- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Mobil flották
-
Mobilarena
RECEPTEK GYŰJTEMÉNYE A TOPIKBÓL
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
válasz
Essejó #11830 üzenetére
én egyszer vágtam le az egyik ujjamból egy hasonló darabot munka közben (akkoriban még dekoroztam - és ha jobban visszagondolok nagyobb darabot
). azóta semmi hasonló => megtanultam egy életre, h figyeljek oda jobban ha éles "szerszámmal" dolgozok. ezt valami "minden rosszban van vmi jó" hsz-nek szántam és jobbulást
-
-
AndrewTdi
addikt
válasz
Essejó #11633 üzenetére
Igen ezt láttam youtubeon. De Az azért érdekes, mert itthon az összes edény aljára tapad a mágnes, de a főzőlap nem hajlandó működni a nagy részükkel. És némelyik alján van is 3 ikon, gáztűzhely, kerámialap, és sütő. De indukciós ikon nincs, és valóban nem is működik vele. Úgyhogy ez a mágneses dolog nálam megdőlt.
-
Moleman
addikt
válasz
Essejó #11551 üzenetére
+1 a Hoa Senre, nekem magasan az a kedvencem, pedig sok helyen próbáltam már pho-t. A többi ételük is finom, ha esetleg még éhes maradna az ember.
(Kivéve a citromos kecske, nagyon egzotikusnak hangzik, ritkán elérhető, aztán egyszer sikerült végre megkóstolni, de a katarzis elmaradt.) -
kenwood
veterán
válasz
Essejó #11539 üzenetére
Voltam mar ott. 5 helyerol tudok a kornyeken (Arpad uzlethaz mogott, Ujpest-kozpont Burger King mellett, ketto az Azsia Centerben). Rossznak nem mondanam,de a masik negy nekem jobban bejon. Egyszer ettem ott Pad Thait is, az valami leben uszott, nem tudtam hova rakni a dolgot
Szeretem a marhast is, de egy nalam egy szinten van a csirkessel, es az utobbi szinte mindenhol olcsobb.
Szerintem biztosan mas az eredeti, mar csak az alapanyagok miatt is.
-
krizmo_
Topikgazda
válasz
Essejó #11422 üzenetére
Régen csináltam már, amikor még élesztővel dolgoztam, általában akkor készült ciabatta, amikor nem volt időm kenyeret csinálni.
Felfuttattam az élesztőt, ízlés szerint adtam hozzá vörösbort, és aprított bacont, kb. nokedliállagúra csináltam, majd pár óra múlva lisztes deszkára borítottam, és formáztam, picit hagytam kelni, és kisütöttem. Kicsit hanyag megoldásnak hangzik, de egész finom volt, simán is el lehet készíteni bacon és bor nélkül.
-
Beni2360
félisten
válasz
Essejó #11365 üzenetére
Úgy szoktam, én sem szeretem, de nem tudom miért lett a vége ilyen.
kalcirecept.hu - Gyerünk a konyhába!
Valami nem 100-s az Androidban, most is csak így engedte. -
-
-
Keef_Lee
senior tag
válasz
Essejó #11245 üzenetére
1, Mert ez is egy igazi "kovászmentő" recept és találtam, de finom.
2, Majdnem egy napig volt a hűtőben és ezalatt átalakítja a lisztben, amit át kell. (Azt olvastam
#Ance 11243:
Egy napig, de csak ha igazi fodort akarsz.Mi kockatésztára vágtuk, mint az igazi cvekedlit, így csak majdnem egy nap
-
Beni2360
félisten
válasz
Essejó #11166 üzenetére
Köszi ez is jó ötlet, van is valahol a kacatok közt egy ilyen lepke párólo.
Adtak hozzá párólo edényt de a fazékba nem fér bele. Ha kiveszem a fazekat akkor a tetejére bele passzol és le zárható. Így ahogyan írom az edénybe kell a folyadék rá a szűrő kosár és abba a parolni való. A füzetben semmi útmutató nincs erre és még, hogy mivel vezereljem. Habár vettem egy szupi mikrót az mindent kivált. -
Beni2360
félisten
válasz
Essejó #11161 üzenetére
Ilyen hasonló kis méretben van nekünk rizsfoző SENCOR SRM 0650SS | alza.hu és párólo. Hogy hogyan kell benne parkolni még nen jöttem rá.
-
Keef_Lee
senior tag
válasz
Essejó #11161 üzenetére
Egyrészt, az ilyen csaj ritka...
Másrészt, az ilyen "nem szól" videóknak megvan az az előnye, hogy nemzetközi lesz
Ez miatt olyan nagy a nézettsége az Azeri csatornának is (Kənd Həyatı).
Először nagyon tetszett. Mostanában néha idegesít a hatásvadász, macska, kutya, varjú... stb. mesterkélt tartalom. (meg a mindenből minél nagyobb adagot, mert betakarítás van, stb. Nem hiszem, hogy ketten azt megtermelik, hizlalják, amit befőz a néni pár naponta. -
Keef_Lee
senior tag
válasz
Essejó #11145 üzenetére
Van még egy öreganyám féle alu kukta. kb 6 literes az is. Nem akar tönkre menni, de a gumi szigetelése lassan csak-csak elkezdett ... Már bizakodtam. Aztán anyukám ajánlott a minap egy ugyanolyat, hogy ő azt nem használja, vigyem el
Nem hoztam. De kb. 3-5 alkalommal használjuk csak/év. -
balazs1956
senior tag
válasz
Essejó #11153 üzenetére
Köszönöm szépen a receptet, és az új "kütyüt " is.
Ha jól belegondolok, a fiam szokott ilyen tépett húst csinálni, igaz egy hatalmas Kamadojoe faszenes szerkezetben, és ő is 8-10 órán át készíti, de hibátlan a végeredmény.
Ha kicsit ülepszik az ünnepi nagy evészetek ideje, szerzek egy ilyen kütyüt, és legyártom a receptedet.
-
balazs1956
senior tag
válasz
Essejó #11145 üzenetére
Köszönöm a két táblázat nagyon hasznos lesz.
Amúgy a képen látható kuktát használom, amin sajnos nincsen állítási lehetőség.
A kanálnyi zsírt azért teszem rá, hogy felolvadva, átvéve az ízeket adjon némi szaftot, amivel majd a sütőben meglocsolhatom.
Az elkészült hús: só és fokhagyma ízesítéssel
-
-
-
krizmo_
Topikgazda
válasz
Essejó #10532 üzenetére
Többen csinálják, nyilván nem egyedül dolgozik.
Nagyon sok videót, képet osztott már meg Szabi pék, arról hogy is dolgoznak. Illetve lehet menni hozzá Workshopra is, ahol körülnézhetsz alaposan.
Több mint 100 éves kovásszal dolgozik, és szívesen ad is belőle(van több kovásza is, egyébként).
Tudom, hihetetlen, hogy valaki ilyen becsülettel és odaadással dolgozik, mint ő, és ritka is, de van ilyen.
Én megtudom különböztetni a kovászos és élesztős termékeket, és hidd el, amit ő kovászosnak ad el, az tényleg az. -
válasz
Essejó #10435 üzenetére
Igen, arról azért esik le sülés közben és később a szószba visszatéve is ad át a lének belőle szerintem, ezzel a keményítő ad egy alap sűrítést a szósznak, amit lehet fokozni további keményítő hozzáadásával.
Az arányokból is látszik, húsra egy evőkanál, opcionális további sűrítésre már csak egy mokkáskanál. (a raguhoz a hozzávalóknál nem szerepel sűrítésre használt összetevő, a vaj mondjuk igen, de azt nem a végén teszi bele hidegen)Nem kizárt, hogy többfunkciós, sűrít, gondolom az íz is változik, ha keményítősen van pirítva a hús.
-
törölt tag
válasz
Essejó #10425 üzenetére
+Ance
A tésztának nem vagyok nagy híve, és mint mondtam, tölteni se nagyon akarom, akkor már inkább rakott. Viszont ez a leves megmozgatta a fantáziám... Mekkorára vágod? Gombát igyan nem eszem, úh egy az egyben nem fog menni, csak simán hagyjam ki, v vmit helyette? De mit?
-
-
törölt tag
válasz
Essejó #10299 üzenetére
Szárazon van már, nem fog mászniNajó, lebuktam. Nemes egyszerűséggel: nincs itthon dörzsi. Aszittem, van 1, de aztán kiderült, h mégsem. Vadászni meg még nem mentem.
Volt is mindig lelkifurdalásom a kanál miatt, most még ráteszel Te is egy lapáttal, Lassan mehetek terápiára...
-
törölt tag
válasz
Essejó #10277 üzenetére
Látszik, h nem volt még rá szükségem, mióta nemesacélom van...
A zománcos ókorban meg elég volt a hypo, az is csak 1-2x kellett.
Mert amúgy meg nem aprózom el. Ha életemben igazán odaégettem vmit, 2-3x, akkor az menthetetlenül többcentis szénné égett, és lábassal együtt repült...
De ezt nem akarom kidobni, de a 2napi ázás nem segített smit, műanyaggal dörzsöltem, de sztem ez hetekig tartana, ha egyáltalán vége lenne vha... -
törölt tag
válasz
Essejó #10263 üzenetére
És mibe áztatod? Mert a víz maga lófüttyöt sem ér... De hypóba nem merem... Mondjuk, az nincs is itthon allergia miatt, csak 30%-os sósav, de azt meg még az idézett cikkek előtt sem mertem volna ráengedni... De vhogy csak le kéne ezt a feketeséget szedni...
És a tanulság: Ne hagyd a gyereket tejberizst főzni
-
törölt tag
válasz
Essejó #10263 üzenetére
Nade, a fémdörzsi felsérti a felületét, nem? Hiszen még a sima fémkanalazás nyoma is meglátszik rajta.
A klasszikus eljárás a zománcosnál, ugye, a hypóban áztatás, ami feloldja a szenet, utána kimosás, és kifőzés. Nade, a hypo vajon mit old ki, mit csinál a nemessel? V a sósav?
Aztán vannak a mechanikai súrolók, mint vim, cif, és társai... Azt nem is tudom, az ultra is idetartozik-e; v az csak vegyszeres?
-
Beni2360
félisten
-
balazs1956
senior tag
válasz
Essejó #10244 üzenetére
Borbás Marcsi 1 evőkanál almaecet, Nosalty, újabb evőkanál almaecet
Ma nekifutunk még egyszer, kevés citrommal, majd beszámolok...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation 4 PRO 1TB SSD fekete játékkonzol extra játékokkal garanciával hibátlan
- Olcsó Laptop! Dell Latitude 7280. I5 7300U / 8GB DDR4 / 256GB SSD
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E6540, E5550, E5570, 5580, 5590, 5500, 5501, 5510/ SZÁMLA + GARANCIA
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest