Hirdetés
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPhone topik
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- OnePlus 15 - van plusz energia
Aktív témák
-
stvnppp
senior tag
A vonórudas felfüggesztés a Red Bull titkos fegyvere?
Newey-faktor? Azt szorította háttérbe, amire a többiek koncentráltak? Vicces lenne
-
Nowhereman
őstag
válasz
raczger
üzenetére
Sőt, lehetne olyat is, hogy a szerelők hány kerékcseréből hányat csesznek el, és mondjuk átllagboxidő. Idén a Red Bull Webbernek 3x rontott./tavaly csak kétszer eresztették ki a foglalt boxutcába/. A kinai fiaskónál ráfogják, hogy nekiment az emelőnek, de mikor Ferrarinánál a szerelő is repült, akkor is gyorsabban végeztek, a jobb első keréknél lévő szöszmötölésnek meg aztán kevés köze van az emelőhöz...
Szóval lehetne egy ilyen statisztika is, elvégre össze lehet ezzel is hozni annyi hátrányt, mint egy rosz gyertyával... -
raczger
őstag
válasz
hunnylander
üzenetére
Ja értem, nem voltam benne biztos hogy te állítottad-e össze.
Csak ugye így nézve a táblázatot mindenképp az a megbízhatóság esik le először az embernek, hogy az adott csapat autója mennyire az, ezért gondolom hogy nem jó ötlet beleszámolni a versenyzők hibázásait. (Persze lehetne külön statisztika a versenyzők megbízhatóságáról, kiegyensúlyozottságáról, tehát mennyire stabilan tudja hozni az eredményeket).
Pá: Az is jó ötlet! Valóban sokszor adódik úgy is műszaki probléma, hogy attól még be tudja fejezni a versenyt. Bár ez már mindenképp bonyolítaná az egyenletet, de érdekesebb is lenne.
-
hunnylander
őstag
válasz
raczger
üzenetére
Auto Motor und Sport-tól vettem a statisztika struktúrát.
Mivel a két pilóta által teljesíthető versenytávok összege a 100%, így muszáj benne lennie a 'baleset' miatti kiesésnek is, mert az is lecsökkenti a távot, de ki van táblázva, tehát megnézhető, hogy milyen eredetű a verseny feladása.
Továbbá a versenyzőnek is lehet megbízhatósága.
-
raczger
őstag
válasz
hunnylander
üzenetére
Szerintem a megbízhatósági statisztikába nem kellene beleszámítani a baleseteket, hisz nem az autón múlott az egész, ettől nem lesz megbízhatatlan (persze kivéve ha úgy van számolva, hogy csak az olyan balesetek számítanak ami műszaki meghibásodásból adódtak).
-
Motion_Blur
félisten
válasz
hunnylander
üzenetére
Nem is gondoltam volna, hogy a HRT ennyire megbízható

-
hunnylander
őstag
Megbízhatósági statisztika 4 verseny után
Első a McLaren 100%-kal, utolsó a Sauber 25%-kal.
-
Oliverda
félisten
válasz
Nowhereman
üzenetére
Jó, ezt ne erőltesd inkább szerintem.

Mondjuk aki szerint Hamilton volt a hibás azért mert vakWebber hátulról beletolta a kavicságyba attól nem is lehet túl sokat várni.

-
Nowhereman
őstag
válasz
Oliverda
üzenetére
Ez egy irányváltoztatás volt, akárhogy számolom. Angol logika szerint : elindul befelé(ez az eredeti iránya) - majd ezt az irányt megváltoztatva kifelé. Jó hogy nem olyanokat linkelgetsz, amikor a száradó pályán tócsában hűti a kereket valaki... Eddig amiatt aggódtam, hogy beköltözött hozzád az éjjeli műszakos német takarítónő, de hál égnek csak a szerecsenmosdatás kezdi ködbe burkolni az itélőképességedet...
-
Oliverda
félisten
válasz
Nowhereman
üzenetére
Na majd ha már egy kicsit jobban fog menni a matek akkor fuss neki újra.

-
Peat;)
veterán
válasz
venember83
üzenetére
Ez csak egy lépcső semmi más. Ilyen "akksis" autókba is egyre több olyan technológia fog bekerülni ami rásegít az utántöltésben, így egyre kevesebb akksira lesz szükség. Aztán majd kitalálják a többit, a Williams féle lendkerék pl működik a gyakorlatban is.
De amit belinkeltem ott nem is ez a dolog fogott meg igazán, mert bár szép és érdekes számomra, de leginkább az elektromotor jelenlegi értelmes felhasználást látom benne. Tipikusan kis ördögzsákokba kellene pakolgatni, azokat nem annyit használják hogy az akkuk elhalljanak, teljesítményügyileg meg nincs náluk jobb.Az elektromosság és benzin/dízel összevetése azért is bukott ügy, mert magát az energiát is sokkal tisztább előállítani. Olajnál már maga a kitermelés is környezetszennyezőbb a tornyokkal. Utána el is kell szállítani ami szintén szennyezi a dolgot, fel kell dolgozni ami szintén, megint szállítani a kutakra, majd a felhasználás is szennyező hatású.
Az elektromos csodáknál az akksi és előállításuk az ami szennyező hatású, az az árammennyiség amit meg felöltéskor kell még kérdőjel, van hogy azt írják alig kajál és sokkal olcsóbbra kijön egy km mint benzinnel, van ahol azt írják hogy sokat kajál és megtöbbszörözi a villanyszámlát. -
attisx
addikt
válasz
üzenetére
A Stara Pazova mellett felépíteni tervezett, világszínvonalú Stefan Technology Center-ben biztosan lesz hely Gumi fejlesztő részlegnek is...
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Motion_Blur
félisten
-
stvnppp
senior tag
válasz
venember83
üzenetére
(gumitéma) Egyébként hogy van meghirdetve (gondolom pályázaton), egyedüli beszállítót keresnek, vagy jöhet, aki csak akar?
-
venember83
nagyúr
Igen ám, de minél több van, annál nagyobb a valószínűsége a katasztrófának, én sok országban nem engedélyeznék atomerőművet, mert egyszerűen olyan a mentalitás és a képzettség, hogy nincs kire ilyen felelősséget bízni. Ugyanakkor energiára mindenkinek szüksége van, és ha az autók is elektromossággal működnek, akkor még inkább. Különben az atomerőművekbe való üzemanyag miatt nem aggódok, minden anyag hasadóanyag, csak kérdés, mennyi energiát szabadít fel.
wildrain: Az alternatív forrásokkal az a baj, hogy nem tudják megbízhatóan termelni az áramot, ha nincs szél, akkor is kell áram, ha nem süt a nap, akkor is...
Végülis mindegy, hiába osztjuk a semmit, nem rajtunk múlnak ezek. De sajnálnám, ha a formula 1-es autókból száműznék a motorpörgés hangját. Részemről offnak vége.
Egy kis on, jön a Pirelli?
-
bdav
őstag
válasz
venember83
üzenetére
atom (maghasadás elvű erőművek) az OK azért; Csernobil tervezési hiányosságok + a biztonsági automatikák szándékos emberi kikapcsolása miatt lett para. nagyobb gond hogy urán sincs végtelen mennyiségben... hosszabb távon talán a fúziós mókát kéne erőltetni, csak sajnos macerás és sok pénz kéne hozzá... (üzemanyag tekintetében passzolok)
-
Pá
addikt
válasz
Nowhereman
üzenetére
mondom, hogy nem néztem meg a videot

-
wildrain
addikt
válasz
venember83
üzenetére
Egy erőmű károsanyag kibocsátása egész más, mint egy autóé, mivel sokkal hatékonyabb szűrőket lehet tenni a kéményekre, és ami kijön rajta, az sem a várost teríti be, hanem attól távolabb, kevésbé lakott területeken szennyezi a levegőt. De pl. egy atomerőmű ha nem játszik csernobilost, akkor szerintem jóval kevésbé szennyezi a környezetet, mint egy szén (igaz, hogy az a mennyiségre relatíve kevés szennyező cucc jól elrejtendő a föld alá), de vannak pl. vízerőművek is, ahol ugyan a tájat elrondítják vele, de emiatt nem fog senki rákot kapni. Nem beszélve a szél- vagy naperőművekről, stb. stb.
Az akksik újrafeldolgozása persze gond, de ha beindul a dolog, akkor erre is kitalálnak valamit (gondolom).A lényeg, hogy összességében mindenképpen jobbak az elektromos autók, de hogy mennyivel azon persze lehet vitatkozni. Én számokat nem tudok, úgyhogy nem velem.

-
törölt tag
válasz
venember83
üzenetére
mert a víz sem jó....tök úgy tűnik hogy sok van, de valójában ha kevesebb lenne akkor gondban lennénk (közvetve és közvetlenül).
az áram az valóban elég hálátlan módon születik, de már ezen a területen is van fejlődés, és még lehet is.
A víz jó helyen van ahol van, bolygónk egyik legfontosabb összetevője, és a múltban (meg a jelenben is) bebizonyosodott hogy ha nagyon megabajgatjuk ezeket, akkor akkorát üt vissza hogy évszázadokra meghatároz. -
venember83
nagyúr
válasz
Peat;)
üzenetére
Csak tudnám, mi értelme van az elektromos autóknak. Az elektromosságot is meg kell ugyanúgy termelni, és azt leginkább szénerőművek meg atomerőművek végzik, így nem az autók fogják szennyezni kipufogógázokkal a levegőt, hanem hatványozottan az erőművek a megnövekedett áramigény miatt. S akkor még az akkumulátorok jelentette plusz tömegről, ezek természetkárosító előállításáról és drága, valószínűleg meg nem történő, semlegesítéséről nem is beszéltünk. Nyomorult zsákutca szvsz több szempontból is az akkumulátoros elektromos autó, inkább fejlesszék az üzemanyagcellás, hidrogént égető járműveket, valamint dolgozzanak azon, hogy hidrogént tudjanak minél kevesebb energiabefektetéssel kivenni a vízbűl...
-
Peat;)
veterán
válasz
Oliverda
üzenetére
Hát én most megnéztem, a lényeg szerinted ugyanaz..
ok, maradjunk annyiban hogy nem annyira látványos.
Másrészt érdekes hogy pont az csinálta "nem olyan látványosan" akivel szemben csinálták "látványosabban". 
Egyébként sok büntit kiosztottak volna még 1-2 éve. Most hogy nem osztanak ki kb ugyanannyi a fórumozók között a vita, de legalább a pilóták vállalkozó kedvűbbek lettek.

-
Pá
addikt
válasz
hunnylander
üzenetére
Ez két percig sem lesz vitatéma. Mivel csak Petrov csinálta.

Bevallom én még a videot sem néztem meg, azt sem tudom miről van szó.
-
Oliverda
félisten
válasz
hunnylander
üzenetére
Csak 2 hétig. Mert 2 hét múlva szombaton már máson fogunk vitázni.

-
Oliverda
félisten
Bár nem olyan látványos mint a Hamilton-os volt de a lényeg szvsz ugyanaz. Annyi különbséggel hogy itt de la Rosa nem követte le.
-
törölt tag
válasz
Peat;)
üzenetére
Én nagyon remélem, mondom ezt annak ellenére hogy benzinbuzi vagyok illetve annak tartom magam, imádom a szagát...és ahogy egy benzines motor üzemel, egy benzines sportkocsi hangját ahogy emelkedik a fordulat, és ahogy leesik, ahogy ugrál gázfröccsön és ahogy hörög motorféken.
oda vagyok érte.
De uez a forgalomban araszolva nem csak felesleges de kicsit szánalmas is, útálom a benga mittoménminek városi terepjárókat ami persze gyorsulnak akkorát mint személyautó mert az is fontos a drága vevőnek.
Szal útálom azt ami a benzines autó prosztó (számomra) kategóriában képvisel, szal benzines autónak maradjon a versenypálya...sok sok nyíltnappal, olcsó versenyzési lehetőséggel.
A közúton meg olyan autó menjen ami a lehető legkevésbé szennyezi a környezetet és mellé ember és közlekedésbarát.
Mert autót már tudunk, de környezetet még nem....bírom ahogy hegyeket robbantanak szét, a tájat átformálva..pedig azt sem tudunk (max szemétből, salakból, meg veszélyes hulladékból)
Na mindegy, szal egy szavazat mellette, nekem tetszik (a cikk is jó) -
hunnylander
őstag
válasz
üzenetére
Az 599XX csak ebben lett rekorder: non-series/road-legal vehicles
-
törölt tag
válasz
hunnylander
üzenetére
dehogy nem, én.
Én úgy beszéltem róla, hogy az absz. időt egy olyan autó éri el ami 18 és fél milla, miközben a 599 gtb ami 1 perccel lassabb Nordscleife-n az 63 milla....ez az átépített brutál verda meg nem is tudom számszerűsítve mennyi lehet 80 milla kb..
Egyébként szép kör volt végignéztem. -
hunnylander
őstag
-
törölt tag
válasz
hunnylander
üzenetére
Az 599xx egy prototipus, az alapja az majd egy perccel ment itt rosszabbat..7:47-t, és az alapautó kétszer annyiban van mint egy Radical sr8 ami alapon tud 6:55-t
Én Radical fan vagyok, amióta megszülettek és az autó magazinban olvastam róluk,
Azóta olyan profik, hogy üres időmben kocsikat rakok össze az oldalukon:
egész jól el lehet lenni vele
road legal autók, de persze mint ilyen, ebben a minőségben erős fenntartásokkal kezelendő, mindenesetre közúti forgalomra alkalmasak, vagy ha a kiválasztott modell alapból nem az akkor azzá teszi a gyár kérésre.
Messze elvertek mindenkit Nordschleife-n...illetve hát önmagukat, mivel 2005 óta övék az abszolut idő (sr8 6:55 majd sr8 LM=6:48). -
Oliverda
félisten
válasz
hunnylander
üzenetére
670bhp four cylinder turbo engine. (1500cc - 1600cc) with a 100kW (135bhp) KERS unit.
Mondjuk a 4 henger nem hangzik valami jól... és lehet hogy a szó legszorosabb értelmében sem fog jól hangzani...
-
Iron Funeral
őstag
válasz
hunnylander
üzenetére
Ami azt illeti egész jónak tűnik, remélhetőleg a KERS nem lesz megint röhejes módon lekorlátozva mint tavaly
Mert bár az a ~80LE szerintem elég turbó volt a kocsiknak, csak 6,7mp mint felhasználható idő... LoL legyen legalább egy 15-20sec és úgy tényleg meg fog látszani a KERS hatása 
-
hunnylander
őstag
- 670 lóerő körüli
- turbófeltöltős
- (Ferrari vágyai szerint) GDI; közvetlen benzinbefecskendezés
- +KERS (100+ lóerő), remélhetőleg idővel TERS is2013-tól.
Más; a Ferrari 599XX bement 7 perc alá a Nordschleifén és ez ebben a kategóriában (ami szériaautóból származtatott sportautó, amely versenyszériában nem résztvevő és hivatalosan nem versenyautó) új rekord.
-
c.zsolti
őstag
Szerintem Schuminak a legfőbb gondja mégis a gumi lehet... Ok, hogy mindenkinek új a keskeny első gumi, de a többiek már tavaly is slicket használtak. (ami valszeg közelében sincs a régi slickeknek) Sőt ezek a gumik leginkább már a 2005-ös egy szett gumi / versenyre kezdenek emlékeztetni. (persze száraz körülmények között) Keményen nem lehet hajtani őket, ezt láthattuk Bahreinben Alonso esetében, óvatosan meg szinte egy egész versenyt végig lehet velük menni. Szóval ezen kéne változtatni szerintem, akkor talán inkább lehetne a határon autózni, és szerintem ez Schuminak is jobban feküdne.
-
törölt tag
-
lacos001
senior tag
Jujj

Nekem ez az okos beszélgetés kimaradt a legutóbbi futamból
, nem is emlékeztem rá........kockázza a kanyart Gyuszi

-
Peat;)
veterán
válasz
JJános
üzenetére
Szerintem ez az autó a rossz egy üres duma. Rosberg jó pilóta de nem ennyivel. Igenis használható az az autó, csak nem tud rászokni Schumi. A helyett hogy ezt közvetítené a csapata, inkább ők is az autót szólják le. Nekem nem Schumival van bajom, mert mindenki látja, hogy próbálkozik. Nekem a csapat tűnik totál idiótának, ahogy megpróbálják levenni a terhet az öregfiú válláról, de olyan túlzásokba esnek hogy inkább rárakják azt. Nekem az jön le a csapat nyilatkozataiból, hogy az elsődleges cél nem egy vb autó összerakása, hanem egy Schuminak maximálisan kedvező autó összerakása. A kettő meg nem biztos hogy ugyanaz, de lehet. Nem értek hozzá, de a kommunikáció már szánalmas, így az autó úgy a gumi, meg nyerhetett is volna..Schumi közben meg totál korrekten viseli a gondot. A csapata csinál bohócot belőle.
-
Nowhereman
őstag
válasz
JJános
üzenetére
A korábbi autói nagy része sem volt jobb, de mindig roppant gyorsan rátalált arra, hogy hogyan vezesse őket a megváltozott körülmények közt. Most erre nyersen fogalmazva : képtelennek tűnt... A gumi mindenkinél fogyott. Még a vajkezű gombos gumijai is simára koptak a végén./érdekes, hogy mikozben az új inter akár 4 másodperccel is gyorsabb volt, mindenki kettő interrel kínozta magát végig a távon, holott az új készlet 5-6 kör alatt kifizetődhetett.../
-
Oliverda
félisten
válasz
Nowhereman
üzenetére
Nem soroltam semmit mert nem volt mit sorolni.
Az amnézia az nem nálam lépett fel szerintem.Az A5 hol írt konkrétan ilyet?
-
JJános
addikt
válasz
Nowhereman
üzenetére
Láthattad, amikor Hamival akcióztak, hogy tud az öreg. Csak ezt nem tudja egy versenyen át, mert elkopik a gumi.....satöbbi. Ez pedig az autó hibája is lehet.
Remélem visszahozzák a tankolást. És nem kell tevéket gyártani autó helyett.
-
Nowhereman
őstag
válasz
Oliverda
üzenetére
"Mert Webber-t hányszor büntették?"
- No hirtelen amnézia lépett fel? Eddig átok jól soroltad...
"Itt csak egy valaki próbált meg gyengeelméjűséget bemagyarázni, mégpedig azt hogy tulajdonképen Hamilton hibája volt az amiért Webber nekicsúszott Ausztráliban."
- ezt pedig ne felejtsd el az a5 szerkeztőségének is közölni a görbetükörrel kapcsolatban -
Oliverda
félisten
válasz
Nowhereman
üzenetére
"közhiedelemmel ellentében nem kizárólag Webber követ el disznóságokat a pályán, hanem az agyonsztároltak is, csak őket nem büntetik..."
Mert Webber-t hányszor büntették?
"Nem gyűlölöm én Lajoskát, de el ne találja valaki, hogy bemagyarázza nekem azt a gyengeelméjűséget..."
Itt csak egy valaki próbált meg gyengeelméjűséget bemagyarázni, mégpedig azt hogy tulajdonképen Hamilton hibája volt az amiért Webber nekicsúszott Ausztráliban.
-
Nowhereman
őstag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
motion! Valaki megszerezte a jelszavadat, és a neved alatt linkelget!
-
Nowhereman
őstag
válasz
Viktor77
üzenetére
Hja, és úgy tűnik nem csak az én meglátásomban van az, hogy népszerű közhiedelemmel ellentében nem kizárólag Webber követ el disznóságokat a pályán, hanem az agyonsztároltak is, csak őket nem büntetik... bár lehet, hogy a görbetükörben mások is így látják...
Nem gyűlölöm én Lajoskát, de el ne találja valaki, hogy bemagyarázza nekem azt a gyengeelméjűséget, hogy az akciózásai közben nem tapad sár a kerekéhez....
-
JJános
addikt
válasz
üzenetére
Igazad van. Sumi gyalázása most divat lett. Aki meg Sumirajongó annak ez nagyon nehéz időszak. Suminak is jönni fognak az eredmények. Most alkalmazkodik még, kell egy kis idő.
De amit Hamival csináltak, az briliáns volt. Ha csak rövid időszakban is, de mutatta, hogy tud.
Persze más dolog ugyanezt végigcsinálni.Szerintem Suminak ez a teletankos autó nem fekszik. Spórolni kell a gumival, benzinnel, de menni is kellene. Egy helyes egyensúlyt jó kellene találni.
-
törölt tag
válasz
wildrain
üzenetére
Meg a Petrov-s párhuzam sem kerek,...MS megmondta hogy nem érzi még a gumikat, ...és nálam ezzel minden meg is van magyarázva az idénynek ebben a szakaszában.
Feleslegesnek érzem hogy ezt matekozva kiszámoljuk hogy mégsem igaz, mert mikor új volt akkor sem volt gyors...most azt várja hogy MS ezt is megmagyarázza, vagy kész elfogadni azt amit egy másik ember mond.
Mert ha valaki nem tudja mire számíthat hogy ossza be magának a gumikat, akkor az elején lehet túl óvatos, a végén meg mégsem jött össze, és akkor bizony végig sz@r igen...ha már egyszer nem tesztelhet akkor hagyják már hogy szenvedjen futamokon, Heidfeld és Kimi aki kapásból beugrott hogy száraz pályás körülmények között szenvedtek a gumikkal 2-3 versenyen.
Márpedig sztem ha egy versenyző nem tudja mire számíthat a tapadás felől akkor sokat bukik, az autó technikája, a gumi technikája, a versenyző technikája....ez most élesben csiszolódik össze és a kirakatban, mellette ott van Rosberg aki tudja a gumikat és gyors is....szenvedős helyzet, de MS nagy arc rá kellene hagyni hogy megoldja és meglegyen a saját diagnózisa....ha nem sikerül az akkor sem FP-nek vagy a tömegeknek fog a legjobban fájni, hanem Michael Schumacher-nek.szerk: ja a Petrov-s párhuzam,.szal Petrov-nak a világon semmi dolga nincs, nulla nyomás van rajta, az autó fejlesztésánek irányát sztem 100%-ban Kubica adja meg, a Renault vizes körülmények között jól vezethető, koncentrálhat a saját dolgára.
Schumacher nem, mert umond muszáj 4-5 tizedre lennie Rosberg-től, mert ez lélektani mérce magának és sokaknak. Ki kell találja hogy merre állítson egy olyan autón amivel még nincs teljesen tisztában.
Valamint a Renault messze nem annyira sikervárt csapat mint a Mercedes, a tavalyi világbajnok autóval, és nagy bajnokként 'csöppet' más a tempó..
-
wildrain
addikt
válasz
üzenetére
Ja, egy kicsit én sem értettem, hogy négy verseny után miért kell leírni MS-t. Aki hozzáértő, az tudja, hogy mivel ebből a négyből egy volt, amikor tényleg tisztán látszottak az erőviszonyok, az összes többin kavarás volt, plusz egyet be sem fejezett, ezért nem sokminden derült ki eddig. Még bármi lehet. Majd kb. 10 verseny után már biztosat lehet mondani.
Ráadásul a cikk elején gyakorlatilag kiejelentette, hogy MS lassú, utána meg kifejtette, hogy milyen bizonyítékok vannak arra, hogy a gumi kopott el vagy az autó sérült és nem MS volt a technikátlan.
FP-nek el kéne döntenie, hogy MS leáldozott tehetségét tényként kezelve síratja őt, vagy reménykedik még...
-
proof88
addikt
válasz
üzenetére
vótmá
(de most legalább a tyúbon elmentettem magamnak)
szerk.: és vimeo-n már fenn sincs... ehh... -
törölt tag
ez király

Rosberg onboard -
törölt tag
Ez már sorban a második olyan tükör ami nem tetszik,ezért nem reggelek oda hogy leírjam szal nem építő jellegű a kritikám.
Sosem vágtam hogy miért fontos már féligazságként is megmondani dolgokat, amikor sztem még igazságként sem mindig fontos.
Lehet hogy MS lassú, és ezt most minden formában fontos megjegyezni...de én erre nem vagyok kiváncsi, pedig nem vagyok MS drukker,..és mégsem akarok azon csámcsogni hogy mennyire lassú, mert így alakul ki a médianyomás meg a közhangulat ami aztán már valóban visszahat a versenyzőre is.
Nem mondom hogy tabutéma legyen a különbség kettejük között, csak szvsz nem kellene drámázni, meg saját diagnózisokról beszélni..
Sztem két dolgot lehetett feltételezni, vagy rögtön gyors lesz...vagy lassan. ..hát most úgy néz ki rögtön nem megy.
De ezzel a görbe tükör felét elhasználni...ráadásul egy tök izgalmas, és sok szempontból akár zavaros futam után...kár volt elolvasnom így utólag, pedig egy időben még kedveltem is. -
hunnylander
őstag
válasz
joshua7
üzenetére
Nem.
Ugyanis nem erőpályákon az autó a rajtrács elején lehetett.
Nem tudom mi célod bizonygatni, hogy az összes motor tök egyforma teljesítményű és karakterisztikájú. Vannak mérési módszerek (amit a csapatok végeztek a riválisok feltérképezésére), ez alapján a Toyota motor bizonyult a leggyengébbnek.
Hol volt a TF109 Monzában? Majd Szingapúrban és Szuzukában?
És a bazi nagy légellenállás a közúti autókhoz képest a legjobb aerojú autóra is vonatkozik. Open-wheel, szárnyak és temérdek leszorítóerő; ezek növelik a légellenállást, nehezítik a gyorsíthatóságot, csökkentik a csúcssebességet; a leszorítóerő is.
-
Pá
addikt
-
joshua7
veterán
válasz
hunnylander
üzenetére
Aha, vagyis sz*r kasztnis, nagyobb légellenállású kocsinál a motor sem tud csodát tenni..

-
Oliverda
félisten
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Pont olyan "szép" volt már akkor is mint most. Nem sokat változott.

-
Viktor77
titán
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Nagyon remélem, hogy a Red-Bull visszahozza.
-
Motion_Blur
félisten
-
Viktor77
titán
válasz
Nowhereman
üzenetére
Húú, hát én kifejezetten nem szeretem Hamiltont, de hogy ezt hozd ki végkövetkeztetésnek, ahhoz is kell egy bizonyosfajta látásmód. Nem semmi...
-
Oliverda
félisten
válasz
Nowhereman
üzenetére
Igen, egyértelmű hogy ő volta hibás mert nem fordult még szűkebben és lehetőleg úgy hogy menjen neki Alonso-nak...

-
Peat;)
veterán
Amennyiben beigazolódik az "elfogadott" költségcsökkentés akkor az lehetne. De a nagy csapatok több mint valószínű, hogy nem fogják betartani még megközelítőleg sem.
A függetlenség meg van ahol működik, pl Force India. Van ahol meg egy gyár beszálása hatalmas blama lehet, lásd Mercedes, 4 futam után kezd leesni nekik hogy talán Rosberggel lehetne valamit kezdeni, de azért még mindig Schumi a fő téma és hogy jobb autót adjanak Schumi alá, mert Schumi nagyon tud és Schumi feljavul meg nyerhetett is már volna csak a többi hülye pilóta...és egyébként is Schumi az Schumi vili? Kb ez jön át tőlük idén.
-
törölt tag
válasz
Nowhereman
üzenetére
Hamilton-t támadta Vettel, Webber meg senkitől nem zavartatva (csak magától) döntött úgy hogy ő most későn fékez, ennek következtében letört az első szárnya..kiesett a kavicságyba, Hamilton-t meg kiforgatta.
..lehetsz ennél még kukacosabb, csak én már ezen a szinten sem vitázom tovább, mert sztem, mint írtam, messze nem uaz a kategória a kettő. -
Nowhereman
őstag
válasz
üzenetére
Dehogynem. Mindkettő egy egy tizedmásodperccel késve reagálta le a szitut. Sőt, ha nagyon kukacos vagyok, Hamilton motyója a mocskosabb, mert ő olyasvalakit lökött ki a normális tempóval normális íven autózott, miközben őt egy ívről lecsúszva befékezés közben találták telibe. Arról meg nem is szólva, hogy ő még korrigálni se nagyon próbált a szituban...
-
törölt tag
válasz
Nowhereman
üzenetére
Na ezt a P.S.-t nem kellett volna, mert ezt te sem mondod komolyan, Webber úgy ment bele Hamilton-ba hogy letört a hátsó szárnya, Hamilton meg majd teljes fordulatot forgott a sóderágyig.
Messze nem uaz a kategória, nem is értem hogy gondoltad. -
Oliverda
félisten
Szerintem túl konzervatív a tervező részlegük. Talán Sam Michael is megérett már a cserére. Azért az "vicces" hogy a Force India veri őket...
Chief designer : Ed Wood
1997-1999 : head of aerodynamics > Prost (F1)
1999-2000 : senior aerodynamicist > Jaguar (F1)
2000-2005 : consultant > Aerodynamics Dynamique Ltd
2002 : aerodynamicist > Minardi (F1)
2002-2003 : aerodynamicist > Piper Design (Le Mans)
2006-2008 : head of aerodynamics > Super Aguri (F1)Nem egy túl acélos múlttal rendelkezik a főtervezőjük sem....
-
hunnylander
őstag
válasz
joshua7
üzenetére
A motor úgy lehet 'lassú', hogy nem elég erős.
Egy F1-es autónak jelentősen nagyobb a légellenállása, mint egy szokványos közúti autónak (azonos sebességnél is). És az autó sebességével az autó légellenállása hatványozottan növekszik, tehát pl. a monzai pályára még inkább hangsúlyos a motorerő, mert sokszor kell nagy sebességre és nagy sebességen tovább gyorsítani az egyre nehezebben gyorsítható és egyre nagyobb légellenállású járművet.

-
JColee
őstag
-
joshua7
veterán
válasz
Weetjoue
üzenetére
A motor hogy lehet lassú?
Az volt Monzában, hogy sajna gyengus volt maga az autó a pályára és azzal egy top motor sem tud semmit tenni.
Egyébként nálam is a Williams a favorit és eléggé lehangoló, h már 13 éve semmi...
Remélem összeállnak egy gyártóval, mert Frank papa is beláthatná, h anélkül csak a középmezőnyös vegetálásra van erejük. 
-
hunnylander
őstag
-
Weetjoue
csendes tag
válasz
Iron Funeral
üzenetére
Hát igen már csak Monzában vagy Spában derült ki ha jól emlékszem, hogy a Toyota motor mennyire lassú, mert ugye gyors pályák és a mezőny végén voltak.
Williams amúgy nagyon szimpatikus csapat, kábé az egyetlen amelyik magántőkéből versenyzik és van eredménye. -
Weetjoue
csendes tag
válasz
üzenetére
Egyetértek a cipész még fog itt nyerni

Rosberg előtt is le a kalappal, nem gondoltam hogy ilyen jó lesz.
Az meg el lett ismerve hogy Nakajima csak azért került a Williams-hez mert különben nem kaptak volna Toyota motort, különben is 1 év után világossá vált, hogy nyomába se ér Rosbergnek, akkor miért nem rúgták ki??? GP2-ben meg nem tudom milyen volt, nem néztem.
Monacót meg tényleg nagy hiba lenne elveszteni. -
Peat;)
veterán
válasz
MPowerPH
üzenetére
A legutóbbi futamon nagyobb volt a lemaradása Rosberg mögött, mint általában egy újonc pilótának a lemaradása az első számú pilóta mögött. Ez így biztosan zavarja azért, mármint negatívan. Ekkora pofontól mindenki elgondolkozik, hogy már mégsem megy. De majd kiderül, a csapat maximálisan mögötte áll, egyfolytában az autóra fogják a dolgot. Igaz amennyi pénzért leszerződtették..én is arra fognám. Rosberg viszont ha még 1-2 futamon dominál akkor teljes joggal megkaphatná idénre az első számú státuszt, már ha vb-t akarnak nyerni.
-
MPowerPH
félisten
válasz
Nowhereman
üzenetére
Nem az erős csapattárs miatt vonult vissza. Csak gondolj bele az akkori formájára, brutálisan ment, lásd utolsó Brazil nagydíj. Neki nem volt kitől félnie.

Egyébként most ha másodhegedűs lenne, nem dőlne össze a világ. 3 évre lett leszerződtetve. És a kocsi fejlesztésében is sokat tud segíteni, talán a mezőnyben a legjobb ezen a téren. Ő és Brawn összehoznak valamit.
!Overdose!: Igen, csak a többiek már régen benne vannak a ritmusban, ő meg 3 évet kihagyott, és most kezdte. Nem kicsi hátránya van. Ráadásul a vezetési stílusa is ellenkezik a keskeny első abroncsokkal. De megoldja.
-
Iron Funeral
őstag
Csak úgy felvetődött bennem, hogy mi lett volna, ha inkább a hátsó gumik szélesedtek volna az idei évre
Bár nem, hülye gondolat, abból még valami jó is kisülhetett volna, ha nagyobb tapadása lett volna az autóknak 
-
JJános
addikt
válasz
Nowhereman
üzenetére
Kétlem, hogy Sumi megijedt volna valakitől, és ezért vonult vissza.
Sumit visszavonultatták szvsz.Fel fogja szívni magát. Sajna a merci most még nem ütőképes. Kell még egy kis idő a berázódásra is. Jönni fognak az eredmények.
Amit a Ferrari vezetők csinálnak, az kívülről szamárságnak tűnik. Leszerződnek egy jó Kimit, majd elengedik pár tíz millát adnak neki, mert jön Lonzi. Röpködnek a tízmillák.
Aztán amit a pit-be csinálnak az meg egyenesen vérlázító. -
MPowerPH
félisten
válasz
Nowhereman
üzenetére
Dehogy fogja... Nem olyan fából faragták őt. Minél nagyobb a kihívás, annál erősebb lesz. Csak az autóval, és a gumikkal kellene kibékülnie. Neki ezek a keskeny első abroncsok elég szokatlanok, és ez az egyik problémája valszeg.
-
Nowhereman
őstag
válasz
üzenetére
Nos Heidfeldről annyit, hogy egy sor "szupersztár" csapatársa mellett is pompásan helytállt. Rosberggel közös mércéjük Webbo lenne, aki mindkettőjüknél látványosan gyorsabb volt, de mondjuk Rosberg azóta konstansabb szintet nyújt, csak a szint nem mért. Nem vagyok benne biztos, hogy Heidfeldnél jobb. Az viszont szinte biztos, hogy Sumáknál több pontot zsákolt volna eddig.
Sumi szerintem meg fog törni. Egy ilyen futamon zsákolnia kellet volna - és ezt ő is tudja. Ha rövidesen nem kerül Rosberg elé, be fogja dobni a törölközőt.P.S.
Lajoska pedig csak épp az legutóbbi futamon ütött éppen Webberen egy olyan kaliberűt, mint Webbo rajta.
Aktív témák
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3139
- Önerő nélkül is elvihető! Részletfizetés. 27 % Áfás számlával Dell Alienware QD-OLED gamer monitor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Mert bár az a ~80LE szerintem elég turbó volt a kocsiknak, csak 6,7mp mint felhasználható idő... LoL legyen legalább egy 15-20sec és úgy tényleg meg fog látszani a KERS hatása 

, nem is emlékeztem rá........

Remélem összeállnak egy gyártóval, mert Frank papa is beláthatná, h anélkül csak a középmezőnyös vegetálásra van erejük.