- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- MIUI / HyperOS topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Mindenki Z Fold7-et akar
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Kedves érdeklődők! Ez a topik a vezetékes fülhallgatókról szól. A vezeték nélküliek topikját itt találjátok: Vezeték nélküli fülhallgatók. Kérünk, hogy a kérdések előtt olvassátok át az alábbi összefoglalót, ahol támpontokat találtok a hatékony kérdezéshez. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
dsT
tag
Köszönöm!
Egyébként meglepő, hogy milyen nehezen mennek most el az IE8-ak, régebben vitték mint a cukrot. Már nem annyira népszerű.. Pedig még mindig az egyik legjobb szerintem. Én is olvastam a kommentjét és nekem is (ntomkához hasonlóan) az IE8 ugrott be, ami megfelelne neki, de hát saját árut reklámozni nem túl etikus
-
ntomka
nagyúr
Nem is 5-6km, de nem is pár száz méter sajnos. Mindegy, nem is az a lényeg. Szerintem van füles, ami igenis alkalmas sportolásra attól még, hogy te nem találkoztál ilyennel.
Jah, és tapasztalatból mondom azt is, hogy kialakításban és tartásban az IE8 nem mérhető tisztességesen össze a Shure-okkal. Az utóbbiak simán ebből a szempontból egy kategóriát rávernek a Sennheiserre.
-
Konafan
csendes tag
Hát végül liciten egy soundmagic E10-lett... Az IE8-at árulókat kérdeztem,hogy van-e gari,vagy számla! Erre egyik írta,hogy "No warranty or receipt as the headphones were bought with factory imperfections hence price. The headphones and accessories are not damaged in any way. " Vagyis ha jól értem ez valami gyárilag hiányos,vagy csomagsérült lenne
konklúzió: gyanús 40 pár fontért! Akkor másik ajándékba kapta feleségétől,ezért nincs semmi papírja róla állítólag! fura ez is szintén hasonló árnál tart a licit és megbízható eladók UK-ban!
Dilemma.... mert ha mákod van akkor nagyon jó áron ki lehet fogni licites dolgokat!
-
törölt tag
azért nem tud bármi regenerálódni... ha túl sokat hallgatod olyan hangerővel, akkor lehet, hogy maradandó károsodást okoz. a nagypapám még annó gyárban dlgozott, nem egy diszkó, de volt azért rendesen kalapálás. mire nyugdíjba ment, addigra ne mhallott semmilyen magas frekvenciás hangot, tök mindegy milyen hangos, egyszerűen azt a fekvenciát nem érzékeli a füle... szóval csak óvatosan.
-
törölt tag
Bizonyos dolgoban jobb Wolfson+voodoo páros mint egy mp3 lejátszó.
Én csak a Sansa Cliphez tudom hasonlítani azt egy nagy lépésel megelőzi használhatóságban.
Egy kisebb nagyobb hibákkal rendelkező fülesből többet ki lehet hozni hangzásban.
Egyébként a SGS1 mint telefon sem rossz. -
az mm 30i is az (Effective noise blocking), és teljesen jól el is szigeteli a külvilág hangjait - régi bkv buszon, meg metrón is teszteltem!
a mély nem volt olyan ütős a felsőbb szériákban, valós a felirat az mm 30i dobozán; Feel the beat – thanks to bass-driven Sennheiser sound -
tájékozódtam, de mint írtam is; egyrészt tegnapra kellett, másrészt fontos volt az iphone vezérlés és a mikrofon!
brainwavz m2 lett volna készleten az aprón, azon el is gondolkodtam kicsit, mert sokan dícsérték - de ugye kompromisszum adott -, viszont pont nem volt 4 napig az eladó...
anyagilag - szerencsére - jóval feljebb is mehettem volna, de nem láttam értelmét!
bluetooth nem a kedvencem, van komoly - kihangosítós, multifunkciós - bt fülesem, amit egy cégtől kaptam ajándékba, de azt sem használom!
egyelőre teljesen jó nekem ez az mm 30i, viszont nem zárom ki a lehetőségét annak, hogy majd jobbra cseréljem, ha beleakadok egybe, ami azonnal vihető, amikor elkap a vásárlási akarás! -
Yager01
senior tag
(#23383) zack
Bakker tényleg ennyire hulladék lenne a cucc? Ha tényleg ennyire nem való semmire és egy nagy tévedés az ára akkor kérlek ajánlj valami olyan cuccot ami felveszi vele a versenyt és árban is elfogadható. Bár gondolom, hogy az említett 3-4e Ft-os kategóriában bőven van választék, csak kérdés, hogy melyiket...? Úgy látom eléggé képben van megköszönném a véleményed!
-
Yager01
senior tag
-
-
törölt tag
igen, egyelőre a külön mp3 lejátszó az sokkal jobb ávlasztás, ha igényesebb az ember. ahogy a külön fényképező is. bár az a szörnyű, hogy amíg a jobb beépített kamerának fizikai korlátai vannak (többnyire optikai, de a ccd-re zsúfolt pixelek is rossz hatással vannak a minőségre), addig ezt egy normális dac és egy kis szoftveres optimalizálás segítségével meg lehetne oldani, csak nem éri meg, mert a legtöbben a szemetet is elég jónak tartják (ahogy a legtöbben a gyári fülessel rohangálnak).
-
Daneeka
senior tag
Ha már itt tartunk Galaxy Gio az még trébb lehet? Vettem egyet a héten azt mivel adtak hozzá memkarit gondoltam felteszek rá pár zenét azt elkezdek újra hordozható zenelejátszót használni. Kéne nekem hozzá egy füles, minőség annyira nem izgat, emlékszem régen mindenre azt írtátok, hogy "CX300", volt is egy darabig amig szét nem szakítottam, van most valami hasonló cucc?
-
törölt tag
szóltunk előre
a voodoo semmit nem fog vele csinálni szerintem, mert ebben valami olcsó piaci dac van, nem az a wolfson, ami az elődmodellben, és ezért a driver sem fog menni csak úgy szerintem.
egyébként szerintem a tesztben a telefonhívás hangminőségére adták a pontokat. vagy botfülű a csapat. -
ntomka
nagyúr
Mindig el van felejtve, hogy hangkeltés szempontjából a Galaxy 3 megegyezik a Galaxy S-ével, ha valaki középkategóriában mozogna.
(#23209) zack: Nem is azért mondtam.
Csak mindig a Galaxy S van zenére überként emlegetve, mikor harmad annyiért ott a Galaxy 3, ami ezt a funkciót ugyanolyan szinten tudja.
Tudom, mert Galaxy 3 volt az előző telóm.
-
ko9
addikt
Ha már telefonos vonal: Sensation XE-ben nagyot fogsz csalódni, hiába HTC. Megmagyarázhatatlan laggok, akadozó menürendszer, ilyenek. Sajnos optimalizálás szintjén eléggé elkapkodták, ahhoz képest, hogy kétmagos, bitangul de nem jó... Kurvul a HTC is...
SGS2 - SAMOLED. Kb ennyi az előnye az Arc S-hez képest - bár lehet ez se előny, mert beég egy idő után. Nem egy ilyen vitának lehet az ember tanuja mostanában, az Arc topikban.
Én biztos az Arc S-et választanám. Nem azért mert most is Xperiám van (Mini Pro), hanem azért mert egymagos létére még mindig ez a leggyorsabb készülék. Ha nem játékra és a benchmarkok közbeni e-pénisz növelésre akarod használni a telefont, hanem mindennapi, folyamatos, megbízható, és gördülékeny használat a cél, akkor még mindig az Arc S-t ajánlom. Nem érzed meg a két mag előnyét és az elkövetkező 1 évben nem is fogod.
Hiába egymagos az SE ha szemmel láthatóan gördülékenyebben megy, mint a 2magos kategóriatársai. Hogy miért annak az indoka is megvan, de ebbe most nem mennék bele, mert ez egy fülhallgatós topik, de ha érdekel, elmondom.
Hangminőség meg mint olyan, az is más szempont. Az én kis Mini Prom nagyon szépen szól véleményem szerint, DSP Managerrel meg finomhangolni is tudod, és szinte tökély. Ha mindenképp váltani akarsz iPhoneról, akkor ebbe az irányba tedd.Vagy szerezz egy Meizut
-
Bodor
veterán
SGS2-röl lebeszéllek ha zenehallgatásról van szó. Fiamnak ilyen telefonja van, és meghallgattam mindkét fülesemmel ( XE200Pro és Brainwavz B2) és nagyon pocsékul szól.
Én is telefonnal szerettem volna eredetileg zenét hallgatni, de egyszerűen nem találtam olyat ami megütné a mércét. Maradt a Sanza Fuze, és elégedett vagyok vele...Mondjuk iPhone-t még nem hallottam, de azért a sz@rért nem adnék ki annyit, ha már telefon....
-
törölt tag
Motorolában a szoftverfrissítés a szopás, nekem hardveres gondom nem volt még vele. SGS2-t semmiképpen ne vegyél, abban köztudottan igénytelen dac van, zenében szar lenne sajna. az XE-t nem ismerem, tényleg meg kéne hallgatni, de én sokat nem várnék tőle. elvileg még az én telómat tudnám ajánlani, ha lenne arrafelé hivatalos forgalmazás. amúgy nem tudom, ha fél évre veszed, akkor nem biztos, hogy a support a legégetőbb probléma...
-
törölt tag
nem nagyon hallottam, utoljára még a Desire klónokat hallottam, és nem voltak meggyőzőek. esetleg Moto Razr? én sem Samut, sem HTC-t nem nagyon vennék. ha csak ideiglenesen kell, akkor ne zavarjon annyira az egy mag, esni fog a két magosak ára is... vagy esetleg egy használt Nexus S? azt elég olcsón megkapni már most, és elvileg ugyanaz, mint az SGS, csak vanilla androiddal, ami nekem elég nagy előny.
-
törölt tag
sajnos elég elkeserítő ilyen szempontból a helyzet. a HTC-k általában pocsékak, még a Monster kiadás is csak egy extra EQ-t jelentett, nem képesek értelmes dac-ot tenni a cuccaikba. a Samsung SGS1 jó volt, voodoo sound segítségével jól szólt, mert belepakoltak egy wolfson chip-et, de az SGS2 megint valami olcsó szart használ, így említésre sem méltó. esetle a Sony, de szerintem ha teheted, akkor prbáld meg meghallgatni előtte.
-
Shufny
őstag
Nem úgy volt, hogy olcsóbbra akarsz váltani? Nézted te mennyi az 535?
Természetesen úgy gondoltam, hogy eladod az IE8 -at másnak. Hülye lenne nem ár alatt venni tőled, hiszen neki nincs rá szüksége.
sheratan: UE400 elég hasonlónak tűnik az SE215 -höz hangban, de valószínűleg az utóbbi jobb. Határozottan ajánlott a fül fölött elvezetés, egyáltalán nem nevezném hátránynak, hogy erre van kialakítva. MMX41 nem tudom milyen.
A lecsatolható megoldás, mint látod nem könnyen megoldható. Főleg a jack -nél szerintem mindenképp problémát okozna. Raz -nak (Brainwavz) én ajánlottam, hogy adjanak a mikrofonosokhoz átalakítót, de gondolom túl drágának ítélték a füleseikhez képest, vagy csak még nem intézkedtek az ügyben. Sajna nem válaszolt, szóval nem tudom. A cserélhető kábeleseknél, mint a Shure persze megoldható lenne kétféle kábel. Hirtelen nem tudom, hogy ajánlanak-e ilyen lehetőséget.
-
xnace
őstag
Persze, de egy iPod, -iPhoneról, iTouch-ról ne beszéljünk- csak zenehallgatásra van. És egy iPod Classicot Istenkáromlással egyenlő bűn ilyennel használni.
fizik(bocsi, telóról nehéz leírni): Persze, a Beats-nél is van jobb, de a mobilokhoz adott gyári fülesek közül messze a legjobb.
-
vasii
senior tag
Atneztem nagyjabol a kommenteket az M1rol es eleg sokszor olvastam h "visszafogott mély" , persze sokan voltak akik meg cafoltak h nekik meg pont sok. Viszont nekem meg nemnagyon volt olyan erzesem h sok a mely vmiben, ugyh gyanitom az elobbi kategoriaba tartoznek.
ko9: Lehet h ez lesz a tuti
Nekem spec. a kék jobban bejon, az h a kepen mas harang van a feketen meg a keken az gondolom nem szamit, mindkettohoz tobbfelet (ugyanolyanokat?) ad? Ez a kupon ugye nem csak magyaroknak special offer?
Mert noverem nemetben él, ugyh akkor odakernem ingyenpostaval aztan majd o elkuldi.
Igy van
MattU-t idezve: Skrillexben a 140 bpm körüli tempóján kívül semmi más nem emlékeztet engem bennük az eredeti dubstepre, sőt, konkrétan hiányoznak belőlük elemek, amik pl. egy Digital Mystikz, Pinch, Loefah zene lelkét adják - ilyen például a subbass.
-
vasii
senior tag
Igazabol en hangzasra megvoltam elegedve a gyarival, nem vagyok egy vájt fülű
De belegondolva, jobban hajlok most egy normal fules fele, mert ha mondjuk hosszabb utra megyek akkor a bt csak foloslegesen meriti a telefont, viszont direkt abba dugva meg rovid.
Vmi indoklast tudsz mondani a Brainwavz mellett a Xearshez kepest?
Ja igen azt elfelejtettem irni h max ~10k korul keresgelek, de azse baj ha olcsobb
Ugyh ez az M3 mar sok nekem, az M1 35$ mp4nationon (ingyen posta?), vagy az mar "gagyi"nak szamit? -
bigmasterg
addikt
-_-"
Nem, a fejhallgatós topicban. -
CHIPman
nagyúr
Ma kipróbáltam egy 8k-s Panasonic IEM-mel, és a basszust nem bírta, lejjebb kellett vennem 10dB-lel a hangerőt. Ja, és nagyon erős basszusa van, a dobozhangot pedig nem érzem. Nekem nem telefonhoz volt, ráadásul már bő egy éve Samsung kábellel használom(kb 2x vastagabb, mint a SE), lehet, hogy ez is közrejátszik... A gyári Samsung agybadugósnál meg még így is mérföldekkel jobb.
-
Luissimo
veterán
Vigyázzá, ne kaszkadőrködj, mert szerintem Huszár Zsoltot is így üthette el a villamos a minap.
(vagy full hangerőn hallgatott zenét bicajozás közben, vagy csak símán bevolt b@szva...) -
Úgy tűnik, Thomas pár típusnál nem a felhasznált anyagoknak megfelelő ragasztót/alapozót használ. Hasonlók jöttek elő a TD-III első szériáinál is. De azért nem húzható rá a teljes Xears márkára. Én magam (meg család/haverok, akiknek ajándékba adtam) összesen 5 első szériás TD-II-t használunk már lassan egy éve, nulla meghibásodással.
-
vadászcsiga
félisten
-
vadászcsiga
félisten
Zack
akkor ezt inkább csak headset-ként használd.
Headsetnek drága, arra ott a gyári
Az a baj hogy nagyon megszoktam tekerés közben a távirányítót, baromira kényelmes az irányítás úgy. Viszont nem vagyok elvakult audiofil sem mindössze annyi az igényem hogy a basszus jól szóljon de ha az EX55 vékony volt akkor a 38-tól nem sok jót várhatnék. Azért köszi.
Hanem ezekről a FiiO cuccokról írhatnál valamit már régóta akartam kérdezni tőled még akkor amikor csak érkezőben voltak.
-
Csigusz 1
aktív tag
Adaptert nem szeretnék, pont a zsinórok elhagyása az elsődleges cél!
Az ingzsebben (télen kabátzsebben) lévő telefon és a fejem között lifegő dróttal időnként fennakadok valahol.
Ezen kívül hasznosnak tartom a távvezérlést is.
A készenléti idő nem annyira lényeges, átlagosan napi 2*40 percet hallgatom tömegközlekedés közben a zenét - legfeljebb pár naponta töltenem kell a cuccot (a telefon úgy is max 2 napig bírja). -
SÖ
addikt
Ahogy megjósoltam, az E11-ben jobb végfok van. LOD-dal az i4 konverter analog fokozata hajtja az E-11-t. Vagyis 30p-röl nem játszik az i4 digitális erősítője, hanem a sokkal nagyobb E11 analóg erősítőjének a hangját hallod. Ha visszafejted
a legalsó mondatot, az is ezt támassza alá.
-
SÖ
addikt
Na ácsi!!!! Most gondoltam bele
Nem is lehet különbség nálad, mert az i5 erősítő jelét kapja, tehát ha LOD kábellel fogod próbálni az kikerüli az iPhone erősítőjét, és közvetlenül a DAC analók kimeneteléről "hajtódik"
Vagy is, csak a külső power lesz a jel útjába, az i4 erősítője nem. Na erre ÉN is kíváncsi leszek. Hány hónap még?
-
SÖ
addikt
Még gondolkodom, ugyan is ezt én is meg tudnám csinálni, csak szerezni kéne hozzá csatlakozót. Az egész ezüstözött OFC, teflon szigeteléssel . A teflon sérülékeny ezért húznak rá harisnyát, ami ráadásul még jól is néz ki. A poén, hogy lehet tudnák szerezni ennél is jobb anyagot. Az egész projekt Achilles sarka a tűs csati.
-
Shufny
őstag
Akkor bővebben, mert egyébként igazatok van. Elnézést kérek, tényleg túloztam.
Szóval egyrészt nézhetjük úgy a dolgot, hogy sima fülhallgatóban 8k -ért már kapható nála jobb. Vagy hogy csak mikrofonnal is van azonos színtű, de teljesen más karakterű, már 10k -ért. Leginkább, hogy Xcape/RE0 kapható az árából.
Másrészt úgy is nézhetjük, hogy mik azok, amiken van gomb is, leginkább 3. Az SP51P már elég közel van árban mire ideér külföldről, és azért nem alázza porig. Ráadásul csak 1 gomb, ami bár használható zene léptetéshez is, gondolom körülményesebb. Külföldön van még pár az árkategóriájában, de nem néztem végig, hogy melyik szerezhető be ezen az áron nálunk. Könnyen lehet, hogy egyik sem. (például a Realvoice, vagy ugye már a HF3 is elég közel van)Hogy a tulajok elégedettek... a HPM-70 és CX300 tulajok is elégedettek, ez magában nem jelent semmit, ezt jól tudod te is. A tech oldalak audio tesztjei meg enyhén szólva nevetségesek. A probléma nem az, hogy a 40k -s kategóriához szokottaknak kevés, amit tud, hanem aki a 18k -s vagy akár egy Xears XR -hez szokott, már annak is. Gyorsan változnak az elvárások a piacon. Elég sok modell még nem is létezett, mikor a jelenlegi tulajok vették az S4 -et, vagy nem hallottak róla. Mellesleg elég régóta ennyi itt az S4i, és a bolt továbbra sem túl bíztató, de lehet, hogy tényleg megemberelték magukat. Garancia nem sokkal egyszerűbb rajtuk keresztül tudtommal.
Toldóknak nem néztem rendesen utána, de nem aggódnék túlzottan a hangminőségért.
Tehát mindent nézve nincs hasonlóan kézenfekvő alternatíva, de azért ajánlunk, hogy azt is mondjuk, ami nincs az orruk előtt. Hiszen azt megtalálják maguktól is. Jeleleg a Beyerdynamic forgalmazók felkeresését ajánlanám. Ennyiért be kéne tudják szerezni az MMX101 iE -t vagy a régi MMX100 -at. Sajnos ez is 1 gombos, ahogy nézem.
Vállalkozóbb kedvűeknek javaslom mondjuk joker thread -jében szereplő mikrofonosok felkutatását. Hátha valahonnan beszerezhetőek.
fapaci: Eddig az RE0 az egyetlen cucc, amit hiányolok néha, miután vissza kellett adjam. Nekem nagyon bejött, annak ellenére, hogy a mélyre vagyok a legháklisabb, és vitathatlanul eléggé le van csapva a legalja. Az fura, ha könnyebben hajtható a Koss -nál, mert a 64 ohm miatt viszonylag halkan szólnak vele a hordozható eszközök. Meg a 100dB/1mW se túl érzékeny.
arpi145: Keress rá a topicban a K317 -re és a K319 -re. Többet azóta sem tudunk.
macera2: Nem hasonlítható össze a két dolog. Kialakítástól függhet, hogy mennyire számít a behelyezés, de ezt paramatérekkel nem igazán lehet megadni. Tapasztalatokból nagyjábók kiderül melyik mennyire kényes. Nem tudom hogyan szeretnétek választ kapni, ha nem írjátok le pontosan mivel volt tapasztalatotok. Kérlek ezt előbb tedd meg. Az is lehet, hogy nem jó mérettel próbálod. Vagy nem mindent lehet berakni sima tuszkolással. Úgy érdemes, hogy felhúzod a füledet, és kinyitod a szádat közben: Basic Guide To In Ear Canalphones
-
Shufny
őstag
Felőlem ajánlhattok minden fülest, amit nem hallottam, csak nem értem minek ragaszkodtok hozzá, ha ti sem hallottátok. Egyöntetűen dúrva sziszegésre panaszkodik mindenki vele kapcsolatban. A divatos, erősen emelt mély ellenére. Abszolút hangminőségben valahol a ProAlpha szintjén vani, ami 40 usd. Nyugodtan mellé merem rakni a gombos, mikrofonos SP51P -t. A CX21P és CW31P mondjuk másik karakter (kiegyenlítettebb, az-az szerintem jobb), és csak sima mikrofon van rajtuk. Szintén nem gyengébbek, és 10/12k -ból kijönnek. Kuponnal Xears N3i is ~10k. Van MMX100 is. Nuforce NE-700M.
Persze 3 gomb, de szerintem az nem ér semmit, ha nem szól elég jól. Ennyiért Xcape -et kapni. Akkor már előbb vágnám vissza egy M1 vagy Xcape kábelét, és dugnám egy ilyenbe.
Persze lehet rosszabat venni nála, és itthon kapható meg minden, de ennyiért ez nagyon kevés volna. Azt már valamennyire megérteném, ha valaki $155 helyett $225 -ért vesz GR07 szintű mikrofonos fülest, mert hiába nagy kölönbezet, sokat nem dobna a hangminőségen.
-
SÖ
addikt
Szerintem úgy járnál az IE8 után egy W4-el, mint a YAIS-al, de ez így nem igaz. Akkor amikor az 1964-T-hez hasonlítják a hangját az már mond valamit. Azért meg kell barátkozni a csavart kábellel is, ami ha jól tudom nem cserélhető.
Messze nem lesz olyan basszus mint az IE8-on, és kategóriáján belül is kevesebb, de minőségi, lineáris és gyors. Jokernek pont elég.
Közepe a DBA-2-hez képest kicsit vastagabb - szerintem az túl világos - részletes, kifinomul.
Magasa is sima és semleges jó kiterjesztéssel. Nem annyira dinamikus mint a DBA2, vagy a CK10, inkább édes.
Tehát, ha TE a dinamikát részesíted előnybe a hangminőséggel szemben, akkor hagyd meg az IE8-at. Szerintem nagyon jól hangólható, és inkább a fejleszd illesztékekkel, kábelcserékkel. Nagyon meg tudd változni a hangja, csak lutri, hogy milyen irányba.Szerintem az IE8 membránjából kijönne a W4 összes rezgőnyelve.
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a topic összefoglalót!
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- HIBÁTLAN iPhone SE 2022 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2983
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
- Bomba ár HP X360 11 G5 - Intel N4020 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- DELL Precision 7540 i7-9850H Quadro T2000 32GB 1000GB 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest