- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- MIUI / HyperOS topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Mindenki Z Fold7-et akar
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Kedves érdeklődők! Ez a topik a vezetékes fülhallgatókról szól. A vezeték nélküliek topikját itt találjátok: Vezeték nélküli fülhallgatók. Kérünk, hogy a kérdések előtt olvassátok át az alábbi összefoglalót, ahol támpontokat találtok a hatékony kérdezéshez. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nem, nem, megint kicsit szalmabábozod: a kérdés az volt, hogy egy tetszőleges, általad nem ismert felvétel esetén meg tudod mondani vagy sem. És persze, ha tudod hogy bal oldalon ül a 4 hegedűs és onnan kell szólnia az csalás.
Szerintem nem, de mert nem fordul a fejére semmi, annyi az egész, mintha háttal hallgatnád a koncertet. -
Ne degradáljuk már le az ABX-tesztet (kettős vakteszt amúgy)! Csak annyi a lényege, hogy a tesztalany és a segítő sem tudja, hogy épp melyik-melyik, így befolyásolni sem tudja az eredményt.
Ismert felvételnél biztosan megismered, ezt elfogadom. De egy ismeretlennél kíváncsi lennék rá, hogy igen vagy sem
-
Luissimo
veterán
-
Melorin
addikt
A sztereo tér azt jelenti, hogy el lehet helyezni jobbra-balra dolgokat.
Azt pedig, hogy a hangszereknek hol kéne lenniük csak akkor tudod ha már hozzá szoktál a hallgatásához.
Ha olyan zenét hallgatsz fordítva, amit már agyonra hallgattál, fel fog tűnni.Emlékszem, amikor megvettem a Grado 225 fejesemet, gyárilag fel volt cserélve véletlenül a bal-jobb... Akkor anyáztam eléggé.
-
Luissimo
veterán
fülfölött elvezetve az ilyen kialakitású házakat csak igy lehet bedugni rendesen, ez van, igykell szeretni.
honnan tudod, hogy felcserélödnek a hangszerek?
persze felcserélödnek igen, DE honnan vennéd ezt észre, ha ritkán vagy elöször hallasz egy zenét?
és miért is esne szét a tér?
minden zene "texturája" bennvan a fejedben? :-) , és azonnal megszolal a riadó?és amikor otthon a zeneszobában éppen megfordulsz és háttal állsz a hangfalaknak?
-
Strucc
csendes tag
Egyébként röhejes, de nekem - aki rendszeresen nagyzenekar kellős közepén ülök és semmilyen árkategóriájú füles nem adja vissza a hangzásképet, amiben részem van - sokszor az élő zene hangképe nem tetszik. Előadásra még OK, de magamtól hallgatni nem.
Egy fülestől, ami EZT a hangképet adja, vagyis kíméletlenül és durván tolja a magasakat, vesémbe üt a nagydob, sivít a piccolo, dobhártyaszaggató a trombita és sorolhatnám (mondjuk egy Mahler fináléban), menekülnék.
Muszáj, hogy hazudjon egy kicsit, lágyítson, kellemessé tegyen.Hiszen ez egy szórakozás, jóleső lazulás, még ha adott esetben Mahlert vagy Richard Straussot vagy orgonaműveket hallgatok is.
Ezért az a kérdés inkább, melyik hazudik ügyesebben, kellemesebben
-
Strucc
csendes tag
-
darvinya
titán
Hu ez tényleg nehéz elmagyarázni közérthetően.
Hangszigetélnek habot használnak, azaz hullámtörőt.
Tehát azon keresztül nem tud átadni semmit.
Rásegítés csak akkor tud működni, ha van elég hely ahol kijut.
Ha lefolytod a hangszóró(mélyet), akkor lehallkul és brumm lesz csak.
BA 2 oldalon nyitot, és ha csak rajta keresztül tud menni a levegő, akkor az erősebb tud érvényesülni, azaz a mély.
Erre jött a szembe fordított hangszóró.Az ellenütemű hangfalat ne keverjük ide, mert annak a teste más elvezető járatokkal is el van látva.
-
fericske
addikt
Nem pontosan koppintás, hanem egy Kakashi nevezetű - japán név - megszállott készíti ezt a fülest annak a Fitear-nek az alapján amit írtál.
Alapvetően tuningolja őket. Az eredetiben 4 BA van oldalanként ebben 8, és ha jól olvastam ez már a 4. generációs tuningja. Érdekes, hogy ott ezeket simán lehet árulni -
dudika10
veterán
1mW az 1mW, 100dB pedig 100dB. Ezen nincs mit szépíteni, teljesen objektív, mérhető dolgokról beszélünk. Valaki valahol nem mond igazat.
Kell egy két kimenettel rendelkező forrás, egyik füledbe bedugod a W30-at másikba a 4R-t és elindítasz egy 1kHz-es szinuszt. A 4R-nek kutya kötelessége sokkal hangosabban szólni (11dB az 2-4-szeres hangerő érzet, az érzet éppenséggel szubjektív, de ekkora különbség teljesen egyértelmű). Hogy kizárjuk azt, hogy az egyik füled süket, cseréld fel a két oldalt és végezd el úgy is a tesztet. Nagyon gyorsan kiderül, hogy elírták-e a specifikációt.
A hanyag specifikációról meg annyit, hogy a 4R esetén Mw (mega walami) a mértékegység mW (milliwatt) helyett.
Semmi nem indokol 11dB-es érzékenységbeli különbséget egyébként. Ha fogadném kéne, én arra tennék, hogy a mW és a V közt nem látott különbséget az, aki az oldalra feltöltötte az értékeket. -
dudika10
veterán
" Nálam pl a w30 minden tekintetben hangosabban szól mint a w4r...pedig az impedanciájuk 1 db eltérést mutat a w4r viszont érzékenységben sokkal nagyobb...ebből is látszik hogy nem releváns minden esetben az ohm és a decibel számítgatás... "
Nem. A fizika az fizika, a számítás nem rossz, legfeljebb a számokkal van baj. Például ha a 4R-nél a 118dB SPL mégsem egy mW-ra vonatkozik (megjegyzem nem tudom mit jelenthet a Mw, az M az mega, de hirtelen nem jut eszembe egyetlen SI mértékegység sem, amit kicsi w-vel jelölünk...), hanem V-ra. Ez esetben a 31Ohm-mal átszámolva 105dB/mW az érzékenység, és ha a W30-nál igaz a 107, akkor egyből van 2dB előnye a 30-asnak. Csak tipp, mert a 118dB SPL @ 1mW elég magasnak tűnik.
Persze ez az egész még mindig csak egyetlen frekvencián (megállapodás szerint 1kHz-en) igaz. A többi frekvencia esetén a helyzetet pont az jellemzi, hogy "ez egy mélysúlyos fülhallgató az meg magasba húz" (na meg a mért grafikonok).
-
niof
veterán
Egyelőre a szilikon készletet, amiben 5 féle méretű harang van. A Klipsch-ből is egy ilyen jön ma. Muszáj volt így kezdeni, mert a 2 fülem között nagy az eltérés, és a Shure szivacs dugói közül a medium épphogy csak jó, mondjuk kényelmes és jól szigetel, a large már feszít kicsit, de nem egyformán. Plusz a ki-berakással járó macerát nem mindig bírom tolerálni, ezért jönnek első körben a szilikonok. Aztán, ha ezek sem válnak be, még ott a Westone habdugó készlete, nem tudom az mennyivel lehet tartósabb, mint a Shure-é. Hamarosan kiderül, szükség lesz e rá!
-
Fitzgerald
veterán
Igazából fontos a mély, de nem kiemelkedően fontos. Legyen. Hallgatok djentet, progresszív rockot, ezekhez azért kell mély is. De a középtartomány is fontos a vokálok miatt. A go-to fülesem már egy jó ideje a Piston 2. Ezzel elégedett is voltam eddig, de azért lépnék picit feljebb, ha érdemes.
VSD5 lehet akkor a megoldás? -
vicze
félisten
Hát az Innerfidelity-s írás nem éppen ezt támasztja alá.
És amennyi hallottam a 600-ból és olvastam a 400-ról (majd abból lesz egy saját), eléggé ennek a cikknek hiszek.
Pusztán azért mondom, mert ez RE-600 eléggé klasszikus zenére és instrumentális dolgokra van kihegyezve, amit ha jól tudom többnyire hallgatsz. -
Persze, de mindent cserélgetni nem szabad egyszerre, csak részenként. Először veszel egy új (számunkra ismeretlen) fülest. Aztán nézel hozzá vmi lejátszót. Aztán kezded elölről
Így a nép boldog, te meg sose, mert mindig üres lesz a pénztárcád (vagy lehet attól leszel boldog?)
-
Bármi, amit nem hallott még a köznép, az Osztriga nem lesz ajánlott, mert sok a selejt, sajna. CIEM is jöhet csak rendelj rögtön hozzá vmi universal kiegészítőt, hogy mi is meg tudjuk hallgatni
De jöhet a FitEar To Go! 334 (4BA); LEAR LUF-4 (4BA); EarSonics Velvet (3BA); FLC Technology FLC8 (2BA+dd)... -
bucsher
őstag
GR07 után kell hallgatni a W40-et, akkor nem hiányzik a testességből semmi
Szerintem megszokás kérdése, nem feltétlenül hiányozna az alja hosszú távon.
Persze a legjobb az lenne, ha előbb-utóbb megtalálnád a tökéletest, és megmutatnád nekünk.
Én szerencsére megtaláltam. Már csak arra kell vigyáznom, hogy ne találkozzak jobbal -
darvinya
titán
És a fizika határoz meg mindent.
3x vastagabb nem jelenti a vezető keresztmetszete is nagyobb.
Én nem csak az erősségről írtam.
Mélyebb hangokhoz több áram kell, magasabbhoz nagyobb feszültség.
Minnél kisebb a hangkeltő, annál kisebb mértékű változás más hangképet eredményez.
Viszont hangkeltő élettartamát csökkenti, mert:
1. hangkeltő tekercsére nagyobb áramot/feszültséget lehet átadni
2. lengő/rezgő alkatrész jobban kimozdulhatEgy minőségi réz egyenértékű az ezüsttel, mert kettő között alig 0.1% különbség van.
Fülhallgató zsinórba nem raknak arany-ezüst-stb. ötvözetet, mert sz…rrá törne.3x vastagabb zsinórnak az burkoló anyaga is számít tartóság szempontból.
pl:
-gumi öregszik, emiatt törik, szakad
-szövet bevonatú gumi, ugyanolyan, mint a gumi
-lágy műanyag nem öregszik, viszont X vastagság méret alatt merevebb, mint a gumi
-lágy műanyag tartószálakkal, X méret alatt nincs
-valódi szövetbe ágyazott, nem törik, nem öregszik(szövet minőségétől függ),viszont hosszanti csavarást nem bírja, és már sehol nem kapható -
darvinya
titán
Nem akartam bele vauzni.
De kábel minőségen nem igazán tud javítani hangképen.
Amit tud az is max. 5%, de a sima sárga réz és ezüst közötti viszonyról van szó.(mindig ötvözetekről van szó)
Ami talán javíthat, az a kábel keresztmetszete, mert ha gyári vékonyabb amit hangkeltő átlagában megkövetelne.
Akkor jelentkezik hangkép javulás, de viszont hangkeltő élettartamát csökkenti.
Mert nagyobb teljesítménnyel is meghajtható és a kábelen át tud menni, ami tekercs/lengő/rezgő alkatrész bánja. -
darvinya
titán
Nem akarok bele vauzni, de 1-st nem véletlenül soroltam középre.
Kép nem bizonyít semmit.
Ez csak szövet borítású, belül gumi van, ami hamar öregszik.(#56646) mettyuz
Tulku fórumtárs írt már VC1000 és GR07-ről összehasonlítást.
Kb. 7 oldalnyival ezelőtt.
Neki jobb volt a VC1000 -
vicze
félisten
Nyilván nincs mit rajta hamisítani, csak rányomják, régen volt egy olyan védekezés, hogy az egy másik logo és China Export-ot jelöl, de mivel Kína elfogadta hivatalosan a CE certet így elvileg ottani termékekre se kerülhetne rá semmi hasonló. Elvileg...
Azért egy VSonic szintű cég talán nem szórakozik ilyennel, amúgy a dobozon és a fülesen(tehát magán a terméken is) lévő ráragasztott kis cetlin is rajta kéne legyen a CE logo, az előírás szerint. -
superecneB
őstag
És az mekkora átmérőjű?
Nekem a legkisebbeket kellet használni mindenhol - Sennheiser, Xears, Vsonic. Ha megjön a Piston azon is majd.Akinek Sony Hybrid illesztéke van udna segíteni hogy az SS és az S mekkora átmérőjű? Illetve rámegy rendesen erre a vékony vetőcsőre?
Innen szeretnék rendelni. [link] -
Én amíg nincs vele baj nem nyúlnék hozzá (ha nem sikerül a csere, akkor buktad a fülest). Vékony a kábele de maga a füles is egy könnyű darab, egy nehezebb/vastagabb lehet húzná, nem lenne olyan stabil. Fül felett vinni próbáltad? Ha megy, az javít a kábelzajon.
A hangképbe esetleg minimálisan beleszólhat, de több benne az I]"elköltöttem csomó pénzt jobbnak kell lennie" -
vicze
félisten
Őszintén szólva, nem tök mindegy?
A sztereósított 5.1-ek és agyontömörítés világában szerintem Semmit nem nyersz vele. Amúgy egy V-sel pont a beszéd és a robbanások is jobban hallhatóak, nem? Pont az a tartomány van kiemelve, ami kell igazából. A hátérben csicsergő madár meg nem izgat.
-
törölt tag
Egyrészt ugye a Vsonicnak nincs továbbra semCE minősítése, anélkül meg nem árulhat Európában semmit. Lehet, hogy csak simán nem prioritás nekik az EU piac, mert eleget tudnak eladni Kínán belül. De amúgy amióta megvették a lendmeurears webshopot, igazából nem is nagy cél nekik helyi boltokkal üzletelni, mert világszerte bárhova postáznak kvázi ingyen. A másik (harmadik) meg az, hogy ők utaznak elvileg OEM bizniszben is, tehát hogy mondjuk jön Hans a Beyertől és lead rendelést náluk mondjuk 5 millió fülesre, amire rányomják a Beyer logót, ez többet számít nekik biztosan, mint hogy valami magyar bolt rendelne 100 darabot ebben a hónapban.
-
törölt tag
Hidd el, hogy biztosan vannak próbálkozások, de nem olyan egyszerű dűlőre jutni az ilyen cégekkel. Attól, hogy valakinek van egy gyára valahol a rizsföldek meleltt, még nem következik, hogy ért az üzleti etiketthez, főleg nem az európaihoz. Vagy egyszerűen csak a kis piacra és alacsony rendelésmennyiségre tesznek magasról.
Amúgy a topik és az összefoglaló pont ezt tartja szemelőtt, hogy olyan ajánlatok is legyenek, amiket külföldről lehet csak beszerezni, és időnként a készséges topiklakók segítenek is a termékek kipróbálásában
kemcso: Meg azért sem, mert félévente válaszolnak egy emailre, amikor már ötször rájuk kellett telefonálni, hogy mi a franc van.
-
Ezek egy részével az a baj, hogy nincs CE jelölésük, anélkül meg az EU-ban nem lehet forgalmazni a termékeket. A Vsonic-nak tudomásom szerint nincs, ezért nincs Mo-n sehol.
Az ajánló formálódik folyamatosan, ha egy találkozóra eljut egy új füles és tetszik akkor ajánlott lesz.
-
takacsbotond
őstag
Az, hogy tetszik erős túlzás, de erre volt píz, és hordozhatónak megfelelt...
Esetleg tudtok javasolni egy helyet, ahol lehetőség van a Piston meghallgatására?kemcso: Ezzel most kissé összezavartál, mert mobilarena tesztben pont, hogy a Piston 3-at ajánlották...Viszont ez a Soundmagic E10 kifejezetten tetszik, lehet ő lesz a befutó.Szigorúan a hangzást figyelembe véve melyiket tudnátok jobban ajánlani?
A max keret 10k lenne, de használtban is gondolkodom.
Viszont fontos lenne az egyenes kábel, de a mikrofon nem lényeges, hangkarakterre nekem inkább az enyhén mély orientált fülesek jönnek be.
Elolvastam az összefoglalót, de több füles is tetszik, és nem igazán tudok dönteni.Egyébként volt Maxell Metallicsom, ami az ajánlottak között van, de számomra annak a hangja maga a pokol volt, a régi Nokiámhoz kapott fülesnek sem volt olyan szörnyű hangja....
-
törölt tag
A dinamikus drivereseknél csak egy driver van odlalanként általában, így ha az egyik lomhább a másiknál, akkor az ugye állandóan egyik oldalra tolja el a hangzást, nem pedig a zenének megfelelően.
De én megmondom őszintén, hogy nem nagyon hallok megkülönböztethető teret fülhallgatóknál
B3ny00: Hmm, olyan tudástú nem biztos, hogy tudunk. Jobban valószínűleg igen
-
törölt tag
A Bluetooth vagy WiFi csak egy átviteli csatorna, ráadásul digitális. Ilyenkor elvileg megérkezik bitpontosan az adat a túloldalra, aztán hogy utána mi történik, az már a többi elektronika dolga. Általában ilyen kis méretben képtelenség megoldani, hogy (hifi szempontok szerint) jó minőségben történjen a DA konverzió, és az meg pláne, hogy huzamosabb ideig menjen az eszköz (akksi).
-
darvinya
titán
BT-vel elég jó, mivel A2DP technológia 58kHz-ig 450kbps átvitelt tesz lehetővé.
Az más kérdés, hogy fogadó eszköz mit tud.
Sony-s BT-k biztosan tudják, mert telojuk is így adja már.
X1-en meg lehetőség volt átkapcsolni 44kHz-ről 58kHz-re.Ha lenne rá cash, akkor vennék is. Csak még külföldről is drágák.
Most fejlesztik(vagy már kiadták) az BT 4.1+ technológiát ami lossless 1400kbps átvitel tudja.
-
törölt tag
Az 535 egy nagyon jó füles, nekem a japán LTD verziója volt, amiben elvileg kicsit javítottak a magasokon. Részletességben igazából nincs gond vele szerintem egyáltalán, perszer egy 4 armatúrás jól megcsinált füles nyilván jobb, de inkább a középkiemelt hangképe az, ami miatt talán nem annyira populáris. Instrumentális zenékhez, ének-centrikus zenékhez kiváló, de mondjuk dubstep már nem annyira adja vele.
A W30 szerethetőbb hangkép, kicsit V karakter, de nem mászik rá semmi semmire, kellemes fun hangzás, megfelelő részletességgel. A W40 hasonló (csak még enyhébb) V karakter, jobban kiegyensúlyozott, szellősebb hangú, könnyedebben zenél, mindenben egy kicsit jobb a W30-nál, csak persze drágább is azért bőven.Én egyébként megválnék a kiváló állapotban levő W30-amtól, ha van rá érdeklődő, mert az utóbbi időben csak irodában hallgatok zenét, ott van fejes, így szegény Westone csak áll a fiókban.
-
Ha már armatúrásban gondolkodsz, akkor a Westone határozottan jobb döntés lenne, mint a Shure. Az 535-ben vágva van a magas, a mély sem olyan jó, mint pl a W30. De erről sheratan bővebben fog tudni mesélni, ő az 535-öt cserélte le W30-ra
Szerk: a W40 meg persze a legjobb
-
törölt tag
Oké, de a VSD fülsek ennek a felébe kerülnek jellemzően. A GR07, ami ezzel hasonló árkategória, az már elég jó minőség külsőleg is, nem hallottam még róla panaszt. De mindegyikre vigyázni kell, különben kontaktos lesz. Egy vékonyka réz szálon megy a hang, azt nem nehéz megtörni.
Szerintem a közepes momentum 30-ért sem jó vétel. Mondjuk ez lehet ízlés kérdése, mert nekem a HD600 sem tetszik, próbáltam több forrásról is. Viszont van újonnan ~30-ért T40rp-m, ami nem igazán hordozós, de az összes általam eddig halott Sennit veri magasan (HD700-800 nem volt még meg, azok lehet, hogy jobbak).
-
benfolds
őstag
igen, mivel egy árban van az amazonnal, a garancia miatt inkább itthon venném meg. rákérdezek a nomono-nál, hogy lesz-e a közeljövőben. amúgy ebben az árszegmensben (12 e körül) mi jöhet még szóba a headsetek között a soundmagic e10s-en kívül? (mikrofon nem fontos, viszont a távirányító igen)
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a topic összefoglalót!
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 512SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Hp Prodesk 600 G3/ G5/ G6 SFF/ i5 8-9-10 gen / Elitedesk 800 G4 /Win11- Számla, garancia
- Medion Erazer Beast X40-hez vízhűtés (MD 60961) (ELKELT)
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3019, 100% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! Apple iPhone 16 Pro MAX 256GB okostelefon garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest