Hirdetés
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- iPhone topik
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Baseus Inspire XH1 – nyomokban Bose-t tartalmaz
- Félmillió felett a kiszállított Xiaomi autók száma
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
Aktív témák
-
canniball
nagyúr
Akkor úgy lesz, köszi!
Maximum1!
Látod ez eszembe sem jutott...Kisgyöpi!
Ebben a tesztben szerepel mindkettő. Igaz a Samuból a 256GB-os verzió, de mivel a PH teszt szerint a 64GB-os is kb. ugyanezt tudja gondolom igaz ez a 128GB-osra is. -
canniball
nagyúr
Jelenleg ott tartok, hogy versenyben maradt a Samsung 830 (MZ-7PC064B/WW) és a Crucial M4 (CT064M4SSD2).
A Samsung ugyan 1,7k-val drágább, de cserébe
- leheletnyivel jobban teljesít
- 1 évvel több rá a gari, 3 év vs. 2 év (szvsz már ez megéri azt a kis pluszt)
- jobb a mérete (ha esetleg később notiba menne nincs gáz)
- valamivel szebb a "körítése".
Kihagytam-e esetleg valamit a Samsung ellen/a Crucial mellett szól? -
canniball
nagyúr
Van sata3 és rendszer lesz rajta; tudom hogy nem sok előnye van a sata2-höz képest de ahogy néztem árban szinte nincs különbség, akkor pedig ha már homár legyen kövér, később még jól jöhet de legalábbis veszteni nem veszthetek a dolgon.
Közben olvasgattam kicsit, az Agilityre volt aki panaszkodott, és a SF vezérlőre fogta. Persze lehet nem gyakori a dolog, de a szerencsémet ismerve én tuti belefutnék, így sikerült beleültetni a bogarat a fülembe... A Corsair F3-ról jót olvastam, de az is SF. A Samsung 830-ról szintén dicsérő szavakat olvastam itt valamelyik topikban és a körítés is csábító. Kingstonom pedig van most, ezen rövid idő alatt megjelent egy hibás szektor, a szám ugyan nem nőtt így nem befolyásolja a használhatóságát de akkor is szálka a szememben.
Teljesen elbizonytalanodtam... -
canniball
nagyúr
Ezek közül melyik ~60GB/SATA3 példányra verjek el kb. 25k-t, melyik most a bestbuy? Avagy várható-e a közeljövőben valami nagy durranás ami miatt érdemes lenne várni?
-
canniball
nagyúr
-
canniball
nagyúr
Árgép szerint.
Beépítő keretet szvsz egyelőre hanyagold, ez nem HDD, bárhova bedobhatod ellesz anélkül is csak ne a kábeleken lógjon. Keretet meg később is vehetsz hozzá párszáz-egyezer Ft magasságában. -
canniball
nagyúr
válasz
kenesei1982
üzenetére
Az tényleg sok, annyi idő már mindennek be kéne tölteni...
-
canniball
nagyúr
válasz
kenesei1982
üzenetére
El lehet tüntetni de akkor sem fogsz semmit látni, csak a nagy feketeséget.
-
canniball
nagyúr
A Win7 ugyebár ismeri az SSD-t és megfelelően formázza; de ez igaz a működő OS-re is vagy csak a telepítőre? Azaz ha már működő W7 alól formázom az is jó lesz-e?
-
canniball
nagyúr
válasz
Silentfrog
üzenetére
Nos ha le tudod tesztelni sok szeretettel várom az eredményt, ugyanis én is azt használom így egyáltalán nincs kizárva hogy az a ludas.
-
canniball
nagyúr
válasz
Silentfrog
üzenetére
Nálam is van ilyesmi (pedig ez (elvileg) Intel: Kingston SNV125-S2/40GB). De hogy ez az SSD, a Firefox vagy a Thunderbird (leginkább ezeknél vettem észre), esetleg más hibája azt nem tudom.
-
canniball
nagyúr
válasz
McLaca
üzenetére
Milyen OS? W7 Prof.-ban (és felette) van beépített backup funkció.
scope2007!
1. És mit/hogy lőttél be?
2. Jól látom: ez a felhasznált/szabad cache-t mutatja (és nem a felhasznált/összes párost)?
3. Ha jól értem te is átdobtad a cachet ramdisk-be, akkor mi az a "Gyorstár a memóriában"? -
canniball
nagyúr
válasz
radi8tor
üzenetére
Remek.
Más.
Vettem egy ilyen lapot, ez már SATA3-as. Érdemes emiatt elgondolkodnom a cserén vagy még mindig az az általános nézet, hogy átlagos felhasználás (net, office stb.) mellett mindegy milyen SSD-n van a rendszer és egy új SATA3-assal sem lenne gyorsabb mint a jelenlegi SATA2-essel? -
canniball
nagyúr
Ha feltelepítem a windózt egy SSD-re majd később átmásolom egy másikra, akkor ugyanaz lesz a végkifejlet mintha eleve a másodikra telepítettem volna vagy ér valamiféle hátrány?
-
canniball
nagyúr
Az Intel X25-M 80GB G2-re valószínűleg senki nem fog neked rosszat mondani...csak most kissé felment az ára...
-
canniball
nagyúr
válasz
gordonfreemN
üzenetére
-
canniball
nagyúr
válasz
cowboy_bebop
üzenetére
Arra akart utalni (ez neked is szól Ren Hoek) hogy felejtsétek már el a szekvenciális írást (gondolom OS alá lesz az SSD, akkor lényegében nem számít).
-
canniball
nagyúr
válasz
band1103
üzenetére
"Ennyire sok embernek van már "évek óta" ssd-n az os.-e?"
Meg merem kockáztatni hogy mindenki OS alá vette, lévén leginkább ennek van értelme."Érdekelne a cikk vagy hsz vagy mi."
Keress rá fLeSs hsz.-ire."Mi manapság a best buy a ssd piacon a tartósság tekintetében"
Amire sok garit adnak. Mivel nem 10 éves meghajtókról beszélünk a tartósságot elég nehéz lenne mérni/kategorizálni. -
canniball
nagyúr
válasz
band1103
üzenetére
Korábban ha emlékeim nem csalnak fLeSs számolt egyet és sok írás-olvasás esetén is talán 5 év volt az eredmény. De nem is értem a kérdést mivel:
1. ha a "közértben" veszed akkor is minimum 1 év gari, de egyes esetekben még több is
2. gondolod ha 5 hónap alatt meghalnának nem lenne tele az erről szóló postokkal a topik? -
canniball
nagyúr
válasz
concret_hp
üzenetére
A 7 ismeri az alapvető SSD-specifikus dolgokat, formázd vele aztán telepíts. A többi már csak ráadás.
-
canniball
nagyúr
Mármint 3,5"->2,5" átalakítóra gondolsz (csak annyi hogy fizikailag be lehessen tenni a HDD helyére)? Ha igen pl. Scythe Twin Mounter.
-
canniball
nagyúr
Megjelent egy-két boltban olyan hogy Intel X25-M 40GB, az Intel oldalán viszont nincs ilyen, akkor?
-
canniball
nagyúr
válasz
SeniorTilla
üzenetére
Gondolom azért sata1-en is gyorsabb lesz mint egy 5400rpm HDD, csak azért szóltam hogy ebben az esetben ne várd tőle a csúcseredményeket...meg mert lehet így nem is kell feltétlenül a legjobbat/legdrágábbat megvenni.

-
canniball
nagyúr
válasz
SeniorTilla
üzenetére
Megbízható boltban.
Amúgy nem elrettentésképpen de volt itt már más is aki notiba vett SSD-t és kiderült hogy a lapos nem tudja kihasználni ennek sebességét, ezt nézd körbe. -
canniball
nagyúr
válasz
the dealer
üzenetére
Most már értem mi a fennakadás oka: nem csak elindítani kell!
A diskpar pl. így működik. -
canniball
nagyúr
válasz
the dealer
üzenetére
Akkor szvsz a hiba a gép mögött lesz.
Rossz útvonal, rossz kapcsolók stb. -
canniball
nagyúr
válasz
the dealer
üzenetére
És az útvonal jó?
Ez működik: ping prohardver.hu? -
canniball
nagyúr
válasz
the dealer
üzenetére
Akkor nem a parancssorral/annak futtatásával van probléma, más gond lesz (pl. rossz a megadott parancs stb.).
-
canniball
nagyúr
válasz
the dealer
üzenetére
Parancssor.
Start->Futtatás: cmd; ekkor is csak felvillan majd eltűnik? -
canniball
nagyúr
Úgy tűnik először nem támogatták, de új FW-rel már igen (gondolom az újak már eleve ezzel jönnek).
-
canniball
nagyúr
A Win nem biztos hogy sokkal hamarabb betöltődik, de a rendszer pörgősebb lesz. Ilyen PC-hez már dukál az Intel X25-M 80GB...vagy inkább a 160GB. Nem tudom ki linkelte nem tudom melyik topikban ezt a videót.
-
canniball
nagyúr
-
canniball
nagyúr
válasz
animatrix11
üzenetére
Hajrá!

-
canniball
nagyúr
válasz
animatrix11
üzenetére
Érzésre: ha a próba alapján tetszik veszel, ha nem nem (persze szigorúan szvsz).

-
canniball
nagyúr
válasz
animatrix11
üzenetére
1. A 4K értéket nézd, a rendszer működése szempontjából ezen van a lényeg. Szekvenciális írás/olvasás nagy fájlok mozgatásánál számít.
2. Az SSD-k nagy előnye az alacsony hozzáférési idő (adott esetben nem kell a fejnek értékes időt vesztve össze-vissza ugrálnia; odanyúl, elveszi, örül
).
3. Felesleges szintetikus tesztekkel szórakozni, ha amúgy is kapsz tesztre kipróbálod és eldöntöd hogy tetszik vagy sem.
-
canniball
nagyúr
válasz
radi8tor
üzenetére
Azt mondja így oldható meg:
"How do I set the drive letter for the RAM disk?
You can modify the drive letter using Windows Disk Management. If you do not use Windows Disk Management, Windows will automatically assign the next available drive letter to your RAMDisk. If you want a specific drive letter to appear each time you run RAMDisk, you will need to save the disk image at some point, and select "load disk image on startup". Otherwise Windows does not know what drive letter you have created and will assign the next available drive letter. Of course, selecting "Unformatted" on the "Settings" tab will create a blank disk with no formatting information, and therefore no drive letter."Csak gondoltam valamelyikőtök aki használja tud olyan megoldást amihez nem kell a "load disk image on startup" funkció, hanem megoldható valami Win-beállítással.
-
canniball
nagyúr
Korábban ajánlottátok itt a Dataram Ramdisk-et. Feltettem, berakta magát D-re, azt mondja ha más meghajtójelet akarok neki akkor Lemezkezelő. Ott átállítottam R-re, de a gép minden újraindítása után ismét D-re kerül. Csak nálam (W7 x86 Prof) van ilyen probléma vagy másnál is? Illetve kiküszöbölhető-e valahogy?
-
-
canniball
nagyúr
Hát ha van valamennyi életben érezhető különbség akkor nem minősíteném így.

fagy53!
Épp ezért kérdeztem a kollégát, mert ugye Kingstont cserélt Intelre, gondoltam ha azzal a driveval elérhető a régi vágyam (megnyomom a bekapcs. gombot, pislantok egyet és kész a rendszer) akkor egyből váltok én is.
-
-
canniball
nagyúr
-
canniball
nagyúr
válasz
AirBooms
üzenetére
Ilyen szempontból pont olyan mint egy HDD: arra formázod amire akarod. Kivéve azt az egy-két "apró" különbséget amivel vagy törődsz vagy nem.
Ha hajlandó lennél újrarakni a 7-t az lenne a legegyszerűbb, az már úgy készíti elő a meghajtót ahogy kell.
Ha ragaszkodsz a ghostoláshoz akkor itt van fLeSs írása. -
canniball
nagyúr
válasz
pincehely
üzenetére
"Olvastam, hogy van valami program ami optimalizálja az SSD-t."
Erre gondoltál?fLeSs!
Nem tudnád berak(at)ni az első postba? Meglehetősen termékeny vagy, eltartott egy ideig mire megtaláltam a hsz-t.
-
canniball
nagyúr
válasz
radi8tor
üzenetére
"Hogy feltúrbózzák a Notebookot. Valahol ezt olvastam"
Erre jó minden SSD.
"De lehet az M nem Mobility-t hanem Mainstream-et jelent."
Ahogy mondod.
Mod. Látom lassú vagyok...hiába, a precizitás ára.

-
canniball
nagyúr
válasz
radi8tor
üzenetére
"Intel X-25M az elsősorban Notebookoba való használatra lett kitalálva..."
Miért is?"...abból is a G2 jóval gyorsabb."
Ez alapján tényleg gyorsabb, de nem tűnik eget rengetőnek a különbség. (Persze ettől még ha ma vásárol az ember akkor egyértelműen G2.)
Aktív témák
- alza vélemények - tapasztalatok
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Okos Otthon / Smart Home
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- World of Tanks - MMO
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen autót vegyek?
- Milyen légkondit a lakásba?
- Lexus, Toyota topik
- További aktív témák...
- Keresünk Galaxy S21/S21+/S21 Ultra/S21 Fe
- BESZÁMÍTÁS! MSI B650 R7 7700 64GB DDR5 1TB SSD RX 7900 XTX 24GB Lian Li LANCOOL 216 ARGB 850W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3881
- REFURBISHED - DELL Universal Dock D6000 (452-BCYH) (DisplayLink)
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Csak a postból arra tippeltem hogy más rendszer alatt formáztad és ezért nem tetszik neki valami, gondoltam a telepítővel történő formázás helyrehozza.