilyet kijelentesz a hangjukról? A 750-re még igaz is lehet a kijelentésed, de az nincs is önmagában akcióban és ajánlva is azoknak van, akik a 3 év garancia mellett strapabíró fülest keresnek
-
Tulku
veterán
válasz
Krill77 #73145 üzenetére
Kérem tájékoztass arról, hogy milyen 3 db fülest lehet venni az RHA T20 árából, ami jobban szól nála...
(most a strapabíróságról, megépítettségről nem is beszélek...)Egyébként nem értem honnan veszed, hogy árat emeltek Muzix-ék...én hosszú ideje ezeket az árakat láttam tőlük....
-
törölt tag
válasz
Krill77 #72970 üzenetére
Azt a Seahf fülest próbáltam én is, de kb csak fémes cincogásra képes, egy borzasztó gyenge cucc
Ráadásul nem is volt kényelmes, mert annyira nincs tartása és súly, hogy a kábel legkisebb mozdítására is kifordul a fülemből. Az egy dolog, hogy a részletesség látszatát próbálja kelteni azzal, hogy sok benne a magas. A Zircon sem egy nagy durranás, de filléres kategóriában sokkal sokkal hallgathatóbb nála.
Mondjuk ezek az 1-2 ezer forintos fülesek arra jók talán, amikor az ember nem akar zenére figyelni (mondjuk edzés, metrózás, légkalapácsolás, fűnyírás, stb közben), csak szóljon valami a fülébe.
-
s4tch
veterán
válasz
Krill77 #72957 üzenetére
A hulladék talán erős kifejezés, mondjuk úgy, hogy nem az én ízlésem. Pl. ott a Seahf AWK009, ami náluk 9,5 pontot kapott. Megvettem 10 dollárért, bejárattam, meghallgattam, és képtelen voltam megkedvelni. Szúr a magasa, alig van mélye (ezt a tesztben le is írják), és az sem segít rajta, hogy könnyű, jó felépítésű, jó minőségű, kényelmes cucc. Ja, és erős a driver flex. Vagy ott a KZ ZS5, ami a rating szerint rendezett lista tetején van. Ennek a hangja nagyjából rendben van, bejáratás után szépen kisimul, akkora a tere, mint a ház, ennyi pénzért tényleg jól szól, viszont a felépítése vállalhatatlanul egypálcás, és a gyári kábel hulladék. Vagy a Senfer 4in1, ami egy visítós hangú füles, tényleg csak annak ajánlott, akit nem zavar, ha karcolnak a magasak. Ugyanakkor a Rock Zircon, ami egy sokak által hallott, 10 dollárért teljesen vállalható V-hangú, jó felépítésű, kényelmes füles, populáris zenékre szerintem fasza, az meg az egyik leggyengébb minősítést kapja, és lehúzzák a vérbe, mert nincs közepe (egyébként van, csak be kell járatni). Szóval óvatosan ezekkel a review oldalakkal...
-
dzsi23
addikt
válasz
Krill77 #72943 üzenetére
Ez nem a Colorful, ez csak feketében és fehérben van, ha jól tudom. A Colorful meg Fresh néven fut errefelé (vagy az már megint más?), és kerek kábele van, ennek meg lapos. Hogy belül van-e különbség, azt nem tudom.
Mivel úgyis pótolnom kell valamivel, mondhatsz párat, ami sokkal jobb ennyiért. Vagy a Colorfulra értetted, hogy jobb ennél? -
válasz
Krill77 #72090 üzenetére
Is-is. A hangkamra játszhat szerepet, de a kínai 10-20$-os füleseknél ennek lényegesen kevesebb szerepe van, mint egy komolyabban tervezett füles esetén. És pl ott az U18, ami pici és vele szemben a bumfordi órás a Layla.
Amúgy van normál kialakítású jó hangú füles, K3003 pl.
-
törölt tag
válasz
Krill77 #72090 üzenetére
Az IE800-ban mondjuk egy darab driver van csak oldalanként, az nem foglal olyan sok helyet. Ha több drivered van, akkor kell a hely a megfelelő elrendezés és egyéb alkatrészeknek (damper, váltó, stb). Az IE800 kb olyan a fülesek között, mint a Mustang az autók között, old-school technológia és elrendezés, aminek megvan a bája, de a korlátai is (lásd: Mustang felfüggesztése egy vas cső kb, semmi űrtechnológia). Ahogy bonyolítod a fülesek kialakítását, úgy egyre több alkatrész kell beléjük, és megnőhet a méret is.
-
holozis_HUN
addikt
válasz
Krill77 #72087 üzenetére
A Zircon lényegesen minőségibb cucc, a kábele vastagabb (bár csak addig szövetezett, amíg az elosztó van) és a jack is L alakú, így kényelmesebb (számomra). Maga a füles része is minőségesebb Zircon esetén. És tartósabbnak is tűnik. VIszont eléggé sok benne a mély, hangra sokkal jobb az Einsear, viszont build qualityra a Zircon. Mind a kettő van és itt vannak a kezemben.
-
törölt tag
válasz
Krill77 #72066 üzenetére
Azért, hogy a több száz vagy több ezer dolláros fülesekben több ezer mérnökóra ráfordítása utána ki tudnak alakítani megfelelő hangkamrát meg elrendezést, amivel egy nem közvetlen előre néző driver hangja is hasznosan megszólalhat a füledben, abból még a 20-30 dolláros ZS5-re nem vonnék le messzemenő következtetést.
Beleraktak 4 drivert, mert a 4 több mint a 2, és kettőt már a sarki fűszeres is tesz bármilyen termékbe. Ez meg több, akkor biztosan jobb. Tapasztalat szerint meg nem feltétlen. Vagy más szavakkal: minek tesznek bele 4-et, ha két (jól hangolt és elhelyezett) driverrel is el lehet érni ilyen hangot? -
Punike
tag
válasz
Krill77 #72024 üzenetére
Szia!
Nekem volt. Szétszedtem (gány megoldás egyértelműen). Mind a négy driver be volt kötve. Kettő valóban a "házba" sugároz és onnan van elvezetve (a ház bélése úgy van kiképezve) a hang a vetőcsőhöz.
Nekem kicsit sok és természetellenes volt néha a magasa. Nem kiemelkedően jobb és nem is rosszabb hasonló áru társainál.
Mindenképpen hallgass meg egyet, ha van rá lehetőséged!
Személy szerint inkább egy zs6-ot próbálnék ki.(fém ház, talán a driverek behelyezése is 'jobb')Vagy ...ennyi pénzért néznék mást, akár KZ (zs3 - 9USD, zs6 - 35USDkörül indul), akár QKZ, akár más márkából.
Jelenleg én egy QKZ-KD1 használok. (cserélhető vetőcsővég, állítható gyűrű a házon - rések letakarásával szabályozható a basszus mennyisége-)
-
s4tch
veterán
-
törölt tag
válasz
Krill77 #72028 üzenetére
Mondjuk a kommentelők akármit leírhatnak, akár feltűnési viszketegségből, akár buyer's remorse, akár más okból. A srác tényleg szétszedte, lehet látni a videón a kialakítást. Erre beírogatni, hogy mert biztos csak üzletet ront, kicsit olyan légből kapott
Akkor az okos kommentelő csináljon egy saját videót erre reagálva, ahol értelmes koncepcióval és korrekt okfejtéssel bemutatja, hogy miért hülyeség, amit a srác mond. Ja, erre nem képes egyik sem, ahogy általában az ilyen okostónik.
Ezzel amúgy nem téged akarlak megsérteni, de azért én nem indulnék ki pár kommentelő véleményéből+vicze1: Én hallottam is, több forrásról. Amellett, hogy marha kényelmetlen, mert a tudásához képest óriási a háza, szar a kábel és a csatlakozása, még a hangja sem igazán nyűgözött le. Két driverrel pont ilyen hangot lehet elérni, de még jobbat is, ha odafigyelnek rá. Oké, 30(?) dolláros áron elmegy, és biztos van, akinek tetszik, de sok értelme nincs. Majd gondolom hamarosan csinálnak 5-6 driveres cuccot is, és sokan meg foggal körömmel fogják védeni a tesztekben, hogy milyen csodás, mert milyen olcsón lehet ilyen sok drivert kapni (amikor mondjuk a Westone vagy a többiek mennyit elkérnek érte).
bebe159: Igen, aktuális.
takacsbotond: Lehet, csak nem olcsó.
-
vicze
félisten
válasz
Krill77 #72028 üzenetére
Talán mert nem 4 drivertől fog jól szólni egy füles... Nem a hangját kritizáltuk, mivel nem hallottuk, hanem a körülötte lévő marketinget elsősorban.
Nem igazán érzem hogy mit rágódsz rajta ennyit, ha úgy gondolod szerinted és sok más szerint jó akkor vedd meg, remélem téved minden karogó, és tetszeni fog neked. Ennél jobbat nem tudok mondani. -
törölt tag
-
válasz
Krill77 #70710 üzenetére
nyilván nem hallottam még a világ összes kínai fülesét, de nagyon sokat már igen. és amit nem, azokról is olvastam olyanoktól, akiknek adok a véleményére és egyezik az enyémmel.
az audiobudget (alias Igor Eisberg) sajnos nem annyira megbízható, mint amennyire azt a weboldal alapján hinni lehetne. Igor értékeléseiben sajnos nagyon hiányzik a konzisztensség, ami miatt az egész teljesen hiteltelenné válik. Még akkor is, ha néha beletalál a fülesek valódi hangjának lerásába... Nála ez inkább már az üzletről szól, mint a "tömegtájékoztatásról" és többek között az össze-vissza véleményei és az azokat alpári stílusban megvédeni próbáló megjegyzései miatt lett bannolva head-fi-ről is. -
-
vicze
félisten
válasz
Krill77 #70688 üzenetére
Mivel általánosságban V karakter a kelendő, így az olcsók is ezt célozzák meg, így a kiegyenlített ritkább. A legolcsóbb hybrid tudtommal még mindig a Xiamoi-é 15$-tól, erős V-vel. Értelmes 30$ alatt nem nagyon van még. A Hybrid kialakítás úgy általánosan nagyon divatos lett és elég sok van, nagyon sok, sajnos elég lutri ismeretlent venni.
Nem akarlak rábeszélni, de az AX35 megéri azt az árat, és ha tényleg a kiegyenlített hangzás érdekel, akkor még sokkal magasabb árkategóriában is a legjobb választás. -
Dave™
nagyúr
válasz
Krill77 #68760 üzenetére
Az Einsear T2 ilyen, szemben a Q9-cel ami azért se nem pontos, se nem csilingelős/részletes, szimplán csak koherens és zenei. Az Einsear összes "bűne" annyi, hogy picit élénk felül (illetve picit lehetne melegebb), de azért nem zavaró meg fárasztó, ellenben az egyik legjobb kínai füles, amit eddig hallottam. Szerintem azt nyugodtan bevállalhatod, nem fogsz csalódni.
-
Tulku
veterán
válasz
Krill77 #67222 üzenetére
Azért ezzel a max hangerővel óvatosan bánnék majd minden meghajtónál...különösen dinamikus drivernél....
Na jó az RHA új fülese 150 ohmos,ott talán nehezebb lenne kinyírni, ott az AK240 maxon tudott kicsikarni belőle valamit...az biztos, hogy nehezebben hajtható mint az LCD2 fejesem...hogy ez miért éri meg nekik
-
válasz
Krill77 #67220 üzenetére
Mi az, hogy mp4? Hogy lejátszik videót is? Az a hangkimenetet nem érinti. Muszáj olyanra csinálni, hogy olyan feszültséget ad le, ami érzéketlen, nagy impedanciás fülessel is elbír, különben halk lesz azzal. Ennek viszont következménye, hogy egy érzékeny, kisimpedanciás füles túl hangos lehet. Jobb eszközökön van impedanciaérzékelés, és az alapján igyekszik korlátozni a max feszültséget. De ilyen csak a jobb eszközökbe jut.
A mostani telefonom is olyan hangos, hogy simán kinyírhat egy érzékeny iemet.
-
válasz
Krill77 #67218 üzenetére
Maxra? Olyat ne tegyél, mert ez értelmezhetetlen. Egyik eszközön x hangosság a max, másikon erősítőtől függően akár 10-20x annyi is lehet. Naná, hogy kinyírhatja. Ezért mondtam, hogy kicsivel hallgatási hangerő fölött. Az asztali füleserősítőm már tizedhangerőn (-20dB) is azonnal elfüstölne egy iemet.
-
vicze
félisten
válasz
Krill77 #67163 üzenetére
A gyártó oldalán pl.
Attól hogy a kereskedő nagyobb haszonkulcsal dolgozik nem lesz megbízhatóbb. -
vicze
félisten
válasz
Krill77 #67161 üzenetére
Eladhatom neked 10e-ért is de ettől még 29RMB ~1200ft az ára.
Amivel még próbálkozhatsz az Vivo XE800 Alin 15-20$ között, az új Piston Hybrid Pro HD (az magas kiemelt, de annyira nem részletes) 25-30$, Hifiman RE400, ami még ma 50$. Illetve a Tennmark IE800 is ide tartozik azt hiszem.Általánosan a jó magas az egy legalább 2BA-s fülest jelent, persze attól függően kinek mi a jó magas.
-
törölt tag
válasz
Krill77 #67154 üzenetére
A Xiaominak szinte csak takarékos opciója van, de ahogy a többi termékük, itt is van hátulütő. Egyébként ha megnézed, akkor az akkori áron 10 ezres CX300 most kb duplájáért megy, és tök ugyanaz, mint akkor volt. Szóval a Piston Basicet akkori áron kb 1000 forintos fülesekhez lehetne hasonlítani?
Viszont ha már Sony, az EX450 és 650 füleseikről elég jó véleményeket olvasni. Illetve ott van például Soundmagic E10, E50, E80, Vsonic VSD3, Tenmak IE800, és így tovább. Persze drágábbak, de többet is nyújtanak.
-
törölt tag
válasz
Krill77 #67152 üzenetére
A Piston 3 normálisabb volt, de alapvetően a Xiaomi az populáris hangot gyárt, és főleg Kínának, ahol a Beats az isten, és senkit nem zavarnak a túltolt mélyek, mert a legtöbb ember lágy pop-zenét hallgat, amiben alig van hangszeres aláfestés, csak ének, így a kompozíció ürességét kitölti egy kicsit a füles brummogása.
De amúgy egy hambi áráért senkitől nem nagyon lehet jó minőséget várni, itt még az a kulcs, hogy mennyire magas az ingerküszöböd, mit tudsz még elnézni (vagy észre sem venni).
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a topic összefoglalót!
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- Sorozatok
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Fotók, videók mobillal
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Adatmentés - HDD - SSD - Flash
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Kikristályosodik a Razr 60
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
- Eladó/Lenovo X240 Ultrabook/I5-4300U/8GB DDR3/Win 10Pro/12,5"!!!
- LG OLED55C9 prémium TV - 140cm, 4k, 120Hz - apró vizuális hibával
- Erős Gamer / Munka PC i7-14700, RTX 3070 Ti, 32GB RAM, 1TB SSD
- Samsung Galaxy A52S 5G Dual 8/256
- AM5 Gamer PC - Ryzen 5 8400F / RX 9060 XT / A620M / 16GB vagy 32GB RAM 5600MHz / 256GB + 1TB M.2 SSD
- BESZÁMÍTÁS! ASUS VS228DE FHD TN 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3033, 100% Akkumulátor
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 64GB 1TB 5500M 8GB garanciával hibátlan működéssel
- 18 éve! Billentyűzet magyarítás magyarosítás. Festés vagy lézerezés és egyebek! 3 lehetőség is van.
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest