Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Telekom mobilszolgáltatások
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Telefonjavítás, szerviz
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- iPhone topik
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
Aktív témák
-
prmcsk
addikt
válasz
JJános
üzenetére
Nem kéne ebbe (is) belevonni másokat, esetünkben Hillt...Ő egy volt a négyből.
Hiába dumál már sumi is, hogy versenykörülménynek értelmezte a SC.-os meg a kijelzős káoszt. Mindenki tudta így ő is, hogy az utolsó körben vannak és az utolsó körre talán mások a SC. szabályok.
Ha nem ismeri a 2010.-es szabályzatot, ezek után megtanulja, ha meg ismeri és mégis meglépte, vagy meglépették vele ? No comment...
Ezt a "brilliáns" előzést én is meg tudnám csinálni bárkivel, ha az előzendő a helyes szabályértelmezés okán nem is számítana rá...
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
érthető.
de akkor is erősnek találom ezt a büntetést.
#13996) JJános fellebez...ugysem fogják visszadni nekik a 7. helyet. döntöttek.

-
MPowerPH
félisten
válasz
JJános
üzenetére
Persze, mert pályán nem sikerült neki, még egy klasszisokkal jobb autóval sem. Neki ez jutott, soha nem a vezetésben jeleskedett, csak a szája járt.
Oliverda: Most már megkérdezem... Te miért érzed magad olyan felsőbbrendűnek itt a fórumon? Mer Te vagy a jani, vagy mer van egy szar Phenom II X4 965-öd
? Vazzeg, mintha valami nagy góré lennél, úgy lenézel mindenkit. Szerintem most már állítsd le és vedd észre magadat... Ki a rák vagy Te hogy ilyen stílust engedsz meg magadnak másokkal szemben. Az ilyet mifelénk eltapossák mint egy férget. -
TESCO-Zsömle
titán
2.9.2.: Első safety car vonal: azon a helyen, ahol elfogadhatónak látszik, hogy a
bokszba hajtó autó megelőzze a Safety Car-t vagy más, a pályán maradó
versenyautókat. Ugyanezen vonal mutatja azt a pontot, ahol a bokszba hajtó,
bevetését befejező Safety Car-t már megelőzhetik a versenyautók2.9.10.:az előzés
tilos a safety car bokszutcába történő visszatérése után mindaddig, amíg az autók el nem érik a rajtvonalatEnnyi. Az ítélet jogos és jogerős. A mercinél ezt benézték
Továbbra is csak a rajtvonal után lehet előzni... -
JJános
addikt
Azt még megértem, hogy elveszik Sumitól a hatodik helyet, a szabályok miatt. De hogy 12.-nek tették, azt országos szemétségnek látom. Tiltakozásomat szeretném kifejezni.
Hová lett Hill? Hát ide jutott, hogy a pályán kívül vág vissza? Undormány.
-
Oliverda
félisten
válasz
hunnylander
üzenetére
Egyértelmű hogy a szemét démonhill tehet mindenről és amúgy is a hemiltont kellett volna inkább megbüntetni mert az sosem büntetik meg!!

-
TOM-202
senior tag
Súlyosnak és aránytalannak tartom Schumi büntetését. A szabályok szerint járt el és a zöld jelzés után szabályosan előzött.

Biztosan Damon Hill keze van a dologban!
-
MPowerPH
félisten
válasz
hunnylander
üzenetére
Le van írva minden... Erről ennyit, saját magukat égetik ezekkel a húzásokkal.
-
prmcsk
addikt
válasz
venember83
üzenetére
A SC. a szabály szerint az utólsó kör célegyenese előtt bement a boxba, minden autó gyorsított (nem tiltja a szabály és áthaladtak a célvonalon), de azt viszont írja: nem előzhetnek a célig.
A versenyzők, a célvonal átlépése után, a következő körben mentek be a boxba. -
hunnylander
őstag
-
TESCO-Zsömle
titán
Hehh... Elolvastam a szabályzat teljes SC-ra vonatkozó részét, és minden, ismétlem MINDEN a szabályoknak megfelelően történt, de mégse.
A szabályzat nem tesz különbséget a visszahívott SC és az utolsó kör miatt bejövő SC között. Az ominózus 2.9.17.-es szabály csupán azt mondja ki, hogy ha a verseny a SC mögött ér végett, a SC-nak vissza kell térnie a boxba, a pilóták pedig nem előzhetnek. A 2.9.15. szabály kimondja, hogy amint a SC-t a versenyigazgatóság visszahívja, annak ki kell kapcsolni lámpáit, majd mikor a box-utcát elérte a pálya egésszén el kell rakni a sárga zászlókat és a SC-táblákat, valamint a baleset helyszínén a páylaszakaszon zöld zászlót kell lengetni, ezzel is jelezve, hogy a pálya tiszta.
Az egészben az a gixer, amit a mercédesz megtámadhat, hogy ha a verseny a SC mögött zajlott volna le, a versenybizottságnak nem lett volna szabad visszahívnia.
Ugyanúgy bejött volna, csak nem lett volna zöld zászló utána... Ez itt a probléma. Emberi mulasztás a versenybizottság részéről.
Egyébbiránt a zöld zászló csupán azt jelenti, hogy a páyla tiszta, alkalmas a versenyzésre.
-
prmcsk
addikt
válasz
venember83
üzenetére
Ezt hogy kéne értelmezni ?
"2.9.17 Amennyiben a versenyfutam befejeződik a Safety Car bevetése alatt, a
Safety Car-nak az utolsó kör végén a bokszba kell hajtania, a versenyautók pedig, mint az egyébként szokásos, a kockás zászlóval leintésre kerülnek, de továbbra sem előzhetnek".Pá: Miután sumi megelőzte, már csak reflexből is elbizonytalanodik...
Már leírtam: Nem büntettem volna sumit, de 7. -
Pá
addikt
válasz
prmcsk
üzenetére
De emiatt nem a versenyzőt kéne büntetni, hanem azt aki elbaszta.
Direkt azért vannak a zászlók, hogy a pilótának legyen mire támaszkodnia verseny közben.szerk: azt meg nem tudjuk melyik sofőr fülére mit mondtak, viszont elég egyértelmű volt hogy a SC boxba menetele után mindenki versenytempóra gyorsított és védte a pozicióját.
Ha Alonso annyira biztos lett volna magában elengedi Rosberget is és jót röhög, nem védekezik. -
prmcsk
addikt
Marha egyszerű.
Azért volt zöld zászló, mert valaki elbaxta és az utolsó körös SC. szabályt nem ismerte, vagy hirtelen nem jól értelmezte és automatikusan lengette, mintha verseny SC. kiállás lenne...
Erre írtam, hogy a szabály az erősebb és nem az emberi hiba, hibák.
Azt is írtam már, hogy éppen az emberi hibák miatt (tábla, lámpa és zászlókezelők, akiknek biztos, hogy egy enber ad jelet), plusz idővel nem büntettem volna sumit, de marad a 7. helyen...Én meg azt kérdezem: Hány sofőr fülére mondták rá, hogy előzni tilos és hányéra, hogy nem ? Mindjárt kiderülne, hogy mi az értelemszerű...
-
Oliverda
félisten
válasz
venember83
üzenetére
Ok, megnézem újra az FIA oldalán.
-
adman
tag
Versenyfutam semlegesítése (Safety Car eljárás)
2.9.8. Amint a Safety Car bevetésére vonatkozó utasítás elhangzik, és ettől kezdve a
bevetés teljes időtartama alatt minden sportbírói poszton sárga zászlót kell lengetni
és be kell mutatni az „SC” táblát.2.9.17 Amennyiben a versenyfutam befejeződik a Safety Car bevetése alatt, a
Safety Car-nak az utolsó kör végén a bokszba kell hajtania, a versenyautók pedig,
mint az egyébként szokásos, a kockás zászlóval leintésre kerülnek, de továbbra sem
előzhetnek. -
Oliverda
félisten
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Van erre valahol valami hivatalos leírás hogy pontosan hogyan zajlik az SC-s befutó?
-
P00By
nagyúr
A hétvégén Monacóban a versenybírák mellett foglalt helyet Damon Hill is, Michael Schumacher régi nagy ellenfele.
Hill végül a hétvége egyik főszereplője lett, miután az ő közreműködésének köszönhetően is megbüntették a hétszeres világbajnokot.
„Helyesen cselekedtünk!” – mondta Damon Hill az eset után.
Hill erős utalást tett arra, hogy Schumi tudta, hogy szabálytalan.
„Volt egy fanyar mosoly Michael Schumacher arcán.” – tette hozzá Hill.
Nem megbízható oldalról van, de ezt mondta Hill bácsi?

Sztem egészen más miatt mosolygott!
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Motion_Blur
félisten
Csak hogy tisztább legyen: SC-s befutónál is kijön az SC a boxba, nem megy át a célvonalon a versenyzők előtt. Az a különbség, hogy ott tovább marad a sárga zászlózás, és az SC tábla. Az a szabály, ami alapján MS-t büntették, erre a helyzetre vonatkozik. Ez nekem se esett le rögtön, de most már tiszta.
Teljesen jogtalanul büntették meg MS-t.
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
prmcsk
üzenetére
Nem, teljes mértékben értjük. De ahogy te is mondtad, azok a szabályok a SC-ra vonatkoznak, arra az esetre, ha a célba kíséri a mezőnyt.
De! Amint meglengetik a népnek a zöld zászlót, az onnantól verseny helyzet. A SC lápmaoltása csupán erre készíti fel a mögötte haladókat.
-
P00By
nagyúr
Eddig ez az érvelés nyert nálam!

(#13968) TESCO-Zsömle: Másrészről érdemes megjegyezni, hogy ha nincs a SC-Line, akkor ez az egész nem is történik meg... Igen. Tudja vki miért vezették ezt be?!
(#13966) prmcsk: Most tényleg nem válaszolsz nekem, h miért volt zöld zászló? Minden kötözködés nélkül kíváncsi vagyok a véleményedre!
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
hunnylander
üzenetére
Látom nem csak én tudok szabályt értelmezni. A SC-szabály nem írja/bírálja felül a többit.
Másrészről érdemes megjegyezni, hogy ha nincs a SC-Line, akkor ez az egész nem is történik meg...
prmcsk: Pont fordítva! Nem az utolsó kör SC-jára, hanem a SC utolsó körére. A szabály csak azt mondja ki, hogy ha a SC (technikailag) kint van, akkor is behajt a BOX-ba. Csak hogy a Race Controll (technikailag) behívta, és megadta a tiszta jelzést a versenyzőknek.
Két dolog:
1 - A szabály nem az utolsó körről szól, hanem a SC-ról, ha az a célba kíséri a versenyzőket.2 - Ha a versenyt SC alatt fejezik be, akkor nem írják ki, hogy "SC in this lap", nem oltják le a jelzést, és nem adnak zöld zászlót.
-
ixtom
tag
Én azzal magyarázom az egészet, hogy a helyszínen volt Briatore.
Szóval nekem egyértelmű a helyzet.
-
prmcsk
addikt
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
Nem...Az utolsó kör SC.-jára ez vonatkozik
"Ha a verseny aközben ér véget, hogy a Safety Car a pályán van, akkor az utolsó kör végén be fog hajtani a boxutcába, és az autók normál módon, előzés nélkül mennek el a kockás zászlóig."
Szerk: Tényleg nehéz felfogni, hogy az utolsó körben más szabályok vonatkoznak a SC.-ra ?
-
P00By
nagyúr
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
Én is csak beszélek a "levegőbe" ezzel a zászlóval, de nem tudom hogyan van a hierarchia! Nem tudom, h melyik szabályok írják ezt felül!
#13964: Értem, akkor lehet a fellebbezésnek lesz is tényleges eredménye.
-
hunnylander
őstag
válasz
prmcsk
üzenetére
Ezt nagyon szépen levezetted az egyik szemszögből. Mehetnél is a Ferrari ügyvédjének Párizsba az ICA tárgyalásra, csakhogy itt egy komoly jogi visszásság lépett fel és két interpretáció feszül egymásnak:
A Race Control kiadta az SC in this lap utasítást/tájékoztatást, az SC aktivitási lámpái kialudtak, az SC táblákat levették, a zöld zászlót elővették, mindezt Race Control utasításra.
Emiatt a verseny nem SC alatt fejeződött be! Hanem SC nélkül, így lehetett előzni, mert az újraindítás után az SC vonaltól lehet előzni.
És arra, hogy DT ellen nem lehet fellebbezni; a döntés ellen fellebeznek és Trulli-precedens, DT-t, e helyetti időbüntit is vissza lehet vonni. MS sikeres fellebbezés után visszakaphatja a 6. helyét és pontjait, a döntés és következménye érvénytelenítése után.
-
válasz
prmcsk
üzenetére
3,Akkor kimegyek és integetek nekik piros zászlóva.Ahhoz mit szólsz?
Majd engem megbüntetnek de legalább megzavarom a versenyzőt és le is lassít.Meg is előzik.Akkor semmi értelme ne lenne a zászlónak.
2, Csak ők egyedül nem beszari alakok és ismerik a szabályokat.Végre volt előzés ami szabályos is volt szerintem és még gyönyörű.Tudod mit,nézzél inkább igazi vonat versenyt

1, Akkor miért írták ki,hogy bemegy a SC magyarul megszűnik az SC tilalom.A szabály meg arra vonatkozik,hogy a SC nem megy be,de mivel utolsó kör inkább bemegy a boxutcába hogy ne legyen gond a levezető körrel és jobb látvány ha nincs ott egy utcai kocsi.
DE itt kihívták a SC-t folytatódót a verseny.Hamiltonnal sincs bajom,ha miatta jobb lesz a verseny+több előzés.De amikor szlalomozott akkor pont az előzést akadályozta meg,ami miatt sem tetszett.
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
prmcsk
üzenetére
A szabály azt mondja ki, hogy ha a SC mögött fejeződik be a verseny, akkor a SC az utolsó körben behajt a BOX,ba a mezőny meg megy tovább, mintha mi sem történt volna.
Ehelyett az utolsó körben behívták a SC-t, ergó technikailag nem a SC mögött fejeződött be a verseny.
Mint írtam, a SC szempontjából teljesen irreveláns, hogy menyik történik, de ha beívják és lengetnek egy zöldet, akkor a SC-Line-tól (ami szintén idei cucc) a célvonalig verseny van. És ez itt a probléma.
Oliverda: Nem akarok hülyeséget mondani, de ha jól tudom, nem csak ez az egy szabálya van a F1-nek, és ez nem teszi érvénytelenné a zászlóhasználatról szólókat.
Vagy igen? Ez is olyan, mint nálunk, hogy a gyülekezési joggal felülbírálható mások tulajdonjoga? Vagy miaszösz?

Motion_Blur: Irreveláns, hogy előre kitervelt volt-e. Még az sem számít, hogy RB mit gondol. A zászlóhasználatnak is szabályai vannak. Ha a SC (technikailag) bejön, akkor zöld zászló és versenytempó. Ha (technikailag) nem jön be, akkor sárga és SC-tábla. Tök mindegy, hogy maga az autó hol van a pályán.
Ha menet közben belengetik a sága zászlót SC-táblával, akkor mindenki azonnal lelassít. Nem vágják meg, míg feltűnik elöttik az SLS AMG...
-
Oliverda
félisten
válasz
Motion_Blur
üzenetére
A szabályban szó sincs zászlókról. Szerintem Brawn is arra gondolt hogy majd ez lesz a kibúvójuk de úgy fest hogy ez most nem jött be.
-
darál0w
Jómunkásember
hmm.
nemértem ezt a büntetést...a szabály egyértelmű, de ott volt a zöld zászlo...itt ha hibázott vki, az biztos, h nem Shumi...
-
prmcsk
addikt
Csak lesek...

1.) A linkelt hivatalos indoklásból mi nem érthető ? Bevezettek egy szabályt, ami az utolsó körre vonatkozik, ha SC. van bent.
2.) Alfonznak és még sokaknak a fülére mondják, hogy utolsó kör, SC. levonul és nincs előzés a szabály értelmében. Sumiék egyedül ezt nem így értik és szabálytalanul megelőzi alfit, akit vagy 15 versenykörön át nem voltak képesek...
3.) Teljesen mindegy, hogy mit lámpáznak, zászlóznak, vagy tábláznak ki, mert ez mind emberi tényező, de a szabály az szabály és így erősebb jog. Ezért volt a bünti, a többi meg rizsa, fanság és érzelem kérdése.
És ne gyertek nekem azzal, hogy akkor miért nyomta a végén mindenki ?
Mert egy versenyt nem egy éticsiga sebességével illik befejezni, mégha 100 méter van hátra akkor sem... -
Bluegene
addikt
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
pedig olyan betyáros volt a Schumák

kár h az ilyen apró húzásokat ölik ki a versenyzőkből
-
TESCO-Zsömle
titán
Ez az egész egy nonszensz.
Teljesen nyilvánvaló, mit jelent a szabály, amire hivatkoznak, ahogy az is, hogy miként kell(ett volna) ezt lebonyolítani. A szabályok egyértelműen fogalmaznak.
Ha behívják a SC-t, az bejön, a pilóták megkapják a zöld zászlót, és párszáz méterig még versenytempó.
Ha nem hívják be, akkor is bejön a SC, a versenyzők pedig sárga zászlókkal és "SC" táblákkal szegélyezve gurulnak át a célvonalon.
Szerintem egyértelmű, és mások szerint is.
-
Bluegene
addikt
akkor most mi is volt ezzel a csatornafedéllel?
nem mutatták és egyáltalán F1-es pályán csatorna fedél, hogy a csudába jött fel?
mi volt ez?

átverés, h izgibb legyen a futam

-
AMD Power
titán
válasz
hunnylander
üzenetére
Hülyék ezek? MS nagyon jól csinálta.

-
Igen ez már a jogászok dolga.

As the overtaking manoeuvre was in breach of Article 40.13 of the 2010 F1 Sporting Regulations, the Stewards decide to impose a drive through penalty but, as it occurred during the last five laps, 20 seconds will be added to the elapsed race time of car Nr 3.Ők az aláhúzott rész ellen fellebbeznek, nem a büntetés ellen, és szerintem igazuk van, mert a hivatkozott cikkely SC fázisra és SC alatt befejezett futamra vonatkozik. A verseny pedig jól láthatóan nem SC alatt fejeződött be: [link]
-
Oliverda
félisten
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Szerintem nem ugyanaz a kettő. Már többen idézték az ominózus 40.13-as szabályt. Nem tudom hogy ezt hogyan lehet másképpen értelmezni. Brawn-nal karöltve már többször próbálták kihasználni a szabályok adta kiskapukat. Ez sokszor sikerült de most nem jött össze. Egyszerűen erről van most szó.
-
P00By
nagyúr
válasz
Flashcash
üzenetére
Az ügyet az FIA Fellebbviteli Bírósága tárgyalhatja tovább, ám könnyen előfordulhat, hogy formai okokból nem fogadják el a Mercedes beadványát, mivel a Nemzetközi Sportkódex 152-es pontja kimondja, hogy bizonyos büntetésfajták - például a boxutcán áthajtásos büntetések - ellen nem lehet fellebbezni. Pont emiatt nem tárgyalták újra Lewis Hamilton 2008-as spái kihágását sem. Az FIA tájékoztatása szerint a Mercedes nem a "büntetés", hanem a "döntés" ellen fellebbezzett, de kérdés, el lehet-e választani a kettőt.
Én erre alapoztam(A5).
-
Egy megtörtént bokszutca áthajtásos esetet valóban nem lehet visszavonni. Mert nem tudod utólag módosítani, visszajátszani a futam eredményét.
De ez itt nem ténylegesen letöltött büntetés, hanem egy utólag kiszabott bokszutca áthatjásos 20mp.-re átszámolt időbüntetés.Ettől függetlenül, Norbert Haug azt mondja, hogy a Mercedes (és a McLaren) márkának még sohasem hoztak kedvező ítéletet ezen a bíróságon.

-
A Mercedes bejelentette, hogy fellebbez a versenybírák döntése ellen, így a Párizsi székhelyű FIA Fellebbviteli Bíróság elé kerül az ügy. [link]
Ők voltak a versenybírák, a linken pedig a büntetés doksija:
José Abed (FIA Vice President), Dr. Christian Calmes (a representative of the Automobile Club de Monaco), Paul Gutjahr (President of the FIA Hill Climb Commission) and 1996 World Champion Damon Hill -
Motion_Blur
félisten
válasz
Oliverda
üzenetére
"Hmm...érdekes, Hamilton-t persze majdnem mindenki megbüntetné mert ezen emberek szerint sok van a rovásán..."
Hmm... és nem érzed magad különbnek ezeknél az embereknél? Mert Te is ugyanazt csinálod, mint akik niggereznek meg beszopják a Gyuláék baromságait és csapkodják az asztalt a büntetésekért. Nehéz lenne leírnod, hogy nem értesz egyet MS büntetésével? Ha következetes vagy, akkor így kell gondolnod. (szerintem így is gondolod, csak húzod itt a jónépet
)amúgy meg:
"Ha zöld a zászló, aminek sárgának kéne lennie az nem a versenyző hibája, büntessék meg a zöldzászlózókat 20 másodpercre!"

-
Vistaboy
veterán
Annyira nem vagyok otthon a szabályokban, de ha nem akarták volna azt, hogy a célvonal előtt még előzni lehessen, akkor miért hívták be a Safety Car-t? Nem futhatott volna be mögötte a mezőny?

Miért akarják most Schumit megbüntetni? Vagy kimaradtam valamiből? Szerintem a verseny legszebb megmozdulása volt, amikor a Nagy Öreg leelőzte Alonsót.

-
Oliverda
félisten
válasz
decibel
üzenetére
Bizony hogy kár. Bár ahogy látom te annyira mégsem bánod ha még arra is veszed a fáradtságot hogy válaszolsz is az ilyenekre.

"Hagyjuk a fenébe a szabályokat, sok baj volt már ezzel a Schumacher gyerekkel, büntessük meg most miatta."
Hmm...érdekes, Hamilton-t persze majdnem mindenki megbüntetné mert ezen emberek szerint sok van a rovásán...
-
Male
nagyúr
válasz
ChromeX
üzenetére
Ez a büntetés tényleg nevetséges, mivel ők hibáztak... az egész helyrehozatala annyi lett volna, hogy MS vissza a 7. helyre, mert nem előzhetett volna, és kész.
Legközelebb mi lesz? Az időmérőn a boxban mondjuk 13:58-kor zöldre vált a lámpa, aztán aki kimegy megbüntetik, mert még nem volt 14:00, csak véletlenül kapcsolták át?
-
ronaldo
őstag
Van videó az esetről?
-
Oliverda
félisten
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Nem ennek fényében kellett most dönteni, de ettől még elképzelhető hogy befolyásolta valamennyire a döntést.
Ohhh...történt már hasonló eset Hamilton-nal is ami ráadásul sokkal vitathatóbb volt és akkor elég sokan azon a véleményen voltak, hogy helyesen döntöttek a bírák. Én most csak ezeknek adok igazat utólag.
-
joshua7
veterán
Egy szokásos monakói verseny egyetlen értékelhető mozdulata volt, erre ez.. pff...

-
Motion_Blur
félisten
válasz
Oliverda
üzenetére
"Az a baj hogy elég sok vitás sporttörténelmi megmozdulás van már MS neve mellett aminek a java részét nagyon olcsón megúszta. Valszeg a sportfelügyelők is tisztában vannak ezzel."
És ennek fényében kellett most dönteni? Hibázott az FIA, hibázott a Race Control. MS itt nem vonható felelősségre. Zöld jelzésnél előzött. Vagy ha Hill-t megkérdezed, és ő azt mondja, hogy '94 Adelaide miatt kapja, akkor ez neked elég? (a kérdés költői, tudom, hogy Neked elég
)Gondolj bele, mit írnál most ha Hamilton lenne MS helyén...
hunnylander: respect a hozzáállásodért!
-
Oliverda
félisten
válasz
hunnylander
üzenetére
Az a baj hogy elég sok vitás sporttörténelmi megmozdulás van már MS neve mellett aminek a java részét nagyon olcsón megúszta. Valszeg a sportfelügyelők is tisztában vannak ezzel.
Mindenesetre kissé ironikus hogy pont a Ferrari az a csapat aki most ellene van.
-
törölt tag
válasz
hunnylander
üzenetére
Igen.
Most nem várhatjuk el a pilótától, hogy magától fejben felmondja a 40.13 vagy akárhanyas szabályt, mikor józan paraszti ésszel megvizsgálja a következőket:
Kiment a SC? Ki. Zöld az a nyomorult zászló? Zöld. Átmentem már a vonalon, ahonnan lehet előzni? Át. Akkor miért ne előzne?(#13925) BMW001: Jaj, ez ütött. Nem fel is lebbeztek, hanem fellebbeztek is.

-
Pá
addikt
válasz
hunnylander
üzenetére
Amúgy most jut eszembe, hogy Schumi már másodszor előzött Monacoban az utolsó körben.

-
Vistaboy
veterán
Jó verseny volt, bár a Safety Car is majdnem annyi kört ment a pályán, hogy nyugodtan leinthették volna befutóként őket is.
Schumacher előzése nem volt semmi, szerintem Alonso nem is gondolt arra, hogy ott előzni lehet.

Ettől eltekintve jó munkát végzett Alonso is, bejött nekik a jó taktika.
Bár az én személyes véleményem szerint igazán kivehetnék már ezt a monacói futamot a versenynaptárból, nagyon veszélyes ilyen szűk helyeken, hepehupás pályán száguldozni.
-
ixtom
tag
Mi van itt, visszajövök netezni és még nincs vége a futamnak?

-
Jarod1
veterán
Nem vagyok 1 Shumi FAN de tetszett hogy megelőzte Alonsot, és MOCSOKSÁG ha ezért megbüntetik
-
hunnylander
őstag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Fellebbez a Mercedes, remélem visszavonják a büntetés. Ez a klasszikus sporttörténelmi előzés pontot érdemel, nem 12. helyet.
-
madstunt
addikt
válasz
üzenetére
nem kell sokat visszaolvasni ahhoz hogy megtaláld ami lement tavaly mert nem hami/lonzi/rai/maszat/vettel lett anno a vb.
egyből mindenki szarozta az idényt meg hasonlók....
ha idén mondjuk webber megnyerné úgy hogy páran ott vannak a nyakán akkor egyből jönne megint hogy csak mázlija volt meg stb... -
Pá
addikt
Egyébként azért is szerencsétlen ez az ítélet, mivel precedenst teremthet arra, hogy ezentúl a versenyzőknek nem kell feltétlenül a zászlókhoz igazodniuk, hanem adott esetben felülbírálhatják őket...
-
törölt tag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Nekem is örömet okozott, csak baszhatjuk mert a sok elmebeteg a verseny ellen van, ezért megbüntetik azt, aki versenyzik. Bezzeg mikor Hamilton cikázott ész nélkül a célegyenesben, csak egy enyje-benjnyét kapott.
-
Oliverda
félisten
-
Motion_Blur
félisten
Mi a faszom értelme van annak a szabálynak ami alapján megbüntették a Mestert?
De leszarom, nekem örömet okozott, a verseny legszebb megmozdulása volt

LOL: Damon Hill, már mindent értek
szánalmas -
MPowerPH
félisten
válasz
Oliverda
üzenetére
"akik mondjuk veled ellentétben értenek is hozzá."
Fura ezt a Te szádból hallani...Megint a bagoly mondja verébnek... Na mind1, neked lehet magyarázni, úgyse vagy arra képes, hgy bármit is felfogj, csak a saját gondolataidat szajkózod, amiket valszeg valamikor álmodban láttál.
-
Sherman
tag
Levonatoztak 70 kört, miért is ne kéne büntetni az egyetlen élbolyban történt előzést...
Versenyezni tilos! -
törölt tag
válasz
Oliverda
üzenetére
A sportfelügyelők, közöttük Damon Hill, azzal indokolták döntésüket, hogy Schumacher a Safety Car hatálya előtt előzött, vagyis a biztonsági autó a Forma-1 Sportszabályzatának 40.13 pontja értelmében hajtott a boxutcába az utolsó kör végén.
Senkinek nem vagyok a másodregje, befejezheted.
-
madstunt
addikt
én az FIAnál fölterjesztem ha lehet hogy legyen 24 különböző befutó mindig mást kihozva győztesnek hogy a sok elvakult marha ne fikázhasson mert épp nem a kedvence lett a nyertes vagy miadjisten vb

-
adman
tag
a bünti fényében megközelíthetnénk a kérdést a másik irányból is:
miért nem kap mindenki büntetést azért, mert SC alatt mint a meszes nyomták neki a célegyenesben? szvsz vagy sc van és akkor nem nyomjuk, vagy nincsen sc és nyomjuk -
hunnylander
őstag
válasz
venember83
üzenetére
Ne játszd az értetlent! Az a két pont is dönthet a világbajnokságról a végelszámolásnál.
A versenybíráknál győzött a Ferrari.
-
decibel
aktív tag
válasz
venember83
üzenetére
Most akkor Schumacher szerinted a Ferrarira hallgasson, vagy a zöld zászlóra? Költői kérdés.

Aktív témák
- Akció! HP ZBook Firefly 14 i7-1165G7 16GB 512GB Nvidia Quadro T500 4GB 14" FHD 1 év garancia
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G, H730 1GB, áfás
- AKCIÓ! DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2660v4 (28c/56t, 2.0/3.2GHz), 96GB RAM, 4x1G, áfás
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCÓ! HTC VIVE Pro 2 virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

? Vazzeg, mintha valami nagy góré lennél, úgy lenézel mindenkit. Szerintem most már állítsd le és vedd észre magadat... Ki a rák vagy Te hogy ilyen stílust engedsz meg magadnak másokkal szemben. Az ilyet mifelénk eltapossák mint egy férget.
Továbbra is csak a rajtvonal után lehet előzni...