- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Telekom mobilszolgáltatások
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
Aktív témák
-
hunnylander
őstag
A HunnyF1.com fejlesztés alatt van.
Az eredeti blog WordPress.com-hosted weboldal, aminek megvannak az előnyei és a hátulütői és korlátai is (pl. bizonyos html kódokat nem enged a bejegyzésekbe stb.). A másik fizetős webtárhelyen van (DreamHost) és pénzbe kerül. Jelenlegi formájában az is WordPress(.org) 3.0.4 tartalom-kezelő szoftverrel van működtetve részemről, de több lehetőségem van vele, mint pl. galéria-plugin telepítése és konfigurálása, hogy legyen egy ízléses galériafunkció, akár többféle is. Html lehetőségek is szélesebbek stb.
Úgy tervezem, hogy a kettő kiegészítse egymást. Szerintem még hanyagolhatod a HunnyF1.com-ot RSS szinten.
Volt ma egy LRGP videó és azt a videólejátszó-platformot a WordPress.com is támogatja, de nem embedded-html, hanem másként, és valamiért nem is működött a stream. A saját host-omnál html-ként helyezhetem a bejegyzésbe és ott működött is. És ezt linkeltem is a blogba.
Meg tesztjelleggel és egyéb okokból lehetnek duplázások.
-
hunnylander
őstag
151c alul specifikált? Mindent meg lehet vele tenni!
Bármi olyan tett vagy gyakorlat, ami rosszat tesz a sportnak, büntethető vele.
Ha egy csapat elkezdi csicskáztatni az egyik pilótáját már a szezon elején és ez a közönség rosszallását váltja ki, és a szabályozó testület úgy véli, hogy a csapat viselkedése láthatólag rosszat tesz a sportnak, már jelölhetik is ki a WMSC tárgyalást! És ott fogják kialakítani a precedenst. Nem kell a szabálykönyvbe TO-elleni szabály, ha a dolgot belevonták a Sportkódex hatáskörébe.
Nyílt TO-zás, 2-es számú pilóták korai ellehetetlenítése a sport lejáratása lesz.
-
Motion_Blur
félisten
-
-
hunnylander
őstag
És? Alonso maga mondta, hogy neki szóltak, hogy nem előzhet. Arról nincs szó, hogy lassan kellett volna menniük. A versenyzők java része előzési tilalom tudtában fejezte be a versenyt. (És hogy lett volna SC-tempó, mikor már a pályán sem volt lelassítani az autókat?)
A McLaren text kommentároknál is írva volt a verseny alatt, hogy Hamiltonnak közölték, hogy már nem lehet előzni, azután se, hogy az SC lemegy a pályáról, mivel ez a legutolsó kör.
-
Ott a pont
Ezért is sánta az a magyarázat, hogy mert csapatársat nem mert. Itt simán kitorpedózhatta volna a 5x szélesebb pályán meg nem meri előzni
Motion_Blur: na azt nem figyeltem, hogy videó is van a kép mögött
Egyébként most megkavarodtam akkor, a körjelző nem úgy indul, hogy 0/60 és az utolsó kör a 60/60? Vagy csak én vagyok hülye most
-
proof88
addikt
esetleg Massa figyelhetett volna a tükörre és kicsit balra húzódva bemenni a boxba, nem? Ne sajnáljuk már ennyire, jajj fűre lépett, Alonso már időben mellette volt, Massának jobban el kellett volna vennie a gázt kanyar előtt és akkor nem lép a fűre, ilyen egyszerű... ez egy szimpla előzés volt kanyarban. Vettel is beengedte maga mellé Hamiltont... persze ha esőfüggönyt hagy maga után az ember, akkor nehéz lehet a tükörből tájékozódni, de az a kanyar is ugyanannyira része a pályának, mint bármelyik másik... szerintem a fehér vonal ott az nem átléphetetlen vonal, csak tájékoztató jellegű...
BMW001: Massának már egy ideje másként kéne látnia a dolgokat... persze neki is vannak jó meglátásai, pl amikor ketten harcolnak előtte és egyszerre előzi meg őket, de most csak magára lehet ideges emiatt, mit vár Alonsotól? Mindenkinek ki kell használni a lehetőségeket...
-
hunnylander
őstag
Ha nem kapják el a rendőrök és nem fújja fel a média ezt a non-story-t, akkor nem kér elnézést, mert meg se fordul a fejében, hogy rosszat tett.
Na és a rendőrnek nem kell példát mutatnia; mérlegelhet, jogában állt csak szóbeli figyelmeztetést adnia ésszerűen minősítve az esetet (pl. figyelembe venni, hogy az illető külföldi; pálya közvetlen közelében vagyunk, a helyiek elmondása szerint ezen a részen gyér forgalom van, a rendőr láthatta, hogy volt e valami/valaki veszélyeztetve és feltételezhette, hogy egy versenyző kipörgetett kerékkel sem veszélyforrás). Az nem emberi tökéletlenség, mikor egy rendőrt a felsőbbrendűség és a hatalomittasság vezet (találkoztam már ilyennel)? Ők kérjenek e elnézést emiatt? Példát mutatnak e?
Azzal, hogy kifizette a bírságot, le van tudva a dolog, az elnézéskérés mehet a példamutatás kategóriába, amire nem lett volna szükség, ha önérzetesebb.
-
hunnylander
őstag
Szóval nem pöröghet ki a kerék az autóján? Szerintem nem is tudott arról, hogy ebben a városban ezt büntethetik. Nem hajtott gyorsan, nem volt italos állapotban, a pálya körzetében történt, onnan távozóban, alacsony sebességnél valószínűleg a szurkolói számára csinálta (a videóban is van egy a kamera előtt).
Egyébként azt a szabályt, amit Hamilton megsértett (a rendőrök nézőpontja szerint, akik nem vették figyelembe, hogy egy F1-es pilótától más a nem megfelelő használat), azt Alonso és Fisico is feszegette, mert Melbourneben nem lehet így vezetni.
Egy tökéletlen embert az ember meg ne tegyen példaképének fenntartások nélkül. Elvárhatod a tökéletességet az emberektől, de nem fogod megkapni.
-
hunnylander
őstag
Nem volt érdeke, de a többség érdekét nézték.
Viszont egyáltalán nem vált nyerő dologgá az egész, bajnokság szinten. A KERS több hátrányt indukált, mint előnyt.
A KERS kötelező bevezetése csak egységesítés árán működne, merthogy csak két csapat tudott tisztességes szintű KERS rendszert megvalósítani, ők is horribilis fejlesztési költségek árán. A kis- és középcsapatoknak szinte megoldhatatlan feladat lett volna.
1 évig pihentetik, aztán meg egységesítve visszatér; remélhetőleg megnövelt teljesítménnyel és akkor tényleg lesz fogyasztáscsökkentő és versenyzési haszna.
(#6118) grabber:
A tavalyi fogyasztáscsökkentő haszna nem egyértelmű; ismerek fogyasztási statisztikákat, de ismerve a számítási rendszerét meg a lehetséges okokat, ez sem meggyőző bizonyíték. [link]A KERS/TERS rendszer (utóbbi hővisszanyerés, remélhetőleg néhány éven belül az is jön a Forma-1-be, talán leghamarabb az új motor-specifikációval 2013-tól), ha elég hatékony illetve nincs túlkorlátozva, akkor egyértelműen csökkenti az üzemanyagfogyasztást.
A kényszerű tengelytáv-növelés az ideális optimum menettulajdonságoktól téríti el az autót, tehát összességében lassul miatta. A Ferrari-McLaren években beszédtéma volt, hogy eltérhetnek tengelytávban. Valószínűleg így is volt. De az optimum egyénileg is változó, a tankolás betiltása mindenkinél fejtörést okoz, az egyéni optimumot rontja el. Habár nem valószínű, hogy anno volt 15 cm különbség a Ferrari és a McLaren között, de nem kizárható. A Ferrari mindig is jobb volt aerodinamikai hatékonyságban, nem exkluzívan csak egy valószínű nagyobb tengelytáv miatt; ennyi nem elég az aerodinamikai hatékonysághoz. aztán ott van, hogy ki milyen pályákra 1lövi be1 az alapkonstrukciót. A McLarennél régóta "happy hunting ground"-nak tnevezik Monacót, ahol minden évben nyerni is akarnak és ez az elhatározás bele is játszik az optimum tengelytáv meghatározásába az adott formula-érában.
-
Pá
addikt
Azt én sem értem, hogy miért hagyták a KERSes csapatok olyan könnyen magukat. Talán a háttérben alkudoztak valamit, vagy csak a költségeket akarták ők is lefaragni.
Főleg tavaly előtt volt téma a tengelytáv, amikor a mekinek kisebb volt a ferkának pedig nagyobb. A lassabb kanyargós pályákra az előbbi jó, mig a gyors lendületesekre inkább az utóbbi, ami meg is volt figyelhető abban az évben. De úgy tűnik a rövidebb azért összeségében nyerő volt, mert végül a Ferrari tavalyra(2009) lecsökkentette az övét. De akkor is inkább 1-2 centiről volt szó, ez a 15 most igazán nagy változás lesz.
Javítsatok ki ha tévedtem, ezeket most csak ködös emlékeimből szedtem össze.
-
proof88
addikt
Majd a hozzáértők válaszolnak, én csak annyit tennék hozzá, hogy a tengelytáv növelésével veszít az autó a lassú kanyarokban, pl Monacoban a legjobban elvileg. Amúgy én nem tudom, hogy mostanság növelnék a tengelytávot. Az autók hossza nő kicsit. Ez meg gondolom azért is rossz, mert meg kell tervezni.
-
hunnylander
őstag
Most hirtelenjében nem találom a forrásinfót (emlékeim szerint egy pénteki sajtótájékoztató anyagában olvastam, ahol gyakorta a csapatok vezetői és szakemberei a résztvevők), ezért nem emlékszem, hogy autónként vagy csapatonként minimum két szett tankolóberendezés kerül szállításra. Az egész [futam alatti] tankolás-mizériát költségesnek mondták, a szállítási költségek, az eszközök karbantartása és folyamatos biztonsági ellenőrzése és hitelesítése miatt, továbbá megemlítették, hogy az eszközök java része a kiöregedés határán van, és le kellene cserélni. A veszélyessége szerintem kiiktathatatlan. Persze közbevághatnák egyesek, hogy most is meg kell valahogyan tankolni az autókat. Ez igaz, de az eltérő szituáció miatt, a versenyhelyzetből való kivétel miatt, sokkal egyszerűbb, kényelmesebb és olcsóbb módon oldhatják ezt meg.
(#5161) !Overdose!: Itt a forrás. Én is csináltam belőle hírecskét, hamarabb, mint az F1Hírek.
Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új RYZEN 5 4500-5600X +GTX 1660 SUPER +16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- Asus TUF 16 FA607PI - 16" 2,5K 165Hz - Ryzen 9 7845HX - 32GB - 1TB - RTX 4070 - Win11 - 1,5 év gari
- Eladó Logitech G735 gyári dobozban, kiváló állapotban!
- Eladó RODE NT-USB Mini gyári dobozban, megkímélt állapotban!
- Eladó ASUS ROG FUSION II 500 + ASUS ROG THRONE QI gyári dobozban, kifogástalan állapotban!
- Honor Magic7 Lite 8/512GB, Kártyafüggetlen
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! I5 14400F / RTX 4060ti 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 2nd - i7-7G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W11 I CAM I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest