Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Kedves érdeklődők! Ez a topik a vezetékes fülhallgatókról szól. A vezeték nélküliek topikját itt találjátok: Vezeték nélküli fülhallgatók. Kérünk, hogy a kérdések előtt olvassátok át az alábbi összefoglalót, ahol támpontokat találtok a hatékony kérdezéshez. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
SÖ
addikt
válasz
korpicschess #75762 üzenetére
Shure-el kapcsolatban az házcsere lenne. Ugyan így vagyok már évek óta az IE-8-al.
s4tch
Szivaccsal hallgatod? Az sokat puhít, amúgy a subbok már csak olyanok.
-
SÖ
addikt
válasz
PR0JECTNR56 #22799 üzenetére
Ahogy olvastam tipikus BA hang, de azok között legalább a legjobb. Már én is várom Clios véleményét. Ez GR00-nak indult, csak később nevezték át 01-re. Csodálatos közép, magas, nagyon gyors részletes mély, de nem megy le a pincébe, és hiányzik a hangnyomás ahogy a BA-knál szokás. Kb. 10-150mW
Azért akkora amekkora, mert kell a hely a hangváltónak és a két drivernek.
-
SÖ
addikt
...és végre, már egy éve várok rá.
-
SÖ
addikt
Roland füldugó, csak az árral van probléma. Viszont az oldalon nagyon jó árban vannak a fejesek. Nagyon szemezgetek velük, max. 10-15k-ig.
HXY
Új-ra akartam nyomni, bocsi.
-
SÖ
addikt
plus44
Ennyit lát a rendszer.
Keldor papa
Benchmark teszt szerint is a sima SGS-el van egy színten, és ennek a dupláját a Nexus tutda 2.2-vel. (622vs.1250). Bele sem merek gondolni, milyen lesz a Prime.
Na de ezek csak száraz adatok, minden az optimalizáláson múlik. Nekem a 3GS - anno - semmivel sem volt lassabb a maga 600MHz-vel, mint az SGS. -
SÖ
addikt
válasz
schawo #18505 üzenetére
Természetes, hogy a teljesítménybeli külonbséget kompenzálni kell a méréstechnikában, avagy ne a kétféle mérési metóduson lovagoljunk akkor amikor ugyan azon az akusztikus tulajdonságról beszélünk, ami ráadásúl hatásfok függő.. Mellesleg a tölcséres hangsugárzók már ütik a 100dB/W-ot.
-
SÖ
addikt
Látszik hogy van fogalmad a dolgokról, a hangfalak valóban jóval érzéketlenebbek. Ott 90dB feletti érték már jónakmmondható, alatta érzéketlen, nehezen hajthatók. Fülhallgatóknál sokkal kisebb tömeget /membránt/ kell megmozgatni, ezért is könnyebb elérni a nagyobb érzékenységet. Este kifeltem bővebbe mennyire lehet komolyanvenni a spect.
-
SÖ
addikt
Minden gyártó a legobb hangra törekszik, a fejlesztések célja a kisebb torzítás, színezés, nagyobb dinamika, kevesebb fázishiba, stb. Ha kiadnak egy fan típust, csak azért teszik, mert van rá igény, de nem ez a tendencia. Az itt kérdezők nagy része is baszorientált fülest keres. De nem szabad összekeverni a fan fülesek dús mélyeit, a hifi sub-bass-ával.
"A nagyobb érték semmilyen audio eszköznél nem jelent jobb hangot."
Ezt lehet, hogy elírtad. Joker, és CliOS tesztjeiben is a legtöbb pontot a magasabb drágább kategóriás fülesek kapják, de ez törvényszerű. Ez volt az egyszerűbb példa.
Ha már az audió eszközöknél tartunk. Vegyünk egy szimpla integr.erősítőt 50k. Ugyan ez a erősítő diszkrét elemekből dual mono felépítésben válogatott alkatrészekkel több 100k. De tovább megyek, miért kerül kb milliós nagyságrendbe egy végtelenül leegyszerűsített csöves végfok B300-as csövekkel, amikor az anyag pár 100k-ból meg van.
Az ár az esetek többségében tükrözi a termék szellemi tőkéjét, a használt anyagok minőséget, technikai színvonalát, és nem utolsó sorban a hangját, de nem ez az egyetlen árdrágító tényező, ami erősíti a kivételeket.
A harmonikus torzítás amiből van többféle, egy fontos paraméter, ugyanis megjelenik a hallható tartományban is. -
SÖ
addikt
válasz
schawo #18447 üzenetére
Idáig az IE8-at tartom referenciának, mivel nem sok jó - drága - fülest hallottam. A teszek - leírások meg nagyon általánosak, mivel nem lehet szóban visszaadni a hallottakat. Minden füles színez, ahogy megyünk felfelé az árban egyre kevésbé. Ez azzal jár, hogy a márkák közötti különbség csökken, ergo az ár fog dominálni. Ha valaki kijön egy über megoldással - akkor szaladhat el az ár. Amúgy nekem az AKG-röl nincs rossz véleményem. Tapasztalataim szerint a közép és magas tartományra helyezik a hangsúlyt - nagyon szép cinek kevés basszus. Persze most nem IEM-ről beszélek.
Egy db hibridet hallottam - plasztikus hangszerek, az IE8-nál is jobb, de a mélyei inkább csak puffogtak. A hangja közelebb állt a BA-hoz, mint egy dinamikushoz. De még mindig jobb egy hibrid, mint a dupladinamikus papíron. -
SÖ
addikt
válasz
Shufny #18444 üzenetére
Ebben az ársávban már kötelezővé tenném az oldható kötést, legalább 1db tartalék kábellel. Azt gondolom bőven beleférne a árába, és könnyeben is értékesíthetnék. Ahogy egyszer már leírtam - a hibridek ötvözhetnék a dinamikus erőteljes basszusát az analítikus BA-kal. Lehet, hogy ennek a cucnak sikerült.
-
-
SÖ
addikt
válasz
bigmasterg #18427 üzenetére
Én inkább azt mondanám, hogy 15-16kHz, de ez életkor, és adotság függő. De ez mind nem számit a felharmónikusok megléte v. Hiánya miatt, de ez már lerágott csont. Én azon szoktam mosolyogni, amikor valaki megmondja kHz-re hallás után hol esik v. nö a hangnyomás. Persze a többség ezt be is kajálja. Fülre csak azt lehet megállapítani, hogy vékony v. Vastag hangja van a fülesnek, és ebböl lehet általánosítani. Pontosabb értékekre csak az oszciloszkóp képes, a többi diletantizmus.
-
SÖ
addikt
Már 3 napja linkeltem ezt a videót de ezek szerint senki nem nézte meg pedig csak be kellett volna tallózni.
A mély hangok nem irányítottak. Elvileg áthatolnak a BA-n. Lásd csomagtartó, mélynyomó. A másik dolog - nem hiszem hogy egy hiteles metszetet add közzé az AKG a megjelenés előtt. Lásd - kínai replika gyár.
FM rádió eleve 20-15000Hz-ig az MP3 20-20000Hz-ig. Mennél jobb a füles annál jobban kihozza a különbséget.
-
SÖ
addikt
Most buktam pár ezer Ft-t a Vaterán egy technikai /kínai/ csodán, pedig csak a felét hittem el arról amit írt a csóka. A gyakorlatban papírnehezéknek sem tudtam használni mert csak pár grammot nyomot. De, hogy megvédjem a Vaterát, nem ez a jellemző. Már csak ezért is, mert most árulok az Apeh-nak egy Heuer chronográfot, és egy Omega Speedmastert, amik garantáltan eredetik.
-
SÖ
addikt
válasz
Shufny #18397 üzenetére
Azért még nem feltétlen hamis, mert sokféle termékkel foglalkozik, de így látatlanban Én sem tudnék állást foglalni. Az IE8-7-6 hamisítványokat leginkább a logóról lehet felismerni. Ez szokott halvány kevésbé kontúros lenni. Eredetinél ez domború krómozott. Majd ha süt a nap készítek egy makrót.
-
-
SÖ
addikt
Nem vagyok meglepve. A kiegyenlített hangzás távol áll tőlük. /joker, ClieOS/ Az olcsó Xsears-okat is túlértékelték. Lásd TDIII. Ami valóban kiegyenlített hangzás felé húz, az M1, azt lehúzták. Úgy gondolom messze van az objektivitástól - minden tesztelő egyéni izlését belekalkulálva kell komolyan venni Öket.
Persze vannak kivételek. Én pl. a síma, könnyed gyors analógos hangzást preferálom, amire csak egy analóg lemezjátszó képes. De ehhez képest már, nagyon könnyű besorólni, minősíteni a különböző hangkaraktereket. -
SÖ
addikt
Nem is feltételeztem volna, hogy Mac-et használsz, de Én törőltem a szótáramból a PC, reboot, lag, összeomlás, szervíz módú inditás, vissza vett felbontás, vírusok tárháza,, stb. fogalmakat. A Mac-et, de még az iOS-t is tudom használni az üzleti világban. Igaz nem úgy mint egy Winfost, jobban, biztonságosabban, gyorsabban, ingyen tárhellyel, szebb interfésszel, stb. De nem akarlak meggyőzni, és tényleg akkor veszel Mac-et ahogy írtad.
-
SÖ
addikt
A GR07-el, próbálj ki egy DVD-t a Mac-en, és meglátod, hogy ütni fog az. Azért nem mindegy, hogy MP3, vagy 24/96. Mondjuk az gáz, ha túlhajtható. Az érzékenységét sem értem, hogy mérték 500Hz-en, amikor 1kHz-en szokták. Persze a kettő nem függ össze, csak eszembe jutott a cikked után.
szerk. vagy DVD-A, SACD
-
SÖ
addikt
válasz
schawo #18305 üzenetére
Talán nem is igazán az előállítási költséget kellene figyelembe venni. Ahogy írták - majd az audiofilek eldöntik indokol-e az ár. Biztos, hogy nem a hazai piacot célozzák meg vele. Az IE8 óta más szemmel nézek a fülhallgatókra. Soha nem gondoltam volna, hogy egy pár milliméteres membrán ilyen akusztikára képes.
szerk. http://www.youtube.com/watch?v=5D8pU2b0TME
az 50. mp-nél látszi a két BA, és mögötte a dinamikus driver.
-
SÖ
addikt
válasz
schawo #18290 üzenetére
...hát nem tudom. Azért a fejlesztési költségek is benne vannak. Ebben szerintem lesz valami új dolog is, valami forradalmi, ha az árát nézzük. Amit tudni lehet róla most, hogy 3 utas hibrid. A szeptemberi IFA elektronikai show-n mutattatják be a nagyközönség előtt. Joketnek kell nyítnia egy új kategóriát 1200$-2000$
ha tesztelni akarja.
Szerintem is drága -
SÖ
addikt
válasz
hogykellider #18275 üzenetére
Már megérte, mert legalább regisztráltál.
Tudom tele van hibával, és csodálkozom, hogy eddig még nem szólt senki.
De ez jó...Mennyivel szebb lenne a világ, ha az ETA a nagyzenekari műveiről lenne világhírű.
Szerk. Ha már így szóbakerült - komolyzene is nagyon szépen szól, nagy térrel, ha kell lágy dallamos, vagy tömeget megjelenítő térrel.
-
SÖ
addikt
válasz
frobi74 #18270 üzenetére
Azért pár dolgot még hozzátennnék a tisztánlátás kedvéért.
Negatívum
- kissé borongós hangzás, de ennek ellenére gyors részletes
- gyenge szeparáció
Ez nálam nem okoz gondot. Ugyan azon a hangerő sem veszti el a részleteket hangos környezetben, mint csendes szobában. A hozzá adott sokféle harang közül egyedül a dupla gyűrűs használható. Én most egy mezei thomson félét haszálok, lágy szilikon.Pozítívum
-cserélhető kábel.
Így nem csak a hangmínőségen javíthatunk, de ezáltal egy örök darabnak számít.
- brutál mennyiségű kiegészítők
Exluzív boboz, fülívkövető merevítő, csavarhúzó, stb.
- akusztikus mélymennyiség szabályzás
Ezzel testreszabható torzítás nélkül a mély hangok mennyisége kb. 10-15dB hangnyomáson.Hallgattam már háromutas hibridet is, ugyan ez a karakter világosabb kivitelben, kevésbé ütős basszal.
-
SÖ
addikt
válasz
frobi74 #18252 üzenetére
Stimmel
Az Én autómban is Focal fejegység és kétutas Focal hangszórók, egy passzív Focal mélynyomóval kergették a biteket. Vagy is a bársonyos mélyeket szeretem, amik a hallásküszöbig lemennek, és az ultra gyors közepeket, fémes (nem sziszegős) cintányérral.
Tehát, az IE8-nak megvan az az előnye a felsoroltak közül, hogy sok benne a tartalék. A BA-k hamarabb kifulladnak, nem lehet hajtani őket, és a telt hagzás távol áll tőlük. A GR07 már dinamikus ugyan, de annyira vékony a membránja (biocellulóz) hogy az sem képes teátrális mélyekre. Az IE8 ami a legjobban megtestesíti az energiát a zenében, de a legsötétebb hangú a mezőnyben.
Tegnap a belehallgattam Michael Jackson's This is it című filmébe, és rögtön kitünt a magasabb bitráta dinamikája, ritmuskövetése.Jacko zenéjének sikerét az afroamerikai dallamvilág alapozta meg, ami halhatatlanná tette a nevét a könnyűzene világában. Nem vagyok rajongó, de az értékeket fel kell ismerni és megbecsülni.
Általában konszolidált hangerőn hallgatok zenét, de ilyen minőségen már egész végig feszegettem a határokat
A hangszerek, énekhang, csöngő bongók úgy szóltak együt az ütősökkel, mintha külön-külön csak a hangsávjukat hallottam volna. Egyszerűbben fogalmazva, a hangosabb hangszerek mint a dob, semennyit sem nyomott el a kevésbé dinamikus hangokból. A vokál (háttérénekesek) tagjainak a hangját külön-külön fel lehetett ismerni.
Energia, ritmuskövetés
A hangzás nagyon testes. A baszkgitár gyomorból jön, a dob szinkronba követi, és akkora dinamikával, hogy robbanász szerűen bombázzák a dobhártyámat. Nem folyik össze semmi, kézzel foghatók a szünetek. Az ütős szekciót nem úgy hallom ahogy a hangfalból jönne, hanem mintha a színpadon lennék a dobok mellett. Aki már hallotta élőben, ahogy megsuhintják, és először az ütő koppanása halható - és az egész testünkkel érezzük - és utána haljuk a testesebb lecsengését, attól függően, mekkora dobról van szó. Na az IE8 ez 90%-ban adja vissza.
Az ének mindig tiszta érthető, soha nem szorul a háttérbe.
A cintányér a legdurvább fortissimókban is erőteljesen jelen van - itt el kell felejteni sziszegést. Fémes zizegő hangja van, még a rövidnek is.Öszkép
Az egész hagképnek óriás ai ritmuskövetése, Persze mindehhez hozzájárúl a látvány is.
A precíz hangleképzés mellett, el tudnák képzelni egy kicsit megfogottabb basszust is magas hangerőn. A hangszínhűség annyira meggyőző, hogy azt megmondóm milyen gyártmányú mikrofont használ az énekes. Ez csak egy költői hasonlat volt, hogy érzékeltessem.
Persze mindehhez jó forrás is szükséges. MP3-on mind ezt osszuk el kettővel. Egy M1 szintű, ergo nem a legrosszabb, de mégis csak populáris fülesekhez képest az ugrás a felbontásban jelentkezik, és a jóval kiterjedtebb valóban halható frekvenciaátfogásban. Azért hihetetlen hogy az MP3-ból is mit ki tud hozni, pedig Én nagyon tömörített zene ellenes vagyok. De végül is az MP3-on is ott van a 20-20000Hz. -
SÖ
addikt
Ha már a hüxyégeknél tartunk.
-
SÖ
addikt
Most ezen nevettek, de majdnem minden buszon látok tizenéveseket akik egy fülest használnak.
Én szívesen tömegközlekedek ha muszáj. Ezért vagyok ilyen tájékozott.bigmaster
1. ehhez 2db fülhallgató kell.
2. a legtöbben csak alkalmi zenehallgató
3. vajon ki venné meg akkor amikor fülhallgatóra sincs pénzük -
SÖ
addikt
Ahogy megjósoltam, az E11-ben jobb végfok van. LOD-dal az i4 konverter analog fokozata hajtja az E-11-t. Vagyis 30p-röl nem játszik az i4 digitális erősítője, hanem a sokkal nagyobb E11 analóg erősítőjének a hangját hallod. Ha visszafejted
a legalsó mondatot, az is ezt támassza alá.
-
SÖ
addikt
válasz
themebuilder #18123 üzenetére
A fehér headset-tel valami nem stimmel. (4. kép) A jack csak 3 pontos, vagy is stereó. A mic. miatt kéne még egy érintkező. Miden esetre nekem tetszik. Így ránézésre
TD hangja van.
-
SÖ
addikt
válasz
bigmasterg #18118 üzenetére
Pontosan. Na jó, nem biztos, hogy részegek volta, de a többi stimmel.
Az eredmény túlszárnyalta az elképzeléseiket. Audiotech-ben nem számít papíron mit tervezel. Kiszámíthatod a visszacsatolási tényezőt, a várható torzításokat, a végeredmény a hang számít. Egymás mellé teszünk két nagyon jól paraméterezte audió eszközt, és mégis két teljesen más karaktert kapunk. Nem véletlen, hogy a nagyobb gyártók a tervezésen felül vakteszteknek is alávetik a prototípust.
Erre gondoltam, amikor a szerencsére alapoztam. -
SÖ
addikt
válasz
Luissimo #18114 üzenetére
Most eszembe juttattad amin a múltkor filozofáltam az IE8-al kapcsolatban. Tudjuk, hogy ez nem egy mai darab, és azóta sem fejlesztettek. Már a 9-10-nél kéne tartaniuk. Ergo - az IE8 a véletlen műve. SZVSZ a sikere abból adódik, hogy jobban hasonlít egy eredeti méretű széles sávú hangszóró hangjára, mint egy fülhallgatóra.
-
SÖ
addikt
válasz
ntomka #18111 üzenetére
Igazad van, de akkor amikor Kondo KSL technológiája fémjelzi az egyik legjobb irányt a Hi-end világában - nem feltétlenül a Metal mint műfaj jut eszembe. Ez lehet, hogy kissé populárisan hangzik annak tükrében, hogy egy jó rendszer minden zenén jól szól. De a KSL&Metal hipotézist még tesztelnem kell.
-
SÖ
addikt
Is.
A hang reprodukció lényege, hogy mennél közelebb álljon az élő zenéhez. Ez ma már csak félig igaz, mert a komponált szintetikus zene kiölik a hangszeres előadásmódot, amiben nincs realisztikus elem. Csak emócióra, vadászó hatások tárháza, ami minden hallgatónál bejön.
Angol hang:komor - a mély dominál ami rányomja bélyegét a közepekre. A csilingelő magas ott van ugyan, de hiába, ha a hangzás lassú, sötét.
USA hang: ütős mélyek - megmozgatják a levegőt, közepe részletes, a magasok is csilingelnek, de az egész hangzás száraz kevés élettel.
Japán: Kondo féle út - szinte teljes dinamikával átfogja a hallható spektrumot. A hangszerek teljes tömegükben jelen vannak. A hangzás lágy, gyors, és nagyon árnyalt.
-
SÖ
addikt
Most néztem bele, és ott több helyen is megírt témákra, linkekre hivatkozik. Ráadásul, még ehhez is lehetne hozzá tenni.
Ha pontokba lesz szedve akkor lehet akár milyen hosszú, mert az bevezetőben pontok címszavaiból kiválaszthatják, hogy mire kíváncsiak.
De ez tényleg nagy munka. -
SÖ
addikt
Én leírhatom a driverek felépítésének kimeritő műszaki tartalmát. Az olvasónak biztos az lesz.
-
SÖ
addikt
válasz
Shufny #18010 üzenetére
Ez meg sem fordult a fejemben
de ha tényleg valaki így gondolja azoknak üzenem, hogy a leggyengébb láncszem fogja meghatározni a hangminőséget. Ez pedig még mindig a hangszóró. Lehet valakinek 24bites lejátszója, külső erősítővel, vagy arany keretes napszemüvege, ha egy Tesco gazdaságos rózsaszín fülhallgatót használ, amit 2k vásárlás felett vágnak hozzá ajándékba a pénztárnál, nem fog jól szólni. Persze ez fordítva is igaz. LG BG102-höz nem illik egy PL50.
-
SÖ
addikt
válasz
didros #17968 üzenetére
A vákuum effektus a következő.
Idáig csak a TDIII-nál jelentkezett, aminek köztudott, hogy nagy a szigetelése dB-ben.Az első ábrán a füles maximális behelyezése látható. Itt elvileg a fülcsatornába túlnyomás lépne fel, de szuszogó hanggal ezt a harang elengedi, mivel olyan a geometriája. (befelé tép, kifelé szakít)
A második ábrán a harang kirúgja magát pár milliméterrel, szintén a geometriája miatt. Ilyenkor viszont térfogat növekedés jön létre, ami nyomás-csökkenéssel jár. Ez hatással van a dobhártyára - azt húzza kifelé - megfeszíti, igy csökkentve annak rugalmasságát. Ergo, képtelen átvenni a hangforrás által keltett nyomásváltozást. Sem magas, sem mély, kb. mint egy GSM vonal. Ez ugyan rövid időn belül kiegyenlítődik, de kellemetlen pattogó hanggal jár, és fokozatosan megjön a hangja.
Az ábra sematikus, az adatok hozzávetőlegesek.
-
SÖ
addikt
válasz
didros #17959 üzenetére
A brummogásra - búgásra - csak annyit, hogy változik a lesugárzási szög, a hangcsatorna meg állandó. Így kialakulhatnak spontán kiemelések. A Te esetedben 100Hz környékén. A specben megadott paraméterek - jóesetben - labormérések. Tehát max. tájékoztató jellegűek, de a hang karakterére nem lehet belőle következtetni. A legjobb fülesek alig visznek át 17kHz-t.
-
SÖ
addikt
válasz
didros #17959 üzenetére
1. Mennél beljebb van a füledben, annál jobb a szigetelés, több lesz benne a mély, ami elnyomja a magasokat. Ha lazán teszed be akkor lesznek magasok is, de csörömpölni fog, a mély meg kopogni.
2. Amikor vetted az M2-öt még nem olvastál minket ugye? Világosan leírtuk, hogy az M2-vel az M1 mély problémáin akartak javítani, ami csak az M3-mal sikerült. Az M2-nek alapból vastag hangja van.
3. Ugyan úgy egy fejen nincs két tökéletesen egyforma fül, ahogy a nők mellei sem egyformák. Erre csak egy megoldás létezik, a custom illeszték.A jó IME-re nem jellemző. Nálam 100-ból 100-nál ugyan úgy szó, és minimálisan mozdul ki.
-
SÖ
addikt
Megjelent a Bowers & Willins első "fülhallgatója" 149£. Érdekessége, hogy mikró porózus szűrővel látták el, ami úgy működik, mint egy diffúzor. Ez kb. olyan, mint amikor, vattával kísérletezünk. Ez csökkenti a fülhallgatókra jellemző középharsányságot, nem érezzük közvetlenül az agyunkba a hangot, hallgathatóbbá teszi. SZVSZ. De majd a testek eldöntik. Mondjuk volt már a fülemen P5-ös is, de nem voltam lenyűgözve. Átlagos meleg hang.
Asszem 32Ohm, 118dB
-
SÖ
addikt
Igen. Meglepő mennyít ki tud hozni még egy MP3-ból is, és mindenevő. Richard Gibbs, Varius, Soundtrack, Brett Dennen, Hevia, Manowar, Enigma, Haydn, Massenet, Grieg, minden fekszik neki, de azért igényli a jó forrást. CD-től felfelé, még kontúrosabb.
A lényeg, hogy valóban nagyon közel áll a fejhallgatókhoz, annyi különbséggel, hogy az utóbbinak nyugodtabb koherensebb hangja van - persze hasonló kategóriában. -
SÖ
addikt
Na ácsi!!!! Most gondoltam bele
Nem is lehet különbség nálad, mert az i5 erősítő jelét kapja, tehát ha LOD kábellel fogod próbálni az kikerüli az iPhone erősítőjét, és közvetlenül a DAC analók kimeneteléről "hajtódik"
Vagy is, csak a külső power lesz a jel útjába, az i4 erősítője nem. Na erre ÉN is kíváncsi leszek. Hány hónap még?
-
SÖ
addikt
Jó
Csak hogy valaki válaszoljon neked, engem hidegen hagy a Senn. De véleményem szerint ebben az árban 30% a márka. Ha le tudnál mondani a mikrofonról, akkor 20k környékén vannak már jóhangú fülesek. Amúgy a telefon felismeri ha nincs mikrofon és a beépíttetett használja, le sem kell venni a fülest bejövő hívásnál.
-
SÖ
addikt
Tehát rá lehet tenni, és le is lehet venni. Csak mondom, hogy az IE8 csöve is le jön a házról. Gyakorlatilag bajonettzár szerűen. Ha valakinek a kezében maradna ne ijedjen meg.
Az IE8 azon kevés fülesek közé tartozik, amik minden porcikája javítható, annak ellenére, hogy egy örök darab ahogy Zack is mondta. -
SÖ
addikt
válasz
schawo #17865 üzenetére
Andoid alapú telefonokhoz, azaz minden máshoz ami nem iPhone. Ha visszaolvasol és nem ragadod ki a szövegkörnyezetből, akkor láthatod, hogy valaki Androidos telefonokhoz kereset fülest, aminek más a kiosztása. Vagy kédezz, vagy segíts másoknak, de nem kötözködj. Ezek hozzászólások, nem akadémiai székfoglalók.
-
SÖ
addikt
válasz
bigmasterg #17864 üzenetére
Értem. Akkor csak annyit tennék hozzá, hogy a világ legkisebb 3utas hybride. De ha nem akarsz róla beszélni akkor hagyjuk.
-
SÖ
addikt
K3003 az AKG legújabb High-End 3utas megoldása. Egy probléma azért van vele - drága.
-
SÖ
addikt
válasz
Khelben #17857 üzenetére
Egyiket sem hallottam, így csak általánosítani tudok. Ma divatba jött az airbud kialakítást IEM-be kiadni. Ilyen a Thermaltake is, és a Sony zászlóshajói - MDR-EX 1000. Előnye a nagyobb hangnyomás. A hangja kb. olyan mint egy mezei tányéros, amiben van mély is.
A Sony-t ajánlom.
-
SÖ
addikt
Az SE direkt Androidra fejlesztett megoldása. SZVSZ Ortofon és Monster koppintás, de nem rossz. Mondjuk ez már valszeg 10k feletti.
-
SÖ
addikt
Valaki keresett a napokban mikrofonos fülest 10k alatt. A kiosztást kell már csak kideríteni. Ezért a pénzért ingyen van. Zajelnyomós mikrofon, bassorientált, rengeteg tartozék, 5k-ert
-
SÖ
addikt
válasz
bigmasterg #17819 üzenetére
Igazad van, de már csak a hangjára emlékztem - fotografikus hangmemóriám van
- meg arra hogy termetes jószág vólt.
-
SÖ
addikt
Egyszer slfls - ezt kopiztam
- belinkelt egy oldalt ahol itthon is csinálnak egyéni fülillesztéket bármilyen agyradugósnak
itt Hátha valakit érdekel. ReSonic kft.
-
SÖ
addikt
válasz
Shufny #17816 üzenetére
Hát persze.... csak akkor nem jutott az eszembe a típus. De asszem bigmasterg arra volt kíváncsi, hogy mitől custom egy füles. Ugyan az a karakter, kicsit "vékonyabb hanggal". De a közepe részletesebb - jobban formázott hangszerek, és a magasai csillogóbbak. A különbség csak paraszthajszál, és tényleg csak pár szám erejéig hallgattam. A szigetelése sem volt jobb. Viszont egy dologban nyerő az IE8, az pedig a dinamika.
-
SÖ
addikt
válasz
bigmasterg #17808 üzenetére
Utána néztem
[link] magyarul: rugalmas fülhurkok, egyéni fit. tippek - szószerint.
...és itt is egyedi - custom - illesztésről beszél. Amiről Te beszélsz az már a non + ultra kategória. Felárért kérhető. Amiről az oldalak beszélnek, azok átlag fülekhez, átlag illesztést garantálnak.
A F1-ben lehet látni néha mikor kiszálnak a kocsikból, és kezdik lebontani magukról a technikát. Na azok tuti ilyenek, de ott a pénz nem számít. A lényeg, hogy a timrádió recsegését is tisztán hallják, és csökkenti a motorzajt. -
SÖ
addikt
válasz
norbalia87 #17798 üzenetére
Jobb mint a kommersz fülesek, de csodát ne várj, mert csalódni fogsz. Az IE8-at Én is ajánlom, mert többet ki lehet hozni belőle a gyári állapotához képest. A mélyeivel és dinamikájával nagyon megközelíti a hangfalakat. Hallotttam már hibrid customot is a fülemben, igaz csak pár percig, ami ennél is komolyabb kategória, és nagyon közel álltak hangzásban egymáshoz. Negatívum a gyenge szigetelés, de ennek ellenéra szinte nem érezni külömbbséget zajos környezetben. A gyári harangok közül a dupla ér valamit, a többi kuka. A közepe harsány már közepes hangerőn is, ezért veszít az ének részleteiből. Enya pl futurisztikus nyávogás. Szerencsére ez a karcos hang csak hangolás kérdése. A mostani ( nem gyári) szigetelővel megszünt, és az énekhang teljes dinamikájával - halkabb hangosabb hajlítások az előadóra jellemző hangszínek - jelen van. Ezek a nüanszok töltik fel emocióval a zenét. Többet nem írok róla, mert nem marad a cikkre semmi. Ami még számomra negatívum, az az igénytelen szögletes jack dugó.
Szerk. A legjobb sztereó széles szinpad, 3d hatás. Ez ritka fülesekben.Shufny
Nehezen tudom elképzelni, hogy a csati tönkre megy, mert a fülesbe van a kanca rész, ami bele van öntve. Igaz láttam már olyan házi barkács megoldást, ahol a vezetéket direktbe dugták bele, és zsugórcsővet melegítettek rá, de ettől még nem mehet tönkre, csak csúnya.
-
SÖ
addikt
Az IE8 előtt erre fájt a fogam, és a kimondhatatlan nevű barátunkkal kiszámoltuk, hogy jóval 32k felett jött volna ki szállítással együt, itt meg alig 20k ha Sin.$-ba számoljuk.
Phonak Audéó egy francia cég akik csak mellékállásban gyártanak fülhallgatóka, profiljuk a gyógyászat. Tehát a legjobb kezekben az audiophill füle.
Akiknek távirányító is kell, jó hanggal, akár fehérben. A szűrők, ugyan azt a célt szolgálják, mint az IE8-on a bass állító csavar.
-
SÖ
addikt
Még gondolkodom, ugyan is ezt én is meg tudnám csinálni, csak szerezni kéne hozzá csatlakozót. Az egész ezüstözött OFC, teflon szigeteléssel . A teflon sérülékeny ezért húznak rá harisnyát, ami ráadásul még jól is néz ki. A poén, hogy lehet tudnák szerezni ennél is jobb anyagot. Az egész projekt Achilles sarka a tűs csati.
-
SÖ
addikt
válasz
Shufny #17734 üzenetére
Érdekes, hogy nem tűnik hamisnak. Pedig ha belegondolunk, egy kétutas BA-ról van szó, ami önmagában is 20k fölötti ár. Szerintem az Apple kiszórja a készletet, mert az iP5-höz másikat ad.
Kelben
Ezt merem ajánlani, ha más is megerősíti, hogy eredeti. $60 a legolcsóbb BA lenne. Csak a kiosztás lehet még probléma, amit egy adapterrel megoldható.
-
SÖ
addikt
válasz
Kleshk #17740 üzenetére
A Samu gyári fülesei jók. Nekem kellemes meglepetés volt a Omnia egynél. Én az SGSII-ben keresném a hibát. Erre a gondodra vannak már egész jóhangú custom ROM-ok.
Amúgy M1. Kiegyenlített hang, mérsékelt dinamika, visszafogott magas, jó tér, fülbe simuló ház. Mély orientált, sokáig hallgatható tipus, de nincs wow defektus. -
SÖ
addikt
Most nézem, Ti ezt mind offba írtátok
Persze lehet, hogy ezek már nem is fülhallgatók, hanem a világ 9. csodái.
-
SÖ
addikt
Szerintem úgy járnál az IE8 után egy W4-el, mint a YAIS-al, de ez így nem igaz. Akkor amikor az 1964-T-hez hasonlítják a hangját az már mond valamit. Azért meg kell barátkozni a csavart kábellel is, ami ha jól tudom nem cserélhető.
Messze nem lesz olyan basszus mint az IE8-on, és kategóriáján belül is kevesebb, de minőségi, lineáris és gyors. Jokernek pont elég.
Közepe a DBA-2-hez képest kicsit vastagabb - szerintem az túl világos - részletes, kifinomul.
Magasa is sima és semleges jó kiterjesztéssel. Nem annyira dinamikus mint a DBA2, vagy a CK10, inkább édes.
Tehát, ha TE a dinamikát részesíted előnybe a hangminőséggel szemben, akkor hagyd meg az IE8-at. Szerintem nagyon jól hangólható, és inkább a fejleszd illesztékekkel, kábelcserékkel. Nagyon meg tudd változni a hangja, csak lutri, hogy milyen irányba.Szerintem az IE8 membránjából kijönne a W4 összes rezgőnyelve.
-
SÖ
addikt
Köszönjük a cikkhez,
néha nehéz követni
Tipikus jelenség volt a mobilok őskorában. Ma ez durva hiba. A LED világítás áramköre olyan frekvencián dolgozik, ami zavarja az analóg jelfeldolgozást. Ha ezt nem szűrik, vagy árnyékolják így járnak.Zack
A kolléga aktivitása inspirál,
úgy hogy írok egy logout-ot, abból kiderül. A helyén értelmezve a kritikámat, 65k-ért jobb hangot képzeltem el, de lehet hogy fizikailag ez a határ. 20k környékén labdába sem rughat a konkurencia, de 30k már érdekes lehet. Ezért is lennék kíváncsi egy GR07-re ami szintén dinamikus. A hangját illetően ami becsapott, azaz iPhone. Azzal messze nem futja ki magát, sőt durván kihozza a hibáit annak ellenére, hogy az iPhonnak fedhetetlent paraméterei vannak. Komolyabb erősítő alatt már másképp szól.
Más
Most kaptam emailben Letőltöttem az appot hozzá autóhoz nagyon jól ki van találva. Lejátszó, maps, FMtransmitter, stb
-
SÖ
addikt
válasz
bigmasterg #17645 üzenetére
Köszi! Írnák róla hosszabban, de már annyian megtették.
-
SÖ
addikt
válasz
bigmasterg #17643 üzenetére
Persze. Már vagy egy hónapja.
Írtam is, hogy többet vártam volna.
-
SÖ
addikt
válasz
#58660352 #17627 üzenetére
Most találtam, ez sem semmi, Kézzel gyártják, kicsit drágább, de lehet, hogy ennél maradok.
SENNHE1SER 6NOFC
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a topic összefoglalót!
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- Dell 5050 i5 7500 8Gb RAM 128Gb SSD
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
- Új, Garanciális (1-3ÉV) Gamer PC-Számítógép, néve szóló számlával! I5 14400F / RTX 5060 / 32GB DDR5
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest