-
Mobilarena
RECEPTEK GYŰJTEMÉNYE A TOPIKBÓL
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ispy
nagyúr
válasz
#73820095 #10594 üzenetére
A szád jártatásán kívül még mást nem nagyon mutattál, de a 35 év egy kis jómodorra, esetleg kulturált beszélgetésre még nem volt elég, csak a nagy arc, ennyi sikerült. Nem ismerem krizmot személyesen, de nála kulturáltabb személyt ritkán lát az ember fórumokon, belőled sok van.
Btw én pont lszarom a kovászt, amit lehet élesztővel csinálok, de így beleállni valakibe a semmiért...bocs mindenki, de ez most kijött.
-
krizmo_
Topikgazda
válasz
#73820095 #10578 üzenetére
Par kanal liszt es viz, es 2 nap mulva kesz a kovasz.
Már korábban is írtam, de most is leírom, ez nem kovász.És az nem kovászolás, amit te csinálsz.
A gyakorlat igazolta, h a rozs nem szereti az elesztot.
Néhány éve még sütöttem élesztővel, és nem volt semmi gond vele. -
krizmo_
Topikgazda
válasz
#73820095 #10469 üzenetére
Vmikor régebben olvastam, h a kovászolás bontja a glutént...
Ez így nem igaz.
Minél erősebb a gluténháló, annál jobb péktermék sül belőle, ezért is van az, hogy a profik(és sok amatőr is, mint én) pl. a pizzahoz mindig a magasabb fehérje tartalmú liszteket részesítik előnyben. Ha ez így lenne, akkor a kovászos termékeket simán gluténmentesként árulnák.
-
totron
addikt
válasz
#73820095 #10469 üzenetére
Részletek nem maradtak meg, de nekem meg az is igaznak tűnt még, hogy a glutén élettanilag szükséges minékünk. Ez persze nem menti a jelen ipar instant termékeit és azok hatásait. A divatérzékenyeket meg gulágra küldeném (léteznek ténylegesen érzékenyek is, akár gluténre, akár másra, ami mellett a glutén-probléma mondjuk bőven eltörpül).
-
jozsi252
veterán
válasz
#73820095 #10440 üzenetére
Ezt nem tudom pontosan megmondani hogy kijön-e a gőz.
solfilo
Köszönöm a tanácsot, akkor megpróbálom kombinálni azt ami a rizsen van rajta ha van, illetve amit írtok.ELG
1-2 kidobott rizs belefér teszt gyanánt, lényeg hogy jól működjön. El olvasom a használatiját is természetesen, illetve amit ti írtok ahhoz is tartom magam, aztán ebből összekombinálok valamit.
Ez párolós verzió van hozzá olyan plusz edényzet. -
Essejó
veterán
válasz
#73820095 #10427 üzenetére
Olyan másfél két ujjnyira.
Eredetileg egy Nigella Lawson videoban láttam a receptet.
Négyféle zöldség kell bele. Egyébként mi a gond a gombával?
Unokaöcsém kit él a Fülöp szigeteken. Na töle hallok fura dolgokat. Pl drága a krumpli, helyette zöld banánt főznek az ételbe. Vagy a Mangót leszedik éretlenül, és megpucolják, felaprítják és szója szósszal és chilivel salátaként eszik.
-
Essejó
veterán
válasz
#73820095 #10420 üzenetére
Kis fűszeres darálthús bele, felgöngyöl. Kiolajozott tepsibe lerak, tetejére tejföl kikever 1 tojással és fűszerekkel. Forró sütőben megsüt.
Vagy: csirke alaplé, bele 1 apróra vágott vöröshagyma, egy karikára vágott kínai kel, fél kg apróra vágott csiperke gomba, 1 csirkemell filé apróra vágva, 2db sárgarépa apróra vágva. 4 ek szója szósz. Sok őrölt tarka bors, pici só, mert a szója szósz is sós. Ha megfőtt akkor étkezési keményítővel kissé besűrítem. Hamis bambuszrügy leves itthon a neve.
-
válasz
#73820095 #10420 üzenetére
Wok-os kajákhoz szoktam használni. Pirított tészta egyik zöldsége. Magas hőmérsékleten készült bármilyen húsos kínai kaja zöldsége. Az olyan magyarul egylábasos kajáké.
Akkor teszed bele miután a hús megpirult és mielőtt a rízst/tésztát hozzáadod és egy pár percig pirítod, de ha szereted a zöldségropogást a kajában, akkor azt sem kell.
Pl: [link]
-
Essejó
veterán
-
-
válasz
#73820095 #10264 üzenetére
Mi a nemesacél?
A „nemesacél“ egy 160 különféle acélfajtát — az úgynevezett ötvözött acélokat — összefoglaló gyűjtőfogalom. Ezek az eltérő összetételű acélok különféle felhasználási célokra alkalmazhatók.
A nemesacél nem feltétlenül rozsdamentes.
Csak a krómot tartalmazó ötvözetek felületén képződik egy, a milliméter ezredrésze vastagságú védő és tömör passzív réteg.
Ez a réteg ugyan nagyon vékony, de mechanikus sérülés esetén képes újraképződni, így ezeken az acélokon rozsdásodás normál esetben nem lép föl.
Ennek az az előfeltétele, hogy a védőréteg ne sérüljön tartósan (pl. idegen rozsda vagy bizonyos vegyi anyagok által, mint amilyen a sósav). Ezek a sérülések különösen olyan területeken léphetnek fel, amelyek ki vannak téve vegyi jellegű terhelésnek, mint pl. a tengerpart közelében kültérben, vagy nagy ipari légterhelés esetén, az élelmiszeripari
üzemekben és az uszodákban. -
válasz
#73820095 #10177 üzenetére
A gyártó, ha van valamin vesztesége, akkor megpróbálhatja szétteríteni ezt a veszteségét az egyéb termékein. Mivel az ír vaj gyártója gondolom nem szállít ide tejet, ezért nem érinti az ársapka miatti veszteség sem, amit rátrehelne a vajra.
Természetesen a boltot sem kell félteni, az is szétteríti a veszteségét az egyéb termékeken. Ilyen, mikor a kapitalizmus találkozik a tervutasításos jellegű beavatkozásokkal, durva piaci anomáliák.
Azt, hogy az ársapka miatti veszteség hogyan oszlik meg a bolt és a magyar tejüzemek között, nem tudom.Én se értem, hogy vernek meg minket itthon a külföldi termékek, miközben mezőgazdaságban kiválóak az adottságaink, nekünk kéne oktatni a környéket.
Elég jó példa szerintem a meggylé, bemész a boltba, legtöbb helyen osztrák meggylevet kapni 500-600 ft-liter ár körül (osztrák fizetéssel szedik, dolgozzák fel), eközben magyar meggylevet alig lehet kapni, Siónak tán nincs is dedikáltan ilyenje. -
Top cat
addikt
válasz
#73820095 #10097 üzenetére
Másnak meg a Tefal vált be.
-
totron
addikt
válasz
#73820095 #9899 üzenetére
De igen. Bár ami azt illeti ha szökőévente sikerül igazán jó ízű húst beszerezni, nem szoktam elsúrolni utána, csak eltörlöm papírtörlővel, hogy a következő pár étekbe is minél több jusson a jóból. Gyakorlatilag ez az eltárolás-vassal dúsulás-temperáltan visszaadás adja a zamatát az egésznek, szó szerint is. Finomhangolható azzal, hogy milyen olajat vagy zsírt égetsz rá, a patina vastagságával és hogy mennyit hagysz benne az előző ízből ami aztán jó értelemben vissza köszön. Készítsetek bundás kenyeret, rántott húst vagy natúrt, feldobja. #zamatközösség
Hegesztésnek valóban nincs helye.
-
krizmo_
Topikgazda
válasz
#73820095 #9843 üzenetére
Én imádom a brassóit, de úgy ahogy én csinálom. A húst úgy készítem el, ahogy a pörköltet csak nem teszek bele paprikát, és miután omlósra főtt rápirítok és nyomok rá fokhagymát. A krumplit kockázom, felrottyantom vízben, majd leszűröm, adok hozzá olajat és megsütöm ropogósra, majd a végén összekeverem a pecsenyével. Régebben csak simán megsütöttem olajban, de úgy jóval nehezebb.
-
törölt tag
válasz
#73820095 #9843 üzenetére
Hmm, éttermi brassói nem mindig jó.
Amit én kaptam otthon, az általában csak hagyma, sok fokhagyma, só és bors volt a husin kívül, illetve kockára vágott krumpli kicsit megfőzve majd átsütve.
Ha jól készítik, akkor a brassói nagyon finom.
Úgy tudom az eredetiben nincs borsó, sőt, semmilyen más zöldség sem. -
törölt tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ingatlanos topic!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Cisco vizsgák (CCNA, CCNP, CCIE)
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Tálaljuk a februári hardverlevest
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- További aktív témák...
- Új Ctek D250TS premium 12V/24V auto akkumulátor töltő 10A/200Ah - 5 év bolti garival! -
- Welock Touch 51
- BMW E39 - 540i V8 Touring - Komplett Motor Felújítás, Friss Műszaki, Hibamentes
- Immax - EV utazó töltőállomás elektromos autókhoz AC Type 2 32A/380V 22kW + dugó 230V 5m Wi-Fi Tuya
- Netatmo Weather Station
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B250 i5 7400 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 SUPER 6GB Rampage Everest 500W
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ASUS TUF Gaming F16
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest