- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megindult világhódító útjára az új Samsung fülhallgató
- Fotók, videók mobillal
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Mobil flották
- Yettel topik
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Külföldi SIM-ek itthon
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Azonnali navigációs kérdések órája
Aktív témák
-
radi8tor
MODERÁTOR
IRST-re nincs szükséged semennyire.
Eltávolító ikonra:
Ez egy Windows-os sajátosság, hogy AHCI esetén úgy mutatja a meghajtókat, mint egy eltávolítható lemezt.
Registry bejegyzéssel megoldható a dolog (parancssorba írva létrehozza a bejegyzéseket):reg.exe add "HKLM\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\msahci\Controller0\Channel0" /f /v TreatAsInternalPort /t REG_DWORD /d 0x00000001
-
Hát a Detailed Description szekcióban vannak típusonként felsorolva az elérhető utolsó FW-ek és ott van a 02M3.
The Intel® SATA Solid-State Drive firmware update tool provides the latest firmware for the following Intel® Solid-State Drives in all capacities:
- Intel® X25-M/X18-M SATA Solid-State Drive on 50nm (black case) - updates to FW version 8820
- Intel® X25-E SATA Solid-State Drive on 50nm (black case) - updates to FW version 8850
- Intel® X25-M/X18-M SATA Solid-State Drive on 34nm (silver case) - updates to FW version 02M3
- Intel® X25-V Value SATA Solid-State Drive on 34nm (silver case) - updates to FW version 02M3
- Intel® Solid-State Drive 320 Series (silver case) - updates to FW version 0362(Az intel, a FW teljes kódjának utolsó 4 karakterét használja erre a célra, amit megadtál, abból is látszik, hogy nincs újabb: 2CV102M3.)
-
Szerintem nincs, mert 02M3-as az utolsó.
(A típus kódjából gondolom X25-M vagy X18-M és 34nm-es) -
Bodor
veterán
Nem értem mit értesz az alatt, hogy összerondítja a rendszert, de én pl. mindig is az ingyenes és egyszerű virtual clone drive-ot használom, sosem csinált még bajt, és jól végzi a dolgát. Telepített mérete 2.32 MB.
-
cszn
őstag
Hát igen. Akinek nagyobb van, könnyebben boldogul. Mondhatnak bármit.
djstan Játékoknál max a betöltési idő csökken és a minimum fps nő. Ha ez fontos akkor vehetsz 80-100 gigásat vagy 120-ast mondjuk és akkor elférsz játékokkal is. Ha nem akkor 64-es vagy akár 40-es is elég lehet.
-
DV
senior tag
Ezt a videot egyik forumtarsunk keszitette (hogyha jol emlekszem, akkor radi8tor1 kollega - ha tevednek, akkor elnezest kerek a tulajtol!) egy 80GB-os Intel SSD-vel.
A Te ertekeid ettol egy picit jobbak, szoval tokeletes az SSD-d. Hogyha valami nem lenne rendben mar irtam volna (olvastam a korabbi hsz.-t). -
AirBooms
addikt
Igen. Egy hasonlóan erős gépnél nálam is így volt. Egy WD Raptorra 5.9-et kaptam. A Crucial C300-asával viszont már SB-nél SATA3-on (gondolom 367 MB/s olvasás miatt) megkaptam maximális 7.9-et. Az Intel ugye csak 260 MB/s körül olvas nálam... Egyébként meg kit érdekel az élményindex? A két SSD között semmilyen sebességbeli különbség nincs, már érzetre.
-
cszn
őstag
A rendszerem kialakításánál az adatvesztés okozta minimum egy hetes, heves, erős remegéssel járó sírógörcsöt megelőzendő, a biztonságot vettem leginkább figyelembe.
Leírom hátha van valakinek véleménye vagy netalántán ötletet adok.
Szóval van 2 HDD-m és 1 SSD-m. Az SSD-re ment a rendszer, az összes program és esetleg játék ha épp játszok valamivel. Más nincs rajta, egy partíció van csak. Az egyik HDD egy mindenes, amire minden más megy ami nem kapcsolódik közvetlenül a rendszerhez, ez sincs megosztva. A másik HDD a biztonsági mentéseket tartalmazza. Ide minden nap mirror backup megy a másik vinyón levő fontos dolgokról és egy ghost image is van rajta egy jól bejáratott, még semmi problémát nem tartalmazó rendszerről. Ezen kívül csak hely van rajta, hogyha elfogyna esetleg a másikon akkor ide még férnek dolgok. Ja és ezt úgy particionáltam, hogy pont az SSD méretének megfelelő particionálatlan terület maradjon rajta, hogyha valami van az SSD-vel akkor ide fel tudjam pattintani a rendszert. -
alvaro
senior tag
Én ugyan megrögzött "ghostoló" vagyok, de a régi rendszerem nem tettem át SSD-re (hanem egybekötöttem az adattároló-beszerzést egy új videokártya beszerzésével és xp-7 váltással), nekem az SSD-n van egy rendszer és egy program+letöltős-szemetelős partíció, a vinyón meg egy programos-játékos-mindenfélés, meg egy adattár. Megvan ennek a tematikája
Először az SSD-n hoztam létre a rendszer partícióját a win7 installerével, mikor tettem föl a rendszert. Ekkor a vinyó bent se volt a gépben, azt csak utána tettem bele, és akkor hoztam létre az összes többi partíciót, a win7 lemezkezelőjével.
Ezek után pedig a dokumentumok mókát sose használom, mindent, amiről nem akarom, hogy visszatöltéskor elvesszen, a többi partíción tárolok. Valamint igyekszem minél több portable programot használni, amik köszönik jól érzik magukat, történjen bármi a rendszerrel. Mondanom se kell, ezek se a rendszerpartíción vannak. -
deicide
veterán
A win7 telepítéskor oda teszi a rejtett partíciót, ahová tudja. Nincs ebben semmi megfontolás. Ha nem akarod, hogy a rejtett rész elkészüljön, akkor ne legyen a rendszerben a windows telepítésekor partícionálatlan terület és akkor nem tudja hová létrehozni, akkor teszi a bootfileokat a rendszerpartícióra. Ha az SSD-t két részre szeretnéd osztani, akkor azt egy másik win7-es gépen, előre tedd meg.
-
szki
őstag
Én sem értem mit zavar az a 100 MB partíció. Talán 4-nél több elsődleges partícióra akarod szabdalni az SSD-t?
Amúgy nekem nincs 100 MB-os partíció az SSD-n. De már nem is emlékszem anno hogy telepítettem a Win7-et (szerintem szűz, azaz formázatlan volt). Azt tudom, hogy utólag is el lehet tüntetni kis trükkel azt a 100 MB-ot (gugli segít). -
BeLucZ
addikt
mér zavar annyira az a 100 mbs rejtett particio, a win7 tárol rajta fontos fájlokat, kutyát nem zavarná
xpt rakd fel a hddre és windows alol formázd meg az ssdt majd telepitsd fel a win7et az xpvel formázott ssd meghajtora és a hddt formázd le telepitésnél, a win7énél és ennyi, nekem igy jo volt régen
-
DV
senior tag
Az a 100MB-os particio rendszervisszaallitashoz tartalmaz bootolhato fajlokat, hogyha torlod, akkor ez a rendszer-visszaallitas funkcio nem fog mukodni.
Nalam az SSD-n van minden a 100MB-os particioval egyutt, ghost-olast meg sosem probaltam, egyedul a win7 beepitett rendszer menteset probaltam ki - sikeresen. Az esetek 99%-ban mindig ujrarakom a rendszert a legujabb driverekkel. SSD-nek eleg egy win7 formazas. -
DV
senior tag
A D a 100MB-os particio, a C az a fennmaradt terulet, amibol 33 GB-ot foglal a rendszer, mig az utolso (E) a HDD. Elvileg a D particionak nem kellene latszodnia, betujelet sem kene kapnia.
A helyedben torolnem a D meghajto betujelet, hogy ne zavarjon. (Jobb klikk a Sajatgepen, majd "Manage" - nalam angolul van - ezutan valaszd a lemezkezelot "Disk Management" (bal oldalon). Menj kozepen a D particiora, jobb klikk, meghajto betujelenek csereje vagy elerese "change drive letter or path" es eltavolitas.modeller
Eppen csak egy picivel.
-
Core2duo6600
veterán
(#13817) VGYke
Ha nem akarod, hogy írjon, akkor mi értelme van, pont a böngésző cache és a swap amit gyorsan kell elérni, ha ram drive ra tennéd a böngésző cache t annak lenne értelme, de hdd re amikor már ott az ssd semmi.
(#13846) zsolt19900
Több fps -t leginkább vga és cpu cserével, úgy, hogy a 2 pariban legyen egymással és a lappal, a ram nak nem az órajele, hanem az dőzítése a fontos.
(#13852) Dave™
Kingston(#13813) GSzarkaTAT
A kingston hoz nem találtam ilyen progit. -
zoty314
aktív tag
A lapozófájlt hagyd az SSD-n, mivel a lapozófájlból túlnyomórészt sok kis 4kB-os részeket olvas a rendszer vagy nagy, min. 128kB-os részeket ír bele, azt is szekvenciálisan.
Szóval nem emiatt fog megdögleni az SSD-d.A Firefox cache-t én is HDD-re raktam, ettől még fürge maradt a rendszer, de aztán le is tiltottam és inkább a memóriába pakoltatom vele a cache-t.
Én a rendszer TEMP könyvtárait is a HDD-re irányítottam át.
-
mpierre
veterán
-
cszn
őstag
Disznóság, de figyeld meg, hogy 2 generáció múlva már csak azok hozzák fel témának akik valamit valamikor valakitől mintha hallottak volna, hogy lehet hogy volt valami ami lehet hogy nem biztos ugyan, de lehet hogy volt...
Kezdetiek és igazából nem is annyira lényeges problémák ezek.
-
tomic
addikt
Ennyi idő alatt indul el nálam. ill a desktop idő azóta 16s lett.
Szerintem hdd-vel nem vagy gyorsabb. És még ami utána van.........
Nem feltétlen kell drága nagy méretű ssd-t venned, vegyél egy 40es intelt.
rendszernek tökéletes. És mostanság erős hazai valutánk belehuzni látszik , hátha mennek még lejjebb az árak.Ha van időd keres rá youtuben van össze hasonlító videó raptor és ssd között.
-
Viry
tag
az AHCI -ssd keresgélés kb 3 mpel lassítja le az egészet!
és ez semmi a hdd bootoláshoz képest !!!
náhány másodperces bootloást ne úgy képzeld el hogy annyi míg megjelnik az asztal!!!
a legfőbb gyorsaság utána jön!!!
Szerencsére ez még nálam is fényévekkel gyorsabb mint HDD esetén a komplett használható rendszer programokkal mindennel feláll 20mp körül! vagy még ennyi se HDD-ről 20mp alatt legjobb esetben max a win bejelntező jön be és utána még fél perc mire az összes program használható!!!ma 50szer indítottam újra a gépet a sok buzerálással, és volt AHCI IDE minden hidd el semmit nem veszel észre belőle olyan gyors a HDD-hez képest!!!
-
Khelben
nagyúr
Nekem az ep43-s3l lapnál gondolkodik. Ki is ír egy pöttysort, amin kb 7-8 másodperc alatt megy végig. Úgy néz ki, mint régen a VGA-k, hogy először nem a bios jött be, hanem kiírta a vga adatait. Na itt bejön a bios, majd átvált erre az ahci-s képernyőre, itt végigmegy a kis pötty, kiírja, hogy megvan a meghajtó és utána indul az oprendszer. Leginkább úgy néz ki, hogy végigdetektálja a sata portokat, hogy melyikre mi van dugva.
-
DV
senior tag
Ezt elirtam, nem vettem eszre, ugy ertettem, hogy "Az Intel is kiadta az elejen trimes firmware nelkul".
Nem hiszem, hogy az akkora gond lenne, hogyha olyat kapna az ember a boltban, amelyik meg a regi firmware-rel van szallitva. Egyszeruen az Intel oldalarol letoltheto a legujabb es telepitheto. -
neverless
tag
Hi,
ITT írta DV kolléga, hogy mik a hátrányai, igaz, engem nem győztek meg 100%ban, hogy ezek a hátrányok rosszá tennék ezt a cuccot. Még abban sem vagyok biztos, hogy rosszabb lenne egy sima SSD nél. Igaz, ezt mindenféle tudományos alap nélkül mondom... Na msot jól megaszontam a frankót
-
S.O.S.
senior tag
Nekem 35 GB a C meghajtó. (win 7+ progi +játékok stb. ) Innen szedem a progikat.Ajánlom mindenki figyelmébe.
Kevesebb helyet foglal mint a windows kütyük.
20 % helyet szabadon kell hagyni az ssd-n.Így 50 neked elég lenne. De jobban járnál egy 60 Gb-os ssd-vel . Arra még később is pakolhatsz.Üdv :
-
DV
senior tag
A sata III miatt miert kellene kuzdeni? Siman megy Sata II-es vagy I-es csatin is.
Ez nem neked szol VGYke:
Az egesz SSD beallitast nem tudom, h miert kell tullihegni, egyszeruen eleg, ha az indexeles ki van kapcsolva win7 alatt. Tudom sokan hasznalnak meg XP-t, de ott se kell sok mindent kikapcsolni. Ott a telepites elotti helyes formazas rengeteget szamit. Errol itt van fLeSs irasa.cszn
fLeSs ragyogo cikkenek 5. oldalan a 2. bekezdesben vannak azok a .reg fajlok, hogyha valaki megis ATA modban telepitene a win-t, es AHCI-re atallna, akkor kellhet. Egyszerubb win beallitas AHCI-hoz.
-
FireKeeper
nagyúr
ment egy pü is, kicsit összezavarodtam
igazából azonos vezérlős ssd és ssd között alig van különbség, és a különböző hasonló időszakban megjelent vezérlők között is csak annyi, hogy egyik az egyik szempontból jobb mint a másik és fordítva. az indilix vezérlősök nagy fájloknál gyorsak, a marvell és az intel a véletlen elérésnél (ezért ajánljuk rendszerlemeznek), meg van még a thosiba, az elég olcsó és átlagos teljesítményű. annyi a lényeg, hogy olyan ssd-t nem éri meg venni, amiben régi fejlesztésű vezérlő van.mod: a DV kolléga által ajánlott crucialon Marvell vezérlő van, véletlen elérésben gyorsabb intelnél, viszont drágább. tudja a SATA3-at, viszont a sebességét nem használja ki, én maradnék az intelnél.
-
FireKeeper
nagyúr
a sandforce vezérlővel szerelt darabok szekvenciális sebességben, a marvell vezérlős meghajtók pedig véletlen elérésben kicsit jobbak mint az intel, viszont ezeket nehéz beszerezni itthon, és elég drágák, úgyhogy oprendszernek még mindig az egyik legjobb választás az intel féle SSD.
-
DV
senior tag
Meg mindig az Intel SSD a legjobb, ahogy irtad, de ne feledd, ha PC-t veszel, akkor Intel chipsetes alaplapot vegyel az Intel SSD-hez. Akkor biztosan meni fog a trim.
Az SSD lassulas erdekeben van a trim kitalalva, nem kell ezert ghostolni, esetleg egy teljes (nem gyors) formazas is visszaallitja az eredeti sebesseget. -
DarkDeer
senior tag
Nagyon érdekeset tapasztalok. Tegnap telepítettem az ssd-re a win-t ahci módban, és mégsem teszi ki az eltávolítás ikont a merevlemezekre. Sem az ssd-re, sem a hagyományos merevlemezekre. Csak a pendrive-ra. Nem értem, de nekem jó így.
Feltelepítettem a win-t meg a programokat, és nyomtam egy tesztet. 1000MB-ra állítottam a CrystalDiskMark-ot, mert azt írtátok, hogy az adja a pontos eredményt. Itt az eredmény: -
Syl
nagyúr
Régen én is rendszeresen használtam a ghost-ot, de miután kipróbáltam a win7 belső backup programját, elraktam a norton programját a fiók mélyére.
Másik vinyóra pillanatok alatt lementi nemcsak a teljes C-t, hanem a különálló 100 megás partíciót is és készít saját recovery lemezt.
Egyszer sajnos már szükségem volt rá és elmondhatom, sokkal-sokkal gyorsabban dolgozik, mint a ghost. -
WiZARD
addikt
mehet rá minden
van aki böngésző cache-t átrakja máshova, én nem szarozok ilyenekkel, szerintem kicsit túl van aggódva ez az egész.
(ha meg mégse, akkor is van 3 év gari)egyedül torrent az amit nem tolok rá. de az hely miatt is necces lenne...
természetesen ghost is müxik rajta oda-vissza.
-
canniball
nagyúr
Úgy tűnik először nem támogatták, de új FW-rel már igen (gondolom az újak már eleve ezzel jönnek).
Aktív témák
Hirdetés
- Targus Universal USB 3.0 DV1K-2K Compact docking station (DisplayLink)
- Csere-Beszámítás!AMD Asztali számítógép PC Játékra! R5 5600/ RX 6700XT 12GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged