- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Magisk
- Fotók, videók mobillal
- Honor Play - játék az árakkal
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- LG V30 - vezércsel
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
Aktív témák
-
hunnylander
őstag
Nico Rosberg (Aki volt már csapattársa Hamiltonnak.): "Lewisnak szorítok, megérdemli a címet."
Adrian Sutil (Aki szintén volt már csapattársa Hamiltonnak.): Lewis remek munkát végzett. Jó lenne, ha ő nyerne."
Bernie Ecclestone: "Tény, hogy matematikailag Hamiltonnak van a legjobb esélye. Megérdemelné a címet, akárcsak Fernando. Ő egy harcos, aki soha nem adja fel. Kimi harmadik alkalommal áll a bajnoki címszerzés előtt egy, a Ferrarinál eltöltött év után, ami nem volt egyszerű."
Emerson Fittipaldi: "Hamilton a pontok, Alonso a tapasztalat terén van előnyben. A bajnoki döntő olyan lesz, mint egy hollywoodi film."
Mika Häkkinen: "Lewis Hamilton. Ha a teljes évadot tekintjük, akkor az első helyen áll a listámon. Ő vétette a legkevesebb hibát és ő szerepelt a legjobban. Ha mindhárom esélyesnek jó napja lesz, akkor szoros lesz. De ha Lewis higgadt marad, akkor sikerülni fog neki."
Norbert Haug: "Nekem mindegy, a lényeg, hogy egy Mercedes csillag legyen az autója orrán." (Egy fenét mindegy.)
Tom Kristensen: "Lewis Hamilton. Több okból is. Neki van a legtöbb pontja, ő a legtehetségesebb és a csapat is mögötte áll. És a boxutca bejárata is egyenes Brazíliában."
Stirling Moss: "Lewis Hamilton. Azt hiszem sikerülni fog neki. Úgy fog versenyezni, ahogy eddig is tette, és ha nem történik valami váratlan, például egy defekt, akkor van remény."
Bernd Schneider: "Lewis Hamilton, mert megérdemli. Remekül teljesített az egész évben."
Wolfgang Ullrich: "Lewis Hamilton. Senki sem merte volna megjósolni, hogy az első évében ilyen sikeres lesz. Remekül teljesített és a sport kimagasló alakja lehet."
Alex Zanardi: "Lewis Hamilton. Shanghaiban már hibázott, így tudja, hogy több bakit nem engedhet meg magának. A négy pontos előny elegendő lehet."
Megtisztelnél vele, ha úgy tekintenél Hamiltonra, mint én a te kedvencedre, tisztelettel és elismeréssel, elfogulatlanul.
-
hunnylander
őstag
Nem kell így fennakadni néhány szón. Nem tudok úgy fogalmazni, hogy mindenkinek megfeleljen. Az elnyomták szó tényleg túlzás ha szó szerint vesszük. Ha azt mondom, hogy nem nyomták el Hamilton-t, csak még nem tolták ennyire mint most az úgy jó?
Nem akarok vitatkozni, örüljünk, hogy az utolsó futamig nyílt a VB pontverseny és háromesélyes.
Nekem nincs bajom Alonso-val, nem is akarom piszkálni.
-
hunnylander
őstag
Mi alapján? Az alapján, hogy egy újonc nem szokott gyorsabb lenni a világbajnoknál. Egy csomó pályán először indul, és az újoncok tapasztalatlanok és ügyetlenek is szoktak lenni. De én arra utaltam, hogy mit tervezhettek a Mekinél a szezon elején, nem arra, hogy aztán az mivé alakult.
Ugyan mire gondolhatott pl. Ron Dennis év elején, 'Alonso-val egyéni VB-t nyerünk, Hamilton meg betanul és segít a pontjaival a konstruktőrit is megszerezni'. Ha ezzel sem értesz egyet, akkor nagyon megfertőzhettek a Spanyolhonból származó összeesküvés elméletek.
-
hunnylander
őstag
Úgy értettem, hogy év elején még vele akarták megnyeretni a VB-t és nem is 'utálták', ill. be is illeszkedhetett volna, hiszen Hamilton-nal egyszerre kerültek a csapathoz. A tapasztaltsága miatt pedig RD egyértelműen rá akarta építeni a VB címszerzést. Aztán jöttek az érdekes eredmények, meg a galibák és fordult a kocka. Nem kell meglepődni a jelenlegi helyzeten.
-
katt777
félisten
Tájékozottságomból fakadóan tudom, hogy más körülmények között születtek más javulások, nem csak a Ferrari részéről. Értelemszerűen a "lopást" a technológiára értettem, elég szerény elme kell ahhoz, hogy valaki ezt az autó konkrét eltulajdonítására, vagy 1 az 1-ben lemásolására értse. És épp az ismeretek birtokában meglepő a McLaren hirtelen támadtmegbízhatósága. Mert valami átmeneti idő minden csapatnál volt eddig.
Ha csupán a híroldalakról tájékozódsz (főleg, ha magyarokról), nem lepődök meg a sületlenségeiden, hogy a szavaiddal éljek. De no harag.Más:
Emlékszem, amikor Villeneuve-ből akartak világbajnokot csinálni; amikor ő kiesett, újraindították a futamot, amikor Schumi, akkor nem. Ez elég is volt hozzá.
Vagy McLaren: amikor Belgiumban a zuhogó esőben 3x is kiküldték a többször lekörözött Coulthard-ot a pályára a rossz kocsival, valahogy éppen mindig Schumi elé, amíg nem sikerült úgy, hogy egy hirtelen lassítástól belecsattanjon a Ferrari, és ripityára törjön. Akkor így Hakkinen lett a világbajnok.
Persze Schumi is trükközött az első világbajnokságért, viszont Hillnek bőven volt lehetősége kikerülni, Villeneuve-nek meg megpróbált a csalásért visszavágni, ami a pontjaiba került. Ez van, a többi pilóta sem angyal. A vakbuzgó rajongás bármi iránt nem az észből fakad.
Persze van, aki nem látja a hátsó mozgatórugókat a rendszerben. -
Tudom, a forma 1 messze nem ugyanaz, mint a bajnokok tornája, de azért ez akkor is nagy szám volt.
Én ekkor ismerkedtem meg Kovalainen nevével, és már akkor vártam, hogy a forma 1-be kerüljön. Azt hittem, hogy a renault-tal egyből világbajnok is lehet. persze, ez technikai sport, ahol kell a technika is... De azért én tudom várni a Kovalainen-Alonso párosítást, remélem, láthatom őket közvetlenül egymás ellen.Persze ha Kovalainen és Hamilton egy csapatban versenyezne, az lenne az igazán non plus ultra
-
hunnylander
őstag
Nem, semmi bajom Alonso-val. Ilyen manőverekért senkit sem szokás/illik megbüntetni, főleg nem a VB esélyesek közül. Szóval nem is ugrálnék senki megbüntetéséért.
Nézd engem, az is zavar ha Alonso-t nagyon szekálják ezen a fórumon, mert végülis fogalmunk sem lehet, hogy valójában milyen személyiség és mit, miért tett, vagy, hogy melyik hír mennyire igaz róla. Nem szeretem a gyalázkodást, még a túlzásba vitt piszkálódást sem. Szerintem tisztességes módon akarja legyőzni Hamiltont, akire persze féltékeny, mert nem sikerült beilleszkednie a csapathoz, Hamilton-nal ellentétben. Ez rossz lehet neki, és ez a fő oka a hisztijeinek, kevés a bizalma a csapat iránt. Azok csak a munkájukat végzik amikor alá teszik az autóját, Hamilton-nak már 'tisztelettel és szeretettel adják', és lesüt róluk, hogy Hamit szeretnék világbajnoknak. Ez bizony nehéz falat lenne mindenkinek.
Plusz két ilyen egyéniség és tehetség amúgy sem fér meg egy csapatban. Jobb is ha különválnak útjaik.
-
hunnylander
őstag
Én ezt a cikket (illetve pontosabb alapjait) más Alonso-s nyilatkozatokkal együtt az autosport.com-on elolvastam már, és abbol az jön le, hogy elismeri, ő is megkapja ugyanazt a jó autót és tudja hogy Brazíliában is meg fogja kapni, mert legalább ennyit megismert Ron Dennis-ből, hogy erre ad. Egyszerűen Alonso többet vár, hogy jobban hanyattesnek töle, de az nem a McLaren-es angol stílus. Ron egyértelműen jobban szereti Lewis-t (akinek a természete is jobb), főleg amióta már Alonso csíp, harap és tiszteletlen Ron-nal és a csapatával, de Ron tartja magát az elveihez az egyenlő techikai feltételeket illetően. Az már Alonso baja, ha nem éri be ennyivel. De én már a legutolsó nyilatkozataiból azt olvasom ki, hogy már elégedetten, felszabedultan és veszteni való nélkül várja a Brazil nagydíjat.
-
MPowerPH
félisten
De azért nem olyan biztos ám, hogy Hamilton Brazilban ő lesz a VB. Az elfogult fórumtársaink már a mai nagydíjra hűtötték a pezsgőt, Oliverdával az élen.
Szerintem még semmi sem dőlt el.
Ez volt tavaly is. Úgy nézett ki Schumi simán nyer Alonso kiesése után, aztán Japanban ő is lerobbant.
Én remélem, hogy jó futam lesz 2 hét múlva.
Tényleg, nincs meg valakinek kazin vagy DVD -n a tavaji Brazil GP? -
hunnylander
őstag
De az hogy nem kapott büntetést és a pilóták szerint kellett volna, az a sportfelügyelők töketlensége/hozzá nem értése. Alonso csinálja valóban büntetik valszeg, ami ugyancsak a sportfelügyelők hibája, mert minden esetet a pilóta személyétől függetlenül kellene nézni! Ez nem Hamilton védés volt mert távol áll tőlem a srác finoman fogalmazva, hanem az f1-et körülvevő szakembergárda leminősítése..bár már értem miért Palik meg Gyulám szokott közvetíteni nálunk, ők hozzák az FIA és egyéb szervek értelmiségi színvonalát.
Miért állítod, hogy Alonso-t hasonló esetben megbüntetik? Hasonló esetekért (SC mögötti előzés, fék- és gumimelegítés, trükközés...) a múltban sem adtak semmi komoly büntetést. Üldözési mániád van Alonso-val kapcsolatban, esetleg kóros Hamilton allergiád, vagy csak átcsúsztál egy párhuzamos univerzumba, ahol Alonso volt az SC mögött és ott megbüntették ugyanezért?
Tudhatnád, hogy az év vége felé, már senki esélyesnél nem szoktak csúnyán belekavarni a versenybe, Alonso-t vagy Kimi-t is tutira felmentették volna ilyen pitiáner 'YouTube-bal kevert' dologért.
Palikról. Kíváncsi lennék az itt fórumozók közül hányan közelítenék meg az ő értelmi színvonalát és képességeit.
Vagy a pályabírókét.
-
törölt tag
az lehet hogy egységesen kéne megitélni az eseteket, de ott a sportdiplomácia (pl: futbal europabajnokság odaitélése) van akinek nagyobb hátszele van van akinek kissebb.
Alonso mindkét csapatával összerúgta a port negatívul nyilatkozik a csapatról, szerintem ez meg is látszik.
ha valaki a fönökéről negatívul nyilatkozik az másnap már nem biztos hogy ott dolgozik, nem pedig még támogatják ha hülyeséget csinál.
ezt parasztosan úgy mondják oda nem sz@rok ahol eszek -
Nowhereman
őstag
"Gentlemen! Start your engine!" Valaha íg kezdődtek a versenyek. No ez most már teljesen komikus lenne, mivel szerintem a mezőny legalább fele már bebizonyította, hogy távolról sem gentleman. Mindenféle aljasságokról szól már a forma1, miközben alig van nyiltsisakos küzdelem a pályán.
És sajnos a FIA agyatlaságaival még rá is gerjeszt a dologra. A "kiütéses" gyözelmek is egycsapásra véget értek amikor Sumákot bannolták. Ha Már Sennát is nullázták volna mikor Prostot kiöklelte, akkor Sumák sem vettette volna be a sarkantyuzásost Hill ellen.
Lonzi a görénységben is legyőzte Sumákot, és Hamilton szintén keményen dolgozik, hogy a "pálya görénye" címet is elhódítsa Lonzitól.
Ezt a fékezgetőst már régóta játszák egyes pilóták, de eddig néhány komolyabb esettől eltekintve inkább csak néhány légterelő szakadt le, lévén itt a bajhoz a görénynek kell egy balek, aki megelőzi, vagy egy hülyegyerek, aki balesetet csinál ebből mögötte. Hamilton habár Webberben nem találta meg a balekot, de Vettel személyében most sikeresen megtalálta a hülyegyereket(sajnos másnak nem tudom minősíteni azt, aki nem figyel azt elötte haladóra - ennyit akármelyik hétvégi sofőről el lehet és kell várni). A FIA meg ezzel az egész komédiával "legalizálta" a mókát. Úgyhogy szerintem a jövőben mégtöbb fékezgetést és balesetet fogunk látni a SC mögött mint valaha, amíg nem diszkvalifikálnak valakit majd miatta. -
törölt tag
Nem, én idáig nem mennék, ha ezek ketten dumálnak, akkor nem fogom boncolgatni hogy tuti nem igaz vagy tuti igaz.
Az már egy rendezett viszonynak tünik ha arról beszélnek hogy Hamilton mit vásárolt.
..és egy rendezett viszony az jó viszony.
Valóban nem pompás meg nem részegednek le egymás karjában, csak tudod gáz hogy hozol egy linket aztán lehazugozod, meg viccezed mert azt meri mondani hogy jól kijönnek egymással.
kb. ennyi energiát szántam erre a dologra. -
törölt tag
miért vicces meg hazudik? Tényleg dumáltak
Alonso:
"Semmi különös nem került szóba" - fogalmazott Alonso. - "Az éjjel üzenetet kaptam tőle, mivel Japánban nem működött a telefonom, és amikor bekapcsoltam, 30 vagy 40 sms érkezett rá, az egyik tőle. Ma odamentem hozzá, és megköszöntem neki. Ráadásul már három napja Sanghajban van, én pedig most érkeztem Tokióból, úgyhogy megkérdeztem, miket vásárolt. Egyszerű csevely volt." -
Peat;)
veterán
http://www.f1hirek.hu/?t=article&id=18721
Hamilton nem változik, csak mégjobb lesz(ez szerintem is igaz lehet). De azét vicces srác. Aztat mondja Alonsoval is jól kijönnek. Tessék komolyan venni, ő nem hazudik.
Egyébként Fujiban Nico nekem csalódás volt, úgy néz ki esőben nem megy jól neki :/
-
lao ce
aktív tag
legalabb a versenyzok neha elolvashatnak a szabalyokat amik rajuk vonatkoznak.
40.7 Any car being driven unnecessarily slowly, erratically or which is deemed potentially dangerous to other drivers at any time whilst the safety car is deployed will be reported to the stewards. This will apply whether any such car is being driven on the track, the pit entry or the pit lane.
40.8 All competing cars must then form up in line behind the safety car no more than 5 car lengths apart and overtaking, with the following exceptions, is forbidden until the cars reach the Line after the safety car has returned to the pits. Overtaking will be permitted under the following circumstances:
- if a car is signalled to do so from the safety car ;
- under 40.16 below ;
- any car entering the pits may pass another car or the safety car remaining on the track after it has crossed the first safety car line ;
- any car leaving the pits may be overtaken by another car on the track before it crosses the second safety car line ;
- when the safety car is returning to the pits it may be overtaken by cars on the track once it has crossed the first safety car line ;
- any car stopping in its designated garage area whilst the safety car is using the pit lane (see 40.11 below) may be overtaken ;
- if any car slows with an obvious problem.http://www.formula1.com/inside_f1/rules_and_regulations/sporting_regulations/5251/fia.html
-
törölt tag
ahogy érzed
A felsorolt indok, megvilágítani volt hivatott a kézenfekvőt. Mert egyébként egy egyezség felrugásához esetenként elég ha átlóg a szomszéd fája és belevelezi a kertedet.
Ez ugye súlyosságában nem hasonlítható egy F1-s kémügyhöz, vagy ne adja ég, egy meg nem támadási egyezmény megszegéséhez...
Igaz ahoz viszont egy kémügy a Formula one-nak nevezett technikai sportban, elég kicsinynek tünik,...na de mégis szintén elegendő hogy egy megállapodás ne legyen többé megállapodás. -
törölt tag
igyekszem
Nézzük a Ferka-Merga megállapodást, ott ugye arról volt szó hogy kötöttek egy egyezséget miszerint elállnak attól a törekvéstől, hogy bevádolják egymást a sportfelügyeleti szerveknél.
Nos ezt látszólag a Ferrari megszegte, azzal hogy bevádolta a McLaren-t.
Eddig megvan?gondolom a párhuzam már dobja magát, de ha nem akkor:
Volt egy egyezség, ..igen ott is volt egy egyezség, ami csak addig volt érvényben míg a Ferrari úgy nem érezte hogy a McLaren átlépte a határt.
ez ilyen kerek.
Alonso nem engedte Lewis-nak megfutni az utolsó körét a HunRing-n, Alonso fizet a szerelőinek hogy segítsenek megverni Lewis Hamilton-t, Alonso kiteszi a pályáról Lewis Hamilton-t, Alonso bemegy második autónak Lewis Hamilton mellé az Eau Rouge-ban = Lewis Hamilton úgy érzi Alonso átlépte a határt.
Sztem már teljesen kerek.A Massa-Kubica eset nekem is nagyon tetszett, Massa-nak és Kubica-nak is jóval kevésbé tetszett volna ha valamelyikük harcban áll a VB címért,..vagy éppen az előnyét próbálja őrizni.
Ez így...azaz hogy a BMW helyét és a Ferrari helyét senki nem veszélyezteti, teljesen jó játék volt.
Sztem ez elég egyértelmű. -
hunnylander
őstag
Ne vedd már olyan komolyan a fogalmazásom.
Senna F1-es pilóta volt? Nyert esős futamot? Prost F1-es pilóta volt? Nyert esőben?
Hamilton F1-es pilóta? Nyert esőben? Akkor mi a probléma azzal az ártatlan és helytálló, mondatával? Az nem egy nagyszájú beképzelt szöveg, egyszerűen az utolsó körben érzett érzéseit öntötte csak szavakba, az eredeti angolt nézve számomra teljesen normális és szerény megfogalmazásban. A magyar fordításban ez nem teljesen így jön át, főleg nem annak aki bele akar kötni Hamiltonba (ezt általánosságban mondom, nem rád). -
hunnylander
őstag
Én úgy gondolom Hamilton már elszállt (ma futam után olyasmit nyilatkozott hogy Prost és Senna nyomdokain halad
Öntsünk tiszta vizet a pohárba.
Az eredeti nyilatkozat:
Q. Returning to you Lewis for some final thoughts. There's been plenty of firsts this year for you – your first win in the wet has to be a very special moment for any racing driver?
LH: Definitely, and there were lots of thoughts going through my mind – driving in the wet and leading and doing the last lap and thinking of some of the races that Senna was in, and Prost, sort of made me feel that I'm on my way to achieving something similar to them.But I'm just really thankful for the team – they've done a fantastic job and are really pushing hard, and also my family – it's been a long, hard year and I know you're all watching, so thank you for all of the support. And also to the fans – especially here this weekend, the Japanese fans have been superb. They're crazy, just to sit in the rain. They've been phenomenal, so thanks to them as well. Post-race press conference - Japan
Az általad linkelt oldalról.
"Voltak pillanatok, amikor jobbnak láttam volna a futam leállítását, de amikor az eső alábbhagyott, a körülmények javultak valamelyest" - fogalmazott. - "Az esőben vezetve, az utolsó körben Senna és Prost versenyei jutottak eszembe, és úgy éreztem, én is hozzájuk hasonló eredményt érek el."Én nem találok semmi nagyképűséget és irritálót ebben a nyilatkozatban, főleg nem az eredeti angolban. Csak egy örömteli nyilatkozat. Az érzéseiről beszélt, és nem is hazudott vagy túlzott a fogalmazásával: sort of made me feel that I'm on my way to achieving something similar to them
-
hunnylander
őstag
Miféle "egyezményt"? Nem tudok semmiféle hivatalos és/vagy hiteles forrásból leközölt egyezményről.
>>"Egyszerűen csak fair módon akarok nyerni. Nem kerestem meg a csapat tagjait azzal a kéréssel, hogy engem favorizáljanak. Ez olyan dolog, amit sohasem tennék" - mondta.
"Így akarok győzni. Az a legjobb érzés, amikor tudod, hogy úgy nyersz valakivel szemben, aki ugyanolyan tehetséges, mint te, hogy ő is veled megegyező feltételekkel vág neki a versenynek" - mondta Hamilton, aki jelenleg két ponttal előzi meg Alonsót a világbajnoki tabellán.<<
Hiszem, hogy az F1-ben versenyző pilóták nagyobb része is így gondolja, máskülönben már nem is érdekelne ez az egész sportág. Pl. el nem tudom képzelni, hogy Kimi, Massa vagy Rosberg ne így vélekedne a versenyzésről.
Például hányingerem van attól amit szegény Talmával csinál a csapata.
-
törölt tag
Nem tudom milyen régieket mondasz, ugyanis az érvelésed mögött nincs semmi.
Egyfelől nem vagyok biztos hogy Alonso nem nyilatkozott Hamilton-ról, másfelől neki nincs is igazán mit nyilatkoznia...mivel Hamilton nem csinált vele szemben semmit.
..vmint nem tudom hogy ez a nem nyilatkozás, most az örök életre szól, vagy történhetnek olyan dolgok ami miatt ez már nem él, és szerinted történhetnek?
..hasonlóan ahoz a családhoz akin végigszalad egy betérő vendég, mert 'aki hamarabb megszólalt' játszanak?
Mit tudsz erről?
Vajon neki miért szegezhetnek ilyen kérdést, hogy:
-Te Hamilton mit szólsz, hogy a csapattársad nem engedett megfutni az utolsó mért körödet? -Te Hamilton mit szólsz a csapattársad valóban megzsarolta RD-t?
-Te Hamilton mit szóltál ahoz hogy Alonso kitett a pályáról?
-Te Hamilton mit szólsz, Alonso valóban fizet a szerelőidnek hogy segítsenek téged legyőzni?Ez az egész nem szól semmiről valóban csak az utálatodról, az összes többi ebből adódik.
-
prmcsk
addikt
"Valójában nem olyan ember, amilyennek korábban elképzeltem, de hát van ez így. Szeretnéd megérteni az ilyen embereket, de amint megismered őket, kiderül, hogy messze nem olyanok, amire számítottál"
Mondja ezt hami.......
Mintha a "miferinket" hallanám. Ehhez azért "orca" kell.
-
törölt tag
Még mindig nem vágom.
Montoya egy ilyen kiszorítás után leidiótázta MS-t gyakorlatilag.
és szted az hogy legközelebb óvatos lesz, vmint hogy ezt meg kell beszélniük az hiszti??
DC sokkal keményebben fogalmazott Alonso féktesztje után.
..nagyságrendekkel keményebben.
hiszti.. -
törölt tag
ezzel az a gond hogy már nem egy dologról kezdünk beszélni.
Elkezdted a versenyzők jellemét összehasonlítani:
"Meg én sokkal többre tartok egy idegbeteg hisztis de önmagát többnyire felvállaló embert, mint egy álszent sunyi emberkét (Alonso azóta sem szegte meg hogy egymásról nem fejtik ki véleményüket a médiában Hamiltonnal.."
erre írtam hogy érdekes megközelítés, mert Hamilton nem csinált semmi olyat a pályán, vagy azon kivűl, ami felérne Alonso húzásaival a pályán és azon kivűl.Most meg azt mondod hogy de Alonso többet tett hozzá a versenyautóhoz.
Szal sztem ez már két dolog. -
wildrain
addikt
Egy kis csemege. Most akkor ki használja kinek a beállításait?
-
wildrain
addikt
Valamilyen szinten engem is szórakoztat, mert hiszen izgalmasabb azt nézni egy szabadedzésen, ahogy ráhúz és befékez Doornbos előtt, mint a lapos körözgetést. De egy inkorrekt embernek tartom, aki kizárólag a saját érdekeit tudja nézni. Valóban, a legtöbb többszörös bajnok ilyen, mert így könnyebb összehozni a győzelmet.
-
törölt tag
érdekes megközelítés, mármint hogy Hamilton végül is semmit nem csinált, sem a pályán, sem a pályán kivűl, ami összehasonlításban felérne azzal amit Alonso csinált a pályán illetve a pályán kivűl is
komolyan sztem a legtöbben olyan ok miatt nem kedvelik amit talán még maguknak sem vallanak be, mert a felsorolt okok általában elégtelenek. -
törölt tag
Ezt látod te így. azért a szórend mert ezzel nincs semmi baj.
De nem biztos hogy így van, én pl. egyáltalán nem látom hogy miket tanult volna el Alonso-tól Hamilton amit így rá kellene olvasni.
Mindenkinek meg van a maga arca, és én nem látom azokat a dolgokat amiket te látsz vagy látni vélsz.
Az meg hogy mi minek az előzménye, azt meg azért kérdőjeleztem meg, mert én ebben egyáltalán nem vagyok biztos.
Akkor és rögtönsem értettem ezt az egészet, hiszen az előző versenyen Hamilton nem tudott élni ezzel az előnyével, így nem értettem miért Alonso-nak járt volna az elengedés, de visszagondolva az azóta kiderült dolgokra, én nem jelenteném ki hogy mi minek volt az előzménye. Szvsz nem volt ott és addig babakék az ég, majd Hamilton megszegte a csapatutasítást...és ezzel umond elindította a lavinát. -
wildrain
addikt
Azért elég jól megváltozott Alonso a szemedben, nem? Régen mintha jobban kedvelted volna, mostanában meg az jön le, hogy kimondottan rossz a véleményed róla.
Megérteném, ha így lenne. Emlékszem, amikor 2003-ban a Hungaroringen lealázta a mezőnyt, nekem is nagyon szimpatikus volt, de a tavalyi hisztizésétől fogva egyre lejjebb csúszott a kedveltségi szintje.
-
törölt tag
"kicseszést nem ő kezdte"
nem lehetsz benne biztos.Mindenesetre, a 'büntetése' érdekesre sikerült, egyszer ugye megakadályozta Hamilton-t hogy megfussa az utolsó gyors körét, aztán befenyegette RD-t a McLaren-t lebuktató mail-kel, ..mert szerinte neki mint világbajnoknak, előnyben kellene részesülnie a csapattársával szemben.
-
prmcsk
addikt
''Kimit nem elverte, hanem kimi elvesztette azt a vb-t 2005ben''.
Az eredmény szempontjából teljesen mindegy, ezen csak moralizálni lehet...
Az évkönyvek és még rengetegen arra nem fognak emlékezni, hogy ki, milyen körülmények között lett első, vagy sokadik. A végső ponttáblázat dönt.....ennyi. -
prmcsk
addikt
Én meg azt mondom, hogy a ferka, legyen az bármelyik évjárat, a legjobb autó volt,
amihez technikában vagy fel tudtak zárkózni egy adott évben, vagy nem...
Tavajelőtt, meg teljesen mindegy, hogy kimivel vívott e az első helyért, sumi is a
mezőnyben volt tehát meg kellet őt is vernie. Kimit már egyszer elverte és szerintem
azonos tipusban most is elverné. Persze csak akkor ha nem volna előre leosztva,
hogy ki az első és ki a másodpilóta.Mi itt a gond ?
-
-
prmcsk
addikt
Mi a gond ezzel ? Alfi előre megmondta, hogy a hátra lévő versenyeken,
tűzzel-vassal.....
Ron papával értek egyet, de az nem igaz, hogy nem beszélnének róla...
''Semmi probléma nem volt az első körben történtekkel. Ha rivális csapatok pilótái lennének, senki nem beszélne róla. Versengő csapattársak, ezért tűnt föl a manőver.''
Elképzelem, amint maszat egy ilyen manőverrel védte volna meg kimi és a saját
pozícióját, alfonzal szemben.
Sokan itt két napig erről írnának és liberóban neteznének. -
JJános
addikt
Nem nyafogunk! Próbálj meg úgy fogalmazni, hogy ne sértsd meg a fórumozókat.
Ne álltalánosíts!
Gondolom neked tetszett, hogy bár Hami volt előrébb, mégis Lonzi kirakta szó szerint. Amikor Massa nem engedte Lonzit, Massa volt előrébb.
Nem tűnik fel, hogy csak állítasz valamit, és úgy folytatod, mintha igazad lenne?
És ezt már sokszor megtetted. Miért nem fórumozol tiszta eszközökkel? -
törölt tag
Eddig nem nagyon volt látszat, hogy ebben az irányban történne változás.
A szabályozások ellenére is elöbb-utóbb elérik a V10 teljesítményét a kocsik, mint ahogy anno a szívómotorok is nagyon megközelítették a turbós kocsikat anno.
Szerintem is árt az F1-nek, ha nagyok a kocsik közötti technikai szakadékok. Sok tehetséges pilóta pont ezért nem tudja megmutatni tényleges tudását szerintem. -
hunnylander
őstag
Ugyan ki utasította volna el azt a kis de la Rosa fülest a helyében?
Amit pedig Kimi tett (ha igaz), az is elég gerinctelen egy dolog. Mennyi pénzt kapott annak idején a Mekitől. Mennyire szeretett volna Ron világbajnokot csinálni belőle. Ezzel hálálja meg? Mondhatta volna, hogy engem ez nem érint, nem érdekel és nem vagyok hajlandó a volt munkaadóm ellen vallani. -
Pompi
nagyúr
''Ennyit akartam írni, addig minek gúnyosan írkálni hogy másolt autóval nyeri az egyéni vb a csapat ha ez egyszerűen csak egy szurkolói feltételezés.''
Nem hiszem, hogy gúnyosan írkáltam volna. Én. Ha már engem találtál meg ezzel.
Sőt azt se írtam, hogy másolt autóval nyeri meg a vb-t. Az egyszerüség kedvéért ide másolom, hogy mit írtam - még mindig tartom magam hozzá:
''De azért bennem van az, hogy akkor most Alonso és Hamilton is a tisztességtelenül hozzájuk jutott technikával vannak az élen.'' -
Motion_Blur
félisten
''Aki kicsit is szereti a mclarent azt hiszem úgy gondolja hogy ez az autó márpedig az ő munkájuk, bármennyire is piszkosak.''
Erre most mit írjak? Annak van igaza, aki egy kicsit is szereti a McLarent? Szerintem se másolat (mégis hogy lenne az? nem Maranelloban készült), de az a több száz oldalnyi információ talán nagyobb előnyt jelent, mint pl. egy Ferrari motor ellopása és darabokra szedése.
A többivel egyébként nagy vonalakban egyetértek, nem másolat az autó, de a csapat gennyben úszik, Hamkóval, Dennis-el együtt. Alonso érdekes módon nem védi oly hevesen a csapatát -
JJános
addikt
''De az autóban nem bizonyított hogy hasznátak/használni tudtak valamit egyenlőre.''
Nem bizonyított, rendben van. És kérdezte valaki, hogy bizonyított-e?
Tulajdonképpen mit is akartok ezzel bizonyítani? Ne csodálkozzatok, ha valaki valamit gondol erről, és arra reagál. És akkor még kérdőjelezel?
''Tényként írja le mindenki hogy márpedig az''. Nem. Nem tényként irja mindenki. Ez hazugság. Lehet, hogy valaki, de nem mindenki. Aki pedig tényként irja le, kérjétek számon. -
Pompi
nagyúr
''Aki kicsit is szereti a mclarent azt hiszem úgy gondolja hogy ez az autó márpedig az ő munkájuk, bármennyire is piszkosak. Nem pedig egy másolat. Ennyi nem több.''
Se arra nincs bizonyíték, hogy ''másolat'' se arra, hogy nem az. Mind a kettőt elég nehéz bizonytani. Az viszont tény, hogy náluk volt a doksi és eszük ágában nem volt jelenteni, hanem szépen bebuktak vele. Innentől kezdve _szerintem_ nekik kellene valahogy bizonyítani, hogy márpedig nem használták fel, csak a műhelyben tartották a szerszámos szekrény alatt, hogy ne billegjen.
És ez nem McLaren vagy Ferrari szeretés kérdése. Ez az ügy már rég túlmutat ezen a két csapaton és az egész sportágat rongálja, de ezt az idei vb-t mindenképp le lehet húzni a klozeton - hála nekik. -
Motion_Blur
félisten
A McLaren jogosulatlan előnyre tett szert a Ferrarival és valamilyen szinten a többi csapattal szemben is. A McLaren nem v2.0 és nem is Ferrari B autó. Itt nem az autóról van szó. Nem csak fizikailag lehet kihasználni 780 oldalnyi doksit.
+ a McLaren elfogadta azt a 780 oldalt és utána nagyokat sunnyogott róla, Ron papa úgy hazudott/hazudik, mint a vízfolyás. Te magad is írtad, hogy bűnösök.
Rólad nem hittem volna, hogy a tegnapi elmarasztaló döntés után is véded még a csapatod, de ezzel prümcsük szintjére süllyedsz...
Sry, én csak egy Ferranoid vagyok, de nekem is van szemüveged, csak ezüst színű... -
Motion_Blur
félisten
A McLaren jogosulatlan előnyre tett szert a Ferrarival és valamilyen szinten a többi csapattal szemben is. A McLaren nem v2.0 és nem is Ferrari B autó. Itt nem az autóról van szó. Nem csak fizikailag lehet kihasználni 780 oldalnyi doksit.
+ a McLaren elfogadta azt a 780 oldalt és utána nagyokat sunnyogott róla, Ron papa úgy hazudott/hazudik, mint a vízfolyás. Te magad is írtad, hogy bűnösök.
Rólad nem hittem volna, hogy a tegnapi elmarasztaló döntés után is véded még a csapatod, de ezzel prümcsük szintjére süllyedsz...
Sry, én csak egy Ferranoid vagyok, de nekem is van szemüveged, csak ezüst színű... -
Pompi
nagyúr
Ugyan most a vörösember... ehh, akarom mondani vénember
előzött meg, de szerinted mi köze az én moderátorságomnak a kialalkult helyzetről alkotott véleményemhez? Szerintem semmi.
Ez az egyik. A másik pedig én nem szabálytalan autóról beszéltem (szerintem papi77 sem erre gondolt, erre próbáltam utalni a 1319-ben [link]), hanem arról, hogy a McLarenben olyan technika van ami nem tisztán került hozzájuk. Az okfejtésemet dióhéjban a 1293-ban [link] és a 1307-ben [link] megtalálod, ehhez tartom is magam egészen addig amig ki nem derül az ellenkezője, ami szerintem sose fog. -
JJános
addikt
''Az új bizonyíték fényében, a tények és a magatartás rendkívül súlyos természete, valamint a sport érdekeinek durva megsértése bizonyítást nyert.
Igen, így van. És semmi mást nem akartam tőled sem, csak ennek elismerését, és hogy ird le, hogy ezt elitéled. Sajna ezidáig hiába vártam. Ehelyett........hagyjuk.
És ne irogass priviket. Itt mindenki előtt irj, hogy mindenki meg tudja ítélni.
Nem gyülöllek, egyáltalán, hanem szeretlek. Akár hiszed, akár nem! Azt utálom, amit képviseltél, vagy képviselsz.
És amit még várok, vártam tőled, hogy világosan irj. Ne utalgass dolgokra, hanem fejtsd ki. Egy gondolat, egy bekezdés, hogy érthetőbb legyen. Hogy utánna ne ird azt, hogy te ilyet soha nem irtál. Igen, lehet, hogy igazad van. Csak utalgattál rá, és elpotyogtattál szavakat.
Sorolhatnám, hogy kikkel beszéltél el egymás mellett, ezért kell világosan írni.
Mégyegyszer leírom, hogy tudd. Emberi lényt nem gyűlölök! Nem utálok! A személyeskedést gyűlölöm, és utálom. És nyugodtan reagálj rám! Béke! -
george11
addikt
Én csak erre írtam a reakciót:
''A Ferraritól loptak, mindegy hogy ki, és ettől kezdve a tag, már jogilag nem ferraris csávó, hanem tolvaj. Azért nem Ferraris, mert szerződést szegett.
Vagyis jogilag ferraris csávó nem lehet.''
Mellesleg az a nagy büdös helyzet, hogy az igazságot senki sem tudja. Aki emiatt itt a fórumon bárkit is hazugnak vél az no comment.
Amit a média lehoz azon tudunk csámcsogni (ki-ki aszerint, hogy kinek drukkol, vagy, jó magyar szokás szerint '' ki-ki ellen drukkol''), de ez gyanítom csak a jéghegy csúcsa.
Itt már nem arról van szó (véleményem szerint), hogy ki mit csinált, hanem az, hogy hogyan lehetne ezt úgy elsikálni, hogy a kecske is jóllakjon, és a káposzta is megmaradjon.
De van pár biztos tény azért:
1: a Ferrari nem tehet arról, hogy kipattant a dolog, mert csak a saját tulajdonát védte (azthiszem jogosan)
2: ellenben, ha már vérszagot érzett, próbál elmenni az utolsókig
3: a Mclaren bűnössége még egyáltalán nem bizonyított, mert mivel bizonyítja azt bárki, hogy ki mit olvasott el(ettől függetlenül ez nyilvánvaló, de ha már tárgyalás van, azt nem lehet feltveséekre alapozni.) Ha lesz kézzelfogható bizonyíték, akkot lesz bünti is, de anélkül kétlem ...
4: Flavio bácsi csak Alonso-t akarja vissza, a többire tesz magasról
5: akárki akármit mond ez jót tesz az F1-nek bizonyos szempontból, mert még nagyobb figyelem összpontosul rá a kémper miatt. (a rossz reklám is reklám)
A többi meg kiderül holnap, legalábbis jó esetben, de lehet elhúzzák még pár hónapig. -
JJános
addikt
''Én úgy tudom hogy nem a Mclaren kémkedett''.''Ferraris csóka felajánlotta a dolgot''
Látom nem érted, vagy nem akarod. Vagy csak hinteni akarod mások szemébe a port.
Ha én lopok valahol egy 100.000 Ft-os mobilt, és azt akár 1 Ft-ért megveszed tőlem, már ugyanolyan bűnös vagy, mind a 100 000. ft értékig, mint én.
A Ferraritól loptak, mindegy hogy ki, és ettől kezdve a tag, már jogilag nem ferraris csávó, hanem tolvaj. Azért nem Ferraris, mert szerződést szegett.
Vagyis jogilag ferraris csávó nem lehet. A ferrari ebben az ügyben nem sáros.
A tolvaj, az orrgazda, az nagyon sáros, és valaki csak látta a dokumentumokat, és nem jelentette a rendőrségen, az is mind sáros.
A többi gondolat félrevezető, hamis, és hazug! Ennyi! -
Male
nagyúr
Félreértettél... csak prmcsk feltételezését folytattam, és próbáltam rávilágítani vele, hogy ez így leírva elég hülyén hangzik... szóval pont azért írtam, mert ez szerintem sem egy előre kitervelt dolog volt a McLaren vezetése részéről
(főleg nem azért, hogy a Ferrari esetleges illegális elemeiről bizonyítékot tudjanak szolgáltatni)
''Most úgy állunk hogy még mail sem volt rózsa és alonso között''
Ami nem volt igaz, az a levélből vett idézet... azt elismerte az újságíró is azóta. Viszont hogy maga az e-mail váltás az új bizonyíték, az azóta elhangzott gyakorlatilag minden oldalról (Alonso, FIA, stb.).
A reklámozoknak ez teljesen mindegy... egyrészt ők is ugyan ilyenek (tehát erkölcsi aggályaik nem lesznek), másrészt tudják, hogy jövőre erre a célközönségnek max 1%-a fog emlékezni...
Briósba pedig nagy hiba volt a McLarennek belekötnie... a csapatvezetők közül szerintem neki van a legnagyobb hatalma az F1-ben.... nem jó, ha magukra haragítják. (már ha nem jött be a zsarolás)
Igen a FIA-nak sokkal keményebbnek kéne lennie... csak hát az ő anyagi érdekeik is azt diktálják, hogy inkább próbálják eltüntetni az ilyen ügyeket. (már persze rövid távon... mert hosszú távon ez a gyengeség inkább árt).
Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! HP Elitebook 8570W - i7-QM I 16GB I 750GB I 15,6" HD+/FHD I Nvidia I W10 I Garancia
- Lenovo 13 Core i3-7100 Cpu laptop eladó
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 512GB SSD RX 6700 XT 12GB Rampage SHIVA Chieftec 700W
- GYÁRI TÖLTŐK DELL LENOVO HP FUJITSU TOSHIBA Macbook---------- Budapest,/MPL/Foxpost
- Xiaomi 14 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest