Hirdetés
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S25 Edge - a tegnap határán
- Yettel topik
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Fotók, videók mobillal
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
- Amazfit T-Rex 3 Pro – világítós dínó
- Milyen okostelefont vegyek?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Aktív témák
-
Bodor
veterán
válasz
proof88
üzenetére
Az rendben is van , köszönöm, csak gondoltam ,hogy nem elég a 30 MB max cache limit, mert a több az jobb, mondjuk ha több napig is be van kapcsolva a gép, és ezért szerettem volna nagyobb értéket megadni, ha már a 4 GB ram--ból általában csak 1.7 a foglalt, szóval 200 MB nem sokat csípne le...
-
Gorneck
legenda
-
-
-
-
-
-
fLeSs
nagyúr
válasz
proof88
üzenetére
a RAID 0 úgy általában felesleges egy asztali gépbe (kivéve videóvágásnál
), mind1 hogy SSD RAID 0 vagy HDD RAID 0.
a hozzáférési időt nem csökkenti, csak a szekvenciális tempót.
én egy olyan inteligens RAID módnak látnám értelmét ami képes felismerni hogy mikor van szükség a szekvenciális tempó gyorsítására és mikor van szükség a random elérés gyorsítására.
nagyobb adatblokkok beolvasásánál (mondjuk 2+ MB) úgy működne mint egy sima RAID 0, viszont sok kis fájl olvasásánál/írásánál úgy működnének mint két különálló vinyó amiknek összeadódik a teljesítménye.
nyilván ez már nem RAID.
és valszeg lehetetlen megoldani. -
fLeSs
nagyúr
válasz
proof88
üzenetére
a partíció törlésénél nem. anand korábbi cikkében benne volt.
szerk: egyébként ehhez nem kell anand, mivel látszik az eredményeken amiket mértem.
partíció törlésnél (nincs format) a hdtune írástesztben nincs közel sem maxon az SSD és csak lassan tér magához, erről írtam itt vmelyik nap. csináltam képet 5 perc, 15 perc, 60 perc és 2 óra után.
ha leformatálom, akkor azonnal maxon van. -
-
-
fLeSs
nagyúr
válasz
proof88
üzenetére
"a szemétgyűjtés (Garbage Collection) a háttérben történik, amikor az ssd nem csinál semmit. Itt egy link, tök jól látszik, hogy üresjárati időt hagyva az SSD-nek, javulnak a benchmark-értékek. Szóval az érvénytelen page-eket tartalmazó blokkokat írja újra az SSD, amikor ráér, és így egyből írható page-ek lesznek a blokkokban az előbb érvénytelen page-ek helyén."
OK, és ki állította az ellenkezőjét? ezt én is tudom/tudtam.
én csak azt nem értem, hogy miért trimel az SSD amikor nem töröltem le róla a fájlt, csak a partíciót?
egyébként már írtam sztem, hogy ez a Patriot Torqx, elvileg az OCZ Vertex/Agility meg még sok másik SSD ugyanezt tudja.szerk: ATTO-t azért nem használok amiért a többi benchmarket sem használom.
én amikor összehozok egy tesztelési metódust legyen szó prociról, vga-ról, akármiről úgy próbálom megközelíteni a kérdést, hogy átlagfelhasználóként mi érdekelne engem ha elolvasnám a cikkemet. lesz@rom az ATTO diskbenchet, meg a crystaldisket meg a többit, az érdekel, hogy mennyire érezhető ha ezt vagy azt a vinyót/SSD-t használom, hogy mit nyerek vele. az iometer kb. olyan szerepet fog betölteni, mint a proci/alaplaptesztekben az everest memóriabench, hogy látszódjon a meghajtó elméleti ereje. lehet, hogy xy SSD 15x annyi IOPS-ot tud mint a másik, de ha nem érzed tőle gyorsabbnak a géped miközben 2szer annyiba kerül akkor nem fogom ajánlani asztali PC-be vagy notiba. -
TomiLi
addikt
válasz
proof88
üzenetére
Jaj de jó! Köszi én nem találtam infót...

Hát igen már a masterdrive nem egy mai darab már sajna!
Asszem váltani fogok, vagy ultradrive-ra, vagy terra drive-ra.Grid: Hát én is néztem nagyot, hogy mit vacakol a játék, amikor full beállításon a min fps 40 körül van! Ez nem az az érték, ahol szaggat egy játék...
Ha meg kicsit szolidabra veszem a beállításokat, akkor az egekbe szökik az fps. Ennek ellenére laggol a játék...
Raidben meg aztán még szörnyebb! Még sűrűbben és jobban szaggat....Akkor valószínű segít valamennyire az általad említett program, de csodát ne nagyon várjak....
DV: Köszönöm a megerősítést!

-
fLeSs
nagyúr
-
Gorneck
legenda
válasz
proof88
üzenetére
5-6? Van az egyes gépeken 15-20 is. Azé kérdeztem, hogy honnét számolja...
szki: Több mint 1 éve van SSD-m 100/80as Samu...mást el se tudnék képzelni rendszermeghajtónak. Mondjuk jobban örülnék a nagyobb méretűek ára is esne már...pl az a 11k már egész jó lenne egy 32esért és 22k egy 64esért...
-
DV
senior tag
válasz
proof88
üzenetére
Hali,
Nem tudom, hogy van-e az XP eszkozkezelojeben "enable write caching" mod?
Intel foruman valaki bekapcsolta (nem tudom milyen op. rendszere van) es az irasi sebessege jelentosen megugrott.Nezd meg LuI3 kommentjeit az oldal kozepe fele. Ne feledd RAID 0-t hasznal.
-
fsb1000
nagyúr
válasz
proof88
üzenetére
Samsung HDD-im vannak....
És hallom öket, ha passziv VGA-t használok.De mindenki azt vesz amit akar... csak ne az jöjjön már le, hogy az SSD 100% hangtalansága azonos egy ultra halk HDD-vel.
Mert nem az.
Éjjel, mikor nincs környezeti zaj sok decibellel érzékenyebb a hallásunk. -
RockHaRD
addikt
válasz
proof88
üzenetére
Hát én nemtom

megvan a jó file, le is töltöttem, de az a baj, h ott elakad a dolog, hogy ezt DOS-ba kéne csinálni, és fingom sincs, h hogy jussak el odáig

nincs floppym, nincs üres dvd-m, csak egy pendrive-om van, amit vmi HP tool-lal kellene megcsinálni, de az csak annyit ír, hogy az oprendszer nem támogatott...

-
RockHaRD
addikt
-
(Darkwood)
őstag
válasz
proof88
üzenetére
Samsung 32GB SLC.
MCBQE32G5MPP-OVA
YFCKP00815-SY815A2064
2008.04.21
Szóval... nekem egy Zalman GS1000 házam van és nem tudtam belerakni a hot-swap-be, így a legaljára raktam. Előfordulhat, hogy ez a problémája ezért most felraktam a 5.25" helyére hátha...
fsb1000: "De utána mi lesz, ha azzal nem fagy?"
Annyi előnye van, hogy legalább megtudom, hogy nem mással van a baj.
"Szerintem az ilyen hibát nehéz prezentálni a szervízben, ha folyamatos másolásnál nem jön elő."
Akkor szokott még főleg lefagyni, amikor Total Commander-ben megnézem egy fájl méretét.
-
Ottoka
őstag
válasz
proof88
üzenetére
Hangban sokkal de sokkal hangosabbak, még a raptor-x sorozattol is, nekem azok voltak, tudod a plexi tetős. Főleg mikor gép bekapcsoláskor a 4 winyó nyom egy seek testet, asszem igy hívják, na az brutális.
Használat közben is hangosak, főleg mondjuk defragment, vagy víruskereső olvas, ilyenkor sokat mozognak a fejek. De ha mondjuk nagy file-t írnak vagy olvasnak kussolnak, csak a lámpa halványodik el.

Sebességben pedig jóval verik a raptorokat.
Másolás még a 4db patroit ssd-ről a 4db sas-ra:
[link]Crystaldiskmark 4db sas hdd raid0
[link] -
ANT
őstag
válasz
proof88
üzenetére
Gondolom, ez a fw-es dolog nem befolyásolja a rakat hibás szektor-jelenséget.
Az már talán inkább, hogy a HDSentinel csak a ST MasterDrive-ot támogatja, UltraDrive-ot kevésbé. -
proof88
addikt
válasz
proof88
üzenetére
Erre valaki? Firmware-t frissített már valaki itt?
-
c41r0^
őstag
válasz
proof88
üzenetére
ez a wear-levelingre nem hat ki, én csak az adattörlés miatt nulláztam, amire te gondolsz és a kolléga is keres, azt valóban a gyártó weblapján kéne megnézni, ha kiadott olyan szoftvert az SSD gyártója
tegnap estéről emléxem egy PROOF-ra, ha te voltál az, akkor igen
szted van még másnak ilyen idióta nickje, mint az enyém ? 
Aktív témák
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Okos Otthon / Smart Home
- Parfüm topik
- PlayStation 5
- Androidos fejegységek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Autós topik
- Milyen TV-t vegyek?
- Óra topik
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S23 Ultra 512GB,Használt,Adatkabel,12 hónap garanciával
- Keresek Xbox Series S / Series X / Playstation 5 konzolokat
- Eladó Xiaomi Redmi 10 64GB / 12 hó jótállás
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Victorinox jellegű svájci bicska eladó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Sokat változott két év alatt az SSD. Meg aztán mostanra itt pár ember igen kiterjedt tapasztalatra is szert tett.
), én a szektorméret ügyében érdeklődtem.
De végeredményben ugyanaz 

Néhány nappal a megvétele előtt, leszedték a 1711-et az ST oldaláról. Korábbi verzió meg rajta van a drive-on.