Hirdetés
- Nagy aksival és erős hardverrel megjött Magyarországra a Poco X8 Pro és Pro Max
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- One mobilszolgáltatások
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Motorola Edge 40 neo - színre és formára
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
Aktív témák
-
-
vlevi
nagyúr
válasz
Bagira01
üzenetére
Ahogy a többiek is írták, ez nem számít kirívó értéknek. Nálam a win7 telepítése, és a mentés visszatöltése után jártam 1-2 nap alatt 300 giga környékén.
Egyszerűen arról van szó, hogy nem kell félteni annyira az SSD-t, mint amennyire az emberek elsőre gondolják. (Megjegyzem, korábban én is így gondolkodtam).
Angol nyelvű fórumot linkelt ide korábban valaki, ahol az állítólagos 600Terabájt élettartamot már jócskán túllépték, valahol 5-6 petabájtnyi mennyiségnél járnak (azaz a terabájt ezerszerese), és még megy az SSD. Szinén Samu típus. Vagyis, fogalmazhatunk úgy is, hogy amikor 600TB-t telefirkáltál, azaz 600 000 Gigát
, nos, akkor lesz kábé elhasználódni az SSD-nek kevesebb, mint 10%-a
, mert a jelenlegi tesztek alapján a 6 000 000 Gigányi írt adatmennyiség után is még működnek az SSD-k. Namármost, ha te 1 hónap alatt 170G-t írtál rá, akkor az nagyjából napi 5,5-6G.
Vagy valami ilyesmi, remélem nem rontottam el a váltószámokat. -
válasz
Bagira01
üzenetére
A gyártók megadják, hogy napi mennyi írás mellett garantálják a hibamentes működést. Ez gyártónként változó, de az közös, hogy garanciaidőn belül nem lehet "lenullázni" az MWI-t (MediaWearOut Indicator, Samsung-nál ennek Wear Leveling Count a neve a SMART infókban)
Ha ezt az MWI garanciaidőn belül lenullázod(ami igen tetemes írást jelent), akkor garanciálisan, csak ez miatt nem cserélik ki. Samsung 830-nak olyan 600TiB írás környékén fogy el az MWI, azaz, figyelembe véve, hogy havonta mennyit írsz, akkor kb 600 év múlva esedékes a dolog.
-
válasz
Bagira01
üzenetére
Én sosem javaslom a kikapcsolását, akármennyi RAM is van a konfigban, max, ha kis kapacitású az SSD és 8G vagy több RAM van, akkor helyezd ki. Mivel írtad, hogy laposod van, feltételezhetően nincs ennyi RAM a masinában(bár ugye vannak ilyen laposok is), ezért hagyd nyugodtan az SSD-n, ott van a legjobb helyen. (Nem a lapozófájl miatt ennyi az írás(ami meg amúgy is igen kevés, mint írtam))
-
-
fagy53
nagyúr
-
fagy53
nagyúr
válasz
Bagira01
üzenetére
Akkor jó, mert a 425 Kingston sokkal jobb a gyakorlatban mint az előző SSD-d, vagy a HDD aminél persze nem kunszt jobbnak lenni
Az Intel ill. drágább SSD-k meg a bench-ekben aratnak, amire neked kell ott nincs igazán nagy különbség. A lényeg, hogy maradjon sok szabad nem használt helyed, mert így trim nélkül is remekül muzsikál nekem a Kingston 425. -
-
proof88
addikt
válasz
Bagira01
üzenetére
Anno, amikor sokat tuningoltam meg minden, és meglett a 2 ssd is, az asztalon volt a gép, gépház nélkül. És a 2 ssd lógtak le az asztalról, a táp kábel és a sata kábelek tartották őket, én azt hittem, hogy biztosan, de volt olyan, hogy néha megfagyott az xp, és olyan is, hogy kék halál lett. Aztán mikor az asztalra raktam őket, többé már nem volt ilyen gond, ezért mondom a kábelt, pedig szemmel én sem láttam, hogy annyira elmozdultak volna. Mondjuk azok elég idióta sata kábelek voltak, azóta már látom értelmét a "biztonsági csatolós" sata-kábelnek is... azért nézd meg lécci... ilyen gyorsan nem mehet tönkre egy ssd.

-
-
Gorneck
legenda
válasz
Bagira01
üzenetére
100/80as SLC-s Samum van és egyáltalán nem mondanám lassúnak...ahogy nézem a tied még gyorsabb, akkor meg nem értem a problémád? 11k-t mindenképp megért a cucc szvsz.
Hogy hogy nem tudtad másra? Mondjuk XP-t már elég régóta nem használtam...de ott is mennie kéne az ntfsnek...
Sárpac: De ez ugye nem a bekapcsolástól számolva annyi a boot idő? Hanem maga az os betöltése? Szerencsére ez nálam se több...0,1sec elérési idő eléggé odabasz még veloci után is...
-
válasz
Bagira01
üzenetére
A bootidő nálam majdnem a felére esett vissza egy hdd -> ssd csere után. Egy játék betöltése is jelentősen javult. Ellenben a mindennapi win klattyintgatás során már nem egetverő a gyorsulás, ha egy amúgy is jó rendszered, géped volt.
Átlagfelhasználó szemmel írom mindezt.
Aktív témák
Hirdetés
- Projektor topic
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Vezetékes FÜLhallgatók
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Ha Darwinra hallgat az AI, nehéz lesz megállítani
- Fűnyíró topik
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 128GB Deep Purple-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4682
- Bomba áron eladó Asus Vivobook S433EA /i7-1165G7/16GB/512 GB SSD/FHD/IPS
- AKCIÓ! Dell Latitude 5455 14 FHD+ üzleti notebook - Qualcomm X Plus X1 16GB DDR5 512GB SSD W11
- Honor 200 Lite / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- HP üzleti laptopok Elitebook, Probook 4-11. gen gar.
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
, nos, akkor lesz kábé elhasználódni az SSD-nek kevesebb, mint 10%-a
, mert a jelenlegi tesztek alapján a 6 000 000 Gigányi írt adatmennyiség után is még működnek az SSD-k. Namármost, ha te 1 hónap alatt 170G-t írtál rá, akkor az nagyjából napi 5,5-6G.

Az Intel ill. drágább SSD-k meg a bench-ekben aratnak, amire neked kell ott nincs igazán nagy különbség. A lényeg, hogy maradjon sok szabad nem használt helyed, mert így trim nélkül is remekül muzsikál nekem a Kingston 425.